JobZone.pl
3 58 6 1

Opinie o JobZone.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja 12

Potwierdzam w 100% nie polecam nikomu.Pracuje w Norwegi kilka lat z takim chamstwem i traktowaniem pracownika nigdy się nie spotkałem .Oczywiście chodzi o oddział Trondheim.

Karolina
@Ja 12 11.11.2018 21:12

Negatywnie piszesz o firmie JobZone.pl, jednak nie podajesz żadnych przykładów. Czy możesz przedstawić konkretne sytuacje, które sprawiły, że nie odpowiada Ci współpraca z firmą? Próbowałeś wyjaśniać problematyczne kwestie z przełożonymi? Opowiedz proszę, jakie warunki są oferowane przez tego pracodawcę. Zależy nam na rzetelności opinii.

Ola
@Ja 12 11.11.2018 21:12

Witam,czy pracuje Pan przez pośrednictwo Jobzone Norge AS9

Karolina
@Ola 26.12.2018 16:47

Czy chciałabyś aplikować do firmy? W wątku wypowiadają się głównie osoby, które korzystają z usług Jobzone jako pośrednika. Może planujesz zatrudnić się bezpośrednio w firmie? Napisz proszę, czy masz jakieś doświadczenia związane z pracodawcą.

CHRISS

Korzystałem z usług Jobzone.pl ze Szczecina dwa razy. Kilka lat temu i ostatnio gdy szukałem pracy w listopadzie. W obu przypadkach na miejscu było tak jak ustalone. Stawka jak ustalone, mieszkanie proponowali za 4500 Nok, ale nie korzystałem, bo jestem z dziewczyną i sam wynajmuje chatę w Bergen.

Adam

Witam co do agencji Jobzone to jest roznie pracowalem dla nich 2 razy i oba mina . Rada jak jedziesz z nimi miej zagwaratowane na pismie czyli kontrakt na ile chcesz i ile godz. tygodniowo nie gódz sie na okres probny bo mozesz zostac na lodzie lub okazac ze 2 tyg wracasz do domku i masz spore plecy finasowe

Anonimowy
@Adam 27.10.2018 09:18

Mam zamiar wyjechac do pracy do firmy fast.job w holandii i czy wie pan jakies informacje o tej firmie

YT

A ja polecam,zależy dla jakiej firmy Cię skierują, a za mieszkanie wszedzie kroją ja w innych agencjach płaciłem dużo więcej, a można i samemu wynająć a co do pracy w Tromso to się zgadzam brak ciągłości w pracy.

pracownik
@YT 02.05.2014 12:14

(usunięte przez administratora) tam...

pracownik

Dlaczego w Oslo, jeśli widzą, że ktoś dzwoni z polskiego numeru to nikt nie odbiera telefonu??? Potrzfią jeszcze beszczelnie odkładać słuchawke, gdzie każda taka akcja kosztuje dzwoniącego 2.50 zł. BEZCZELNOŚĆ!!! Moje sugestie dla JobZone.pl: Firma kiedyś uczciwa zaczęła oszukiwać na maxa!!! W norweskim kodeksie pracy czas pracy tygodniowy to 37.5 godzin, po przepracowaniu tej liczby należą się overtimy płatne co najmniej 50% a jobzon ustalił własne zasady łamiąc prawo i wypłacając dopiero po przepracowaniu 48 godzin tygodniowo. Tak więc pracując 10 godzin dziennie plus niepłatne przerwy od poniedziałku do piątku zaliczą wam tylko 2 nadgodziny płatne 50%. Poza tym dodzwonienie się z polskiego numeru do Oslo jest niemożliwe, gdyż Pracownicy biura ignorują takie telefony i nie odbierają ich a jeszcze bezczelnie potrafią odkładać telefon naciągając na koszta, gdzie takie odłożenie telefonu naliczane jest przez operatora sieci telefonicznej w wysokości 2.50zł. Robią to bezczelnie po to, by zniechęcić do kontaktu telefonicznego. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zacząć płacić overtimy według prawa norweskiego, po 37.5 godzinach pracy, odbierać telefony.

wow

uwaga na trondheim falama falafel pimpek szaleje

Karolina

@man_with, przypominam Ci o konieczności zapoznania się z regulaminem forum. Rozumiem Twoje niezadowolenie, jednak wpisy, gdzie podajesz dane osobowe oraz obrażasz inne osoby, mogą zostać usunięte przez administratora. Jeśli masz uwagi co do działań firmy, przedstaw je w kulturalny sposób. Zapraszam byłych i obecnych pracowników do merytorycznej dyskusji. Czy ktoś z Was jest zatrudniony bezpośrednio w Jobzone? Dajcie znać, czy firma wymaga doświadczenia zawodowego.

man_with

jeżeli ktokolwiek lubi być taktowany jak typowy (usunięte przez administratora), jest masochistą to śmiało może zatrudnić się w tym oddziale job zone, takiej ignorancji okłamywania ludzi, chamstwa nie uświadczysz w większości agencji pracy w Norwegii i to nie żebym był gołosłowny, ponieważ posiadam pokaźny komplet e-maili, nagranych rozmów telefonicznych z tymi imbecylami(mogę udostępnić), a już (usunięte przez administratora), czy też Halvor Valderaune Bueng to specyficzne wyjątki w przyrodzie, rozmawiając z tymi pustakami przenosisz się w inny wymiar gdzie nie ma racjonalnego myślenia, a ludzie wyposażeni są tylko w ptasie móżdżki, jeżeli masz jakikolwiek szacunek do samego siebie, nawet niewielki radzę poszukać gdzie indzie, a ten kołchoz omijać szerokim łukiem

Arturo

Dostalem propozyje wyjazdu przez jobzone do trondheim...jako ciesla szalunkowy czy warto??jak z godzinami i mieszkaniem tam??jakie warunki??

Karolina

@man_with, obrażanie innych osób jest na forum zabronione, zapoznaj się proszę z treścią regulaminu. Bardzo negatywnie wypowiadasz się o pracy w Jobzone, nie wyjaśniasz jednak, dlaczego tak jest. Możesz w kilku zdaniach przedstawić swój punkt widzenia, popierając go argumentami? Może odnajdziesz także pozytywne aspekty zatrudnienia w firmie.

man_with
@Karolina 22.09.2018 02:07

tak jak napisałem na poparcie swoich argumentów posiadam niezbite dowody, które mogę udostępnić wyłącznie zainteresowanym, jeżeli chodzi o obrażanie wymienionych osobników dodam iż w odniesieniu do nich są to tak jakby jedynie delikatne epitety, pozytywnych aspektów prawdopodobnie więcej znalazłby w ruskich łagrach, niż w tym (usunięte przez administratora) przepełnionym kłamstwem, obłudą i ignorancją... ale prawda zawsze boli, to rozumiem, bo ma boleć

anonymous
@Karolina 22.09.2018 02:07

Nie ma takich aspektów. 36.6 na godzinę mi wyszło. Chcecie to jedzcie zobaczycie jak jest roboty masa a ludzi nie ma beton 2 razy dziennie. Powodzenia

Karolina

@Robotnik, firmy zazwyczaj pobierają opłaty za zakwaterowanie. Czy w umowie jest zapis o tym, że mieszkanie jest bezpłatne? Rozumiem, że warunki pracy są ciężkie, czy pracodawca o tym wspominał podczas rozmowy kwalifikacyjnej?

pietro

nie polecam , zwlaszcza trondheim, pracowalem 3 lata i zawsze mue zwodzili w koncu powiedzialem dosc , (usunięte przez administratora)na calego dla nichliczy sie tylko zarobek wlasny a nie czlowiek

Hary
@pietro 29.12.2013 16:03

sama prawda omijajcie ta agencje w Trondheim same dziadostwo najlepiej jakbyscie przyjechali z wlasnymi narzedziami z wlasnymi ciuchami i o nic ich nie prosili olewaja ludzi cieplym moczem.Maksimum zysku dla nich minimum nakladow na was

Kamil 2
@Hary 12.02.2018 16:36

Ja pracowałem u nich na południu niemiec i narzędzia dają , mieszkanie tez ale jak chcesz wysoki standard to i wysoko odliczą od zarobku ale podobno mozna to odliczyc od podatku .Poza tym jak masz fach w reku i nie boisz się pracy to wymagaj od nich , nie czaj się , i tak mają z tego kesz

Bartek K.
@Hary 12.02.2018 16:36

ejj... ale to nie są rozne agencje? W sensie jobzone.pl a ta w Norwegii? bo chyba tak... ja bylem z ta ze szczecina i bylo wszystko ok :) tak ze polecam

Robotnik
@Hary 12.02.2018 16:36

Dokładnie..!! Żenada firma ściąga za wszystko z czego tylko mogą. Nie dość że zapiepszasz jak w (usunięte przez administratora) to jeszcze jak się postawisz im o chcesz się zwolnić to zrobią wszystko abyś dostał wielkie 0

Robotnik

Trzymać się z daleka od nich.... Nie dość że człowiek zapiernicza deszcz nie deszcz to jeszcze za mieszkania potracają. A jak człowiek chce się zwolnić to odliczają za wszystko Aby tylko nie wypłacić ani grosza!!!

Karolina

@Bartek K., opowiesz coś więcej o swojej współpracy z firmą? Czy otrzymałeś umowę o pracę? Jak oceniasz ogólne warunki? @anonymous, rozumiem, że coś mogło Ci się nie podobać, jednak podajesz zbyt mało informacji. Co według Ciebie powinno się zmienić? Może jest też coś, co Ci się podobało? Rozwiń, proszę, swój komentarz tak, aby był bardziej jasny dla innych.

Karolina

@Kamil 2, rozumiem, że polecasz tego pracodawcę? Czy firma zapewnia transport bądź też zwraca jego koszt? Czy oferuje umowę polską, czy zagraniczną? Może poza podstawowym wynagrodzeniem są jakieś dodatki? Napisz proszę jeszcze coś na ten temat, wszystkie informacje będą bardzo cenne i przydadzą się osobom, które planują rozpocząć współpracę z firmą.

anonymous
@Karolina 09.07.2018 15:11

Nie polecam firmy

Gutek

Chyba to nie możliwe żeby agencja nie wiedziała czy praca jest na dłużej. Pewnie nie słuchaliście i stąd zaskoczenie?

Andrzej

A jak współpracuje się z agencją?

Karolina

@lopez, czy podpisując umowę z JobZone.pl, nie jest zawarty w niej okres Twojej współpracy z tym pracodawcą? Wypowiedziałbyś się w tej kwestii? Jak poza tym oceniasz warunki zatrudnienia i zakwaterowania? Te informacje będą z pewnością interesujące dla innych użytkowników rozważających ubieganie się o zatrudnienie za pośrednictwem tej firmy.

lopez

Z praca w Norwegi nigdy niema gwarancji ze bedzie to praca na dluzszy czas.Trzeba niestety byc przygotowanym na to ze beda to tylko 2 tygodnie i powrot do kraju.

Karolina

Rozumiem, że najwięcej do powiedzenia na tym forum mają osoby, które zostały zatrudnione za pośrednictwem JobZone.pl. Co natomiast mogą powiedzieć o tej firmie osoby, które są w niej zatrudnione? Jakie warunki zatrudnienia są aktualnie proponowane i na jakie stanowiska najczęściej występują rekrutacje do tego miejsca pracy?

norweg

We wrześniu będę w Trondheim szukać pracy na miejscu. Udam się do biura Job Zone. Chyba znajdzie się tam osoba mówiaca po Polsku ? Ewentualnie znam jeszcze ang.

blumen
@norweg 31.07.2014 11:49

serdecznie odradzam JobZona w Trondheim.Pracuja tam dwie polki ktore kroja polaczkow az milo.Dostalem opdraga na zwrot biletow za dojazd do pracy a potem powiedzialy ze sie szef pomylil bo do pracy jest mniej jak 7 km i sie zwrot nie nalezy.Do pracy musicie przyjechac z wlasna skrzynka narzedziowa w przeciwnym razie kaza wam kupic narzedzia za wlasne pieniadze.Zdzieraja za baraki maksymalnie a stawki minimalne.Olewanie ludzi na porzadku dziennym.Jak cos potrzebuja to palcu wejda bez wazeliny a jak cos chcecie od nich to sie wypinaja czterema literami.Serdecznie odradzam wspolprace z tym oddzialem gdyz pracujac u nich 6 lat nigdzie nie spotkalem sie z takim wykorzystywaniem jak w trondheim inne oddzialy Job Zona w Tromso Harstadzie Lofoten czy Molde to zupelnie inna bajka i moge szczerze polecic.

Jooooo
@blumen 12.02.2018 16:27

Jobzone w Molde, to nie do końca taka inna bajka. A siedzą tam dwie norweżki. Bardzo cwane. Ściągają "świeżą krew" po to, aby dostać za te "świeżynki" po 1000 koron od łba. I zlecenia na maks 2 tygodnie. Warunki mieszkaniowe dla przyjezdnych określić jako urągające, to prawdziwy komplement. Chociaż w tej kwestii to wina również leży po stronie przyjeżdżających, że się na takie g...o godzą i cieszą, że w ogóle mają dach nad głową. W Trondheim dwie cwaniary polki kroją polaczków, a w Molde norweżki robią to doskonale. Może wymieniają się na szkoleniach wiedzą. Jobzone to niezły s..., czy to w Trondheim, czy w Molde, czy byliby na Marsie.

Administrator

Pojawiły się 15 ogłoszenia o pracę w firmie JobZone.pl. Czy ktoś z Was będzie wysyłał CV?

Pawelll

Witam, chciałbym się dowiedziec w jaki sposób przebiega proces zatrudnienia ? Aktualnie zarejestrowałem CV na ich stronie i co teraz? Jak ma przebiegać spotkanie rekrutacyjne ( gdzie i w jakiej formie)? I jak wyglada sprawa z przyznaniem mieszkania? wszelkie inne informacje mile widziane, pozdrawiam !

Kamil
@Pawelll 21.05.2016 16:56

Poznuej ktos do ciebie zadzwini i powie ze jest praca na dlugi okres czasu ty przylecisz musisz kupic swoje narzedzia daja umowy po 2 lub 3 dni a po 3 tygodniach okazuje sie ze koniec projektu i wiecej wydasz na bilety i nic nie zarobisz bo mieszkanie 5500 za miesiac odradzam odzial trondheim

emil

Praca job zone jest wporzadku bylem i pracowalem przez 2 lata moge troche poopowiadac...piszcie

Sylwek
@emil 15.01.2009 18:24

ogolnie agencja ok poza oddzialem w Trondheim gdzie maja ludzi gleboko w (usunięte przez administratora)

Karolina

@MagikBdg, wymagany w stopniu komunikatywnym i podstawowym,jednak to również plus dla samego siebie bo wszędzie możesz się porozumieć, przejrzyj oferty ponieważ posiadają teraz całe mnóstwo, jakie masz kwalifikacje i doświadczenie? Może najdziesz coś dla siebie. Rekrutacja nadal trwa. Jeżeli był ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej, napiszcie jak to wygląda.

er

@kampi a może sproboj cos na ich stronie intereowej poszukać i poczytać co? ja jakbym był zaitneresowany to chyba mimo wszystko sporobwalbym się czegos z ich strony po prostu dowiedzieć albo może jakos się z nimi po prostu skontakowac i się dowidziec

MagikBdg

Czy wymagają jezyk obcy Norweski, Angielski ? w jakim stopniu ?

Sandra

Witam czy ta agencja ztrudnia rowzniez w Holandi??i to prawda ze ich transport nie interesuje??bo zazwyczaj to agencje pracy gwarantuja transport??

stary polonez

Przed wyjazdem do Norwegii poczytaj trochę na forum mojanorwegia lu pogadaj z ludzmi którzy już tam są. Za mieszkania kroją bo mieszkania drożeją ,lepiej wynająć samemu ale trzeba się liczyć z tym że Jobzone cię zwolni. To że zwolnili kogos po 3 latach pracy.Tam nie ma sentymentów jesteś potrzebny jak pracujesz./zarabiasz/.Jak firma cię nie potrzebuje to koniec ,nie ma sentymentów.

777.
@stary polonez 18.09.2015 13:38

firma nie może zwolnić , tylko kieruje cię na zasiłek

jan

mozliwe ze jest to trudne podejmowanie decyzji przy rodzaju takiego wyboru pracy ale mysle ze warto spróbować zawsze to nowe doświdczenie mozna zdobyc i przekonać się czy naprawdę odpowiada nam ten rodzaj pracy jak to jest z waszego punktu widzenia czy bedziecie starac sie do tej firmy aplikowac i moze wiecie jak przebiega rekrutacja u nich?

Zostaw opinię o JobZone.pl - Szczecin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JobZone.pl