ROCA Polska

• Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Gliwice - Roca Poolspa Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o ROCA Polska

Opinie o ROCA Polska Gliwice

Nie przegap nowości o ROCA Polska!

20.12.2013 22:24

@mały - Nie ogarniasz jak działają zakłady przemysłowe. Jeśli tak się upierasz to oddaj, manipulatory, klimatyzację, kaptury powietrzne, zmniejszony hałas i wibracje - a my damy Ci te twoje stare normy - tylko jak ich nie wyrobisz to dostaniesz publicznie po gołej (usunięte przez administratora) . Zgoda?

19.12.2013 20:01

Ciekawe co zrobicie z pracownikami za 15 lat jak opadniemy z sil i niebedziemy wyrabiac norm wymienicie sobie na mlodszy model???????

19.12.2013 19:55

Ten co odpisuje to pracownik biurowy ROCA i niewie coto jest praca fizyczna na szkliwierni my sie syazejemy i z wiekiem opadamy z sil a wy podnosicie normy !!!!!!

18.12.2013 18:27

Dobrze odpisuje siILe na pytania tym co siedza na stolkach i dzwigaja normy nie musza robic norm podnoszonych co jakis czas!!!

17.12.2013 19:03

Nie ma co dalej się rozpisywać,to jest tak jak kiedyś w PZPN-nie beton rządził, a betonu nie da się ruszyć.The End.

16.12.2013 23:45

To nie są zwykłe nawiewy. Jeszcze raz powtórzę - premie macie od ilości i jakości, a nie od wydatku. Kogo obchodzi wasz "wydatek" jeśli mieści się w normie. Nikt jakoś nie mdleje z przepracowania.

10.12.2013 22:09

Obserwator- jakość sztuk ok jest lepsza co ułatwia sposób obróbki,ale czy poprzez większą ilość sztuk, które trzeba podnieść co najmniej trzy razy to wydatek twoim zdaniem pozostaje na tym samym poziomie-wątpię, ponadto doszły nowe czynności takie jak malowanie kołnierzy,zalewanie misek podwieszanych co wiąże się z dodatkowym transportem,odkładanie gresu na wózki, a to nie są pojedyncze czynności.Co do klimatyzacji to może ją macie u siebie w biurze, bo u nas są nawiewy nie klimatyzacja, a to jest różnica. Co do spotkań zakładowych to gdzie i kiedy się odbywają? Była by okazja cyt"szarzej"rozumować.

07.12.2013 10:59

I tak robicie za mało - skoro pod koniec zmiany wszyscy po kilkanaście minut stoicie pod zegarem, dając czytelny sygnał, że można jeszcze więcej. Co do obróbki tych sztuk, to nie porównuj tych lat do siebie. Sposób obróbki również się zmienił - zmieniły się również warunki pracy (macie klimatyzację) a więc i wasz wydatek (zmęczenie) energetyczny jest inny. Zmienił się także sam sposób obróbki - na bardziej wydajny (bez zbędnych czynności). Zatem płacę macie adekwatną do tego co i jak robicie. A, ze łatwiej się pracuje to trzeba robic więcej by osiągnąć 100% - obrazowo - to tak jak wymagania wobec dziecka - im starsze tym wymaga się więcej, bo dziecko pewne rzeczy robi szybciej i sprawniej. Kiedy wreszcie zaczniecie szarzej rozumować? Są spotkania zakładowe - tam wszystko można wyjaśniać, jednak was nic już nie przekona. W każdym razie ja nie zamierzam - nie taka moja rola w tym zakładzie.

06.12.2013 23:04

Obserwator- Rok 2007,pulidor zrobione 73 sztuki w tym 20 misek podwieszanych polo plus 8 umywalek razem 80 sztuk - aktywność 83pkt. Rok 2013,pulidor zrobione 94 sztuki same kompakty- aktywność 70,2 pkt. Rok 2013,pulidor 100 sztuk zrobionych w tym 21 bidetów- aktywność 78,4 pkt. Czy według Ciebie robimy mniej?!!!!!!! według mnie robimy więcej za mniej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no ale jak się wyraziłeś, to przecież takich ludzi tam potrzebujecie, żenada.
    Goguś

04.12.2013 20:19

Nie jest jako (usunięte przez administratora) ale nie jest też źle , kto robi ten wie o co chodzi ,wiadomo , że niektóre rzeczy będą boleć , co do norm może i wysokie ale do zrobienia jak się zna knify , wiadomo , że jakość sztuk pływa i czasem jest ciężko ,a jak ktoś przy robocie nie myśli to wszędzie będzie mu ciężko i źle . Najgorsze są jak dla mnie upały bo wtedy można w kabinie paść i przy piecu pewnie też ale taka fabryka a tym co się nie podoba to zawsze mogą sobie zmienić robotę przecież to nie więzienie .
    ja

29.10.2014 18:45

obserwator, ależ ty jestes oderwanym od rzeczywistości bufonem, takich jak ty to tylko w morde lać za winklem

01.12.2013 20:27

@Grzes - media podrożały 20-30%, surowce i transport jeszcze więcej - tylko tyle Ci napiszę, bo więcej nie warto - i tak będziesz biadolił. Poza tym ilość dobrych wyrobów do wyrobów wyprodukowanych, też spadła - wszystko to wpływa na zysk firmy. Ty tylko widzisz czubek swego nosa. Jak Ci tak źle to się zwolnij - poszukaj sobie czegoś lepszego.
    Grzes....

01.12.2013 12:13

Te obserwator co ty wypisujesz za głupoty produkuje się coraz więcej coraz droższych sztuk same grube drogie kible za niedługo będziemy prosić żeby na magazyn zamawiali nowe kręgosłupy dla nas. Można tylko jeden wyciągnąć logiczny wniosek rób więcej za mniej... i proszę nie pisz więcej takich głupot bo nawet nie wiesz pewnie jak wygląda praca fizyczna.

29.11.2013 18:12

To dziwne bo zakład więcej nie produkuje - produkuje się mniej, więc o czym ty piszesz? Skoro mniej produkujesz, a premię masz od produkcji, to i mniej zarabiasz. Chciałbyś na odwrót? Wtedy było by ok? Ludzie myślcie - to nie boli. To samo tyczy się pracy w weekendy, na niektórych działach, skoro tej pracy nie ma to i kasy za to nie ma. Nie umiecie wyciągać logicznych wniosków? Może i dobrze bo nam silnych też potrzeba.
    grubson

19.11.2013 21:26

Pracuje w ROCE 8 lat normy dzwigaja premi przezto nie wyrabiamy to jest ich sposob na obnizenie kosztow produkcji kto tam pracuje ten wie

19.11.2013 18:48

Normy w gore E w domu punkty spadaja 70 pare premia na swieta super i motywacja do ptacy
    Grzes....

09.11.2013 12:17

No to do boju normy znów w górę E w domu premia za 70 pkt. 2 razy więcej roboty za dwa razy mniej...Super jupi!!!

05.11.2013 22:30

To są kwoty netto.
    ss

28.09.2013 21:16

Na strefie zarabia się tyle samo (w każdym normalnym zakładzie) - zmowa cenowa. @anonim - Krzysztof już Ci napisał ile możesz u nas zarobić.
    ss

16.09.2013 21:51

Zawsze za małe ;-p
    krzysztof

29.08.2013 21:54

Zarobic mozna sporo jak na strefe. Na odlewni jedna zmiana od pn do pt od 6 do 15. Bez soboty mozna miec od 2000 do 2400( zalezy od miesiaca) 4 soboty i masz ponad 2800 do tego premia za pelne 3 miesiace przepracowane to masz spokojnie ponad 3000 zł

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ROCA Polska?

Kontakt - ROCA Polska

Wyczółkowskiego 20 44-109 Gliwice

Branża główna: Wykończenie wnętrz

24.08.2013 21:42

Dyrektorskich ;-)

12.07.2013 08:02

tu nie chodzi koleżanko o to że się trzeba narobić każdy kto pracuje w Roce dobrze o tym wie że jest ciężko, tu chodzi o podejście pracodawcy do pracownika. Pamiętam czasy jak brygady wyrabiały po 80 kilka punktów przy sztukach dużo lżejszych i DUŻO tańszych, teraz sztuki są większe i cięższe i DUŻO droższe a punkty szkoda słów. Każdy kto pracuje w Roce dobrze wie o co mi chodzi. http://www.ermail.pl/images/linkbanners/eRmailBanner1.png
    byla:)

10.07.2013 19:29

W roce mozna dostac ponad 2kola i jak jeszcze nie chorujesz to jest suuuuper:)
    byla:)

10.07.2013 19:25

Co wy wygadujecie!!! Pracowalam w roce jakie 3lata temu jakies 2lata i tak zle nie bylo Ja bylam na logo. Kur..wczesniej pracowalam na caly etat w zakladzie krawieckim za 600zl i to w 4ratach przy dobrych wiatrach. A roca dobrze motywuje bo inaczej kazdy by chodzil do pracy jakby chcial.a wy sie do pracy wezcie lenie i obiboki i lenie. A praca moze nie jest latwa ale jak ktos chce to pracowac potrafi i noe narzeka!!!:))

26.06.2013 23:57

Umowa o pracę, bez pośrednictwa. Jak się sprawdzisz przez 2 m-ce - to możesz być pewny, że zostaniesz.
    ble ble bla

13.06.2013 16:42

No to jednak coś Wam skapnęło 4% to całkiem całkiem, no chyba że zarabiacie po 1600 zł - to raczej nie odczujecie tej podwyżki. Wygląda na to że Wasza firma jakoś sobie radzi z kryzysem bo u nas cieniutko .

15.05.2013 22:52

Po 10-ciu latach plecy wysiadają wiem po sobie. Dobrze że się od nich uwolniłem. Szkoda zdrowia.
    xxl

10.05.2013 21:28

Podwyżki były 4%
    ble ble bla

26.04.2013 13:39

Uuuuuuuuuuuuuu................. to jednak dopadł Was pan KRYZYS!?
    roca

27.01.2013 19:07

zależy co chcesz robić, jakie masz wykształcenie, umiejętności. Co robiłeś poprzednio?
    bleblebla

11.01.2013 09:23

A jak tam z podwyżkami mieliście jakieś czy może dopadł was pan KRYZYS.
    ralfik

07.01.2013 11:02

Witam wszystkich. Chcę się przyjąć do Roca bo słyszałem że się fajnie zarabia. Ile można dostaćna początek?? Pozdrawiam Rafał
    hahaha

03.01.2013 12:27

to gdzie takich brygadzistow przyjmuja co 2 dzien na fazie kadry powinni sie tym zainteresowac.
    gizmo

26.10.2012 10:05

a jeszcze jedno płace są na czas tylko za małe na te warunki pracy (super ciężkie) wymagania są ano są a kasa mała i tyle
    gizmo

26.10.2012 09:51

kto chce pracowac pracował bedzie nawet w ROCE :) a komu robota nie potrzebna to do mamy niech sie uda po kase
    bleblebla

12.10.2012 11:24

to niech pozbędzie się 90% kadry
    LOG

18.07.2012 14:59

Poszukujemy operatorów wózków widłowych do pracy od zaraz! Wymagania: - doświadczenie w obsłudze wózków widłowych 3 t. ( zabierających jednorazowo 3 palety z napojami) - uprawnienia na wózki widłowe Oferta: - praca na magazynie w Niemczech - warunki zatrudnienia do uzgodnienia podczas rozmowy kwalifikacyjnej Prosimy o kontakt w celu omówienia szczegółów [email protected] Adres korespondencyjny: LOG Sp. J. ul. Główna 90; 42-622 Świerklaniec
    W

14.01.2012 19:57

Zadzwoń do Gliwic - Sekretariat - poproś by połączyli Cię z kierownikiem serwisu. On powinien załatwić sprawę.
    XYZ

17.07.2011 21:08

to po cholerę pracujesz w tej firmie już 3lata ja tego nie rozumiem,na strefie jest dużo firm co przyjmują pracowników
    PITUS

05.09.2010 10:09

IDZIE SIĘ WYKOŃCZYĆ !!!!!!!!!!!!!

Zostaw merytoryczną opinię o ROCA Polska