POLBAU

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 413 ocen.

POLBAU
3 413

Opinie o POLBAU

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU

Weronika

@Jasiek Też mnie to zastanawia. Czy sam posiadasz jakieś aktualne informacje na temat pracodawcy, jakim jest firma POLBAU? @anonymous Widzę, że jesteś pracownikiem POLBAU już ze sporym doświadczeniem. Może w związku z tym przedstawiłbyś nam szczegółowy obraz tego pracodawcy? W ten sposób pomógłbyś osobom, które są szczególnie zainteresowane aplikowaniem tam.

Marcin
@ToJestKurdeDramat 12.07.2018 13:17

Witaj, pracowalem w Polbau 7 lat Jako majster. Przeszedlem do niemieckiej Firma ze wzgledow prywatnych. Znam Twoj bol, jednak jak sie ich dobrze pomiesza to mozna fajne brygady stworzyc. Sami fachowcy na budowie to tez niedobrze kross musi posprzatac, rozszalowac...Piszesz ze nie chca zostawac a gdy przyjda ze chca do domu to puszczasz ich? Im tez trzeba isc na reke wtedy zobaczysz ze potrafia sie odwdzieczyc. Firme Polbau bede zawsze polecal bo naprawde milo i fachowo sie pracowalo. Na obecnej budowie mam firme z. b. Jugoslawii. Ludzie z Polbau sa od nich o niebo lepsi. Pozdrawiam

Weronika

@anonymous Serdecznie dziękuję Ci za odpowiedź i przedstawienie nam kondycji firmy POLBAU z własnej perspektywy. @Dramat w 3. aktach Przypominam, że na forum publicznym nie wolno używać danych personalnych swoich współpracowników - dotyczy to również samych imion; ponadto nie należy używać tutaj wulgarnego słownictwa. Jeśli chciałbyś rzeczowo oraz merytorycznie wyrazić swoją opinię o tym pracodawcy - zapraszam.

Dramat w 3. aktach
@Weronika 12.07.2018 14:53

Wielce Szanowna imć Pani Weroniko. Uprzejmie proszę o odniesienie się do konkretnego punktu Państwa "Regulaminu", który to zabrania używania nawet "samych imion współpracowników". Proszę również o wskazanie, które z użytych przeze mnie słów w wypowiedzi z dnia 07.07.2018 21:48 uznane zostało za wulgarne. Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Jasiek

Jesteście pewni, że nie pozytywnego nie można napisać?

masrkij
@anonymous 24.06.2018 16:54

tyś to sie pieknie popisał, pisze sie tys.

Adam

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy, dlaczego tak piszecie?

Pisarz
@Adam 17.05.2018 16:07

Piszemy bo nam Prezez paczy przez ramię i musimy pisać dobrze!

Filip

POLBAU ma opinię dobrego pracodawcy!!

Esh...
@Filip 05.06.2018 19:22

Opinia to jedno, fakty to drugie :/

Bonn Cała prawda o syfie

Cała prawda o BONN hotelu jeśli to można nzawać hotelem firmy POLBAU Z OPOLA Proszę popatrzeć w jakim syfie mieszkamy i to kosztowało 300 euro na miesiąc. Mieszkamy od 4 do 6 w małych pokojach w tym syfie gdzie są karaluchy i szczury. Kucharkę mamy w Bonn ale dobrze sie nie zje już do WC trzeba lecieć . Prosze na zdjęcia popatrzeć https://www.fotosik.pl/zdjecie/3d2cad8211d810ad https://www.fotosik.pl/zdjecie/d64ad10b7934b503 https://www.fotosik.pl/zdjecie/0011d49efadeb6e8 https://www.fotosik.pl/zdjecie/2b921aa75483d9ba https://www.fotosik.pl/zdjecie/0393bca056d10abd https://www.fotosik.pl/zdjecie/e1860a5e2bc5cfe3 https://www.fotosik.pl/zdjecie/bcb3df0bcef5770b Jak w 21 wieku można prać we franiach .A kampowy BOGDAN G o nic nie dba wszystko rozwalone w łazience prysznice urwane brodziki zapchane w kuchniach kuchenki popsute z kranów cieknie .

Hiehie
@syf 06.06.2018 16:57

Czlowieku, ten post jest z wrzesnia tamtego roku. Wygrales złotą łopatę za odkrycie arecheologiczne! Musiałoby mnie ostro powalić,żeby w siedem osób mieszkał! Ludzie, wy godności nie macie! No tak, ale jak się nie chodziło do szkoły i jak się narobiło bachorów i długów w Polsce, to teraz trzeba zacisnąć ząbki i zachrzaniać u Prezesa Dudy :D

JA

Firma się rozwija.

Maczo
@JA 29.05.2018 21:41

Pobawię się w moda :D. @JA: CZY MOŻESZ ROZWINĄĆ SWOJĄ WYPOWIEDŹ?!?! BO TO SIEM PRZYDA PRZYSZŁYM NIEWOLNI... Znaczy się pracownikom oczywiście :d.

Alpina

Przeczytałem większość opinii na temat tej firmy i rzeczywiście chyba lepiej się tam nie wybierać ...

szczery

polbau to oszusty

smuteczek
@seko 04.05.2018 17:01

Nie wypada popierac oszustow :(

Tomasz

Leże i płaczę. Aktualna oferta 15-17 zł brutto/h dle elektryka. Ludzie 7 lat temu miałem 18zł W tej firmie chyba do reszty zwariowali.

Tomasz
@czarny1313 25.04.2018 09:13

więc może nastepnym razem poświęc 5 minut na zweryfikowanie tego co pisza ludzie, żebyś sam nie wychodził na głupka

Zainteresowany

Widziałem ofertę pracy dla cieśli w Niemczech. Podpowiedzcie mi coś więcej, pierwszy raz bym wyjechał.

Marcin
@Maciek 23.04.2018 15:33

Zgadza sie i przepraszam ale mysle ze wiadomo co mialem na mysli. Pozdrawiam

Edward

Masz racje kolego, niedawno tam pracowałem na Borheim i myśle tak samo powinni go wywalić na zbity pysk bo uważa siebie za boga na budowie a jest zwykłym nierobiem i typem człowieka ( dajcie mi ludzi a ja to zrobie ) ! Ja osobiście już nie wracam do tej firmy bo przez takich ludzi jak Bogdan G. firma utaciła już dużo dobrych fachowców

Czarny
@Edward 11.04.2018 07:07

Oj Edek, Edek (Franek), już zapomniałeś jak wywijałeś i mimo to ta firma Ci pomogła? Jak masz problemy z przełożonymi, to załóż sobie firmę i ty będziesz panem.

Franek

Tutaj w Bonn mozna powiedziec ze to co sie dzieje to jest samowolka ! Wczoraj kierownik budowy na Bornheim k/Köln przyjechal i szuka Bagdana G. a ten napewno swoje prywatne sprawy przez 3 godziny zalatwial ! Ten caly Bogdan G. chyba nie zdaje sobie sprawy ze przez jego zachowanie pogarsza i dziala na nie korzysc firmy POLBAU. Nikt juz u tego orawiaka nie chce pracowoc tylko czekac az ludzie sami zaczna odchodzic albo beda strajkowac !!!!!!!!!!!!!!!! Pracuje juz tutaj w firmie pare skromnych lat i kiedys tego nie bylo ! Ale czas chyba odejsc z tego bagna i szukac pracy u konkurencji. Pozdrawiam

Mareczek
@Franek 10.04.2018 18:12

Kurde, Bagdan czy Bogdan, bo juz nie wiem? Czlowieku, a kiedy mozna swoje sprawy zlaatwic, jak wszystkie urzedy do 15 czynne! W sobote? Jak wszystko pozamykane??? Bueheuhe strajk w Polbale, to by dopiero bylo. Nie narzekaj i wracaj do wibratora, bo beton twardnieje! Przeciez wy som same orawioki, to nie podpierda.la.j kumpla co?

Franek

Prosze zrobcie cos z tym calym Bagdanem G. na Bonn bo facet nie ma pojecia o budownictwie a nawet nie ma kwalifikacji na jakim stanowisku pracuje !!! Poprostu naduzywa swojej funkcji ! Boi sie o utrate swojego stanowiska ( majstra ), w innej firmie bedzie tylko i niestety zwyklym pracownikiem ! Tzn. ze tutaj jest POLBAUowskim nieudacznikiem !!!

Jozio
@Franek 10.04.2018 17:49

Bagdan z bagna? A jak naduzywa? Wysyla was po bulki do sklepiku?

Marcin

Pracowalem w Polbau od 2011 do 17 jako majster. U mnie na budowach nikt strasznie nie narzekal. Dziwi mnie hejt wylewany przez niektorych. Firma uczciwa i profesjonalna. Ja polecam. Pozdrawiam

Johny
@Marcin 22.03.2018 10:14

to prawda Marcin

Stefek

Jakby co to krecimyn flaszkom na czowrce na mainzu! Zapraszamy :D

swojak

Pozdrawiam wszystkich, jest coraz gorzej pracuje już od 6 lat w tej firmie ,z robotom nie jest zle ale gorzej z majstrami, na Bonn został nie dorobiony orawiak który myśli ze mu wszystko wolno ludzi traktuje gorzej niż śmieci, tylko myśli o siebie żeby samochód był załadowany i bak pełny, tacy majstrowie to jest katastrofa.

Buehuehe
@swojak 22.03.2018 21:04

Najgorzej to z TwojOM ortografiOM jest, no ale kazdy wi, ze Orawiaki, to po polskiemu a nie po polsku piszOM. Bak pełny - no Polbau daje na paliwko, no nie? A Załadowany czym? Dziouchami z Wiesenbaden? :D Dawaj inicjały majstra, zaraz go tu objedziemy. RobotOM to możesz port USB załadować :D

Pioyrek9264

Witam wszystkich , zgłosilem sie do pracy w polbau .Rekrutacja przebiegła pomyslnie. Czy ktos moze zna orjetacyjne dni , miesiace aby wyjechać jako cieśla szalunkowy ?

Krejzol
@Pioyrek9264 20.03.2018 19:51

OrJentuJ sie Ziomus! OrJentacyJnie powiem CI, ze piatek w maju to najlepszy dzien na wyjazd! A wiesz czemu? Bo mozna na spoko sie nabombic w busie, potem tylko dowlec do hotelu i jeszcze mozesz w sobote poprawic, w niedziele do kosciolka i w poniedzialek do robo ku chwale Pana Prezesa!

hmmmmm

Zaaplikowałem do firmy , dziwna sprawa , ja mam do nich dzwonić , telefony głuche. Kwestionariusz osoby , rubryka wyznanie , data ślubu , niemiecki numer podatkowy ??? Praca ogłaszana jako w Polsce ,i zaświadczenie A-1 kombinacje z podatkami i u ubezpieczeniami , dopłata z własnej kieszeni. NIE APLIKUJCIE , FIRMA KANT , BĘDZIECIE TYLKO MIELI PROBLEMY!!!!

ExPolbauek
@ExPolbauek 20.03.2018 13:54

No to już jest szczyt szczytów: żeby usunąć słowo (usunięte przez administratora) (eM A F I A), to już przesada. Co to? Portal Ojca Rydzyka? Czarna (black) MAFJA. Nieźle...

Weronika

@Weronika czemu się podszywasz pode mnie? @Paweł możesz, jednak warto, żeby cała dyskusja na temat pracy w firmie POLBAU była tutaj i każdy mógł z niej skorzystać. @Wera piszemy na wątku o pracy w firmie, dlatego nie prowadźcie dyskusji na inne tematy, które zaśmiecają wątek.

dzwigowy

Chciałem zapytać czy obecnie jest praca dla operatorów?

mirek
@czarny1313 08.03.2018 16:01

Bozego Narodzenia

Weronika

@ElMacho wątek dotyczy firmy POLBAU i na niej się skupmy. Ogłoszenia o pracę znajdują się w zakładce praca, a nie tutaj. @paweł 6 lat pracy to dość długi staż. Twój komentarz i staż świadczyłby o tym, że byłeś zadowolony z pracy. Chyba była dobra atmosfera w pracy, skoro wspominasz kolegów?

Wera
@paweł 06.03.2018 14:17

Nie ma sprawy Panie Pawle ;)

Weronika

@czarny1313 nie jestem administratorką portalu, tylko moderatorem. To dwa różne stanowiska. I jest bardzo dużo ogłoszeń. @Prusakolep! oczywiście, że są inne zarobki w Polsce, a inne za granicami kraju, ale chyba lepiej jakąkolwiek mieć pracę niż żadną, prawda?

Hurek!
@Zima! 02.03.2018 09:30

Odwilż, hurrra!

Weronika

@czarny1313 i myślisz, że firma POLBAU nie przedłuży Wam umowy pracy za granicami Polski? A czemu tak uważasz? A druga sprawa w Polsce jest wiele ogłoszeń o pracę, więc nie musicie być od razu bezrobotni.

Michauek
@zero jeden 27.02.2018 11:25

A ty pewnie wszystko do buzi co? :D :D :D

Mikolaj

MERY KRISTMAS POLBAUKI!!!! :D

hultaj
@he? 17.01.2018 16:07

Sześciu, ale Zenek kuleje, więc liczymy go za 0.5 , więc wróciło 5.5.

Karaluchy

Pracuje tu 3 lata i coraz gorzej jest. Ludzie utopili by cię w łyżce wody za 1e, to raz. Następnie warunki mieszkalne szok przez duże 'S' jeden wielki (usunięte przez administratora) Bonn Monachium i na końcu Augsburg, karaluchy szczury. Ludzie którzy tam pracują po 15 lat myślą że zjedli Wikipedie, stary Albimex ci ludzi są okropni myślą że są na warunkach niemieckich i są Niemcami, wulgarni i zaniedbania. Nie polecam

HulajDusza!
@Karaluch 04.02.2018 17:23

No i są i co zrobisz? Prusakolep sobie kup albo raidem spryskaj (E2,99 w Lidlu). Kurde ja w Warszawie w mieszkaniu mam, to W (nie "na") Monachium ma ich nie być? Szczury są w większości piwnic w polskich blokach i co? Kota sobie kupcie. Takiego prawdziwego, z Łodzi! "Ludzie przed 50 i po 50". No... czyli tacy od 18 do 50 i od 50 do 65 no nie? Ja tam wole być po setce, no ale wiesz... Można wtopić. Gdzie go widzę? Może być kim chce! Wystarczy, że nieco w siebie zainwestuje! O kołczingu nie słyszałeś?

Weronika

@Karaluch z Twojej wypowiedz wynika, że najgorsza w POLBAU jest atmosfera między pracownikami. Czyli Polacy wzajemnie sobie szkodzą? Raczej firma nie będzie miała na to wpływu. Wy między sobą musicie się dogadać.

marek

pracowałem w firmie Polbau 6 lat temu przez rok ,budowalismyEZB było o.k.

DojczlandUberAlles
@marek 03.02.2018 20:34

WO?

Weronika

@ElGreko dziękuję za życzenia i wzajemnie. No to może w takim wypadku skoro najważniejsza dla majstra jest wykonana na koniec dnia robota to może fakt, kto ją wykonuje i w jakim stopniu zgłoś jego przełożonemu. Może kogoś wyżej zainteresuje fakt, że niektórzy pracownicy firmy POLBAU nie pracują dla niej jak powinni.

Weronika

@ElGreko dziękuję za miłe słowa. Rozumiem, że lenistwo kolegów po fachu mogło Cie denerwować, bo każdy w takim wypadku poczułby się wykorzystywany. A nie chciałeś zwrócić temu majstrowi uwagi, żeby lepiej przyglądał się pracy Twoim współpracownikom? @CzarnyFan po przerwie świątecznej? A czemu mieliby nie wrócić?

ElGreko
@Weronika 29.12.2017 08:57

Witam Pani Weroniko i na wstępie pragnę życzyć Pani wszystkiego naj, naj, naj w Nowym Roku. Szkoda, że nie odniosła się Pani to części o kawce, ale to nic :] (ot, taki mały żarcik ;) ). A co do poruszonej przez Panią kwestii: próbowałem kilka razy, ale bezskutecznie: majstry są zajęte swoimi sprawami i, za przeproszeniem, kij ich to obchodzi. Jak zadana robota jest gotowa na koniec dnia, to niezbyt ich interesuje kto i jak zrobił. I to boli :/ Majster rozprowadzi ludzi, upewni się, że wszyscy mają narzędzia i idzie do swojej kanciapy "ubijać smoki" czy "łapać pokemony" na swoim telefonie. Znak czasów Pani Weroniko... Dzisiaj prawdziwych budowlańców już nie ma...

Zostaw opinię o POLBAU - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU