GlaxoSmithKline
2 79 242 5 1

Opinie o GlaxoSmithKline

Filtruj opinie po kryteriach:

Operator
 Opinia

Szkoda tych dobrych i normalnych szefów z tabletkami a teraz kolejny normalny odszedł -czy to jest dobry sposób na ogarnięcie tego chaosu?

Pomocna?
Tak14Nie
op
 Opinia
@Operator 08.07.2019 20:26

Potwierdzam szkoda. Szefowie którzy zostali nie mają pojęcia o produkcji. Jedna z czekolady, druga z mebli trzecia (jeszcze nic nie wie o tabletkowaniu) kolejni przyjdą pewno z branży gwoździowej bo nikt normalny tu nie przyjdzie. Jest jakaś wizja za tym wszystkim aby tak rozwalić obszar pytanie jaka - zamknąć GSK i postawić osiedle mieszkaniowe? Dobrzy operatorzy odchodzą bo mają dosyć. Za chwile cała obsada tabletkarni to będą osoby z zewnątrz z łapanki bo my już nie wytrzymujemy tych głupot.

Pomocna?
Tak14Nie
Sos
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@op 09.07.2019 11:27

Z tym osiedle to sam gadasz głupoty. Oczywistym jest fakt że źle się dzieje. Ale czyja to wina? Od czasu gdy na stanowiska liderskie dostali się karierowicze to zaczeli degradowac szefów zmiany. A tych przez ostatni rok zmieniło się kilkunastu. Nie rozumieli że szef był ich sprzymierzeńcem będąc razem z operatorami na każdej zmianie. Ale szefów się nie słuchalo gdy mówili że działy wspierające maja produkcję w... nosie, patrz technolodzy, LUR itp. Nikt nie jest idealny ale w gsk wybitnie zarządzający nie chcą słyszeć krytyki.

Pomocna?
Tak12Nie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@op 09.07.2019 11:27

Całkowicie się zgadzam pozbyli się szefów którzy znali się na pracy między innymi takich jak(usunięte przez administratora)do których można się było zgłośić z problemem. Zajeli się głupimi pomysłami nie potrafili wysłuchać pracowników bo to przecież tylko liderzy wiedzą najlepiej.Jeśli już ktoś się odważył powiedzieć swoje zdanie to był na czarnej liście za złą postawę. I tak to liderzy chociaż wymyślają głupoty nie potrafią przyznać się do błędu i to co kiedyś działało przestaje działać a to co nie działało nie działa nadal. Może czas wymienić liderów a nie szefów?

Pomocna?
Tak13Nie
Gsq
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Operator 08.07.2019 20:26

Przy czym dzisiaj są ludzie na stanowiskach liderów i menedżerów ale liderów i menedżerów nie ma. Oni nie wiedza o co chodzi oprócz robienia plakatów, kropek i cyrków przed swoimi szefami.

Pomocna?
Tak10Nie
kandydat
 Opinia
@Operator 08.07.2019 20:26

Dlaczego odszedł? Widzę, że pojawiła się oferta właśnie na szefa zmiany na którą aplikowałem i zostałem zaproszony. Możesz coś więcej napisać?

Pomocna?
TakNie
Pomocny
 Opinia
@kandydat 18.07.2019 15:52

Dlaczego odszedł- bo był normalny , nie pasował wdszystkowiedzącej pani lider nie przytakiwał i nie wchodził w t... więc go wywaliła zanim odeszła na l4.

Pomocna?
Tak1Nie
Tobiasz
 Opinia

Witam. Jakie zarobki oferuje firma GSK na stanowisku PC Service Manager?

Pomocna?
TakNie1
KardaMon
 Opinia

Co tam na HBW się wyprawia Gdzie ten co wszystko wie a nic nie pomoże ?

Pomocna?
Tak15Nie
Pzabt
 Opinia
@KardaMon 11.06.2019 23:09

Jak ja się cieszę,że już tam nie pracuję.......pozdrawiam nadal pracujących

Pomocna?
Tak21Nie1
ONA
 Opinia
@Pzabt 12.06.2019 05:27

Ja też się cieszę że tam już nie pracuję :)

Pomocna?
Tak14Nie1
Pardas
 Opinia
@KardaMon 11.06.2019 23:09

Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka????

Pomocna?
Tak12Nie
Pzabt
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ONA 24.06.2019 18:47

SM?

Pomocna?
TakNie
Mateusz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Widziałem ogłoszenie na szefa zmiany. Ktoś może napisać jakiś warunków finansowych można się spodziewać?

Pomocna?
TakNie
Produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mateusz 12.07.2019 07:20

Idź na rozmowę to się może dowiesz, tu wątpię, żeby ktoś Ci to powiedział.

Pomocna?
TakNie
Mateusz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Produkcja 12.07.2019 08:39

A system pracy? Jedna zmiana, dwie, trzy? Nie chciałem konkretnych kwot, tylko jakieś widełki.

Pomocna?
TakNie
DoMati
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mateusz 12.07.2019 07:20

Mateusz poczytaj to forum a nie patrz ze to duża, znana firma. Ta firma w ostatnim roku pozbyła się 4 szefów zmiany dlatego non stop szukają. Poczytaj co piszą osoby pracujące. Stres, zero normalności, jesteś tylko cyferka w excelu Płacą dobrze ale co z tego Płacą 1.5x średnia krajowa

Pomocna?
Tak8Nie
Mateusz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@DoMati 12.07.2019 12:50

Masz rację. Atmosfera to podstawa. Szkoda, że dobre zarobki nie idą z tym w parze.

Pomocna?
Tak6Nie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mateusz 12.07.2019 09:38

Całkowicie się zgadzam stres ,zero normalności .Jak nie będziesz przytakiwał to długo nie pracujesz i pod obstawą wyprowadzą Cię za bramę. Praca trzy zmianowa ,płaca nie najgorsza ale kasa to nie wszystko.

Pomocna?
Tak8Nie
Mateusz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 12.07.2019 14:50

System trzyzmianowy dla szefa zmiany to niestety nie jest atrakcyjna oferta. Nie ma nic gorszego niż naciski z góry.

Pomocna?
Tak9Nie
Szef zmiany
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mateusz 12.07.2019 07:20

Najgorsze stanowisko w całej organizacji. Niby jesteś nadzorem a masz przerabane za wszystkich. Decyzyjnosc na poziomie przytakiwania. A jak masz swoje zdanie to "rozwijasz się" poza dotychczasowym miejscem. Szukają bo większość zdegradowano lub wyrzucono.

Pomocna?
Tak9Nie
Patrycja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Szef zmiany 12.07.2019 16:25

A czy na to stanowisko zatrudniają kobiety?Od jakiego szczebla zaczyna się decyzyjność?Szef zmiany to osoba odpowiedzialna za zmianę?A ktoś pełniący rolę kierownika produkcji lub łączący kierowanie wieloma zmianami jest w tej firmie?

Pomocna?
TakNie
Szef zmiany
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Patrycja 12.07.2019 17:03

Tak, zatrudniają kobiety. Tu akurat nie ma znaczenia płeć. Szef zmiany to najniższe stanowisko z zarządzających. Zarządza bezpośrednio zmiana na której jest. Wyżej jest lider obszaru czyli ktoś pełniący rolę kierownika danej komórki. Nad nim menadżer i najwyżej dyrektor. Ot cała struktura.

Pomocna?
Tak7Nie
Tabletka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Do czego to doszło? Wypożyczają ludzi z firmy sprzątającej na produkcje, a osoby przeszkolone które by mogły iść na tabletkarnie siedzą na swoich działach ???? Śmiech

Pomocna?
Tak10Nie
DoMati
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Tabletka 10.07.2019 10:57

Śmiech że Ci co potrafili pracować częściowo odeszli a kolejni szykują się do odejścia Brawo menedżer brawo liderka

Pomocna?
Tak9Nie
GSK-q
 Opinia

Kolejne zwolnienia a liderki i menadzerka w znakomitych humorach. o co tu chodzi? Gdzie tu logika? Ile jeszcze ludzi zwolnią a ilu odejdzie samych az Księciuno się połapie o co chodzi.

Pomocna?
Tak24Nie
Mięso drobiowe z jelenia
 Opinia
@GSK-q 05.07.2019 15:20

To jakaś paranoja. Ilu operatorów zwolnili się lub zwolniono. Ilu szefów zmiany wyrzucono. Świadczy to o tym że zamiast rozwiązywać problemy usuwa się ludzi. To tak jak z problem solvingami - wypisać trzeba na byle g... A nikt z tym i tak nic nie zrobi! Przykre bo kiedyś była to godna firma.

Pomocna?
Tak24Nie
Operator jeden z wieluz
 Opinia
@GSK-q 05.07.2019 15:20

Ciekawe czy będą się tak cieszyćjak przyjdzie kolej na nie. Zwalniają tylko normalnych szefów bezkorporacyjnych mózgów.

Pomocna?
Tak20Nie
Oper
 Opinia
@Operator jeden z wieluz 05.07.2019 18:49

Jedna liderka już dostała do pomocy innego lidera, więc jej dni są policzone

Pomocna?
Tak14Nie
Woda morska
 Opinia
@Oper 06.07.2019 17:01

Taka prawda. Ciekawe co myśli lider obszaru gdy wie że za chwilę będzie " rozwijać się poza strukturami"?

Pomocna?
Tak15Nie
Motka
 Opinia
@Woda morska 06.07.2019 18:19

Oby jak najszybciej mogła rozwijać się poza strukturami tabletkarni a najlepiej Gsk. To co ona zrobiła z tym obszarem od maja 2018 nie udało się nikomu. Kłamstwa, zwolnienia, brak zaangażowania, brak szacunku do ludzi, wpadki jakościowe jakich nigdy nie było. Czas na nią był już dawno tylko menedżerka nie mogła sobie na to pozwolić aby główny jej lizus (oprócz skody) opuścił obszar. A tak we dwie pokazały co umieją. Pytanie kiedy do końca obudzi się książę na razie na wpół otworzył jedno oko

Pomocna?
Tak18Nie
Pytamboniewiem
 Opinia

Nie ma żadnej opinii o gsk finance hub ? Ktoś coś ?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Tyle ludzi odchodzi a nadzór nadal nie widzi swoich błędów

Pomocna?
Tak28Nie
Operator
 Opinia

Kolejny super pomysły bo nikt nie chce pracować w takiej atmosferze. Korporacyjne pranie mózgu nie działa na wszystkich .

Pomocna?
Tak34Nie1
Op
 Opinia
@Operator 25.06.2019 11:14

Dużo im to nie da, bo kolejne osoby szykują się do odejścia.

Pomocna?
Tak32Nie1
Normika
Nazwa działu: Dział Kontroli Jakości
 Opinia

Piszę po dobrych kilkunastu miesiącach od kiedy mnie tam nie ma. Byłam pracownikiem laboratorium. Praca byłaby rozwijająca, jeśli chodzi o umiejętności laboratoryjne, bo pracy sporo. I to był JEDYNY plus tej pracy. Minusy: - Atmosfera nieziemskiej presji i strachu. Przykład: nie wolno ci skopać analizy, chociaż robisz ją pierwszy raz w życiu. Niby masz kogoś do pomocy, ale zasięgnięcie rady sprowadza się do przeszkadzania temu komuś i rzucanie w ciebie na sali gromami. - Zadawanie pytań rodzi hejt. Dosłownie. "O co Ci chodzi, czemu nie możesz zrobić, tak jak jest napisane?!". Nieważne, że procedury bywają niejasne, jesteś w plecy kilka godzin, bo ktoś lub coś nawaliło w poprzedniej analizie i generalnie jesteś tam od miesiąca, więc gubisz się w natłoku nowych obowiązków. - PIERDYLIARDY szkoleń w różnej formie. Wciskane na (usunięte przez administratora) szkolenia uwłaczające ludzkiej inteligencji albo z zakresu, do którego nigdy nie będziesz miał dostępu. No chyba, że będziesz miał ten dostęp za dwa lata, jak wytrzymasz, i będziesz musiał przechodzić je jeszcze raz. - Ogólna paranoja. Trzymanie porządku jest ok, zwłaszcza w labo, ale sprawdzanie się nawzajem, co kto robił danego dnia, bo zostało kilka plamek na stole... Robienie zdjęć, żeby kogoś opieprzyć przy całym zespole... W pewnym momencie nawet darcie japy. Takie rzeczy nie działy się, ponieważ ktoś specjalnie zostawił (usunięte przez administratora) ale dlatego, że ktoś coś przeoczył. I, co ciekawe, nie szło to tylko od liderów (ci, jeśli już strofowali, to jakbyśmy byli przedszkolakami "Kto jeszcze gromadzi bajzel w szafkach? Bo jak przejdę!..."). Pracownicy nawzajem próbowali się tłamsić. I to srogo. Ponieważ byłam niepokorna i głośno oznajmiałam co myślę, wsiadł na mnie praktycznie cały zespół i liderzy. Nie pasowało im wszystko - od sposobu, w jaki pracuję (np. pomaganie innym - spowalniało to moją pracę) do charakteru pisma (gdzie mam normalne pismo). Spory ferment siałam mając pytania do szkoleń. Ktoś poniżej wspomniał o spotkaniu Let's talk. Byłam na podobnym spotkaniu, nie wiem, czy miało tę samą nazwę. Atmosfera była identyczna, jak ktoś opisał, mogę ją spokojnie potwierdzić. Wnioski z tych spotkań? Pewnie obejmuje je jakaś klauzula tajności. Ale możecie je przewidzieć. Odradzam stanowczo.

Pomocna?
Tak39Nie1
Zygula
 Opinia
@Normika 24.05.2019 13:08

Sama prawda, popieram niestety....

Pomocna?
Tak14Nie
Uffff
 Opinia

Jest OK a będzie jeszcze lepiej........ Wiwat Dworki, Wiwat Książe, Wiwat MY.....

Pomocna?
Tak30Nie
byłyNAszczęście
 Opinia
@Uffff 13.06.2019 15:36

Wiwat operatorzy którzy boją się gadać a w pracy narzekają jest Was wielu pozdrawiam

Pomocna?
Tak9Nie
Uff2
 Opinia
@Uffff 13.06.2019 15:36

Co nas nie zabije, to nas wzmocni! Hejterzy do piachu!

Pomocna?
TakNie7
Prob
 Opinia

Cześć, co sądzicie o ostatnich wydarzeniach? Jak daleko to sięgnie? Czy książe wyciągnie właściwe wnioski?

Pomocna?
Tak21Nie4
wie co mowi
 Opinia
@Prob 28.05.2019 15:16

moze wreszcie bo po spotkaniu z nim, HR i Solidarnością na ktorym otym wszystkim mowilam zostalam ze tak powiem olana cieplym moczem a sam dyrektor probowal mi wmowic ze to ze mna cos jest nie tak

Pomocna?
Tak43Nie1
noCoTy
 Opinia
@wie co mowi 28.05.2019 19:36

Ciekawe kiedy dojdzie do nich że liderki nie robią nic oprócz PR. Teraz to widać doskonale. Szkolenia- fałsz na fałszu. Szkolenia dla szkoleń aby sie podpisać lub odklikać aby Płótno nie darło się że znowu przeterminowane. Na tym przykładzie widać dokładnie poziom tych szkoleń i ich siłę działania.... byle nie było opr. Wg mnie książe powinien otworzyć swoje oczy i zobaczyć na trzeźwo na tym przykładzie jak wygląda firma. Firma a niej obraz w ustach dworek. Z resztą to już chyba widać teraz trzeba przyjąć to że jest kompletna rozyebka.

Pomocna?
Tak50Nie
kolega
 Opinia

a kto kogos pomawial za pomoca srodkow masowego przekazu radze powrot do szkoly i nauczyc sie czytania ze zrozumieniem

Pomocna?
Tak13Nie
kolega
 Opinia

widać ze autoryzowane salony SKODY maja dostep do internetu

Pomocna?
Tak43Nie
Prawda boli
 Opinia

Tu nikt nikogo nie pomawia tylko mówi jak jest .firma ściek, taka prawda skoda pcha ją na dno razem z resztą dworek

Pomocna?
Tak33Nie
Zrezygnowany
 Opinia
@Prob 28.05.2019 15:16

Sięgnie tylko tych na dole reszta wyjdzie z tego cało jak zawsze. Wnioski takie że nic się nie zmieni nadal będzie liczyć się ilość . Nadal będą wprowadzać bezsensowne zmiany żeby pokazać że coś robią, ogólny chaos,fatalna dokumentacja i fatalna komunikacja. Przykro że tak to musi wyglądać a można przecież inaczej tylko trzeba chcieć.

Pomocna?
Tak34Nie
BP
 Opinia

Oo widze, ze GSK już zaczyna sądami straszyć, bardzo ładnie. Niedługo pewnie zwolnienia dyscyplinarne się będą sypać. Dobrze, że już nie mnie nic nie łączy z tą firmą.

Pomocna?
Tak14Nie
pracownik
 Opinia
@BP 11.06.2019 16:31

już poleciały dyscyplinarki

Pomocna?
Tak9Nie
gskdno
 Opinia

Jak myślicie jak to się skończy bo tak być nie może ?1!??

Pomocna?
Tak14Nie1
Operator jeden z wielu
 Opinia
@gskdno 10.06.2019 01:07

Chyba jednak może, bo nic się nie zmienia a jak już coś wprowadzą to raczej na gorsze. Pracownicy coraz bardziej zestresowami boją się własnego cienia.

Pomocna?
Tak28Nie
gskdno
 Opinia
@Operator jeden z wielu 10.06.2019 17:55

MASAKRA

Pomocna?
Tak23Nie
Orzeł
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Mam pytanie-jaka agencja pracy teraz rekrutuje do pracy w gsk?Produkcja .

Pomocna?
TakNie8
uciekaj
 Opinia
@Orzeł 22.05.2019 10:12

agencja uciekaj i nie przychodź tutaj poczytaj to forum zanim przyjdziesz na rozmowe na rozmowie ochy i ahy a w pracy o ja pie......e i o k....a.

Pomocna?
Tak36Nie
Orzeł
 Opinia
@uciekaj 03.06.2019 13:57

A nazwa agencji?

Pomocna?
Tak1Nie3
Vs1
 Opinia
@Orzeł 05.06.2019 13:21

Naprawdę jesteś aż tak mocno zdesperowany żeby Tu pracować???? Nie czytasz tego forum? Tutaj naprawdę wypowiadają się ludzie którzy JESZCZE tu pracują, a nie jacyś flustraci którzy stracili pracę i chcą się odegrać negatywami. W każdym razie chciałeś wiedzieć to Ci odpowiem. Zatrudniają bezpośrednio przez GSK. Nawet zrobili wśród pracowników program poleceń za kasę, tylko jestem ciekaw kto o zdrowych zmysłach wpakuje do tego kanału kogoś znajomego, albo nie daj Boże kogoś z rodziny???? W każdym razie życzę Tobie powodzenia i stalowych nerwów bo będą Ci potrzebne jeśli Cię zatrudnią????

Pomocna?
Tak34Nie3
emma123
 Opinia
@Vs1 05.06.2019 14:10

Witam. Co do cholery jest nie tak w tej firmie??? Szukam pracy, gdzie mozna zarobic. Idziesz, robisz swoje i tyle. Klapki na oczy i uszy. Wiec co jest nie tak??? Nie płaca, nie ma przerw, bezpłatny przymusowy urlop??? Proszę o rzetelną opinię.

Pomocna?
TakNie
uciekaj
 Opinia

a teraz cytat z elektrycznych gitar to juz jest koniec, nie ma juz nic, jesteśmy wolni, możemy iść. jak tak dalej będzie zasilimy szeregi w innych zakładach w Poznaniu a na miejscu gsk postawią bloki mieszkalne

Pomocna?
Tak16Nie
Już uciekają
 Opinia
@uciekaj 03.06.2019 13:59

Już uciekają. ONI chyba nie zdawają sobie sprawy ile osób ma powysyłane CV i ma zamiar zmienić pracę-albo udają że nie wiedzą żyjąc w przekonaniu że GSK to przecież najwspanialszy pracodawca w Poznaniu i ludzie "wiszą na płotach" żeby dostać tu pracę. Dobrych pracowników którzy rzucili papierami nawet nie próbowano zatrzymać. Ex pracownicy Polfy którzy są na emeryturach łapią się za głowy i nie wierzą jak można było rozyebać taki zakład, gdzie oni szczycili się i byli dumni że pracują w tej fabryce. Założyciele Polfy przewracają się w grobie. No i MACIE te swoje nowe sposoby zarządzania. KSIĘCIUNIO razem ze swoimi DWORKAMI sami "wejdą na maszyny" i pokażą swoje "standardy" bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie komu pracować.

Pomocna?
Tak41Nie
Bravo zarząd
 Opinia

Wiarygodne źródła donoszą że Glaxo tonie a tonacy .....

Pomocna?
Tak16Nie
CAG
 Opinia
@Bravo zarząd 30.05.2019 16:21

Maskowanie, a co z GIF, CAG itp. Anglicy juz nie beda tak milo patrzec na GSK POznan. Ksiąze czas zabrac zabawki. Gratulacje dla Próchna, Dziabaczki, Olchy i salonów Rapid. Byle na zielono....... Jak mozna tak rozj.....c zaklad.

Pomocna?
Tak34Nie1
Vs1
 Opinia

I w końcu jeb... Cała góra dawała ciche przyzwolenie na TO, a TO było zgłaszane niejednokrotnie na najwyższym szczeblu. Przykład. Był kiedyś taki operator w fazie szkolenia i JAKO JEDYNY ZE WSZYSTKICH pracował tak jak powinien. Ale był za wolny, dokładny, niewygodny i się go pozbyto. Jak go zwalniano to ich wszystkich pozamiatał znajomością procedur, ale co z tego.Już go z Nami nie ma. A teraz wielkie HALO??? Najlepiej znaleść jednego kozła ofiarnego w postaci tabletkarni i wszystko fajnie. Albo szybko i byle jak, albo powoli i dokładnie. Nie da się trzymać 2 srok za 1 ogon. A jakie było zadowolenie przy ścianie płaczu gdy świeciła się na zielono. Pełny zachwyt OCH i ACH, gratulacje od Księciunia,nowe transwery. Ale co tam POLAK POTRAFI- operator (usunięte przez administratora) się a nie daj się- a teraz operator winny( żebym nie był zle zrozumiany - potępiam postępowanie tych osób które wyleciały ). Jestem tylko ciekaw jak zamydliły oczy brytyjczykom. A jeszcze za niedługo 2 rzut na taśmę. Ale chyba z polakami im tak łatwo nie pójdzie.

Pomocna?
Tak49Nie1
King
 Opinia

Każdy Książę kiedyś miał swój kres...

Pomocna?
Tak33Nie
Neon
Nazwa działu: Dział Kontroli Jakości
 Opinia

Witam jakie są zarobki na stanowisku analityk i starszy analityk w laboratorium?

Pomocna?
TakNie2
Opony
 Opinia

Heloł heloł Bridgestone poznan płaci 5000brutto plus wraca środki za dojazd Oferta dla nowych pracowników Co na to nasze Dworki ??? Byłem na rozmowie, to jest prawda Czas emigrować

Pomocna?
Tak19Nie
Kierowca opon
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Opony 23.02.2019 14:26

No to na co czekasz ?! Podrzucić Cię ?! Baran ...

Pomocna?
Tak10Nie
Oponiarz
 Opinia
@Opony 23.02.2019 14:26

Super kasa, rzuc okiem na grafik najpierw, 5dni wolnych w miesiacu, ps 5300 a nie 5000, nie jest kolorowo tutaj, jedynie wyplata jest w miare

Pomocna?
Tak3Nie
Sowa333
 Opinia
@Opony 23.02.2019 14:26

Ja pracowałem w Bridgestone, fabryka ogólnie jest spoko ale bardzo wymagająca,musisz też przejść testy rekrutacyjne , w pracy dostaniesz taki wycisk fizyczny i psychiczny,że po mc lub dwóch sam się zwolnisz. Pracujesz w 4 brygadowce , 7dni pracy na 2dni wolnego z czego ostatni dzień kończysz nocka i nie masz mocy żyć. Zarobisz z początku około 3,5k na rękę.

Pomocna?
Tak7Nie1
zainteresowany
 Opinia

cześć. pojawiła się praca dla technika. Czy ktoś mógłby napisać jaka atmosfera w dziale, zarobki, itd. generalnie, czy warto aplikować ?

Pomocna?
TakNie4
Tommy Lee Jones
Nazwa działu: IT
 Opinia

Niedawno dołączyłem do GSK. Byłem bardzo szczęśliwy gdy dowiedziałem, że będę pracował w tej firmie. Słyszałem o niej wcześniej wiele dobrego. Pech chciał, że to co tutaj zobaczyłem było zgoła odmienne od moich wyobrażeń. Miały być: - stabilność zatrudnienia - work-life balance - relacje sprzyjające rozwojowi - rozwój formalny - regularne, otwarte i szczere rozmowy z przełożonym Podczas rozmowy kwalifikacyjnej usłyszałem piękne wizje na temat przyszłych zarobków, premii, rodzaju umowy, perspektywach i dodatkowych świadczeniach. W praktyce okazało się to nie do końca zgodne z prawdą. Wewnątrz zobaczyłem zdemotywowanych pracowników, ogólny chaos, cykliczne zwolnienia. Atmosfera bardzo średnia i zepsuta gdzie każdy tylko knuje aby to jego nie zwolnili. Niemal wszyscy pozbawieni są znajomość misji przedsiębiorstwa, co ma wpływ na poczucie braku sensu wykonywanych zadań. Często widzę tylko siedzących w kuchni i narzekających ale też bezradnych i zagubionych. Byłem na tak zwanym „Let’s talk” było to pierwsze moje spotkanie z liderami firmy. Uderzyła mnie grobowa atmosfera i to, że nikt nie zadawał pytań. Pytałem starszych pracowników i dowiedziałem się, że kiedyś na tych spotkaniach panowała żywa dyskusja. Niestety, w GSK managerowie są słabi, bo po dostaniu stanowiska wpadają w poczucie, że już są świetni i po prostu zarządzają starymi nawykami. Zamiast wierzyć w kompetencje pracownika, narzucają mu swój sposób działania i sprawdzają go na każdym kroku. Do niego wracają więc niedokładnie wykonane zadania, które wymagają dodatkowego sprawdzenia. Pojawia się błędne koło działania. Kontrole są tym większe im rosnące ciągle ryzyko zwolnienia. Najważniejsze dla pozycji takiego managera jest wrażenie, że wie wszystko i nigdy się nie myli. W GSK szczycą się niby wartościami, które w praktyce są negowane. Coraz częściej pojawiają się przypadki mobbingu. Spotkałem się z kierownikami, którzy mają poważnie uzależnienia i inne problemy. Wykorzystują do tego pracę zdalną, która to umożliwia ukrycie wszystkich problemów. Szkoda tylko pracowników, muszących się z tym zmierzyć. Człowiek taki może nie zdawać sobie sprawy z tego, że ma problem, a już na pewno się do tego nie przyzna. Cała patologia przelewa się na pracowników, co pogłębia tylko kryzys. Ciekawe jest też, że wobec pracownika wymagana jest nie wiadomo jaka znajomość angielskiego a tymczasem wielu managerów nie potrafi się porozumiewać jasno w tym języku. Nic więc dziwnego, że role zarządcze przenoszone są do innych krajów.

Pomocna?
Tak71Nie
John
 Opinia
@Tommy Lee Jones 24.03.2019 21:18

Tommy to co piszesz to niestety w 100% prawda! Najsmutniejsze jest to, ze opinia o GSK dotyka wszystkich ludzi tam pracujących. W GSK jest grupa ludzi co zna się na IT, z miesiąca na miesiąc, ta grupa się zmniejsza. Zostają Oni zastąpieni ludźmi co zamiast zająć się praca, uprawiają politykę, kryjącą ich brak PODSTAWOWEJ! wiedzy o technologii. A wszystko to ma na celu utrzymanie ich przy stołku...

Pomocna?
Tak36Nie
talent magnet
Nazwa działu: IT
 Opinia
@John 25.03.2019 16:06

Rewolucja już się rozpoczęła. Reskillujcie sie zamiast narzekać!

Pomocna?
Tak1Nie10
Proktolog
 Opinia

Patrząc na to co dzieje się na tabletarni wsadach i drażowni można rzec Czy jest na sali proktolog bo jesteśmy w dooopie.

Pomocna?
Tak60Nie1
???
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Proktolog 18.02.2019 12:41

Spychacz?

Pomocna?
Tak1Nie
jeszcze_NIE_ZWOLNIONY
Nazwa działu: IT
 Opinia

Niestety moja opinia nie będzie pozytywna.Sytuacja w IT jeżeli chodzi o BSC Poznań z miesiąca na miesiąc się pogarsza.Średnio co pół roku zwolnienia, jeżeli ktoś odchodzi firma nie próbuje nawet zatrzymać, role przenoszone są do UK lub US.Pisząc o IT mam na myśli zespoły z biura na ul.Grunwaldzkiej.Jak tu normalnie pracować jak co miesiąc ktoś odchodzi a co pół roku czekasz na slajdy ,zeby zobaczyć czy Twój zespół/rola nie został zlikwidowany.Plotki głoszą,że Poznań będzie się skupiał na centrum kompetencji (veeva,salesforce,workday) Finance Hub) a zespoły związane z infra wrócą do UK/US.Kapitan już opuścił statek i plywa nowym w Krakowie.

Pomocna?
Tak16Nie
Tomek
 Opinia
@jeszcze_NIE_ZWOLNIONY 17.03.2019 19:44

Słyszalem na targach pracy , że firma organizuje staze. Po co to robić skoro jest tak źle i zwalniaja ludzi ? Czyli nie warto na nie aplikować , bo i tak cię nie zostawia ?

Pomocna?
Tak5Nie3
Seba
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Tomek 19.03.2019 09:54

Tomeczku... odpowiedź jest jasna stażysta to najtańsza siła robocza.Stażysci są zatrudniani przez firmę zewnętrzną.Mimo to polecam staż mozna zdobyć doświadczenie i znaleźć pracę poza gsk.

Pomocna?
Tak3Nie
1
Han Solo
 Opinia
@jeszcze_NIE_ZWOLNIONY 17.03.2019 19:44

Nawet wymienione przez Ciebie zespoly maja problemy, bo koledzy z Indii sa tansi i oferuja jakosc uslug IT na podobnym poziomie...

Pomocna?
TakNie
ON
Nazwa działu: IT
 Opinia
@jeszcze_NIE_ZWOLNIONY 17.03.2019 19:44

Smutne, bo takiej atmosfery, jaka jest przez ostatnie 2 lata nie pamiętają nawet najstarsi pracownicy (a przedtem też zdarzały się restrunturyzacje) itd. Stażystów biorą chętnie, bo są po prostu tanią siłą roboczą. Role specjalistów - miały być przenoszone właśnie do Poznania, skoro więc teraz okazuje się, że maja być przenoszone do UK/US, a dobrych specjalistów w GSK w Poznaniu nie brakuje, to co poszło nie tak? Albo lokalny leadership postawił na niewłaściwych ludzi na kluczowych stanowiskach (mianowani i rekomendowani przez kapitana, niektórzy z fatalnym angielskim) i teraz to wypływa na wierzch, albo proces HR nie działa ( na tym forum przez wiele ostatnich miesięcy pojawiały się wątki o losie dobrych pracowników w tej firmie..). Jak to wszystko ma się do niesamowitych wizji "500 specjalistów IT"? Dużo się zmieniło przez 3 lata, z naciskiem na 2 ostatnie dla Poznania.

Pomocna?
Tak17Nie
Lord Vader
Nazwa działu: IT
 Opinia
@ON 24.03.2019 10:04

niestesty sytuacja na rynku IT jest tragiczna a Poznań to małe miasto w porównaniu do Wrocławia czy Krakowa.Na rekrutacje przychodzą bezrobotni (heh myślałem ,że nie istnieje pojęcie bezrobotnego informatyka a jednak) albo naprawdę sieroty życiowe.Kazdy szanujący się specjslista wie o sytuacji w GSK.Nikt nie zaryzykuje rekrutacji do firmy która nie oferuje stabilnego zatrudnienia.

Pomocna?
Tak5Nie
Młody
 Opinia

Witam, Na stronie GSK znalazłem ogłoszenie dotyczące stażu w zespole procesów jakościowych. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje dotyczące procesu rekrutacji oraz systemu pracy.

Pomocna?
Tak2Nie
pRACOWNIK
 Opinia
@Młody 12.03.2019 23:03

pracy w tej firmie nie polecam czlowiek drugiemu nóż w plecy korpo wyscig z obluda na kazdym kroku wbrew wartościom firmy jakimi takowa sie chwali i szczyci

Pomocna?
Tak47Nie
Star Wars
 Opinia

Dla tych wszystkich co mówią że jest tak dobrze , kiedy jest tak dobrze? Jak skoda ustawia ludzi pod ścianą i każe odliczać do trzech a potem mówi że Ci co mają cyfrę np 2 stracą pracę ? To jest jawny mobing pod osłoną "wspaniałej firmy "

Pomocna?
Tak60Nie1
Star Wars w to nie mieszajcie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Star Wars 25.02.2019 23:16

Aż muszę swoją niechęć do tego bałaganu jaki tu się wytworzył przełamać i poprosić aby "Star Wars" w to wszystko nie mieszać. Z góry dziękuję.

Pomocna?
Tak5Nie
Kapitan Żbik
 Opinia
@Star Wars w to nie mieszajcie 01.03.2019 06:42

hehe... prawda jest taka ,że star wars i vfq, hakatony są dla ludzi którzy nie mają co robić w pracy.Wystarczy spojrzeć na fotki, ciągle te same twarze.Statek tonie, kapitan już uciekł.

Pomocna?
Tak4Nie
Funky Koval
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kapitan Żbik 02.03.2019 18:24

Nie wiem co "Star Wars" ma wspólnego z naszą pracą a "VFQ" i "Hakatony" musiałem googlać więc chyba mam co robić w pracy. Fotek też żadnych nie widuję więc cóż, porzucam tą "dyskusję" i jeszcze raz proszę o nie wciąganie w to mojej ulubionej filmowej franczyzy. Znów z góry dziękuję!

Pomocna?
Tak3Nie
BoMo
 Opinia

Liderko tabletkarni Następnym razem na spotkaniu proszę porusz temat co ZROBISZ TY ze swoim zachowaniem aby atmosfera była lepsza

Pomocna?
Tak42Nie
Bożena
 Opinia

Dla liderek A bad boss can take a good staff and destroy it, causing the best employees to flee and the remainder to lose all motivation Pomyślcie Lubicie takie korpostory

Pomocna?
Tak41Nie
gość
 Opinia
@Bożena 19.02.2019 13:27

Nie podszywaj się pod osoby tam pracujące, utwórz sobie nick ze swoim imieniem.

Pomocna?
Tak3Nie
Gość
 Opinia
@gość 20.02.2019 12:09

Takim jak Twój nick ! Małość z Ciebie wychodzi

Pomocna?
Tak18Nie
anonim
Nazwa działu: IT
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Nie AdamZpl
Nazwa działu: IT
 Opinia

Nadmienię, że jako były pracownik pracowałem kiedyś z tą Panią. Ta Pani jest bardzo miła, uśmiechnięta, w razie jakichkolwiek braków mieliśmy się do niej zgłaszać. Nie było jednak takiej potrzeby. Nie było problemu. Co do samej pracy: miałem dosłownie wszystko, kuchnia wyposażona w pełni, no może jeśli ktoś chciałby gotować obiad na to nie wyjdzie :) Wygodne fotele, dostęp do darmowej kawy, herbaty i często były pączki, którymi bardzo lubiłem się objadać. szkoda tylko, że praca, więc nie posiedzieliśmy... Polecam, mam nadzieję, że jeszcze kiedyś wrócę w to miejsce.

Pomocna?
Tak1Nie3
Cebularz
 Opinia

Drogi kolego co podszywasz się pod Adama.Wiemy gdzie pracujesz więc przestań sobie robić głupie żarty i skasuj tą opinie.

Pomocna?
Tak5Nie3
Cebularz
 Opinia

te posty to chyba pisze ten pseudo deceloper co ciągle WC zajmował w na parterze.Dodałem opinie o jego pracodawcy.

Pomocna?
TakNie2
S.O.S
 Opinia

Na wsadach jest jakaś masakra już dawno tak źle nie było a teraz jeszcze te szkolenia integracyjne . ciekawe czy to pomysł skody ?, jak to sie mówi tonący brzytwy się chwyta ,nie będzie dobrze póki ona rządzi Moje sugestie dla GlaxoSmithKline: Przenieść panią lider z wsadów gdzieś indziej i bacznie się jej przygladać

Pomocna?
Tak51Nie1
Skoda
 Opinia
@S.O.S 12.02.2019 15:52

Mam mój drogi kolego wrażenie ze takie szkolenia rozleją się na wytwarzanie To na pewno jest mega twórczy pomysł po zebraniu 4 dworek na to jak poprawić nastroje W korposwiecie takie pomysły pięknie się sprzedaje wyżej i poza fabrykę Książe po takim pomyśle przedstawionym prZez płótno już sam sobie paszczą do nabiału dosięga I tak kręci się dalej Łoooł

Pomocna?
Tak34Nie1
Pracownik
Nazwa działu: IT
 Opinia
@S.O.S 12.02.2019 15:52

Jeśli pójdzie gdzieś dalej zniszczyć innych ludzi więc miejmy nadzieję że nie przyjdzie tym bardziej do nas....

Pomocna?
Tak19Nie2
WSADOWCY
 Opinia
@S.O.S 12.02.2019 15:52

Czytamy te wszystkie opinie i odnosimy wrażenie , że wszystkie negatywy to piszą osoby które są bardzo słabe psychicznie i nie potrafią pracować w zespole .Z wykli flustraci , któży próbują cały czas mącić w zespołach .My wsadowcy ,protestujemy przeciwko negatywnym opinią na naszego Lidera Nasza szefowa jest świetna,rozwiazuje z nami wszystkie problemy , taką szefową każdy by chciał I prosimy CIĘ Nie wypisuj takich bzdur na naszą szefową to wszystko co piszesz to kłamstwo. .Znajdz sobie nową robotę i zobacz czy na pewno tam będzie ci lepiej. Nie obrażaj nas jeśli masz problem . Wsadowcy

Pomocna?
Tak22Nie15

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wsadowiec
 Opinia
@S.O.S 12.02.2019 15:52

Zgadzam się że na wsadach jest masakra odnoszę wrażenie że to jakaś sekta .Niektórzy wsadowcy chyba do niej wystąpili i to nie Ci którym można robić wodę z mózgu

Pomocna?
Tak45Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Biurowi
 Opinia
@Wsadowiec 13.02.2019 23:02

Coś mi sie wydaje że ci wsadowcy to nie wsadowcy tylko ktoś sie za nich podszywa i mówi nieprawde

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oktawia
 Opinia
@WSADOWCY 13.02.2019 20:36

Ładnie Wam skodzina w głowach na mieszała. Nawet u człowieka z Mazur gadacie korpogadka jak to jest wspaniale Ktoś tu ładnie was za pyski krótko trzyma

Pomocna?
Tak47Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WSADOWCY
 Opinia
@WSADOWCY 13.02.2019 20:36

jeżeli to nie jest aluzja to ktoś ma nierówno pod sufitem co to pisał

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ok
Nazwa działu: IT
 Opinia
@WSADOWCY 13.02.2019 20:36

A ja mam wrażenie że mijasz się z powołaniem skoro wystawiasz diagnozy choroby psychicznej. Ps. Bzdury wypisujesz Ty!!!!

Pomocna?
Tak1Nie7

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o GlaxoSmithKline - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej