Zakład Techniczno-Budowlany Polbau Sp. z o.o.

Adres: Grunwaldzka 25, 45-054 Opole

NIP: 7540025059 REGON: 8025353 KRS: 0000047992

Zakład Techniczno-Budowlany Polbau Sp. z o.o.
3 416 6 1

Opinie o Zakład Techniczno-Budowlany Polbau Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Były pracownik
Nazwa działu: IT
 Opinia

Najporzadniejsza z polskich firm budowlanych zmienić tylko podejście kierowników do robotników by pracownik nie był ścigany jak pies a firmazaludni się jak zadna inna dlatego źe to porządna i uczciwa firma ,pracowałem to wiem i zmierzam jeszcze się tam zatrudnić polecam Polbał

Pomocna?
TakNie2
ps
 Opinia
@Były pracownik 03.04.2019 18:47

Pewnie jesteś starym panem któremu brakuje 3 lata do emerytury. Co masz w Polbale porządnego ? To jakie warunki na hotelu .To za jakie marne pieniądze sie tu robi ?

Pomocna?
TakNie
Dany
 Opinia

Nic nie kumam szefów, wykonawców czy jeszcze inaczej. Trudno jest zorganizować dla ludzi porzadny nocleg kwaterę po ciężkiej charuwie należy się odpoczynek w przyzwoitych warunkach. Polacy z Opolszczyzny.....albo niemcy z opola....nie pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czarny1313
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Dany 07.02.2019 20:09

Przypomnij sobie troszkę polskiej ortografii, bo to co piszesz to woła o pomstę do nieba. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kk
 Opinia

witam, jestem operatorem żurawia i chciałbym zapytać jak wygląda współpraca z tą firmą? Duże znaczenie dla mnie ma stan kwater, wypłacalność w terminie. Jeśli ktoś posiada więcej informacji to też chętnie przeczytam. Proszę aby opinie były pisanie nie z zemsty dlatego że ktoś wywinął "numer" na budowie ale szczere bez uprzedzeń tak aby nie wprowadzać w błąd. Dzięki z góry.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzejleg
 Opinia
@kk 16.01.2019 14:00

Wiele bym opowiedział ale na priv

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kk
 Opinia
@Andrzejleg 16.01.2019 19:37

a w temacie o który pisałem mógłbyś coś dodać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzejleg
 Opinia
@kk 17.01.2019 10:50

Warunki socjalne nie do wyobrażenia przez normalnego człowieka

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kk
 Opinia
@Andrzejleg 17.01.2019 11:17

ok dzięki za zwięzłą odpowiedź potwierdza mi to co już mi się obiło o uszy. Przyznam że słyszałem od kolegów w Niemczech że warunki socjalne mają do kitu ale chciałem zapytać jeszcze kogoś innego.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czarny1313
 Opinia
@Andrzejleg 17.01.2019 11:17

Panie operatorze z Legnicy Napisz , że byłeś bardzo kiepski i raczej z zemsty piszesz takie słowa. Nigdy więcej Pana operatora z Legnicy - kiepski !

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zenek
 Opinia

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują ludzi?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPolbauek
 Opinia
@Zenek 24.07.2018 19:47

Tak, tak, "słyszałeś" - jesteś jak Weroniczka, pracownikiem gowork i tyle. Tak ciężko sprawdzić na stronie firmy Polbau? http://polbau.pl/pl/strony/praca/ Wkleję Ci, bo może nie umiesz w linki :/ Poszukujemy pracownika na stanowisko cieśla budowlany, murarz, zbrojarz. Miejsce pracy: Niemcy / Kolonia, Wiesbaden, FFM Opis stanowiska: dobra znajomość robót ciesielskich, murarskich i zbrojarskich doświadczenie w pracy na dużych przemysłowych budowach Wymagania: wykształcenie bez znaczenia mile widziana znajomość j. niemieckiego Oferujemy: dobrą pracę w budownictwie wynagrodzenie od 13,50 € do 16,00 €/godz brutto Oferty w formie CV prosimy na adres zatrudnienie@polbau.pl A skasuj mi to tylko, to inaczej porozmawiamy. Pytałeś? To masz CZYSTĄ i DOKŁADNĄ odpowiedź!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPolbauek
 Opinia
@ExPolbauek 25.07.2018 11:23

A najlepsze jest 404 po zmianie na wersję angielską :D http://polbau.pl/en/strony/job/

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@Zenek 24.07.2018 19:47

Potrzebują ludzi bo fachowcy im już dawno pouciekali. Płace marne, kwatery obskurne, zimowe przestoje, obiecanki macanki spróbuj a nie pożałujesz.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lolek
 Opinia
@Sebix 03.08.2018 22:04

Macac to sobie mozesz swoja Karyne Sebixie: cacanki,a nie macanki ignorancie!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@Lolek 08.08.2018 00:25

Na szczęście od ładnych kilku lat nie pracuję w Polbau. Ładnych bo znalazłem lepiej płatną cacaną pracę, i swoją Karynę często i gęsto macam. I powiem tak, Polbau to dno i ostateczność. Lolek ty chyba przyrosłeś do dna jak przypalony bigos u kucharza.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lolek
 Opinia
@Sebix 20.09.2018 21:35

A tam Mordeczko, nie jest tak źle :D Ja też już tam na szczęście nie pracuję, a Twoją Karynkę też czasami wyba...cz :D Nie powiem co dalej bo RODO mi to GODO. A bigosik dobry!(usunięte przez administratora)a Ci czasem gotuje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Polon
 Opinia
@ExPolbauek 25.07.2018 11:23

Nie piszą tam nic o warunkach zakwaterowania, i dojazdach oraz o tym ile zabiorą za to. Nie piszą ile majster godzin w miesiącu ukradnie czyli o zarobkach wiadomo tyle co i nic Panie ExPolbauek.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gienek
 Opinia
@Zenek 24.07.2018 19:47

przyjmuja wszystkich od 18 roku zycia do 60 tego bez kwalifikacji

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia
@gienek 25.11.2018 11:43

To chyba dobrze, że firma POLBAU daje szansę na zatrudnienie wszystkim osobom - niezależnie od wieku, czy doświadczenia. Ciekawi Nas to, czy sam jesteś pracownikiem wyżej wymienionego przedsiębiorstwa - zdradź to zatem w swoim kolejnym poście. Na jakie stanowiska aktualnie poszukują kandydatów?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@SEBIXO-WERONIKO-CZARNY Kto miałby się pod Ciebie podszywać? Skoro już zechciałeś udzielić mi odpowiedzi, to jeszcze powinieneś wypowiadać się w sposób bardziej kulturalny. Dziękuję Ci za te informacje dotyczące rekrutacji w POLBAU. Może w następnym komentarzu napisałbyś, jak w tej firmie przebiega proces rekrutacyjny? Na co zwrócić uwagę przygotowując się do rozmowy kwalifikacyjnej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Sebix A zatem jesteś w stanie dostrzec jakieś plusy pracy w POLBAU. Twoje wypowiedzi są trochę niespójne, każda następna zaprzecza kolejnej. Ale może powiesz nam, czy potrzebują teraz nowych pracowników? @Polon A zwracałeś się z tymi zapytaniami bezpośrednio do samej firmy? Jestem pewna, że wtedy udzieliliby Ci odpowiedzi na tak istotne rzeczy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SEBIXO-WERONIKO-CZARNY
 Opinia
@Weronika 02.10.2018 15:14

Bo sie ktoś podemnie podszywa! Kiedy w końcu logowanie zrobicie? Też się mogę podpisać "Weronika" i co? Tylko nie będę na szaro. Nie, tera nie poczebujom :D. Poza tym: (usunięte przez administratora)zakładka : praca. Tyle chyba sama możesz zrobić, no nie? Hhehe NA PEWNO by udzielili, już to widzę :D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Sebix Przykro mi, że nie wspominasz dobrze pracy w POLBAU. Jakie stanowisko obejmowałeś w strukturach tej firmy? Czy mogliście wówczas liczyć od razu na stabilną umowę? Wszystkich jednocześnie upominam, żeby nie odbiegać od głównego tematu wątku. Bardzo zatem proszę, skupicie się tylko na opiniowaniu warunków pracy, jakie oferuje ten pracodawca.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@Weronika 26.09.2018 18:10

"Stanowisko", "w strukturach"! Ło Jezu :D. Kobiecino droga jo żem sciany na Wisbaden malowoł a wy mi tu pitolicie takie farmazony dobrze bylo stabilnie ino czasem bujało jak sie popilo albo wiater rusztowaniem rusol. Umowa byla zarcie bylo kasiorka tesz.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@Sebix 27.09.2018 21:35

Nie polecam (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@Weronika 26.09.2018 18:10

Nie polecam najgorszemu wrogowi (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPracownik
 Opinia

Odradzam zatrudnianie się w tej firmie. Stawki śmieszne w porównaniu z oczekiwaniami, ciągłe łamanie praw pracowników (brak posiłków regeneracyjnych w zimie, brak ciepłych napojów, w lecie firma zapewnia taką ilość wody, że brakuje po trzech dniach). Ta firma niebawem upadnie, aktualnych pracowników ile osób jest zatrudnionych w kraju na chwilę obecną (kilka lat temu było ich około 50 na Centrum Jana Pawła II)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SexPracownica
 Opinia
@ExPracownik 03.09.2018 16:26

Stawki śmieszne - no to chyba widziałeś na jaką się godzisz no nie? Nie ma czegoś takiego jak posiłki regeneracyjne, a ciepłe napoje? Herbaty se zrobić nie umiesz? Jak można pić przez trzy dni! Nie mój drogi, nie upadnie, spokojna Twoja rozczochrana. Już od 25 lat "upada" i jakoś upaść nie może :D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPracownik
 Opinia
@SexPracownica 04.09.2018 12:04

Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów - poczytaj zanim znów się ośmieszysz. Co do stawki na umowie jest wystarczająca, lecz wymagana jest praca 'za dwóch', a w zamian dostaje się obniżone premie 'bo budowa nie wychodzi na +' Co do upadku firmy, to rotacja pracowników jest znaczna, a słyszałem że potrzebują ludzi na nową budowę. A Twój nick pozostawie bez komentarza ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SexPracownica
 Opinia
@ExPracownik 04.09.2018 14:43

No dobra, przecież stołówka jest, kucharze są, żarełko też. I? Robota ciężka wiadomo, ale żeby aż za dwóch robić, to chyba przesada. Premia? Tylko dyrektory sobie premie dają. Widzisz, teraz przeczysz sam sobie: piszesz "ta firma upadnie| a tu z drugiej strony "szukają ludzi na nową budowę". Ja też nie będę komentować Twojego dic... znaczy nicka :D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czarny1313
 Opinia
@ExPracownik 03.09.2018 16:26

Gościu, zapominałeś powiedzieć , że podałeś Polbau do sadu i sąd odrzucił w całości Twoje roszczenia jako wyssane z palca. Więc nie rób teraz z siebie głupa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fan_Czarnego
 Opinia
@czarny1313 05.09.2018 13:03

Polbau podaje się do sadu? A po co? Po jabłka czy gruszki? Oki przypierniczam się, ale Czarny, na Trygława, powiedz mi, jak ty rozpoznałeś kogoś po nicku "ExPracownik", że to akurat to co podał Polbau do "sadu"? Ty masz jakieś... Nie wiem, parapsychiczne zdolności, czy potrafisz się każdemu na kompa włamać, kamerkę odpalić i ryj zobaczyć? No bo zaskakujesz mnie na każdym kroku! P.S. To 1313 to z szacunku dla "Zmienników"? :D.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPracownik
 Opinia
@SexPracownica 04.09.2018 17:26

Stołówka i kucharze? Gdzie? Posiłek regeneracyjny powinien zostać podany po 3-4 godzinach pracy, czyli na przerwie. Premie dostają pracownicy, zazwyczaj 20-30%, ale przez chorobowe spada ona do 0 za cały miesiąc, a nie tylko za dni w których się nie pracowało. Szukają ludzi, ponieważ nikt nowy nie chce pracować. Dlaczego gls nie ruszył ponownie? Ponieważ firma miała zbyt mało pracowników żeby wyrobić się w wymaganym czasie, każdy o tym mówi. A mój nick oznacza były pracownik.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPracownik
 Opinia
@czarny1313 05.09.2018 13:03

Niestety z kimś mnie mylisz, gdybym ja miał wkroczyć na drogę sądową, to wygrałbym spór ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SexPracownica
 Opinia
@ExPracownik 06.09.2018 09:51

No jak gdzie? Po robiocie! Oj do dzisiaj wspominam Bigosik Pana Romka! No to widzisz, trzeba nie chorować. Chce, chce, dużo ludzi chce, walą drzwiami i oknami, ale nie ma dla nich miejsca. Co to GLS? Pewnie, że wiem co oznacza twój nick: ex, z łaciny, to usuwać, skreślać, pot. były. Wiem, bo mam dużo exów. A mój nick oznacza, że zarabiam jak lubię :D.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPracownik
 Opinia
@SexPracownica 06.09.2018 14:16

Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Posiłek regeneracyjny ma być w trakcie przerwy w pracy. Do tego ilu jest kucharzy a ile jest hoteli pracowniczych? No i np na Monachium obiad oczywiście był, ale trzeba było go sobie kupić. Nie chorować? Ilu pracowników straciło pracę z powodu poważnej choroby? Potrzebowali 2-3 miesięcy przerwy, czy to po operacjach, czy po wypadkach. Kierownictwo i majstrowie wychodzą z założenia, że pracownicy nie chorują, tylko udają żeby nie robić. GLS to potocznie nazywana budowa, która najpierw została wstrzymana przez ekologów, a teraz, gdy wszystko zostało uregulowane polbau musiał odpuścić, ponieważ nie był w stanie ukończyć budowy w czasie z powodu niewystarczającej ilość pracowników. Po prostu czas na budowę był zbyt krótki na 'polbauowskie' możliwości na chwilę obecną. Brawo, pół minuty spędzonej na Google i już wiadomo co oznacza dane słowo ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Polon
 Opinia
@SexPracownica 04.09.2018 17:26

Stołówka kucharze i sooosik.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SexPracownica
 Opinia
@Polon 20.09.2018 21:14

I BIGOSIK MNIAM MNIAM!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czarny1313
 Opinia
@ExPracownik 06.09.2018 09:54

Już to widzę...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Maciek Każda opinia wnosi do dyskusji zupełnie coś innego - warto zatem na bieżąco udzielać się w dyskusji. Proszę Cię, abyś trochę zmienił ton swoich wypowiedzi. Jeśli jesteś w posiadaniu konkretnych wiadomości o POLBAU jako o pracodawcy, to w sposób niewymuszony i kulturalny podziel się nimi z resztą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maciek
 Opinia
@Weronika 20.09.2018 12:44

No w sumie jakby mnie nie było, to byś nie miałą nic do roboty, więc... Robię chyba dobrą robotę, no nie? No dobra, zmienię... :/ Ale i tak jestem milusi prawda? Kurczę, ciekawe jakie masz stanowisko w tym goworku. Wyobrażam Cię sobie jak popijasz kawusię, klikasz to tu to tam a to nagle mój post i... Filiżanka wypada Ci z ręki... Usta drżą... A powieki mrużą się z niedowierzania jak ktoś mógł popełnić taki post... Zachlapana klawiatura ochlapany monitor i ogólna Sodomia i Gomoria tylko przez moje kilka słów... Mam nadzieję, że nie stracisz pracy... A co do Polbauku to Centrum JP2 w Krk idzie dobrze, wkrótce koniec i... co dalej? Ah, wybory się zbliżają, to Pan Prezes pewnie u Majchrzaka przesiaduje :D.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@ExPracownik Twój staż pracy w POLBAU jest całkiem spory i oznacza również, że posiadasz dużą wiedzę na temat funkcjonowania firmy. Co, twoim zdaniem, poprawiłoby sytuację w tym miejscu? Czy ktoś jeszcze chciałby dodać coś od siebie o tym pracodawcy? Pamiętajcie, że Wasze opinie mogą realnie pomóc niektórym osobom w podjęciu decyzji, czy tam aplikować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maciek
 Opinia
@Weronika 14.09.2018 11:54

(usunięte przez administratora): masz 1035 komentów (z czego 1010 to brednie) i jeszcze Ci mało? Daj spokój laska... "Aplikować" to można na jakieś stanowiska jak kierownik, dyrektor, manager... A tutaj te biedne fizolki, które czasem się nawet podpisać nie umieją, wylewają swoje żale po trzecim czy czwartym tanim piFku na hotelu w Mainzu. Czego Ty kobieto oczekujesz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Zenek Szanuję Twoją opinię, lecz nie do końca się z nią zgadzam. Uważam, iż takie "prowokowanie" do dyskusji ma sens i w jakiś sposób pomaga osobom, które szukają informacji o pracodawcy. @ExPracownik Masz bardzo niepochlebne zdanie na temat firmy POLBAU. Jak długo byłeś tam zatrudniony?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPracownik
 Opinia
@Weronika 07.09.2018 15:25

Około 7lat, wiem jak to wyglądało, cudem jest to, że firma ta jeszcze funkcjonuje

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JA
 Opinia

Firma się rozwija.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maczo
 Opinia
@JA 29.05.2018 21:41

Pobawię się w moda :D. @JA: CZY MOŻESZ ROZWINĄĆ SWOJĄ WYPOWIEDŹ?!?! BO TO SIEM PRZYDA PRZYSZŁYM NIEWOLNI... Znaczy się pracownikom oczywiście :d.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@JA 29.05.2018 21:41

Gdyby się rozwijała to by miała lepsze warunki płacowe i kwaterunkowe. Nie musiałaby się ciągle ogłaszać bo miałaby pewną i kompetentną załogę. A tymczasem ciągła rotacja.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czarny1313
 Opinia
@Sebix 03.08.2018 22:34

Mało wiesz. Wolno nam pracować 2 lata i później obowiązkowa przerwa 2 miesiące. Bo inaczej nie dostaniemy druków A1. I to są niestety odgórne przepisy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JA!
 Opinia
@JA 29.05.2018 21:41

Chciałeś napisać - firma się ZWIJA :D. Odgórne polecenie - nie brać więcej kontaktów w Niemczech. Początek końca firmy Polbau.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Heheszek
 Opinia

Jak co?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Zenek Niektórzy mogą mieć po prostu takie zdanie na temat pracodawcy, jakim jest firma POLBAU. Jeśli sam jesteś tam zatrudniony, to może podzielisz się nami swoją obiektywną oceną tego miejsca pracy? Jestem pewna, że inni użytkownicy forum na pewno by Ci za to podziękowali.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zenek
 Opinia
@Weronika 27.08.2018 18:47

No na pewno mi podziękują, już to widzę. Weronka, ja wiem, że masz spoko fuszkę, wpadasz tu raz na miesiąc i pa3sz czy cosik nowego nabazgrolono, prowokujesz do "niby" dyskusji, pytasz o oferty pracy blablabla. Nie tędy droga Moja... Droga... Strrrrasznie to wszystko sztucznie brzmi. Tak sztucznie jak sztuczna jest atmosfera w Polbale :D.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zenek
 Opinia

Zastanawiam się jak ma się do waszych wpisów opinia o firmie, że jest dobrym pracodawcą.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ElGreko
 Opinia

Kolejny piątek i znowu żandego napierniczania na firmę? Starzejecie się :/ No cóż... Może jednak dzisiaj coś popiszecie?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@ElGreko 02.12.2017 12:08

Ty elgreko to chyba gdy orawę helikopterem zasiedlali spadłeś na nogi a nie na głowę dlatego do polbau uciekłeś

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bonn Cała prawda o syfie
 Opinia

Cała prawda o BONN hotelu jeśli to można nzawać hotelem firmy POLBAU Z OPOLA Proszę popatrzeć w jakim syfie mieszkamy i to kosztowało 300 euro na miesiąc. Mieszkamy od 4 do 6 w małych pokojach w tym syfie gdzie są karaluchy i szczury. Kucharkę mamy w Bonn ale dobrze sie nie zje już do WC trzeba lecieć . Prosze na zdjęcia popatrzeć https://www.fotosik.pl/zdjecie/3d2cad8211d810ad https://www.fotosik.pl/zdjecie/d64ad10b7934b503 https://www.fotosik.pl/zdjecie/0011d49efadeb6e8 https://www.fotosik.pl/zdjecie/2b921aa75483d9ba https://www.fotosik.pl/zdjecie/0393bca056d10abd https://www.fotosik.pl/zdjecie/e1860a5e2bc5cfe3 https://www.fotosik.pl/zdjecie/bcb3df0bcef5770b Jak w 21 wieku można prać we franiach .A kampowy BOGDAN G o nic nie dba wszystko rozwalone w łazience prysznice urwane brodziki zapchane w kuchniach kuchenki popsute z kranów cieknie .

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ted
 Opinia
@Bonn Cała prawda o syfie 11.09.2017 19:56

I w czym Ty masz problem? Czysto, ładnie, schludnie. A to,że pralki stare? Jak chodzą 24/7, to myślisz, że nowe Boshe z panelami dotykowymi ile by wytrzymały? Tydzień? A Frania nie do zajechania! Czyste korytarze, umywalki, nawet kuchenki czyste. I co? Poczytaj jak niewolniki w Holandii po piwnicach mieszkajo. A Wielce Panu się apartament z jacuzzi marzy. Chłopie, dobrze masz.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Onlywork
 Opinia
@Bonn Cała prawda o syfie 11.09.2017 19:56

No czego chcesz! Nie ma plesni, nie ma szczurów karaluchów oraz innych insektów. A pralki mhmm przecież garnituru tam nie bedziesz prać. Postaraj się bardziej.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bonn
 Opinia
@Onlywork 12.09.2017 15:59

PISAŁEM że są szczury i karaluchy. I od 4 do 6 w małych pokojach. Jak dla mnie to jest syf . Czysto bo pracownicy po sprzątali , Nie dość że płacić to jeszcze sprzątać

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kotek
 Opinia
@Bonn 12.09.2017 20:03

Szczury to miłe stworzonka, przynajmniej macie jakieś towarzystwo. Karaluchy? A co to RAIDu nie można kupić, raz pokój przeczyścić i z głowy? Po 4 -6: a co to, kurort ma być? Na wczasy żeś przyjechał? Masz wrócić z tyrki, odespać i znowu do robo. Może jeszcze powinna obsługa hotelowa być i mini barek uzupełniać, hę? Na KAŻDYM hotelu Polbau ustalało się dyżury i jazda z mopem po korytarzu. Oczywiście (w Finlandii np.) nie płaciliśmy takich ciężkich euronów, bo za darmo hotel był, a człowiek "dbał bardziej niż o własno żonę" #pdk :D.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
elbidak
 Opinia
@Kotek 12.09.2017 20:45

Myślałem że gorszego syfu jak kampy Polbau w eurajoki w finlandii nigdy nie zobaczę, ale życie pokazało że ta firma potrafiła zrobić większy gnój. Po tygodniu na kampie polbau, przeniosłem się na kampy zielone i to był raj. kto był w eurajoki tan wie ( sauny, game roomy...................) a Polbau brud, smród i ubóstwo 40 chłopa na 3 kible

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kotek
 Opinia
@elbidak 15.04.2018 17:53

Nie piernicz, w Eurajoki nie bylo tak zle. Jakim cudem sie przeniosles na zielone jak to byly kampy Elektrobudowy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzejleg
 Opinia
@Bonn Cała prawda o syfie 11.09.2017 19:56

Bonn to największy (usunięte przez administratora) w polbale

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ke?
 Opinia
@Andrzejleg 28.04.2018 10:07

Co?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzysiek s.
 Opinia
@Bonn Cała prawda o syfie 11.09.2017 19:56

masz rację nic sie nie zmieniło taki sam (usunięte przez administratora) nie polecam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
syf
 Opinia
@Ted 11.09.2017 21:43

jesteś chyba jakimś lizusem kierownika,albo majstrów,kampowego co tak zachwalasz, a na pewno wiesz jak jest naprawdę ale ty jako lizus na pewno sam masz pokój a nie w 7 dmiu gnieciesz się lizusy nawet łazienki i kuchenki mają w pokoja

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hiehie
 Opinia
@syf 06.06.2018 16:57

Czlowieku, ten post jest z wrzesnia tamtego roku. Wygrales złotą łopatę za odkrycie arecheologiczne! Musiałoby mnie ostro powalić,żeby w siedem osób mieszkał! Ludzie, wy godności nie macie! No tak, ale jak się nie chodziło do szkoły i jak się narobiło bachorów i długów w Polsce, to teraz trzeba zacisnąć ząbki i zachrzaniać u Prezesa Dudy :D

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@Bonn Cała prawda o syfie 11.09.2017 19:56

sosik pędzi do kibelka

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dzwigowy
 Opinia

Chciałem zapytać czy obecnie jest praca dla operatorów?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nie ma niczego
 Opinia
@dzwigowy 06.03.2018 18:20

nie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czarny1313
 Opinia
@dzwigowy 06.03.2018 18:20

Po świętach.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mirek
 Opinia
@czarny1313 08.03.2018 16:01

Bozego Narodzenia

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@dzwigowy 06.03.2018 18:20

te dźwigowy. (usunięte przez administratora) ci w (usunięte przez administratora) do połowy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Filip
 Opinia

POLBAU ma opinię dobrego pracodawcy!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Esh...
 Opinia
@Filip 05.06.2018 19:22

Opinia to jedno, fakty to drugie :/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@Filip 05.06.2018 19:22

Te Filip. Chyba z konopi wyskoczyłeś z tym rozwojem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia

Leże i płaczę. Aktualna oferta 15-17 zł brutto/h dle elektryka. Ludzie 7 lat temu miałem 18zł W tej firmie chyba do reszty zwariowali.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ke
 Opinia
@Tomasz 15.04.2018 17:43

Skad wziales te stawki?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czarny1313
 Opinia
@Tomasz 15.04.2018 17:43

7 lat temu miałeś 18 zł/godzinę ? Chyba w snach !!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czarny1313
 Opinia
@Tomasz 15.04.2018 17:43

No, właśnie leżysz i płaczesz zamiast iść do pracy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ke
 Opinia
@czarny1313 19.04.2018 08:48

Czarny jak zwykle w punkt :]

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia
@czarny1313 19.04.2018 08:48

Stawki wziąłem stąd: https://www.infopraca.pl/praca/elektryk/krakow/14303272?utm_campaign=ofertas_push&utm_medium=email&utm_term=user_alerts&utm_content=others&ctu=1l7d0&job_ids=14303272%2C14303705&utm_source=push_pl 7 lat temu miałem 18 w firmie elbud w krakowie. Teraz nie płaczę i nie leżę tylko rżę ze śmiechu. pracuje w Niemczech i z ciekawości spoglądam na oferty pracy w krakowie. Tak żeby się wyleczyć z pomysłu powrotu do pracy do kraju. Z firmą Polbau miałem styczność w finlandi stąd moje zainteresowanie ofertą. Czarny ty tu robisz za lokalnego klauna, czy naprawdę myslisz że wszyscy ludzie są podobni do Ciebie ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maciek
 Opinia
@Tomasz 23.04.2018 10:10

Stary, ja tez pracuje w Dojczlandzie (nie w Polbau, z nimi tez mialem stycznosc na Olkiluoto) i w zyciu nie zamierzam wracac do PL. Po co? Zeby wegetowac? Mowy nie ma.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czarny1313
 Opinia
@Tomasz 23.04.2018 10:10

Możesz mnie nazywać jak chcesz. Ja po prostu "lubię" czytać jakie to głupoty wypisują ludzie byleby tylko pokazać się na forach. No, cóż takie życie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia
@czarny1313 25.04.2018 09:13

więc może nastepnym razem poświęc 5 minut na zweryfikowanie tego co pisza ludzie, żebyś sam nie wychodził na głupka

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@czarny1313 19.04.2018 08:48

Ty czarny1313, cwaniaczku z bańką w nosie gdzieś ty się uchował tam w tym polbau tyle lat. Masz już pewnie mózg wyprany w polbauowskiej frani na slumsach. buechuechuechuechue!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hmmmmm
 Opinia

Zaaplikowałem do firmy , dziwna sprawa , ja mam do nich dzwonić , telefony głuche. Kwestionariusz osoby , rubryka wyznanie , data ślubu , niemiecki numer podatkowy ??? Praca ogłaszana jako w Polsce ,i zaświadczenie A-1 kombinacje z podatkami i u ubezpieczeniami , dopłata z własnej kieszeni. NIE APLIKUJCIE , FIRMA KANT , BĘDZIECIE TYLKO MIELI PROBLEMY!!!!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mamut
 Opinia
@hmmmmm 19.03.2018 11:05

Brałeś coś?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Frog
 Opinia
@hmmmmm 19.03.2018 11:05

Tak to jest, jak surrowizna aplikuje na eksport.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
 Opinia
@hmmmmm 19.03.2018 11:05

hmmmmmm byłem ,widziałem ,pracowałem i było dobrze,trzeba spróbować a potem mówić,ja tam przepracowałem od 2011 do 2017 i dobrze było wiadomo niekiedy się narzekało ale to z nudów,poważnie jest oki,przy okazji pozdrowionka dla wszystkich,w mainz,i całym Polbau

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPolbauek
 Opinia
@hmmmmm 19.03.2018 11:05

Oho, ktoś nigdy nie był na exporcie. Uwaga! JESTĘ EXPERTĘ! 1)Telefon nie jest głuchy. 2)Kwestionariusz osobOWy - oczywiście, że musisz podać dane. 3)Wyznanie: a widzisz kolego, bo w Niemcech odprowadza się podatek na KOŚCIÓŁ. Tak, tak, tam (usunięte przez administratora) jest większa niż w Polsce. Więc masz dwie opcje: A) wpisujesz prawdę-katolik i jest biedniejszy o ~150E na rok. B)wpisujesz ATEISTA, a wtedy siara na Orawie jak się proboszcz dowie :D. 4)Data ślubu - jak wyżej: kawalerowie płacą wyższe stawki podatkowe. Więc jak chcesz lepiej zarabiać, to się szybko chajtaj! (nie, nie rób tego, nie warto). 5)No jak juz pracowałeś w Dojczlandzie to masz numer, więc podajesz. Polbau w 95% ma kontrakty w Niemczech i tam wysyła ludzi. Nie masz? Założą Ci. Ile masz lat? 16?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPolbauek
 Opinia
@hmmmmm 19.03.2018 11:05

A1 jest potrzebne do pracy zagranicą oczywiście. Kij wie gdzie Cię Polbau wyśle (PL czy DE), więc profilaktycznie przygotowują A1. Piszesz "firma kant", "kombinacja", a dopiero zaaplikowałeś, nawet nie do końca, bo się dodzwonić nie potrafisz, więc daj spokój, nie trać naszego czasu, bo bzdury wypisujesz.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ExPolbauek
 Opinia
@ExPolbauek 20.03.2018 13:54

No to już jest szczyt szczytów: żeby usunąć słowo (usunięte przez administratora) (eM A F I A), to już przesada. Co to? Portal Ojca Rydzyka? Czarna (black) MAFJA. Nieźle...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@hmmmmm 19.03.2018 11:05

Daj sobie spokój z polbauem. Takiego melepetę jak Ty będą kantować. Szkoda mi Ciebie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
swojak
 Opinia

Pozdrawiam wszystkich, jest coraz gorzej pracuje już od 6 lat w tej firmie ,z robotom nie jest zle ale gorzej z majstrami, na Bonn został nie dorobiony orawiak który myśli ze mu wszystko wolno ludzi traktuje gorzej niż śmieci, tylko myśli o siebie żeby samochód był załadowany i bak pełny, tacy majstrowie to jest katastrofa.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Buehuehe
 Opinia
@swojak 22.03.2018 21:04

Najgorzej to z TwojOM ortografiOM jest, no ale kazdy wi, ze Orawiaki, to po polskiemu a nie po polsku piszOM. Bak pełny - no Polbau daje na paliwko, no nie? A Załadowany czym? Dziouchami z Wiesenbaden? :D Dawaj inicjały majstra, zaraz go tu objedziemy. RobotOM to możesz port USB załadować :D

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sebix
 Opinia
@swojak 22.03.2018 21:04

Orawiaki na orawę|!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Jasiek Też mnie to zastanawia. Czy sam posiadasz jakieś aktualne informacje na temat pracodawcy, jakim jest firma POLBAU? @anonymous Widzę, że jesteś pracownikiem POLBAU już ze sporym doświadczeniem. Może w związku z tym przedstawiłbyś nam szczegółowy obraz tego pracodawcy? W ten sposób pomógłbyś osobom, które są szczególnie zainteresowane aplikowaniem tam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Weronika 29.06.2018 17:42

Zgadza się . Pracuję w Polbau 27 rok. Jestem szefem zatrudnienia i są tacy, którzy mnie lubią i tacy, którzy nienawidzą. Cóż, takie jest życie. Niektóre wpisy są tak bezgranicznie durne, że nawet śmiać mi się nie chce. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dramat w 3. aktach
 Opinia
@anonymous 06.07.2018 11:30

Panie Mikru (obstawiam, że to Pan, ez nazwisk ;) - respekt! Jesteś Pan kawał sku.... rkowańca, ale oboje wiemy, że inaczej z (całym szacunkiem) fizykami jądrowymi się nie da! Ja myślałem, że człowiek to jednak rozumne stworzenie, ale po "obcowaniu" z "orawiakiami" i innymi granatem od pługa oderwanymi fachowcami, to wiem jedno - praca z ludźmi to NAJGORSZE co może być. Pier.... wolę być zwykłym inżynierkiem i popinakalać sobie wesoło po budowie, niż "kierownikiem", którego głównym problemem jest to, że Zenek zapił, Jasiek chce na urlop, a Grzesia palec boli i on mdleje. Nigdy więcej!!!! No ale tak to jest, jak Polbau przysyła mi cieśli i zbrojarzy, a w ich, Pożal się Boże, "siwi" stoi "sprzątacz", "pomagier", "przyjechałem-nie-żeby-robić-ino-zarobić" (cytat autetyczny), "masarz", "ochroniarz". Kurde, ino xiędza żym ni mioł.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Dramat w 3. aktach 07.07.2018 21:48

Niestety ale to prawda. Takich też wysyłam, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi to co ma. Przykre to, ale w Polsce tak teraz jest...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ToJestKurdeDramat
 Opinia
@anonymous 10.07.2018 09:03

Spoko, rozumiem to, tylko potem trzeba świecić oczami przed niemieckim kierownikiem, że ludzie, którzy mieli być super zbrojarzami albo cieślami trzymają młotek odwrotnie albo szelek zapiąć nie potrafią :/ No i jak tu dbać o wizerunek firmy?... A terminy gonią :/ Kurde, polecę dalej, bo gula mam: no właśmnie, bo dla Opola się tylko "sztuka" liczy, jest kolejny wciśnięty, będą za niego płacić, super! A taki leśny dziadek się potem pałęta po budowie jak smród po gaciach, bo pożytku z niego nie ma żadnego. A jak zgłaszam do przełożonego, to ten wzrusza ramionami i "takich przysłali, takimi trzeba robić". Ni ma opcji. Konkretny fachowiec, to na robotę w Polsce pewnie nie narzeka, a teraz na zachodzie to same odpady z łapanki lądują. Przepraszam za bycie nieco chamskim, no ale takie są realia. A potem człowiek siwieje, bo się nie wyrobi z odcinkiem na jutro, ludzie po godzinach zostawać nie chcą i mają na ciebie wywalone. Jak żyć?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marcin
 Opinia
@ToJestKurdeDramat 12.07.2018 13:17

Witaj, pracowalem w Polbau 7 lat Jako majster. Przeszedlem do niemieckiej Firma ze wzgledow prywatnych. Znam Twoj bol, jednak jak sie ich dobrze pomiesza to mozna fajne brygady stworzyc. Sami fachowcy na budowie to tez niedobrze kross musi posprzatac, rozszalowac...Piszesz ze nie chca zostawac a gdy przyjda ze chca do domu to puszczasz ich? Im tez trzeba isc na reke wtedy zobaczysz ze potrafia sie odwdzieczyc. Firme Polbau bede zawsze polecal bo naprawde milo i fachowo sie pracowalo. Na obecnej budowie mam firme z. b. Jugoslawii. Ludzie z Polbau sa od nich o niebo lepsi. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@anonymous Serdecznie dziękuję Ci za odpowiedź i przedstawienie nam kondycji firmy POLBAU z własnej perspektywy. @Dramat w 3. aktach Przypominam, że na forum publicznym nie wolno używać danych personalnych swoich współpracowników - dotyczy to również samych imion; ponadto nie należy używać tutaj wulgarnego słownictwa. Jeśli chciałbyś rzeczowo oraz merytorycznie wyrazić swoją opinię o tym pracodawcy - zapraszam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dramat w 3. aktach
 Opinia
@Weronika 12.07.2018 14:53

Wielce Szanowna imć Pani Weroniko. Uprzejmie proszę o odniesienie się do konkretnego punktu Państwa "Regulaminu", który to zabrania używania nawet "samych imion współpracowników". Proszę również o wskazanie, które z użytych przeze mnie słów w wypowiedzi z dnia 07.07.2018 21:48 uznane zostało za wulgarne. Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasiek
 Opinia

Jesteście pewni, że nie pozytywnego nie można napisać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SUPER
 Opinia
@Jasiek 18.06.2018 19:33

Można: Niemcy przegrały z Mexykiem i to jest pozytywne :D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kierownik
 Opinia
@SUPER 20.06.2018 01:52

Jak pięknie napisałeś nazwę tego kraju ! Ja myślę, że miało być z Meksykiem , ale może się mylę ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Jasiek 18.06.2018 19:33

Można. Jeżeli ktoś twierdzi, że jesteśmy tak złą firmą to jak to się stało, że w przyszłym roku będziemy obchodzić 30 lat pracy a przez naszą firmę przewinęło się ponad 8 tyś. pracowników ? Ja nie twierdzę, że jesteśmy idealni, ale jak chcesz znać prawdę to zadzwoń do mnie do działu zatrudnienia a nie czytaj głupich uwag sfrustrowanych ludzi, którzy chcą dużo zarobić niewiele tak naprawdę robiąc. Czyli tzw. "polskie piekiełko" Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu ze mną w biurze Polbau przyszłych pracowników.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SUPER
 Opinia
@kierownik 24.06.2018 16:44

Nieeee no skąd. Miało być MeXykiem, więc napisałem MeXykiem :]

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zenek
 Opinia
@anonymous 24.06.2018 16:54

O to to. "Przewinęło", bo nikt nie chce tam na stałe zostać. Poza tym Pan Prezes nie chce nowych kontraktów w Niemczech podpisywać, więc firemka chyba chyli się ku upadkowi....

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
masrkij
 Opinia
@anonymous 24.06.2018 16:54

tyś to sie pieknie popisał, pisze sie tys.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy, dlaczego tak piszecie?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kokotek
 Opinia
@Adam 17.05.2018 16:07

Adam kampowy z Eurajoki!?!?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Berlin
 Opinia
@Adam 17.05.2018 16:07

Najlepiej trafić do Berlina, najlepszy kierownik, który pomoże w każdej sprawie,każdy by chciał u niego pracować ale nie wszyscy mogą, stawki podnosi praktycznie od zaraz, niemaganny kierownik

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bidulek
 Opinia
@Adam 17.05.2018 16:07

Bo Prezes z batem nad nami stoi i musimy pisać ładne rzeczy :(

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Danuta
 Opinia
@Adam 17.05.2018 16:07

Firma , która płaci ustalone stawki, zapewnia wszelkie ubezpieczenia to chyba dobra firma? A to ze Polska prawie 100 lat po wojnie nie może zapewnić godnej płacy w kraju to jest już inny temat. Wystarczyłoby zmniejszyć podatki i prawie by się dościgło to co jest za granicą. Zresztą w Niemczech ten sam problem z podatkami. A problemy w tej Firmie jak gdzie indziej. Syndrom człowieka oderwanego od domu i kraju. Potem frustracje, samotne weekendy i co robić ......Durne przepisy , ze jeżeli się przekracza limit godzin to podatek skacze niebotycznie. Tak wiec niejednokrotnie kończy się prace o 13-ej w piątek. Paranoja!!! Z jednej strony kraj się rozwija potrzebują Polskich murarzy i innych na gwałt , a tu stop. Limit godzin. A stan kwater??? Trzeba trochę wyobraźni. Grupa facetów zgarnietych z wszystkich stron. każdy cos tam waży pichci, śmieci wyrzuca , pierze. I co "baby" nie ma żeby pomóc. Więc jest jak jest. Faktycznie może jedna uczciwa sprzątaczka na dwie godziny dziennie jakos by poradziła trochę to polepszyć. Ale generalnie takie skupisko facetów to "stajnia Audiasza" I trzeba zrozumieć że większość zależy od nich samych. Trzeba mieć honor i ambicje żeby pokazać tym "porządnym" Niemcom i ich ulubionym oliwkowym gościom, że Polacy potrafią się zachowywać i życ cywilizowanie. I tyle w temacie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zenon
 Opinia
@Danuta 31.05.2018 10:27

Augiasza, primo. Secundo: pracujesz w PB? Nie? No to skąd takie info? Samotne weekendy? Przecież tylu fumfli dokoła, zawsze ktoś na flaszeczkę chętny :] No stress, hulaj dusza! STara w domu siedzi, a tu Bułgarki i Ukrainki busami pod hotel podjeżdżają i już frustracji nie ma :D. Da sie zyc!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Danuta
 Opinia
@Zenon 31.05.2018 17:27

No właśnie Panie Zenon!!!! Nie trzeba pracować żeby znać przyzwyczajenia ludzi, brak obiektywizmu, wrodzone rozleniwienie w sprzątaniu za sobą i wszechogarniajace narzekanie na (usunięte przez administratora) A w końcóweczce wspomniana przez Kolegę dostawa pod sam hotel to tez potwierdza typówkę zachowania pracowników z Polski. To tak widziane z boku Broń Boże nie moralizowanie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pisarz
 Opinia
@Adam 17.05.2018 16:07

Piszemy bo nam Prezez paczy przez ramię i musimy pisać dobrze!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alpina
 Opinia

Przeczytałem większość opinii na temat tej firmy i rzeczywiście chyba lepiej się tam nie wybierać ...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
szczery
 Opinia

polbau to oszusty

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
seko
 Opinia
@szczery 03.03.2015 22:56

oszusci i (usunięte przez administratora) popieram

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
smuteczek
 Opinia
@seko 04.05.2018 17:01

Nie wypada popierac oszustow :(

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany
 Opinia

Widziałem ofertę pracy dla cieśli w Niemczech. Podpowiedzcie mi coś więcej, pierwszy raz bym wyjechał.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Exporciak
 Opinia
@Zainteresowany 22.04.2018 17:48

No jedziesz i robisz, szaluneczki stawiasz, betonik wibrujesz - izi pizi. A na weekendzie pijackie burdy na hotelu, polamane nosy, popodbijane oczy i znowu do robo. Łot, Polbau na exporcie. Polecam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marcin
 Opinia
@Zainteresowany 22.04.2018 17:48

Trafisz do brygady ciesielskiej na sciany lub Stropp zalezy gezielt sie Premier czujesz i bedziesz dzialac. Co. bedziesz robic w weekendy zalezy tylko od Ciebie. Dobrze bys trafil na fajnego majstra by sie nie zniechecic. Pozdrawiam i powodzenia zycze

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maciek
 Opinia
@Marcin 23.04.2018 08:59

Stropp i gezielt! Widac, ze kolega w Niemczech i niemieckie T9 mu robi chaos w jego niemieckim telefonie :D.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marcin
 Opinia
@Maciek 23.04.2018 15:33

Zgadza sie i przepraszam ale mysle ze wiadomo co mialem na mysli. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edward
 Opinia

Masz racje kolego, niedawno tam pracowałem na Borheim i myśle tak samo powinni go wywalić na zbity pysk bo uważa siebie za boga na budowie a jest zwykłym nierobiem i typem człowieka ( dajcie mi ludzi a ja to zrobie ) ! Ja osobiście już nie wracam do tej firmy bo przez takich ludzi jak Bogdan G. firma utaciła już dużo dobrych fachowców

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Misio
 Opinia
@Edward 11.04.2018 07:07

Edek, a gdzie teraz robisz? Daj jakis namiar, bo mi sie kasa oknczy, no i trzeba cos zarobic. A no i z babom mi sie juz siedziec nie chce pojechalbym na jaki export. Watroba podleczona, to mozna pouzywac :D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czarny
 Opinia
@Edward 11.04.2018 07:07

Oj Edek, Edek (Franek), już zapomniałeś jak wywijałeś i mimo to ta firma Ci pomogła? Jak masz problemy z przełożonymi, to załóż sobie firmę i ty będziesz panem.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Franek
 Opinia

Tutaj w Bonn mozna powiedziec ze to co sie dzieje to jest samowolka ! Wczoraj kierownik budowy na Bornheim k/Köln przyjechal i szuka Bagdana G. a ten napewno swoje prywatne sprawy przez 3 godziny zalatwial ! Ten caly Bogdan G. chyba nie zdaje sobie sprawy ze przez jego zachowanie pogarsza i dziala na nie korzysc firmy POLBAU. Nikt juz u tego orawiaka nie chce pracowoc tylko czekac az ludzie sami zaczna odchodzic albo beda strajkowac !!!!!!!!!!!!!!!! Pracuje juz tutaj w firmie pare skromnych lat i kiedys tego nie bylo ! Ale czas chyba odejsc z tego bagna i szukac pracy u konkurencji. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mareczek
 Opinia
@Franek 10.04.2018 18:12

Kurde, Bagdan czy Bogdan, bo juz nie wiem? Czlowieku, a kiedy mozna swoje sprawy zlaatwic, jak wszystkie urzedy do 15 czynne! W sobote? Jak wszystko pozamykane??? Bueheuhe strajk w Polbale, to by dopiero bylo. Nie narzekaj i wracaj do wibratora, bo beton twardnieje! Przeciez wy som same orawioki, to nie podpierda.la.j kumpla co?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Zakład Techniczno-Budowlany Polbau Sp. z o.o. - Opole

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Techniczno-Budowlany Polbau Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.