Kolporter SA

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 114 ocen.

Opinie o Kolporter SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kolporter SA

Marcin

Witam, Gdzie mogę złożyć skargę na pracownice saloniku? Dość,że była nie miła to jeszcze wulgarna

Bartek

Może to smutne co powiem ale taka jest prawda. Jak się nie chciało uczyć to teraz niewiele można zrobić bez wykształcenia. Zatek proste prace mało sie zarobi!

Marcel
@Bartek 16.10.2017 08:56
Może to smutne co powiem ale taka jest prawda. Jak się nie chciało uczyć to teraz niewiele można zrobić bez wykształcenia. Zate...

Praca jest bardzo ciężka,a ludzie posiadający najwyższe umiejętności i uprawnienia,a przy tym pracujący od początku w firmie mają podstawę 2600brutto. Wstyd Kolporterze.

Biegacz

Pracuję w Oddziale Logistyki Centralnej 10 lat, moja podstawa to 2500 pln.brutto jakieś 1700netto. Jestem operatorem wózka i pracownikiem fizycznym. Ludzie pracujący po 18lat i potrafiący wszystko mają podobnie. Premii w tej firmie nie ma, jest nagroda, którą kierownik przyznaje lub nie,bez uzasadnienia,bo tak.

Bartek

Smykałki do pracy w handlu trudno jest się nauczyć, to się w sobie ma lub nie. Dlatego z tym rozwojem zawodowym to chyba przesada, trzeba się starać a zawsze coś dobrego z tego będzie. Firma spoko a pracować trzeba

Iwona

@Bombel wszystkie aktualne oferty pracy znajdziesz na stronie internetowej firmy. Nie widzę już oferty na stanowisko, które Cię interesowało. Czy zdążyłeś na nie zaaplikować?

Bombel

Czy Kolporter potrzebuje jeszcze doradców ds. rekrutacji?

anonim ze śląska

Ja aktualnie pracuje w saloniku w województwie śląskim i mam już dość, ale od początku. Pracuje w saloniku od 1,5 przy czym pierwsze kilka miesięcy na stażu z urzędu a od prawie roku na umowę o pracę na 1/2 etatu, ostatnio zrobiłem szefowej awanturę za brak wypłacanych "nadgodzin" bo zamiast pracować powiedzmy 78 godz. pracuje po około 130 zł po tym jak pokazałem jej nagranie z instytutu pracy gdzie jasno i klarowanie wytłumaczył mi gość jakie są moje prawa za 6 miesięcy wstecz otrzymałem 1200 zł (zawsze coś) (chyba się szefowa wystraszyła), człowiek pracuje jak wół klienci wychodzą co najmniej zadowoleni jest wiele stałych klientów którzy mogą poświadczyć o tym co się dzieje w kolporterze, święta czy nie człowiek stara się żeby salonik wyglądał zacnie (towar porozkładany , ozdoby świąteczne, uśmiech od ucha do ucha) to szefowa zawszę ma pretensje że coś nie jest zrobione (nie da się robić wszystkiego), przy czym 2 osoba na 2 zmianie czyta książkę i ma wszystko w poważaniu, tak się traktuje ludzi w Polsce ten który zapie*sza jest zły a ten który robi guzik jest najlepszy, mam ochotę na zmianę pracy ale przy stanie jakości pracy w Polsce jestem w kropce, człowiek wyjdzie 3-4 razy na papierosa nie raz z klientami, dzwoni załatwia wszystko wszyscy mają w ciemnej ..... .

Iwona

@lawspominasz o karach. Mogłabyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Za co są one nakładane i jaką mają formę?

Nadia

Kolporter jest właścicielem około 1000 saloników prasowych, w tym ponad 190 salonów Top-Press. A czytając opinie można się załamać, gdzie jest prawda?

Iza

@la Z takim podejściem do życia to daleko nie zajdziesz. Jeszcze nie spróbuje a już wie że padnie, super

la

NIE polecam, nie wyrobisz nawet tyke co etat z minimaną krajową a kary za absolutnie wszystko co sie da, urlp? zapomnij, nawet dnia wolnego, bo salonik musi być owarty, a jak weźmiesz kogoś na zastępstwo to musisz zapłacić a i tak Cie okradnie przecież odpowiedzialność finansowa Twoja... na szczęście kończę to doświadczenie....

Iwona

Słyszeliście o programie "Otwarci 50+"? Kolporter przygotował specjalną ofertę dla osób powyżej 50 roku życia, która ma pomóc w aktywizacji zawodowej osób starszych. Oferta zawiera między innymi darmowe szkolenia komputerowe. Co myślicie o takich ułatwieniach?

Halinka

Witam czy ktoś z państwa ma problem z nową Menegaer A.K z rejonu zachodniego ????

Halinka

Witam czy ktoś z państwa ma problem z nową Menegaer A.K z rejonu zachodniego ????

Bom

Praca jak każda wymaga dużego zaangażowania. Pracuję tu już od dawna i nie narzekam a dobra firma daje większą szansę na stabilizację pracy. Trzeba to docenić.

Mały
@Bom 12.02.2017 21:13
Praca jak każda wymaga dużego zaangażowania. Pracuję tu już od dawna i nie narzekam a dobra firma daje większą szansę na stabi...

Praca dla kolportera to najgorsza praca jaką miałem. Pracowałem jako kierowca i szczerze odradzam współpracę z tą firmą . W krakowskim oddziale kolportera osoby rozkładające prasę na punkty dostawy nie maja żadnej umowy , na ogół są to osoby zatrudniane przez kierowców ,którzy tak szczerze mówiąc nawet jak by chcieli zatrudniać na umowę to raczej nie maja możliwości bo sami marnie zarabiają . Praca przez 6 nocy w tygodniu . Jeżeli zdecydujesz się na samodzielne przygotowywanie prasy do rozwiezienia to musisz mieć świadomość że twoja praca zaczyna się ( kiedy już masz trochę doświadczenia) koło godziny 21:00 a koniec pracy to godzina 7:30-8:00 ,czyli około 11 godzin 6x w tygodniu . Za braki wynikające z pomyłek płacisz ty , a o pomyłki nie trudno gdy człowiek jest zmęczony , niewyspany . Życie rodzinne możesz wybić sobie z głowy ,chyba że jesteś robotem . Mógł bym pisać o fatalnych warunkach pracy bez końca , o wypadkach i "zamiataniu ich pod dywan" tak ażeby nikt o nich się nie dowiedział . Pozostaje mi nadzieja że kiedyś ktoś dobierze się do tyłków właścicielom i kadrze kierowniczej tej fatalnej firmy jaką jest kolporter, czego z całego serca im życzę. Sam też nie zamierzam się biernie przyglądać i w miarę możliwości staram się by prawda o warunkach pracy w tej "firmie" wyszła na jaw.

Pracuś
@Mały 03.04.2017 11:55
Praca dla kolportera to najgorsza praca jaką miałem. Pracowałem jako kierowca i szczerze odradzam współpracę z tą firmą . W k...

Masz rację....masakra....i z zarobkami i z kierownictwem. Brak możliwosci rozwoju zawodowego...

Darek

W Kolporterze pracowałem 7 lat. Firma jak każda inna, warunki przeciętne. Na początek może być, potem można poszukać czegoś lepszego bo nauczysz się tutaj dużo, szkoda że nie dbają o pracownika.

Handlowiec

Mam pytanie czy na stanowisku ph dostaje się samochód służbowy, telefon i laptopa? Wszędzie takie etaty są rozliczane z pensji zasadniczej i premii a jak tu?

ADAM

Chcę się przyjąć do pracy na Mościska na Magazyn (Obsługa zwrotów),ktoś coś może wie o tej pracy czy warto?

Anula

Dlaczego za swoje niepowodzenia obciążacie firmę, która daje wam pracę. Jak podpisujesz umowę walcz o dobre warunki taka jest zasada. Firma jest duża,prężna i nie może pozwolić sobie na prowadzenie za rękę .

zouza
@Anula 29.12.2016 13:23
Dlaczego za swoje niepowodzenia obciążacie firmę, która daje wam pracę. Jak podpisujesz umowę walcz o dobre warunki taka jest z...

Anula Ty chyba z kosmosu spadłaś-w Kolporterze nie da się niczego wywalczyć jako partner-prowadzę w tej chwili dwa saloniki i wiem co piszę.No chyba że pracujesz w BOK....

Asia123

Witam mam pytanie jestem zainteresowana otwarciem kolportera wytyczne są takie ze nie można być w krd krajowym rejestrze długów, ja się tam znajduje na zadłużenie bezsporne zaledwie 1000 zł czy da się to jakos obejść ?

zouza
@Bombel 11.01.2017 14:13
Witam,ja też mam podpisać umowę i zastanawiam się nad zorganizowaniem całego procesu. Jak firma duża to powinno być dobrze. Czy...

Nie ładuj się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja właśnie po ponad pięciu latach składam wypowiedzenie.Jeśli się zdecydujesz to przygotuj się na pracę po minimum 250 g miesięcznie albo więcej,bo Kolporter nie zauważył zmian w płacach od 2017,nie znajdziesz nikogo do pracy za 6-7 zł na godzinę,a więcej nie zapłacisz,bo będziesz dokładać do interesu,chyba że masz oszczędności na utrzymanie Kolportera.Poza tym zapomnij o urlopie,chorobowym,znajomych,przyjemnościach,hobby i przygotuj rodzinę na to,że gotujesz raz w tygodniu,bo wracasz po 12 czy 14 godzinach i walisz się od razu do wyra,nawet bez mycia,bo nie masz siły.Nie zostawisz interesu nawet na jeden dzień-masz obowiązek codziennie wpłacić utarg,więc nawet jak masz teoretycznie wolne popołudnie,to i tak musisz pojechać po kasę.Jak będziesz miała szczęście może uda Ci się znaleźć za te grosze współpracownika,który nie będzie kradł.Poza tym płacisz za wszystko-kradzieże,błędy w zwrotach prasy.....Policz sobie czy za 3500-4000 netto warto się zarzynać-taka jest średnia faktura partnera,rzadko zdarzają się większe.

X
@zouza 15.01.2017 01:11
Nie ładuj się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja właśnie po ponad pięciu latach składam wypowiedzenie.Jeśli s...

3500??? Chyba brutto. OD tego odejmij 1000 zł na ZUS (prowadzisz DG), + kary. Wyjdzie ci ok. 1500-2000 czyli za tyle możesz iść pracować gdziekolwiek, bez zobowiązań, "kar" umownych w formie płatności / haraczy, bez zażynania siebie i bez wpłacania utargów. Dodam że za rozwiązanie umowy Kolporżer narzuca "karę umowną" w wys. sochodzących do pięciocyfrowych sum. Nawet jak zarobisz 3500 to potem zwrócisz je przy wypowiadaniu umowy.

876

tylko pytanie jest takie czy faktycznie na kadym stanowisku jest oferowany taki elastyczny grafik ..

ciekaw

A kto jest teraz kierownikiem magazynu dziennego i nocnego na Mościskach???

Nowy

Witam.Bardzo proszę o informacje na temat atmosfery jaka jest na magazynie na Mościskach chodzi mi o pracy przy workach tj.Obsługa zwrotów czy jakoś tak. .Dowiadywałem się kasa średnia a jak tam koledzy czy pomocni,koleżeńscy coś doradzą etc?. Z tego co się dowiedziałem to ekipa raczej stała czy to prawda?. Chyba tam pójdę do roboty.

anonim

(usunięte przez administratora)

w

Chyba was powalilo zarobki sa dobre na zleceniu po3 mies to1600do reki i atmosfera nie jest dobra spojzec tylko na kirownikow. Pracownicy tyraja od6do 17 bo nikt nie chce sie zatrudnic

Ktoś Pomoże?????NOWY

BOCZEK-Czyżbym zadał jakieś nie wygodne pytania dotyczące pracy?? ,,zadajcie pytania po kolei"-Ja pytam ale odpowiedzi brak. Dowiedz ,spytaj,podpytaj co masz odpowiedzieć i odpowiedz.Pozdrawiam

Ktoś Pomoże?????NOWY

BOCZEK-Czyżbym zadał jakieś nie wygodne pytania dotyczące pracy?? ,,zadajcie pytania po kolei"-Ja pytam ale odpowiedzi brak. Dowiedz ,spytaj,podpytaj co masz odpowiedzieć i odpowiedz.Pozdrawiam

Ktoś Pomoże?????NOWY

No i jeszcze czy można się w jakiś sposób rozwijać zawodowo na stanowisku przy obsłudze tych zwrotów? Czy firma wysyła na dodatkowe szkolenia pracowników? Jaka jest rotacja pracowników,czy ciągle ktoś nowy? za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.Pozdrawiam Serdecznie.

Ktoś Pomoże?????NOWY

Jak kasa na początek? jaka umowa? jaka ogólna atmosfera? jakieś bonusy za pracę? No to może mniej ważne dla niektórych ale czy jest tam klimatyzacja ,i jak to wygląda w takie upały taka praca?

sonia
@Ktoś Pomoże?????NOWY 28.06.2016 18:24
Jak kasa na początek? jaka umowa? jaka ogólna atmosfera? jakieś bonusy za pracę? No to może mniej ważne dla niektórych ale...

zarobki na początek 1700 brutto

Ktoś Pomoże?????NOWY

Może ktoś coś więcej napiszę o pracy -obsluga zwrotów-Mościska.Jak tam jest????

anonim

(usunięte przez administratora)

Ktoś Pomoże?????NOWY

Boczek-ale coś więcej???.A jak tak ekipa pracownicy-pracodawcy?? Czyli co Polecasz,kasa,robota-wszystko fajnie??? I na czym tak dokładnie tam praca polega??

Ktoś Pomoże?????NOWY

Dzień Dobry.Czy ktoś z użytkowników forum napiszę kilka słów jak praca wygląda na magazynie dziennym W Mościskach-Warszawa (OBSŁUGA ZWROTÓW),na czym ta praca polega,jaka płaca,jak wygląda współpraca z pracownikami magazynu i kierownictwem.Jako że zaczynam dopiero karierę zawodową proszę o rzetelną opinię i jakieś wskazówki.Jako że mam niedaleko na ten magazyn MOCNO ZASTANAWIAM SIĘ CZY WARTO TAM SIĘ ZATRUDNIĆ???? Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI-PODPOWIEDZI.

kaja

A powie m ktoś skąd sklepy z "przecenioną prasą mają stae numert gazet? Byłabym zanteresowana prowadzeniem takiego punktu

anonim

(usunięte przez administratora)

Partnerka

Jest dokładnie tak jak piszesz. Zarobki po odliczeniu ZUS, podatku i pracownika, który pomaga niewiele przekraczają 1000 zł. Wymagania niewspółmiernie wysokie (Standardy Obsługi Klienta itp.). A jeśli chodzi o bezpośrednich przełożonych, czyli Menadżerów Rejonu to widzę, że nie tylko w moim województwie i w sąsiednim, ale i na podkarpaciu, postępują w ten sam sposób - aby karta wizytacji była zaliczona na 100% składają "propozycję - pozycję :)". Nie dasz to uwalą. Oj wiele można napisać w tym temacie.

Partnerka z poludnia
@Partnerka 28.10.2016 20:32
Jest dokładnie tak jak piszesz. Zarobki po odliczeniu ZUS, podatku i pracownika, który pomaga niewiele przekraczają 1000 zł. Wy...

Co znaczy "propozycja propozycja"?? O jaki układ chodzi?

xx

to ja wam polecam prace u konkurencji. Daja umowę o pracę i bardzo elastyczny grafik. fajne szefostwo. Fakt ze natyrac sie trzeba, bo jest duzo obowiazków ale stabilna praca i zawsze kasa na czas ( usunięte przez administratora )

anonim

(usunięte przez administratora)

Mościska dzień

boczek ale ty tam pracowałeś ,napisz w dwóch zdaniach jak tam praca

anonim

(usunięte przez administratora)

Magazyn-dzień

a jak tam ekipa,zgrana jakaś i jak kierownictwo?Ogólnie dzięki za odpowiedz(kASA NIE ZA FAJNA JAK TO JESZCZE BRUTTO).

Magazyn-dzień

Na widlaki to nie mam ,na Fizycznego takiego chciałem się zatrudnić.No chyba że będzie potrzeba to kursik zrobię -ale co na widlaczkach lepiej płacą??

Mościska -dzień

Ludzie-Powiedzcie mi tak uczciwie czy jest sens tam pracować(Magazyn Mościska-zwroty,dzienna zmiana).Jaka pensja,jak załoga czy koleżeńscy ,jak kierownictwo,etc????.Czy są jakieś profity z tej pracy:) z tymi gazetkami .Proszę o szczerą opinie zastanawiam się czy tam nie aplikować-uderzać .

Mościska -dzień

Ludzie-Powiedzcie mi tak uczciwie czy jest sens tam pracować(Magazyn Mościska-zwroty,dzienna zmiana).Jaka pensja,jak załoga czy koleżeńscy ,jak kierownictwo,etc????.Czy są jakieś profity z tej pracy:) z tymi gazetkami .Proszę o szczerą opinie zastanawiam się czy tam nie aplikować-uderzać .

ona222

Pracowałam w biurze (Mościska) 7 lat temu. Praca dobra dla studenta na start 1-3 lata ale nie więcej. Dużo pracy jak wszędzie a zarobki były bardzo kiepskie. Z premią mi wychodziło 1700-1800 zł/ miesięcznie i nie było mowy o podwyżce, pomimo że dużo osób wkładało cały swój wysiłek w wykonywaną pracę, który nie był wynagradzany. Dobre zarobki były dla osób zazwyczaj po znajomości, albo osób które od lat tam siedzą.

aaa

Kleo. Tobie sie udalo spelnic?bo moze jestes kierownikiem albo kierowniczka i sie wyrzywasz na szarych pracownikach!

zarobiony do bólu

sortownia na Mościskach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] premię zabierają z byle powodu i tylko podnoszą ciągle wymagania. same zakazy i nakazy i od lat brak podwyżki płac. Najlepiej to by chcieli by im płacić za możliwość tyrania. Kadra "zarządzająca" brak słów jedyne co potrafią to straszyć zwolnieniem..

anonim

(usunięte przez administratora)

reku

w dziale obsługi klienta, odbieranie telefonów, zakładanie umów, stałe godziny pracy 7-8 15 -16, weekendy wolne, biuro klimatyzowane, warunki bardzo dobre, koleżanka na magazynie pracuje przy skanowaniu i tam jest praca cięższa ale też na umowę o pracę ok 2100 i premia, co jest ważne co miesiąc jest premia po ocenie z kierownikiem, średnio 25-35%, ogólnie nikt się nie czepia jak się wykonuje swoje obowiązki, dużo młodych ludzi, atmosfera fajna

reku

bzdury piszecie, ja pracowałam w Warszawie w oddziale i miałam umowę o pracę, regularne wynagrodzenie 2500 brutto plus premia ok 30%, super atmosfera, zmieniałam pracę z uwagi na przeprowadzkę

Baart

Podłączam się: Ma ktoś wiedzę na temat pracy Menedżera Rejonu w Kolporterze? Jakie zarobki, chociaż jakieś widełki. Dziękuję :)

Ania

Ma ktoś wiedzę na temat pracy Menedżera Rejonu w Kolporterze? Jakie zarobki, chociaż jakieś widełki. Dziękuję :)

ES

3 lata piekła? to po co siedziałaś tam 3 lata i marnowałaś czas? trzeba było go spożytkować na szukanie bardziej intratnej posady. W Polsce budżet domowy to poprawia ten co ma firmę, urzędas, prawnik, lekarz. Reszta zapierd.. za minimum.

shorty

Zgadzam się z wypowiedzią pianki w kolporterze byłam sprzedawcą, 6 zł na godzinę, z czego wypłata wychodzila 860-960 zł w zalezności od godzin w pracy stanie obowiazkowe nawet z 40 stopniowa gorączką obóz nie mówiąc juz o tych notach bez podpisania klauzuli o odpowiedzialności finansowej z czego wychodziło się 300 zł czasami nic, wiecznie braki, wiekszośc towaru wystawionego przed ladą, kradzieze za które płacą pracownicy bo szkoda na głupie lusterko czy kamere, nie mowiac o partnerce, która ma zadatki esesmańskie Cieszę się, że trzy lata piekła sie skonczyło wolała bym zdechnąć niż tam wrócić Bo do pracy idzie sie, by poprawić budżet domowy, a nie robic za darmo.

Marko

Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda praca na magazynie na MOŚCISKACH chodzi mi o pracę magazyniera(noc lub dzień) mam uprawnienia na widlaka.Jak kasa ,koledzy ogólnie atmosfera .Proszę o szczere opinie .

kika

chcesz się przekonać to współpracuj, żeby potem nie było "po co mi to było"

Nowy,,,

chce podjąć współprace od maja...czytając opinie - mam zrezygnować...? Proszę o szczerość...:)

Zostaw opinię o Kolporter SA - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kolporter SA