Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem

• Pekin
  • Ostrowy
  • Podlesie

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.

Opinie o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.!

Zupa

25.09.2010 15:03

Ja se jade na pilota i mam ogórków 2h + 4h zimioków i dam se radę w polu i na hucie ...8zł
    al

24.09.2010 11:47

ali - 2010-09-24 11:41:48 co wy wypisujecie za bzdury ostatnio powiedzial mi pan [usunięte przez moderatora]. ze krakowie bedziemy zamiatac ulice i dlatego wysylaja nas do dabrowy bez powrotu takie mamy zwazki w krakowie no co nie ma odpowidzi na to chyba juz nie ma ludzi w krakowie z jajami zeby z tym walczyc
    ali

24.09.2010 11:41

co wy wypisujecie za bzdury ostatnio powiedzial mi pan [usunięte przez moderatora] ze krakowie bedziemy zamiatac ulice i dlatego wysylaja nas do dabrowy bez powrotu takie mamy zwazki w krakowie

11.09.2010 16:20

anonim - 2010-09-07 19:12:39 abc - 2010-08-28 13:05:27 Kilka słów na temat polityki kadrowej Kolpremu: Jestem pracownikiem Taboru ale uważam, że dobrym pomysłem, który przyniósłby Kolpremowi wiele korzyści byłoby rozwiązanie umowy z Taborem i zaproponowanie uczciwym i sprawdzonym pracownikom tej firmy bezpośredniej pracy w Kolpremie. Gdyby jednak to nie było możliwe, proponuję przejęcie przez Spółkę chociaż kilku najlepszych pracowników Taboru. Korzyści, które wówczas odniósłby Kolprem to m.in.: - uzyskanie młodych ambitnych pracowników, posiadających już pewne doświadczenie oraz znajomość pracy - obniżenie kosztów (płacono by tylko pensje dla pracowników a nie jak do tej pory opłaty za „wypożyczenie” pracownika dla właścicieli firmy Tabor) - zwiększenie ilości stałych pracowników pozwoliłoby na stabilizacje życiową dla ich samych oraz na zmniejszenie problemu z obsadami lokomotyw i posterunków nastawczych w Spółce . Oczywiście można posiłkować się pracownikami z innych oddziałów AMP np. z Krakowa ale o ile mi wiadomo sytuacja wiekowa w tamtejszym Kolpremie jest zbliżona do tej z Dąbrowy Górniczej a więc nie jest to rozwiązanie długoterminowe. Swój pomysł motywuję zaawansowanym wiekiem obecnych pracowników Spółki, którzy w znakomitej większości mają znacznie powyżej 50 lat życia a co za tym idzie w ciągu najbliższych miesięcy i lat wielu z nich odejdzie na emeryturę i warto już dziś pomyśleć o uzupełnieniu braków kadrowych, młodymi, zaangażowanymi w pracę ludźmi, którzy z czasem mogą stanowić o sile i przyszłości Spółki. Warto dać im taką szansę gdyż jest to również szansa dla Kolpremu. Polityka kadrowa długoterminowa ? A w którym przedsiębiorstwie w Polsce o tym myślą. Zysk staje się nadrzędną sprawą plus stające się chorobliwe cięcia kosztów. A pozostałe to dodatek. A wiek powyżej 50 nie może być żadnym wskaźnikiem do tego by zatrudnieniać osoby z firm zajmujących się wynajmem pracowników. Wiele się zmieniło po ostatnich negatywnych opiniach KIEROWNIKOW zwłaszcza na zm A zatrzeli traktować pracownikow jak kolegów a nie niewolników .Zmieniła się atmosfera na zmianie.ŚWIATEŁKO W TUNELU

07.09.2010 19:12

abc

28.08.2010 13:05

PTS

13.08.2010 22:32

...widać ,że w Kolpremie się duuuuużo POprawiło skoro nie słychać płaczu i wylewu łez.Będą POdwyżki ......heh na mieście
    skandal

12.07.2010 16:09

przykro się robi że znowu walcownia została pominieta w nagrodzie za dobre wyniki ,jak zwykle surowcowa skorzystała , widocznie kierownictwo p1k stwierdziła że nam się nie należy że nic nie robimy zresztą zawsze tak mówią o walcowni
    aabbcc

27.06.2010 19:12

moglo , zapewne na gorsze , jak prawie wszedzie

27.06.2010 09:44

aabbcc - 2010-06-27 06:38:31 Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Cytuje wpis maszynisty z reklamowanej przez Ciebie Firmy 2007?, trzy lata minęły, mogło się zmienić.
    aabbcc

27.06.2010 06:38

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Cytuje wpis maszynisty z reklamowanej przez Ciebie Firmy " mlekiem i miodem płynącej": Prawda o Ctl Rail 01.04.200715:07 Wnerw Ctl Rail to obóz, gdzie pracodawca ma kodeks pracy za nic a maszynista ma obowiązek prowadzić pociąg bez względu na to ile godzin już jest w pracy. Prośbą, obietnicami premii, czasem szantażem czy wręcz groźbą dyspozytura wymusza na maszyniście prowadzenie pociągu grubo ponad ustawowy czas pracy byle tylko doprowadzić go do stacji końcowej. Faktem bezsprzecznym jest, że wielu kolegów maszynistów ulega dyspozytorom i na własną odpowiedzialność jadą 16, 20 a nieraz i wiele więcej godzin. Zwykła głupota a może chęć przypodobania się naczalstwu kiedyś doprowadzi do tragicznych w skutkach konsekwencji. Wówczas władza firmy umyje rączki a wina spadnie na chcącego jak najlepiej dla firmy maszynistę. Obiecywane za kadencji starego prezesa podwyżki płac po zmianie zarządu poszły w niepamięć. Śmieszne 220 zł brutto ryczałtu na dojazdy do pracy są niczym w stosunku do faktycznych kosztów ponoszonych przez maszynistów, sięgających nieraz nawet 500 - 600 zł miesięcznie. W imię czego takie koszty ma ponosić pracownik?! Dyspozytura nie ma zielonego pojęcia o swojej pracy. Planiści zatrudniają maszynistów do obsługi pociągów ze stacji poczatkowych oddalonych czasem o kilkaset kilometrów od miejsca zamieszkania. Poza tym są często aroganccy, żeby nie powiedzieć chamscy w stosunku do tych, którzy ciężko pracują na ich wypłaty. Chętnie przytoczyłbym tu parę nazwisk ale zainteresowani doskonale wiedzą o kim mowa. Możnaby dużo jeszcze napisać o największym prywatnym przewoźniku kolejowym ale po co? Ci w środku wiedzą i cicho siedzą a ci z zewnątrz i tak nie wierzą... Z pozdrowieniami dla zazrządu - wkurzony do bólu maszynista.
    aga

26.06.2010 15:24

a co to jest i gdzie?
    ctl

26.06.2010 09:42

maszynisci zapraszam do ctl podwojna trakcja 5500 netto

24.06.2010 09:29

Prawda, masz rację inne związki nawet na to nie jest stać aby takie spotkanie zorganizować , myślę że nowy przewodniczący OPZZ w Krakowie zacznie coś robić dla pracowników bo jego poprzednicy to nieporozumienie kompletne !
    JJ

14.06.2010 23:40

Co ty człowieku pleciesz, szkalujesz człowieka a pewnie mu na odprawie w oczy patrzysz. Proponuje na początek współpracę ze słownikiem ortograficznym.

14.06.2010 23:09

Ty który sam siebie nazywasz przeciwnikiem człowieka, któremu wiele zawdzięczasz - ty sam- co dla innych zrobiłeś oprócz szkodzenia ludziom i rzucania potwarzy?
    ....

08.06.2010 08:11

Znam.

07.06.2010 08:08

.... - 2010-06-06 09:02:33 Dlaczego dalej te same osoby ? Jeśli załoga chce zmian w działaniu związku na rzecz pracownika, to napewno nie można oczekiwać tego od osób które są juz od wielu lat w tym ,,gąszczu Znasz kogoś takiego?
    ....

06.06.2010 09:02

Dlaczego dalej te same osoby ? Jeśli załoga chce zmian w działaniu związku na rzecz pracownika, to napewno nie można oczekiwać tego od osób które są juz od wielu lat w tym ,,gąszczu " związkowym. Są młodsi ,,nie zainfekowani".

02.06.2010 17:06

aabbaa - 2010-05-25 18:21:10 a kto kandyduje , czy coś wiadomo Lebiest oaz Polański

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem?

Kontakt - Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.

Al.J.Piłsudskiego 92 41-308 Dąbrowa Górnicza

KRS:0000020787

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy
    aabbaa

25.05.2010 18:21

a kto kandyduje , czy coś wiadomo
    Aga

25.05.2010 18:15

tak tylko kto jest tym właściwym
    aabbaa

25.05.2010 16:42

idą wybory do Rady Nadzorczej , więc macie szanse wybrać kogoś kto będzie dobrze reprezentował załogę
    wwwww

21.05.2010 11:30

przeniesiono kierownika zmiany B ,bo nie szanował ludzi i tam inne sprawy,,,,, no ale mamy następce który nie szanuje ludzi ,dyżurny ruchu na walcowni na zm. B ,zaczyna robic to samo , ale jak przeniosa pani wagowa na wl to morze złagodnieje z kobietą sam na sam he he he
    abcd

19.05.2010 18:15

Ta Kolprem ma super!!12%premii a biedny mittal tylko 4 tyle że matoly w mittalu maja w podstwie premie juz a to tylko reszta
    bombel

03.05.2010 13:03

Nie dałem w łape,chodziły pogłoski ze tam mozna ale dostałem bo miałem komornika na głowie i pisałem juz wczesniej 2 razy.moze dlatego.Co z tego ze dostałem jak komornik szarpna prawie cała moja kase a ja dalej niemam zadnej pracy.Wolał bym niemiec komornika ani tej kasy i dalej pracowac,ta praca to byl skarb!!!
    Bombel

03.05.2010 10:29

Jak dałeś w łapę ,to nawet się nie przyznawaj, bo nie ładnie tak robić i jeszcze się tak chwalić a fujjj .Ty to jesteś zaradny pewnie wysssałeś to z mlekim matki. Narka
    bombel

01.05.2010 12:32

anonim - 2010-04-29 12:41:31 Przedmówca dobrze napisał,spróbujcie tylko cwaniaki wrócić do Kolpremu to was na butach wyniesiemy.Wzięliście odprawy ,macie średnio po 100 tyś na koncie,my za was(usunięte przez moderatora) a teraz chcecie wrócić i tyle samo zarabiać??????Wybijcie sobie to z tych (usunięte przez moderatora) napewno się na to nie zgodzimy. Jak jestescie takie cwaniaki to sami mogliscie sie pisac na odprawe,co niechcieli wam dac? To było dac w łape i mielibyscie tez tyle na koncie co ja.Jak bedzie mało ludzi to nas przyjma,bo kogo jak nie nas!!!!

29.04.2010 12:41

Przedmówca dobrze napisał,spróbujcie tylko cwaniaki wrócić do Kolpremu to was na butach wyniesiemy.Wzięliście odprawy ,macie średnio po 100 tyś na koncie,my za was (usunięte przez moderatora)a teraz chcecie wrócić i tyle samo zarabiać??????Wybijcie sobie to z tych (usunięte przez moderatora)napewno się na to nie zgodzimy.
    Spadaj bomblu

29.04.2010 10:29

Szarpnąłeś odprawę w nagrodę za częste chorowanie i ogólne nieróbstwo i chcesz wrócić >co za tupet WOW!! (usunięte przez moderatora)POD MOST
    bombel,rumun

28.04.2010 17:00

Witam! Panowie poszukje pracy,jako ustawiacz albo maszynista nie wiecie nic o przyjeciach w kolpremie.Zaznacze ze juz pracowałem w Krakowskim Kolpremi i chetnie bym tam wrocil.Takiej pracy jak tam to nigdzie nie znajdziecie,zapewniam was.

22.04.2010 14:42

pppppp - 2010-04-22 13:16:43 praca na pilota to też odrębna praca i też określa to zapis jaką prace może wykonywać lok.zdalnie sterowana wiec skoro nie znasz zagadnienia to się na ten temat nie wypowiadaj, Lokomotywa zdalnie sterowana nie może wykonać żadnej pracy samodzielnie, kierują nią ludzie, więc jeśli ktoś jest debilem i wykonuje to czego mu nie wolno i za co mu nie płacą, to już pozostanie debilem na zawsze. Nie słyszałem, żeby kogoś zwolniono za odmówienie pracy ze względu na zagrożenie bhp. Denerwują mnie ludzie, którzy wpierw pokazują, ze można pracować w pojedynkę, żeby zrobić dobrze kierownikowi, a potem obrabiają cztery litery wszystkim świętym na forum, że niby tacy biedni i zmuszani do pracy ponad ludzkie siły.

22.04.2010 14:23

pppppp - 2010-04-22 13:10:55 posłuchaj ,pracuje na przewozach na hts ,i mówi sie że była taka sytuacja na zm .b że maszynista bez uprawnień na pracę lok na pilota pojechał sam z dzwigiem kolejowym na punkt paliwa , wiec powinien być z ustawiaczem , wiec wyluzuj troszkę Do zwolnienia !!!

22.04.2010 14:11

anonim - 2010-04-21 08:25:34 wrrr - 2010-04-20 11:54:36 słuchajcie wczoraj po południu wracając z pracy na terenie hts, niemam w zasdzie nic współnego z przewozami ,ale do czego zmierzam stojac na przejezdzie kolejowym ,przejezdza spalin owka spychając żuraw kolejowy i nie widzę żadnego pracownika czyli drużyna manewrowa,pojechałem z ciekawosci drogą sledzilem dokąd jedzie, pojechałna stacje tam gdzie tankuje sie paliwo, doznałem szoku jak sie dowidziałem że maszynista tej lokomotywy wykonuje tą prace sam ,to sie w głowie nie miesci, z tego co sie dopytałem to takich prac nie może maszynista wykonywac sam , powiedziano mi że powinien mieć ustawiacza który powinien pilotować ten przejazd spalinówki ....czy ludzie sa tak nie odpowiedzialni ,a może na polecenie przełożonego sie tak robi BZDURA. Jeśli nie masz nic wspólnego z przewozami, to najlepiej się nie odzywaj. Maszynista z uprawnieniami ustawiacza może samodzielnie wykonywać pracę na lokomotywie zdalnie sterowanej. Lamom za wypowiedzi dziękujemy. Z pilotem od telewizora , przepisy kolejowe oraz regulaminy techniczne - proszę o zapoznanie się, a nie kompromitować się na forum.
    aaaaaaaa

22.04.2010 13:21

maszynista który sam wykonuje manewry bez ustawiacza ,jest to niedopuszczalne a że ludzie nadzoru na to pozwalają to już odrębna sprawa ,
    pppppp

22.04.2010 13:16

pppppp

22.04.2010 13:10

21.04.2010 08:25

21.04.2010 08:21

tak - 2010-04-20 11:39:31 w zeszłym roku w mittalu nagroda to kwota około 800 zł a w kolpremie 250 zł ,mówię o pracownikach fizycznych, czyżby w tm roku znowu dostaniemy nagrode o 70% mniejszą a przecież kolprem sie dołozył do wypracowania zysku i to nie mało , zobaczymy poczekamy Dlaczego nie napiszesz, że w Mittalu premia wynosi 4 %, a w KOLPREmie 12 %. Czyżby przez zapomnienie? Widzę, ze niektórzy biją pianę dla samego bicia piany. Są różnice płacowe na minus, są też na plus.

20.04.2010 20:27

Widocznie maszynista był w rezerwie to wysłali go żeby wyposażył dźwig.Niestety takie praktyki są u nas stosowane a maszyniści nie mają na tyle odwagi żeby się sprzeciwić.Niestety Pracownicy sami godzą się na prace niezgodną z przepisami choć każdy który to robi ,robi to z różnych powodów,jedni robią to za parę groszy premii a inni bo się boją odmówić.

Zostaw merytoryczną opinię o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.