Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.

Mroczków k. Bliżyna

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 115 ocen.

Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
5 115 6 1

Opinie o Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.

Pracownik FA,

Pracownik FA, Pracuję w firmie Fischer Automotive od roku, poprzednio spędziłem kilkanaście lat w dużej korporacji. Czytając niektóre negatywne komentarze czy słysząc negatywne opinie osób które już nie pracują chcę powiedzieć, iż nie widzę tu wyzysku, zostawania po godzinach pod przymusem czy jak to zostało określone jakiegoś „(usunięte przez administratora)”. Fischer Automotive to rzetelny pracodawca, firmę buduje na zasadzie, iż to ludzie są najważniejsi, inwestują w pracownika poprzez szkolenia, także tym bardziej dziwie się kilku negatywnych informacją jakie przeczytałem.

Gość

Prawda o tej firmie jest troszkę inna a niżeli się czyta w tych usłodzonych opiniach które są tutaj napisane tylko jest problem z wyrażeniem tejże prawdy gdyż natychmiast jest taka opinia usuwana. Zastanawiam się tylko w jaki sposób się to dzieje że na stronie na której powinna być wolność słowa przecedza się to w taki sposób że wszystko jest takie słodkie

Sebastian
@Gość 22.09.2018 22:00

Witam na stronie gowork jest ogłoszenie na asystenta administracji w Mroczkowie, następnie poniżej pisze że w Kunowie, proszę o informacje gdzie faktycznie jest ta oferta pracy. https://www.gowork.pl/oferta/asystent-administracji-kunow,5zh0wsTKZ8Tafg4Rc9ZQmX,kunow?utm_source=Indeed&utm_medium=organic&utm_campaign=Indeed

HR & PR Manager FA1
@Sebastian 23.09.2018 13:32

Firma mieści się w miejscowości Mroczków k. Bliżyna, Skarżyska Kam i tylko tam. Pomimo, że w naszych ogłoszeniach pojawia się dużo miast ( jest to robota automatów Gowork) adres jest jeden i to jest fizyczne miejsce pracy.

wieloletni pracownik FA1
@Gość 22.09.2018 22:00

Moja opinia jest taka - a pracuję tu już trochę i nie jest to jedyne miejsce w którym w życiu pracowałem, że mimo wszystko, że nawet jeżeli nie jest zawsze idealnie to w w sumie jest ok. Firma rośnie szybko, można się rozwijać, szkolić, awansować. Dla mnie to ważne. Pracuje się też 5 dni w tygodniu po 8 godzin. Dla mnie to też ważne, że mam czas na moje własne życie. Wypłata jest zawsze na czas. To też ważne. Atmosfera pracy jest też dobra a że zgrzyty się zdarzają … no zdarzają się … fakt … ale da się odezwać, pogadać, wyjaśnić bo jest z kim gadać. Dla mnie to też ważne. Czy oczekuję więcej od miejsca pracy? Zawsze mogłoby być lepiej - i dlatego zgłaszam potencjały aby było i część z nich jest wdrażanych, więc wierzę że będzie lepiej i szczerze to nie rozumiem co autor poprzedniej wiadomości tak do końca myślał, bo jak tu pracuje to wie, że się da wszystko wyjaśnić i nawet zaproponować zmianę.

Michał Ś.

Wysłałem do Państwa dokumenty w celu rekrutacji na stanowisko inżyniera. Jaki jest orientacyjny czas oczekiwania na odpowiedź zwrotną i ewentualną rozmowę?

Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
pracodawca
To już 20 lat... tyle lat już jesteśmy na rynku nie tylko rodzimym ale i międzynarodowym!!! Z tej okazji zorganizowaliśmy piknik dla Pracowników FA wraz z ich rodzinami i przyjaciółmi. Impreza objęła ponad 750 osób i było na co popatrzeć:)Pracownicy wraz ze swoimi gośćmi mogli zbadać tajemnice iluzjonistycznego przedstawienia, zbliżyć się do indiańskich rytuałów i kowbojskich zwyczajów, zatańczyć jak oni i wziąć udział w wielu konkurencjach rodem z Dzikiego Zachodu. Oczywiście wspaniałe nagrody dla najbardziej wytrwałych też były...
Jeśli chcesz razem z nami tak świętować kolejne lata istnienia firmy zapraszamy do złożenia aplikacji! Nie może Cię tu zabraknąć!
   
Lidia

@pracownik, nastały tylko i wyłącznie zmiany w wynagrodzeniach? Bądź także w atmosferze oraz organizacji pracy? Prosiłabym o napisanie jak aktualnie wygląda sytuacja z rekrutacją nowych pracowników do firmy Fischer Automotive oraz jakie są tam warunki pracy. Będę wdzięczna za odpowiedź!

Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
pracodawca
@Lidia 06.06.2018 14:31

Wszystkie aktualne rekrutacje widoczne są zarówno w portalu gowork jak i na naszej stronie http://www.fa1.pl (zakładka: praca). W skrócie: należy złożyć c.v wraz z listem motywacyjnym, odbyć rozmowę kwalifikacyjną i podjąć decyzję o nawiązaniu współpracy. Przejście przez poszczególne etapy skutkuje możliwością zatrudnienia. Jako ciągle rozwijająca się firma idziemy z duchem czasu i wszelkie zmiany na rynku widoczne są również w zarządzaniu firmą, zarządzaniu pracownikami i organizacji struktury firmy.Jeśłi chodzi o atmosferę to stanowimy ją my,pracownicy- więc dbamy o nasze wspólne relacje:)

Administrator

Minęło już nieco czasu od dodania ostatniej opinii na temat Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.. Czy wynagrodzenia uległy zmianie?

pracownik
@Administrator 18.05.2018 11:08

tak...uległy :) tylko i wyłącznie na plus...np. po ostatnich zmianach strukturalnych kilkanaście osób objęło funkcje Liderów Zespołów/Sekcji co wiąże się ze zmianą wynagrodzeń

FA1

Transport : rzeczywiście wielkim ułatwieniem jest własny samochód, choć komunikacja w postaci busów istnieje a przystanek znajduje się kilkaset metrów od firmy. Oprócz tego wielu ludzi dojeżdża do firmy organizując wspólny transport i zwykle można się do takiej inicjatywy przyłączyć. Godziny pracy w magazynie: pierwsza zmiana rozpoczyna pracę o godz. 6.30 lub 7.00 rano a druga o 11.30 i 12.00. Tak wygląda to teraz przy czym jest rozważane wprowadzenie w pełni dwuzmianowego systemu pracy, co podane godziny w takim przypadku zmieni. Stanowisko magazyniera: jest wydzielonych kilka zespołów pracowników magazynu. W zależności od przynależności do danej grupy funkcjonalnej zakres obowiązków i odpowiedzialności jest różny. Niezalenie od wszystkiego firma ma w swojej ofercie niewielkie gabarytowo elementy, co sprawia, że pracę tą są w stanie i często wykonują również kobiety. Na magazynie jest czysto i ciepło (również w zimie). Trochę więcej wyobrażenia da na pewno poniższy film: https://youtu.be/_tvE7EvhKxc (w celu jego obejrzenia proszę skopiować link i przekleić do przeglądarki). W przypadku dodatkowych pytań - chętnie odpowiem :) Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą.

gosc
@FA1 04.05.2017 18:25

To ja zapytam o te busy. Skarżysko- Mroczków nie ma, bo pytałem kierowców. Może podajcie nazwę przewoźnika to sobie coś znajdę.

Neo
@gosc 30.05.2017 07:42

firma DARJAN - busy na trasie: - SKARŻYSKO-KOŃSKIE-SKARŻYSKO - SKARŻYSKO-STĄPORKÓW-SKARŻYSKO zatrzymują się w MROCZKOWIE, 150 m od naszej firmy

takrzetego

Obawiam się, że należy przygotować się na niezwykle mocno rozwiniętą sieć kablowania, poczty pantoflowej i przeinaczania Twoich działań i wypowiedzi na Twoją niekorzyść etc. Ktoś pewnie powie "ale w każdej firmie tak jest". Zgadza się, ale tutaj to już przesada.

od 4 lat pracownik FA1
@takrzetego 16.05.2017 10:47

Nie obawiaj się. Obecnie wiele się zmieniło w tym temacie. Dzięki nowej strukturze wszystko jest jasne i przejrzyste...nie ma potrzeby kablowania :)

Martyna

Czy mógłby ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna tak dużej oferty dla opiekunów klienta z niemieckim? Trochę mnie to zainteresowało ale dobrze znać szczegóły.

Neo
@Martyna 18.06.2017 19:19

Droga Martyno, Rynek niemiecki w naszej firmie to jeden z najszybciej rozwijających się rynków. Zapraszam Cię do wzięcia udziału w procesie rekrutacji :)

gość1

Czy są jeszcze przyjęcia do tej firmy?

Neo
@gość1 31.05.2017 08:45

Drogi Gościu, Planujemy dalszy rozwój więc nadal będziemy rekrutować :) Aktualne ogłoszenia znajdziesz na naszej stronie www.fa1.pl/praca jak również na portalu gowork.pl

Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
pracodawca
Wystawa, zorganizowana przez ITEMF Expo, ITE Group i Messe Frankfurt, tradycyjnie prezentuje szeroką gamę produktów z czołowych rosyjskich i międzynarodowych producentów. Ekspozycja obejmuje następujące grupy produktów: części samochodowych i części motocyklowych, mycie samochodów, wyposażenie warsztatów i stacji paliw, produktów i usług IT, akcesoria i tuning.
Fakty i liczby z 2017 roku:
– Powierzchnia wystawowa: ponad 46 500 tysięcy metrów kwadratowych w 4 pawilonach wystawowych i ekspozycjach plenerowych
– Wystawcy: 1323 firmy z 41 krajów
– Odwiedzający: 25965 odwiedzających w ciągu 4 dni
Fakty z 2018 roku:
– My również tam będziemy!  Zapraszamy na nasze stoisko…
   
Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
pracodawca
Chcielibyśmy zaprosić Państwa do odwiedzenia stoiska naszej firmy podczas targów Werkstattmesse w Monachium.
Targi odbędą się w dniach 12 – 14 października 2018 roku.
Werkstattmesse to targi części samochodowych i użytkowych, wyposażenia warsztatowego, narzędzi, farb, opon i wyposażenia warsztatowego. „Wszystko o twoim warsztacie” to trzy ekscytujące dni z najważniejszymi wydarzeniami i innowacjami ponad 240 wystawców. Poznaj pierwszorzędne wydarzenie z częściami pojazdu TROST i częściami pojazdu WM. Zdobądź nowe wrażenia na przyszłość i sukces swojego warsztatu razem z nami. Czekamy na Twoją wizytę!
Tak prezentowali się nasi koledzy w zeszłorocznej edycji
   
Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
pracodawca
W dniach 30.10-01.11 br. w Las Vegas odbędą się Targi AAPEX 2018.
Nie może nas tam zabraknąć dlatego już dziś zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska.
AAPEX to międzynarodowa wystawa dla branży motoryzacyjnej.
Automotive Aftermarket Products Expo (AAPEX) gromadzi ponad 2200 producentów i dostawców z branży
motoryzacyjnej, ktorzy prezentują innowacyjne produkty, usługi i technologie.
Kategorie wystawy:
samochodowe systemy oświetleniowe,
moderatory dźwięku,
systemy chłodzenia,
obwody tarcia,
systemy hamulcowe,
części do silników i skrzyni biegów,
systemy zębate,
narzędzia ręczne.
Tak prezentowali się nasi koledzy w zeszłorocznej edycji
   
Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
pracodawca
W dniach 12-15 listopada br. w Teheranie odbędą się Targi Iran Auto Parts IAPEX 2018.
Nie może nas tam zabraknąć dlatego już dziś zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska.
Auto Parts Int. Exhibition 2018 to jedne z największych i najbardziej prestiżowych irańskich targów skierowanych do przedsiębiorców działających w sektorze automechaniki pojazdowej i przemysłowej (m.in. producenci części i komponentów samochodowych, silników/maszyn przemysłowych i rolniczych). Targi odbywają się w nowoczesnym kompleksie Tehran International Exhibition Fairground. Corocznie wydarzenie przyciąga ponad 1,5 tysiąca wystawców z 20 państw świata.
Po zniesieniu embargo Iran, czyli drugi największy rynek konsumencki Bliskiego Wschodu i Północnej Afryki, zamieszkały przez 80 milionów ludzi, szybko nadrabia dystans do reszty świata. Dziś Iran to już nie kraj peryferyjny, ale dynamicznie rozwijająca się gospodarka i rozbudzone oczekiwania młodego demograficznie społeczeństwa.
   
Justyna

Czy dowiem się coś na temat pracy dla opiekuna klienta z angielskim?

KAM
@Justyna 15.03.2018 11:21

Nie wiem dokładnie o jaki aspekt pracy pytasz, ale z mojego punktu widzenia warto aplikować do firmy. Ja pracuję tutaj ponad 4 lata z kilkumiesięczną przerwą na urodzenie dzidziusia:) Praca jest ambitna, nie monotonna, dużo się dzieje. Firma daje duże możliwości wykazania się i inwestuje w pracownika. Tutaj na pewno nie będziesz siedzieć i pić kawę, ale nie obawiaj się, nie rzucą Cię od razu na front. Zanim będziesz się kontaktować z klientami przejdziesz gruntowne szkolenie w różnych działach firmy aby dobrze poznać nasz asortyment i specyfikę pracy. Dają szansę i czas obu stronom na poznanie się i decyzję o dalszej współpracy. Dużo by pisać, najlepiej przyjść na rozmowę i się przekonać. I nieskromnie dodam, że atmosfera w zespole sprzedaży jest najlepsza w firmie:)

bojka

Do kiedy trwa nabór na stanowisko Specjalisty ds. marketingu?

Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
pracodawca
@bojka 06.03.2018 09:59

Rekrutacja trwa dopóki widać ogłoszenie i w portalu gowork.pl i na naszej stronie http://www.fa1.pl. Zapraszam do aplikowania.

bojka

Jakich zarobków można się spodziewać na stanowisku Specjalisty ds. Marketingu? I do kiedy trwa rekrutacja na to stanowisko?

Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
pracodawca
@bojka 06.03.2018 10:16

Jeśli chodzi o zarobki to zapraszam do złożenia dokumentów aplikacyjnych i spotkaniu się na rozmowie rekrutacyjnej. Tam określamy warunki ewentualnej współpracy zadowalające obie strony. Rekrutacja trwa dopóki widać ogłoszenie i w portalu gowork.pl i na naszej stronie http://www.fa1.pl. Zapraszam do aplikowania.

Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.
pracodawca
Państwowa Inspekcja Pracy po kontroli w naszej firmie zaprosiła nas do wzięcia udziału w konkursie "Pracodawca- organizator pracy bezpiecznej " w województwie świętokrzyskim, twierdząc, że na tle innych firm mamy się czym pochwalić i powinniśmy. Mieli rację. Nasza firma zdobyła I miejsce w tym konkursie!
Przed nami zmagania ogólnokrajowe.Trzymajcie kciuki:)
Od wielu lat konsekwentnie dążymy do stworzenia takich warunków pracy, by każdy czuł się tu wyjątkowo.
Dlatego jest to dla nas ogromnie cenne wyróżnienie, szczególnie ze względu na naszą lokalizację...
   
Fa1

To prawda i nieprawda... Nie jest idealnie... trzeba pracować, angażować się myśleć... Nie każdy do każdej pracy się nadaje... Nie każdy się odnajduje i realizuje... A wiadomo na siłę wiele się nie osiągnie... Wpisy niezgodne z regulaminem są kasowane przez serwis... W tym roku podpisaliśmy ponad 30 nowych umów o pracę a rozwiazalismy 5... z czego absolutną większością byli pracownicy w okresie próbnym.... Który po to jest, aby się poznać... Planujemy dalszy rozwój więc nadal będziemy rekrutować, budować, podbijać kolejne rynki, rozwijać nowe produkty, rozwijać naszych pracowników i rosnąć w siłę tworząc kawałek lepszego świata. W tym roku zajęliśmy 1 miejsce w województwie zostając zostając pracodawcą roku. Wyróżnia nas Państwowa Inspekcja Pracy. Chyba źle być nie może, skoro po kontroli wyoadliśmy w ten sposób... Jednak zawsze punkt widzenia zależy od punktu patrzenia I kryteriów oceny... Zapraszamy do wzięcia udziału w rekrutacjach kreatywne osoby, którym się chce, którzy chcą się uczyć, rozwijać, którzy lubią zmiany, potrafią i chcą być odpowiedzialni, lubią współtworzyć, są pozytywnie usposobieni... U nas to podstawa.

filutek

Do potencjalnych pracowników: jako były pracownik stwierdzam jedno - szczere komentarze są z radomia usuwane, wiec pięknie i pachnąco nie jest w tej firmie.

Lidia

@Martyna widocznie firma ma zapotrzebowanie z różnych powodów np. pracownicy się zwolnili lub firma się rozwija. Aktualnie poszukują OPIEKUN KLIENTA EKSPORTOWEGO Z JĘZYKIEM ANGIELSKIM. Z ich oferty wynika, że zapewniają motywujące wynagrodzenie oraz stabilną formę zatrudnienia, profesjonalne wdrożenie do pracy, nowoczesne narzędzia pracy, systematyczne szkolenia. Ktoś na takie stanowisko aplikuje?

GOŚĆ

???

Jerzy

@takrzetego Czy mógłbyś napisać coś więcej w tym temacie? Czemu masz tak negatywne spojrzenie? Może czasami warto spojrzeć na innych i pomyśleć o nich pozytywnie, może to tylko tak źle wyglada a naprawdę jest dobrze?

Jerzy

Taka duża oferta pracy to znaczy że firma się rozwija!

Jerzy

Co nowego dzieje sie w firmie? Ostatnio tak mało wpisów.

Jerzy

Wiele słyszałem dobrego o firmie i jestem chętny aplikować na magazyniera. Lubie wcześniej dowiedzieć się czegoś więcej o firmie, o atmosferze w pracy. Czy praca jest na kilka zmian? Będę wdzięczny za informacje.

stefan

Wiele ostatnio słyszałem o tej firmie przeważnie to pozytywy . Interesuje się stanowiskiem magazyniera jeśli mógłby ktoś napisać kilka zadań na temat tego stanowiska byłbym wdzięczny i jak wyglądają godziny pracy. pozdrawiam i czekam na jakiś wpis.

gosc

Najgorszy jest dojazd, praktycznie tylko własny samochód wchodzi w grę :/

Lidia

Szukasz informacji o aktualnych propozycjach pracy w Fischer Automotive One Sp. z o.o. zajrzyj koniecznie do zakładki "Oferty pracy" !

Zostaw opinię o Fischer Automotive sp. z o.o sp. k. - Mroczków k. Bliżyna

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fischer Automotive sp. z o.o sp. k.