POLBAU

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 413 ocen.

Opinie o POLBAU

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU

Tomasz

Leże i płaczę. Aktualna oferta 15-17 zł brutto/h dle elektryka. Ludzie 7 lat temu miałem 18zł W tej firmie chyba do reszty zwariowali.

Ke
@czarny1313 19.04.2018 08:48

Czarny jak zwykle w punkt :]

Bonn Cała prawda o syfie

Cała prawda o BONN hotelu jeśli to można nzawać hotelem firmy POLBAU Z OPOLA Proszę popatrzeć w jakim syfie mieszkamy i to kosztowało 300 euro na miesiąc. Mieszkamy od 4 do 6 w małych pokojach w tym syfie gdzie są karaluchy i szczury. Kucharkę mamy w Bonn ale dobrze sie nie zje już do WC trzeba lecieć . Prosze na zdjęcia popatrzeć https://www.fotosik.pl/zdjecie/3d2cad8211d810ad https://www.fotosik.pl/zdjecie/d64ad10b7934b503 https://www.fotosik.pl/zdjecie/0011d49efadeb6e8 https://www.fotosik.pl/zdjecie/2b921aa75483d9ba https://www.fotosik.pl/zdjecie/0393bca056d10abd https://www.fotosik.pl/zdjecie/e1860a5e2bc5cfe3 https://www.fotosik.pl/zdjecie/bcb3df0bcef5770b Jak w 21 wieku można prać we franiach .A kampowy BOGDAN G o nic nie dba wszystko rozwalone w łazience prysznice urwane brodziki zapchane w kuchniach kuchenki popsute z kranów cieknie .

Kotek
@elbidak 15.04.2018 17:53

Nie piernicz, w Eurajoki nie bylo tak zle. Jakim cudem sie przeniosles na zielone jak to byly kampy Elektrobudowy?

Edward

Masz racje kolego, niedawno tam pracowałem na Borheim i myśle tak samo powinni go wywalić na zbity pysk bo uważa siebie za boga na budowie a jest zwykłym nierobiem i typem człowieka ( dajcie mi ludzi a ja to zrobie ) ! Ja osobiście już nie wracam do tej firmy bo przez takich ludzi jak Bogdan G. firma utaciła już dużo dobrych fachowców

Czarny
@Edward 11.04.2018 07:07

Oj Edek, Edek (Franek), już zapomniałeś jak wywijałeś i mimo to ta firma Ci pomogła? Jak masz problemy z przełożonymi, to załóż sobie firmę i ty będziesz panem.

Franek

Tutaj w Bonn mozna powiedziec ze to co sie dzieje to jest samowolka ! Wczoraj kierownik budowy na Bornheim k/Köln przyjechal i szuka Bagdana G. a ten napewno swoje prywatne sprawy przez 3 godziny zalatwial ! Ten caly Bogdan G. chyba nie zdaje sobie sprawy ze przez jego zachowanie pogarsza i dziala na nie korzysc firmy POLBAU. Nikt juz u tego orawiaka nie chce pracowoc tylko czekac az ludzie sami zaczna odchodzic albo beda strajkowac !!!!!!!!!!!!!!!! Pracuje juz tutaj w firmie pare skromnych lat i kiedys tego nie bylo ! Ale czas chyba odejsc z tego bagna i szukac pracy u konkurencji. Pozdrawiam

Mareczek
@Franek 10.04.2018 18:12

Kurde, Bagdan czy Bogdan, bo juz nie wiem? Czlowieku, a kiedy mozna swoje sprawy zlaatwic, jak wszystkie urzedy do 15 czynne! W sobote? Jak wszystko pozamykane??? Bueheuhe strajk w Polbale, to by dopiero bylo. Nie narzekaj i wracaj do wibratora, bo beton twardnieje! Przeciez wy som same orawioki, to nie podpierda.la.j kumpla co?

Franek

Prosze zrobcie cos z tym calym Bagdanem G. na Bonn bo facet nie ma pojecia o budownictwie a nawet nie ma kwalifikacji na jakim stanowisku pracuje !!! Poprostu naduzywa swojej funkcji ! Boi sie o utrate swojego stanowiska ( majstra ), w innej firmie bedzie tylko i niestety zwyklym pracownikiem ! Tzn. ze tutaj jest POLBAUowskim nieudacznikiem !!!

Jozio
@Franek 10.04.2018 17:49

Bagdan z bagna? A jak naduzywa? Wysyla was po bulki do sklepiku?

Marcin

Pracowalem w Polbau od 2011 do 17 jako majster. U mnie na budowach nikt strasznie nie narzekal. Dziwi mnie hejt wylewany przez niektorych. Firma uczciwa i profesjonalna. Ja polecam. Pozdrawiam

Stefek

Jakby co to krecimyn flaszkom na czowrce na mainzu! Zapraszamy :D

swojak

Pozdrawiam wszystkich, jest coraz gorzej pracuje już od 6 lat w tej firmie ,z robotom nie jest zle ale gorzej z majstrami, na Bonn został nie dorobiony orawiak który myśli ze mu wszystko wolno ludzi traktuje gorzej niż śmieci, tylko myśli o siebie żeby samochód był załadowany i bak pełny, tacy majstrowie to jest katastrofa.

Buehuehe
@swojak 22.03.2018 21:04

Najgorzej to z TwojOM ortografiOM jest, no ale kazdy wi, ze Orawiaki, to po polskiemu a nie po polsku piszOM. Bak pełny - no Polbau daje na paliwko, no nie? A Załadowany czym? Dziouchami z Wiesenbaden? :D Dawaj inicjały majstra, zaraz go tu objedziemy. RobotOM to możesz port USB załadować :D

Pioyrek9264

Witam wszystkich , zgłosilem sie do pracy w polbau .Rekrutacja przebiegła pomyslnie. Czy ktos moze zna orjetacyjne dni , miesiace aby wyjechać jako cieśla szalunkowy ?

Krejzol
@Pioyrek9264 20.03.2018 19:51

OrJentuJ sie Ziomus! OrJentacyJnie powiem CI, ze piatek w maju to najlepszy dzien na wyjazd! A wiesz czemu? Bo mozna na spoko sie nabombic w busie, potem tylko dowlec do hotelu i jeszcze mozesz w sobote poprawic, w niedziele do kosciolka i w poniedzialek do robo ku chwale Pana Prezesa!

hmmmmm

Zaaplikowałem do firmy , dziwna sprawa , ja mam do nich dzwonić , telefony głuche. Kwestionariusz osoby , rubryka wyznanie , data ślubu , niemiecki numer podatkowy ??? Praca ogłaszana jako w Polsce ,i zaświadczenie A-1 kombinacje z podatkami i u ubezpieczeniami , dopłata z własnej kieszeni. NIE APLIKUJCIE , FIRMA KANT , BĘDZIECIE TYLKO MIELI PROBLEMY!!!!

ExPolbauek
@ExPolbauek 20.03.2018 13:54

No to już jest szczyt szczytów: żeby usunąć słowo (usunięte przez administratora) (eM A F I A), to już przesada. Co to? Portal Ojca Rydzyka? Czarna (black) MAFJA. Nieźle...

Weronika

@Weronika czemu się podszywasz pode mnie? @Paweł możesz, jednak warto, żeby cała dyskusja na temat pracy w firmie POLBAU była tutaj i każdy mógł z niej skorzystać. @Wera piszemy na wątku o pracy w firmie, dlatego nie prowadźcie dyskusji na inne tematy, które zaśmiecają wątek.

dzwigowy

Chciałem zapytać czy obecnie jest praca dla operatorów?

Weronika

@ElMacho wątek dotyczy firmy POLBAU i na niej się skupmy. Ogłoszenia o pracę znajdują się w zakładce praca, a nie tutaj. @paweł 6 lat pracy to dość długi staż. Twój komentarz i staż świadczyłby o tym, że byłeś zadowolony z pracy. Chyba była dobra atmosfera w pracy, skoro wspominasz kolegów?

Wera
@paweł 06.03.2018 14:17

Nie ma sprawy Panie Pawle ;)

Weronika

@czarny1313 nie jestem administratorką portalu, tylko moderatorem. To dwa różne stanowiska. I jest bardzo dużo ogłoszeń. @Prusakolep! oczywiście, że są inne zarobki w Polsce, a inne za granicami kraju, ale chyba lepiej jakąkolwiek mieć pracę niż żadną, prawda?

Weronika

@czarny1313 i myślisz, że firma POLBAU nie przedłuży Wam umowy pracy za granicami Polski? A czemu tak uważasz? A druga sprawa w Polsce jest wiele ogłoszeń o pracę, więc nie musicie być od razu bezrobotni.

Michauek
@zero jeden 27.02.2018 11:25

A ty pewnie wszystko do buzi co? :D :D :D

Mikolaj

MERY KRISTMAS POLBAUKI!!!! :D

hultaj
@he? 17.01.2018 16:07

Sześciu, ale Zenek kuleje, więc liczymy go za 0.5 , więc wróciło 5.5.

Karaluchy

Pracuje tu 3 lata i coraz gorzej jest. Ludzie utopili by cię w łyżce wody za 1e, to raz. Następnie warunki mieszkalne szok przez duże 'S' jeden wielki (usunięte przez administratora) Bonn Monachium i na końcu Augsburg, karaluchy szczury. Ludzie którzy tam pracują po 15 lat myślą że zjedli Wikipedie, stary Albimex ci ludzi są okropni myślą że są na warunkach niemieckich i są Niemcami, wulgarni i zaniedbania. Nie polecam

HulajDusza!
@Karaluch 04.02.2018 17:23

No i są i co zrobisz? Prusakolep sobie kup albo raidem spryskaj (E2,99 w Lidlu). Kurde ja w Warszawie w mieszkaniu mam, to W (nie "na") Monachium ma ich nie być? Szczury są w większości piwnic w polskich blokach i co? Kota sobie kupcie. Takiego prawdziwego, z Łodzi! "Ludzie przed 50 i po 50". No... czyli tacy od 18 do 50 i od 50 do 65 no nie? Ja tam wole być po setce, no ale wiesz... Można wtopić. Gdzie go widzę? Może być kim chce! Wystarczy, że nieco w siebie zainwestuje! O kołczingu nie słyszałeś?

Weronika

@Karaluch z Twojej wypowiedz wynika, że najgorsza w POLBAU jest atmosfera między pracownikami. Czyli Polacy wzajemnie sobie szkodzą? Raczej firma nie będzie miała na to wpływu. Wy między sobą musicie się dogadać.

marek

pracowałem w firmie Polbau 6 lat temu przez rok ,budowalismyEZB było o.k.

DojczlandUberAlles
@marek 03.02.2018 20:34

WO?

Weronika

@ElGreko dziękuję za życzenia i wzajemnie. No to może w takim wypadku skoro najważniejsza dla majstra jest wykonana na koniec dnia robota to może fakt, kto ją wykonuje i w jakim stopniu zgłoś jego przełożonemu. Może kogoś wyżej zainteresuje fakt, że niektórzy pracownicy firmy POLBAU nie pracują dla niej jak powinni.

Weronika

@ElGreko dziękuję za miłe słowa. Rozumiem, że lenistwo kolegów po fachu mogło Cie denerwować, bo każdy w takim wypadku poczułby się wykorzystywany. A nie chciałeś zwrócić temu majstrowi uwagi, żeby lepiej przyglądał się pracy Twoim współpracownikom? @CzarnyFan po przerwie świątecznej? A czemu mieliby nie wrócić?

ElGreko
@Weronika 29.12.2017 08:57

Witam Pani Weroniko i na wstępie pragnę życzyć Pani wszystkiego naj, naj, naj w Nowym Roku. Szkoda, że nie odniosła się Pani to części o kawce, ale to nic :] (ot, taki mały żarcik ;) ). A co do poruszonej przez Panią kwestii: próbowałem kilka razy, ale bezskutecznie: majstry są zajęte swoimi sprawami i, za przeproszeniem, kij ich to obchodzi. Jak zadana robota jest gotowa na koniec dnia, to niezbyt ich interesuje kto i jak zrobił. I to boli :/ Majster rozprowadzi ludzi, upewni się, że wszyscy mają narzędzia i idzie do swojej kanciapy "ubijać smoki" czy "łapać pokemony" na swoim telefonie. Znak czasów Pani Weroniko... Dzisiaj prawdziwych budowlańców już nie ma...

Weronika

@ExPolbauek czyli osoba odpowiedzialna od BHP nie ma zbyt wiele obowiązków? Czyli polecasz tam pracować użytkownikowi @Rewela na tym stanowisku? Jeżeli w firmie POLBAU macie takiego pracownika to pewnie do przestrzegania zasad BHP nie ma co się przyczepić?

Czesław

Wszystkiego Naj, Naj, Naj w 2018 Polbauki! Oby Pan (powstan) Prezes (spocznij) dorwał duuuuuużo kontraktów w Dojczlandzie i zasypał was Euronkami! Żeby Wam szczury nie biegały po hotelu ani nie złapali Was na kacu na bramie! No i żeby Mirek Was wszystkie zaległe godzinki z "banku" zapłacił!

Rewela

Witam. Czy ktoś wie, jak się pracuje BHPowcom na budowach firmy POLBAU? Ma ktoś doświadczenie na tym stanowisku w tej firmie i chciałby się podzielić opinią?

ExPolbauek
@Rewela 10.01.2018 16:34

Ja znam kilku i bezproblemowo. Jak to każdy BeHaPowiec - łazi z kąta w kąt i nudzi, żeby okulary założyć albo kask poprawić. Ogólnie spoko.

Weronika

@ElGreko a Ty co masz do powiedzenia na temat firmy POLBAU skoro zaglądasz na forum. Po Twojej wypowiedzi jasno wynika, że jesteś pracownikiem lub byłeś i sprawia Ci przyjemność czytanie komentarzy. Myślisz tak samo o firmie, że źle Ci się pracuje w firmie?

ElGreko
@Weronika 05.12.2017 12:36

Nie, Pani Adminko, ja tu raczej z sentymentu... Za czarnym tęsknię, fajnie się z nim owego czasu konwersowało, ale cosik ucichł chłopina. A szkoda, bo dobry był z niego herbatnik. Owszem, przyjemnie się czyta te wypociny, czasem śmieszne, czasem straszne. Mnie się tam dobrze robiło, nigdym na robotę nie narzekał... No, ale robić, Pani Weroniko, to trzeba chcieć! A jak tu robić, jak człowiek fach zna, stara się, a tu obok 3 obiboków a tę samą stawkę potrafią przebimbać cały dzień, bo majster ślepy? Toż to krew człowieka zalewa. I gdzie tu sprawiedliwość? Ogólnie Polbau daje radę. Może liche te hotele, ale wypłata na czas i ciepła strawa po pracy... Nie ma co narzekać, takie uroki exportu. Przynajmniej Polbau to firma, a nie tylko pośrednik, że to się musisz na miejscu z "rezydentką" użerać. A tak, kierownik na budowie jest, na hotelu też, a jak się jakaś grubsza afera kręci, to się kadry w Opolu angażuje i sprawa załatwiona. A Pan Mirek to sobie nie pozwoli dziadostwa robić, oj nie. No to tak na zakończenie powiem Pani, że w sumie to wolałbym robotę taką jak Pani ma :), bo to i na głowę nie kapie i kawki się napić można na spokojnie, no ale... Starycj drzew się nie przesadza... Pozdrawiam Pani Weroniko i życzę spokojności w moderowaniu tematu firmy Polbau ZTB.

ElGreko

Kolejny piątek i znowu żandego napierniczania na firmę? Starzejecie się :/ No cóż... Może jednak dzisiaj coś popiszecie?

Andrzejleg

A kiedy Polbau dbał o pracowników?. Ja pracując kilka lat i mieszkając w barakach jakoś tego nie odczułem,wręcz przeciwnie pracownik był nikim.

Zenio
@czarny1313 29.11.2017 10:36

O czarny! Dawno Cie nie bylo! Jak tam stary brachu?

ja

Polbau Opole to bardzo dobra firma - zobaczycie za jakiś czas jeszcze bardziej się rozwinie i zadba o swoich pracowników - kwestia czasu.

Ktosik
@opole 26.11.2017 18:20

Normalny człowiek to już dawno by odszedł z Polbauku i Tobie też to radzę, bo ta firma nie ma przyszłości.

opole

era polbau z opola już sie kończy. W austri jest masapracy lub dania lub bezpośrednio u niemców. Ja już mam dość polbau z opola mio że super mi sie tu ale to wszystko opiera się o kase

Lol
@opole 21.11.2017 19:20

Jakie w tej "austri" są "dania"? Człeniu! Jak nie umiesz pisać, to proszę, zapisz się lepiej do podstawówki, a nie udzielaj się na forum publiucznym, bo tylko siara i wstyd :/.

opole

no okej ale ja jak tak robie to mam 1300e na wypłatę a ty robisz po 10 h i masz 1900e na wypłate. A nikt nie przyjechał do niemiec po to by siedzieć na chotelu więcej niż w pracy.

Lol
@opole 21.11.2017 19:18

1900e?? Chlopie, za tyle to ja z domu nie wychodze :D. Ja mam 5500e na rękę, no ale to m.in. dlatego, że muszę się użerać z takimi jak Ty. Na CHotelu? :D. O kurka, niezłe, gdzie taki CHotel?

Zostaw opinię o POLBAU - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU