Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 112 ocen.

Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze
3 112 6 1

Opinie o Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

DawnaTMka

Pracowałam tam baaardzo dawno temu i zastanawiam się nad powrotem :) czy jest ktoś w stanie napisać (chociaż po inicjałach) jak w tym momencie wygląda skład TM? Kto pracuje, kto jest kierownikiem? Z góry dzięki:)

Przyjazna
@DawnaTMka 12.09.2018 17:20

Ooooojjjj, uważaj, bo ta wiadomość jest zbyt dobra i możesz zaraz dostać bana od niektórych :D Tym niemniej, trzymam kciuki. Skoro pracowałaś baaaardzo dawno temu, to... MR (z domu B) powinno coś ci dać do myślenia.

DawnaTMka
@Przyjazna 12.09.2018 17:45

MB i DP to był filar tej firmy jeśli chodzi o sprzedaż. Z tego co kiedyś słyszałam, to kierowniczki Moniki już nie ma? Dajcie jakiś zarys tego co się dzieje proszę:)

Lojalny pracownik
@DawnaTMka 12.09.2018 17:20

Tobie tez M. czytała wiadomości od pani dyrektor??? A może nie dostąpił cię ten zaszczyt??? Wróć, teraz jest niezły ubaw :)

DawnaTMka
@Lojalny pracownik 17.09.2018 07:20

Zupełnie nie rozumiem o co chodzi, można trochę jaśniej?

kacper

A mnie zastanawia, dlaczego pracownicy tej firmy którzy tak zaciekle walczą tutaj z negatywnymi opiniami mają do powiedzenia jedynie "ale ty jesteś głupi, nic nie wiesz hejterze"? Jeżeli wg. was wszyscy ci "hejterzy" są zakłamanymi, smutnymi ludźmi którym w życiu nie wyszło, to czemu nie przedstawicie tutaj pozytywów swojej pracy dla kontrastu tylko skupiacie się na personalnych atakach? Jeśli waszym zdaniem złe słowa tutaj są jedynie odbiciem czyjejś zawiści a firma działa super i atmosfera jest cudowna, to chyba łatwo byłoby jakoś to potwierdzić, dlaczego tego nie robicie? Bardzo chętnie usłyszę, co was tam trzyma i dlaczego jesteście tacy lojalni zanim zaaplikuję. Póki co jesteście tylko żywym przykładem tego, że negatywne opinie wystawiane tutaj nie są absolutnie wyssanym z palca przesadyzmem a czystą prawdą...Niezadowolone osoby tutaj przynajmniej mają powód do tego swojego niezadowolenia. To co robicie wy podsumować można jako "nie podoba ci się? haha sp*****laj hejterze i tak cię nie chcemy". Żałosne.

I.
@kacper 13.09.2018 09:36

Mega, dzięki za ta opinie !

Asia
@kacper 13.09.2018 09:36

A nie dopuszczasz możliwości, że ci co zadowoleni skupują sie na pracy, a niezadowoleni chcą trochę dokopać firmie, bo odeszli? Jak tez widać to na każdy jakiś pozytyw jest piec negatywów, a każdy rozdrażniony to pewnie pisze pod 10 nickami, bo tutaj tak można. A zadowolonym tak sie nie chce. Takie luźne przemyślenia...

Afera
@Asia 13.09.2018 11:05

Idź do kuchni i się napij kawy, może ci przejdzie

kacper
@Asia 13.09.2018 11:05

Ale czas na to, żeby zwyzywać ludzi od nieudaczników i zawistników już znaleźli...? Bluzgać to już im się chciało? Co to za logika Pani Asiu? Zostawiając tu niekonstruktywne komentarze o tego typu treści mogli równie dobrze - dla kontrastu - dodać coś od siebie na temat rzeczy które im się w firmie podobają. Zajęłoby im to może minutę więcej a wypadliby wiarygodniej. Wszak z kłamstwem należy walczyć przede wszystkim prawdą, czyż nie? Niestety, w świecie niektórych lepiej wrzucić kogoś do szufladki z napisem "hejter" i po sprawie. Taka logika z serii "jak ci się nie podoba to znaczy, że jesteś smutnym zazdrośnikiem" to jedyne wyjście w sytuacji kiedy nie masz merytorycznych argumentów i wiesz że w głębi duszy osoba której odpowiadasz ma rację i najpewniej jakoś została pokrzywdzona przez firmę. Dla mnie to mówi samo za siebie. Wiele razy miałem okazję obserwować przypadki chorego przywiązania do firmy pomimo tego, iż działo się w niej coraz gorzej i gorzej... Psychologiem nie jestem więc nie wiem skąd się to bierze :p No ale toksycznych i agresywnych rodziców też się kocha, bo są rodzicami. Tyle że twój pracodawca to nie rodzic. Możesz go zmienić, możesz (i powinieneś) oceniać jego praktyki obiektywnie nawet jeśli dużo ci daje. Jeśli ty masz w firmie dobrze, nie znaczy że ich polityka wobec innych pracowników nie jest kiepska tak więc dyskredytowanie każdej negatywnej opinii jako przejawu zazdrości jedynie potwierdza słowa osoby krytykującej. I jeszcze jedno - negatywne opinie to nie jest "hejt". Jak kierowca ubera ma w aucie (usunięte przez administratora) źle mnie policzył i palił przy mnie papierosa to dając mu negatywa nie staram się mu "dokopać". To jest informacja dla firmy, że powinna poprawić swój serwis. Biorąc ubera i płacąc spodziewam się przyzwoitego serwisu. Zatrudniając się w firmie i pracując na jej właścicieli spodziewam się przyzwoitej polityki wewnętrznej i szacunku. Bez krytyki nie ma progresu. Świat idzie do przodu właśnie dzięki ludziom którzy narzekają. Warto byłoby to zrozumieć zamiast redukować czyjś żal, złość i poczucie krzywdy do "zazdrości". Dla mnie 5 negatywów na 1 pozytyw oznacza problem. Dla ciebie oznacza konspirację...Coś tu nie tak. Perspektywa sprzedaży w tak specyficznym środowisku jak oświata wydawała mi się bardzo fajna ale głupim byłbym uznając, że lawina narzekań pochodzi jedynie od ludzi głupich, leniwych i niedouczonych. Nie tak to działa.

Rebeca
@kacper 13.09.2018 12:02

Szacunek !!!! Oddałeś w punkt o co w tym chodzi ! Dzięki ci za to!!

Prawda
@Asia 13.09.2018 11:05

Dlaczego starasz się zakryć prawdziwy obraz? Wiadomo nie oś dziś ze pracownicy nie są zadowoleni z polityki firmy jaka tu panuje,otwarcie dają o tym do zrozumienia,z wyjątkiem kierowników zbierających śmietankę i pilnujących swojego stołka tak bardzo wlazac niemalże w tył...szefostwa,przecież to prawda.Ich nieobowiązują limitowane do granic przesady wydzielane przerwy na kawę, tylko 2 bo inaczej zbyt często będziesz biegać do toalety,wszystko pod kontrola,jak w jakiejś fabryce,tak jest. Wyposażenie biura piszczy ze hej,ścisk prawie ze każdy siedzi ramie w ramie bito nie tylko w call center, dlaczego wiec noe można otwarcie o tym napisać? Zaprzeczysz ze tak jest? A może boisz się o swoją posadkę . I to żaden hejt. Niech w końcu właściciele i pani dyrektor zastanowią się konkretnie nad poprawa warunków pracy i innym traktowaniem pracowników bo inaczej tego typu opinie zasypia tez inne fora opiniotwórcze, a czytają je nie tylko szukający pracy lecz klienci i inni partnerzy.

anon
@Prawda 13.09.2018 13:36

Tylko 2 kawy dziennie mozna tam pic? niby kto to reguluje?

Rudi
@anon 13.09.2018 14:19

Monika hahahaha

Karo
@kacper 13.09.2018 12:02

Podsumowanie- poziom mistrz. Nic dodać nic ująć!

Seba

Napiszcie na jaki okres jest pierwsza umowa ?

Torebka
@Hmmmm 12.09.2018 21:18

"Gdy ktoś odchodzi w atmosferze przyjaznej to nie wpadłby na pomysł wylewania gorzkich żali" - oj oooooj... daleko idące uproszczenie w obecnych czasach anonimowości i nieuzasadnionego hejtu.

Hmmm
@Torebka 12.09.2018 22:17

Najłatwiej całe zło zrzucić na modne w dzisiejszych czasach słowo „hejt”. Jak widać w firmie było / jest wiele hejtererk i hejterow. Achhh wszyscy akurat w jednej, małej firmie się skupili. Cóż za złośliwość losu... :)

yourworstnightmare

Trzymajcie się od tego miejsca z daleka. Dyrekcja, kierownik działu TM i właściciele ignorują zasady rynku jak i głos swoich grup docelowych. Są to ludzie kompletnie odcięci od rzeczywistości. Jak można się domyślić, winą za porażki obarczają pracowników - nawet tych bezkonkurencyjnie najlepszych. Pan dyrektor o doświadczeniu korporacyjnym już dawno opuścił nasz świat - jego główne zajęcie to tworzenie motywacyjnych prezentacji w power poincie które mają na celu wmówieniu pracownikom, że tak naprawdę wszystko zależy od nich a sukces jest tylko kwestią samodyscypliny (uwaga - nie jest) Ich produkty to śmiechu warte, zwłaszcza szmatławiec dla sołtysów którego nie chcą nawet za darmo. Artykuły w magazynach oficyny są pełne informacji żywcem wyjętych z internetu i lania wody. Masakra. Ciężko w taki produkt wierzyć i jeszcze wciskać go ludziom. Nowi pracownicy są dedykowani głównie do podupadających projektów (jak wyżej wspomniany dwumiesięcznik dla sołtysów). Tylko starzy wyjadacze, śmietanka TM sprzedaje te produkty które naprawdę przynoszą realny zysk. Tak więc zaczynając pracę tam można zapomnieć o jakichkolwiek premiach czy też realizacji planu bo NA PEWNO dostanie się jeden z magazynów które były porażką i ciężko je sprzedać nawet w cenie promocyjnej. Nowi pracownicy traktowani są jak tania siła robocza która ma te projekty podtrzymywać przy życiu podczas gdy produkty przynoszące zysk zachowywane są dla faworytów szefostwa (jakieś 5 osób) Atmosfera między pracownikami przypomina liceum. Plotka goni plotkę, wszyscy patrzą sobie na ręce. W TM panuje jawny podział na równych i równiejszych co po krótkim czasie demotywuje do pracy i starań. Wypruwałam sobie tam żyły a i tak słyszałam, że za mało się staram i jak tylko dam z siebie trochę więcej, to będę tak dobra jak pani X lub Y. Ciężko w takiej atmosferze czuć się dobrze. Ja osobiście czułam się żałośnie z pensją 1700 zł (niecałe) siedząc ramię w ramię z kobietą która nosiła torebki od drogich projektantów. Nigdy nie pracowałam w tak chorym, toksycznym miejscu. I najgorsze było to, jak śmiertelnie poważnie wszyscy tam podchodzili do swojej "pracy" polegającej na manipulowaniu ludźmi i wciskaniu im rzeczy które można za darmo wyszukać w internecie. Ucieczka stamtąd była najlepszą decyzją jaką mogłam podjąć i każdemu kto ma szacunek do siebie odradzam pracę dla oficyny. Nie wiem, jak pracownicy działu TM mogą żyć i patrzeć na siebie w lustrze mając takie stanowiska.

Rozczarowanie#strataczasu#out
@yourworstnightmare 28.08.2018 19:38

Mocny przekaz - ale dobry!

przekaz
@yourworstnightmare 28.08.2018 19:38

może warto pogodzić sie z tym że nie byłaś wystarczająco dobra a twoja pensja jest tego dobrym dowodem bo skoro inni maja premie to znaczy ze czegos ci jednak brakowalo i nie jest to praca dla ciebie. skoro piszesz ze inni traktowali swoja prace "smiertelnie powaznie" to moze czas by dorosnac i nabrac szacunku nie tylko do siebie ale rowniez do innych i zaczac powaznie podchodzic do pracy zamiast wylewać swoje żale na forum internetowym. ile czasu pracowalas tu ze mowisz o wyprowaniu zyl? skoro atmosfera przypominala ci liceum to takim wpisem reprezentujesz podstawowke albo nizej.

Blablabla123
@przekaz 29.08.2018 19:18

A czytać ze zrozumieniem potrafisz? Bo wychodzi na to, ze jednak nie ;)

Olga
@yourworstnightmare 28.08.2018 19:38

Dzięki za opinię! Właśnie miałam zamiar zaaplikować na stanowisko Specjalisty ds. marketingu. W tej sytuacji rezygnuję. Nie jestem z Poznania, nie znam tu zbyt wielu ludzi i trudno o weryfikację tych informacji. Jedno jest pewne, aż tylu złośliwych ludzi nie pojawia się nagle w internecie.

Mikaela
@Olga 11.09.2018 19:40

W sumie dobrze :) Będę miała mniej konkurentów :p

JulA
@yourworstnightmare 28.08.2018 19:38

Jako klientka jestem przerażona tym co czytam,przecież jakość obsługi jest najważniejsza w celach sprzedażowych ....a z tego co czytam trafiają tam przypadkowi pracownicy na chwile ....stad ta nachalność w rozmowie

Premia
@JulA 12.09.2018 09:35

Pani dyrektor przecież tu pracują najlepsi sprzedawcy bo przecież liczy się zarobek a nie jakość obsługi wiec przypadkowość nie ma znaczenia a raczej brak wiedzy i umiejętności jak z tym klientem pracować , dla właścicieli ważne sa zrealizowane plany a nie co myślą klienci, dla nich najwyraźniej nie da się łączyć jakości obsługi i uczciwej konkurencji z wynikami i to właśnie różni oficynę od konkurencji !!!

Drugastronamedalu

Czytając poniższe komentarze należy współczuć nie pracownikom tej firmy tylko właścicielom... dają prace i płace, różne dodatki, a i tak są oczerniani po tylu latach prowadzenia firmy. W głowie się nie mieści jak ludzie są ograniczeni do czubka swojego nosa. Polecam wszystkim tu obecnym założenie własnej firmy, zatrudnienie tak niewdzięcznych pracowników, danie im niebotycznych pensji, nie wymagając za to broń Boże za dużo pracy i pamiętajcie - co najmniej 4 pizze na głowę! Aha i zrezygnujcie z zysków bo przecież nie wolno na biznesie zarabiać! Oczywiście i tak nie ochroni to was przed wejściem tu waszych pracowników. Na pewno znajdą coś co będzie można skrytykować, oczernić lub przekręcić.

Yahoo
@Drugastronamedalu 29.08.2018 21:26

Nawet jeżeli to źli ludzie są i traktują innych przedmiotowo (a tak jest) to w końcu jest ich biznes, który mają prawo prowadzić tak jak sobie tego życzą. Naprawdę nie trzeba tam pracować jeżeli komuś to nie odpowiada.

Yahoo
@Yahoo 30.08.2018 10:51

Dodam tylko, mi nie odpowiadało więc odeszłam, nic osobistego.

Dave

Pytacie o dodatki typu opieka itp które niby ma zaoferować pracodawca? Zapytajcie o umowy,najpierw są obiecanki a później lecisz rok lub dłużej na umowę zlecenie,zamiast premi masz pół pizzy na głowę za zrobiony plan,ale radość w firmie ! ???????????? właściciele strasznie traktują pracowników,przedmiotowo i bezwzględnie. Kierownicy o ograniczonych kompetencjach, to tzw śmietanka właściciela,nie do ruszenia. Atmosfera plotek i pomówień. Byle jak najwiecej wycisnąć z pracownika i co gorsza z klienta. ogólnie nie poleciłbym pracy tam.

anonymous
@Dave 27.08.2018 14:08

to jest prawda??? mam tam spotkanie niedlugo, nie wiem czy pójdę..

Rebel
@anonymous 30.08.2018 13:07

Idź, najlepiej doświadczyć na własnej skórze a jak weźmiesz te prace to za jakiś czas tez napiszesz tu komentarz ... negatywny

antybabooshka

osobom ktore tyle komentuja najwidoczniej niewiele wyszlo w zyciu dlatego krytykuja innych. Wyniki tm na ścianie? rywalizacja? pokaż mi telemarketing bez rywalizacji. żeby dobrze zarabiać trzeba dobrze pracować a nie biegać po kawe do kuchni co godzine.w kazdej pracy premie sa za wyniki a nie za obecnosc. poza tym jesli nie masz sie czego wstydzic to nie powinnas sie martwic tym ze wyniki sa jawne. ale skoro nawet "za darmo" nie umiesz wyslac "szmatlawca" to moze ty powinnaś spojrzeć w lustro. zawiść to nieładna cecha.

babooshka
@Level 29.08.2018 21:04

naucz sie czytac ze zrozumieniem to sie dowiesz co tutaj robie

prawda-boli
@Level 29.08.2018 21:04

Jak to co robi tu babooshka... Pianę bije i ustawia nas przeciw sobie :D Nabrała doświadczenia w oficynie, a teraz oklada ja ukradkiem, bo przeciez nie ma na tyle odwagi, zeby sie przyznac kim jest. To identycznie jakby cieszyła się z młodosci z rodzicami, a później ich opluwała, bo mają inne zdanie. Hipokrytka ktora nie potrafi zrozumiec, ze wlasciciele nie mysla tak jak ona. Mnie to przypomina 2 może 3 osoby, ktore niedawno pracowały u nas, a teraz albo odeszly albo udają, ze choruja i ciagną l4 ile można. Smiechłam, gdy czytam takie historie.

Kaśka

Czy ktoś się orientuje czy pracodawca oferuje opiekę medyczna ? Dzięki za odpowiedz

Anna
@StoLat 25.08.2018 17:34

Podwyżki???? W jakim dziale? Bo w TM jak na razie pensja z miesiąca na miesiąc coraz niższa...

Zosia
@Anna 27.08.2018 13:59

A jakiś konkret? Czy ty też na L4 cwaniakujesz? Bo obecnie fakty są inne niż twoje "konkrety".

babooshka

dla mnie najgorsze bylo to ze tam wszystko się dzialo na forum publicznym.....zero prywatnosci....jak wynikal jakis problem to wszyscy wokol ciebie o tym wiedzieli nie tylko przelozeni :/ wyniki TM-ek codziennie wywieszali na ścianie. szefostwo chcialo zebysmy rywalizowaly ze soba. byla taka mloda co na poczatku sobie niezle radzila a potem sprzedaz jej spadla. kierowniczka innego dzialu przyszla i przy wszystkich ja zaczela wypytywac co sie dzieje, czemu tak slabo itp.......ze trzeba bedzie "cos" z tym zrobic:) zamiast wziac na rozmowe jak normalny czlowiek upokorzyla dziewczyne bardzo i tydzien pozniej juz jej nie bylo! jak zatrudnili "trenerke" to sie wszystko posypalo.... dziewczyny z TM nie znosza krytyki. zasugeruj ze cos mozna zrobic inaczej to cie zagryza. ciekawe czy pani E. nadal pracuje bo nikt nie ukrywal ze jej nie znosi.....a bidna tylko wykonywala swoja prace. za wymysl pt. "trener zepsolu" nalezy podziekowac dyrektorowi ktoremu sie wydaje ze jest kolczem jak yorworstnightmare napisal.

forum
@babooshka 29.08.2018 11:48

Na forum w dziale tm bo jedna tm-ka urażona to źle, ale obrzucanie gnojem firmy na tym forum już nie jest źle, a nawet zabawne dla niektórych... buuuahhhahahaa... Czy to właśnie nie jest hipokryzja? :D

Forum

Zapraszam do współpracy z firma Forum, gwarancja miłej atmosfery i dobrych zarobków :)

Klimek
@teo 29.08.2018 14:56

Najpierw nawciskaj a na koniec dnia wypad ✌️

Ex-forum
@Forum 29.08.2018 14:51

Dziękuje, dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi!

Mała

Z Waszych komentarzy wynika ze jakaś MIZERNA ta firma....

Uczeń 1 A
@mała 29.08.2018 14:59

Pani Bossss M chętnie zrobi nam korepetycje z opowiadania za plecami i jak się manipuluje dyrekcja ;)))

Ola
@anonymous 29.08.2018 15:06

Wracaj do pracy Asia

Gall Anonim

Wasz ból (usunięte przez administratora) uprzykrza życie innym. Polecam czopki.

babooshka
@Boss 29.08.2018 13:16

przeciez one nie są nieuczciwe!!! To klienci nie czytają regulaminów!! Haha...co zlego to nie telemarketerki a juz na pewno nie panna I prawda? ciekawe co zrobia jak firma w koncu padnie i trzeba bedzie poszukac normalnej i uczciwej pracy. zal mi wszystkuch tych biednych dyrektorek ktore zostaly wrobione w kolejny rok prenumeraty magazynu ktory sie nadaje raczej tylko do podcierania sie

Boss
@babooshka 29.08.2018 13:58

;))))

Palladyna

Firma upada . Kierowniczka Asi i jej wielki mistrz Artu to nieporozumienie . Siedzą tylko razem plotkują ludzia tyłki obrabiają jakaś paranoja zero kompetencji z choinki urwani najlepsze ze właściciele nic nie świadomi w firmie w ogóle ich nie ma a ten duet niszczy ich firmę do cna . Żal mi tych wlascieli trochę .serio

Warunki pracy
@Deli 27.08.2018 21:08

To prawda, praca w gorące dni zakrawa o inspekcje pracy ! W pomieszczeniach po 30 stopni i tylko w TM pseudoklima i zamiast paru osób siedzi tam prawie cała firma ! Takie „komfortowe” warunki nam zgotowali państwo M!

Bt
@Warunki pracy 28.08.2018 09:48

#tematdlauwagi

123

Widać że dyrekcja i kierownicy mocno się tu udzielają walcząc z pradwą o sobie. Teraz oprócz kawek, plotek i manipulacji to będzie ich kolejne zajęcie. Ale to co piszecie i tak nie zatrzyma odejść z firmy i braku wyników.

Kandydat do pracy
@456 19.08.2018 11:53

Czy w tej oficynie wszyscy używaj takiego prostackiego języka jak ty? Jeżeli tak to nie warto pracować z takimi osobami

456
@Kandydat do pracy 22.08.2018 11:25

Nie mam pojęcia. Zapraszam do ponownej lektury mojego ostatniego wpisu. Dowiesz sie czy pracuję w oficynie czy nie.

Marcinos

Elo! Jest ogłoszenie na stanowisko trenera, czy ktoś coś może poradzić ?

Abc
@TM-boss 20.08.2018 09:42

Za to ty kup tube maści na kulturę osobista ! bo jej za grosz nie masz i mieć nigdy nie będziesz! Kulturę wynosi się z domu.... a wypowiedz na poziomie trzynastolatka, prostaka, penera albo blachary jak wolisz :) jeżeli ty reprezentujesz pod jakimkolwiek względem TM to żenada !! dobrze ze w innych działach nie ma takich „zjawisk” jak ty pozdrawiam

ZaDobrzeCięZnam
@TM-boss 20.08.2018 09:42

Już po samym stylu wypowiedzi wiadomo kto jest autorem tego komentarza... Gwiazda ze spalonego teatru hahah. Pozdrawiam panią Dominikę P.

Nick

Zarządzanie firmą powierzono osobie pełnej hipokryzji która nie wie nic o produktach firmy i nie ma zielonego pojecia o zarzadzaniu ludzmi. Czy nie jest dziwne ze odkad zatrudniono pana ktory docelowo mial podniesc sprzedaz odchodza osoby pracujace tam dluzej? i to na wszystkich szczeblach. Nowym osobom opowiadane sa bajki o premiach i bonusach tymczasem z tego co slyszalem odkad pracuje pan artur zarobki w kazdym dziale pospadaly. wlasciciele nie zauwazaja brakow kadrowych? w dodatku osoby ktore ciezko pracuja zeby cokolwiek wyciagnac z tak naciagana polityka wydawnictwa traktowane sa jak wrogowie i odsuwane od pracy. odradzam kazdemu prace w tym miejscu chyba że lubicie świat fałszu i gierek psychologicznych stosowanych przez szefa obiecujacego zlote gory. szok ze wlasciciele na to przyzwalaja.

Uśmiechnięta
@Nick 14.08.2018 18:05

Uhuhuuu... Ktoś chyba nadepnął na odcisk pani kierownik TM (tej na E) :D Szczęśliwie nie mam już nic do czynienia z tą osobom. Nie raz grzmiała na marketing, bo promocje słabe, redakcję, bo klienci nie kupują na artykuły czy it bo nie ida z trendami. Wszystkich ustawiała pod siebie a teraz musi sama sie ustawić. Dajcie znać jaki bedzie wynik starcia.

Szefunio
@Dobry zespół 19.08.2018 02:56

Obniżyli bo na zwolnieniu dostaje się 80% i nie dostaje się już premii ;-p

Anonim

Nie polecam pracy w tej firmie; w tempie ekspresowym zatrudniają i zwalniają - niektórych nawet przez telefon. Żaden dyrektor / menadżer sprzedaży nie dał rady dłużej niż pół roku - zwykle zwalniali. Jeśli masz swoje pomysły i nie są one zgodne ze światopoglądem właścicieli, to nigdy się z niczym nie przebijesz. Bez względu na stanowisko - masz tylko wypełniać polecenia - najlepiej robić robotę na wczoraj. Inaczej można nie mieć "przywileju" pracowania w tej firmie....

Lenary
@Anonim 23.08.2014 18:38

Zgadzam się !!

Antyanonim
@Lenary 03.07.2018 22:22

Ja akurat nie zgadzam się. Najlepiej zapytać się o staż pracy osób pracujących.

Xyz

Ryba psuje się od głowy... kierownicy nie do ruszenia chociaż większość z nich ma kompetencje niższe niż zwykli pracownicy... Nie ma co liczyć na to, że zostaniesz docenionym. Pochwały za Twoją pracę zbierają kierownicy, a kiedy jest problem wine ponosi pracownik... warto uważać co się mówi i komu. Firma kiedyś była mała i przyjazna. Teraz stosuje się tam zagrywki korporacyjne. Ciągła rotacja bo nikt nie chce pracować w miejscu w którym kierownictwo całe dnie spędza na spotkaniach i spijaniu kawek, a nie na pracy z zespołami.

Błękitna krew
@Xyz 18.08.2018 15:03

Ryba psuje się od głowy ? Zgadza się , jednak dla mnie to znaczy ze od właścicieli ! Ich zachowanie niemal karingtonow z dynastii jest śmieszne, z nikim nie rozmawiają, nie wiedza kto tam pracuje i czym się ludzie zajmują bo przecież to szlachcice a tak naprawdę dobry szef, właściciel zwłaszcza przy tak małej firmie zna ludzi, szanuje ich i ma z nimi dobry kontakt ..ale to nie ten przypadek .... żenada !

Dobry zespół
@Błękitna krew 18.08.2018 21:51

Pisałam w innym wątku, ale ten tez mnie zaciekawił. A to właściciel, jeśli ma ochotę odcinać kupony, to nie moze? Niby dlaczego? A szacunku nie myl z nowymi zasadami w firmie. Jak rozumiem zmieniły sie i stad ta żółć tutaj. No skoro kiedyś był zamordyzm i enklawa w tm i nic nie miało prawa wypłynąć niemal pod kara zwolnienia, a teraz firma chce zmienić cos to „piękny świat” upada? No raczej nie. To nie kierowniczka tm zarządza firma. Chyba. A właściciele wyznaczają główne kierunki. Nie musza pracować na codzień w firmie. Moze już doszli do tego, ze cos było nie tak w tm. Przeciwz my tez plotkowałyśmy, ze cos moze wybuchnąć.

Maria

Widzę, że pozytywne opinie z góry są uznawane za fałszywe, a negatywne za jedyną prawdę objawioną... trochę nie rozumiem dlaczego ta niezadowolona osoba nie zmieni pracodawcy lub jeśli już tu nie pracuje nie zajmie się swoim życiem... ale ludzie lubią się karmić nienawiścią. Trzy zmiany na krzyż były, a afera na całego.

aleksandra

Pracuję w Oficynie i polecam to miejsce pracy z pełną odpowiedzialnością. Moja opinia jako pozytywna pewnie zostanie kompletnie olana bo ludzi interesuje tylko sensacja, ale liczę na rozsądek nowych osób, które postanowią jednak same się przekonać jak tu jest. Są pewne fakty, co do których chyba nikt nie zaprzeczy – dają umowy o pracę, dają zarobić, przestrzegają kodeksu pracy i jest tu kilka osób naprawdę w porządku! A w jakiej firmie „góra” nie naciska na wyniki? W jakiej nie ma rotacji? Nie oszukujmy się – w żadnej! Jak się ma swój rozum, robi swoje i nie daje się wciągać w plotki to jest to dobre miejsce pracy. Wychodzisz o 15:30 i myślisz o sobie. Mi to wystarczy.

Yyy
@aleksandra 17.08.2018 22:03

Drodzy dyrektorzy,nie zaklinajcue rzeczywistości własnymi fałszywymi wpisami. Ludzie pracujący w Oficynie nie mają wątpliwości, że taki wpis to Waszą robota i próba wpłynięcia na nowe osoby, bo przecież starzy pracownicy widzą i wiedzą wszystko, głupi nie są o omamić się nie dadzą.

MM
@Yyy 18.08.2018 10:25

Dyrektorka i Dyrektor maja klapki na oczach , trochę tak jakgdyby nie chcieli zmierzyć się z faktami i wyciągnąć stosownych wniosków sa wodzeni za nos przez kogoś kto pracuje kilkanaście lat, może najwyższa pora się obudzić ! Fajni ludzie przychodzą i odchodzą i tak ma to wyglądać ???? Ciekawa strategia ....

Xyz

Jak możecie tak pisać? Jesteście podli !

Niesmak pozostał
@Xyz 17.08.2018 16:38

Podła to jest osoba która wszystkich oczernia która nie stała nawet obok osoby która posiada kompetencje menadżera która powoduje ze wszystkim się robi niedobrze jak maja przyjść do pracy i znowu słuchac żałosnych opowiastek fałszywego rudzielca

Pracownik

Ale wy naiwni jesteście ! Po co to piszecie ? Myślicie ze coś to zmieni ?! Pójdzie do pani dyrektor na kawkę i ploteczki i sprytnie odwróci kota ogonem ! Powie ze ona jest niewinna popłacze poskamle i nadal będzie bruździć a fajni ludzie będą dalej odchodzić

Nick

Niestety, podżeganie i oczernianie innych, dla własnych korzyści i swojej satysfakcji to wartości jakimi kieruje się „kierownik” działu szkolen. Oczywistym jest, ze jak nie umie z kimś wygrać na słowa i merytoryczne argumenty, to donosi dyrektorce finezyjne fantazje.. smutne... ale prawdziwe!

Dymek

Pamiętajcie ze wszystko co mówicie pani m, trafia do pana a!

Kosmetyczki

Pani Moniko! Bardzo proszę zmienić prace bo nie nadaje się pani do pracy z ludźmi ! Dla ludzi trzeba być przykładem do naśladowania a pani jest przykładem na to jak nie powinien zachowywać się lider ... widzę ze już ktoś poruszył tu pani wątek i bardzo dobrze, należy pisać o zepsuciu moralnym braku kompetencji i wiedzy oraz o podstępnym i intryganckim podejsciu do ludzi i zespołu ... wszyscy którzy już nie musza z panią pracować moja odetchnąć z ulga bo praca w atmosferze podżegania plotkowania fałszu i obłudy to porażka a udawanie świętej nic nie daje bo się już ludzie przez pare lat na szanownej pani poznali ! Przestrzegamy !

Kryptonim Bolek
@Kosmetyczki 17.08.2018 12:33

Podpinam się !!!! Święte słowa !! Brawo za odwagę za to ze w koncu ktos to napisał !!!! Bo mimo mówienia dyrekcji nikt nic z tym nie zrobił !!!! Nic!!!! Jakby miała jakieś koneksje i specjalne względu !!!!

Nirvana
@Kosmetyczki 17.08.2018 12:33

Niestety muszę potwierdzić ... na poczatku spokojna miła a za chwile wychodzi podła intrygantka masakra ! Przez nią ludzie odchodzą z oficyny i najwyższa pora żeby właściciele to zauważyli ! Chodzi plotkuje napuszcza na siebie ludzi a potem właściciele robią oczy ze nikt nie chce u nich pracować ! Odchodzą fajni ludzie z umiejętnościami bi nie chcą dużej pracować w środowisku gdzie nastawia się ludzi przeciwko sobie ! A pani kierownik tylko chodzi na plotki i kawkę i się śmieje ze firmę rozwala

Roma

2100 brutto

1-2-3
@Roma 06.08.2018 19:48

To jak jest z kasą? 2100? 2800? 2100 plus premie? 2800 plus premie? Jeśli tylko 2100, to mało. Ale jeśli 2800 plus premie, to już ok dla mnie. A opinie rożne. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić? W zasadzie interesują mnie głownie finanse. Bo gdybym decydowala o pracy czytając opinie o każdej firmie, do której aplikuje to dochodzę do wniosku, ze piszą sami frustraci, hejterzy i wyrzuceni za wyniki, a każda firma powinna upaść już kilka lat temu. Opinia opinią, kasa kasą.

qwerty
@Roma 06.08.2018 19:48

Niedawno zapowiedziano nam, że od września mamy mieć 2800 + premie + konkursy

ehe

Praca tam to porażka,firma bez funduszy,bez budżetu na jakiekolwiek inwestycje i z kierownictwem które zupełnie nie dba o pracowników. Presja ogromna,wynagrodzenie mizerne, atmosfera napięta. Potwierdzam nowy zarządca pan A osoba która nie ma kompetencji i niszczy resztki tej firmy która długo już raczej nie pociągnie. Nic tylko myśleć o zmianie na cokolwiek innego.

Zainteresowana

Chciałam złożyć CV na stanowisko Asystenta Redakcji, ale opinie są tutaj bardzo zniechęcające. W ogłoszeniu mówią o atrakcyjnych zarobkach, a tutaj się dowiaduję, że obniżają wynagrodzenia. Chyba nie ma co sobie zawracać głowy tą firmą.

Pracownik

Niestety podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi opiniami na temat tej firmy. Jeżeli szanujecie swój czas i swoje zdrowie, nie pakujcie się w świat intryg, plotkarstwa i układów bo zostaniecie zniszczeni

Pracownik
@xyz 05.07.2018 10:21

Miałem na myśli manipulowanie zakłamanie i dwulicowość ze strony kierownictwa

klawko
@xyz 05.07.2018 10:21

przyklad idzie z gory niestety - uklady i ukladziki az dziwne ze zarzad jest slepy

Agata

@obserwator, pracowałeś w Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze? Na jakim stanowisku? W Internecie nie znalazłam aktualnych ofert pracy w tym miejscu. Może ktoś wie jednak coś na temat toczących się właśnie rekrutacji lub nowych, nieopublikowanych ofertach? Warto aplikować?

Erazmus
@Agata 18.03.2018 21:58

Aktualnie do telemarketingu

olaf
@Erazmus 16.06.2018 14:46

nie polecam nikomu tm

Zostaw opinię o Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze