CLEMENT Windows Polska

Szlichtyngowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 75 ocen.

Opinie o CLEMENT Windows Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLEMENT Windows Polska

Mewa.pl

Dziękujemy za sobotnią mszę w 3 - ch Króli, w intencji pracowników którzy odeszli z firmy po długich mękach, jesteśmy bardzo wdzięczni całemu zarządowi firmy za pamięć o nas, może dzięki tej mszy obecni pracownicy przestaną uciekać z tej firmy.

Mewa.cz
@Mewa.pl 10.01.2018 11:51

Oby na dzień babci i dziadka też była msza :]

Anonim1

Nie polecam...

młodzież

Co tu dużo mówić ... Najniższa krajowa (1240 na rękę), zarząd ciągle ściemnia, że będą podwyżki a tu cisza ... ludzie mają dosyć i odchodzą tak jak i ja ... zostało już im tylko kilku doświadczonych pracowników, a reszta bez doświadczenie, bez ukończonej szkoły. Przyjmują już nawet ludzi z pieczarek :) Zamiast piąć pracowników wyżej, degradują na niższe stanowiska (pilnik, szlifowanie). Brak jakichkolwiek szkoleń ... a co najlepsze ostatnie czasy, gdy już nie mają ludzi do roboty zmuszają do obowiązkowych nadgodzin, po czym gdy ktoś się nie zgodzi bez podania Konkretnej przyczyny wystawiają pisemne nagany ... na każdym kroku ino kamery, a może i nawet podsłuchy (wraz z zamontowaniem nowoczesnych kamer zabrali z Hal radia) ... chcesz coś załatwić z brygadzistą to dostajesz odpowiedź "nie zawracaj mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. Co najlepsze kasa na wszystko jest (nowe samochody, reklama, wybudowany plac przed firmą w tym roku) tylko oczywiście nie ma pieniędzy dla pracowników... pójdziesz do szefa zapytać o podwyżkę to będzie Ci się śmiał prosto w oczy ... albo stwierdzi poczekaj aż zarząd z Anglii przyjedzie (a jak już przyjeżdża to i tak nigdy nic nie ma, tylko jest latanie, że wszystkie okna do poprawek). No ale w końcu po co Anglicy wybudowali zakład w Polsce ... żeby Polacy robili za najniższą kasę a oni czerpią miliony :) ... FIRMA BEZ PRZYSZŁOŚCI!

Pracownik produkcji
@młodzież 14.09.2015 10:14

No tak na dzien dzisiejszy zapieprzac za 1700 zl co najmniej 10lat i czekac na podwyżkę to jednak przesada wielka i byc wyzywanym przez szefa od najgorszych , sluchac wielkie pretensje. A Pani ktora poszla do Wyszanowa bedzie czerpać wszelkie dodajcie unijne bo jest nachalna....? Byc moze tam tam jest lepsze jedzenie "wytloki , pasza itp"

Pracownik produkcji

Czytając wszystkie opinie 2 lata wstecz nie zdziwiło mnie nic. Pracując już tam prawie 3 lata mam dość i sam chyba potrzebuje psychiatry. Zero szacunku do pracownika, co 5 minut nowe wymysły tych z biura, zero motywacji dla ludzi, a firmą rządzi "rodzina" trzepią kasę na prawo i lewo, anglików (usunięte przez administratora) na kasę na każdym kroku. Pracownicy też są (usunięte przez administratora) od góry do dołu. Nawet Mariusz nie wytrzymał i się zwolnił. Już nieliczni z doświadczeniem tam pracują a niektórzy myślą że pozjadali rozumy. Przed każdym przyjazdem anglików wielkie sprzątanie i zapierdalanie tylko po to by mydlić im oczy że wszystko jest cacy. Niektórzy napierdalają na dwa etaty nie mając czasu dla domu, rodzin, dzieci tylko po to by odwalić za kogoś robotę z przymusu, bo jak nie to nagana. Wszędzie kamery i pewnie podsłuchy. Kierownictwo siedzi sobie za biurkami i jaja sobie robią cały czas Brygadziści nigdy nie mają czasu Mechanika więcej nie ma niż jest, bo albo jeździ albo w biurze siedzi przed komputerem i wymyśla jakieś chore "przepisy pracy" Banda idiotów która robi kokosy i śmieją się ludziom w twarz. NIE POLECAM IŚĆ TAM DO PRACY. JESZCZE TROCHĘ I FIRMA ZNIKNIE Z RYNKU.

GS
@Pracownik produkcji 02.01.2018 21:35

W biurach mało tego że siedzą i piją kawę, to jeszcze na każda okazję ciasteczka i szampan.

GS
@GS 03.01.2018 13:17

Exactly

Anonim

Hej co tam słychać w tym Clemencie słyszałem że pani zmieniła koryto z Szlichtyngowa na korytko w Wyszanowie

Tymon

Uważam, że niektóre osoby maja przyjemność z obrażania innych ludzi oraz z oczerniania firmy. CLEMENT Windows Polska ma akurat dobra opinię a to są fakty!

Anonim

Jestem ciekaw co porabiają Ci którzy nie wytrzymali i potrzebowali pomocy psychiatry doszły mnie słuchy że jeden się wyleczył po długiej terapii i chciałby wrócić przed powrotem niech zasięgiem opini innego lekarza o tej samej specjalizacji czy jest gotów podjąć tam pracę widuję go wygląda na zdrowego ale chyba tak nie jest po tym co słyszałem

Obserwator
@Anonim 26.11.2017 16:37

Widze ze niektórzy nie maja pojęcia jak jest na rynku pracy ci co mogli to odeszli a zostały same głąby którzy dużo mówią a mało robią np. Winiu są też inni którzy uważają się za fachowców a tak naprawdę to GŁĄBY powinni być zadowoleni że mają prace a w clemencie naprawdę się uspokoiło ci co piszą opinie myślą że w innych firmach jest (usunięte przez administratora) to się grubo mylom a Darek nie jest złym kierownikiem ci co mieli zwolnienia od psychiatry to po prostu chcieli odpocząć a nie się leczyli wy DEBILE Pozdrawiam

Anonim

Wracając do tych wpisów ostatnich nie jest tak kolorowo jak się wydaje była kicha i jest jeszcze większa kicha co do zarobków z podwyżką dogonimy być może najniższą krajową ludzie pchają się oknami i drzwiami z szefostwa jedni wiedzą co robią znają się na pracy wiedzą co robią w tej firmie a jedni pomylili zakłady z gastronomią jedna osoba w zakładzie zapewne pomyliła by spawarkę z kuchenką gazową lub lodówką smacznego to nie są żarty

Patrycja

@Zszokowany Atmosfera w pracy też jest ważna, więc dobrze że jest na plus. Czy w firmie nie ma możliwości, żeby dostać podwyżkę? Jak długo już pracujesz w CLEMENT Windows Polska? I na jakim stanowisku? Może po dłuższym czasie pracy docenią Twoją pracę i dostaniesz awans.

Zszokowany

No nie wiem jak kto ale nie jest tragicznie,nie ciekawie ale nie tragicznie . Ludzie w Clement są fantastyczni (mówię o pracownikach)można dogadać się Z każdym I to jest OK. Co do szefostwa ' to zależy od ich humorów. To prawda że mają swoich pupili i tylko oni są doceniani i dobrze nagradzani. Nie oszukujmy się jeszcze się taki nie urodził co by mu każdy dogodził......większa płaca i trochę wyrozumiałości oraz docenienie przez przełożonych dałoby super efekt ,a tak !!!! po prostu jest kicha.

Anonim

Ludzie o stalowych nerwach którzy pracowali lub jeszcze pracują w tej firmie leczyli się w zakładach psychiatryczny co nie którzy do dziś dnia się leczą. To wątpię żeby ktoś normalny chciał w nim pracować.

kk

Byłem widziałem pracowałem. Naszczescie to juz przeszłość.

Co tu wiele pisać? ;(

Niestety większość opinii na temat tej placówki w Szlichtyngowie jest prawdziwa i przykro mi przyznać, ale nadal są one aktualne. Co jednak jest w tym najgorsze, że jest jeszcze wielu chętnych, którzy przyjmuja się do tej firmy by zrozumieć a zajmuje im to niewięcej jak dwa tygodnie w co się wpakowali. Jeżeli chcesz sę tu zatrudnić, to jeżeli będziesz składał papiery zapytaj pracownikow po pracy co sądzą o tym zakładzie. To zmierza w złym kierunku a nastroje są co raz gorsze

Zszokowany

Nie

kiko

Nie polecam. Zalecam omijać szerokim łukiem.

Nowy z Leszna.

Witajcie, Niestety zanim przeczytałem opinie na temat CLEMENT WINDOWS Polska z waszej strony nie mogłem w to uwierzyć...pracuję tutaj dopiero ponad miesiąc. Macie rację co do zarobków ludzi na produkcji, jest w delikatnych słowach "tragedia" i "mizeria". Ludzie, którzy robią świetną robotę na produkcji zarabiają grosze...tyle zarabiałem na studiach w barze jako kelner...a nie fachowiec, który produkuje okna brytyjskie... KWESTIA KILKU MIESIĘCY i większość fachowców odejdzie... najprawdopodobniej mnie też tu zabraknie niedługo. Pozostaje mieć nadzieję, że "kierownictwo" postara się o swoich dobrych pracowników i zapłaci więcej....(wiem marzyciel ze mnie). Nie mniej jednak życzę Wam jak najlepszych zarobków póki tu jesteśmy....

Pc

Peter Clement wpozadku gość. Oczywiście osobiście , jesli chodź o firmę to do roku 2009 pracowałem w Uk przy montażu okien. Wynagrodzenie słabe w przełożeniu na prace. Jak firma zaliczyła bankruta to sie przeniosłem do innej , chociaż dzwonili żebym wrocił Ale tam perspektyw nie widziałem. . jak ktoś ma problem to atakować Do Pitera Clement. Mysle ze on cos poradzi bo pewnie nie wie co sie dzieje w tym oddziale polskim. Albo osobę odpowiedzialna zatrudnić do kierowania ludźmi i do motywowania ich bo jak ludzie czuja sie nie szanowani to roboty nie zrobią pożądnie. Tel znajdziecie na str. Angielskiej Clement windows ltd

ghhyujaol

@ ktoś - ale nie rozuneim co ma fsakt znania kogoś do podania informacji gdzie szukać tych ofert? pozwól samemu ocenić, skoro ktoś bardzo tego chce. Tak mi się przynajmniej wydaje, ale moge byc w błędzie

anonim

(usunięte przez administratora)

ktoś

Alek, nie napiszę Ci gdzie szukać tych ofert. Nie znam Cię, ale lepiej żebyś tam nie trafił. Pracy w tej firmie nie życzyłbym nawet swojemu największemu wrogowi.

Oszukana

Do przyjaciela dziękuje za rade pozdrawiam ;)wyźsza szkoła ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Przyjaciel

Polecilbym kupno słownika ☺☺Zycze Milego dnia

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim123

Tim zakładasz , że umowa obejmuje czas pracy, wynagrodzenie, rodzaj pełnionego stanowiska i czas trwania umowy.Nie zauważyłeś że odnoszę się jednak też do zachowań i polityki firmy . Co do wymagań w zakresie wykonywania pracy nie ma problemu w końcu główną rolę pełni wykształcenie, ale podejście w relacjach przełożonych do pracowników można wyjaśnić na zasadzie częstej rotacji.Więc nieświadom tego, że mieć obowiązek nadgodzin a możliwość nadgodzin tworzy pewną różnicę.Tak jak zmiana stanowiska za te same pieniądze a niemożliwość awansu z powodu obsadzonych stanowisk. Tak więc praca jest łatwo przyswajalna ale nad postawą przelożonych trzeba bybyło jeszcze popracować pozdrawiam

anonim123

opinia jest prosta, jeżeli chcesz tam pracować za najniższa krajową, zostawać po godzinach z zaznaczeniem że nie masz wyboru, wysłuchiwać przełożonych o tym jak słabo się starasz i nie angażujesz w pracy to twój wybór.Zero pochwał, natomiast wieczne narzekania, kamery wyłapują kto się odzywa. Morale zespołu słabe, kiedy odchodzą Ci , którzy parę lat pracowali a ``firma`` nawet nie stara się walczyć o takich ludzi a póżniej narzekania że sie nie wyrabia. Ogólnie to zakład na krótką chwilę, najlepiej dla uczniów, sezonowców albo dla takich co chcą przezimować.

anonim

(usunięte przez administratora)

xxxon

Jakie są minusy w tej firmie

xxxon

Za jaką pensje szukają magazyniera. Co możesz powiedzieć o tej firmie i o magazynie i o ludziach w biurze.

Grzegorz

Szukam kogos kto potrafi produktowac takie okna jak Clement Mam zlecenia do wykonania. Prosze o kontakt Grzegorzslawek@vp.pl

do neon

Miało być lepiej ale nie jest, kłam w żywe oczy... a z pracownikami w clemencie to po staremu jedni odchodza to znajduja sie nowi az dziw bierze gdzie oni tylu ludzi znajduja :) i tak średnia wieku w clemencie nie dlugo wynisie 20 lat z jednej strony dobrze no ale...co tu duzo gadac człowieka (usunięte przez administratora)strzela na sama mysl o tej firmie i tych ludziach fałszywych co tak rządzą... i wciskają kit tym pracownikom, ludzie bez wstydu..

do Wind

Co sie fajnie zapowiadalo mozesz to jakos rozwinac??? Smiechu warte...

Wind

Clement Windows Polska sp. z o.o. Okna stalowe z Szlichtyngowej, o tej firmie jest tutaj mowa ? Czy ta firma jest polską filią tej brytyjskiej firmy Clement Windows ? Bo jeśli tak to ja też nie nie mogę znaleźć ofert pracy w tej firmie. A wielka szkoda bo fajnie się zapowiadało. Macie może jakieś namiary do nich żeby bezpośrednio się skontaktować ?

8888888
@Ja.. 18.05.2016 09:37

Tak tak świadczenia są, młodzi którzy się wykazują również. Jednak nie tak daleko znajdują się firmy gdzie lepiej płacą na Dzień dobry , mówią dzień dobry ogólnie rozmawiają(nie będę robił reklamy), ale "wind" nie można zaraz tak łatwo klasyfikować ludzi po wykształceniu. Są tu ludzie z lepszym wykształceniem i mają płacone tak samo co ci po zawodówkach czy gimnazjum.

Anonim.
@Ja.. 18.05.2016 09:37

Nie wiem czy pracujesz czy pracowałeś w Clemencie, ale Twoja opinia nijak odnosi się do rzeczywistości. Pierwszą umowę ludzie różnie dostają, druga tak czy tak na czas określony, wynagrodzenie no to wiadomo, że na początku najniższa, a później to i tak dostajesz niewiele więcej. Socjal 2 razy do roku plus premia świąteczna i też jakoś specjalnie szału nie robi. Awanse? Chyba nie wiesz o czym mówisz. Na halach pracują ludzie, którzy znają język, a awansowali co najwyżej z pilnika na montaż albo na inne stanowisko, gdzie jest więcej obowiązków, większa odpowiedzialność, a zarobki takie same. No i do życzenia wiele pozostawia kwestia relacji pracownik-przełożony. Szczególnie teraz jak są upalne dni to oczekiwało by się od kierownictwa trochę wyrozumiałości, że na halach temperatura wynosi ponad 30 stopni. No, ale czego oczekiwać od kogoś kto siedzi w klimatyzowanym biurze. Widocznie jeszcze nikt nie napisał do PIP. Ogólnie rzecz biorąc, warto poszukać czegoś lepszego, a nie męczyć się w Clemencie.

edekk

A ile zarabiają kierowcy busa? Wiem ze pracują na dwie zmiany. Jak wygląda ich praca? Proszę o opinie.

sławek26

Witam serdecznie. chciałbym zasięgnąć opinii jak wygląda sytuacja w firmie CLEMENT WINDOWS ponieważ otrzymałem ofertę pracy w tej firmie z urzędu pracy. jak kształtują się płace w tej firmie i jaki jest stosunek kierownictwa do pracowników. jak rozumiem jest to polska filia angielskiej firmy produkującej okna i drzwi. Po wszystkich komentarzach jakie przeczytałem na forum wnioskować można, że nie warto sobie tą firmą głowy zawracać.

KTO WIE TEN WIE

FIRMA TO JEDNO WIELKIE ZŁODZIEJSTWO CI CO NA STOŁKACH TO SIĘ RĘKAMI I NOGAMI TRZYMAJĄ. A TAKI PAN KIEROWNIK ZA PRACOWNIKA PO KĄTACH SPAŁ A TERAZ TO KAŻE ZASUWAĆ I WYMĄDRZA SIĘ JAKBY NA CLEMENCIE SIĘ ŚWIAT KOŃCZYŁ (MOŻE JEGO). PRACOWAŁEM TAM 10 LAT ZA DOBRYCH CZASÓW I ZA TYCH GORSZYCH ( Z GASIŃSKIM TEŻ MIAŁEM DO CZYNIENIA ) ,LUDZIE OMIJAĆ TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Z DALEKA.

cieci.ow i hamów udupić

Spawacz netto zarabia 1240 zł , szok , jak kierownik wyczuje że jest w potrzebie , a sam zarabia 6 tys. nie wspomnę o zleceniach Głogów , nie bójcie się chłopaki , czeba po angielsku wysłać maila do szefa , a gwarantuje że u was bendzie przewrót nie bójcie się , was tak w chuja robi że pies z tej miski wiencej by się napił.Odpiszcie na mój nic

on
@cieci.ow i hamów udupić 08.11.2014 16:28

swieta racja kolego, napisac maila ile ludzie tu zarabiaja, ze sa jak smiecie traktowani, jak murzyni ktorzy jak chca lepiej zarabiac to karze im sie wypier... i jak kierownictwo wpedza firme w koszta bo np. tluczenie szyb za kilkanascie tys. to raczej zyskow nie przynosi no i oczywiscie to ze lepiej dac zarobic zewnetrznym firma za mega buble niz swoim ludziom. Prosty plan opisac co i jak i wyslac na odpowiedni adres. Moze angole wiedza co sie dzieje a moze nie a jak nie to sie dowiedza

PC
@cieci.ow i hamów udupić 08.11.2014 16:28

Znam szefa. Peter clement. Znam Go osobiście. Jesli macie jakieś pytania topiszcie. Pracowałem u Niego przy montażu okien w Uk. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

on139

Clement to dziadostwo , duża rotacja, chcą mieć fachowców a płacą jak dla dzieci na cukierki i kino , żenada , ale wszystko do czasu już tylu ludzi z okolic wie co to za kłam że jeszcze trochę a PSY nie przyjdą nawet bramy oszczać i biura , UNIKAJCIE tej firmy jak macie trochę godności.

ANONIM

zdecydowana większość leci na najniższej krajowej czyli 1680 brutto ludzie ktorzy robią po kilka lat tyle mają a nowi na wiecej to nie mają co liczyć :) a jak ktos napisal wyzej ze po podwyzszke sie z argumentami to odpowiedz jest jedna... jak sie nie podoba to sie zwolnic bo na moje miejsce czy innych kolegow jest pięciu innych :) ludzi zwalniac nie trzeba bo sami sie zwalniaja

on-werset

Jak dostać się do pracy w tej firmie ? przy takich zarobkach jak słyszałem (1680 zł BRUTTO na pewno trudno no i chyba trzeba mieć wyższe wyksztalcenie .

on1239

Jakie zarobki w tej firmie , niech ktoś napisze.

kaja

@anonim, mam nadzieje, że opiszesz jeszcze trochę dokładniej o co chodzi z tą parodią w firmie :) tylko same argumenty, nie chcemy tutaj nikogo obrażać ani obrzucać wzajemnie jakimiś wyrzutami.. na pewno wszystko da sie spokojnie wyjaśnić i opisać problem jaki jest jak, wygląda, to na pewno bedzie bardziej przydtne

anonim

parodia co sie dzieje w tej firmie... w biurze( usunięte przez administratora ) przemondrzałych gówniarzy i patałachów, nieszanujących pracowników, a to przecież oni pracują na ich wypłaty, Swoimi rządami pchają firme na sam dół... a juz nie wspomnę jaką mają opinię publiczną. PARODIA!

kowalska

co tam słychac w Waszej firmie?

pipi

hello!!! wraca szefowa cieszymy się !!!

kiki

Siedlnica tez

on 10

Kolego to mało wiesz, zasiedziałeś się w clemencie i ci z tym dobrze, dla ciebie konkurencja to nie dalej jak 10 km od Szlichtyngowy,trzeba być kreatywnym a praca się znajdzie ale nie za 1100 zł netto,to jest dobre dla leniów.Tak ze kiki otwórz oczy na swiat bo szlichtyngowa to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie.

on11

i jak tam w clemencie ? Pozdro bambuski

kiki

do on10 o jaka konkurecje chodzi bo niebardzo wiem w okolicy nie ma zakladu ktory moglby konkurowac z clementem a jesli ktos jeszcze bawi sie oknami i godziwie placi to tylko dadżet reszta m a KRYZYS

onononon

oby to [usuniete przez moderatora] się rozpadło , przynajmniej spokój bd !

ON-10

No cóż odchodza coraz to nowi pracownicy,a pozostają ci co boją się coś u siebie zmienić.Narzekają i pracują za grosze,szkoda mi ich. Jeszcze trochę i nikt pożądny nie zostanie w clemencie.Pozdrowienia dla tych co mieli odwagę zmienić prace i teraz się śmieją z tych co zostali i ciągle płaczą,i dalej orzą dla wybranych,predzej czy pózniej i tak to padnie.Konkurencja nie spi tylko się rozwija i co ważne dużo lepiej płaci.

on-7

Smieszny jesteśverprev182, co z tego że kolega z lat szkolnych,ludzie się zmieniają, mój pies też był mi wierny a wczoraj mnie ugryzł.WŁADZA I PIENIĄDZE to się dzisiaj liczy,dlatego nie porównuj tego w ten sposób drogi kolego.

gość

dyrektor waszej firmy [usuniete przez moderatora] to moj kolega z lat szkolnych...Dziwne ,że aż tak was krzywdzi...nie znalem go z tej strony...To spory intelekt,i niezly sportowiec...Pozdrawiam!

anonim

1500 zł. ale brutto

Zostaw opinię o CLEMENT Windows Polska - Szlichtyngowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLEMENT Windows Polska