Talex

3.5/5

• Praca w Talex – dbamy o pracownika
  • Korzyści pracy w Talex
  • Jak wygląda proces rekrutacji?

Praca w Talex – dbamy o pracownika

Korzyści pracy w Talex

Jak wygląda proces rekrutacji?

• Poznań
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Talex S.A.

Opinie o Talex Poznań

Nie przegap nowości o Talex S.A.!

18.08.2023 14:07

W Poznaniu końcówka sierpnia upłynie pod znakiem sportowej rywalizacji! Nasz wieloletni związek z tenisem ponownie zaowocował. Już 24 raz jesteśmy sponsorem tytularnym Międzynarodowych Mistrzostw Wielkopolski w Tenisie - Talex Open.

Jako firma technologiczna doskonale zdajemy sobie sprawę, jak ważna dla zdrowia jest aktywność fizyczna. Taki styl życia jest dla nas wręcz wskazany. Wielogodzinna praca przy komputerze potrafi zmęczyć, a po latach odbić się na zdrowiu. Miedzy innymi właśnie dlatego tak zależy nam na promowaniu sportu - dla zdrowia!

Talex Open to świetna okazja na spędzenie przyjemnych chwil na kortach i kto wie, może dzięki temu ktoś złapie bakcyla i przekona się, że warto żyć aktywnie. Zachęcamy do regularnego rozprostowywania kości. Bo sport ładuje akumulatory dobrą energią i nie powinny o tym zapominać szczególnie Ci z nas, którzy większość dnia spędzają przy komputerach.

Talex Open odbędzie się już 20-27 sierpnia na kortach tenisowych Korty AZS Poznań przy ul. Noskowskiego 25. Serdecznie zapraszamy!

#talex #talexopen #CSR #wellbeing

axelk

20.02.2026 11:30

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej i niestety mam bardzo mieszane odczucia. Stanowisko nazywane „Account Manager”, natomiast w praktyce jest to w 100% new business bez leadów i bez realnej bazy klientów. Firma broni się, że baza istnieje, ale podczas rozmowy nie byłem w stanie uzyskać żadnych konkretów. Na pytania o długość cyklu sprzedaży, sposób generowania leadów i realny pipeline nie otrzymałem konkretnych odpowiedzi. Największe zaskoczenie to jednak wynagrodzenie maksymalnie 9 000 zł brutto na umowie o pracę przy wymaganiach sprzedaży B2B IT i samodzielnego pozyskiwania klientów. Przy takiej odpowiedzialności i modelu pracy poziom wynagrodzenia jest bardzo niski względem rynku. Dodatkowo samochód tylko do użytku służbowego i brak jasnej strategii sprzedażowej przedstawionej na rozmowie. Podsumowując: sprawia to wrażenie stanowiska new business z dużą odpowiedzialnością i niską podstawą.

25.02.2026 09:31

Dziękujemy za udział w procesie rekrutacyjnym i podzielenie się opinią. Spotkanie miało charakter wstępny i kwalifikacyjny. Na tym etapie rekrutacji przedstawiamy ogólny zakres roli, natomiast szczegółowe kwestie dotyczące procesu sprzedaży oraz warunków finansowych omawiane są podczas kolejnej rozmowy. Widełki wynagrodzenia zostały przekazane przed umówieniem spotkania. Stanowisko zakłada aktywne pozyskiwanie nowych klientów, realizowane w modelu zespołowym przy wsparciu ekspertów i działów technicznych. Jednym z kluczowych wymagań na to stanowisko jest doświadczenie w branży IT – mimo jego braku zdecydowaliśmy się na rozmowę, aby lepiej poznać motywację kandydata. W wyniku rozmowy podjęliśmy decyzję o niekontynuowaniu procesu z kandydatem. Szanujemy różne perspektywy i życzymy powodzenia w dalszym rozwoju zawodowym.

Tak jest

10.04.2026 12:44

Bardzo trafnie zdiagnozowałeś 90% rekrutacji na KAM'ów w firmach IT. Nie tylko TLX taką ma wizję. Może ten post przyczyni się do zmiany w podejściu Działu HR, dyrekcji Działu Handlowego i oszczędzi czas zainteresowanych pracą KAM'a a nie BDM'a. Bez własnej bazy oddanych bez reszty klientów niewiele w takich firmach osiągniesz przychodząc z zewnątrz.
    axelk

19.02.2026 19:44

Moje doświadczenia po etapie rozmowy kwalifikacyjnej potwierdzają część opinii z portalu. Oferowane wynagrodzenie bazowe jest bardzo niskie, maksymalnie 7–9 tys. zł brutto, podczas gdy dziś praktycznie każdy przedstawiciel handlowy poza branżą IT może liczyć na minimum 10 tys. zł. Mówimy przy tym o firmie działającej na poziomie enterprise, obecnej na polskim rynku od 30 lat, która oferuje 9 tys. zł brutto podstawy na stanowisku Account Managera z realnymi obowiązkami New Business Managera („jakaś baza jest”). Na pytanie o średnią długość cyklu sprzedażowego usłyszałem „to zależy”, co sugeruje brak uporządkowanego procesu sprzedaży. Firma sprawia wrażenie organizacji z niedojrzałym działem sprzedaży, prawdopodobnie utrzymującej się głównie na stałych, dużych klientach, gdzie nowa sprzedaż nie stanowi faktycznego core biznesu. Osoby prowadzące rozmowę nie były przygotowane i nie zapoznały się z moim backgroundem. Mogliśmy oszczędzić sobie czas, gdyby poziom wynagrodzenia był jasno wskazany już w ogłoszeniu. Jestem zaskoczony, że takie organizacje nadal funkcjonują w tej formule – vibe mocno lata 90. To miejsce może być odpowiednie dla kogoś bez presji na rozwój kariery i bez większego doświadczenia, jako pierwsza praca „na start”. Jednocześnie istnieje ryzyko wyrobienia sobie w takim środowisku niewłaściwych nawyków sprzedażowych

25.02.2026 09:31

Poszukujący

18.12.2025 14:03

Gdzieś widziałem, że Talex poszukuje pracownika na stanowiska KAM. Czy coś wiadomo o tym pracodawcy w 2025 bo ostatnia jest z 2023 i niezbyt pozytywna.
    Poszukujący

28.12.2025 11:15

Cyklicznie bo taka rotacja jest na tym stanowisku? Czy powiększacie zespół handlowy?

29.12.2025 11:44

Cykliczna rekrutacja wynika z naszej chęci sukcesywnego powiększania zespołu handlowego o kolejnych doświadczonych Account Managerów.

04.11.2024 09:59

Wiedza, innowacje, networking. Tego wszystkiego z pewnością nie zabrakło podczas wydarzenia Biznes i technologia 2025 – szanse i zagrożenia, który organizowaliśmy wspólnie z Wielkopolskim Związkiem Pracodawców.

Spotkanie członków związku miało na celu nie tylko zacieśnienie kontaktów wśród lokalnych przedsiębiorców, ale też przekazanie praktycznej wiedzy, która rzeczywiście może pomóc przygotować się firmom na nadchodzące wyzwania. Ten cel udało nam się spełnić, po prostu postawiliśmy na konkretne, merytoryczne treści i na praktyczne działania.

Wiedzę i doświadczenia mogliśmy zaczerpnąć od naszych świetnych prelegentów: Maciej Witucki  – prezydent Konfederacji Lewiatan, profesor Wojciech Cellary – wykładowca Uniwersytetu WSB Merito w Poznaniu i Rafał Szałek – członek zarządu Talex S.A.

Prelegenci skupili się na najbliższej przyszłości. Mówili o szansach i zagrożeniach dla biznesu, o tym, jak rozwija się AI, jakie może przynieść korzyści już dziś i… jakie niesie za sobą zagrożenia, szczególnie te związane z cyberbezpieczeństwem.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za aktywny udział i zaangażowanie. Jesteśmy przekonani, że zdobyta wiedza pozwoli jeszcze lepiej przygotować się na nadchodzące zmiany i wyzwania.

09.10.2024 14:02

Bacznie rozglądajcie się na ulicach swoich miast, bo nasza flota zyskała właśnie nowe samochody. A jest się za czym rozglądać, bo mowa o uroczym i niezawodnym ID. Buzz Cargo.

Kiedy rok temu otrzymaliśmy do testów to ⚡ elektryczne wcielenie klasycznego „ogórka”, po kilku dniach wiedzieliśmy, że chcemy ten model w naszej flocie na stałe. Wzbudził on w firmie jedynie pozytywne opinie, nie było więc na co czekać i od niedawna trzy modele Buzza służą naszym serwisantom do realizacji codziennych zleceń.

Oczywiście wygląd to nie wszystko. I choć ID. Buzz skradł pod tym względem nasze serca, przyświeca nam również idea elektromobilności. Od jakiegoś czasu sukcesywnie zmieniamy proporcje firmowej floty z coraz większym udziałem elektryków i te nowe nabytki to z pewnością nie nasze ostanie słowo w tej materii.

22.03.2024 13:28

Co ma wspólnego data center z zakładem produkującym amunicję i zapalniki do bomb? Odpowiedź na to pytanie leży w przeszłości - musimy cofnąć się do okresu drugiej wojny światowej.

Jeden z obiektów Talex Data Center mieści się w budynku Wrocławskiego Parku Biznesu przy ulicy Bierutowskiej. Kompleks ten ma naprawdę interesujący rys historyczny. Właśnie tam, w latach 1940-1942, niemiecki koncern Rheinmetall Borsig wybudował zakłady produkujące amunicję, zapalniki do bomb i wyposażenie do samolotów. Ten wyjątkowy obiekt został wpisany do rejestru zabytków. Pod ochroną jest m.in. ceglana elewacja budynku, na której widać jeszcze ślady po kulach.

Ta przeszłość kompleksu jest nie bez znaczenia. Okazało się, że odrestaurowany budynek stanowił świetną bazę do budowy centrum danych o najwyższych standardach.

➡ Ściany budynków mają nawet 80 cm grubości.
    ➡ O ogromnej nośności dachu świadczy to, że instalowano na nim działo przeciwlotnicze.
    ➡ Pod budynkiem znajdują się tunele, które służyły jako schron podczas bombardowań. Dziś te same kanały wykorzystywane są do rozprowadzania sieci energetycznej, cieplnej i telekomunikacyjnej.
    ➡ Zakłady zostały zbudowane na obrzeżach Wrocławia, co jest istotnym warunkiem dla bezpiecznej lokalizacji centrum danych.

Wszystkie te elementy (i nie tylko te!) to części składowe bezpieczeństwa fizycznego, jakie gwarantujemy klientom Talex Data Center. Oczywiście poza mierzalnymi korzyściami pozostaje jeszcze coś tak nienamacalnego jak unikatowy klimat i atmosfera budynku. Po prostu przyjemnie spędza się czas w tych industrialnych, przestronnych przestrzeniach, w których oddycha się historią, jednocześnie pracując z najnowocześniejszymi technologiami.
    Zwolniony pracownik

01.06.2023 10:13

Nie polecam tej firmy. Miesiąc temu zaczęły się masowe zwolnienia w dziale serwisu. Kierownictwo przyjechało z dnia na dzień i dało mi wypowiedzenie. Nie było wgl żadnej rozmowy tylko postawienie przed faktem dokonanym. Z tego co wiem aktualnie zabrano również opiekę zdrowotna oraz sodexo w ramach cięcia kosztów czyli tak naprawdę nie ma żadnych benefitów. Pensje głodowe i brak możliwości uzyskania jakiejkolwiek podwyżki. Na stanowisku eksperta serwisanta IT który robi po 8-10h dostaje się maksymalnie 3,5 netto na rękę a są tacy co zarabiają mniej. Wiadomo, są wyjątki ale to tylko kolesiostwo. Roboty pełno, ludzi coraz mniej bo trzeba ciąć koszta. Brak jakiegokolwiek wsparcia, skruchy, pytania czy można coś zrobić na lepsze.
    Zwolniony pracownik

19.06.2023 09:00

Oficjalnym powodem były Oszczędności… o podwyżkach zapomnij. 100 razy się zastanów zanim się zatrudnisz.
    Były, może mąż, może pracownik

18.12.2023 15:26

Śmiech na sali. Priorytet w postaci ochrony miejsc... Optymalizacja? A cóż to w zakresie zwalniania pracowników. Zgadzam się, że szef firmy decyduje, pracownicy wykonują. Ale można to zrobić w kulturalny i cywilizowany sposób. Niektórym przełożonym tego brakuje. I na tym ta cudowna firma najwięcej traci. Osoba, która napisała powyżej o priorytecie i rozwiązaniach optymalizujących zmieni zdanie, gdy sama "zostanie poproszona" o odejście.

24.10.2023 16:09

Przeglądając oferty na stronie firmy znalazłem jedną dla specjalisty do spraw kluczowych klientów w Poznaniu. Podkreślone są tam m.in elastyczne godziny pracy. Czy pojęcie to obejmuje też możliwość pracy zdalnej? Od początku, ewentualnie po okresie wdrożenia?

24.10.2023 19:01

W ramach pracy na stanowisku specjalisty ds. klientów kluczowych, jak również na wielu innych stanowiskach dajemy naszym pracownikom możliwość wykonywania pracy w formie hybrydowej.

22.10.2023 01:29

Przybliży ktoś obowiązki serwisanta sprzętu komputerowego? Niby jest ogłoszenie, data publikacji czerwiec jakoś, wchodzę a tam że nieaktualne i nawet nie można treści przeczytać, co tam było. Teraz w ogóle jest nabór? Dajcie znać, jak potrzebują człowieka. Jestem chętny jak coś.

23.10.2023 09:50

Aktualnie prowadzone rekrutacje dostępne są na stronie firmowej https://www.talex.pl/kariera/oferty-pracy/

19.06.2023 10:06

Firma Talex S.A. poszukiwała ostatnio pracowników na stanowisko Specjalista ds. IT. Czy dalej można tam aplikować?
    Kolo

21.10.2023 17:17

Specjalista? tam nie ma specjalistów to jest wsparcie IT ludzie od podłączania kabelków, odpowiedzialność żadna, banki maja swoje IT wiec zdają sobie sprawę że ludzie z talexu to amatorzy. To tacy ludzie od czarnej roboty

23.10.2023 09:46

Dobór pracowników w Talex S.A. odbywa się poprzez spełnienie przez kandydatów wymagań głównych oraz weryfikację umiejętności technicznych. Kandydaci po spełnieniu wymagań formalnych - wykształcenia i doświadczenia w zakresie wdrażania systemów IT oraz obsługi i naprawy komputerów, przechodzą do drugiego etapu rekrutacji tj. testu kompetencji. Celem tak prowadzonego doboru pracowników jest profesjonalna i sprawna obsługa naszych klientów, których oczekiwania są duże, zarówno w zakresie bezpieczeństwa danych i jakości obsługi.

14.08.2022 18:31

Atmosfera wśród współpracowników w firmie jest super. Jeśli nie palisz, to zaczniesz - dodatkowa przerwa na fajka nie jest kontrolowana, ale 5 min za długi prywatny telefon w ważnej sprawie jest wytykany. Kadra zarządzająca nakazuje robić niewykonalne targety. Potrafi wytykać błędy zrobione kilka lat wcześniej, aby tylko nie dać podwyżki. Wystarczy korek na mieście i na premie nie ma co liczyć - pensje masz podzieloną na podstawę oraz premię i jeśli nie pracujesz w dużej miejscowości to o premii możesz pomarzyć. Ciągły kontroling pracowników w firmie powoduje coraz to mniejsze zaangażowanie bardziej doświadczonych ludzi, których jest zresztą coraz mniej. Własna inicjatywa? Zapomnij. Masz wykonać polecenie i nic innego, więc jak masz swoje zdanie to ta firma nie jest dla Ciebie. Owocowe czwartki? Życzenia świąteczne? Pączki na Tłusty Czwartek? Zapomnij. Premie roczne za ciężką pracę? Może coś zostanie rzucone, ale nie oczekuj kokosów - max 1500 zł. Podwyżka za kolejne kursy, szkolenia, nabyte umiejętności? Zapomnij. W tej firmie liczy się jedynie staż i to jak dogadujesz się z dyrekcją. W taki sposób osoby, które unikają pracy, a dobrze się dogadują, pracują przez wiele lat (grają w gry w czasie pracy, opóźniają dojazdy, czy przedłużają proste naprawy / wizyty u klienta). Pracownik nie jest doceniany. Jeśli masz cierpliwość, chcesz pracować za głodową pensję w dużych miastach (ok 1,5 najniższej krajowej na start lub 2 najniższe krajowe jak już zdobędziesz doświadczenie) oraz nie masz żadnego doświadczenia w serwisie, to jest praca dla Ciebie. Jak już uda ci się wywalczyć podwyżkę to szefostwo kilkukrotnie upomina, by nie mówić o tym. Teoretycznie nikt nie wie ile inna osoba na tym samym stanowisku zarabia, praktycznie nowa osoba dostaje tyle samo na start co pracownik z półtorarocznym doświadczeniem. Z reguły podwyżki dotyczą 200/300 zł brutto. Pracownik ma być na każde zawołanie, zostawać na nadgodziny - o które trzeba często się upominać, by były wypłacone. Benefity w postaci bonu SODEXO ( 150zł co 3 miesiące) lub ubezpieczenia medycznego dopiero po roku pracy. Podsumowując jest to praca dla ludzi bez jakiegokolwiek doświadczenia, wykształcenia i większych umiejętności, którzy chcą sobie wpisać firmę do CV. Od pracownika wymaga się punktualności i wykonywania powierzonych zadań oraz brak własnego zdania. Praca dla ludzi, którzy poza pracą nie mają życia osobistego.
    Alfa

12.05.2023 15:53

(usunięte przez administratora) Przy tylu procedurach i certyfikatach jakie firma posiada, aż dziw bierze, że nikt się nie wziął za politykę płacową w typie wysokość pensji do posiadanego doświadczenia, do stażu. Brak ścieżki awansu typu po przyjęciu narybek, po roku młodszy inżynier, po dwóch latach middle inżynier, po trzech latach specjalista, po 4 czy 5-ciu latach starszy inżynier i to powinno być skorelowane z zarobkami. Obecnie ktoś może pracować 20 lat od otwarcia firmy, przychodzi nowy i po 2 latach czapką go przykrywa w kwestii zarobków bo ma na tyle determinacji i siły przebicia, że potrafi wynegocjować to i owo. Jeśli chodzi o benefity, to trzeba również aktualizować ich wartość, bo 5 lat temu jak one weszły to 400 zł za pięcioletni staż to było pół smartfona średniej jakości, a obecnie to kolacja dla rodziny w restauracji. Oczywiście wspomniana dobra atmosfera i brak paniki tylko rozważne podchodzenie do problemów klienta na duży plus.

12.05.2023 20:02

Ścieżki awansu w Talex występują w działach, w których roczne potrzeby zatrudnienia pracowników są największe. Takie działania są szczególnie istotne z punktu widzenia pracowników z mniejszym doświadczeniem. Na początku są to stanowiska młodszych specjalistów, którzy po zdobyciu doświadczenia zmieniają się odpowiednio w stanowiska specjalistów i starszych specjalistów. W Talex S.A. do projektowania ścieżek kariery pracowników podchodzimy indywidualnie, dając możliwość całkowitej zmiany działu i specjalizacji. Dzięki takim działaniom wielu naszych pracowników zainteresowanych własnym rozwojem miało możliwość rozwijania się w kierunku zgodnym ze swoimi zainteresowaniami. W organizacji cenimy pracowników z różnorodnym doświadczeniem, zarówno tym zdobytym w Talex, jak również w innych organizacjach. Takie podejście w połączeniu z motywacją pracowników do własnego rozwoju oraz chęcią wprowadzania usprawnień w funkcjonowaniu poszczególnych działów daje nam większą otwartość na zmieniające się środowisko pracy oraz potrzeby naszych klientów.
    Zaciekawiony

17.02.2023 11:39

Chcę wysłać CV na ogłoszenie dotyczące KAM'a bo spełniam wszystkie warunki. Czy jest może ktoś kto pracuję/pracował w dziale Sprzedaży i wie jak wygląda mniej więcej wynagrodzenie na takim stanowisko i czy istnieją w tej firmie realna szansa na premie ?

27.02.2023 15:33

Aktualnie prowadzimy rekrutacje na 3 stanowiska w obszarze sprzedaży. W zależności od posiadanego doświadczenia w zakresie sprzedaży usług IT, kandydaci mogą aplikować na stanowisko New Business Specialist Junior, New Business Specialist Senior oraz Key Account Managera. Widełki wynagrodzenia na stanowiskach uzależnione są od posiadanego doświadczenia.
    ZWI

24.11.2020 09:29

To co się dzieje w tlx jest niesamowite, zarząd sobie totalnie nie radzi. Przyszła Pandemia to co miesiąc jeden odchodzi a przychodzi "Ukrainiec" na 3 miesiące próbne po czym go zwalniają i biorą kolejnego. Rotacja ludzi jak w supermarkecie. Ponadto wszystko jest umawiane na zasadzie "dam znać ale nie obiecuje" Pracy dostaję się tyle że nawet jakby "przeklikać" listę to nie jest człowiek w stanie nawet przeczytać opisów. Jak mam być szczery to lepiej iść na magazym sobie staż wypracować niż podjąć tam współpracę. Na święta dostałem mandarynkę XD w IT płacą najniższą krajową ??? lol. Kierownik nie niepoważny, tam ludzi nie szanują. Umawiasz jedno z kierownikiem, który Cię informuje że to decyzja dyrektora, po czym dyrektor oznajmia że nawet o tym nie wiedział X + D Poprosisz o urlop to usłyszysz "możesz wziąć na żądanie." Zabrali zespołowi urlop na cały rok a pod koniec to wypłacają. Mógłbym książkę napisać. Szkoda nerwów. Nie polecam.
    serwisant

15.09.2022 16:57

Pracowałem rok w tym [wstaw negatywny epitet] w 2017-2018 roku, widzę że nic się nie zmieniło, ba, nawet jest jeszcze gorzej...

25.09.2022 14:03

Umowy są na czas określony.
    sekretarka

22.09.2022 14:46

Jak wygląda praca na stanowisku Sekretarki-Asystentki.. Widziałam ogłoszenie.
    sekretarka

22.09.2022 14:25

Cześć , Jak wygląda w firmie Talex praca Sekretarki/Asystentki biura w Poznaniu. Widziałam ogłoszenie.
    Wsparciuch

21.07.2022 14:37

Pierwsza linia wsparcia to ogólnie dramat. Natłok pracy jest zatrważający i demotywujący. Codziennie po kilkadziesiąt ticketów, a do tego bezustanne odbieranie telefonów. Szef najlepiej chciałby, żeby podczas rozmowy rozwiązywać pisemne zgłoszenie. Osoby zarządzające zespołem bezczelne i zupełnie niezainteresowane losem pracownika, może nawet niestabilne psychicznie. Wprowadzenie do pracy na zasadzie "tu masz to, tu masz to" i tyle. Wszystko masz robić sam, nie oczekuj odpowiedzi na pytania, ale potem jesteś bardzo chętnie poddawany ocenie i uwagi zawsze jakieś się znajdą, często przekazywane w chamski sposób. Nawet za plecami pracownika jest on obgadywany. Nie można wziąć urlopu bo zawsze jest "za mało osób na linii". Kierownictwo liczy każdą sekundę spóźnienia i spędzoną w toalecie, patrzy krzywo jeśli się przekroczy 5 minut. Ja również przez 3 miesiące nie doczekałem się karty dostępu do biura. Perspektyw żadnych, pensja głodowa. Odradzam nawet na pierwsze miejsce pracy. Talex dał mi tylko jedną rzecz - depresję. Wspominam dobrze tylko kolegów z zespołu.
    Programista

02.07.2022 10:58

Wypowiem się z perspektywy osoby pracującej na stanowisku programisty. Organizacja pracy fatalna, ale przez to nie trzeba dużo pracować. Sama firma przypomina zdecydowanie januszex z memów. Kadra kierownicza nie potrafi dobrze zarządzać projektem, a jedynie oszukiwać na temat przyszłych podwyżek. Na plus młody zespół, bo do pracy szukają tylko studentów, którym będą mogli zapłacić jak najmniej. Nie znajdziesz tam osoby z dużym doświadczeniem, ale projekty są często duże więc można się sporo samemu nauczyć. Wynagrodzenie zdecydowanie poniżej rynkowej wartości pracy. Bardzo duża rotacja, ale co się dziwić. Każdy kto tam pracuje rozgląda się za nową pracę i w głowię ma tylko to żeby zebrać pierwsze doświadczenie i jak najszybciej uciekać stamtąd.
    Ptolemeusz

17.03.2022 22:30

Pracowałem w poprzednich latach jako pierwsza linia wsparcia IT (ze względu na własne bezpieczeństwo nie podam kiedy dokładnie). Zdarzały się sytuacje, że szef nie pozwalał wychodzić na 5 minut do toalety, a przez charakter pracy nie można było nawet przerwać konsultacji z klientem. Sam szef jest bardzo niepomocny, jedyne co robi to siedzi i pogania ludzi na czacie w przerwach między przeglądaniem rzeczy na Allegro. Za zadanie pytania na temat, na który on powinien coś wiedzieć, dostałem chłodną odpowiedź w stylu "Proszę mi takich pytań nie zadawać". Ponadto, ogromne nadużycia finansowe ze strony zarządu. Nie dostałem nawet pieniędzy za niewykorzystany urlop, a pieniądze z wypłaty z łatwością są potrącane nawet za spóźnenie o minutę. Jeżeli szanujesz swoje zdrowie psychiczne, nawet nie myśl o podejmowaniu pracy w tej pożal się Boże firmie. Wypłata jest na poziomie minimalnie wyższym od minimalnej stawki godzinowej. Pieniądze które zarobisz, nie zrekompensują twoich strat na psychice. Na rozmowie kwalifikacyjnej wmówią ci, że po 3 miesiącach dostaniesz podwyższoną stawkę. Jest to najzwyklejsze KŁAMSTWO. Po tych 3 miesiącach przysługuje ci jedynie prawo do premii, którą możesz z łatwością utracić. Nie oczekujcie jakiegokolwiek awansu w tej organizacji. Zalecam gorąco omijać tą spółkę szerokim łukiem i nie podejmować z nią żadnej współpracy.
    Ptolemeusz

24.03.2022 23:06

Premię można utracić, jeżeli ktoś po odsłuchach rozmów uzna, że coś powiedzieliśmy nie tak, albo za rzeczy typu spóźnienie się do pracy o minutę. I tak, rzeczywiście, mam takie obawy.
    było pracownik

18.02.2022 20:14

Pracowałemy w tej firmie kilka lat temu , wytrzymałem tylko 2 miesiące. Umowa zlecenie , marne grosze , musisz notować wszystkie godziny kiedy jesteś w biurze. Brak Madryt wejściowej. Musisz się prosić by ktoś wpuścił cię do budynku , nie wspominając o wyjściu z WC, bez karty nie wyjdziesz. Szefoy nie spieszą się w wyrobienie karty. Nie polecam
    Helmut

24.06.2021 13:26

"Serwisant - wdrożeniowiec IT" - umowa zlecenie, umowa o pracę być może później będzie a może nie !!! Godziny pracy - jazda po Polsce średnio od 7 do 18. Rozwój zawodowy na tym stanowisku to przenoszenie komputerów z pokoju do pokoju głównie w bankach. 3 tyś moja propozycja na rękę to chyba było za dużo. Po rozmowie rekrutacyjnej cisza ....
    malamut

15.09.2021 15:40

Mi zaoferował dziad 14zł netto na rękę za godzinę, umowa zlecenie. (usunięte przez administratora) i dwa metry mułu. Ta firma to porażka! Nikomu nie polecam, chyba że macie do wyboru tylko to, albo Maka lub Biedrę.
    Helmut

17.02.2022 23:10

Po prostu brak słów... jak taka firma się utrzymuje ehh. Mam nadzieję, że znalazłeś ciekawszą płace i pracę. Pozdrawiam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Talex?

Kontakt - Talex S.A.

Karpia 27D 61-619 Poznań

NIP:7820021045

Branża główna: Hosting, domeny i Cloud
    WysokiMarek

01.02.2022 17:38

Cześć, Od razu muszę podkreślić, że to praca dla osób, które chcą pracować po 10-12 godz dziennie Ogromna ilość pracy - ponad 5 tys zgłoszeń w tygodniu Tragiczne zarobki,.specjalista w dziale wsparcia dostaje 2500 zł netto!!! Brak możliwości rozwoju Brak premii ani jakichkolwiek dodatków Nadgodziny to wręcz obowiązek Piszę to jako były pracownik, który spędził tam ponad rok.

15.01.2022 09:28

Jaka umowa obowiązuje w Talex S.A. podczas okresu próbnego?
    Wiktoria

17.01.2022 08:29

Cześć, pracownicy zatrudnieni na okres próbny dostają umowę o pracę na 3 miesiące

15.01.2022 03:22

Dział serwisu: Jednym słowem: linia produkcyjna. Nie jest to firma, której zależy na pracowniku. Nie jest to firma na długoletnią współpracę. Na zdobycie doświadczenia jak najbardziej ok, jako pierwsza praca. Nie można mieć własnego zdania, nie można wnosić pomysłów w organizację pracy zespołu... Pracownicy średnio pracują 1-2 lata, pozniej znajdują sobie coś lepszego. Pieniądze poniżej rynkowych, ok 30% mniej. Spoko klimat wśród pracowników, każdy jest pomocny. Elastyczne godziny pracy też na plus. Nowe samochody w flocie: tez na plus. Pieniądze wypłacane na czas. Brak socjalu na święta itp, jedyny socjal to 150 zł na 3 msc na karte Sodexo. Odradzam osobom z wykształceniem i dużym doświadczeniem w IT Support - będziecie się marnować, cofać w rozwoju. Ogólnie polecam pracę w firmie ale jako ostatni wybór, ewentualnie dla desperatów z kredytem hipotecznym.

16.01.2022 19:19

Dokładnie. Zgadzam się. Pracowałem tam jakiś czas temu. Pracownika mają za (usunięte przez administratora) który ma być na każde zawołanie, zostawać nadgodziny, i i tak z tego nic nie ma. Socjal żaden. Rozwój zerowy. Szantażowanie. Niektórzy kierownicy nie mają kompetencji do bycia na takim stanowisku. Większość ludzi zarządzających zespołami jest z przypadku. Wśród pracowników bardzo negatywne opinie na temat zarządzania w tej firmie, oraz zarobków. Nie polecam. Tylko dla desperatów.

21.07.2021 10:48

Jaki jest styl zarządzania w Talex S.A.?
    DIT

21.07.2021 14:46

Nie ma stylu. Prezesi mają wszystko i wszystkich za nic - no, może tylko poza tym, że pracownicy to tania siła robocza. Świadczy o tym to, że w krótkim czasie odeszły osoby, które trzymały tę firmę na rynku, które potrafiły rozmawiać z klientem i opracować sensowne założenia projektowe i nadzorować projekt. Zarząd nie zapytał nawet o powód odejścia. Dyrektorzy nie mają pojęcia jak zarządzać swoimi działami i pracownikami - traktują ich wyłącznie jako źródło obrony przed własnymi niekompetencjami. Szerzący się nepotyzm i kolesiostwo, zwłaszcza w największym dziale - w miarę dobrze mają ci, którzy trzymają z dyrektorem. Mam świadomość negatywnej opinii, ale niestety tak jest. Wygrywają tylko ci, którzy potrafią przytakiwać swoim przełożonym - jeżeli masz inne zdanie, wrobią cię w jakieś rzeczy, na które nie miałeś w ogóle wpływu. Na duży plus, to to, że można się czegoś konkretnego nauczyć, dotknąć technologii, wziąć udział w ciekawym projekcie. TALEX jest dobrą wylęgarnią talentów - zdobywasz wiedzę i doświadczenie, które wykorzystujesz w innym miejscu.
    Chilli

09.06.2021 21:26

W połowie 2021 roku oferują informatykowi 14zł netto na godzinę, na śmieciowej umowie. Warunki żenujące, kierownik arogancki jeszcze przed podjęciem jakiejkolwiek współpracy. Udławcie się z waszymi ogłoszeniami i do tego siedziba na wiecznie zawalonych Naramowicach. Tylko dla największych desperatów. Wielka firma, a takie (usunięte przez administratora) i pięć metrów mułu!
    kromka chleba

13.04.2021 01:16

na minus: -jeżeli chodzi o dział serwisu to zarobki są fatalne, -benefity w terroru są ale ich jakość i ilość jest żenująca -zbyt dużo pracy - w porównaniu z wynagrodzeniem -niedocenianie (nie mylić z nieszanowaniem) pracownika -o podstawowe wyposażenie pracownika należy się prosić (kabel konsolowy itp) -pomimo iż pracownicy żyją raczej w przyjaznych relacjach i po pracy organizują od czasu do czasu jakiś wypad na piwo o tyle Kierownictwo nie dba o integracje pracowników. -w niektórych sytuacjach panuje haos -brak jasnych wytycznych dot. covid, pracownicy serwisu, którzy z musza mieć stały kontakt z setkami osób dostali na początku 250 ml płynu dezynfekujacego i kilka (nie kilkanaście) maseczek ochronnych i ma tym temat dla pierwszej lini wsparcia się zakończył, pracownicy biurowi maja home office i się o nich jakkolwiek dba. na plus -świetna atmosfera -kierownictwo raczej nie stosuje (usunięte przez administratora) nie ruga pracowników za błędy ogólnie jest wyrozumiałe, co nie zmienia faktu ze pracownik jest niedoceniany. -pomimo iż pensja jest marna to zawsze na czas -umowa wedle uznania kandydata Podsumowując jak się ma studiach nie pracowało i trzeba zdobyć doświadczenie do cv to tak, i tak zreszta większość osób tutaj robi a po roku czy dwóch ucieka, bo pracodawca zamiast dbać o pracownika z doświadczeniem i zapłacić mu więcej woli zatrudniać nowych i liczyc na to, ze pracują tu dobrzy ludzie pomogą koledze, który nie ogarnia danego tematu. Trzeba tez się strasznie „napracować” by zostać zwolnionym raczej ludzie sami „uciekają”, bo za coś trzeba żyć, a pracując w talexie jako informatyk niestety nie da się żyć dostatnie. Do kierownictwa: Doceniajcie bardziej nasze doświadczenie a wszyscy na tym zyskają i pracownik, i firma która więcej zarobi i klient do którego zostanie wysłany serwisant, któremu nie straszne będzie jakiekolwiek zadanie. Prosta sprawa Win-Win-Win. Nie rozumiem zaleczenia kierownictwu ma tym nie zależy.
    Anonimowiec

06.05.2021 15:53

Jak wygląda praca w serwisie? Jakie przykładowe zadania zostają Wam przydzielone, ile na to macie czasu? Jakie widełki płacowe oferuje firma?
    xx

24.04.2021 12:59

Atmosfera jest super - mamy naprawdę świetne relacje między sobą - mowa o członkach zespołów/działów. Nie mówię o relacjach pracownik-kierownik/dyrektor. Fajna jest możliwość rozwoju, bo pracujemy z największymi firmami w PL i na świecie. To jest bezcenne. Ale zarobki. OK, nikt tu nie zarabia najnizszej krajowej. Ale zarabiamy za mało jak na to, jaką pracę wykonujemy i dla kogo. Chyba sama ranga firm, dla których wykonujemy usługi powinna świadczyc o tym, że zarobko powinny być znacznie wyższe. Tutaj byle błąd to bardzo poważna sprawa. To nie jest klient indywidualny, tylko bardzo powazni klienci. Jezeli wykonujesz tak powazne obowiazki, ktore zestresowalyby kazdego przecietnego czlowieka, to chyba powinienes miec z tego cos wiecej. Pracownicy dlatego ubolewaja i odchodza, bo nie docenia sie ich doswiadczenia, poswiecenia, profesjonalizmu. W ostatnim czasie wzrosla dramatycznie inflacja, powinno sie to przelozyc na podwyzki dla wszystkich, tym bardziej, ze pracy jest duzo wiecej. Tutaj jest bol. Jezeli zalata sie kwestie zarobkow i dyrekcja zacznie doceniac - rozmawiac - uwzgledniac potrzeby, na pewno zle opinie sie skoncza. jak wspomnialem na poczatku - atmosfere miedzy soba mamy super. brakuje zarobkow i zrozumienia przelozonych. i bedzie ok.

20.01.2020 09:16

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Talex S.A.?
    Roodrin

19.01.2021 10:02

Dobra kawa? Zwykła najtańsza Jacobs. Ba pod koniec miesiąca często bywało tak, że już mleka nie było. Ekspres? Chyba tylko w budynku zarządu.

03.03.2021 19:47

o gustach się nie dyskutuje pisałem o tym, co piłem

03.03.2021 19:44

mig1anc

Przebieg rekrutacji 2018 - Rozmowa z przyszłym kierownikiem o tym co robiłem i co umiem. Potem powtórna rozmowa z Dyrektorem, w zasadzie o podobnym przebiegu. (Albo odwrotnie, nie pamiętam). Był też reprezentantka HR, która opowiadała o firmie. Pytania Dlaczego TALEX? Dlaczego rzuciłem poprzednią pracę? Co robiłem i kiedy ostatnio konfigurowałem to i owo?

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    Arek

16.02.2020 19:49

Najniższe zarobki w Warszawie... jesli chodzi o stanowisko

03.03.2021 19:14

Nie. Premia jest dodatkiem do podstawy. Do tego dochodzą dyżury. Jak wpadnie akcja z zewnętrznym klientem to może ... będzie coś z godzin dla niego. Ale niekoniecznie. Za szkolenia są lojalki. Ale te może wykupić nowy pracodawca. Benefity - klasyka. Opieka zdrowotna. Inne finansujemy sobie wg uznania z dodatków stażowych od 150,-/kwartał do 500 po 10. latach. Po 3. latach PPE. Nie ma PKK. I duuuużo zależy od Twojego Dyrektora. Jak bierze smród na klatę, jak profesjonalny manager, to da się żyć.

26.12.2020 09:10

Czy Talex S.A. zapewnia kartę multisportu?
    Felisnawidat

02.01.2021 01:45

Ale żal i wiocha. XXI wiek, a w Polsce dalej trzeba pracownikowi odciągać za wszystko z pensji, zamiast faktycznie go zachęcić bezpłatnymi benefitami.

03.03.2021 19:08

Za katrte multisport można zapłacić benefitami. Po pierwszym roku dostajesz 150,- na kwartał. Po 2. 200, 3. 300. Możesz wydać to właśnie a wspomniana kartę albo np na zalando. Co komu pasuje.

11.01.2021 14:05

Wiecie co jest najgorsze? Że, to co tu ludzie piszą, to prawda. Ktoś wspomniał tu gościa, który przepracował prawie 30 lat. Wyobraźcie sobie, że niektórzy teraz łażą po firmie i mówią, że on wszystko zepsuł. Pytanie co, kiedy? A wystarczy pomyśleć, że przecież pracował tak długo - to, co zarząd trzymał go, bo wszystko psuł? No ludzie, pomyślcie. A co do przywołanego tu dyrektora i kierownika, no cóż, trudno tu nie zgodzić się z rozżalonym pracownikiem. No i prośba - ludzie, nie pytajcie czy w talex są karty mulitisport, bo dla karty takiej nikt nie przyjdzie tu pracować. A z tego co widzę, w innych działach też nie jest lepiej - ciągle szukają nowych ludzi, ciągle kogoś zwalniają lub ludzie sami odchodzą.

08.12.2020 01:32

Anon

Przebieg rekrutacji Rozmowa miła, Pani z HR'u kulturalna, wszystko przedstawiła, osoba z IT też wydawała się ok na pierwszy rzut oka,pytania nie były jakieś specjalnie wygórowane, podstawy podstaw Pytania Co to jest DHCP, DNS, IAMP, SMTP I przykłady fizyczny co zrobię kiedy zadzwoni klient a jemu nie zadziała drukarka

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    Mikołaj T.

02.12.2020 14:32

Talex to jakaś kpina. Zarobki na poziomie pracownika supermarketu. Pracy dostaje się tyle że trzeba się modlić aby premii nie zabrali za nieterminowość, która z resztą jest takiej wysokości że chyba starczy na zakup chleba.. Brak szacunku dla pracownika, przełożeni wszystko obiecują na zasadzie "dam znać" po czym brak kontaktu aż temat ucichnie. Stosowany jest nawet mobbing przez kierownika ale nie można nic zrobić więc chociaż poczytajcie te wszystkie opinie o firmie, żeby mieć świadomość co to za (usunięte przez administratora) za przeproszeniem. W ogóle jestem w szoku na czym firma zarabia, rozumiem tajemnicę firmową ale oni okłamują ludzi.. kasują za fejk usługi. Masakra. Atmosfera w zespole to jest taka, że każdy patrzy kiedy wziąć L4 żeby inni dostali cięższą pracę. Jeżeli chodzi o obowiązki to na poziomie 100 ticketów dziennie. Nie polecam. Na pierwsze doświadczenie firma się nie nadaje, można się szybko zniechęcić do korpo oraz IT.
    Pracownik od zgłoszeń

25.11.2020 08:46

Chcecie wiedzieć co się dzieje w tlx ? Mamy po 100 ticketów do realizacji dziennie co jest skandalem bo inne firmy realizaują do 20 maksymalnie. Więc kierownik wyznacza swoje zmiany dla wsparcia pierwszej linii hahaha. Karol ty umiesz myśleć? Nie dosyć, że nie idzie w tej pracy nigdy wyrobić się z pracą to ten rozkazuje pomagać przy odbieraniu telefonów co potrafi przedszkolak a małpy z pierwszej linii sobie nie radzą. Niesamowite XDD
    ZWI

24.11.2020 09:45

@Karol W. To ciekawe że dyrektor tworzy telekonferencję z pracownikiem i kierownikiem w kalendarzu, w celu omówienia ważnych kwestii a dwa decyzji o dalszym zatrudnieniu. Następnie znika sobie na dwa tygodnie urlopu, napisałem dyrektorowi maila to wyświetlił i nie odpisał :) Tak się traktuje człowieka ?

21.08.2020 10:46

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w Talex S.A.?

23.11.2020 20:01

Atmosfera - a co to jest? Tzn. definicję wszyscy znamy, ale w czasach covidu ciężko coś napisać. Ostatnio jednak było dziwnie, bo jakiś czas temu z firmą pożegnał się człowiek, który pracował w niej tyle, że ciężko policzyć - chyba 30 lat. Nikt nie wie, czy na własną prośbę czy nie. Na pożegnanie prawie cały zarząd się pojawił, dziękowali, uściskali go, ale jakoś sztywno to wyszło. Było w ocenie tych co brali udział w pożegnaniu bardzo nieszczere. Facet zrobił więcej dla firmy niż nam się wydaje (przynajmniej tak mówią jego byli podwładni i ci, którzy go znają z innych działów), więc ciężko uwierzyć, że nie próbowano go zatrzymać. Ale co tam - ostatnio firma pożegnała się z dużą ilością pracowników, a zarząd trzepie dyrektorów ze wskaźników. Atmosfera jest zatem "niezła".
    Roman

25.09.2019 17:24

Od dosyć długiego okresu ,nikt nie napisał żadnej opinii na temat warunków pracowniczych w Talex S.A. Czy nastąpiły jakieś zmiany od czasu wpisów z ostatniego roku? Jak się pracuje na ten czas? Z góry dziękuję za Wasze relacje.
    Wujek_dobra_rada

29.09.2019 00:22

Co chcesz wiedzieć? Potwierdzam bardzo dobrą atmosferę (w dziale w którym jestem zatrudniony jak i w innych z którymi mam kontakt), wypłaty na czas, możliwość zdobywania bezcennej wiedzy i rozwoju.
    MmEr

14.07.2016 08:07

Pracuję w Talex-e jako analityk biznesowy i czytając te komentarze z DS mogę tylko współczuć:) Nadgodziny w zależności czy wymagane przy projektach np. przez Bank - są opłacane, można też wychodzić wcześniej - pełna elastyczność. Zarobki są zdecydowanie wyższe w porównaniu do tego co piszą osoby z DS, ale to widocznie zależy od działu, bo umówmy się - naprawa drukarki a zaprojektowanie procesów dla jakiegoś przedsiębiorstwa to jednak różnica. Ludzie bardzo fajni, świetna atmosfera, dostęp do nowych technologii, ciekawe projekty... Minusem rzeczywiście brak socjalu. Generalnie polecam, ale raczej nie do DS?:)
    Paweł

20.08.2018 15:01

Fajnie to napisałeś - "naprawa drukarki a zaprojektowanie procesów dla przedsiębiorstwa to jednak różnica". To ja może z drugiej "mańki" - konfiguracja sieci z podłączeniem hardware'owego firewalla, serwera, dysków nas i sieci FTP a siedzenie przed tabelkami i manipulowanie cyframi to jednak różnica :). Każdemu pracownikowi należy się szacunek, nawet Pani zmywającej podłogi. I był krótki okres w Polsce gdzie o tym się pamiętało, ale teraz przy nowych korpostandardach znów zapanowała dziwna "amnezja".
    Staruch

25.09.2019 16:40

@Paweł Rynek wycenia stanowiska. Widać naprawę drukarki wycenił inaczej niż inne miejscówki. Negocjuj. Ucz się. Czasem kop w (usunięte przez administratora) jest lepszy niż niejedna marchewka.
    Anonimowyiszczery

29.08.2018 23:16

Pracuję w Talexie już jakiś czas, może nie w Dziale Serwisu, ale widzę, jak to się odbywa. Firma opiera się na tym właśnie dziale. Na samej rekrutacji jest spory przesiew, nie liczy się doświadczenie, ale wiedza i cechy charakteru, dlatego właśnie zatrudnia się i tzw. osoby "zielone" i osoby doświadczone. Umowa jest wedle uznania pracownika, może być o pracę, może być o zlecenie, jak komu wygodniej i jak komu się bardziej opłaca. Osoby "zielone" nie wyjeżdżają typowo do zadań, są długo przyuczane, lub zaczynają od relokacji i po sprawdzeniu się, dopiero przechodzą dalej. Firma jest dość duża, są jasno ustalone zasady i to może niektórym się nie podobać, ale jakieś zasady muszą być, by firma działała, a że to firma obsługująca banki, wszystko musi być jak w zegarku. Niestety nie każdy to rozumie i myśli, że należy mu się wszystko. Premie praktycznie zawsze są wypłacane, może nie każdemu uda się w całości, ale o to można winić siebie, gdzieś był popełniony ważny błąd. Auta są od nowości w firmie - jak dbasz, tak masz, a jeżdżą nimi tylko pracownicy i często auto jest do kogoś przypisane, czyli jeździsz jak swoim i dbasz jak swoje, albo nie dbasz i narzekasz. Jeśli masz jakieś zastrzeżenia, zgłaszasz je, bardzo często są akceptowane na korzyść pracownika, ale jak się nie chce, no to najłatwiej krytykować. Góra nie wie wszystkiego, wiadomo, że trzeba zgłaszać zastrzeżenia. Wypłata jest zawsze na czas - zawsze najpóźniej 26 dnia w bieżącym miesiącu - nie trzeba, jak w innych firmach czekać do 10-tego następnego miesiąca. Tak mają osoby na umowę o pracę, a na umowę o zlecenie zależy to od czasu, w jakim wszystkie soby na zlecenie wyślą swoje rozliczenia, trzeba je zaakceptować i później następuje wypłata. Czyli to już faktycznie jest koło 10-tego następnego miesiąca. Ale osoby na zlecenie mają płacone za każdą godzinę, a osoby na umowę o pracę mają stałą pensję i nadgodziny odbierają w formie czasowym, dni wolnych. Pensja często na początku jest taka sama dla wszystkich (chyba, że zamanipulujesz na rozmowie o pracę i okażesz się tego warty), po 3 miesiącach próbnych znowu taka sama podwyżka, a później już negocjujesz i to już od Ciebie zależy, co wynegocjujesz, co pokażesz w tym czasie i czego jesteś wart. Firma nie jest biedna i jest w stanie dobrze zapłacić, musisz tylko udowodnić, że strata Ciebie będzie dotkliwa. Musisz się dobrze sprzedać. Ludzie ogólnie są bardzo mili, weseli, spokojni, panuje fajna atmosfera. Chcą żeby było na Twoją korzyść, dlatego musisz pamiętać, żeby odpowiednio uzasadniać pewne rzeczy. (usunięte przez administratora) nie wchodzi w grę i tak samo powiedzenie, że czegoś się chce, czegoś potrzebuje, a nie uzasadnienie dobre, dlaczego. Trzeba się dobrze sprzedać i trzeba umieć wszytsko uzasadnić. Ze względu na to, że firma jest duża, trzeba mieć akceptację iluś osób, gdy potrzebuje się jakiejś rzeczy, urlopu, czegokolwiek. I to trzeba po prostu zrozumiec i trzeba wiedzieć, że takie zapotrzebowania zgłasza się z wyprzedzebiem, lub oczekuje na wynik jakiś czas. No niestety. Ale tak się rządzi duże przedsiębiorstwo z wieloma oddziałami i kilkoma przełożonymi. Podsumowując: atmosfera na tak, ludzie na tak, wypłata taka sobie, ale da się osiągnąć dobrą płacę będąc też wzorowym pracownikiem, duży stopień pilnowania, śledzenia, nadzór, poważni klienci, wymagany schludny strój i mnóstwo procedur, auta służbowe, jasne zasady, brak krętactwa, firma dla osób ambitnych. Benefity przychodzą z czasem zatrudnienia. Pierwszy rok trzeba się przemęczyć bez, albo za nie płacić. Firmę oceniam pozytywnie. Do ideału brakuje tylko wyższej pensji.
    WTF

14.09.2018 22:49

Anonimowyiszczery, oj nie wiem czy nie zapracowałeś sobie tą opinią na podwyżkę :D. Pracowałem na serwisie i niestety bardzo słabo widzisz, bo tylko niewielka część z tego co napisałeś się zgadza. Powiedz... co NIE pracujący w serwisie może wiedzieć o tym jak wygląda przeciętny dzień serwisanta? Rozumiem, że książki również bardzo szczegółowo jesteś w stanie opisać po przyciągającym tytule i kolorowej okładce.
    Staruch

25.09.2019 16:26

Dokładnie tak jest

Zostaw merytoryczną opinię o Talex S.A.