HRK S.A

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 44 ocen.

Opinie o HRK S.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HRK S.A

maja

bardzo dobra firma dla młodych ludzi, chętnych do rozwoju i samodzielnych. polecam jako potencjalnego pracodawcę!

ta jasne
@maja 15.02.2017 11:33
bardzo dobra firma dla młodych ludzi, chętnych do rozwoju i samodzielnych. polecam jako potencjalnego pracodawcę!...

haha , ile ci zapłaci za napisanie tego posta ?

michal

To prawda marana pensja , firma zatrudnia studentów na umowy śmieciowe - umowa zlecenie za grosze, ciekawe jak teraz po zmianach na 13zł brutto . Nie warto tu pracować , wyzysk, o umowie o prace zapomnij i szkoleniach , dostaniesz telefon jak w call center do dzwonienia od juz i umowe smieciową . Tyle w temacie pracy w Hrk dla tych co zaczynają . nic się nie nauczycie. dziękuje bardzo.

LOL2
@xd 25.03.2017 22:43
No widzę że ktoś z wyższych stanowisk w hrk się odezwał , tak masz rację najlepiej pracować na umowy śmieciowe , zlecenie , bo...

bzdury.

to chyba żart
@pracownik123 23.03.2017 15:56
Pracuję około roku w HRK. To co wypowiadasz to jawna kpina, jeśli tylko chcesz na te szkolenia się zapisywac to jak najbardziej...

hahah , mniej podatków jak na umowie zlecenie ? Czy w HRK uważacie że Zlecenie lepsze niż umowa o prace ? tzn że takie kity nowym młodym kandydatom wciskacie ? Powiedz osobie po studiach ze zlecenie , żadnych płatnych urlopów, żadnyż uż, żadnych zwolnień lekarskich płatnych , brak okresu wypowiedzenia tzn moga cie z dnia na dzien wyrzucić , tak tak wciskaj kit że zlecenie lepsze.

Słaba firma

Niestety ale sama byłam też na dniu próbnym bezpłatnym około 7-8h miesiąc temu na stanowisko konsultanta ds. rekrutacji. Potem nie dostałam odpowiedzi pomimo obietnic :(

Pracownik

Pracuję w tej firmie od kilku lat i w ogóle nie widzę ani wyzysku, tyranii czy w żadnym wypadku bezpłatnych dni próbnych. Kogoś poniosła fantazja. Bardzo polecam, firma z rodzinną atmosferą i jest się od kogo uczyć.

Raczej na nie

Podobno maja dużą rotacje w firmie bo ludzie nie wytrzymują presji ze strony menagerow, ciagle ogłoszenia na pracuj wrzucają. niektórzy boja sie wyjsć o 17 z pracy pomimo ze od 9 siedzą i zostają do 18-19, a zarobki tez słabe , info od znajomego, dobrze ze tam nie aplikowałem

łamie prawo pracy

Firma łamie jawnie kodeks pracy! Ciągłe nadgodziny 1-2h dłużej bez odbioru czy zapłaty za nie, bezpłatne dni próbne , czyli rażące złamanie kodeksu pracy! ja sie pytam gdzie jest Państwowa inspekcja pracy?

Do Iwony - OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM TĄFIRMĘ

Pani Iwono , Dlaczego nie polecamy tej firmy ? Pracodawca robi 3 etapowy proces rekrutacyjny , I etap test 3h i rozmowa z rekruterem II etap spotkanie z menagerem III etap bezpłatny dzień próbny 8 godzin, gdzie pracujesz ( możesz znaleźć przez ten czas fartem odpowiedniego kandydata dla klienta i oni dzięki tobie zarobią dużo kasy a ty nic z tego nie będziesz miał. Potem brak odpowiedzi zwrotnej Dodam że bezpłatne dni próbne na które zaprasza firma HRK są w świetle obowiązującego prawa pracy nielegalne , ponieważ nie można pracować nawet przez 1h bez podpisanej umowy w Polsce. Co jeśli złamiesz nogę na schodach w trakcie tego dnia próbnego ? gdzie szkolenie bhp itp ? Takie rzeczy należy zgłosić do Pipu. To nie budowlanka że szwagier przyjdzie porobi bez umowy, tylko duża firma i już na wstępie łamie prawo pracy i robi wyzysk ? Czy chcecie pracować w takiej firmie która już na wstępie prowadzi nielegalne działania ? Dlatego Nie polecam pracy dla tej firmy , Unikać !!! Firma ma siedzibę w wieżowcu na Placu Bankowym.

Iwona

@NIE POLECAM! - skąd tak negatywna opinia o procesie rekrutacyjnym w HRK S.A? Jak dokładnie przebiegało spotkanie z pracodawcą? Warto podzielić się swoim doświadczeniem i dokładnie opisać sytuację, która Cię spotkała. Pomoże to osobom potencjalnie zainteresowanym ofertami pracy.

NIE POLECAM!

NIe polecam rekrutacji przez tą firmę , nie wiedzą co to rekrutacja chyba.

loius

"Jeśli nie to zawsze też warto takie informacje o nieprawidłowościach podasz procesu rekrutacyjnego przesyłać do firmy" To chyba żart. Wystarczyło, że raz zadzwoniłem pytając się o spotkanie z Managerem. Brak informacji od HRK, brak informacji zwrotnej. Zero kontaktu. Po pierwszym spotkaniu, gdzie był test i rozmowa ok. 3.5 godziny - brak informacji ze strony firmy to po prostu brak szacunku wobec kandydata do pracy, który poświęcił swój czas na spotkanie. Źle świadczy o firmie i o osobach, które prowadzą rekrutację. Nie będę pisał o opinii jaką sobie w ten sposób wystawiają. Jak uczestnik rekrutacji nie będę polecał firmy innym osobom, szczególnie znajomym właśnie ze względu na podejście firmy do kandydatów do pracy. Po częstych ofertach pracy jakie są na portalach - piszę o stanowiskach do HR-u w Warszawie (tutaj aplikowałem)- widac, że nie potrafią prowadzic rekrutacji ani utrzymac pracowników.

7 lat w hr i dość
@loius 08.06.2017 16:15
"Jeśli nie to zawsze też warto takie informacje o nieprawidłowościach podasz procesu rekrutacyjnego przesyłać do firmy&quo...

Chłopie normalny pracownik ma często ograniczony dostęp do managementu a co dopiero jakiś kandydat. Jak nie będą chcieli to nigdy Ci nie powiedzą jak się rekrutacja skończyła i nic im nie zrobisz. Czasem rekruterzy zawracają gitarę, żeby pokazać przełożonemu, że kojarzą kandydatów z klientem i pchaja świeżaków na rozmowy na supervisora, wiedząc, że będzie to wycieczka krajoznawcza, zatem mnie nie dziwi, że feedbacku brak bo po co? To nie USA czy Niemcy gdzie jak się nie dostaniesz to ci napiszą nawet czego ci brakło zachęcając, że jak to uzupełnisz/nabierzesz doświadczenia to możemy wrócić do tematu albo proponując mniej wymagającą pozycję, ale REALNĄ a nie perspektywy z juniora na dyrektora i kasę z kosmosu.

Do Luis

Louis , ciesz się że nie zadzwonili !!! chcesz iść na bezpłatny dzień próbny na 8-9h ??? i po tym dniu próbnym zapomnij że ktoś się do Ciebie odezwie , nie polecam Ci tej firmy unikaj , śmieszne zarobki.

Iwona

@louisczy firma skontaktowała się z Tobą z informacją o dalszym przebiegu rekrutacji? Jeśli nie to zawsze też warto takie informacje o nieprawidłowościach podasz procesu rekrutacyjnego przesyłać do firmy.

louis

Miałem okazję uczestniczyc w rekrutacji do centrali HRK w Warszawie przy pl. Bankowym, na stanowisko w HR. Na stronie www firmy chwali się profesjonalizmem ale to tylko czcze gadanie. Przebieg rekrutacji: poniedziałek - test 3.godzinny + rozmowa ok. pół godziny (I etap) czwartek - telefon od rekruterki o zakwalifikowaniu i zaproszenie na rozmowę z Menedżerem na wtorek. Miałem otrzymać maila ze szczegółami spotkania, ale nie otrzymałem. W poniedziałek 15. maja zadzwoniłem do rekruterki, która poinformowała, że Pani Menedżer ma nagłe spotkania i chce się umówić na inny termin. Miał być telefon w piątek 18.maja. Do dziś cisza. Brak telefonu. Brak informacji o wynikach rekrutacji. Żenada, brak informacji, brak profesjonalizmu. Nie świadczy to dobrze o firmie i fatalnie świadczy o hr-e w tej firmie.

No i gites

Jak to czytam to nawet się cieszę że do mnie nie zadzwonili nigdy nigdzie umówić a parę razy aplikowałem na ich ogłoszenia ha ha ha:)))

Vader

Do mnie osoba od nich odezwała się przez serwis ogłoszeniowy prosząc o wysłanie CV i obiecując przesłanie szczegółów dotyczących pracy. Wysłałem CV ,dostałem drugiego maila z prośbą o przesłanie wersji angielskiej. Po wysłaniu angielskiego CV kontakt się urwał. Sprawdziłem osobę ktora się ze mną kontaktowała i okazało się że pracowała u nich dopiero 2 miesiące.

UNIKAĆ !

Firma zaprasza kandydatów po rozmowie rekrutacyjnej do siebie do firmy na BEZPŁATNE DNI PRÓBNE - A a potem się nie odzywa . Najpierw Pani mówi że tylko 4h a potem siedzisz 7-8h. Zgodnie z obowiązującym prawem , praca dla kogoś nawet przez 1h jest NIELEGALNA a tutaj przychodzisz na cały dzień 8h pracy, bez żadnej umowy a potem olewka - to są nielegalne działania. Firma wyzysk . UNIKAĆ !!!! Takie rzeczy można zgłosić do PIP-U.

klos
@UNIKAĆ ! 25.04.2017 12:56
Firma zaprasza kandydatów po rozmowie rekrutacyjnej do siebie do firmy na BEZPŁATNE DNI PRÓBNE - A a potem się nie odzywa . Na...

heheh gorzej jak zaproszą do siedziby ich klienta i stracisz kasę na dojazd, urlop, a zero feedbacku od pana rekrutera -potem z linked in się dowiesz, że rekruter który do Ciebie x razy wydzwaniał już tam nie pracuje. Dla mnie mailowanie i wydzwanianie za rekruterem to nieporozumienie bo ON zarobi jak podpiszesz i on dostaje feedback od klienta a nie ty. . najbardziej rozwaliło mnie to, że rekruter wmawiał mi, że klientowi zalezy na czasie , a pan dyrektor w firmie powiedział, że może za 4 miesiące dział ruszy, że nic nie obiecuje....bo członek zarządu sam nie dał green light

asadsada
@klos 26.04.2017 13:08
heheh gorzej jak zaproszą do siedziby ich klienta i stracisz kasę na dojazd, urlop, a zero feedbacku od pana rekrutera -potem z...

a z jakiej branży ta firma i jakie stanowisko?

Iwona

@LOL2 rozumiem, że nie zgadzasz się z opinią @xd. Mógłbyś powiedzieć co według Ciebie w tamtej wypowiedzi mija się z prawdą?

Free lanclot

I troche prawdy i troche falszu jak wszędzie

Iwona

@pracownik123 rozumiem, że Ty jesteś zadowolony z pracy w firmie. Co możesz więcej powiedzieć na temat możliwości rozwoju oferowanych przez HRK S.A?

Iwona

@Paweł Krozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z HRK S.A. Co sprawiło, że masz taką opinię na temat firmy?

Paweł K

najlepsza firma rekrutacyjna na rynku!

Iwona

@Michał M, @byłypracownikchętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń z pracy w firmie HRK S.A.

byłypracownik

Nie polecam pracy w tej firmie , ciągłe ciśnienie na kpi , nadgodziny bezpłatne, prawie codziennie, niska stawka

Michał M

wszystko ok :)

Iwona

@kamil wawa rozumiem, że nie udało Ci się znaleźć pracy za pośrednictwem HRK S.A oraz że kontakt telefoniczny był utrudniony. Próbowałeś się skontaktować z firmą drogą mailową?

Iwona

Obecnie firma HRK S.A poszukuje osób do pracy w Warszawie między innymi na stanowisko Accounting Manager with German. Zamierzacie aplikować?

kamil wawa
@Iwona 01.03.2017 12:41
Obecnie firma HRK S.A poszukuje osób do pracy w Warszawie między innymi na stanowisko Accounting Manager with German. Zamierz...

Nie bo po ostatniej rozmowie rekruter przestał się odzywać.... i odbierać tel....... odnoszę wrażenie, że celem było tylko aby poszedł na spotkanie, nie ma co ukrywać rekrutacja przez wewnętrzy hr jest dużo szybsza i szybciej niż po.... 7 miesiącach wiadomo czy wóz albo przewóz

Nie polecam

Ta firma robi sobie żarty i wykorzystuje darmową siłe roboczą. zapraszają kilka razy na rozmowy o prace oraz na dni próbne do siebie, a potem się nie odzywają , oczywiście nie informują ile płacą nawet po 3 spotkaniach. Po kilku spotkaniach przychodzi czas na dzień próbny na którym pracujesz normalnie 8 godzin i potem kontakt się urywa pomimo zapewnień ze strony menagera że zaprosi Cię na spotkanie w celu omówienia dnia próbnego. Oczywiście przed dniem próbnym teksty typu że są najlepsi w kraju i w tydzień nauczą cię więcej niż ktoś inny w rok.( a siedzisz 8h na słuchawce i dzwonisz - chyba nauczysz się trzymać telefon ) Brak słów. Wystarczy jedna osoba aby opinia o firmie była zła. Być może w innych działach jest lepiej.

Ade

Kilka razy dzwonili zaprosili na rozmowe na rozmowie okazalo sie ze manago musi dojechac bo nie wie kim jestem heh drukowal w pospiechu cv zeby wyjsc z twarza ale przyznal bez bicia ze nikt mu nie powiedzial o spotkaniu ze mna i..... co mnue scielo nie k9jarzyl nazwiska rekrutera ktory mnie tam wyslal....Rekruter chcial feedback po rozmowie jak wrazenia dostal. Obiecal zadzwonic za tydzien. Niedlugo minie rok jak obiecal i nie zadzwonil. Sadze ze wyslal mnie do firmy tylko po to zeby szefom udowodnic ze skojarzyl kandydata i pracodawce. Rownie dobrze mogl mnie umowic na rekrutacje do abw lub na prymasa Polski.. tez by na miejscu pytali kim ja jestem..;) i kim rekruter

NIEZADOWOLONY

Kilka razy kontaktowali sie w sprawie ciekawej oferty pracy, robili rozmowe przez telefon, poprosili o cv, ktore wyslali do pracodawcy. Po tygodniu dzwonie pytac co z ta oferta, to odpowiedz "wlasnie mialam do Pana dzwonic, będziemy się umawiać na spotkanie u klienta"/. Znowu cisza, dzwonie pytać co z tym spotkaniem i nie odbiera telefonu. Albo pracy w ogóle nie bylo, albo potrzebowała "trzeciego kandydata" zeby pokazać klientowi. Oferowali bardzo duże pieniądze, więc pewnie pokazała moje CV jako kontrkandydata do już wybranego żeby pokazać że tamten kandydat chce mniesze wynagrodzenie. Porażka firma!

mopniq

niestety nie widziałam żadnej takiej oferty na kontrolera finansowego o którym mówisz. ale za to chcą księgowych z językiem czeskim i to zapowiada się ciekawie, AS i IFRS zgodnie z wymaganiami SOX po czesku to może być ostra karuzela

to ja

nie polecam, atmosfera tragiczna. podejscie do ludzi? Kazdy traktowany inaczej. zero podwyzek, zero motywacji. w wigilie prezes opowiada, ze wyniki firmy sa o wiele wyzsze od poprzednich lat, ale na pensji ani w premii tego nie zobaczycie.

Jackal

Ta pseudo "firma" stwarza pozory profesjonalnej. Niestety nie ponosi odpowiedzialności za skojarzenie pracodawcy z pracownikiem. Niestety miałem tego pecha, że HRK S.A. poleciło mi "pracodawcę", który okazał się zwykłym złodziejem ponieważ nie wypłacał pensji. Oczywiście "pracodawca" był przedstawiony w jak najlepszym świetle. Rekrutowany byłem ok. 4 miesięcy i trafiłem na złodziejską pseudo-firmę, która nawet nie miała konta firmowego a pracownicy musieli zakładać swoje środki finansowe bo prezes nie śmierdział groszem. Nawet nie próbowano wyjaśnić zaistniałej sytuacji. Dosłownie nic w tej sprawie nie zrobiono. Dla mnie to kompletne dno i pół metra mułu. Normalnie prymityw.

konsultant

Byłam tam na praktykach, niczego nie uczą, nic nie potrafią jedynie oszukiwać że mają kompetencje. Jedna wielka wydmuszka, mamili mnie że szkolenia itd. nieprawda, unikać.

Konsultant2
@konsultant 18.06.2015 16:15
Byłam tam na praktykach, niczego nie uczą, nic nie potrafią jedynie oszukiwać że mają kompetencje. Jedna wielka wydmuszka, mami...

Widocznie byłaś za głupia żeby poświęcać Ci czas na szkolenia albo próbę przekazania jakiejkolwiek wiedzy :)

Michalrz
@Konsultant2 24.11.2015 16:36
Widocznie byłaś za głupia żeby poświęcać Ci czas na szkolenia albo próbę przekazania jakiejkolwiek wiedzy :)...

Serio? Ten post kwalifikuje się do usunięcia. Dziwne, że administracja nic z czymś takim nie robi. Jawne obrażanie drugiej osoby.

ld

Potwierdzam, proces rekrutacyjny trwał ponad 3 miesiące, po 3-ej rozmowie u klienta, żadnego znaku, nawet głupiego "pocałuj się pan w trąbkę", kompletna olewka, dramat, w żadnej firmie się z takim podejściem nie spotkałem.

Porażka

Hrk w Warszawie to porażka nie tylko Pan L tak robi Pani K tak samo..brak kompetencji za to niesamowity szacunek do swojej indolencji

Strata_czasu

Strata czasu - Firma oszukuje - wystawia fikcyjne ogłoszenia o pracę na portalach i zaprasza na fikcyjne rozmowy chcąc tylko i wyłącznie utworzyć bazę potencjalnych pracowników o danym profilu natomiast nie posiadają kontraktów z żadną z firm która potrzebuje danego pracownika. Strata czasu nie polecam!

ja
@Strata_czasu 29.11.2013 12:21
Strata czasu - Firma oszukuje - wystawia fikcyjne ogłoszenia o pracę na portalach i zaprasza na fikcyjne rozmowy chcąc tylko i...

Miałem kontakt w Warszawie z Panem Ł. faktycznie strata czasu, umawia się na spotkanie, później je odwołuje, później dzwoni po dwóch tygodniach proponuje następne, po rozmowie przedstawia kolejne procesy rekrutacyjne. Ma oddzwonić zapomina, kolejny kontakt po miesiącu... Miałem inne wyobrażenie o tej firmie i jej nie polecam.

anonim

Ja mogę wypowiedzieć się jedynie o HRK Wrocław - porażka to z czym się spotkalam jako obserwator, przy analizie firmy do współpracy, było szokujące..Jak firma która stara sie byc kontrahentem dla Dużych przedsiębiorstw zatrudnia młode osoby (Panie) które poza tym że nie mają doświadczenia, wymaganego pozimou jezyka angielskiegi i co najgorsze nie dochowują tajemnicy \"ochrony danych personalnych z formularzy kandydatów\" !!!!

Zostaw opinię o HRK S.A - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HRK S.A