WITRAŻ

• Sienkiewicze
  • Dzikie
  • Oliszki

3. Opinie o pracodawcach Choroszcz
  5. Opinie o WITRAŻ Sp. z o.o.

Opinie o WITRAŻ Choroszcz

Nie przegap nowości o WITRAŻ Sp. z o.o.!

Nickon

17.03.2021 13:53

Miałem właśnie aplikować, ale jednak po przeczytaniu komentarzy, podziękuje.

05.02.2021 11:06

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    Król123

12.02.2021 21:31

Nie, pierwszy miesiąc na umowie zlecenie - potem umowa o pracę.
    Zainteresowania

08.02.2021 20:46

Czy często są przyjęcia do działu handlowego? Jak ogólnie warunki na tym stanowisku?
    Pomarańcz

14.01.2021 09:30

Pracownicy codziennie podczas pracy piją alkohol, wszyscy o tym wiedzą jednak każdy przymyka oko. Powinna być kontrol rano przed pracą alkomatem. Często pracownicy wysyłani są na przymusowe urlopy.
    Pomarańcz

14.01.2021 21:10

Są od tego odstępstwa - w witrażu jest to wysłanie nietrzeźwego pracownika na urlop.
    M

23.01.2021 10:37

Jestem pracownikiem Witrażu. Pracuję w firmie kilka miesięcy. Wypłata na czas, prywatne ubezpieczenie od niedawna. A co do alkoholu to jest to wybór pracowników. Ci, którzy chcą to spożywają alkohol w trakcie pracy, firma przeprowadza kontrole ale na początku pracy, niedawno taka kontrola była na wejściu. Pracownicy zazwyczaj piją w trakcie przerwy śniadaniowej. Firma raczej nad tym nie zapanuje, musieliby pilnować nas w trakcie przerw. Dopóki nikomu nic się nie stało na terenie pracy to nie ma problemu, gorzej będzie jak dojdzie do zdarzenia i wyjdzie że pracownik był pod wpływem, a bimber tak szybko nie znika z organizmu.

27.11.2020 21:07

Jak wygląda praca na dziale PCV? Podobno jest po 8 godzin i narazie jedna zmiana, soboty wolne.
    Rafik44212

24.12.2020 16:16

8 godzin dziennie, system dwu-zmianowy. Soboty aktualnie wolne ze względu na obostrzenia, normalnie są dla "chętnych'.
    Juz1

28.10.2020 19:02

A jak z jakością okien, chodzi o okna PCV. Dają radę, czy lepiej odpuścić sobie?
    Stepan21

30.10.2020 18:58

W poniedziałek mają u mnie montować więc mogę podesłać jakieś zdjęcia i opinie na temat okien :)
    K.K.

10.08.2020 21:11

Hej. Czy mógłby mi ktoś opisać prace na produkcji drewna? Na czym polega? Zastanawiam się czy dam radę.
    Etn

20.08.2020 09:09

Jeśli jesteś kobietą to daj sobie spokój. Ja przynajmniej nie chciałbym żeby moja pracowała w takim miejscu i nigdy na to nie pozwolę. No chyba, że sama by chciała. Pracują u nas Panie, nieźle sobie niektóre radzą, ale dalej uważam że to nie jest godna praca dla kobiety przede wszystkim - brud, hałas, pył, ot robota typowo robolska. No chyba, ze komuś taka praca odpowiada - to spoko. Często ludzie przychodzą, i szybko uciekają, tyczy się to i kobiet i mężczyzn. I bardzo dobrze robią, bo to nie jest praca warta tych pieniędzy. Praca po 10 godzin od pn do czw potrafi zmęczyć, a to fizyczna harówa, na nogach, trzeba się nalatać, nadźwigać, nanosić, ostatnie dwie godziny nogi już naprawdę pieką od chodzenia. Jak się kąpiesz po pracy, to leci czarna woda, nos w środku zawalony pyłem, bo na hali jest jeden wielki tuman pyłu. Piątek luźniejszy, bo 8h, co nie znaczy, że jest lżej. No i przychodzi weekend, człowiek po takim tygodniu powinien się zregenerować, bo organizm to nie maszyna, trzeba odpocząć i fizycznie i psychicznie, a tu trzeba do roboty w sobotę, bo są niepisanie obowiązkowe(większość). I wolna tylko niedziela, ze świadomością, że jutro do roboty, więc człowiek naprawdę nie odpocznie. No i nowy tydzień zap..., i tak to wygląda. Mimo, ze nie zarabiam minimalnej, a wiecej, to i tak uważam, że takie pieniądze za taką pracę to jak po gębie dostać. Dlatego jeszcze chwila i przenoszę się do innej firmy, też związanej ze stolarką, zrobiłem już rozeznanie, byłem na rozmowach - większe pieniądze i lepsze godziny pracy, są miejsca, gdzie jest nawet tylko jedna zmiana. Jak ktoś ma lekkie doświadczenie to jest w czym przebierać na rynku pracy. A jak nie stolarka, to już nawet budowlanka, szczególnie wykończeniówka oferuje więcej, a tej w białym pod dostatkiem. Nie czuje się w obowiązku ani trochę być lojalny firmie która za nadgodziny i soboty daje takie żenujące ochłapy, a tym bardziej powinno się doceniać pracownika, który robi ponad podstawę. Nie wiem jak inni to odbierają, ale we mnie to godzi i oburza. To skandal, żeby za nadgodziny nie dostać przynajmniej 50%, a powinno być 100%. Zwlaszcza, że w normalnej firmie powinno się mieć wybór, czy chcesz te nadgodziny klepać,czy nie - tu jest z góry obowiązek. I dziwią się, że nie mogą ludzi nazbierać - popatrzcie co ludziom oferujecie, za jakie pieniądze i w jakich warunkach. Niech kierownictwo, dyrektorzy, prezes, przyjdą chociaż na jeden dzień na 10 godzin, to się przestaniecie dziwić i odpowiedź na waszą zagwozdkę, czemu to ludzi brak, dostaniecie bardzo szybko. No kurcze, no nie wiadomo, czemu tych ludzi brak, o co tu może chodzić, hmmmm. Śmiech.
    Do K.K

19.08.2020 21:36

Odpowiadając na pytanie dotyczące drewna. Czy dasz radę to kwestia indywidualna. Praca po 10 godzin dziennie od poniedziałku do czwartku, piątek 8 godzin dziennie. Obowiązuje system zmianowy, tak więc na to też trzeba się nastawić. Wiadomo jest to praca fizyczna, można by rzec "stojąca", ponieważ większość czasu stoisz na nogach przy swoich stanowisku, nie usiądziesz. Przerwy jak to przerwy, są bo być muszą, nie ma wyboru. Soboty bodajże też pracujące, nie wszystkie ale trzeba mieć to na uwadze. Wynagrodzenie? Kwestia sporna, jeden powie dużo, drugi ze za mało na pracę typowo fizyczną. Na wejście 13/14 zlotych za godzinę. Soboty powinny być płacone 100%, tego niestety nie ma(18/19 bodajże zlotych). Atmosfera? Ciężko stwierdzić, jest duża liczba osób, które są w porządku, ale są też takie mniej (wiadomo jak w każdej pracy). Umowa zlecenie na początku przez okres 3 miesięcy, potem kto wie :) Sama praca jest ciężka, fizyczna szczególnie jak na 10 godzin pracy, aczkolwiek jeśli ktoś wie że da radę można znaleźć coś ciekawego sobie. Trzeba mieć również na uwadze fakt, że jest to praca "brudna", czysty stąd nie wyjdziesz, pył, hałas- jak to na produkcji bywa. Kadra stojąca nad pracownikami?- kto Ci lubi... Nerwy mieć trzeba ze stali, być wytrzymałym fizycznie również, wiadome jest to, że ludzie tutaj potrafią zrezygnować po tygodniu, dlaczego? Tego nikt nie wie, jeden powie, że za ciężko, drugi ze za mało płacą. To wszystko zależy od człowieka jakie ma wymagania co do pracy. Osobiście drugi raz papierów bym nie dostarczył

08.04.2020 10:24

Czy w Witraż Sp. z o.o. Sp. k. są paczki/bony świąteczne?
    były pracownik

14.04.2020 12:42

taaa, od lat na Boże Narodzenie dostawało się flaszkę .. teraz było to 50 zł ekstra do wypłaty .. "na bluzeczkę z przeceny"

16.02.2020 22:15

A ja napiszę o magazynie który już prawie nie istnieje nikt tu nie napisał nic o tym jak zostalie skrzywdzeni pracownicy magazynu przez niejakiego enymousa który jak każdy się domyśla albo jest Jackiem z placu albo z magazynu dzięki tym dwóm panom i pani dyrektor odeszło z pracy wielu bardzo dobrych pracowników a alkoholizm kwitnie nadal na placu i w magazynie za obopólną zgoda dyrekcji i kierownictwa magazynu kolesiostwo może więcej pozdro
    PRACOWNIK ODPOWIEDŻ

18.02.2020 13:19

Skoro taki żal przez Ciebie przemawia - to może właśnie zostałeś wyrzucony za alkohol na przykład - ciekawi mnie jedno -dlaczego nie zamieściłeś opinii z imienia i nazwiska - łatwo by było skonfrontować Twoją osobę ze stanem "faktycznym" o którym piszesz. (usunięte przez administratora)
    Johny

19.02.2020 21:23

Nie wiem po co te straszenie paragrafami, skoro ktoś napisał jak faktycznie jest w tej firmie od lat. Po to jest to forum, żeby ludzie którzy chcą iść do pracy wiedzieli w co się pakują. Od zawsze pracownicy czy to magazynu, czy produkcji specjalnej pili alkohol i pić będą dopóki jest na to przyzwolenie dyrekcji.
    Smykalek

28.11.2019 22:15

Witam. Jaka jest obecnie sytuacja w firmie? Czy sa jakies nowe opinie? Czy ktoś może sie wypowiedziec

30.01.2020 14:40

nadgodziny i soboty plus 4zl do podstawowej stawki godzinowej

08.02.2020 14:26

Poprawka nadgodziny dodatkowe 2 zl Soboty 4 zl
    Iza

29.01.2020 17:54

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat pracy na stanowisku biurowym? Pojawiło się ostatnio ogłoszenie do działu zakupów. Jakie są warunki, atmosfera? Będę wdzięczna za informację.
    obol30

17.01.2020 22:27

Jako wieloletni współpracownik firmy uważam, iż na przestrzeni 11 lat nie oszukali mnie nigdy. Fakt, ze zdenerwowac sie wku.. na pewne zachowania szefostwa, ale nigdy nie okradli mnie nawet z 1 plna. Pod wzgledem platnosci OK. Problemy byly, sa i beda, mniejsze wieksze, srednie, jak w kazdej frimie i kazdej rodzinie. Spedzamy tam wiecej czasu niz w domu... a obiady w restauracji smakuja bardziej niz w domu...

20.01.2020 20:09

Pracowałeś kiedyś w sobotę lub robiłeś nadgodziny za 100 i 50 ? Raczej nie więc oszukali cię na kupe kasy a przez 11 lat to sobie policz. Także teraz zastanów się co piszesz i nie kłam na forum publicznym. Dziękuję pozdrawiam ;)

07.01.2020 18:21

Witam i cieszę się że wreszcie ktoś z dyrekcji włączył się w rozmowę i opinie pracowników to ja mam kilka pytań odnośnie pracy więc napiszę to w punktach: pierwsze to nadgodziny, drugie potrącanie za stłuczki szyb,po trzecie niekompetentni brygadziści, kierownicy , wszechobecne kolesiostwo jeden może więcej drugi nic chodzi o to kto kogo zna kolejną sprawą jest dzielenie premii nigdy nie wiadomo czy to dostaniesz w całości czekam na konstruktywną odpowiedź cdn

WITRAŻ Sp. z o.o.

07.01.2020 09:13

Witamy na profilu Witraż Sp. z o.o. Sp. k.
    dziękujemy za Państwa zainteresowanie naszą firmą oraz liczne opinie. Jesteśmy otwarci na dyskusję i konstruktywną krytykę, bo dzięki niej możemy usprawniać funkcjonowanie naszego przedsiębiorstwa i dążyć do tego, by praca z nami była bardziej satysfakcjonująca.
    Chętnie będziemy się dzielić z Państwem bieżącymi wydarzeniami z życia naszej firmy, a także informować o nowych rekrutacjach. Postaramy się również włączyć w dyskusję. Jednak prosimy pamiętać, że jakąkolwiek wartością, umożliwiającą wyciągnięcie nam wniosków mogą mieć tylko wpisy merytoryczne. Pragniemy wskazać, że swoboda wypowiedzi nie oznacza prawa do świadomego kłamstwa, obrażania innych osób, czy też naruszania czyjejś godności. Zastrzegamy, iż wpisy nie zgodne z prawem i Regulaminem serwisu mogą być usuwane z forum.
    Zapraszamy do odwiedzania naszego profilu i do wspólnego dialogu. Jesteśmy dla Państwa dostępni również pod adresem e-mail:  [email protected]
    Pozdrawiamy, Witraż Sp. z o.o. Sp. k.

01.01.2020 17:19

Rydzyk

Przebieg rekrutacji Rozmowa ze standardowymi pytaniami. Pytania Pytania o doswiadczenie. Umiejetnosci. Nie za dużo konkretnych pytan. Rozmowa w porzadku. Director sprzedazy miły. Ma dziwnie ustawiony zegarel z alarmami ktore rozpraszały przebieg rozmowa. Rozmowa bez stresu zbednego. Test z angielskiego lub innego jezyka w zaleznosci od stanowiska. Wymagrodzenie podstawa plus premia.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna

31.12.2019 10:06

Ja tak krótko na początek pisze się tut że to dobry pracodawca? To ja mam pytanie czy dobry pracodawca daje na święta dla pracownika 50 złotych???? to na początek później napisz dużo więcej dziś sylwester

29.11.2019 11:03

Firma obecna na rynku od 1999 roku, więc zgromadzone doświadczenie jest olbrzymie. Stabilny pracodawca, polecam!!
    zaintrygowana

17.12.2019 23:41

serio? solidny pracodawca? na jakim stanowisku pracujesz, że masz takie doświadczenie?
    Waldek

12.03.2019 10:32

Witam 12 netto i na zleceniu.zero benifitõw i wieczne afery i pretensje
    Jurek

01.03.2019 20:32

Jak płacą? Choć z 16 netto na start płacą?
    W.C.

07.03.2019 20:15

Na start może 12 netto dostaniesz przy dobrych wiatrach, (usunięte przez administratora)firma, nic ci się nie należy, żadnych możliwości rozwojowych, za nadgodziny 2 zł do stawki godzinowej dopłacają (wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk), (usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WITRAŻ?

Kontakt - WITRAŻ Sp. z o.o.

79C 16-070 Choroszcz

NIP:9662094884

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

30.08.2018 11:19

Asd

27.09.2018 07:18

Umowa akurat jest korzystna bo zarabiasz więcej niż masz napisane, a kto liczy na dobra emeryturę w tym kraju to chyba jest naiwny. Jak by była opcja umowy bez składek na emeryturę to bym taka wybrał i więcej bym zaosZczedzil. Z resztą się zgadzam. Aczkolwiek zarobki nie są najgorsze jak na Podlasie to harówka na niektórych stanowiskach jest nie adekwatna do zarobków przy innych stanowiskach a różnica to 100 zł na wypłacie . Ogólnie sama praca nie jest najgorsza ale po dłuższym czasie arogancja kierownictwa, urlopy, ogólny rozgardiasz brak miejsca na ruch, braki materiałowe,non stop coś się gdzieś odstawia, coś gdzieś gromadzi, tworzy się (usunięte przez administratora) który sprawia że się odechciewa pracować. Kierowniki niby pilnują aby nie stac na telefonie czy nie obijać się ale tego co ważne nie widzą tylko stwarzają pozory przed szefem że niby wszystko hula cacy. Niby nowe maszyny nowy system ale tak naprawdę system się nie zmienił a tylko maszyny . Druga Zima idzie a problemy te co były na początku tak i są dalej.
    AN

28.09.2018 21:48

A ja mam wrażenie że wszyscy, którzy wylewają pomyje na tę firmę to NIBY PRACOWNICY, którzy chcieliby zarabiać kokosy nie dając nic w zamian. Papieroska zapalić. Piwko wypić, co drugi tydzień na zwolnienie na parę dni się wybrać i zgarnąć 4koła . Normalnie żyć nie umierać. Kto Cię trzyma w tej firmie!! Do kaloryfera Cię przywiązali czy jak?? Jak Ci nie pasuje - zrezygnuj i idź tam gdzie bedziesz miał raj na ziemi a płacić będą za leżenie do góry brzuchem.
    Artur

11.09.2018 18:43

Do wpisu z dnia 29.08.2018 anonymous  . Kolego niewiem dlaczego wypisujesz takie kłamstwa. Może boli cie to że w magazynie jest zdrowa atmosfera, każdy się dogaduje I robi co do niega należy. Ale najlepiej to wystąpić w sieci jako anonim I oczerniać kogoś. Ale anonimowcy tak mają. Do twojej wiadomości koleszko na szczęście w Polsce jest paragraf na publicze oczernienie dobrege imienia Art. 212 KK lub art. 216 KK. Dobrego dnia kolego.
    Paweł

18.12.2017 19:07

Szkoda, że byli pracownicy mają tak dużo do powiedzenia na forum!! Podpadli , nie pracują to teraz chcą się zemścić!!
    anonymous

29.08.2018 13:49

Co ty (usunięte przez administratora) za głupoty ja tam pracowałem 10lat..I też odeszłem i nie zostałem wyżucony debilu..ja cyrulik porobił największych pajaców i pijaków kierownikami i brygadzistami od stania w miejscu i drapanie się po jajach A ja od napierdalania na nich to się niech ciągną A wypłata żenada jak 10lat temu.
    anonymous

29.08.2018 13:59

A placowi i magazyn i swych wiekowych z PCV to największe alkocholiki i (usunięte przez administratora) tej firmy kradną ropę z samochodów na placu legalnie .2 ryśków płacowych i arturek
    Agnieszka

27.03.2018 18:24

@Paweł, to jest forum, na którym mają prawo się wypowiedzieć zarówno byli pracownicy, obecni, jak i kandydaci do pracy w firmie. Pisząc na forum należy przestrzegać regulaminu. Nie powinno się insynuować, że ktoś wyraża swoje zdanie w akcie zemsty, ponieważ każdy w sposób kulturalny ma prawo się wypowiedzieć. @Ktoś taki, dziękuję za zwrócenie uwagi na temat zmiany nazwy firmy. Takie uwagi zawsze są przydatne. Napisałeś, że większość osób, które odeszły z pracy zrobiły to z własnej inicjatywy. Co miało na to wpływ? Czy zmieniły się warunki pracy w Witraż Sp. z o.o. Sp. k.? Na stronie internetowej firmy jest zamieszczonych kilka ofert pracy. Czy ktoś może wypowiedzieć się jak wygląda rekrutacja na poszczególne stanowiska? Zachęcam do wypowiedzi, ponieważ będą przydatne dla kandydatów.
    Ktoś taki

16.07.2018 14:02

Dlaczego ludzie odchodzą z firmy? Myślę, że w większości przypadków (nie tylko Witraża, ale też innych firm), powód jest podobny: znajdują lepszą pracę; ewentualnie (to rzadsze, moim zdaniem, przypadki): jest im tak źle w danej firmie, że nie wytrzymują i odchodzą. Co miało wpływ na dobrowolne odejście z Witraża pracowników? Trzeba by zapytać każdego z osobna, ale ja uważam, że brak poszanowania praw pracowniczych i ogólna niezbyt dobra atmosfera w firmie.
    Gość

01.02.2018 08:39

Agnieszka, skoro była Inspekcja Pracy w Witrażu, to najłatwiej poznać kwestie pracownicze, prosząc o protokół z kontroli, jest on informacją publiczną i zgodnie z ustawą o dostępie do informacji publicznej, Inspekcja Pracy ma obowiązek każdej zainteresowanej osobie go udostępnić. Poznasz wtedy obiektywną opinię osoby postronnej.

07.09.2017 20:20

Agnieszka nie ma żadnych benefitów wynagrodzenia + 2 zł wiecej za nadgodzine ! Co do szkoleń nie ma zadnych !Nawet urlop to wielki problem Jesli chce Pani wiece wiedziec co i jak jest w jest firmie naliczane prosze o podanie maila napisz dla Pani jak to wyglada w rzeczywistości !Prosze sie przekonac !

02.09.2017 14:31

Michal michal to moze rozwaz tą opcje na samym koncu ! Jak chcesz cosa wiecej to podaj maila napisze Ci co i jak wyglada

01.09.2017 17:25

Michal michal pierwsze pytanie masz auto ? Co do pensji to tak zarobisz 2500 zl na rękę nawet i lepiej pewnie bo pomoc podwyszka była jakas dokładnie nie wiem w jakiej wysokości A co do wypłaty to łatwo policzyc 21 dni pracujacych 168 godz (liczac na po 12 zł )+ nadgodziny (1 badz 1,5 dziennie 2 zł wiecej za nadgodzine ) i soboty 2016 + 518 + premia uznaniowa czyli liczac tak bez premi bo kazdy ma inna 2534 zł bedziesz miał + premia oczywiscie tylko nie jest caly rok w zimie nie bedziesz mial tego rarytasu Wiec jesli masz ochote i checi to zajdz i porozmawiaj z dyrekcja jak cos umiesz juz robic to moze i lepsze pieniadze wyrwiesz pozdrawiam
    Michal michal

02.09.2017 09:16

@Były pracownik Dzieki:) mam własne auto, wiec z dojazdem niema problemu, pracowalem na produkcji przy rożnych maszynach oraz mam wykształcenie techniczne, paca w witraż to jedna z opcji którą mam do wyboru. pozdrawiam
    Michal michal

31.08.2017 20:34

@Byly pracownik. Czesc. Jakiego wynagrodzenia mozna sie spodziewac przy pracy na cnc? Ewentualnie malarz lub cos przy produkcji. Czy jest powyzej 2500zl na reke?

30.08.2017 18:21

Pani Agnieszko a co by Pani chciała wiedzieć konkretnie ? konkretne pytania ! Ja udzielę Pani konkretnych odpowiedzi !
    byly pracownik

26.08.2017 11:37

Czesc wynagrodzenia jest wyplacana "pod stolkiem". Podczas rozmowy o tym sie nie mowi.

25.08.2017 18:56

Pani Agnieszko chyba Państwo najlepiej wiedzą co zawiera umowa o prace !Dlaczego nie są płacone nadgodziny tak jak powinny być płacone ?oraz za pracę w nocy tez brak dodatku? więc o co Pani pyta ?
    gosc

13.08.2017 01:01

Przekonaj się sam. Szybko to nastapi.

10.08.2017 21:24

A ja powiem tak jedna wielka banda oszustów , kłamców i krętaczy ! Wielki "Ojciec Dyrektor" Wojtek kłamie jak najety by swoja (usunięte przez administratora) bronić , reszte ma głeboko w piz..... Inspekacja pracy siedzi co rok i ! wiec cos chyba jest nie tak ! Poza tym olewają pracowników praca 2 zmiany po 9 godz od 6 do 15 i od 15 do 24 + soboty nie przyjdziesz to zabieraja premie ! a pomoc premia jest za ilosc zrobionych okien a nie bycie w soboty ! Z płatnosciami tez komedia nie ma dodatku za godz nocne i nadliczbowe wiec masz stawke + 2 zł wiecej za nadgodziny kupa śmiechu Z urlopami tez tragedia ! Wiec jesli ktos che tu pracowac to powiem żeby sobie darowal i szukał czegoś innego a nie pracy w tym molochu !!!!
    Stefan

23.07.2017 23:08

Byłem na rozmowie i na początek proponują zlecenie 11zł na rękę + 2zł więcej za nadgodziny, po 9h dziennie. A jak z umową o pracę, jak ktoś ma, minimalna na papierze, a reszta w kopercie, przy stawce jak wyżej pisałem? Bo jak tak, to niema za wielkiej rewelacji.

12.04.2017 15:53

Właściciele są bardzo nieuczciwi ludzie. Osobiście znam parę osób, które wiele zrobili dla firmy a zostali źle potraktowani i wyrzuceni. Taki sms i „podziękowania” po tygodniu zatrudnienia są normą, jak również wypłata części pensji w kopercie, o czym zwykle się nie mówi na rozmowy kwalifikacyjnej, osoba zatrudniona dowiaduje się o tym podczas pierwszej wypłaty. P.S. o ile dobrze kojarzę, Pani Marta jest specjalistka ds. marketingu w firmie, kiedyś czytałem jej wywiad o zmianie wizerunku firmy Witraz. Lecz sądząc po komentarzach nie wiele się udało zrobić w tej dziedzinie, bo chyba trzeba najpierw zmienić frajerską mentalność i zachowanie osób zarządzających firmą.
    Firmataksobie

21.02.2017 16:05

Praca jest okej, wypłaty terminowy, jakość okien jest dobra, ale Prezes i jego rodzina to raczej bardzo i to bardzo nieprzyjemni ludzie
    Paweł

28.06.2017 11:14

A ja pracuje i jestem zadowolony :) reszta co smarka że zle i niedobrze niech poszuka innej pracy !
    Agnieszka

17.02.2017 17:42

Obecnie firma któryś raz z kolei poszukuje osobę z bardzo dobra umiejętnością języka niemieckiego. Jakis czas temu,dostałam sie na to stanowisko ! Lecz po dwoch dniach,otrzymałam SMS-EM , od samego prezesa firmy wiadomość w formie : Przepraszamy Pani ...., etatu dla Pani nie bedzie,poniewaz liczba miejsc na targi została zminimalizowana. Po czym oczywiscie usswiadomilam sobie,iz poszukiwali widocznie jelenia tylko i wyłącznie na okres trwających w Niemczech targów. Żenująca postawa Prezesa,śmieszna i mało poważna. Poza tym słyszałam,ze to nie był juz pierwszy raz. Kompletny brak kompetencji i lekceważenie ludzi. Zdecydowanie odradzam współprace z ta firma !!!

17.01.2017 09:31

Z Panią Martą nie zgodzę sie całkowicie ponieważ zwolnienia z końcem roku czyli końcem sezonu są regularne. Poprzedni rok lub dwa lata temu był jedynym jak to Pani ujęła spokojnym ponieważ firma otrzymała dofinansowanie i musiała stworzyć stanowiska. Wraz z pierwszym stycznia 2017 z tą firmą pożegnało sie na produkccji z pracą jakieś 12 osób. Umowy na zlecenie są bardzo chętnie przeciągane jak najdłużej zaś umowy o pracę nie porywają długością. Obecni dla nowego pracownika poza sezonem wypłata za miesiąc wyniesie około 1900 zł. Podczas sezonu pracując po 9,5 h plus 4 soboty wypłata krąży wokół 3300-3500 ale trzeba na prawdę brać pod uwagę że jest to mnóstwo godzin roboczych i dość ciężkie warunki ponieważ hala mocno sie nagrzewa i latem jest na prawdę gorąco. W sezonie normą jest praca po minimum 9,5 godziny. Wymiar pracy ustalony w ten sposób ponieważ przy 10 godzinach pracodawca musiałby dorzucić drugą przerwę. Plusem jest akurat prawie nieograniczona możliwość pracy w godzinach nadliczbowych dla chętnych kttóre niestety nie są płatne +50% a jedynie dodatkowe 2 zł do stawki. Podczas sezonu wszystkie soboty są pracujące a nie pojawienie się skutkuje cięciami na i tak dość niskich premiach. Kwestia urlopu jest sporna. Jeżeli sie dobrze uprzeć to nie będzie problemu ale ogólnie kierwnictwo podchodzi do tego tematu ze straszną łaską i nie obydwa sie bez komentarzy i dyskujsji w stylu dlaczego? a po co? a musisz? Ogólna stawka godzinowa jest odrobinę wyższa niż w kilku innych firmach z branży na tyle ile sie orientuje ale płace nie są za bardzo podnoszone wiec wszystko szybko sie równa. Dodam jeszcze że w tym roku jest modernizowany cały park maszynowy w firmie więc na ten moment cała produkcja idzie na dwie 8 godzinne zmiany więc Witraż póki co oferuje dla nowego pracownika mało atrakcyjne warunki. 1900 zł na ręke i umowa zlecenia.
    tadzio

01.07.2016 13:55

greg' to skoro dają ci umowę to urlop ci się nalezy no co ty?

Zostaw merytoryczną opinię o WITRAŻ Sp. z o.o.