Totolotek S.A

Adres: Taneczna 18 B, 02-829 Warszawa

NIP: 5240302341 KRS: 0000027214

Totolotek S.A
2 1291 3179 5 1

Opinie o Totolotek S.A

Filtruj opinie po kryteriach:

Misiaczek
 Opinia

Był już ktoś z Was na szkoleniu z nowego systemu???

Pomocna?
TakNie
Byle było
 Opinia
@Misiaczek 17.06.2019 18:28

U nas cisza ....Mam pytanie do umowy o pracę 7/8 .Umowa zlecenie dostała podwyżkę do 16 zł czy wy na umowie też dostaliście ??? ...

Pomocna?
TakNie
TOJA
 Opinia
@Misiaczek 17.06.2019 18:28

Nie, ale widziałam materiał o sytemie dla szkoleniowcow. Czarno to widzę, nie będzie papierowych ofert, tylko tablety. Zostanie tylko TG i TL. Trudno mi powiedzieć jak to będzie, ale więcej niż pewne stracimy klientów.

Pomocna?
Tak2Nie1
Monika
 Opinia
@TOJA 17.06.2019 20:48

To jak oni sobie to wyobrażają? Do większości punktów przychodzi więcej starszych klientów niż młodych, bo są tacy co grają kopę ładnych lat... niektórzy nawet w okularach nie widzą aktualnej oferty i co, mamy każdemu z osobna siedzieć i pokazywać jak obsługiwać tablet?! Przecież to żenada po całości

Pomocna?
Tak1Nie
the
 Opinia
@Monika 17.06.2019 22:53

Zawsze możemy im pomóc wyszukać zdarzenia..... Problem, jak w punkcie będzie więcej ludzi... Nie no mam nadzieję, że oferty zostaną. Nawet młodsi klienci z nich korzystają

Pomocna?
TakNie
......
 Opinia
@TOJA 17.06.2019 20:48

Przestańcie bzdury opowiadać..... Znów się zaczyna...... Oczywiście że oferty będą tylko zmienione bardziej czytelne i tak jak było będziemy klientom my puszczać kupony dodatkowo będą terminale na których klient sam kupon sobie puści. Co do systemu całkiem fajny wcale nie tak trudny jak straszyli ale tak jak starego systemu uczylismy się na początku tak tego też trzeba będzie się nauczyć.......Dużo ułatwień i kilka niepotrzebnych pierdolek i to wszystko nie ma co panikowac bo nie ma dlaczego.

Pomocna?
TakNie
muminek ze szkoły z tańca
 Opinia

Kocham Gosię. Jest najlepsza!!!!!

Pomocna?
Tak3Nie5
RKS tajemniczy
 Opinia

Smażcie się w punktach, macie za kare, że w internetach prujecie się jak stare materace.

Pomocna?
Tak1Nie4
Tomasz
 Opinia
@RKS tajemniczy 08.06.2019 18:08

Współczuje Ci jak żenującą osobą jesteś :/

Pomocna?
Tak10Nie
nawiedzona
 Opinia
@Tomasz 08.06.2019 19:03

Kiedy to prawda. Rozumiem, że zmiany tych godzin no to był szok, tego też nie ukrywam. Jednak pisanie takich bzdur typu: praca, jak za czasów II wojny światowej, niewolnictwo itp. durne rzeczy.... No ludzie :) Nie jest tak źle. Ja przyznam, że już się do tych godzin przyzwyczaiłam. I przychodzą ludzie w tych godzinach u nas jednak. W porównaniu do innych prac mamy luz. Nie przesadzajcie już tak. Mi tam ta praca odpowiada, nawet w takich godzinach. Po paru latach pracy dostałam umowę o pracę, czyli można jak się chce :) Jak Wam jednak ta praca nie odpowiada, to zmieńcie ją. Póki jest teraz czas. Po co pracować tam, gdzie źle się czujecie lub coś Wam nie leży. Nigdy nie wiemy, kiedy będzie trwać jeszcze rynek pracownika. Przestańcie narzekać i weźcie życie w swoje ręce. Ja zostaję tak długo jak się da. Lubię tę pracę i się w niej rozwijam, osiągam swoje cele. (dla każdego rozwój to co innego dla mnie w tej pracy jest ok. dla Ciebie to może być za mało. To kwestia indywidualna i nikomu nic do tego). Zawsze jak nikogo nie ma można się przecież czegoś pouczyć np. języków i w ten sposób też probowac poszerzać swoje kompetencje. Dla chcącego nic trudnego i wszystko można fajnie sobie zaplanować i zorganizować, kwestia chęci. Ktoś tam gdzieś pisał, że jak będzie jakieś szkolenie, to powie p.Gosi co o niej myśli itp. Człowieku chcę to zobaczyć. Ciekawe, czy jesteś odważny tak na serio czy tylko w necie jesteś taki kozak :) Jak ją znam, to przejedzie po Tobie jak walec, ale ok zawsze możesz próbować. Każdy jakieś marzenie może mieć :) Powodzenia

Pomocna?
Tak5Nie8
Kasia
 Opinia
@nawiedzona 09.06.2019 07:18

Zgadzam się w 100% ! Pracowałam w innych miejscach i było o wiele gorzej, 12 h na nogach, jedna przerwa...

Pomocna?
Tak1Nie3
Wasz Master
 Opinia
@nawiedzona 09.06.2019 07:18

Zmień lekarza albo zmniejsz dawki. To co piszesz to dramat. Jak jestes dupowlaz to Ci się podoba. A po "wielkiej" Gosi nikt nie zaplacze jak ją wypie....w najbliższych miesiącach. Jak walec to ona wygląda, a do gadania ma tyle co żyd za okupacji. Nie raz już jechali jej prosto w twarz i co nawet szczekac nie potrafi, więc pomyśl, dopytaj a potem wyrazaj swoje zdanie. Bez pozdrowień

Pomocna?
Tak9Nie
ROZCZAROWANA
 Opinia
@nawiedzona 09.06.2019 07:18

Jeśli chodzi o historię II Wojny światowej to stawiam ci palę z wykrzyknikiem. Widocznie pochodzisz , z rodziny, która nie ucierpiała w czasie wojny bo nie pisała byś takich pierdół o pracy przymusowej, szczególnie tej w obozach koncentracyjnych. Poczytaj sobie o austriackim obozie koncentracyjnym Mathausen. Tam zginął mój dziadek. Poza tym co to, za hobby, przy 12 h pracy. Żadne!, Hobby wymaga czasu, czasu i czasu. Sądzę, że jesteś osobą samotna, a praca jest dla ciebie wszystkim na co Cię stać. Żal mi ciebie.

Pomocna?
Tak5Nie1
Oceniac
 Opinia
@ROZCZAROWANA 09.06.2019 17:28

A mnie nie jest żal takich ludzi. A skoro ma tyle czasu w pracy niech poczyta jak bylo podczas II wojny światowej. Hobby jaki ktoś może mieć hobby siedząc 12 godz w pracy.

Pomocna?
Tak3Nie
ZORRO
 Opinia
@nawiedzona 09.06.2019 07:18

Ktoś ci odpowiedział żebyś mogla sobie poczytać o II wojnie światowej. Dorzucam ze swojej strony hasło które przyświecalo SS-manom z Mathausen : ZABIĆ PRACĄ. Możesz to przemyśleć? Bo tobie też to może grozić

Pomocna?
Tak2Nie
Lewandowski
 Opinia
@nawiedzona 09.06.2019 07:18

Piertoolisz jakbyś na haju była.

Pomocna?
Tak3Nie
Nawiedzona
 Opinia
@Lewandowski 09.06.2019 19:40

Wy wszyscy jesteście nienormalni.... Zmieńcie podejście do życia, bo nic wam nigdy nie będzie pasować

Pomocna?
Tak1Nie2
Mynienormalni
 Opinia
@Nawiedzona 09.06.2019 23:38

"My wszyscy" jesteśmy jak najbardziej normalni. Myślałam, że epoka "stachanowcow" skończyła się wraz z upadkiem stalinizmu. Ale widocznie jakieś relikty tej epoki zostały. Uważaj, żeby Ci ktoś gorącej cegły nie położył. Jeśli nie wiesz o co chodzi to obejrzyj sobie "Człowieka z żelaza".

Pomocna?
Tak3Nie
Nawiedzona
 Opinia
@Mynienormalni 10.06.2019 07:13

No tak. Masz inne zdanie, to od razu jestem zła i przypisuje mi się różnego rodzaju rzeczy. Tak to chyba działa. Czy ja napisałam, ze mi wszystko pasuje? Nie. Napisałam tylko i aż (i to można wyczytać z mojego tekstu), że nie biadolę i potrafię sobie ogarnąć w tej sytuacji życie i nie jest tak źle. Niewolnictwo? Tu? Gdzie?

Pomocna?
TakNie1
Mynienormalni
 Opinia
@Nawiedzona 10.06.2019 10:05

Przeczulona jesteś na swoim punkcie. Nawiasem mówiąc czytając nasze posty to my nie biadolimy tylko punktujemt to co jest niedobre w tej firmie. Istnieje taka gałąź wiedzy która nazywa się ergonomia. Gdyby geniusz d/s sprzedaży ją znał nie byłoby naszych negatywnych wypowiedzi.

Pomocna?
Tak3Nie1
sloe
 Opinia
@Mynienormalni 10.06.2019 16:06

wypad z tej pracy jak się wam nie podoba!!!! szukać w maku albo biedrze, a nie na tym tu

Pomocna?
Tak3Nie2
Blade za dnia
 Opinia
@sloe 10.06.2019 21:09

A po polsku?

Pomocna?
TakNie
NowaWpracy
 Opinia

Jak tam u was ruch po 19.30?u mnie pustka czasem ktoś przyjdzie kupic zdrapke za 1zl ;D

Pomocna?
TakNie
Pati
 Opinia
@NowaWpracy 12.06.2019 20:15

U mnie też głównie sami na Lotto XD

Pomocna?
TakNie
Zĺa
 Opinia
@Pati 12.06.2019 21:17

Nie wiem jak wy ale mi juz tylek w kregosup wchodzi.Nic sie tu nie dzieje ludzi zeroooo,Gdzie te czasy co godziny byly skrocone w okresie martwego sezonu

Pomocna?
Tak2Nie
Cojaturobie
 Opinia
@Zĺa 13.06.2019 18:50

Były, potwierdzam. Sama tak pracowałam... Siedzenie 12h w pracy przy ponad 30-stopnjowym upale i ew. przy wiatraczki to katorga mniej więcej taka jak wojsko zafundowało przedwczoraj studentom WAT-u. Z wiadomym skutkiem.

Pomocna?
Tak1Nie
Mati56
 Opinia

Ile zarabiają trenerzy i kierownicy regionu ?

Pomocna?
Tak2Nie
Jasia78
 Opinia
@Mati56 10.06.2019 21:30

Trener ma 17 brutto

Pomocna?
TakNie1
alec
 Opinia
@Jasia78 11.06.2019 14:31

Tysięcy ?

Pomocna?
TakNie1
Mumin
 Opinia
@alec 11.06.2019 15:27

Ahaha post roku 17zl na godzinę.

Pomocna?
Tak1Nie
Treneiro
 Opinia
@Mati56 10.06.2019 21:30

Pytasz o normalnych czy tzw "lodziarzy"

Pomocna?
TakNie
dion
 Opinia

Gosia jest najlepsza. Super przebojowa babka

Pomocna?
Tak2Nie2
ZORRO
 Opinia
@dion 10.06.2019 14:52

Pod warunkiem, że jest z piasku...

Pomocna?
Tak3Nie1
to_jest_jakiś_dramat
 Opinia

Oczywiście właśnie się dowiedziałem że STS do 15 bo święto a u nas jak zwykle zero zmian...jeszcze teraz się tamtejsi zwalą siedzieć i marudzić :/ SUPER FIRMA!

Pomocna?
Tak5Nie
Kingo
 Opinia
@to_jest_jakiś_dramat 09.06.2019 15:08

Ale to nic Boze Cialo tez pracujemy do 21:30 hehe firma wogole nie mysli o nas ani o naszych rodzinacha.Spada ns psy,ale co oni maja sie martwic skoro oi dlugie weekendy majs

Pomocna?
Tak3Nie
Totolotek nie jest moim życiem
 Opinia
@Kingo 09.06.2019 17:24

I w Wigilię i Boże Narodzenie i Sylwester i Nowy Rok i Wielkanoc. To tsk dla przypomnienia.

Pomocna?
Tak1Nie
ETAM
 Opinia
@Totolotek nie jest moim życiem 10.06.2019 10:40

Idąc do pracy mijam FORTUNĘ, a tam kartka na drzwiach. "Zmiana godz. pracy: niedziela 9:30 - 16:00". Było przed zmianą 8:30 - 17:00. Można?

Pomocna?
TakNie
njkk
 Opinia
@ETAM 10.06.2019 11:22

Jak trzeba, to trzeba. Koniec dyskusji. Jak się komus nie podoba, to niech się zwolni

Pomocna?
Tak3Nie3
Dronica
 Opinia

To jest prawdziwy powód do wstydu. Nie może być tak, że są jeszcze jakieś punkty, w których godziny otwarcia nie są zgodne z centralnymi. Co to kogo obchodzi ile tam osób pracuje? Organizujcie sobie zastępstwa czy coś. Wszystko jest do ogarnięcia, ale że wam się nie chce to już jest wasz problem. Skoro w całej firmie zostały zmienione godziny otwarcia, to musicie i to jest wasz obowiązek, aby się dostosować. Albo wszyscy pracujemy wg nowych reguł albo nikt! Nie może być samowolki. Mówię klientom, że takie godziny są już we wszystkich naszych punktach, a ktoś pojedzie np. do Poznania i zobaczy, że jednak nie i uzna mnie za wariatkę. Tak być nie może.

Pomocna?
Tak1Nie9
Byla
 Opinia
@Dronica 06.06.2019 21:20

A coco jeśli jest tylko jedna osoba na punkcie ? Ma siedzieć cały tydzień po 12 godz

Pomocna?
Tak3Nie
.......
 Opinia
@Dronica 06.06.2019 21:20

No nie zesraj się przypadkiem

Pomocna?
Tak7Nie2
Dronica
 Opinia
@Byla 06.06.2019 22:06

Tak

Pomocna?
TakNie1
Byla
 Opinia
@....... 06.06.2019 22:10

Siedzi już cały miesiąc sama A chętnych do pracy nie ma i co Ty na to jak dlugo można być samemu od rana do wieczorapracy a życie prywatne to co ?

Pomocna?
TakNie
......
 Opinia
@Byla 06.06.2019 22:18

Byla.... Daj spokój szkoda czasu na dyskusję z tą wariatką to zapewne kolejny wlazidup od pani M.

Pomocna?
Tak5Nie
Byla
 Opinia
@Dronica 06.06.2019 22:15

No ciekawei czy ty też byś Tak siedziała cały czas

Pomocna?
Tak3Nie
Dronica
 Opinia
@Byla 06.06.2019 22:18

to niech naciska na RKSa. Co za problem

Pomocna?
TakNie
Dronica
 Opinia
@...... 06.06.2019 22:24

Zaskoczę Cię. Jestem samodzielnie myślącą jednostką :) Nikt mnie nie posyłał, aby wystawić tu komentarz i się trochę poudzielać

Pomocna?
TakNie2
Dronica
 Opinia
@Byla 06.06.2019 22:25

Uwierz mi, że tak. Potrafię bardzo dużo wytrzymać i mam życie prywatne i swoje hobby

Pomocna?
Tak1Nie2
Byla
 Opinia
@Dronica 06.06.2019 23:14

Ciekawe Kiedy pracując codzienne od 9.30 do 21.30

Pomocna?
Tak2Nie
Hfhjjjh
 Opinia
@Dronica 06.06.2019 21:20

Co cię obchodzi co robi poznan. Rks zezwolił wiec tak sobie robią. Zreszta polecam doczytać na czym polega umowa zlecenie. Ciekawe czy bys pracowała sama na punkcie 12h x30 dni.

Pomocna?
Tak2Nie
Bez sensu
 Opinia
@Dronica 06.06.2019 21:20

To fakt. Mój RKS mówił, że nie ma szans na stare godziny od maja i dlatego mój zmiennik się zwolnił.. A tu się okazuje że jednak się da. Albo wszyscy mają dłużej albo nikt, a nie tak że część bo to zwyczajnie nie fair.

Pomocna?
Tak3Nie
Pati
 Opinia
@Hfhjjjh 07.06.2019 01:35

RKS zezwolił, gó*wno prawda, w większości punktów wygląda to tak, że kto nie przyjdzie się zapytać o pracę to pracownicy mówią jak tu źle i chu*jowo, nie polecam tej pracy, a potem piszą kozaki My mamy po starych godzinach, puknijcie się w głowę, mi też się nie podobają te godziny, na 100% prędzej czy później je zniosą, bo to nie wypali

Pomocna?
TakNie
Lewandowski
 Opinia
@Dronica 06.06.2019 22:15

Dla mnie to możesz sapiertalać i cały miesiąc po 12 h.My poza Totolotkiem te mamy życie xD

Pomocna?
Tak3Nie
Jagoda
 Opinia
@Dronica 06.06.2019 21:20

Może jesteś wariatką??!!Wstyd to kraść !Zapraszam do mnie na zastępstwo miesiąc czasu po 12 godz .

Pomocna?
TakNie
nami
 Opinia

Kocham Gosię!

Pomocna?
Tak1Nie1
Tomasz
 Opinia
@nami 07.06.2019 08:13

Go jej podziękuj za 12 h czas pracy i pracę za najniższą krajową xD

Pomocna?
Tak5Nie
Polska t
 Opinia
@nami 07.06.2019 08:13

Konfitury tak mają

Pomocna?
Tak3Nie
Cristiano Ronaldo
 Opinia
@nami 07.06.2019 08:13

Każdemu wolno kochać. Jako pracownik punktu bardzo slaba, jako RKS tragedia region z dużym potencjałem jeden z najsłabszych jako Dyrektor Sprzedaży chyba nie napiszę bo wykasuja . Dlaczego? . Czy jest ktoś kto sensownie wytłumaczy. Tylko proszę nie pisać o kochaniu bo coraz gorzej.

Pomocna?
Tak9Nie
Cojaturobie
 Opinia
@Cristiano Ronaldo 07.06.2019 19:28

Ciekawe, kiedy nowy właściciel przejrzy na oczy? Mam tylko nadzieję, że jest uczulony na wazeline. I oczywiście powinien zasięgnąć porady u okulisty. Boję się tylko, żeby po wizycie u tego lekarza nie uciekł z krzykiem, jak zobaczy pewną Panią.....

Pomocna?
Tak3Nie
nicolew
 Opinia
@Cojaturobie 07.06.2019 21:38

ona jest najlepsza. fantastyczna, bardzo ja lubie i cenie, a zdanie innych mnie nie interesuje. większość nie ma racji.

Pomocna?
Tak1Nie
love her
 Opinia
@Cristiano Ronaldo 07.06.2019 19:28

Pracowałeś/aś z nia na punkcie, że wiesz, że słabo pracowała? Co to znaczy słabo pracowała?

Pomocna?
TakNie
Lewandowski
 Opinia
@love her 08.06.2019 07:50

Poczytaj sobie wcześniejsze forum o ludziach ,którzy z nią pracowali.Nikt o niej nie miał dobrego zdania.Teraz tym bardziej jak jest dyrektorem .

Pomocna?
TakNie
Polska południowa
 Opinia
@Lewandowski 08.06.2019 07:55

Ja to ją nawet nie chciałbym kopnąć w d*pe, chociaż jest w co. Może do końca roku wyleci z totka

Pomocna?
Tak4Nie
Cojaturobie
 Opinia
@nicolew 08.06.2019 00:07

Jedyna w swoim rodzaju. Drugiej takiej że świecą szukać....

Pomocna?
TakNie
Szukampracy
 Opinia

Po jakim czasie dają wam umowę o prace ?

Pomocna?
TakNie
Byla
 Opinia
@Szukampracy 06.06.2019 18:24

Po kilkunastu latach albo wcale

Pomocna?
TakNie1
palić
 Opinia
@Szukampracy 06.06.2019 18:24

Dostaniesz, jeśli będziesz się bardzo mocno starać, z naciskiem na bardzo

Pomocna?
Tak1Nie
ETAM
 Opinia
@Szukampracy 06.06.2019 18:24

Po żadnym..... Umowa zlecenie bezterminowa. Tak mam zapisane w um. O PRACĘ OD 10 LAT....

Pomocna?
TakNie
Samotnawpracy
 Opinia

Jakieś "przecieki" z dzisiejszej narady z RKS-ami w Wa-wie?

Pomocna?
Tak3Nie
Ulka
 Opinia
@Samotnawpracy 30.05.2019 17:10

Też jestem ciekawa czy ktoś coś wie?

Pomocna?
Tak1Nie
ETAM
 Opinia
@Ulka 31.05.2019 13:42

Wrócili, ale nic słychać. Czyli, tak sądzę, nie będzie podwyżek, normalnego czasu pracy itp. Dzisiaj od 16-tej, nie miałam ani jednego naszego klienta. Gdyby nie lotto, można by spać....

Pomocna?
Tak2Nie
123
 Opinia
@Samotnawpracy 30.05.2019 17:10

16 zł brutto od 01.06. Dla każdego

Pomocna?
TakNie
Ddddddddf
 Opinia
@123 01.06.2019 23:36

Na pewno? Ja słyszałam jak zapytałam że narazie nimize później.....

Pomocna?
TakNie
SAMOTNAWPRACY
 Opinia
@123 01.06.2019 23:36

Ale łaska, a co ztymi którzy mają nieco więcej niż 16 zl/brutto na h?

Pomocna?
Tak2Nie
Monika
 Opinia
@123 01.06.2019 23:36

Uważaj, bo ktoś się na to zgodzi hahaha, są osoby co pracują w tej firmie prawie 10 lat i na pewno mając teraz gdzieś 17-18 na godzinę będą chciały 16... totalną bzdurą jest też to, że nowe osoby są tylko na 80 godzin, a mają tyle samo premii co my za 140 przepracowane, powinni mieć premię adekwatną do liczby godzin

Pomocna?
Tak3Nie
ETAM
 Opinia
@Monika 02.06.2019 09:54

W moim regionie pracownicy że stażem 10 i więcej lat mają 16.50 na h. Z tego widać, że są regiony i regiony. Kiedyś uslyszelismy, że np. w Wa-wie pracownik ma więcej niż ten na "prowincji" bo to jest W-wa.

Pomocna?
TakNie
343
 Opinia
@ETAM 02.06.2019 10:11

U mnie w regionie ci którzy robią po 10 lat maja najniższa także chyba zależy od regionu..

Pomocna?
TakNie
to_jest_dramat
 Opinia
@Samotnawpracy 30.05.2019 17:10

No jeżeli dadzą podwyżkę o marne 50 gr brutto to jest śmiech na sali. To na rękę wychodzi ok. 50 zł miesięcznie. To w ogóle jest wstyd żeby takie sumy proponować, zwłaszcza że od przyszłego roku minimalna stawka to będzie właśnie 16 zł/h na zleceniu i 2450 zł na umowę o pracę.

Pomocna?
Tak1Nie
Oooo
 Opinia
@to_jest_dramat 03.06.2019 11:33

Dają ale tylko zleceniwka bo umowa nie dostaje . A ja nie mam16zl na umowie

Pomocna?
TakNie
M
 Opinia
@Oooo 03.06.2019 14:55

Dobrze wiedziec ze tylko zlecenie podwyzke dostanie.Widze ze umowa o prace to gorszy resort.

Pomocna?
TakNie
M
 Opinia
@M 03.06.2019 18:33

Ja tez nie mam 16zl.,noo niech tylko Kierownik przyjedzie to powiem!!!

Pomocna?
TakNie
SAMOTNAWPRACY
 Opinia
@to_jest_dramat 03.06.2019 11:33

Teraz dają to co mają dać w styczniu przyszłego roku. Wtedy podwyżkę dostaną etatówcy a nam się pokaże środkowy palec.....

Pomocna?
TakNie
Umowa
 Opinia
@M 03.06.2019 18:33

Jak dadzą tylko tym na umowe zlecenie to juz będzie gwóźdź do trumny, ci którzy jeszcze nie odeszli zapewne odejdą...

Pomocna?
Tak1Nie
ETAM
 Opinia
@Umowa 03.06.2019 20:23

I tak NIK nie chce przyjść. Wystarczy, że usłyszą o rewelacyjnych stawkach na godz. brutto.....

Pomocna?
TakNie
Były
 Opinia
@to_jest_dramat 03.06.2019 11:33

Podwyżka jest ale dla RKS... A wy dalej siedź ie za te grosze

Pomocna?
Tak1Nie
Polska południowa
 Opinia
@SAMOTNAWPRACY 03.06.2019 20:15

O jakiej Ty podwyżce piszesz od stycznia?

Pomocna?
TakNie
Lul
 Opinia
@Polska południowa 04.06.2019 09:46

Sluchy dochodza ze najmniejsza krajowa 2450?? Ma byc taka podwyzka.

Pomocna?
TakNie
dramat
 Opinia
@Lul 04.06.2019 10:06

Będzie wzrost minimalnej do 2450 zł także taka "podwyżka" to żadna łaska od stycznia tylko obowiązek (na zleceniu 16 zł/h). Także jeżeli ktoś zarabia teraz więcej niż najniższa krajowa a później dostanie taką "podwyżkę" to relatywnie patrząc będzie zarabiać mniej.

Pomocna?
TakNie
Ma
 Opinia
@dramat 04.06.2019 10:31

Ci co maja juz taka kase to nie maja co liczyc na wiecej od stycznia A podwyzka powinna byc od firmy dla zachente, a nie bo trzeba tyle dac.Od stycznia 2450 a inne firmy i tak musza placic wiecej bo ludzie nie chca pracowac za te pieniadzeDlatego ja odchodze od Lipca.Niech daja sobie podwyzki i premie za nasza prace

Pomocna?
TakNie
Polska południowa
 Opinia
@dramat 04.06.2019 10:31

Państwo nakłada płace minimalną to jest ich zasrany obowiązek taką dac a nie ze podwyżki

Pomocna?
Tak1Nie
dramat
 Opinia
@Polska południowa 04.06.2019 11:59

Dlatego pisałem o "podwyżce" w cudzysłowu

Pomocna?
TakNie
Polska południowa
 Opinia
@dramat 04.06.2019 12:34

Ja wiem, że ironia. Oni tylko obiecują. Ja szukam pracy nie mam zamiaru komuś nabijać kieszeni. Od 3 tygodni nic się na punkcie nie dzieje. Zero ludzi. A od godz 18 można nawet flaszke wypic i tak nikt nie przychodzi

Pomocna?
Tak2Nie
SAMOTNAWPRACY
 Opinia
@Polska południowa 04.06.2019 09:46

Od jakiś 3 lat, w styczniu dostajemy 0.5 zł/h podwyżki jako zleceniobiorcy, a pracownicy etatowi tyle podwyżki aby mieć tę najniższa krajowa. najniższa krajowa. Więc jeśli teraz dostaniemy te 50 gr to w styczniu już nie. Obym nie miała racji.

Pomocna?
TakNie
TOJA
 Opinia
@Polska południowa 04.06.2019 13:30

A nawet dwie. Dziś do14-tej było może 10-ciu klientów Totolotkowych. Lotkowiczow też mniej więcej tyle samo. Wkurza mnie to nieustanne logowanie, bezsensowne siedzenie godzinami, kiedy nic się dzieje. W imię czego. Czy ktoś w zarządzie zrobił rachunek kosztów tego przedsięwzięcia? Na początku mojej pracy w m-cach letnich, kiedy nie było mistrzostw itp. pracowaliśmy do 18.30. Można było?

Pomocna?
TakNie
Polska południowa
 Opinia
@TOJA 04.06.2019 14:56

Kpina z ludzi. Chciałbym zobaczyc obroty za miesiąc czerwiec od godz 19:30 do 21:30 plus wydatki za prąd.

Pomocna?
Tak1Nie
TOJA
 Opinia
@Polska południowa 04.06.2019 15:04

Ja też.

Pomocna?
TakNie
Ola
 Opinia
@Polska południowa 04.06.2019 15:04

Dorzuć do tego, że w większości punktów nie ma klimy, u mnie chodzą dwa wiatraki już, bo nie idzie wysiedzieć, punkt mam cały dzień w słońcu i do tego przychodzą spoceni ludzie, więc nie wyobrażam sobie siedzenia teraz bez włączonych wiatraków

Pomocna?
TakNie
Pomocna
 Opinia
@TOJA 04.06.2019 14:56

Z logowaniem możesz sobie poradzić drukując kody kreskowe dla loginu i hasła . Strona kreseczki .pl Wtedy tylko skanerem i już .

Pomocna?
TakNie
TOJA
 Opinia
@Pomocna 04.06.2019 17:29

Dzięki za podpowiedź....

Pomocna?
TakNie
Ola
 Opinia
@Pomocna 04.06.2019 17:29

Ale o co chodzi, bo nie kumam? :D

Pomocna?
TakNie
ZORRO
 Opinia

Hej kolektorzy - wypelniliscie już "Ankietę dla pracowników punktów sprzedaży " w narzędz. kolektorskich? U mnie wyszedł system 0 - 1. Kiedyś na szkoleniu mówiliśmy "geniuszowi marketingu", co można by zmienić lub zrobić. W odpowiedzi usłyszeliśmy, że Ta osoba ma "fantastycznych" pracowników w dziale. A teraz ankieta, bo a nuż znajdzie się jakiś wyrywny pracownik i podpowie co udoskonalić a zasługi przypisz sobie marketing...

Pomocna?
Tak3Nie
Jancc
 Opinia

Ma być szkolenie w Warszawie?

Pomocna?
TakNie1
Q
 Opinia
@Jancc 28.05.2019 13:54

Jak chca szkolenia to niech zrobia tak jak zawsze w rejonie ,a nie jechac na 3 h do Warszawy Niee jade!chyba ze zaplaca mi od godziny wyjazdu do powrotu do domu.Szkolenue na tym nowym sprzecie to jeden dzien ludzie

Pomocna?
TakNie
Xxxxxx
 Opinia

Też tak słyszałam i czekam na to szkolenie ,ale u siebie w rejonie..

Pomocna?
TakNie
ZORRO
 Opinia
@Xxxxxx 28.05.2019 18:17

Niech "warszawka" ruszy swoje tyłki i ruszy w teren z sesją szkoleniową....

Pomocna?
TakNie
robo
 Opinia
@Jancc 28.05.2019 13:54

co to za szkolenie? jestem chyba nie na czasie,cos slyszalem ale szczerze to juz mnie coraz mniej obchodzi. wszyscy musza byc?

Pomocna?
TakNie
onomasz
 Opinia
@Jancc 28.05.2019 13:54

A czy ktoś orientuje się czy szkolenie które będzie odbywać się w rejonie będzie płatne? Czy za darmochę każą siedzieć?

Pomocna?
TakNie
M
 Opinia
@onomasz 29.05.2019 14:17

Platne.wpisujesz w grafik godziny pracy i zaznaczasz ze szkolenie i piszesz komunikat i bedziesz mial zaplacone

Pomocna?
TakNie
Tajemnicza Blondi
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Zanim wyremontują wszystkie punkty na terenie Polski minie rok, bo wolą przeprowadzić remont punkt po punkcie, zamiast zrobić remont we wszystkich punktach jednego dnia. Ogólnie rzecz biorąc nie ma na co narzekać, godzin więcej, mniej roboty bo ludzi brak, pustki aż się idzie zanudzić, ale jest na to lekarstwo - wystarczy mieć tablet/laptop i po problemie. Ja już kończę serial i zamiast go oglądać w domu to oglądam go w punkcie i jeszcze mi za to płacą, żyć nie umierać. Fajnie się czyta te wpisy o tym miesięcznym L4, ale to tylko szczekanie w internecie, a pewnie uczynnie co rano zapierniczasz do roboty misiaczku, a tutaj tylko ludzi buntujesz.

Pomocna?
Tak4Nie
Zestresowana
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Tajemnicza Blondi 26.05.2019 17:14

No ja siedze i co jakis gosc nie obrazajac go bo dla mnie to pod wplywem zahwala moje lydki wiec zakonczylam palenie papieroska mowiac aha i zamknelam sie od srodka tylko za 20 min.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Pracownik TOTO
 Opinia
@Tajemnicza Blondi 26.05.2019 17:14

Juz ani L4 ani pier....przychodzenie. Wczoraj złożyłem wypowiedzenie i co nagle chca dac podwyżkę kasa się znalazła a to chyba dlatego, że została z ręką w nocniku. A jak w d....ich podwyżki i cała zgraje nierobów. Pracy na rynku full tylko trzeba zacząć porządnie szukać i....akurat się trafiła od poniedziałku do piątku od 8 do 16 i weekend wolny. Da się Da

Pomocna?
Tak1Nie
Cojaturobie
 Opinia

Pewna osoba na wysokim tzw. stołku wzięła pod lupę punkty w których nie ma trzeciego pracownika. Zaczęła sprawdzać w jakiej odległości od domu mają punkt. Jak blisko to mają pracować po nowemu czyli do 21:30.....

Pomocna?
TakNie
M
 Opinia
@Cojaturobie 27.05.2019 19:06

A co to za roznica czy pracujemy blisko czy daleko?!tu nie chodzi o osleglosc tylko o ilosc godzin!Ale to podobne do p.Dyrektor

Pomocna?
TakNie
Ulka
 Opinia
@Cojaturobie 27.05.2019 19:06

Skąd wy bierzecie takie informacje?? ????

Pomocna?
TakNie
Cojaturobie
 Opinia
@Ulka 27.05.2019 19:41

Od ludzi których to dotknęło. To nie nasza wina, że nie ma chętnych do pracy. Dziś była u mnie pani aktualnie pracująca w firmie polegającej pod ustawę hazardową. Kiedy usłyszała o umowie i zarobkach, stwierdziła, że woli pracować na 3 zmiany w swojej firmie. Ma umowę o pracę, dobrą premię co miesiac i porządne zarobki..... A my......

Pomocna?
Tak2Nie1
Maja
 Opinia
@Cojaturobie 27.05.2019 19:06

Inspekcja pracy już dostała informacje co się tu dzieje będzie się dzialo

Pomocna?
Tak6Nie
Robert
 Opinia
@Maja 28.05.2019 01:20

Inspekcja pracy niewiele zrobić może bo to bezprawie jest jednak zgodne z prawem. W lotto mają dobrych prawnikow do tych śmieciowych ale zgodnych z prawem umów

Pomocna?
TakNie
Ultras
 Opinia

Wiidzimy się wkrótce na Tanecznej 18B

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Ultras 28.05.2019 01:05

A niby po co?

Pomocna?
TakNie
Ma
 Opinia
@Ultras 28.05.2019 01:05

Ja sie tam nie wybieram bo to wyprawa zycia, a firma na odludziu zeby dojechac z dworca.Nie Dziekuje

Pomocna?
TakNie
Ultras
 Opinia

Pytanie do (usunięte przez administratora) jakie Pan widzi dalsze perspektywy w firmie ?. Co z Pracownikami i Ich podwyżkami ?,,, Jak Będzie wyglądać nowy punkt po remoncie, co w nim będzie i co Pracownicy będą w niej wykonywać ? Bo tego Nikt nie wie a Ludzie by chcieli wiedzieć o zmianach w których nigdy nie są informowani przez przełożonych tylko dowiadują się tutaj...

Pomocna?
Tak6Nie1
Polska poludniowa
 Opinia
@Ultras 28.05.2019 00:04

Bardzo dobre pytanie, ale chyba nikt z góry na nie nie odpowie bo nikt nic nie wie tzw czeski film. Może ktoś policzy jeszcze dochód za maj: - poniedziałek 18:00-21:30 - wtorek-piątek 19:30-21:30 - sobota 18:30-21:30 - niedziela 16:30-21:30

Pomocna?
Tak7Nie
Ultras
 Opinia

Konsekwencje nie są złe, gdy czyny są odważne!!

Pomocna?
TakNie
Mati56
 Opinia

Heeej, ile wynosi wynagrodzenie osoby na umowie o pracę/trenera ? Polecacie pracę w tej firmie ? Z tego co czytam nie warto aplikować.....

Pomocna?
TakNie
ZORRO
 Opinia
@Mati56 27.05.2019 16:25

Nowemu dają 16zl/h brutto. Płaca zależy od ilości godzin. Np. u mnie jest 1 osoba na 7/8 etatu i 1 na um. zlecenie. W czerwcu pracownik ma 133 h do wyrobienie, a zleceniobiorca 225. Jeśli będzie trzecia osoba to dzielimy się godzinami. Przy czym jako "stary" pracownik chcę mieć 140 h. Reszt należy do nowego... Ile to będzie wylicz sobie i zastanów się czy warto.

Pomocna?
TakNie
Dawid Poznań Kolejorz
 Opinia

Czytając Wasze wypowiedzi w części macie rację w części się mylicie, Pozdrawiam Pana który wziął L4 i się śmieje i ma zabawny humor z tego wszystkiego pamiętaj że firma ma wgląd do tego i potem się nie Ciesz jak Tobie podziękują ( po co bierzesz chorobowe jak później wracasz i narzekasz) ale zabawny Jesteś tyle Tobie powiem :) nie Musicie pisać na forum że Macie L4 i ludzie klamki całują kogo to obchodzi :D Wy Chcecie 3 pracownika na punkt a ciśniecie na go-->worku że jest źle To się dziwicie że nikt nie chce przyjść pracować po Waszych opiniach jak Bym tu nie pracował to nawet bym olał jak Ci ludzie co chcą podjąć pracę... Też MI się nie podoba to jak traktuje Nas firma i zapewne po Mojej opinii ktoś się spruje i Naciśnie na Mnie anonimowo bo po co się przyznawać to jest Ta Wasza Subtelność do Ludzi Pozdro Poznań Pozdrawia :)

Pomocna?
Tak7Nie1
Pracownik TOTO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dawid Poznań Kolejorz 23.05.2019 03:36

Mam w (usunięte przez administratora)czy mnie zwolnią czy nie, na razie muszą mi płacić za to ze walę w (usunięte przez administratora)i to jest dla mnie plus. A Ty kolego możesz im dalej się nadstwaiac i(usunięte przez administratora) Bez pozdrowień tym bardziej dla poznaniaków.

Pomocna?
Tak3Nie5
ETAM
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dawid Poznań Kolejorz 23.05.2019 03:36

Nie jestem z Poznania ale zgadzam się z tobą. Jest takie rosyjskie przysłowie, piszę wersję spolszczena :"ticho budiet, dalsze jediosz". Czyli - bądź cicho (nie gadaj za dużo) więcej zyskasz. Nie musimy być szczerzy aż do bólu, firma jest taka jaka jest, ale nie dawajmy im argumentów aby traktować nas jeszcze bardziej perfidniej.

Pomocna?
Tak2Nie
1
Dawid Poznań
 Opinia
@Pracownik TOTO 23.05.2019 08:05

Witaj napinaczu z internetu po pierwsze nie Jesteśmy kolegami po drugie nikomu w tej firmie nie wchodzę w (usunięte przez administratora) Idź może się przejdź do lekarza jak masz problemy emocjonalne ze Sobą może leki Tobie zapiszą.. i może znowu jakieś chorobowe Tobie wpadnie. Życzę Tobie żeby ktoś Cie kiedyś zgłosił za to co piszesz tutaj.. sory ja Ciebie nie zgłoszę bo nie Jestem ze środowiska konfidentów. ale powinni Tobie dać zakaz zbliżania sie do komputera sądownie i jakiąś może karę finansową na dom dziecka albo hospicjum i prace społeczne. I BIJ DALEJ W TĄ KLAWIATURĘ. Przeczytaj może warunki umowy jakie Podpisałeś a potem pokżycz Sobie na podwórku z kolegami nikt nie Zmusza nikogo do pracy. a Jak Masz problem to się można w 4 oczy spotkać

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownik TOTO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dawid Poznań 24.05.2019 10:54

Nie ma problemu możemy się umówić jak jesteś taki kozak.

Pomocna?
TakNie3
Dawid
 Opinia
@Pracownik TOTO 25.05.2019 11:01

Kozaka to Będziesz Miała jak sobie kupisz. Ale jesteś słaby Człowieku nic dziwnego że chorobowe masz. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Dddf
 Opinia
@Dawid Poznań Kolejorz 23.05.2019 03:36

Ile macie na godz ?Bo ja ciągle proszę o podwyżkę A słyszę że później..

Pomocna?
TakNie
ZORRO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dddf 26.05.2019 15:59

16,50 zł /h i pona 10 lat pracy. A Ty?

Pomocna?
TakNie
Dddf
 Opinia
@ZORRO 26.05.2019 19:54

Pracuje 7 lat. Mam mniej niż najniższa krajowa wychodzi mi na godz 14.30 zł.

Pomocna?
TakNie
Dddf
 Opinia
@Dddf 27.05.2019 07:10

W urzędzie pracy powiedzieli że kuruniowka mi się nie należy...pracuje prawie 8 lat A że zarabiam mniej niż najniższa krajowa to nie przysługuje mi kuruniowka

Pomocna?
TakNie
1234
 Opinia
@Dddf 27.05.2019 07:22

Jakim cudem masz mniej niż najniższa krajowa? To nie jest możliwe. Nie ściemniaj.

Pomocna?
TakNie
Dddf
 Opinia
@1234 27.05.2019 10:02

Najniższa krajowa to 2250 zł brutto czyli 14.70 na godz brutto A ja mam 2000 brutto .

Pomocna?
TakNie
Piotr
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Czym się różni pracownik Totolotka od balkonu? Balkon jest w stanie utrzymać 4-osobową rodzinę...

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kbufcb
 Opinia
@Piotr 24.05.2019 07:24

Humor mi poprawiłes ale co racja to racja

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik TOTO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Czołem brygada. Co dobrego słychać. Ja w poniedziałek wracam z chorobowego ale będę codziennie o godz 17 wywieszal kartke "lokal nieczynny z powodu awarii prądu". A na chorobowym wypoczywalem, zwiedzalem, zaliczyłem urlop a co stać firmę hehehe. Nie ma opcji żeby moja szlachetna część ciała tam gdzie kończą się plecy siedziała dłużej niż do godz 17. Najwyżej będziemy się chwilę boksować z szlachcianka a może i samą hrabina. Pozdrawiam i namawiam do jakiegoś pospolitego ruszenia - mam na myśli strajk włoski.

Pomocna?
Tak10Nie1
Nowa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik TOTO 20.05.2019 17:07

Ale jak zauwazylas wypowiedzi sa ludzi ktorzy tu pracowali.jezeli odpowiada wam praca za takie pieniadze bez umowy o prace .obiecywanie wysokich gor zero rozwoju doslownie zero!.rabanie po 12h to przeciez nikt ci nie zabrania!!!Zycze powodzenia !!!Jest tyle pracy na rynku ze plakac Napewno nie bede !!!a te kilkanascie lat w tej firmie szybko wymarze z pamieci

Pomocna?
TakNie
Pracownik TOTO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Nowa 20.05.2019 20:14

Ja też się powoli czuje byłym pracownikiem. Nie interesuje mnie już nic w tej firmie. Jeszcze tylko skończę nerwowo moją z nazwy kierowniczke i jak to mówią: każdy dzień gdy zrobię w ch....mojego pracodawcę to dla mnie na plus

Pomocna?
Tak7Nie1
Jasia78
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik TOTO 20.05.2019 20:52

Jak wróciłeś z l4 sam jestes na punkcie?czy masz zmiennika?

Pomocna?
TakNie
1234
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Pracownik TOTO 20.05.2019 20:52

Hahahahha dobreee :D tak trzymać :)

Pomocna?
TakNie
TOJA
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@1234 21.05.2019 13:10

Pewna pani dyr. G - naciska na pracowników punktów w których nie ma 3- ciego "wyrobnika" aby pracowali wg. nowych godzin. Patrz grafik na czerwiec. Do nas jeszcze nie dotarła. I oby nie. Ktoś realizuje swoje chore wizje, wykorzystując do tego swoje stanowisko. Ciekawe komu i co chce udowodnić. To jest mobing na Maxa.

Pomocna?
Tak2Nie
M
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@TOJA 21.05.2019 16:36

Boze Ciało do 21:30 Brawo Totolotek!!!!!

Pomocna?
Tak1Nie
ETAM
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@M 21.05.2019 17:06

I cały czas na kolanach wznosząc modły dziękczynienie w intencji pomysłodawcy....

Pomocna?
TakNie
Pracownik TOTO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Jasia78 21.05.2019 08:23

Szczerze nie wiem czy jest i nie bardzo mnie to interesuje. Kierowniczka ma na mnir foch i się nie odzywa, a czy otwarte jest czy nie to mam to daleko w pewnej tylnej części ciała. Wczoraj zamknąłem o godz 17:15 po Teleexpressie. Nie mam zamiaru siedzieć dłużej jak nie ma nikogo. Nie dajecie się brygada. Walczcie o siebie

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownik TOTO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@M 21.05.2019 17:06

Nie tylko Boże Ciało bedzie do 21:30, ale jeszcze: wigilia, Boże Narodzenie, Szczepana, Sylwestra, Nowy Rok i Wielkanoc

Pomocna?
Tak1Nie
ETAM
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik TOTO 22.05.2019 07:19

I we wszystkie pozostałe dni ustawowo wolne od pracy też. Kreatywność pewnych osób, w sposobie gnebienia podległych im pracowników nie zna granic ani umiaru. Co by było gdybyśmy wszyscy rzucili wypowiedzenia w jednym dniu?

Pomocna?
Tak1Nie
Tomasz
 Opinia
@ETAM 22.05.2019 07:52

Wystarczy ,na początek ze w określony dzień nikt nie przyjdzie do pracy zleceniobiorcy nie przychodzą a umowa urlop na żądanie .W określonym dniu wszystkie punkty zamknięte ????

Pomocna?
Tak4Nie
Pan Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Tomasz 22.05.2019 12:20

Żeby takie coś zrobić to 90% tu wypowiadających się musi mieć "jaja" Jest to do zrobienia ale to muszą wszyscy w jeden dzień zrobić np 1 czerwca, taki dzień dziecka. Bójcie się chamy pierwszego czerwca zamykamy!!!

Pomocna?
Tak5Nie
ETAM
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Tomasz 22.05.2019 12:20

Po dzisiejszej i wczorajszej "prasowce" znalazlam rozwiązanie braków kadrowych. Niech firma ztrudni skazanych pedofilii. Kajdany na nogi i niech pracują za 13 zł/h brutto albo i mniej przez 12 h dziennie. Na żadne pokusy nie będą wystawienie nie będą, bo wstęp do bukmachera mają tylko osoby pełnoletnie. Jednym słowem CZYSTY ZYSK. A my mamy luzik....

Pomocna?
TakNie
Były
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Dziwię się wam, że wciąż tam siedzicie...a powiem wam dlaczego to robicie- szkoda odejść z roboty, w której NIC nie robicie, tylko 10h siedzenia, teraz by był ból, gdyby ktoś kazał wam popracować...pomijając to, firma ma was kompletnie w tylnej części, dajecie sobą pomiatać za marne grosze. To praca przejściowa, dla studenta, emeryta, więc jeśli ktoś w sile wieku siedzi tam i jęczy, to sam tak wybrał. A firma ta to dno i kilometr mułu. Parę lat tam pracowałem i o parę za długo, na szczęście zdobyłem nowy zawód i tyle mnie widzieli. Każde święto wolne, tylko czasem sobota w pracy, jak sobie pomyślę o jeleniach w totolotku siedzących w święta, niedziele itp całe dnie, to tylko śmiech przychodzi..Ludzie nie siedźcie w tym (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie1
Zła
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Były 20.05.2019 01:53

Ja jeszcze czerwiec i zmykam.Robie sobie 2 miesiace wolnego i na spokojnie sobie poszukam innej pracy.,A nie siedzenie po 12h ,a ludzi zerooo.Obiecanki oni sami chyba w to nie wierza.

Pomocna?
Tak1Nie
1234
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Były 20.05.2019 01:53

Cala prawda!! Nie rozumiem ludzi ktorzy tam pracuje za te marne grosze i to w swieta i niedzielę... Ja tam pracowalam 2 lata i bardzo zaluje, siedzialam tam bo mi bylo wygodnie bez kierownika nad glowa i myslalam ze nie znajde lepszej pracy.... Teraz mam ponad 2 tys i weekendy i swieta wolne. Mam urlop i wszystko zalicza mi sie do emerytury. Ludzie pracujacy tam nie myślą co bedzie jak sie zachoruje... Na unowie zlecenie nie nalezy ci sie nic!!! A ta firma tylko duzo obiecuje a tak naprawdę nigdy nie dostaniecie umów!!! Zamiast siedziec tutaj zacznijcjd wysylac cv, moze jak ludzie zaczna odchodzic to beda miec inne podejście do pracownika. Teraz jest mnustwo lepszej pracy niz totolotek i lepiej platnej!!!! Trzeba tylko sie ruszyc.

Pomocna?
Tak4Nie
ZORRO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@1234 20.05.2019 13:11

Zapomniałaś, że WSZYSTKIE! umowy są oZUS-owane. Umowa zlecenie liczy się do emerytury. Można zrezygnować tylko z chorobowego ale nie polecam, bo idąc na zwolnienie nie zapłacą za nie. Ale najlepiej omijać totolotek szerokim łukiem. Ja jestem na emeryturze i czekam tylko na dogodny (dla mnie) moment i pa pa....

Pomocna?
TakNie
1234
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@ZORRO 20.05.2019 16:41

Hmmm to juz w sumie nie wiem czy sie liczy czy nie.... A jesli sie liczy to dlaczego nie dostajemy swiadectwa pracy po jej zakończeniu? :)

Pomocna?
TakNie
ZORRO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@1234 20.05.2019 19:57

Liczy się. Na emeryturę przeszłam pracując w tej firmie. Z kadr wzięłam zestawienie o przepracowanym czasie, wysokości zarobków itp. Muszą to wystawić, łaski nie robią,. Papierki o zatrudnieniu trzeba zbierać, liczy się każdy miesiąc. Teraz na początku roku idę do ZUS-u, bez żadnych papierkow i wypełniam druczek aby przeliczyć emeryturę. Mam nadzieję, że nie będziecie tkwić w tej firmie aż do emerytury. Szkoda życia.... na tę firmę.

Pomocna?
Tak1Nie
1234
 Opinia
@ZORRO 20.05.2019 21:51

To w sumie tez bym wziela takie zaświadczenie na przyszłość :) co jesli nie pracuje tam juz od jakiegos czasu?

Pomocna?
TakNie
ZORRO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@1234 20.05.2019 22:20

Piszesz list, (jeśli nie pracujesz), najlepiej polecony, do kadr, podajesz swoje dane, oraz okres w którym pracowalas i dodajesz, że potrzebne jest to obliczenia emerytury. Z każdej pracy zbieraj "papierki" o zatrudnieniu i zarobkach.

Pomocna?
TakNie
1234
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@ZORRO 21.05.2019 06:50

Dziękuję za pomoc.tak wlasnie zrobie :) swoja droga powinni odrazu wystawiac taki dokument, wiem ze nie maja obowiązku na umowke zlecenie ale jesli ktos pracuje rok czy dwa to jest bardzo wazne. Później jak firma nie bedzie istniec to moga byc problemy zeby takie cos dostać. Pozdrawiam :))

Pomocna?
TakNie
Znudzona Pracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ostatnio miałyśmy wizytę RKS. Z opowieści wynika, że lokal ma być na najwyższym poziomie po remoncie. Najpierw wjedzie 8 telewizorów, nowe biurko i dwa terminale + prawdopodobnie całkowicie nowy system, na którego naukę mamy jeden dzień! A dopiero później teoretycznie ma odbyć się remont. My z koleżanką zostalysmy zatrudnione na nowych zasadach. Z ciekawości, jakie stawki zaproponowano innym pracownikom i po jakim czasie obiecano umowę o pracę? My siedzimy tu za 15 brutto/h, a o umowie o pracę możemy myśleć po 12 miesiącach pracy (!). Długi ten okres próbny ;)

Pomocna?
Tak3Nie1
Xxx
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Znudzona Pracownica 19.05.2019 19:46

A po roku i tak nie dostaniesz umowy jedna wielka sciema!Ludzie maja po 16 zł ,a nie zdziwie aie ze niektorzy nawet wiecej

Pomocna?
Tak1Nie
ZORRO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Znudzona Pracownica 19.05.2019 19:46

W moim regionie nowemu dają 16 zł /h i 3 m-czny okres na um. zlecenie. Pomimo tak "oszalamiajacych warunków" chętni jakoś nie walą drzwiami i oknami. Pracownicy ze stażem ponad 1o lat 16.5o zł bez szans na podwyżki. Poza tym wątpię, żeby dz. tech. był w stanie wprowadzić nowy system do wszystkich punktów w tak krótkim czasie. A remont pewnie będzie polegał na tym, że ktoś mokra szmatką przeleci po ścianach, przemaluje biurka, być może dadzą nowe krzesło kolektorów, nastawiaja nowych gadżetów i znikną. A ty się martw człowieku jak to ogarnąć.....

Pomocna?
Tak1Nie
Znudzona Pracownica
 Opinia
@ZORRO 19.05.2019 22:51

O proszę, ciekawe od czego zależą te różne stawki ;) A w jakim regionie pracujesz?

Pomocna?
Tak1Nie
ZORRO
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Znudzona Pracownica 20.05.2019 15:22

Bardzo północny zachód.

Pomocna?
TakNie
Oburzony
 Opinia
@ZORRO 19.05.2019 22:51

Ja pracuje koło 10 lat i mam niespełna 15 zł czyli tyle co daje Państwo przy umowie 7/8 !!!

Pomocna?
TakNie
Ewka
 Opinia

Jeśli jest tak źle to po co tu pracujecie? Idealnie nigdzie nie jest

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik
 Opinia

Kontaktowali sie albo byli u was w punktach rks od czasu wprowadzenia zmian?

Pomocna?
TakNie
M
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik 14.05.2019 22:14

Cisza!!!!!!zero zainteresowania.

Pomocna?
TakNie
Ola
 Opinia
@M 14.05.2019 22:51

Każdy tak gada na tych kierowników, a może nie przyjeżdzają, bo też są uje*bani po uszy w robocie, rekrutacje itp. jeździć z punktu do punktu rozmawiać z nowymi pracownikami...

Pomocna?
Tak1Nie
Haha
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ola 15.05.2019 09:36

Wkoncu wzieli sie do pracy!!!!!

Pomocna?
TakNie
ETAM
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik 14.05.2019 22:14

Wczoraj byli, bo poumawiali się z chętnym do pracy. Jeśli do innych punktów zgłaszają się osoby z takimi cv-kami jak u nas to czarno to widzę. Nowy ma dostać 16/h i um. zlecenie na 3 m-ce. Potem ma być um. o pracę. Mnie też tak obiecywano a jest zlecenie od lat....

Pomocna?
TakNie
Pati
 Opinia
@Pracownik 14.05.2019 22:14

Oni sami jeszcze nic nie wiedzą, bardziej bym się czepiła „góry”, że nie informuje kierowników, tylko jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę...

Pomocna?
Tak1Nie
Pan Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ola 15.05.2019 09:36

(usunięte przez administratora) Jaką robotą? Oni mają wszystko w (usunięte przez administratora) Za coś biorą pieniędze więc dziwi mnie stwierdzenie, że są (usunięte przez administratora)robotą.

Pomocna?
Tak1Nie
TOJA
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pan Pracownik 16.05.2019 08:04

Fakt. Nareszcie pracują ale i tak decyzję kogo przyjąć zwalaja na nas. Fakt 2-gi - są tak samo zdezorientowani jak my. Raz mówią, że będą podwyżki, a teraz robią wielkie oczy "jakie podwyżki?!" . Mam wrażenie, że wiedzę o zmianach w tej firmie czerpią z naszego forum