Poltrop

Częstochowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 530 ocen.

Poltrop
3 530 6 1

Opinie o Poltrop

Tobi

ja też pracuje od niedawna i mam zgoła odmienne odczucia. Drą mordy , poniżają i przezywają jak dla mnie tragedia

Lokas

Siemanko od niedawna pracuje w firmie i bardzo dobrze mi sie pracuje spokojnie nik nie krzyczy jak we wczesniejszych firmach kierownicy sie wydzierali tu jest spoko tylko musze robic swoje zauwarzyłem ze tez pracuju tu ludzie wiekowi ktorzy narzekaja ale w ich wieku to normalne ze musza wejsc na rusztowanie i takie tam ale widze ze da sie tu zarobic jesli szie umie murowac to jest spoko a pseudo murarze nie maja czego szukac

dawid

20 sierpnia jedzemy do luksemburtga na budowie robi nas 17. murujemy klinkier, szefem budowy jest szymon, bardzo dobry fachowiec , prezes go bardzo szanuje ale tez ludzie, bo pracuje z nami jak zwykly murarz. Poltrop ma duzo roboty w belgii i luksemburgu i to przez caly rok, ale brakuje mu fachowcow. w czerwcu przyjechalo 4 murarzy co nie umieli cegly polorzyc na murze i pili duzo wodki . juz ich nie ma. mieszkamy w dobrych warunkach bo w gitach dla turystow.

Lidia

Poltrop zatrudnia również osoby z orzeczeniem niepełnosprawności. W sieci natknęłam się na ofertę pracy skierowaną do takich osób. Poszukiwana jest osoba, która zajęła by się czynnościami porządkowymi w tej firmie. Pracodawca zapewnia umowę o pracę. Czy ktoś z Was zainteresował się bliżej tą rekrutacją i aplikował do tej firmy?

szef ochrony do pani lidii
@Lidia 17.06.2018 22:44

poltrop od 28 lat jest firma ochroniarska skupia sie na ochronie obiektow przemyslowych i duzych firm,zatrudnia tez osoby z grupa. wszyscy pracownicy maja umowy o prace osoby niepelnosprawne o ktorych pani pyta maja 10 dni uropu wiecej niz pracowncy bez grup.duza czesc pracowikow pracuje ponad 10 lat w tej firmie, zarobki placone sa na koniec tego mioesiaca, co powoduje ze mamy duzo chetnych do pracy.

Daniel

siemanko powiem cos od siebie tu mozna zarobic jak sie pracuje w dobrej brygadzie a ja w takiej pracje ale od pewnego czasu przychoda do firmy psełdo murarze oni nie maja zielonego pojecia o roboci nie wie jak murowac nie ma pojecia nawet jak styropian zamocowac do sciany a nie wspomne juz o kornierach ze nie wiedza nawet co to jest pytam jednego fachowca co bedzie robil a on gada ze wszystko a jak sie okazało to przez 2 dni przykrecil 4 m2 styropianu a normalnie w jednym dni mozna przykrecic 20 nawet 30m2 ludzie ktorzy teraz przyjezdzaja to poraszka nie wiem gdzie ich firma znajduje ale pod sklepem chyb przez takich to normalin ludzie maja dosc i chca rezygnowac

janek z bialej podlaskiej
@Daniel 02.06.2018 22:45

Daniel ja z toba chyba robilem w cebede, ale tobylo ze dwa lata temu, byles dobry m klinkierowcem trzskalismy duzo metrow, ale tez sie sos wypilo. ja od stycznia robie bezposrednio w belgijskiej firmie na swojej dzialalnosci, mecyi nie ma bo tr5za zaplacic se ca mieszkanie i za auto, chyba po urlopie wroce do polltrop. a A co do ludzi to tu jest to samo. Przjezdzaja flaszkowicze i tylko pija wydajnosci niem, my mamy stawke godzinowa ale belg oblicza ile sie zrobilo roboty, I SLABYCH WYRZUCA, napisz gdzie tera robisz

pracujacy

miałem okazje pracowac z tym brygadzista Szymkiem bo pracowalismy na tej samej budowie i gosc naprawde ma pojecie o robocie i moze jest wymagajacy ale po rozmowie z jego pracownikami to mowia ze tam sie zarabia za 3 tygodnie pracy zarobili po 1700 ale on placi za wykonne metry jesli ktos nie robi metrow tylko pije to nie zarobi bo on kazdego liczy z metrow z tego co mi sie wydaje to jest najlepszym brygadzista bo mialem okazje pracowac z wieloma w tej firmie najwieksze potyczki na budowach to sa przez pijakow im sie wydaje ze beda robic metr dziennie iciagle pic i wypłata 1800 ale tu tak sie nie da tu jest z metra i tyle ile metrow tyle kasy wiec alkocholicy nie maja tu czego szukac bo nikt na nich robil nie bedzie

waldek murarz

ten podpisany jako brygadzista szymon to jakas falszwka pisana przez wyrzuconego przez niego. nie uwierze jak ludzie sa podli, wu\ymaga od ludzi ale daje zarobic, jego stala brygada zarabia 1700 1900 euro a do tego biuro dolicza wszystkie skladki i . Pani lidio widze bo szusuje po internecie w niedziele pilnuje pani aby nie bylo chamstwa i i falszywych oskarzen. wiem bo tu robie dwa lata i po innych firmach tez dlugi\o robilem ze obgaduja firmy ludzie ktorych pracodawca wyrzuca za czeste picie albo za nirobstwo. ja tak ywazam bo mam 67 lat i troch firm przeszedlem

Szymon Brygadzista

Witam jestem brygadzistą w Polrtopie parę lat bardzo dobra firma płaci w terminie choć słabo . Ja zaś ze swej strony zapewniam dwanaście godzin pracy dziennie w tygodniu i w sobotę dziesięć , metry nie do wykonania do sklepu też podwiozę dwa razy w tygodniu jak mam chęć . Sumując to 230 do 250 godzin za 800 do 1000 euro jest bardzo dobrze . Przyjeżdżać do pracy zapraszam bo Mi cała brygada uciekła .

Artur
@Szymon Brygadzista 21.05.2018 23:17

Ktoś sobie jaja z Szymona zrobił :) Ja tam lubię tę firmę, kilka razy pracowałem, kokosów nie było, ale wypłata zawsze w terminie.

Magneto
@Artur 24.05.2018 21:17

Artur co ty piszesz przecież było za ciężko i długo a w soboty pracowałeś pamiętasz jak Cię bolało .

Artur
@Magneto 25.05.2018 07:25

Grzesiu, bolało i to bardzo, ale teraz mile wspominam niektóre okresy pracy tam :) Często było śmiesznie.

Lidia

@wiesiek, osoby w stanie nietrzeźwości nie wpływają pozytywnie na komfort pracy innych użytkowników. Na pewno ją spowalniają. Jednak, odnosząc się do tego co napisałeś, Poltrop reaguje na takie zachowanie i pracownicy łamiący prawo ponoszą konsekwencje swoich czynów. Napisałeś również, że współpracujesz z tą firmą już 3 lata. Przedstawiłbyś krótko warunki zatrudnienia oferowane Ci przez tego pracodawcę?

wiesiek

jestem murarzem w poltropie od prawie 3 lat, maja firmy co daja ciaglosc robobot i to jest dobra sprawa. najgorsze jest to ze przjezdzaja do roboty same pijusy i nie chce im sie robic, a jakie maja raszczenia, ostatnio firma przyslala 4 osoby i po tygodniu wszyscy wylecieli za wodke robili bloczki 2 metyry dziennie, bo chyba byli na kacu

janusz do olgi

pytalas o oferty pracy od pol roku szukaja tlumaczki francuskiego, nie wiem czy znalezli. Od lat ida ogloszenie na murarzy do belgii francji i luksemburga. moj znajomy robi u nich w belgii i se chwali.Maja duzy budynek przy kisielewskiego.Jest tam tez duzy autohandel.

janusz l.

robie u rycha od tygodnia. na klinkierze w vavr duzy budynek konczymy i idziemy na inna budowe, kolesie mowili ze jak sie skonczy jadna budowe to zaraz mamy nastepna, nie musze jezdzic i szukaqc robotyu po innych firmach. zle nie jest w sobote duza wodeczka i niezly ochlaj. ale jak kto chce jechac to musi umiec murowac, juz dwoje ludzi zjechalo bo nie nadazali

Olga

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje?

Krzychu77
@Olga 25.04.2018 19:25

teraz chyba tylko murarka i ochrona dla ludzi z grupą. dzwoniłem w zeszłym tyg.

Lidia

@Miodek, rozumiem, że chciałeś zwrócić uwagę @murarz stacho, ale nie używaj proszę obraźliwych słów w stosunku do innych użytkowników forum. Jest to niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). Na naszej stronie znajdziecie ofertę pracy w Poltrop - firma poszukuje aktualnie specjalisty do spraw kadr. Czy ktoś już aplikował na tę ofertę? Szczegóły znajdziecie tutaj: https://www.gowork.pl/praca/poltrop;pr

Miodek
@Lidia 27.03.2018 15:07

Lidia, rozumiem, że jesteś adminem tego forum i przyjmuję z pokorą Twoją sugestię. Ale na Boga, jeżeli to jest polskojęzyczne forum, to używajmy naszego ojczystego języka w jego ojczystej i poprawnej formie,nawet jeśli jesteśmy zwykłymi fizolami. Ja też nim jestem. Fakt ten nie zwalnia nas od szanowania mowy naszych ojców.

murarz stacho

maja duzo roboty w luksemburgu na bloczki i na klinkier, co do zarobkow to starzy murarze zarabiaja dobrze , od 1400 do 1800 euro idzie na konto. sprawdzamy i od tej kasy placa podatek i ubezpieczenia mieszkamy gitach piecioosobowych wlascicielka tylko doklada zaplate za ogrewanie ze nie oszczedzamy. Gorzej z nowymi murarzami kier z firmy luksemburga powiedzial ze dziennie trza zrobic 10 metr bloczkow a niektorzy now robiac 2 m. po co biuro takich przysyla robia sie niesnaski

Miodek
@murarz stacho 18.02.2018 12:25

Naucz się pisać poprawnie, nieuku. Dokształć się co to jest przecinek w zdaniu,kiedy stawia się kropkę, a kiedy zaczyna się zdanie z dużej litery. To co prezentujesz obecnie, w zakresie j. polskiego, to jest rozpacz.

Administrator

Od ostatniej opinii związanej z Poltrop minęło już sporo czasu. Jak aktualnie wyglądają warunki pracy w tej firmie?

zona

W tym poltropie handluja tez samochodami na placu ze s mowili ze pilnuja duze zaklady100 ponad ladnych autek. autka zadbane, widac ze to niezla firma , maja tez ochrone . MOJ stary byl na rozmowie do roboty do za granica a ja ogladalam komis

bbb
@zona 15.04.2017 12:00

moglas isc do prezesa i gale mu (usunięte przez administratora) to by go przyjeli w pierwszej kolejnosci

tadek

6 stycznia zpod biura wyjechalo ok kilkadziesiat moze ponad 30 ludzi do belgii i luksemburda. ja tu robilem 3 lata temu i wrocilem, wszedzie trza robic a najwazniejsz zeby placili i to w terminie, ' wiekszosc ludzi to starzy pracownicy nowych bylo chyba7-8 , na budowie niezla robora, robimy klinkier.

Witold

Podpowiedzcie czy firma dobrze organizuje te wyjazdy do pracy?

witek

robimy w 12 chlopa w luksemburgu teraz na blczkach a w styczniu przechdzimy na klinkier. tu firma ma lepsze ceny niz w belgii na klinkrze moowil brygadzista jest 65 euro to wiecej zarobimy. spimy we francji w zicie na wsi warunki dobre.

obecnie pracujacy

z obawa jechalem z tej firmy do belgii bo cniktore wpisy sa niedobre. trafilem di brygady adama . robimy po 10 godzin ale z poltorej godziny przerwa jedzenie. to w saumie niezle. brygadzista postawil jasno sprawe czy chcemy robic w soboty i chlopaki powiedzieli ze chca bo wieksza kasa. cos nie pasuja mi mi te zle opinie o firmie. chlopali co tu dlugo robia mowia ze wypisuja ci co zostali zwolnieni, bo albo pili albo nie mieli wydajnosci. nie namawiam nikogo do tej firmy aje jak chce ci sie robic to robota dla ciebie. tylko nie zadzieraj z brygadzistami bo oni dziela kase i oni informuja biuro kogo zwolnic

były
@obecnie pracujacy 08.10.2017 15:51

Są tez tacy, co oleli tą firmę, bo kiepsko płaci jak na takie warunki pracy.

pracownik

najwazn\iejsze , ze maja od lat ciaglosc robot nie trza sie martwic ze po skonczeiu jakis budowy musze szukac innej firmy. pracyja tu glownie ludzie pe 50 tce.

były
@pracownik 29.10.2017 13:20

o pracę martwią się gamonie jak ty, bucu z poltropu. HAHAHAHA!

ja jade

mam jechac 4 listopada bo zjezdzaja ludzie na swieto zmarlych nie unmie klinkieru ala mam jechac na bloczki. pierwszy raz jade za granice namowil mnie koles co tam robi.

Ja

ja dzwoniłem do Poltropu i mam jechac na budowe do Luksemburga mysle ze trafie do brygady Szymka z nim pracowałem i z nim chce pracowac fajna ekipa wiem ze tam zarobie tylko musze pracowac a za sciemnianie nikt nikomu nie bedzie płacil jade z swiadomoscia i jestem zadowolony ze do niego tam jest cisza spokuj i relax na Weekendzie mam wszystko czego potrzebuje

pracujacy o zeszlego roku

masz racje z brygadzistami sie nie zadziera tylko trza sie napic gorzaly. chociarz szymon nie pije ale wymaga roboty i dzieli kase wedlug tego co kto ile zrobil, doby fachowiec

murarz od klinkieru

na klinkierze lepsze zarobki niz na murach . w sierpniu za 3 tygodnie wzielismy po 1460 eur, ale brygadzista z tego com slyszal hapnal 1900, czy to normalne. nie napisze o kogo chodzi. mam 56 lat i zbieram na emeryturke a tu wzystko placa.

Lidia

@GRACZ na tym forum należy wypowiadać się o pracy i warunkach pracy w firmie Poltrop, a nie oskarżać innych, że się za kogoś podaje. Czy mógłbyś podzielić się informacjami na temat pracy w firmie? Z czego jesteś najbardziej niezadowolony pracując tutaj?

finka to moje pseudo

ktos tu za ostro idzie, , mysle ze to ktos kto tu robil i chygba zostal wyrzucony, Dziwme ze zarzadzajacy poltropem nie reaguja,. Powinni sie tez wypowiedziez starzy pracownicy. ja w tej firmie robilem gdzies 5-7 lat temu i nie bylo zle , zarobki jak w innych firmach, tylko kasa byla od przerobu. , ale dobra brygady mialy kase jak belgowie. ja mam 64 lata i nie darady. . trocghe tu pisze rysiek a gdzie krzysiek , kadzidlo mszyca chyba ze nie robia, jeszcze kurpiak tez z nim robilem

Lidia

@murarz @rychard @zwykły murarz na forum nie można nikogo obrażać. Polecam, aby zapoznać się z regulaminem forum, który znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/regulamin przed pozostawieniem komentarza.

anonim

(usunięte przez administratora)

mgrMiodek

Po stylu wypowiedzi,sądzę,że pisze ta sama osoba pod różnymi nickami.Styl wypowiedzi określam na cebulacko-zaściankowy.

Zibi

Kwiatkowski i po co się podszywasz pod ludzi ?? Zresztą nic nowego tylko ty operujesz na tym forum haaa Ryśa podobno zwolnileś to co robi dalej ?? chyba ci loda zrobił z 3 razy albo na ludzi kabluje jeszcze bardziej bo ty tym żyjesz A jak w brygadzie jest zgranie to ci nie pasuje i podjudzasz ludzi Stara szkola Ubecka Lepiej podnieś stawki i skończ oszukiwać ludzi A wypłaty po 1100 eu to śmiech i kpina . Robiłem to wiem . A w burze jak tam dalej monitoring i podsłuchy działają ?? haa haa pełna kontrola coo ?? Wszystkie posty niby Rysa to KWIATKOWSKI

Zostaw opinię o Poltrop - Częstochowa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltrop