Wielkie rozczarowanie rekrutacją. W trakcie zmiana nazwy stanowiska (zdegradowane na gorsze), ponieważ zgłaszali się specjaliści, którzy chcieli za dużo pieniędzy. Następnie informacja, że moje oczekiwania finansowe mieszczą się w widełkach, a finalnie zapomnieli poinformować w umówionym terminie o informacji zwrotnej, którą był argument: nie możemy spełnić wymagań finansowych, oczywiście po osobistym dopytywaniu. Jeżeli tak renomowana i prestiżowa firma nie może spełnić wymagań niewiele wyższych od najniższej krajowej przy dzisiejszych cenach, to chyba powinni szukać wolontariuszy do pracy.
Z tą zmianą stanowiska na gorsze to chodzi o to, że było juniorskie jednak czy co? Ile to dla ciebie niewiele wyższa kwota od minimalnej krajowej, mówimy o paru setkach tylko? Bo tak się zastanawiam czy moje oczekiwania by się zmieściły czy nie. A jak ogólnie rekrutacja u nich wygląda, ile etapów jest i jak te spotkania przebiegają?
Tak, ze specjalisty na młodszego specjalistę by zminimalizować koszty. W moim przypadku II etapy. I etap rozmowa z przełożonym; II etap rozmowa z Dyrektorem; O tylu poinformowali, ale już II etapu nie było, ponieważ Pan Dyrektor wyjechał w delegację, a następnie przyszła informacja o braku możliwości spełnienia moich wymagań finansowych. Nie podjęto też żadnych negocjacji w tym temacie. Dodam, że rozmowa zupełnie niewymagająca. Rekruter głównie opowiadał. Padło tylko w moim kierunku jedno pytanie: Dlaczego chcę pracować tam? Rozmowa tzn. moje słuchanie trwało jakieś 40 minut i odbywało się w pracowniczym barze przy stoliku.
To mało profesjonalnie, obstawiałabym, że będą pytać głównie o doświadczenie itp. Do tej kwoty zaproponowali jakieś inne dodatki? Nie wiem, możliwość podwyżki po jakimś czasie, czy premie? Może jakieś benefity poza płacowe?
Na mojej rozmowie nie wspominał Pan rekruter o benefitach. Chcę też dodać, że firma sama się do mnie odezwała za pośrednictwem jednego z najbardziej popularnych portali promujących swoją aktywność zawodową (brak przeze mnie aplikacji na jakiekolwiek ogłoszenie publicznie udostępnione przez nich). Tym większe zaskoczenie potraktowaniem przy głównej inicjatywnie z ich strony. Na pytanie jakie mam możliwości rozwoju padło, że jest możliwość zajęcia miejsca Pana rekrutera (przełożonego), ale on się nigdzie nie wybiera...więc, EWENTUALNIE awans na specjalistę. O doświadczenie nie pytali, bo znali mój dorobek zawodowy, który był czynnikiem, że się zainteresowali samoistnie i zaprosili na rozmowę. Nie wiem, jak taka rozmowa wygląda, kiedy aplikuje się na publikowane przez nich ogłoszenia. Możliwe, że lepiej.
To o czym konkretnie rozmawialiście, może proponował inne czynniki motywacyjne niż standardowe benefity? Jaką stawkę Ci w ogóle zaproponowali jako specjaliście? Wiesz jakie na takim stanowisku trzeba mieć doświadczenie, w sensie ile lat jak ktoś sam aplikuje?
O jakim stanowisku mowa ? Nie można się odnieść do informacji, jeśli nie wiemy o jaką strukturę firmy się rozchodzi...
Ten awans to z jakiego miał być etatu? To jeśli nie benefity to może proponowali jakieś konkretne stawki i ustalaliście zakres obowiązków? Bo mnie bardzo ciekawi co w skład obowiązków dla specjalisty jest ustalany.
Jak długo trwa proces awansu w Mirosław Wróbel Sp. z o.o. Autoryzowany Dealer Mercedes Benz?
Miałem nieprzyjemność pracować w tej firmie. Umówione warunki wynagrodzenia nawet w 50% nie pokrywały się z rzeczywistością, mimo ciężkiej pracy w serwisie. Nacisk psychiczny na ilość sprzedanych godzin, typowa korporacja w której wykształcony pracownik z doświadczeniem jest traktowany tak samo jak uczeń na wózku widłowym. Odradzałbym pracę każdemu kto liczyłby na jakikolwiek, minimalny porządek w firmie. Tam każdy robi co chce, dyrektorzy nie panują kompletnie nad sytuacją w oddziałach. Krętactwo i manipulacje.
No ktoś wcześniej pisał, że pieniądze są nieadekwatne do wiedzy i kompetencji pracownika :( a mógłbyś w takim razie powiedzieć dokładną sumę miesięczną jaką można u nich zarobić? Jaką trzeba mieć miesięczną sprzedaną ilość godzin, by dostać premię?
Pracę w naszej korporacji można opisać kilkoma słowami: obłuda, fałsz i zakłamanie oraz u naszych koordynatorów, kierowników i dyrektorów brak kompetencji do wykonywanej pracy na obecnie zajmowanych stanowiskach. ponadto uważjcie przy wypłatach, bo nie dotrzymują ustaleń i (usunięte przez administratora) na premiach!
O jakim stanowisku mówisz? Nie przypadkiem o Telefonicznej Obsłudze Klienta? Mi mignęła taka oferta pracy, i szczerze chce wysłać cv. Co z tymi wypłatami jest nie tak?
Czy firma Mirosław Wróbel Sp. z o.o. Autoryzowany Dealer Mercedes Benz w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
Wróbel ma piony i 3 prezesów (wice), a zarobki i premie zależą od pionu i prezesa. Niestety, wynagrodzenia te są często nieadekwatne do odpowiedzialności i wysiłku wymaganego na innych stanowiskach. Niemniej jednak, jeśli pracownik poświęca wiele czasu i energii na wykonywanie swoich obowiązków oraz ma odwagę wyrażać swoje zdanie, istnieje szansa na większe zarobki. Jak wszędzie liczy się efekt i ma to sens. Każdy pracownik jest inny, a we wrolu to pewnie 500 osób, więc nie ma sensu generalizować. Bycie otwartym i sympatycznym ułatwia nawiązywanie pozytywnych relacji z innymi pracownikami. Prawda, że firma ma zbyt wielu kierowników, menedżerów i dyrektorów, na którychwszyscy narzekają, czują się niedostatecznie szkoleni vzy tam wspierani. Z drugiej strony, dla pracowników samodzielnych to jest ok ponieważ pozwalają im na swobodne wykonywanie swoich obowiązków, pod warunkiem, że robią to dobrze.
Zaznaczam z góry, iż moja opinia jest subiektywną oceną wyrobioną na podstawie obserwacji oraz pracy w dziale sprzedaży flotowej Mercedes-Benz Grupa Wróbel. Nigdy wcześniej nie pracowałem w większej firmie i większym dealerstwie niż Grupa Wróbel. Niestety jak to w życiu bywa wielkość nie zawsze ma znaczenie, dobitnym przykładem tego porzekadła jest to właśnie miejsce. Rozmowa kwalifikacyjna - banalna i niewymagająca pracę zaproponowano mi w zasadzie w dniu rozmowy. Począwszy od samego stanowiska i narzędzi pracy. Niby sprzedaż flotowa a o aucie służbowym można jedynie pomarzyć. Ponadto park pojazdów demo jest tak karygodnie ograniczony i na bieżąco eksploatowany (jazdy testowe użyczenia), że aby wstrzelić się w wolne okienko i łaskawie jechać na spotkanie trzeba być niezłym szczęściarzem. Kasa startowa jak na stanowisko i formę sprzedaży jest zdecydowanie nieadekwatna w stosunku do handlowców detalicznych, którzy klientów łapią niemalże z ulicy. Sama forma gwarantowanego dodtaku do podstawy przez okres półrocza to również ściema, ponieważ w skutek pandemii wszelkie dodatki in plus zostały wycofane mimo iż na umowie stanowiły one gwarant. Odkąd firma weszła w tarcze antykryzysową ja osobiście kasy z umowy nie ujrzałem... Przełożeni - Tamat rzeka, dyrektorów, kierowników, zastępców dyrektorów jest tam więcej niż w polskim rządzie - Dyrektor działu to jakieś nieporozumienie, nie wiem co i kto sprawia, że nadal piastuje on swoje stanowiko ale coś musi być na rzeczy... Nie wnikam. Opieszałość z każdej strony, totalny brak zainteresowania pracownikiem, buta i wygórowane ego oto cechy szczególne. Zero autorytetu i zero jakiego kolwiek wzoru do naśladowania. Kierownik - osoba, która od strony prywatnej wydaje się być wporządku natomiast brak doświadczenia na stanowisku, lata pracy w tym dziale i słabe odgórne wzorce spowodowały, że od managerskiej strony ten dział zwyczajnie leży. Tylko tabelki się liczą a kompetencje miękkie czy choćby chęć poznania pracownika i jego odczuć latają im i powiewają. Na przyzwoite wdrożenie i przeszkolenie nie ma co liczyć. Poza kierownikiem też nie bardzo ma Cię kto wdrożyć ponieważ można odnieść wrażenie, że część starych wyg pracuje tam już tylko za karę. W tym dziale bo zespół to to napewno nie jest, panuje totalny indywidualizm, tak bardzo ceniony przez dyrektora. A jak cytuje klasyk; "Nie ma nic gorszego niż banda indywidualistów". Generalnie atmosfera jest gęsta i nieprzyjemna. Napewno nie wrzucam całej tej firmy do jednego wora z działem flotowym bo są tam ludzie na których można polegać i, z którymi da się normalnie porozmawiać i pracować. Na plus są napewno prowizje sprzedażowe, głównie za finansowania. Podsumowując jeśli lubisz pic, dziewczyny lub chłopaków, garnitury i chwalić się znajomym, rodzinie, kochance, dziewczynie że pracujesz w Mercedesie jednocześnie w głowie podnosząc swój status społeczny to trafiłeś w idealne miejsce. Jeżeli marzy Ci się praca w automotive i chcesz sprzedawać jako flotowiec to oglądaj to miejsce najlepiej z AOW bo uraz może być tak wielki, że dostaniesz depresji, z której się nie podniesiesz i już zawsze będziesz jeździł używanym autem bo strach przed wejściem do salonu Cię sparaliżuje. Jeśli znasz swoją wartość, lubisz grać czysto a jednocześnie liczy się dla Ciebie atmosfera w pracy, szukaj pracy u innego dealera. Dla mnie był to zdecydowanie stracony czas i obraz tego jak nie powinien wyglądać dział handlowy... Na szczęście pracujący w tej firmie dobrzy ludzie widzą co się tam dzieje i zaczynają walczyć o siebie. Osobiście nie polecam.
Dziękuję bardzo za Twój wysiłek jaki włożyłeś aby przestrzegać innych przed strata czasu na pracę w niewłaściwym miejscu. Super info
Ale żenada. Ciężko się to czyta ale wnioski już przychodzą same. Kolejny (usunięte przez administratora) i nierób a takich jest najwiecej. Komentuje się anonimowo najlepiej ale publicznie już nie wychodzi tak łatwo. Dałeś z siebie wszystko na więcej Cię nie było stać. Powodzenia i pozdrawiam wszystkich zaangażowanych w prace !
Czy w Mirosław Wróbel Sp. z o.o. Autoryzowany Dealer Mercedes Benz występują paczki/bony świąteczne?
Trafiłem dziś na tę stronę i poczytałem opinie. :) Szanowni Państwo, atmosferę w firmie tworzą wszyscy razem, a nie tylko sama dyrekcja. Przepracowałem w serwisie 24 lata łącznie, a od przejęcia przez przez MB Wróbel prawie dziesięć lat. Nie żałuję tego czasu, a wszyscy współpracownicy byli świetnymi kolegami i takimi zostaną. Mimo tego, że czasem trzeba było powrzeszczeć i się wkurzać zdrowo, nikt nie jest doskonały. :))) W dobrej drużynie patrzenie na siebie bokiem zawsze szybko mija. Taka specyfika pracy, to nie składanie sztucznych kwiatków na odpust. W nowym 2023 roku życzę wszystkim uśmiechu i zaradności w pokonywaniu przeszkód.
Szkoda. Miałem nadzieję popracować w tej firmie. Opinie bardzo zniechęcające.
Okej, łyczek sarkazmu na temat atmosfery na początek. A czy teraz zechcesz napisać, jakie są zarobki specjalisty ds. obsługi klienta z językiem niemieckim? Usatysfakcjonują mnie choćby widełki. Nie chciałabym wikłać się w rekrutację bez takiej podstawy danych.
Tak jak zrobisz marzy grubo to jest szansa na 10 Ewentualnie dogadujesz sie z drugim doradca i jeden miesiac robicie na jednego a drugi na drugiego i smialo mozna fajna kase wyciagnac Polecam!
Cześć, mam pytanie ile zarabia netto mechanik samochodowy z 20-25 letnim doświadczeniem? Z uprawnieniami i certyfikatami?
Dzień dobry mam pytanie odnośnie pracy mechaników w salonie jak praca ? Wynagrodzenie ktoś coś wie?
Zadałem pytania odnośnie kupna auta, w formie elektronicznej, nie dostałem odpowiedzi. Kupiłem w innym salonie. Taka marka a taki nie profesjonalizm. Nie polecam.
Jestem zadowolony z pracy w grupie wróbel, wszystko zależy gdzie się pracuje, firma ma wiele oddziałów, a atmosferę tworzą ludzie. Matecznik wrocławski jest na tyle specyficzny ze od wejście os. zatrudnione tam traktują Cię z góry. A widzę ze najwiecej się produkują na gowork wrocławianie. Niech każdy spojrzy na siebie…. Jak to mawia klasyk szacuneczek…
Czyli atmosfera mocno się w poszczególnych oddziałach? Dlaczego tak się dzieje, to wina 'góry' czy generalnie ludzi, którzy tam pracują.?
mam pytanie prosze o odpowiedz! Czy ktos z was orientoje sie czy do salonu mercedesa mozna przesłac cv w sprawie pracy na ecepcji? posiadam wielloletnie doswiadczenie gdyz pracowałam w warsztacie samochodowym i moja rola to taka ze umawiałam klietów ,odwoziłam ich do domu zamawiałam czesci, robiłam opłaty ,wystawiaam rachunki a w bmw powiedzieli ze to nie doswiadczenie se liczy tylko chody u prezesa bo to praca po znajomoscipowaznie napiszczie ?
Ile można zarobić na stanowisku telefonicznej obsługi klienta we Wrocławiu? I czy można pracować zdalnie?
Nie potrafię odpowiedzieć bo nie wiem w sumie gdzie jest ta oferta nawet. Podpowiesz? Chętnie bym poczytała jakie mają wymagania
OK
Witam Państwa, Co Państwo możecie powiedzieć na temat pracy na stanowisku doradcy kredytowo ubezpieczeniowego? Stawka, godziny pracy# wolne soboty itp?
Wszystko ok.
Jesteś pracownikiem? Bo właśnie ciekawi mnie czy jest tutaj ktoś zadowolony w 100% ze swojej pracy...
Salon i sprzedaż samochodów na jak najwyższym poziomie. Miaszkam w okolicach stolicy i tutaj też wcześnie kupowałem auta. Warto było jechać przez połowę Polski, żeby we Wrocławiu nabyć nowy samochód. Obsługa przedsprzedażowa i kontakt czy to z panem Maciejem , czy panią od ubezpieczeń bez najmniejszych zastrzeżeń. Wydanie auta też na najwyższym poziomie. Taka wisienka na torcie to to, że było ok. połowy paliwa w zbiorniku. Szanowni Państwo moje szczere gratulacje. Krzysztof Piekutowski
Jak się pracuje w Mirosław Wróbel Sp. z o.o. Autoryzowany Dealer Mercedes Benz?
Zobacz opinie na temat firmy Mirosław Wróbel Sp. z o.o. Autoryzowany Dealer Mercedes Benz tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 26.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Mirosław Wróbel Sp. z o.o. Autoryzowany Dealer Mercedes Benz?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 17, z czego 2 to opinie pozytywne, 10 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!