Kolporter Sp. z o.o. Sp.k.

Adres: Zagnańska 61, 25-528 Kielce

NIP: 9591452482 KRS: 0000525374

Kolporter Sp. z o.o. Sp.k.
2 140 6 1

Opinie o Kolporter Sp. z o.o. Sp.k.

Filtruj opinie po kryteriach:

Partner kolportera
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Firma Kolporter to najgorsza firm z jaką miałem możliwość pracy... Ciągle trzeba dopłacać do ich interesu. Wypłata przez okres gwarancyjny to 3300-3400 netto potem z 1000 zł mniej. Dybiesz po 10-14 h bez życia prywatnego, masz ślub zapomnij że cię posci. Nie wolno. Rozwiązanie umowy to dopiero cyrki, czepiaja się wszystkiego abyś nie odszedł od nich. Taki Meksyk. Uważajcie na nich, jesteś pokrzywdzony przez firmę kolporter pisz na adres e-mailowy (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Pokrzywdzona
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Partner kolportera 14.03.2019 08:00

(usunięte przez administratora) O czym to świadczy dobrze wiemy . Ja nie odpuszczę ,chce żeby inni poznali prawdę .

Pomocna?
Sandra
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Firma Kolporter pobiera we wszystkich swoich punktach prowizje od doładowań do tel. komórkowych. Zasilenia nie są sprzedawane po cenie nominalnej operatora.

Pomocna?
Partner kolportera
 Opinia
@Sandra 01.03.2019 14:26

Za rachunki pobiera też dodatkowo 0,75% od wpłaty

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Paula
 Opinia

Widzę, że nie tylko ja mam takie doświadczenia z Panem B

Pomocna?
czarnabea
 Opinia

Mam kontakt z p. B.... od niedawna i stwierdzam że jest bardzo dobrym pracownikiem, jest do dyspozycji zawsze( wiadomo że nie jest to w każdej chwili, ten człowiek ma sporo saloników do ogarnięcia na ścianie wschodniej) Jest człowiekiem który nie zostawia partnera samemu sobie - tylko służy swą wiedzą i pomocą

Pomocna?
TakNie
???
 Opinia
@czarnabea 27.09.2018 06:32

"Mówię ta 'ja' - żona pana B"

Pomocna?
Andrzej
 Opinia
@??? 20.12.2018 06:41

Masz inne zdanie na temat pracy w firmie Kolporter? Jeżeli tak, to zachęcam, abyś wyraził swoją opinię w tym wątku. Twoja opinia będzie na pewno pomocna dla wielu osób, które rozważają zatrudnienie u tego pracodawcy. Czekam na Twoją opinię z nadzieją, że dzięki niej uda nam się dowiedzieć czegoś nowego o tym miejscu pracy.

Pomocna?
TakNie
Rafał
 Opinia
@Paula 13.09.2018 09:52

Pan B... to jest gość który dużo obiecuje a nic nie robi.

Pomocna?
Rafał
 Opinia

Jestem "partnerem", kolporter z premedytacja oszukuje "partnerów", wynagrodzenie jest lipne na start 3300 ze wszystkimi usługami na szkoleniu mówili co innego jak na prawie 300 h bez wolnego to szału niema z czego ponad 1000 zł idzie na paliwo(dobrze że to gaz). Musisz założyć firmę i ponosić koszty, zamiast zysków. Moje konto wygląda jak pralnia pieniędzy, wpłacam we wpłatomacie i po za księgowaniu na koncie pieniądze są przesyłane dalej na konto kolportera.Wprowadziłem xero bo była luka,wprowadziłem również sprzedaż artykułów IT, GSM o które pytali się klienci również nie pasuje i już manager stwierdził że będzie trzeba podpisać nową umowę i płacić będę musiał miesięcznie 50 zł tak symbolicznie, tylko ja nic nie sprzedałem a xero za 0,20 gr ile muszę kserować aby to miało sens... Jest to jedno wielkie gów*o. Mam prośbę jeśli chciałbyś podzielić się informacją jak traktuje cię kolporter jako "partnera"i wystąpić w Telewizji zapraszam do kontaktu email: rafald1986@gmail.com

Pomocna?
Emi
 Opinia

Jeden wielki (usunięte przez administratora)...magazynierzy calkiem.spoko ale wsrod pakowaczy jedna wielka patologia ! Na magazynie dowiesz sie o sobie wiecej niz sie spodziewasz!

Pomocna?
lolo
 Opinia

dnia 07.09.2018 właściciel saloniku w Warszówku o godz 20.20 z powodu kaprysu odmówił sprzedaży. sytuacja powtarza się codziennie mino ze wisi informacja ze czynne jest do godz 21.oo. w ciągu dnia wisi kartka za chwile wracam a nie ma od godz do dwóch!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
ho
 Opinia
@lolo 07.09.2018 20:33

confident idz do kisku ruchu

Pomocna?
TakNie
pozytywny
 Opinia

beznadzieja Moje sugestie dla Kolporter Sp. z o.o. Sp.k.: zamknijcie firmę Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: obgadywalstwo ze strony magazynierów, a kierownictwo nic z tym nie robi , silniejszy wygrywa

Pomocna?
Andrzej
 Opinia
@pozytywny 03.12.2018 22:21

Twoja opinia na temat pracy w firmie Kolporter jest na chwilę obecną bardzo ogólna i mało uzasadniona. Czy mógłbyś napisać coś więcej, dlaczego sugerujesz, aby pracodawca zamknął tę firmę? Co konkretnie wpłynęło na to, iż w taki sposób wyrażasz się o tym miejscu pracy? Może w trakcie Twojego zatrudnienia zauważyłeś pozytywne aspekty, którymi również mógłbyś się podzielić? Będę wdzięczny za bardziej szczegółowy wpis.

Pomocna?
TakNie
Prac.
 Opinia

Bardzo, bardzo słabe zarobki. Za kwiecień 2018 dostałem 1670 PLN.

Pomocna?
okap
 Opinia
@Prac. 17.05.2018 09:38

Ale dziadostwo. Kto tam przychodzi jeszcze szukać pracy?

Pomocna?
Andrzej
 Opinia
@Prac. 17.05.2018 09:38

Jak długo pracujesz w firmie Kolporter? Czy wynagrodzenie, które otrzymałeś, jest za Twój pierwszy miesiąc pracy w tym miejscu, czy może masz już dłuższe doświadczenie, jeżeli chodzi o to miejsce pracy? Zastanawia mnie, czy firma nagradza w jakiś sposób najlepszych pracowników? Opisz nam, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Myślenie nie boli, tak jestem moderatorką tego wątku i dbam o to, aby użytkownicy dyskutowali na temat warunków pracy w firmie Kolporter Sp. z o.o. Sp.k., aby dyskusja nie schodziła na tematy, które nie mają związku z pracą w tej firmie. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię o pracy w tym miejscu, dzięki czemu osoby zainteresowane pracą w firmie mogą podjąć decyzję, czy będzie to dla nich odpowiednie miejsce pracy. @Pracownik, zgłaszaliście może opisany przez Ciebie fakt szefostwu firmy?

Pomocna?
Iwona
 Opinia

@lolo, może warto poinformować centralę firmy Kolporter o zaistniałej sytuacji? Jeżeli rzeczywiście sytuacja ma miejsce nagminnie to na pewno jest to sytuacja, którą warto zgłosić. Czy wśród forumowiczów są osoby, które mogą napisać coś jeszcze na temat pracy w firmie Kolporter? Zachęcam do dzielenia się swoimi doświadczeniami związanymi z tym miejscem pracy.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Iwona 12.09.2018 11:46

To co Wy tutaj piszecie odnosnie pracy w firmie Kolporter to pikus,nie macie pojecia o tym co dzieje sie w Rzeszowie,otoz dziewczyny z sekcji zwrotow traktowane są przez kier.Pawła S.jak g...o,wyzywane od najgorszych,jego motto to,,jak ci nie pasuje to sie zwolnij''mało tego,,myslenie nie boli'',,myslisz ci....ą a nie mozgiem''kazda wg.niego to (usunięte przez administratora) i tuman,wprowadzil atmosfere nie do wytrzymania,używa wulgaryzmow,słowo k...a na pożądku dziennym,interwencja u kier.logistyki nic nie daje.Może ktos w koncu powstrzyma tego typa albo namowi go aby poddał sie leczeniu psychiatrycznemu

Pomocna?
Iwona
 Opinia

Aktualnie firma Kolporter w miejscowości Kielce poszukuje pracownika na stanowisku ajenta saloniku kolportera. Do zadań zatrudnionej osoby będzie należało prowadzenie sprzedaży oraz zarządzanie salonikiem prasowym http://praca.kolporter.com.pl/?stanowisko=&wojew%C3%B3dztwo=&miasto=Kielce#oferty Kogoś z Was interesuje praca w tej firmie na tym stanowisku?

Pomocna?
TakNie
Ola
 Opinia
@Iwona 19.09.2018 08:40

Zastanawiam się kiedy serwis GOWork przestanie manipulować. Iwona jesteś pracownikiem serwisu może mi odpowiesz na to pytanie :)

Pomocna?
Robol
 Opinia
@Ola 21.09.2018 14:18

Raczej pracownikiem Kolportera i to z górnej półki , jaki by miała interes w tym co robi?, a oferty pracy-Iwona ,dobra,naprawdę dobra robota,- a twoje doradztwo - "perfekt"

Pomocna?
Myślenie nie boli
 Opinia
@Robol 21.09.2018 16:10

Zdecydowanie @Iwona to pracownik GoWorka. Wejdźcie sobie na profile innych firm i zobaczcie, że na każdym z nich jest osoba, która podburza i wyciąga informacje o pracy w danej firmie, a później dla porównania wejdźcie na profil Stowarzyszenia WIOSNA, które jest moderowane przez stowarzyszenie. Widać, że Kolporter nie współpracuje z tym serwisem (i wcale się nie dziwię patrząc co się tu wyrabia przez administrację). Gdyby współpracował odpowiadałby na komentarze. Trzeba myśleć. Żaden pracownik z górnej półki z jakiejś firmy nie pytałby na forum o zachowania niewłaściwe dla pracodawcy. Nikt nie byłby na tyle głupi!

Pomocna?
Iwona
 Opinia

@anonymous, czy możesz rozwinąć swoje zarzuty względem pracy w firmie Kolporter? Dlaczego twierdzisz, że firma nie płaci? Miałeś taką sytuację, czy informacja, którą przekazałeś, pochodzi z jakiegoś innego źródła? Nie napisałeś również, dlaczego należy "omijać" tę firmę? Jeżeli masz większą wiedzę na ten temat, to zastanawia mnie, czy nie można napisać nic pozytywnego o pracy w tej firmie? Uzupełnij, proszę, swój komentarz.

Pomocna?
TakNie
Robol
 Opinia
@Iwona 03.10.2018 09:44

I Iwonka już działa - oczywiście "społecznie" , bo jak by - inaczej

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia

Omijać jak najdalej kolporter to nie praca i nie płacą

Pomocna?
Iwona
 Opinia

@Ola, dlaczego twierdzisz, że serwis gowork.pl "manipuluje"? Dyskutujemy na tematy ściśle związane z pracą w firmie Kolporter, dlatego nie rozumiem Twoich przypuszczeń względem tej sytuacji. W sprawie wypowiadają się osoby, które mają informację na temat tego miejsca pracy i tylko wyłącznie na podstawie ich opinii można wywnioskować, jak wygląda praca w tej firmie. Ja w tym miejscu nigdy nie pracowałam, dlatego nie mam wiedzy na ten temat i nie wyrażam swojego zdania. Jestem moderatorką tego forum i dbam o to, aby dyskusja przebiegała na tematy ściśle związane z pracą w firmie Kolporter. @filipek, powyżej szczegółowo opisałam moją rolę na stronie, dlatego wróćmy, proszę, do dyskusji na temat związany z tematem głównym tego wątku.

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Moderatorka, Twoje zarzuty wobec pracy moderatora forum gowork.pl i rzekomych wpisów na temat firmy Kolporter są całkowicie nietrafione. Tym bardziej jak widzisz po kolejnych komentarzach w tym wątku opinie dodawane przez użytkowników są zgodne z obecną sytuacją w tej firmie, a logiczne, że osoby "podstawione" nie posiadałyby wiedzy na tak rozległe aspekty pracy w firmie Kolporter.

Pomocna?
Robol
 Opinia
@Iwona 08.07.2018 19:36

I to jest właśnie prawda

Pomocna?
TakNie
filipek
 Opinia
@Iwona 08.07.2018 19:36

Oczywiście, że są i admini goworka doskonale o tym wiedzą... Nie dotyczy to z resztą tylko Kolportera, ale każdej innej firmy, która z wami nie współpracuje

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Rozpoznający, wypowiadam się w temacie, ponieważ chcę, aby w wątku pojawiały się rzetelne i uzasadnione opinie na temat pracy w firmie Kolporter, aby osoby, które czytają ten wątek miały możliwość poznania, jak pracuje się w tym miejscu pracy, dlatego moje pytania są tak szczegółowe i wnikliwe, aby poruszyć najważniejsze aspekty pracy związane z tym pracodawcą. Co do stanowiska przedstawiciela handlowego nie odpowiem na to pytanie, ponieważ nie mam doświadczeń związanych z pracą w firmie Kolporter.

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Magazynowy śmieszek, nie podoba mi się to w jakim tonie odpowiadasz na mój poprzedni komentarz. Na forum powinien panować wzajemny szacunek wobec uczestników dyskusji, dlatego, proszę, aby tego przestrzegać. Nikogo zresztą nie straszę, poprosiłam grzecznie o to, abyś uzasadnił swoją poprzednią opinię oraz zarzut względem firmy Kolporter. Rozumiem, że w kodeksie pracy to pojęcie jest uzasadnione, lecz często zdarza się, że osoby źle kwalifikują dane sytuacje, dlatego poprosiłam o to, abyś to sprecyzował. Na koniec odnosząc się do Twojego ostatniego zdania to nie jestem zatrudniona w firmie Kolporter, więc nikt mi nie płaci za moją aktywność.

Pomocna?
Rozpoznający
 Opinia
@Iwona 27.08.2018 11:41

Mam nieodparte wrażenie czytając kolejne wypowiedzi "Iwona" że w zasadzie twoje stanowisko jest w obronie pracowników i firmy Kolporter. Jeżeli natomiast jak twierdzisz tam nie pracujesz, to na jakiej podstawie wypowiadasz się w tym temacie? Może dla urozmaicenia odpowiesz mi co sądzisz o pracy jako przedstawiciel handlowy w Kolporter? Warto? Jakie zarobki?

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@JWP, jakie konkretnie sytuacje sprawiły, że klasyfikujesz je pod szeroko rozumiane pojęcie mobbingu? Rozumiem, że magazyny OLC, które opisałeś jest to miejsce, które jest ściśle związane z pracą w firmie Kolporter? Uzasadnij swoje zarzuty względem tej firmy, albowiem są one dosyć poważne, więc nie można pozostawić ich bez wyjaśnienia. @JAN, osoba, która nie ma znajomości w firmie Kolporter ma szanse z czasem na otrzymanie lepszych bardziej sprzyjających tras?

Pomocna?
TakNie
JWP
 Opinia
@Iwona 19.08.2018 11:10

Wszystko wyjaśnia się w sądzie. Sprawa jest w toku.

Pomocna?
TakNie
Magazynowy śmieszek
 Opinia
@Iwona 19.08.2018 11:10

Nie pod szerokim pojęciem - nie strasz ,jak nie masz pojęcia - w kodeksie jest ściśle określone pojęcie mobbingu ,w kilku podstawowych punktach , a każdy jest mobbingiem - który trzeba wyjaśnić w sądzie - z tego co się "dowiedziałem", w w sprawie ,która jest w sądzie ,były naruszone wszystkie podstawowe punkty -kodeksu pracy ,związane z mobbingiem - reszta jest w interpretacji sądu - tak że I-won, nie strasz nie strasz bo...i tak dalej , ale najlepsze co można powiedzieć o twojej obecności na stronie to przyśpiewka kibiców "ile ci dali hej ..... ile ci dali" - oczywiście za aktywność na aktywność na stronie opinii

Pomocna?
TakNie
Nowy
 Opinia

Witam.Czy pracował ktoś w Kolporterze w Mościskach,gmina Izabelin jako kierowca z kat.C,lub C+E?Mam tam zacząć pracę

Pomocna?
TakNie
JAN
 Opinia
@Nowy 21.07.2018 17:30

Dyspozytorzy to zwykłe chamy. Przygotuj się na najgorsze trasy. Przede wszystkim zarobki o tysiąc złotych brutto mniejsze niż w innych firmach. Kolporter zszedł na psy. Najsłabsze zarobki w Warszawie i zakłamane kierownictwo.

Pomocna?
JAN
 Opinia
@Nowy 21.07.2018 17:30

Dyspozytorzy to zwykłe chamy. Przygotuj się na najgorsze trasy. Przede wszystkim zarobki o tysiąc złotych brutto mniejsze niż w innych firmach. Kolporter zszedł na psy. Najsłabsze zarobki w Warszawie i zakłamane kierownictwo.

Pomocna?
Nowy
 Opinia
@JAN 23.07.2018 20:08

Prosba o jak najwiecej informacji.Zaczàlem sie zastanawiac ,czy warto tam isc do pracy po przeczytaniu opinii tutaj

Pomocna?
TakNie
JAN
 Opinia
@Nowy 24.07.2018 09:39

W przeciągu dwóch lat zwolniło się spośród kierowców i magazynierów 90% pracowników. Częściowo ze względu na zarobki, po części na atmosferę, jaka tam panuje. Nie polecam.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@JAN 24.07.2018 13:33

Z tego co widziałem "z zewnątrz"mają w miarę zadbane,kilkuletnie samochody,i to mnie nie ukrywam zachęcało.W innych,niektórych firmach jeżdżą "trupy"

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@anonymous 24.07.2018 14:35

Bardzo ciężko znaleźć w takim razie jakąś dobrą firmę w tej okolicy

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@anonymous 24.07.2018 15:10

W każdym razie Kolporter jest pod każdym względem najsłabszy.

Pomocna?
TakNie
Siemasz
 Opinia
@Ja 25.07.2018 14:31

A jak wygląda dzień pracy od A do Z jako kierowca z C,C+E?Opiszcie dokładniej swoje doświadczenia ,bo rozumiem,że tak piszecie,bo nie są dobre.Czego się nie da znieść?Proszę o szczegółowe rozwinięcie

Pomocna?
TakNie
Niedojda
 Opinia
@Siemasz 25.07.2018 17:23

Siemasz - po twoim wpisie ,widać że jesteś wysoko postawionym pracownikiem Kolportera - lekko wymuszającym informacje o dniu pracy kierowcy - za pewnie nadzorując ich pracę nie masz pojęcia co robią (w Kolporterze to normalne - ważne są "plecy", i promotor),dlatego twoja prośba o szczegółowe rozwinięcie - i oczywiste(standardowe) poniżenie pracownika z powodu braku doświadczenia

Pomocna?
Siemasz
 Opinia
@Niedojda 10.08.2018 19:02

Kompletnie nie rozumiem takiej postawy.Ktoś pyta,bo jest zainteresowany opiniami na temat pracy ,a zostaje "wysoko postawionym pracownikiem Kolportera", który nie ma pojęcia co się dzieje i poniża innych.Sędzia się znalazł,który na podstawie paru zdań widzi kto kim jest.To moze na detektywa lub monitoring na samie? Brakuje uzasadnień i rozwinieć.Narzekanie niezadowolonych ludzi.Rozumiem,ze samo to sie nie wzięło,ale proszę wiecej informacji,bo wszedzie sie slyszy,ze male stawki,zla atmosfera ,a twierdzac tak warto napisac wiecej

Pomocna?
Iwona
 Opinia

@JAN, dlaczego tak negatywnie oceniasz dyspozytorów pracujących w firmie Kolporter? Uważasz, że trasy są wybierane "po złości" dla zatrudnionych kierowców? Czy może inne sytuacje wpłynęły na wyrażenie przez Ciebie takiego zdania o tych osobach? @Magazynowy śmieszek, jestem tutaj, aby osoby, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie Kolporter mogły znaleźć w tym wątku odpowiedzi na pytania, które pojawiają się przy okazji zatrudnienia w każdej z firm. Dlatego zapewniam Cię, iż nie jestem pracownikiem tej firmy, a jedynie osobą, która szuka odpowiedzi na pytania związane z tym pracodawcą.

Pomocna?
TakNie
Magazynowy śmieszek
 Opinia
@Iwona 30.07.2018 08:35

Ja,ja -za bardzo się angażujesz -daj szansę "promotorom",i "Wielkim" - mega-mózgom firmy, szkolonych na praktykach w Smarcewicach pt"Jak zrobić wodę z mózgu - pracownika , oraz potencjalnych kandydatów"

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Magazynowy śmieszek 30.07.2018 18:19

Czy moze jeszcze ktos dodac jakies komentarze odnosnie pracy w Kolporter?

Pomocna?
TakNie
JAN
 Opinia
@Iwona 30.07.2018 08:35

Trasy nie są wybierane po złości. Wręcz przeciwnie, po znajomości.

Pomocna?
JWP
 Opinia

Cześć wszystkim. Mam pytanie. Czy w magazynie w Mościskach pracuje jeszcze ten (usunięte przez administratora) stosujący wobec pracowników mobbing? Chodzi o kierownika magazynu OLC. Słyszałem,że jest sprawa w sądzie przeciw niemu. Trzymam kciuki,a w razie potrzeby mogę sprawę nagłośnić w radio.

Pomocna?
Iwona
 Opinia

@Magazynowy śmieszek, czy jest to swojego rodzaju przedrzeźnianie mojej osoby? Jeżeli tak to niestety w taki sposób nie uda nam się porozumieć, jeżeli chodzi o aspekty, które są ściśle związane z pracą w firmie Kolporter. Gdybyś jednak zdecydował się podzielić swoją wiedzą to zapraszam do wypowiedzi. @Niedojda, dlaczego tak uważasz? Jesteś osobą, która pracuje jako kierowca i możesz napisać, jak wygląda standardowy dzień pracy z życia kierowcy w tej firmie?

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Magazynowy śmieszek, zaobserwowałam, że masz wiedzę na temat pracy w firmie Kolporter, ale z jakiegoś powodu nie chcesz podzielić się z nami swoimi doświadczeniami związanymi z tym miejscem pracy. Dlaczego?

Pomocna?
TakNie
Magazynowy śmieszek
 Opinia
@Iwona 06.08.2018 13:54

A dlaczego ?

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Magazynowy śmieszek, nie rozumiem w dalszym ciągu, Twoich określeń względem mojej osoby, dlatego, proszę Cię o uzasadnienie swoich słów w moim kierunku. @Nowy, byłeś na rozmowie w sprawie pracy, jako kierowca w firmie Kolporter? Mógłbyś, napisać jak wyglądała rozmowa rekrutacyjna z tym pracodawcą? Podziel się z nami swoimi wrażeniami z rozmowy rekrutacyjnej.

Pomocna?
TakNie
Magazynowy śmieszek
 Opinia
@Iwona 23.07.2018 11:51

Pod twoim adresem? ciekawe - bo w zasadzie nie wiadomo kto się kryje pod "Iwoną"- dobra ,pojawiłaś się "znikąd",służąc radom,ogłaszając oferty pracy(w Kolporterze),śmiejąc się z ludzi, którzy nie zrozumieli warunków umowy (brutto-netto-jeden ...),za wiele lat przepracowałem w tej firmie, żeby wytłumaczyć ci że "nasze forum",jak to nazwałaś,jest wyrażeniem opinii pracowników.Nie sądzę, że jesteś jedną z nich,jesteś(męski/żeński),przedstawiciel Pracodawcy ,który za wszelką cenę , chce ocieplić i po kolorować wizerunek Firmy(chodzi o pracowników),dla tego proszę cię, nie pisz czego nie rozumiesz,nie pisz co mam uzasadnić ,dla czego tak uważam - rzygam tym i nie chcę twoich wpisów(wiem i tak

Pomocna?
Iwona
 Opinia

@Magazynowy śmieszek, w dalszym ciągu nie rozumiem, dlaczego tak uważasz? Mógłbyś wyjaśnić swój wpis kierowany do mojej osoby?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia

Dla osób zastanawiających się nad zostaniem Ajentem Kolportera: Rozmawiałem z rekruterką i mam kilka informacji. Dowiedziałem się że miałbym przejąć po kimś salonik prasowy. Wykorzystując tą informację zapytałem ile na tym zarobię, bo przecież mają dane ile kasy dostawał poprzednik. Około 5500zł. A teraz matematyka. Jako, że już prowadzę działalność i mam księgową, poprosiłem ją o przeliczenie tego "na czysto" po wszystkich kosztach. Wyszło około 3000zł na rękę. SPOKO. Tylko jest mały haczyk. Będę miał tyle, jeśli bedę pracował SAM, bez innego zatrudnionego przez siebie pracownika. Wyliczyłem, że wg narzuconych godzin otwarcia, miałbym do przepracowania jakieś 400 godzin! A jak zatrudnię kogoś, to raz, że dostaniemy po 1500zł [jeśli nie będzie żadnej kary], a dwa zakładając, że pracownik zgodzi się na 200h pracy za 1500zł, to i tak pewnie będę musiał być częściej od niego w pracy co da pewnie jakieś 300h. Może jestem leniwy, albo coś, ale robienie 2-3 etatów dla najniższej [jak dobrze pójdzie] krajowej to niewolnictwo. Do tego rekruterka zachęcała mnie to wzięcia do pomocy rodziny i znajomych. Nigdzie ani razu nie używając słowa "zatrudnić", jakby mi sugerowała, żebym wziął ich na czarno. Słabo. Załóżmy, że podjąłem się pracy sam na te 400h. Utarg z danego dnia trzeba oddawać albo tego samego dnia, albo dnia nastepnego. [za niespełnienie tego warunku poprzedni Ajent wyleciał]. Godziny pracy: 6.30-21.30. Więc wychodząc z pracy [jak się uda] o równej 21.30 i wracając do domu, trzeba poszukać wpłatomatu, bo kiedy mam iść do banku? 22.30 jestem w domu po wpłaceniu. Robię przelew, łazienka, kolacja i spać pewnie koło 24.00. O 5.00 wstaje, śniadanie, łazienka i wyjście do pracy. I tak cały miesiąc. Wolne jest tylko w dwie niedziele niehandlowe. O L4 można zapomnieć, bo kto stanie? Rodzina i znajomi jak to proponowała rekruterka? BONUS na koniec! Potrzebna jest kaucja około 6000zł [podobno zwracalna po zakończeniu umowy] TO JEST INFORMACJA OD REKRUTERKI. A teraz zapraszam na stronę: http://ajent.kolporter.com.pl/zasady-wspolpracy/ "W odróżnieniu od wielu innych systemów my nie wymagamy od Ciebie kaucji, nie stawiamy warunku minimalnego kapitału własnego. Nie musisz inwestować swoich oszczędności. My ponosimy koszty uruchomienia punktu, zakupu towarów oraz utrzymania lokalu." Aha... Szkolenie w super ultra ośrodku szkoleniowym koło Warszawy [jedyny w Polsce] jest za darmo, ALE.. trzeba zapłacić za dojazd, hotel i wyżywienie. W moim przypadku z paliwem wyszłoby jakieś 700zł [wyjazd chyba na 8 dni]. Koszty szkolenia są zwracane, jeśli Ajent przeżyje 4 miesiące od podpisania umowy ajencyjnej. I jest jeszcze weksel in blanco. Dla osób, które nie wiedzą co to, to jest taki czek wypisany i podpisany przez Ajenta, z pustym miejscem na kwotę. Weksel siedzi sobie w centrali Kolportera, a jak kończysz współpracę i wyjdą jakieś dziwne braki w towarze, a Ty się będziesz kłócił, że to nie Twoja wina, tylko oni coś pokręcili, to pójdą ze swoimi korporacyjnymi prawnikami do sądu i za pomocą weksla ściągną z Ciebie kasę. TA DAA! :) "Nasi ajenci to nasi Partnerzy, bo uważamy że partnerstwo jest fundamentem stałej i długiej współpracy." -Kolporter PS Kioski RUCHU są jeszcze gorsze bo też pytałem :P

Pomocna?
Iwona
 Opinia

W chwili obecnej firma Kolporter poszukuje pracowników na wolne stanowiska do pracy w tej firmie: http://praca.kolporter.com.pl/ Czy ktoś z Was zastanawia się nad podjęciem pracy na którymś z wolnych stanowisk? Może są wśród forumowiczów osoby, które posiadają doświadczenia związane z pracą na tych stanowiskach i mogą podzielić się nimi na forum? Zapraszam do aktywnej dyskusji na ten temat.

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Iwona 01.07.2018 19:46

A," Iwona"(?) - swoje

Pomocna?
TakNie
Adaś
 Opinia
@Iwona 01.07.2018 19:46

A jakie są zarobki na początek i jaki rodzaj umowy?

Pomocna?
TakNie
Moderatorka
 Opinia
@Iwona 01.07.2018 19:46

Przecież Iwona Ci nie odpowie, bo to administrator tego serwisu. Często podjudza, tworzy celowo wątki... niekiedy o spółkach, których już nie ma. Za wszelką cenę chce wzbudzić zainteresowanie i konwersacje, a później pewnie napisze do firmy jakiego to oni ruchu u siebie na koncie nie mają. Zwykła manipulacja. Dlatego nie warto zwracać uwagi na ten serwis, bo wększość wpisów jest tu robionych przez pracowników serwisu... I w ogóle nieprawdziwych... A znając życie to i mój post za chwile zniknie, ale zrobię prt screena, żeby sobie go zachować i upublicznić jak będzie trzeba ;)

Pomocna?
Prac.
 Opinia

Dla osób,które chcą wziąć udział w rekrutacji i zapoznać się z NASZYM FORUM: Wśród magazynów w Warszawie nie stwierdzono niższych zarobków niż w Kolporter-Mościska i nie znaleziono takich,w których stosuje się mobbing do tego stopnia,że pracownicy muszą bronić się przed kierownictwem w sądzie. Takie rzeczy tylko w Kolporterze.

Pomocna?
Iwona
 Opinia

@anonymous jeżeli Ty też masz jakieś rady dla osób, które się tu wypowiadają, proszę abyś je nam zaprezentował. Nasze forum służy do dyskutowania o pracodawcach i o rozmaitych sytuacjach, z którymi pracownicy spotykają się każdego dnia. Jeśli jesteś lub byłeś zatrudniony w Kolporter, napisz jaką masz opinię odnośnie zatrudnienia w tej firmie. Wszystkie komentarze, które są merytoryczne i wnoszą coś do rozmowy są wartościowe. Jestem pewna, że osoby, które chcą wziąć udział w rekrutacji, chętnie się z nimi zapoznają.

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Iwona 25.06.2018 12:29

"Nasze forum" - no dobre!!! - brawo ty !!!

Pomocna?
Ja
 Opinia
@anonymous 27.06.2018 08:13

Brawo on

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia

CAŁA PRAWDA O PRACY W OLC KOLPORTER MOŚCISKA: praca ciężka, chamskie kierownictwo, zarobki bliskie najniższej krajowej. Nie polecam.

Pomocna?

Zostaw opinię o Kolporter Sp. z o.o. Sp.k. - Kielce

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kolporter Sp. z o.o. Sp.k.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.