T.U Allianz Polska S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 75 ocen.

Opinie o T.U Allianz Polska S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T.U Allianz Polska S.A.

Waldek
użytkownik zarejestrowany

Jak się obecnie pracuje w firmie? Tak jakoś mało ostatnio piszecie co się dzieje? Jakieś zmiany podobno były? Pracowałem w firmie i przez sympatię wspominam.

P.

Też chciałbym się przenieść do ubezpieczalni, w sumie Allianz bardzo by mi pasował. Ma bardzo wiele negatywnych opinii, pewnie spora ich część jest zasłużona, ale z drugiej strony, który ubezpieczyciel ich nie ma? Mając pewne porównanie mogę tylko powiedzieć, że kontakt zawodowy z nimi to jednak jest przyjemność w porównaniu z konkurencją. Nawet byłem na rozmowie i niby wszystko OK, ale odzewu brak. Nie chce mi się już do nich znowu dzwonić i dopytywać. Rozglądam się dalej. Wg. mnie, odrzucenie kandydata, a zwłaszcza zakończenie procesu rekrutacji powinno być komunikowane przynajmniej tym osobom, które uczestniczyły w rozmowach. Niestety nie jest to rynkowy standard, tj. wszyscy obiecują, ale nikt nie robi. :-) Podobno mieli grube zwolnienia w zeszłym roku i zwalniają trochę nadal. Nawet jeżeli to prawda, to w sumie dobrze, bo po restrukturyzacji zwykle pojawiają się drobne luki kadrowe, które trzeba uzupełnić. Dajcie znać, czy komuś udało się tam ostatnio przenieść.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Ziuta aktualnie poszukują pracownika na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Ubezpieczeń. Z ich oferty pracy wynika, że gwarantują zatrudnienie w ramach umowy o pracę praca w zespole o wysokich kwalifikacjach wdrożenie (obejmujące szkolenie) umożliwiające samodzielną pracę na stanowisku. Aplikujesz może? @Kasiczek78 jak przebiegła rekrutacja? Czy zostałaś przyjęta do firmy T.U Allianz Polska S.A.?

Baśka
użytkownik zarejestrowany

Czy pracując w firmie na stanowisku "Specjalista ds. Organizacji Sprzedaży" można godziwie zarobić? Jak prowadzą rekrutację i jakie firma może mieć wymagania na starcie?

Ziuta
użytkownik zarejestrowany

Chciałabym tu pracować tylko nie mogę namierzyć ich ofert pracy.

Kasiczek78
@Ziuta 25.07.2017, 19:17
Chciałabym tu pracować tylko nie mogę namierzyć ich ofert pracy.

Pracuj.pl poszukaj tam widzialam. Pozdrawiam

Kasiczek78

Praca w centrali departament obslugi klienta praca na infolini ubezp.majatkowe czy duza rotacja jest, jak sie pracuje czy duzo wiedzy trzeba przyswoic?! Moze ktos pracowal lub pracuje? Jestem na 2 etapie rekrutacji.

byly
@Kasiczek78 24.07.2017, 17:12
Praca w centrali departament obslugi klienta praca na infolini ubezp.majatkowe czy duza rotacja jest, jak sie pracuje czy duzo...

w doku jest ok. aplikuj

Kasiczek78

Praca w centrali departament obslugi klienta praca na infolini ubezp.majatkowe czy duza rotacja jest, jak sie pracuje czy duzo wiedzy trzeba przyswoic?! Moze ktos pracowal lub pracuje? Jestem na 2 etapie rekrutacji.

Barbuś
użytkownik zarejestrowany

T.U Allianz -świetnie mi się pracuje ale ja lubię taką pracę.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Agent, możesz powiedzieć więcej na ten temat?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

TUiR Allianz Polska został zwycięzcą konkursu „Przyjazna Firma Ubezpieczeniowa 2016”! :) A Wy macie już jakieś doświadczenia z pracą w tej firmie?

Agent
@Agnieszka 28.02.2017, 09:49
TUiR Allianz Polska został zwycięzcą konkursu „Przyjazna Firma Ubezpieczeniowa 2016”! :) A Wy macie już jakieś doświadczenia z...

Tak, totalnie beznadziejne.

Agent
@Agnieszka 28.02.2017, 09:49
TUiR Allianz Polska został zwycięzcą konkursu „Przyjazna Firma Ubezpieczeniowa 2016”! :) A Wy macie już jakieś doświadczenia z...

Tak, totalnie beznadziejne.

Bombelek
użytkownik zarejestrowany

Czy są przyjęcia do pracy w Warszawie, może ktoś wie?

rejjmann

wala po 29 osób co miesiąc ciekawy jestem kiedy się zajmie tym PIP

Llill

Jest teraz w ALLIANZ rekrutacja na stanowisko Eksperta ds.ochrony danych osobowych, może byłabym zainteresowana ale chciałabym si e dowiedzieć cos o kulisach sprawy. Może ktoś coś napisać?

Become
użytkownik zarejestrowany

No z tego co ja wiem, większość rozmów jest przeprowadzanych w Warszawie, ponieważ główna siedzi ba T.U Allianz Polska S.A. jest właśnie w Warszawie no i największy procent ludzi jest tutaj zatrudnianych

adu

ostatnio byłam na rozmowie w firmie allianz. ogłoszenie było na asystentkę biura i jak dzwoniła do mnie kobitka, że zaprasza mnie na rozmowę to jeszcze zapytałam na jakie stanowisko i potwierdziła. poszłam na rozmowę okazało się, że praca ma polegać na dzwonieniu po ludziach, umawianiu spotkań i wciskaniu polis ubezpieczeniowych. jeszcze bym to zrozumiała, gdyby nie to, że praca na własną działalność i masz do wyboru dwie możliwości odebrania prowizji, albo wszystko od razu, albo częściowo co miesiąc. w sumie pomyślałam, że ok, bo jak jeden miesiąc słabszy to zawsze ta prowizja jest, ale jak klient, który podpisał z umowę nie będzie spłacał tej polisy to trzeba wykładać hajs z własnej kieszeni. Dodam, że ogłoszenie o pracę z tej firmy, które znalazłam i pod które aplikowała na pracuj.pl miało dotyczyć pracy na stanowisku Asystentka Biura. Ogłoszenie totalnie rozbieżne z rzeczywistością, totalny brak profesjonalizmu ze strony firmy, chociaż nie mogę powiedzieć, bo Pan z którym miałam rozmowę o pracę to bardzo miły i kulturalny człowiek. Wrażenie w stosunku do firmy jako potencjalnego pracodawcy - NIE POLECAM.

vre
@adu 07.09.2016, 20:07
ostatnio byłam na rozmowie w firmie allianz. ogłoszenie było na asystentkę biura i jak dzwoniła do mnie kobitka, że zaprasza mn...

mam pytanie a w jakim mieście przeprwadzana była rozmowa??

były AGENT

STANOWCZO ODRADZAM I OSTRZEGAM ! NIE UBIEGAĆ SIĘ O PRACĘ W ALLIANZ JAKO AGENT/DORADCA UBEZPIECZENIOWY. JEST TO STRATA CZASU I PIENIĘDZY. JEST TO PRACA NA UMOWĘ AGENCYJNĄ O CZYM NA POCZĄTKU PROCESU REKRUTACJI NIE INFORMUJĄ PRZEDSTAWIAJĄC TYLKO ŚWIETLANĄ PRZYSZŁOŚĆ JAKA CZEKA KAŻDEGO KTO ZOSTANIE PRACOWNIKIEM ALLIANZ. UMOWA AGENCYJNA TO JEDNA Z UMÓW ŚMIECIOWYCH I NIE PRZEWIDUJE ONA ŻADNEJ STAŁEJ PENSJI. MAŁO TEGO NIE DOŚĆ, ŻE NA POCZĄTKU ( A Z REGUŁY I NA KOŃCU TEŻ ) W OGÓLE NIC NIE ZARABIASZ ALBO JAKIEŚ GROSZE, TO JESZCZE SAM MUSISZ OPŁACIĆ SOBIE NA UBEZPIECZENIE SPOŁECZNE ( emerytalne, zdrowotne i wypadkowe - i to chyba największy paradoks, że pracujesz w towarzystwie ubezpieczeniowym a nie jesteś z urzędu ubezpieczony od następstw nieszczęśliwych wypadków, no ale jak to mówią szewc bez butów chodzi itp.). KAŻĄ ONI OTWORZYĆ SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ CZYLI POTOCZNIE ZAŁOŻYĆ SWOJĄ JEDNOOSOBOWĄ FIRMĘ REJESTRUJĄC SIĘ W SWOIM URZĘDZIE GMINY ( MIASTA ) I SAMEMU TRZEBA OPŁACAĆ UBEZPIECZENIE SPOŁECZNE CZYLI ZUS ( około 450 zł na miesiąc przez pierwsze dwa lata a potem ponad 1100 zł na miesiąc - ale to na dziś bo co roku ten haracz wzrasta ) BO ONI TEGO NIE PŁACĄ ZA AGENTÓW JAK INNI NORMALNI PRACODAWCY. STAŁEJ PENSJI NIE MA W OGÓLE. ZACZYNASZ OD ZERA BEZ JAKICHKOLWIEK PIENIĘDZY ( NO CHYBA, ŻE MASZ SWOJE OSZCZĘDNOŚCI NA ROZRUCH LUB DADZĄ CI RODZICE ). ZARABIASZ ( A WŁAŚCIWIE CIUŁASZ A I TO NIE ZAWSZE ) Z PROWIZJI OD ZAWIERANYCH UBEZPIECZEŃ ( ODPOWIEDNI PROCENT OD SKŁADKI UBEZPIECZENIOWEJ PŁACONEJ PRZEZ KLIENTA RAZ NA ROK ) KTÓRE SAM MUSISZ SOBIE ZNALEŹĆ tzn. KLIENTÓW ( FIRMY, LUDZI ), KTÓRZY CHCĄ COKOLWIEK UBEZPIECZYĆ. TYLKO W TYM CAŁY PROBLEM ŻEBY ZNALEŹĆ ICH TYLU BY Z TYCH UBEZPIECZEŃ ZARABIAĆ CHOĆ MINIMALNĄ KRAJOWĄ PENSJĘ ( A PRZECIEŻ NIKT NIE CHCE ZARABIAĆ TYCH PRZYSŁOWIOWYCH 1500 zł ALE CHOĆ TROCHĘ WIĘCEJ ) JEST PRAWIE NIEMOŻLIWE W JAKIMŚ ROZSĄDNYM KRÓTKIM OKRESIE CZASU ( PÓŁ ROKU, ROK ). NA TO POTRZEBA KILKU LAT A I TAK TYLKO NIELICZNYM SIĘ UDAJE. A PRZYPOMINAM, ŻE PO 2 LATACH TRZEBA JUŻ PŁACIĆ NA UBEZPIECZENIE SPOŁECZNE DO ZUS PONAD 1100 zł NA MIESIĄC. TYLKO KTO MA TYLE CZASU BY PRZEZ TE KILKA LAT ZBIERAĆ SOBIE TE UBEZPIECZENIA ( CHYBA, ŻE KTOŚ MA CZAS ) NO I NAJWAŻNIEJSZE KTO BĘDZIE CIĘ PRZEZ TE KILKA LAT UTRZYMYWAŁ ZANIM BĘDZIESZ ZARABIAŁ TYLE BY SAMEMU SIĘ UTRZYMAĆ I PŁACIŁ CI CO MIESIĄC NA ZUS. BAWIĆ SIĘ W TE UBEZPIECZENIA MOGĄ CI CO MAJĄ JAKIŚ INNY STAŁY DOCHÓD, UTRZYMUJĄ ICH RODZICE LUB WSPÓŁMAŁŻONEK. DODATKOWO ALLIANZ JEST NIEKONKURENCYJNYM I DROGIM UBEZPIECZYCIELEM W PORÓWNANIU DO INNYCH ( MA WYŻSZE SKŁADKI UBEZPIECZENIOWE OD INNYCH ZA TE SAME UBEZPIECZENIA ) A NA RYNKU DZIAŁA PONAD 50 TOWARZYSTW UBEZPIECZENIOWYCH, KTÓRYCH PRACOWNICY TAK SAMO SZUKAJĄ KLIENTÓW JAK I WY W ALLIANZ. WIĘC WIDZICIE JAKI TO KONKURENCYJNY RYNEK I BRANŻA W KTÓREJ ZNALEŹĆ COŚ DLA SIEBIE GRANICZY Z CUDEM. MOŻE 1 OSOBA NA 10 KTÓRE PRZYCHODZĄ DO ALLIANZ ZOSTAJE W FIRMIE BO ZNALAZŁA TYLU KLIENTÓW LUB UBEZPIECZEŃ, ŻE JEST W STANIE Z TYCH PROWIZJI WYŻYĆ ( CHOĆ NIE SĄ TO TEŻ KOKOSY ŻEBY BYŁO JASNE ). TRZEBA TEŻ WYPEŁNIAĆ W DANYCH OKRESACH PLANY I MIEĆ OKREŚLONĄ ILOŚĆ SKŁADEK OD KLIENTÓW NA KONCIE ( STALE TE NORMY WZRASTAJĄ WRAZ ZE STAŻEM PRACY ). JAK ICH NIE SPEŁNIASZ TO CIĘ ZWALNIAJĄ ( WIĘKSZOŚĆ LUDZI SAMEMU ODCHODZI BO WIDZI ŻE TA HARÓWKA NIC NIE DAJE A TYLKO MARNUJESZ CZAS I PIENIĄDZE PŁACĄC NA ZUS ). DODATKOWO CI MENEDŻEROWIE WYWIERAJĄ STAŁY NACISK NA AGENTÓW JAK POGANIACZE NIEWOLNIKÓW BY JAK NAJWIĘCEJ DZWONIĆ PO LUDZIACH I FIRMACH I NAGABYWAĆ NA UBEZPIECZENIE SIĘ. ROBIĄ TO CELOWO BO WIEDZĄ DOBRZE, ŻE WIĘKSZOŚĆ TYCH NOWYCH AGENTÓW ODEJDZIE PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ A IM WIĘCEJ ZDOBĘDĄ ONI PRZEZ TEN OKRES ICH "PRACY" KLIENTÓW I UBEZPIECZEŃ CZY JAKICHŚ OBIECUJĄCYCH KONTAKTÓW TO TO WSZYSTKO ZOSTANIE DLA NICH W SPADKU. CZYLI JAK TO W KORPORACJACH WYCISKUJĄ LUDZI JAK CYTRYNĘ BY POTEM TE WYCIŚNIĘTE RESZTKI WYRZUCIĆ A SAMEMU SPIĆ TEN WYCIŚNIĘTY SOK. ALE "NAJLEPSZE" JEST DOPIERO NA SAMYM KOŃCU GDY AGENCI ODCHODZĄ Z TEJ "PRACY". BO CZY TEN AGENT MIAŁ SŁABE CZY DOBRE WYNIKI TO ZAWSZE ODCHODZĄC PO JAKIMŚ CZASIE ( kilka miesięcy , pół roku , rok ) ZOSTAWIAŁ PO SOBIE KILKA , KILKANAŚCIE CZY TEŻ KILKADZIESIĄT UBEZPIECZEŃ PRZEZ SIEBIE ZAWARTYCH. MIAŁ Z TEGO np. 100 zł, 500 zł, A CZASEM I 1000 zł NA MIESIĄC. TYLKO ODCHODZĄC Z ALLIANZ NIKT NIE MOŻE TYCH UBEZPIECZEŃ PRZECIEŻ ZABRAĆ ZE SOBĄ, BO NIKT NIE JEST PRZECIEŻ JEDNOOSOBOWYM TOWARZYSTWEM UBEZPIECZENIOWYM. TAK WIĘC TE UBEZPIECZENIA ZAWARTE NIEKIEDY PO WIELKICH STARANIACH, STRESACH, WYSIŁKACH I CZĘSTO KOSZTACH ( BO ZA DOJAZD DO KLIENTÓW AGENT MUSI SAM ZAPŁACIĆ ) TRZEBA ZOSTAWIĆ W ALLIANZ I POŻEGNAĆ SIĘ Z NIMI NA ZAWSZE A PRZEDE WSZYSTKIM Z PIENIĘDZMI JAKIE Z NICH BĘDĄ WPŁYWAĆ CO MIESIĄC NA KONTO TYLKO JUŻ NIE WASZE. I KTO TO PRZEJMUJE ? TAK JEST CI POŻAL SIĘ BOŻE MENEDŻEROWIE ( CZYTAJ PASOŻYTY ) KTÓRZY REKRUTUJĄ NA AGENTÓW I Z TEGO ŻYJĄ CZYLI DOSTAJĄ NIEZŁE PIENIĄDZE ZA ZREKRUTOWANIE AGENTA ( A REKRUTUJĄ ICH PO KILKU MIESIĘCZNIE ) ORAZ POTEM PRZE

ap

jestem umówiona na spotkanie rekrutacyjne,mam nadzieję ,że nie będę żałować, straconego czasu na rozmowę z nimi

Ania

śmierć po utracie przytomności to nie jest nieszczęśliwy wypadek.To raczej efekt stanu zdrowia.Tak to jest jak kupuje się polisę w banku

hahaha

redzi. plotki czy Ty czytasz w ogole prasę? allianz zadeklarowalo zwolnienia/zmiane stanowisk 300 osobom. w pt poeciała obsluga.....

newALL

Zwolnienia szykują się potężne ale też zaczną się rekrutacje. Ja startuje do biura produktowego. Pytanie czy warto ? Jaka atmosfera? Jaki szef? Zwolnienia są tylko na niskich stanowiskach czy wyżej też dosięgną? Nie chcę żeby przyszedł nowy szef i zwolnił mnie bo to nie on rekrutował.

helenaw

zwolnienia w Allianz na dniach

Ktoś
@helenaw 21.01.2016, 13:59
zwolnienia w Allianz na dniach

Dlaczego? Będą zwalniać z "Raju"?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

alice

Radzę przeczytać definicje nieszczęśliwego wypadku a póżniej pisać na forum żale.

wendy

15 lat płacenia składek poszło się... Mieliśmy z żoną u nich ubezpieczenie, połączone z Eurokonto Plus w Pekao SA. Kiedy żona nieszczęśliwie zmarła, po zgłoszeniu tego faktu, kazali przesłać kupę dokumentów i... cisza. Po tygodniu spytałem na jakim etapie jest sprawa i dowiedziałem się, że sprawdzają czy moja zmarła żona miała Eurokonto Plus. Po kilku kolejnych dniach - odmowa wypłaty świadczenia, bo... według ich informacji moja żona nie miała takiego konta... Od 2000 roku co miesiąc brali pieniądze, ciągle z tego samego Eurokonta Plus i nagle okazuje się, że... No właśnie. Znalazłem dokumenty, wyciągi z Banku, gdzie jak byk widać, że jednak Eurokonto Plus... Dosłałem do ubezpieczyciela. Skoro tak, to trzeba poszukać innego rozwiązania: moja żona nagle straciła przytomność i po kolejnych dwóch tygodniach zmarła. Allianz uznał, że nie był to nieszczęśliwy (ciekawe w takim razie jaki?) wypadek i odmówili wypłaty świadczenia. Wynika z tego, że kosili przez 15 lat pieniądze, a kiedy przyszło do rewanżu, to figa. A gdyby tak się nam udało i byśmy żyli obydwoje jeszcze z 15 lat? Zgarnęli by jeszcze więcej, a i tak by nie wypłacili!!! Z daleka od Allianz, szkoda nawet złotówki!

Małgorzata

Moja współpraca z firmą Allianz zakończyła się zgłoszeniem do prokuratury, bo moje papiery "zniknęły" po przesłaniu z agencji do centrali w Warszawie. Dzięki nim nikt mnie już nie skusi do pracy jako agent ubezpieczeniowy (czy cokolwiek podobnego).

goscx

Dzięki, akurat startuje na stanowisko koordynatora i zastanawiam się jaka panuje atmosfera wsrod leaderów. Ktoś się orientuje czy nadal na wyższe stanowisko niż agent potrzebne jest otworzenie wlasnej działalności gospodarczej?

goscx

Cześć, a koordynatorzy jakie mają podejście do grupy sprzedawców?

Izzz

Zgadzam się. Oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jestem Przed zgłoszeniem sprawy w prokuraturze aby złodziejom się nie upieklo.

Patryk Gabinowski

Witam, jestem Prawnikiem z Kancelarii Invictus która od 9 lat skutecznie pomaga wywalczyć naszym klientom pieniądze które stracili na polisach ubezpieczeniowych oferowanych między innymi przez TU TUiR ALLIANZ. Każda osoba która posiada problem z tego typu produktem może skorzystać z naszej pomocy bez żadnych kosztów. Zapraszam do skontaktowania się ze mną pod nr (usunięte przez administratora)bądź drogą mailową patryk.gabinowski@ubezpieczenia-inwestycyjne.com.pl

igors

Witam, reprezentuję Kancelarię Prawną Lex. Specjalizujemy się w odzyskiwaniu środków utraconych w ramach opłat pobranych przy likwidacji polis inwestycyjnych. Nie pobieramy opłat wstępnych. Jeśli mieli Państwo produkty z Ubezpieczeniowym Funduszem Kapitałowym (bądź nadal mają, a chcą zrezygnować), zapraszam do kontaktu: (usunięte przez administratora) Zapraszam do kontaktów również dawnych doradców.

nawolka

Od stycznia szykuja zwolnionka bo juz poszla rezerwa takze powodzenia dla all

trex

Podobno grupowki beda

MWS-Magda

Moi drodzy. Jestem pracownikiem Allianz od wielu lat. Początkiem mojej drogi było to, iż pracowałam jako agent. Uczestniczyłam w wielu szkoleniach. To praca w tak prestiżowej firmie zmieniła mnie jako człowieka. Z nieśmiałej i zakompleksionej dziewczyny ewaluowałam w pewną siebie kobietę, która wie czego od życia chce. Nie żałuję ani jednej chwili spędzonej w Allianz. Od dwóch lat jestem menadżerem i z wielką pasją opowiadam kandydatom na agenta o swojej przygodzie która trwa. Chcę rozwiać wszelkie wątpliwości wszystkich niedowiarków na temat plotek. NIE MA WEKSLI !!!! Program bonusów jest fajny i osiągalny. Prowizje także ciekawe, odnawialne co rok (wcale nie są małe). Klienci zadowoleni z procesów likwidacji szkód. Zapraszam do kontaktu. Jeśli jest ktoś zainteresowany rozmową oto kontakt do mnie: Magdalena Piotrowska-Kmiecik tel. (usunięte przez administratora) Oddział Białystok WARTO!!!

teq

Co Ty Kobieto chrzanisz ?? !!!!!!!!!!!! Jak nie ma weksli ???? !!!! Osobiście go podpisywałam !!!! Nie wprowadzaj ludzi w błąd !!!! Jestem Agentem od 9 lat i jest coraz gorzej......... do tego jeszcze własna działalność z dużym ZUS-em bo bez tego Allianz nikogo nie zatrudni !!!! W tym okresie z mojej agencji odeszło 80 % ludzi, bo z czegoś trzeba żyć. Szukam innej pracy.

nowa
@MWS-Magda 13.10.2014, 16:51
Moi drodzy. Jestem pracownikiem Allianz od wielu lat. Początkiem mojej drogi było to, iż pracowałam jako agent. Uczestniczyłam...

wITAM, Pani Magdo czy nadal Pani pracuje w Allianz?? jak wygląda zasada współpracy z(rodzaj umowy/mozliwa podstawa)?

Szukający pracy

PYTANIE : jak wygląda obecnie praca w dziale likwidacji szkód w Allianz? Nie wiem czy warto się tam pchać...

ja

ja stracilam 2 lata pracujac na umowe zlecenie tyrajac za dwóch, na koniec gdy byla szansa przejscia na etat wyrzucili mnie i zatrudnili na to stanowisko osobe ktora nie miala o niczym pojecia,praca agentow to juz w ogole masakra.jeszcze do niedawna straszeni wekslami in blanco, zmuszani do wyrabiania planow a menager siedzi i pije kawke z dyrektorem a agencimaja latac i szukac klientow .chyba ze ktos lubiw wyzysk to idealna praca

anonim

A jak wygląda rekrutacja i zarobki do działu IT?

Pele

Ja byłem 2 lata w ing i przeniosłem się do allianz na stanowisko menagera ,po 3 miesiącach wróciłem na kolanach do ing.Różnica jest poteżna ,produkty słabe ,oszukujące klienta oraz prowizje żenująco niskie porównuja allianz 20% ing 70%(możliwość +30%)Nie polecam nawet nawet jak będziecie tyrać jak woły nie zarobicie na życie w tej firmie, chyba ,że możecie dokładać do interesu przez ok 5 lat to później będzie jakaś kasa.

Kasia

A jak wyglądają warunki dla menadżerów? Ile wynosi podstawa? Jak wygląda atmosfera w pracy? Jak często jest rotacja?

Ewa

Ja tam jestem zadowolona. Pracowałam w konkurencji i widzę, że tutaj wcale tak źle nie jest.

Aga

Pytanie z innej beczki. Chcę aplikować do centrali Allianz. Do kogo mam kierować list motywacyjny, lub chociaż jak dokładnie nazywa się ich dział zajmujący się tymi sprawami?

anonim2

czy może ktoś powiedzieć czy opłaca się przechodzic do allianz na agenta?jakie są warunki?chciałby usłyszeć poważną odpowiedz.

Abc

fast - 2013-06-10 14:56:25 A ja mam dobre doświadczenia jako osoba, która miała kolizję z samochodem tam ubezpieczonym. Pieniądze na koncie w 3 dni. Dla porównania w generali "likwidacja" szkody trwa 2-3 miesiące...bystrzaku, nie zauważyłeś, że to jest forum dla pracowników TU Allianz, a nie dla klientów??

fast

A ja mam dobre doświadczenia jako osoba, która miała kolizję z samochodem tam ubezpieczonym. Pieniądze na koncie w 3 dni. Dla porównania w generali "likwidacja" szkody trwa 2-3 miesiące...

kasia

Jak przebiega praca i rozliczenia agenta w niemieckim Allianzie?

Margaret

Nie polecam, strata czasu żadnego rozwoju zawodowego, awansu, szkolenia sporadyczne i po długich bojach z przełożonymi i personalnym. Od wielu lat, premie otrzymuja tylko Dyrektorzy i Menadzerowie. Socjal, po mimo iż na rozmowach rekrutacyjnych wskazuja co innego, praktycznie nie istnieje . Nie POLECAM!

gość

no to łżesz

agentka Allianz

zkąd masz te informacje zaprzeczam im z całą stanowczością agentka z 9 letnim stażem

okradziony agent
@agentka Allianz 07.11.2012, 13:59
zkąd masz te informacje zaprzeczam im z całą stanowczością agentka z 9 letnim stażem

Po 14 latach pracy zostałem bezpodstawnie wyrzucony bo właściciel agencji polaszczyl się na mój portfel. Okradziono mnie z dorobku pracy i to mimo moich protestów do samego prezesa. Kumoterstwo. Jeśli chcesz pooglądać walki szczurów to polecam tylko uważaj bo pozeraja wszystko i wszystkich.

też gość

Niestety nic dodać i nic ująć!!!Wmawiają agentom, że ich " zwolnią" i wielu w to wierzy, bo są do tego stopnia zaślepieni i ogłupieni, że nawet nie wiedzą, iż nie mają ... umowy o pracę a jedynie umowę jak napisałeś śmieciową. Zdecydowanie nie polecam pracy w tym nomen omen ... towarzystwie

lol

to oszustwo ! co miesiąc płace składkę , a odszkodowanie za uraz mi się nie należy.Tylko umieją brać. Zmieniam ubezpieczenie w innej firmie

Gosc

Witam, nie polecam pracodawcy ani na umowe o prace ani jako agent. Firma maksymalnie wykorzystuje swoja silna pozycje- wobec agenta-pracownika. Sztab \\\"prawnikow\\\" , ktorzy potrafia z umowy smieciowej zrobic cudo!. Balagan, kumoterstwo, promocja nie-profesjonalistow - im bowiem mniej wiesz tym lepiej sprzedaz. Czeste przeprowadzki, reorganizacje, przerzucanie z miejsca na miejsce. Firma zagubi dokumenty- agent ma obowiazek ich odtworzenia ....Agenci sa ubezpieczeni od odpowiedzialnosci cywilnej, placa sami za to ubezpieczenie, dodatkowo maja obowiazek wystawiania weksli in blanco. Gdy firma je zagubi (a gubi!!!) trzeba wystawic nastepny, a nie wystawisz kolejnego weksla, nie odtworzysz dokumentow klienta, (w teorii nie wolno agentowi trzymac kopii dokumentow klienta, ale w praktyce jest to konieczne)Firma Allianz zaprzestaje w trybie natychmiastowym wyplacania prowizji \\\"ot tak\\\" Jednoczesnie wystawiajac fakture za swiadczone uslugi wiec musisz wywiazac sie z obowiazku podatkowego (choc pieniedzy na koncie nie ma!) Nie wolno tez prosic o wypelnienie prawa przez firme dzialajaca na rynku polskim \"zgodnie z obowiazujacymi przepisami\" np.prosic o wytlumaczenie pismene , jakis protokol zniszczenia WEKSLI!!!! ich, ZAGUBIENIA!!!! pisemne zadanie KOLEJNYCH WEKSLI!!!!. Pozostaje bez odpowiedzi ale szykany sie zaczynaja powazne za samo osmielenie sie. Trzeba byc twardym by je wytrzymac. Agent ma obowiazek sprzedawania wszystkich produktow, bez wzgledu na to czy klient je potrzebuje czy tez nie potrzebuje. Jeden taki BUBEL wprowadzany na rynek moze sprawic ze stracisz klienta.Jezeli nie sprzedaz to sie nasluchasz...a w konsekwencji, dane Twojego klienta sa ujawniane i przekazywane innym agentom.- zadna umowa nie chroni. Ba nawet klient jest informowany w zaleznosci od inwencji wlasnej agenta przejmujacego jaki z ciebie \"przestepca\", \"niedouczony\" . Firma wchodzac na rynek z nowym produktem, oferujac nowe na rynku ubezpieczenie, nie przynoszacego najmniejszej korzysci klientowi i bedace zwyklym naciaganiem, mowi ze powinnoscia agenta jest go sprzedac bo firma Allianz daje mu mozliwosc budowania swojego wlasnego biznesu, wiec nie ma prawa upominac sie o prowizje. Im wieksza nalezaca sie agentowi prowizja do wyplaty tym pozniej wyplacana ( nawet w ratach). Agenci sa tak dobrze oplacani, ze tworzy to u niektorych zachowania patologiczne, kradzieze komorek (nie mozliwe zostawic na biurku i sie odwrocic!), kalendarzy z notatkami, laptopow. Po kilku latach pracy dla Allianz moge smialo powiedziec trzymajcie sie z dala. No chyba ze potraficie poruszac sie na bardzo twardym gruncie, macie swiadomosc z czym przyjdzie sie wam zmierzyc ,macie narzedzia i pieniadze by sobie z tym poradzic. Zycze powodzenia! Jeszcze ostatnie spostrzezenia- agent powinien trzymac wszystkie rekordy i informacje o swoim kliencie )kazdym., dlatego ze z chwila rozwiazania umowy system operacyjny likwiduje wszystkich klientow z konta agenta, ale pozostaja nie zaplacone przez klienta raty-skladki bo ubezpieczenie jest oplacane w ratach lub kilkuletnie. Wtedy na koncie agenta powstaje debet z niezaplaconych (w przyszlosci) skladek. Klient jako \"nowy\"jest przypisywany nowemu agentowi, a agenta ktory smial rozwiazac umowe scigaja prawnicy i dzial windykacji za \"dlugi\". Jesli nie masz dokumentow i kontaktu z klientem stoisz na przegranej pozycji. Ja na szczescie posiadalem, ale walka z Allianz i ich ignorancja nie nalezy do przyjemnych sytuacji. Jestem ogromnie ciekaw jak to mozliwe by firma zdobywala tytul najlepszego pracodawcy na rynku? to co sie dzieje w innych firmach, az strach myslec.

zainteresowany

W którym miejscu znajduje się call center Allianz Polska Services. Czy znajduje się w tej siedzibie na Rodziny Hiszpańskich, czy gdzieś w innym miejscu? I czy ktoś może napisać na jakie zarobki można liczyć?

Zostaw opinię o T.U Allianz Polska S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T.U Allianz Polska S.A.