HRK S.A
2 107 6 1

Opinie o HRK S.A

Pracus

Nie ma idealnych firm, ale HRK nie jest nawet w połowie tak super jak o sobie mówią. Dużo obiecują, z realizacją jest gorzej. Jeśli lubi się korpo to nie jest to zle miejsce

Iwona

@pixel czy możesz opisać obecną sytuację przedsiębiorstwa HRK S.A? Jakie wymagania są stawiane pracownikom oraz jak kształtuje się system wynagrodzeń i dodatków do pensji. Komu poleciłbyś pracę tu?

rekin

czemu w oddziałach nie ma owoców i soków jak w warszawie??????????????/ słabe

Iwona

@pixel rozwiń swoją wypowiedź, tak aby zawierała merytoryczne fakty o obecnej sytuacji w HRK S.A. Co takiego dzieje się w firmie, że zauważasz poprawę? Wzrastają wynagrodzenia, poprawiają się relacje z przełożonymi?

pixel

W firmie ostatnio dzieje się wiele dobrego, widać poprawę na plus

Iwona

@Remik firma jak najbardziej funkcjonuje. Powiedz, czy jesteś zainteresowany pracą w tej agencji pracy czy może szukasz zatrudnienia przez HRK S.A jako pośrednika. Warto zajrzeć na: https://www.hrk.pl/pl/jobs tu możesz znaleźć oferty pracy, które oferuje ten pośrednik.

Jerzy

Żadna firma nie oddzwania. Przecież wyraźnie zastrzegają , że będą się kontaktować z wybraną osobą!!

Remik

Czy firma normalnie funkcjonuje?

Administrator

Czy ktoś wyrazi swoją opinię na temat pracy w firmie HRK S.A? Proszę o pozostawianie informacji na temat warunków pracy i pracodawcy, a nie pracowników. Pamiętajcie, że każda pozostawiona informacja jest pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem tutaj pracy.

Jacek

Idealnych firm nie ma. Jeśli coś nie odpowiada to pracujemy żeby poprawić albo szukamy innego miejsca.

Iwona

W obecnej chwili prowadzone są liczne rekrutacje do firmy HRK S.A. Jak dotąd pojawiły się opinie zarówno polecające tę firmę nowym kandydatom, jak i ją odradzające - jakie jest wasze zdanie? Pamiętajcie żeby każdy komentarz poprzeć merytorycznymi argumentami, ponieważ tylko dobrze uzasadnione opnie mają wartość dla czytelników forum.

kostrzana
@Iwona 14.03.2018 14:32

a co się stało z tymi niby redaktorami go work z ze znaczkiem mikrofona Pani Iwono:)?

tobiasz
@Iwona 14.03.2018 14:32

Zdecydowanie unikać tej firmy

Mała

Orientuje się ktoś jakie są warunki pracy i wynagrodzenie w HRK w Łodzi?

ania

umowa zlecenie pensja podstawowa okolo 2 tys atmosfera fatalna rywalizacja wyscig szczurow nerwy i ciagly stres zostawanie po godzinach szczerze, nie polecam

Haruka
@ania 28.02.2018 16:49

Dziękuję wszystkim za szczere opinie. Dzięki nim uniknęłam rozczarowania ze strony tego pracodawcy.

Hania
@Haruka 02.03.2018 12:29

Nieprawda mam umowe o prace zostalem po stazu i ponad 8k brutto kam jako konsultant.

Tom

Bardzo słabe warunki pracy przy najniższych wynagrodzeniach. Biuro do remontu a atmosfera nieciekawa.

Ktoś

Czytam i nie mogę się nadziwić, skąd w ludziach tyle jadu i złości. Pracuję w HRK bardzo długo i nigdy nikt mnie nie zmuszał do siedzenia po godzinach, a jak już się trafią to poprostu je odbieram. Nie siedzę w pampersie i nikt mnie nie mobbinguje, kpi są wszędzie. I jeszcze jedno nie rozumiem czemu na temat firmy wypowiadają się osoby które za pośrednictwem HRK szukają pracy?

On
@Ktoś 30.01.2018 22:35

Jeżeli napisał to pracownik firmy, to poziom na prawdę jest bardzo słaby. (usunięte przez administratora)

Plankton Biznesu

Ja osobiście ze swojej strony bardzo dobrze wspominam czas spędzony w firmie HRK. Przez 1,5 roku firma zainwestowała we mnie sporo czasu i pieniędzy (liczne szkolenia sprzedażowe, wewnętrzne na temat branży oraz rynku rekrutacyjnego, jak i te dotyczące osobowości- insights). Ciekawym doświadczeniem była również akademia sprzedaży, zakończona egzaminem i uzyskaniem certyfikatu. Bardzo dobrze poznałem zasady prowadzenia rozmów biznesowych oraz rekrutacyjnych z kandydatami. Niewątpliwym atutem są cykliczne, średnio co trzy miesiące, wyjazdy szkoleniowo-integracyjne organizowane przez firmę. Inicjatywy w postaci udziału w piłkarskiej lidze biznesu są również ciekawą alternatywą dla osób lubiących sport. Największą wartością dodaną firmy są jednak ludzie i świetna atmosfera wewnątrz zespołów, jak również między innymi unitami. Oczywiście trzeba się liczyć z koniecznością realizacji budżetu oraz nastawieniem na wyniki - kto nie jest na to przygotowany w branży sprzedażowej ten raczej powinien pomyśleć nad karierą wewnętrznego działu HR. Na minus z pewnością klasa budynku, w którym mieści się biuro, ale bliskość metra wynagradza to w 100%.

Unikajcie

Szkoda czasu. Niby rekrutują na konkretne stanowiska/ ogłoszenia, a naprawdę wyciągają dane do swojej bazy. Brak kontaktu i jakiejkolwiek odpowiedzi po rozmowie mimo, ze obiecują maila z podsumowaniem i info po decyzji pracodawcy. Nie można się dodzwonić, ciągle poczta głosowa.

Ta firma to porażka

Totalnie niekompetentni konsultanci. Umawiają się na konkretną godzinę, a potem olewają mówiąc, że musieli iść na kawę. Rozmowy telefoniczne i zachwalanie potencjalnego pracodawcy tylko po to, żeby uzyskać punkty za zainteresowanie kandydata danym "projektem" rekrutacyjnym. Quasi rozmowa o motywacji, beznadziejnie tendencyjne pytania. Na pytanie o jakieś konkrety odnośnie oferty pracy odpowiadają, ze gdzieś to jest w tabelce, ale nie moze teraz znaleźć. Obiecują maila z podsumowaniem i informacją zwrotną od pracodawcy w określonym terminie i zero kontaktu. Nie odpowiadają na maile i telefony. Szkoda czasu na rekrutacje poprzez tą firmę. Żenada i brak szacunku (olewanie i niesłowność).

anonim

(usunięte przez administratora)

Remy

nie warto, jeśli liczysz na sensowne zarobki. jeśli w wyścigu szczurów i nieszczerej atmosferze czujesz się dobrze, spróbuj :) szkolenia są...rzadko takie, które rozwijają kluczowe umiejętności.

ze co?

Lepiej isc na kase do Lidla niz do HRK do biura. Naprawde!

były pracownik

Szczerze odradzam pracę w danej firmie. Lista wad jest ogromna. Zacznijmy od braku kultury pracy - menadżerowie z którymi współpracowaliśmy nie szanują pracowników i trzymają tych w ciągłym napięciu - czasami to się kończy zakończeniem współpracy z godziny na godzinę. Zatem, atmosfera w pracy jest .... dziwna. Pracownicy nie ufają sobie i ciągle donoszą jeden na drugiego do przełożonego. Nie wpływa to pozytywnie na motywację do wykonywania pracy. Wygórowane KPI służą do tego aby wycisnąć jak najwięcej od pracowników płacąc przy tym znikome pensje, nie wspominając o premiach - których w praktyce nie ma, nie ma również płatnych nadgodzin (PS obligatoryjnie musisz odpracować 8,5h). Biuro - jeżeli tęsknisz za PRL i za jego urokami - m.in. brudne wykładziny, łazienka dla odpornych - to jest miejsce dla Ciebie ;)

Raczej na nie

Podobno maja dużą rotacje w firmie bo ludzie nie wytrzymują presji ze strony menagerow, ciagle ogłoszenia na pracuj wrzucają. niektórzy boja sie wyjsć o 17 z pracy pomimo ze od 9 siedzą i zostają do 18-19, a zarobki tez słabe , info od znajomego, dobrze ze tam nie aplikowałem

To prawda
@Raczej na nie 18.09.2017 23:20

Ja pracowałem ponad rok i mniej więcej tak to wygląda. Siedzisz żeby siedzieć nawet jak nie masz nic pilnego do zrobienia, najlepiej nie mieć życia prywatnego. Zero elastyczności, odbijanie kartą przy wejściu i niskie wynagrodzenie, system premiowy we wszystkich agencjach jest podobny.

maja

bardzo dobra firma dla młodych ludzi, chętnych do rozwoju i samodzielnych. polecam jako potencjalnego pracodawcę!

Konsultant
@maja 15.02.2017 11:33

Chyba pomyliłaś firmy...

Konsultant

NIE POLECAM. Liczy się wynik, KPI i nic więcej. Nie polecam osobom, które startują bo nikt Was tu niczego nie nauczy a dla osób doświadczonych w rekrutacji są o wiele lepsze firmy na rynku. Monitoring czasu pracy i kamery na terenie biura... Atmosfera pracy beznadziejna a o motywacji pracowników chyba nikt w tej firmie nie słyszał. Biuro chyba najgorsze w jakim pracowałem. Strata czasu - praca w tej firmie nie ma nic wspólnego ze standardami, które obecnie panują na rynku.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik123

Pracuję około roku w HRK. To co wypowiadasz to jawna kpina, jeśli tylko chcesz na te szkolenia się zapisywac to jak najbardziej są wręcz cały czas, z różnych obszarów potrzebnych w pracy (szkolenia z innymi pracownikami firmy czy też prowadzone przez zewnętrzne firmy szkoleniowe). Umowa z tego co wiem - jest taka jaką chcesz. Cóż, jak chcesz płacić więcej podatków to bierz umowę o pracę. ;) dzwonienie...jak sobie wyobrażasz tę pracę bez dzwonienia?

LOL2

bzdury.

to chyba żart
@pracownik123 23.03.2017 15:56

hahah , mniej podatków jak na umowie zlecenie ? Czy w HRK uważacie że Zlecenie lepsze niż umowa o prace ? tzn że takie kity nowym młodym kandydatom wciskacie ? Powiedz osobie po studiach ze zlecenie , żadnych płatnych urlopów, żadnyż uż, żadnych zwolnień lekarskich płatnych , brak okresu wypowiedzenia tzn moga cie z dnia na dzien wyrzucić , tak tak wciskaj kit że zlecenie lepsze.

Pracownik

Pracuję w tej firmie od kilku lat i w ogóle nie widzę ani wyzysku, tyranii czy w żadnym wypadku bezpłatnych dni próbnych. Kogoś poniosła fantazja. Bardzo polecam, firma z rodzinną atmosferą i jest się od kogo uczyć.

Iwona

@NIE POLECAM! - skąd tak negatywna opinia o procesie rekrutacyjnym w HRK S.A? Jak dokładnie przebiegało spotkanie z pracodawcą? Warto podzielić się swoim doświadczeniem i dokładnie opisać sytuację, która Cię spotkała. Pomoże to osobom potencjalnie zainteresowanym ofertami pracy.

NIE POLECAM!

NIe polecam rekrutacji przez tą firmę , nie wiedzą co to rekrutacja chyba.

anonim

(usunięte przez administratora)

7 lat w hr i dość

Chłopie normalny pracownik ma często ograniczony dostęp do managementu a co dopiero jakiś kandydat. Jak nie będą chcieli to nigdy Ci nie powiedzą jak się rekrutacja skończyła i nic im nie zrobisz. Czasem rekruterzy zawracają gitarę, żeby pokazać przełożonemu, że kojarzą kandydatów z klientem i pchaja świeżaków na rozmowy na supervisora, wiedząc, że będzie to wycieczka krajoznawcza, zatem mnie nie dziwi, że feedbacku brak bo po co? To nie USA czy Niemcy gdzie jak się nie dostaniesz to ci napiszą nawet czego ci brakło zachęcając, że jak to uzupełnisz/nabierzesz doświadczenia to możemy wrócić do tematu albo proponując mniej wymagającą pozycję, ale REALNĄ a nie perspektywy z juniora na dyrektora i kasę z kosmosu.

Do Luis

Louis , ciesz się że nie zadzwonili !!! (usunięte przez administratora) nie polecam Ci tej firmy unikaj , śmieszne zarobki.

Iwona

@louisczy firma skontaktowała się z Tobą z informacją o dalszym przebiegu rekrutacji? Jeśli nie to zawsze też warto takie informacje o nieprawidłowościach podasz procesu rekrutacyjnego przesyłać do firmy.

Zostaw opinię o HRK S.A - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HRK S.A