3.9/5

• Jakuszów
  • Dobrzejów
  • Jezierzany
Chojnice - MR Job
Legnica - MR Job Connect Sp. z o.o.
Wałcz - Mr Job

3. Opinie o pracodawcach Legnica
  5. Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej Legnica

Nie przegap nowości o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej!

PIOTREK

17.03.2021 16:40

Praca załatwiona szybko, stawka godzinowa ok. Nie miałem żadnych problemów przy 3-miesięcznej pracy na produkcji, może tu kiedyś wrócę.
    WIEMCOMOWIE

16.03.2021 16:29

Pracuje o maja zeszłego roku i powiem, że ludzie pracujący za granicą są też różni. Zawsze znajdzie się ktoś komu coś się nie podoba, miałem z takimi do czynienia. Praca przez agencje jest dla mnie wygodna, mam darmowe mieszkanie, warunki są dobre. Wypłatę mam na czas, a z tym w poprzednich praca było różnie. Pracuje dorywczo, ale powoli myślę, nad znalezieniem czegoś na stałe.
    JA89

15.03.2021 10:18

Praca na wózkach widłowych, całkiem nie daleko domu, więc bardzo wygodnie z dojazdami. Myślałem głównie o pracy na wakacje, a udało mi się zostać na dłużej. Social jest bardzo fajny, wypłatę mam już podniesioną, fajnie było zaczynać z tą firmą, w sam raz właśnie na początek dla młodych osób.
    ELEKTRYK

15.03.2021 10:09

Wyjeżdżam na 3-4 tygodnie do Niemiec do pracy, zarobki w Euro, więc i opłaca się wracać do domu. Taka praca mi odpowiada, rodzina też się przyzwyczaiła. Początek był trudny ale przez MrJob szybko znalazłem pracę w moim zawodzie (elektryk). Dużo ofert pracy, pomogli napisać CV i wszystko wyjaśnili jak wygląda w praktyce.
    Daro

15.03.2021 09:30

Pracowałem w firmie mr.Job w zeszłym roku niestety tylko cztery miesiące a szkoda. Jedyny problem jaki zaistniał pod koniec kontraktu w czasie mojej pracy to niestety brak transportu z miejsca zamieszkania do miejsca zatrudnienia. Przyszedł taki czas że niestety została nas mała grupka bez jakiegokolwiek transportu i przez ten mały incydent zaczęły się nieporozumienia. Tak to nie mam żadnych zastrzeżeń i bardzo chętnie wznowie współpracę. Pozdrawiam serdecznie
    TOMASZ

13.03.2021 09:45

Pracuje drugi rok w Niemczech, w różnych miejscach, głównie na osiedlach jako hydraulik. Stawka jest bardzo dobra, a MrJob wszystko załatwia, tak że nie muszę się martwić formalnościami. Znam się na tym co robię, mam spore doświadczenie z pracy w Polsce, no ale właśnie bariera językowa i formalności mnie przerażały. Agencja to był dobry wybór.

15.03.2021 08:14

Panie Tomaszu, dziękujemy bardzo za podzieleniem się swoją opinią na temat naszej współpracy. Właśnie pomoc i współpraca z osobami takimi jak Pan, to nasza główna misja istnienia firmy :) Pozdrawiamy serdecznie i życzymy wszystkiego dobrego!
    JACEK

12.03.2021 13:51

Uczciwe podejście do człowieka, wszystko jest wyłożone na tacy, a trochę bałem się o pracę przez agencje, że to nie będzie opłacalne, no ale spróbowałem bo innej drogi na znalezienie pracy w Niemczech nie widziałem. Dobre warunki mieszkaniowe, wypłata zawsze na czas.
    Kacper

20.02.2021 01:23

Agencja posiada dużo ciekawych ofert na terenie Niemiec. Wypłaty zawsze są płacone na czas, bardzo dobry kontakt. Bezproblemowe załatwienie wszelkich formalności. Za pośrednictwem MR JOB pracuje w Niemczech już naprawdę bardzo długo.

25.02.2021 08:36

Panie Kacprze , wypłata na czas to nasz obowiązek (jednak mamy świadomość, że niestety na rynku są różne praktyki). Co do kontaktu to nasz dział opieki, stara się z całych sił rozwiązać każdy pojawiający się problem czy niedogodność, dlatego dziękujemy za zauważenie tego :) Pozdrawiamy serdecznie!
    Juliusz

21.02.2021 11:49

Ja pracowałem w tej firmie prawie 2 lata i jak najbardziej polecam ich pomoc i wsparcie. Pieniądze zawsze wypłacone były na czas, a do tego jeszcze odpowiednie warunki mieszkaniowe. Praca zawsze była na odpowiednich warunkach.

25.02.2021 08:32

Dziękujemy bardzo za opisanie swoich doświadczeń współpracy z nami :)
    Jola

21.02.2021 11:59

Polecam! Mam porównanie z innymi agencjami , ponieważ bardzo długo już pracuję w Niemczech, ale w żadnej warunki aż tak bardzo mi nie odpowiadały. Tutaj jest wszystko dopilnowane, dopracowane i nie trzeba się obawiać o terminowość wypłat, które zawsze są w odpowiedniej wysokości.

25.02.2021 08:30

Pani Jolu, zadaniem naszej agencji jest właśnie dopilnowywanie, dopracowywanie i terminowość. To nasza praca, którą staramy się wykonywać w jak najlepszy sposób :) Cieszymy się ogromnie, że w porównaniu z Pani wcześniejszymi doświadczeniami, to my spełniliśmy najlepiej Pani oczekiwania jako agencja. Pozdrawiamy serdecznie!
    Wojtek

22.02.2021 15:17

Z Agencją współpracuję już 3 rok i jestem bardzo zadowolony. Z czystym sumieniem polecam każdemu tą firmę. Przez cały okres zatrudnienia mogę liczyć na pomoc, jeśli taka mi jest potrzebna. Wypłata jest na czas, warunki mieszkaniowe super.

25.02.2021 08:28

Panie Wojtku, cieszymy się, że ot tak dawna możemy Panu zapewniać odpowiednie warunki pracy i spełniamy wszelkie oczekiwania :) Pozdrawiamy serdecznie!
    Patryk

23.02.2021 23:34

Pracowałem przez MRJOB jako monter na produkcji, a teraz jestem zatrudniony już bezposrednio w firmie. Chcialem się tu dostać bo słyszałem o dobrym socialu, ale tu jest taka polityka że musisz najpierw sprawdzić się przez agencje a później zatrudnią cie bezposrednio. Pracę bardzo sobie chwalę i wszystkich szukających pracy mogę zapewnić, że firma nie robi żadnych problemów a wręcz pomaga.

25.02.2021 08:25

Panie Patryku, w kilku firmach w naszej okolicy jest właśnie tak, że to zadaniem naszej agencji jest zatrudnienie jak najlepszych potencjalnych kandydatów, którzy będą zatrudnieni w firmie już bezpośrednio na stałe. Cieszymy się, że możemy dawać taką szansę i zawsze kibicujemy pracownikom, aby ta droga udała się, jeśli mają takie plany. Pana historia doskonale pokazuje, że tu lokalnie w Legnicy i okolicach, spełniamy swoją misję i zadanie :) Pozdrawiamy Pana serdecznie!
    Piotr

24.02.2021 22:29

To jedyna agencja, z którą współpracowałem i nie mam w planach nic zmieniać. Minął właśnie pierwszy rok współpracy i zero problemów z kontaktem. Wszystko tak, jak w ofercie. Warunki mieszkaniowe super, pomoc w każdej chwili i dobry kontakt. Dla mnie super!

25.02.2021 08:22

Panie Piotrze, bardzo dziękujemy za Pana opinię na forum i dziękujemy również za miniony rok pełen doskonałej współpracy :) Obiecujemy, że dalszy Pana czas u nas, będzie równie udany :) Pozdrawiamy serdecznie!
    Amelia

25.02.2021 01:46

Bardzo duże zaangażowanie, jeśli chodzi o dbanie o pracownika. Moim zdaniem to agencja warta polecenia, bo zawsze można liczyć na wsparcie. Żadnych kruczków, wypłata taka, jak trzeba. Skupiają się na pracodawcach w Niemczech, którzy mają zapewnić odpowiednie warunki nam pracownikom.

25.02.2021 08:20

Pani Amelio, bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią o naszej współpracy :) Zawsze staramy się z całej siły dbać o komfort pracownika, a każde miejsce pracy jest dokładnie przed współpracą sprawdzane. Pozdrawiamy serdecznie!
    Amelia

18.02.2021 17:46

Moim zdaniem agencja zasługuje na pozytywne opinie, ponieważ oferty pracy są bardzo konkretne, trafia się na odpowiednie stawki, no i przede wszystkim na dużą pomoc ze strony agencji. Polecam zatrudnić się za ich pośrednictwem w Niemczech.
    Michał

17.02.2021 23:29

Dzięki agencji pracuję aktualnie w Niemczech i nie żałuję absolutnie! Pracę załatwiałem w okresie pandemii i agencja stanęła na wysokości zadania, aby we wszystkim mi pomóc i abym mógł swobodnie podjąć pracę, bo mam rodzinę, a pandemia pozbawiła mnie wcześniejszej pracy. Pieniądze odpowiednie, warunki również, więc polecam!
    SKM

11.12.2020 14:51

"Polecam" firmę MR JOB!!! To firma, która wie jak zarobić na ciężkiej pracy Polaka i zadbać o własny zysk. Umowy są czytelne to fakt, gdyż bardzo dobrze chronią interesy Pracodawcy. Niestety rozczarowanie przychodzi bardzo szybko, tj. z pierwszą wypłatą. Nadgodziny to fikcja! Co z tego, że pracujesz 10 godzin dziennie, jak nie płacą za przerwę a nadgodziny są tak liczone, że generalnie pracujesz jakbyś ich nie miał :((( Mam wrażenie, że pozytywne komentarze piszą osoby tam zatrudnione, dbające o pozytywny wizerunek MR JOB! Public Relations na wysokim poziomie, niestety na tym koniec, gdyż gdy chcesz coś wyjaśnić, nagle brak konkretów/ brak osób decyzyjnych i odpowiedzi. Człowiek uczy się na błędach... Błędem była współpraca z Nimi :(
    adam r

02.02.2021 13:19

Jak jedziesz oszołomie do DE to przynajmniej się zorientuj jakie są zasady w tym kraju. W większości Europy przerwy są niepłatne, może dlatego żeby Taki fachura jak Ty nie chodził co 10 minut na 5-minutową faję!!!

17.02.2021 15:21

Szanowny Panie NIEZRZESZONY, Jeśli faktycznie był Pan naszym Pracownikiem, to powinien Pan pamiętać, że był Pan Pracownikiem Tymczasowym, Tak jak już wcześniej było wyjaśniane w poprzednich wątkach, umowa o pracę sporządzona jest w oparciu o przepisy polskie, jak i niemieckie. Ponieważ praca wykonywana jest na terenie Niemiec, to obowiązuje nas niemiecka ustawa o Pracowniku Tymczasowym. Z tej właśnie ustawy wynika, że dodatek za nadgodziny liczony jest od 47 godziny w tygodniu. Jeśli jednak praca odbywa się w niedzielę lub święto, obowiązują inne (wyższe) dodatki. Przerwy podczas pracy nie podlegają wynagrodzeniu. Jestem do Pana dyspozycji, jeśli chodzi o jakiekolwiek pytania dotyczące naszej wcześniejszej współpracy. Proszę o kontakt na poniżej podany adres mailowy, ponieważ zależy nam na tym, by WSZYSCY nasi Pracownicy byli zadowoleni ze współpracy. Mam nadzieję, że wspólnie wyjaśnimy nurtujące Pana kwestie, ponieważ stwierdzenia, jakich Pan używa tutaj na forum, nie są prawdziwe i mogą wprowadzać w błąd potencjalnych kandydatów Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]
    Specu

26.12.2020 12:32

W kraju nie pracuję poniżej 100zł/h, w przeliczeniy 22€/Std., Czy macie w swej Ofercie takie prace dla przemysłowego specjalisty?

04.01.2021 08:13

Panie JAAAASNE, zdarza się właśnie, że kandydaci mają tak zawyżone stawki, że dokładnie jak Pan mówi, nie szukalibyśmy na ich miejscu pracy za granicą, jeśli w kraju jest tak dobrze :)

17.02.2021 15:04

Szanowny Panie NIEZRZESZONY, Pana stwierdzenie jest nieprawdziwe. Stawki naszych Pracowników są zróżnicowane i na ich wysokość ma wpływ wiele czynników, Jak np. znajomość języka niemieckiego, umiejętności, doświadczenie zawodowe, itp. Z Pana opisu wynika, że trafił Pan na dobrego niemieckiego Pracodawcę, a to bardzo nas cieszy. Jeszcze raz życzymy powodzenia na drodze zawodowej. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]
    Piotr

24.11.2020 19:19

Bardzo dobra firma i uczciwa.Siedzibę mają w centrum Legnicy.Byłem tam na rozmowie wstępnej i podpisaniu umowy o pracę.Badania lekarskie też miałem umówione przez mr job bezpłatnie.Za przejazd z Polski do Niemiec otrzymałem zwrot kosztów paliwa ale wcześniej musiałem wysłać paragony do firmy.Mr job wynajmuje mieszkania dla swoich pracowników i nie odlicza czynszu od wypłaty (w poprzedniej firmie płaciłem 10Euro za dobę ). To że nie płacimy za mieszkanie znacznie podwyższa naszą wypłatę.Wypłaty są na czas a ZUS mr job płaci od średniej krajowej czyli od kwoty ponad 5000 zł .a to ma wpływ na wysokość naszej przyszłej emerytury.Kończąc ,mogę polecić tą firmę . To jest duża i poważna firma w mojej ocenie. Cześć wam Piotr.

26.11.2020 10:38

Panie Piotrze, dziękujemy Panu bardzo za podzielenie się swoją historią i opinią o naszej współpracy :) Pozdrawiamy serdecznie!

17.02.2021 14:27

Szanowny Panie NIEZRZESZONY, Nasi pracownicy często sygnalizują chęć chwilowego dorobienia, przepracowania roku/dwóch w Niemczech i braku chęci na tak długi okres pracy na terenie Niemiec, aby należała się im emerytura niemiecka. Dlatego cieszy nas jednoczenie, że mamy tak wielu zadowolonych Pracowników, którzy dzielą się swoimi opiniami na forum. Nieodpowiednim jest narzucanie swojego światopoglądu i zdania jako jedynie właściwego. Z Pana opisu wynika, że trafił Pan na dobrego niemieckiego Pracodawcę, a to bardzo nas cieszy. Życzymy powodzenia na drodze zawodowej. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]
    Tomasz

20.11.2020 20:50

Poczytajcie dokładnie umowę zanim coś podpiszecie!!! Nadgodziny wg polskiego prawa są od 41 godziny pracy. Wiec skoro to polska umowa to dlaczego płacicie nadgodziny dopiero od 46???? A jak już podpisaliście z nimi umowę, to nie zgadzajcie się na porozumienie stron!!! Bo sie pozbędziecie prawa do zasiłku!!! Odwalają takie cyrki w dzisiejszych czasach, gdzie czlowiek podejmuje ryzyko i wyjeżdża, a oni potem chcą porozumienie stron???? Nie sprawdzają czy pracodawcy zapewniają bezpieczne warunki pracy!!!! Nigdy więcej nie dam sie nabrać!!!!

24.11.2020 10:58

Szanowny Panie TOMASZ, Ma Pan absolutnie racje z tym, że wszystkie umowy przed podpisaniem należy dokładnie przeczytać. Dlatego też przed podpisaniem nasi Pracownicy dostają umowy na maila do dokładnego zapoznania się. W naszej umowie nie ma żadnych tajemnic, a jedynym tekstem pisanym mniejszą czcionką, jest tłumaczenie umowy na j. niemiecki (tego wymagają dyrektywy z Bundesanentur für Arbeit, Instytucji, która wydała nam certyfikat na legalne delegowanie naszych Pracowników do Niemiec). Umowa sporządzona jest w oparciu o przepisy polskie, jak i niemieckie. Ponieważ praca wykonywana jest na terenie Niemiec, to obowiązuje nas niemiecka ustawa o Pracowniku Tymczasowym. Z tej właśnie ustawy wynika, że dodatek za nadgodziny liczony jest od 47 godziny w tygodniu. Jeśli jednak praca odbywa się w niedzielę lub święto, obowiązują inne (wyższe) dodatki. Jest nam zawsze niezmiernie przykro, gdy musimy rozstawać się z naszymi Pracownikami i rozwiązywać z nimi umowę o pracę. Rozwiązanie umowy na mocy porozumienia stron jest najwygodniejszym wariantem dla wszystkich. Po takim rozwiązaniu umowy, pracownik chętny do pracy, może na bieżąco starać się o nowe zatrudnienie. Nasi niemieccy Kontrahenci są zobowiązani do zapewnienia bezpiecznych warunków pracy dla naszych Pracowników. Jeśli w Pana przypadku było inaczej, proszę o kontakt na podany poniżej adres mailowy w celu ustalenia szczegółów. To dla nas bardzo ważne, aby wyjaśniać takie sytuacje. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]

17.02.2021 14:01

Szanowny Panie NIEZRZESZONY, nie rozumiemy Pana stwierdzenia. Nasi Pracownicy nie mają żadnego 6-miesięczego okresu wyrównawczego. Przytoczony przez Pana paragraf niczego nie wyjaśnia. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej?

Tomasz K.

17.02.2021 00:05

Miałem okazję pracować w tej firmie jako pracownik produkcji przez kilka miesięcy i zrezygnowałem tylko dlatego, że udało mi się otrzymać pracę w moim zawodzie. Firmę oceniam bardzo dobrze ze względu na odpowiednie traktowanie pracowników. Mieliśmy odpowiednie szkolenia i wsparcie "z góry".
    Henryk

27.01.2021 17:38

pracowalem w agencji przeszlo szesc lat.Nie było takiego miesiąca by wynagrodzienie nie wpłyneła do 10 każdego miesiąca.Mieszkanie pojedyncze kontrakty dobre,dzieki pani Marcie L pani Katarzynie.Polecam .

28.01.2021 08:13

Panie Henryku, dziękujemy bardzo za podzielenie się swoim doświadczeniem z naszej współpracy. To była przyjemność :) Życzymy wszystkiego co najlepsze!
    BB

01.01.2021 10:30

Nigdy nie polecę nikomu tej Firmy . Wydają decyzje jaka jest im wygodna bez porozumienia z pracownikiem . Pracownika traktują jak narzędzie pracy , słaby kontakt z Firmą przynajmniej w moim przypadku .

14.01.2021 09:02

Szanowny Panie BB, chcielibyśmy szczegółowo się zapoznać problemami, które Pana nurtują, ponieważ stwierdzenia, których Pan użył, nie należą do wizytówki naszej firmy. Zadowolenie z pracy naszych Pracowników jest dla nas najważniejsze. Zapraszam do kontaktu na poniżej podany adres mailowy. Wspólnie z pewnością wyjaśnimy nurtujące Pana zagadnienia. Z poważaniem Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]
    pracuje

04.01.2021 15:34

dobra kolega napisal to ja też. Bo wiadomo jak wszystko ok to sie komentarzy nie pisze, a jak cos sie nie zgadza to wylewaja się żale..... Dlatego też napisze że mrjob to porządna firma jest i nigdy problemow nam nie robila. Mieszkanie ladne schludne oplacone, internet jest, kuchnia jest, nic tylko pracowac a reszte oni robia. polecam

04.01.2021 15:29

firma solidna i terminowa a kontakt zawsze ok... Te żale to napewno pisza ci co myślą że jadą na wakacje albo chlać..tacy fachowcy... jak ktoś chce pracować to mrjob zawsze pomocny.. wyjechalem z nimi juz drugi raz i wszystko sie zgadza.
    Ehhhh

03.01.2021 20:38

Nie rozumiem tych och i ach, że wypłata zawsze na czas....żałosne. Jest ich psim obowiązkiem płacić na czas. Jeszcze ludzie zacznijcie dziękować, że możecie mieć zaszczyt, że dorabiaja się Waszym kosztem. Straszne.

04.01.2021 08:16

Oczywiście, że naszym obowiązkiem jest wypłacanie wynagrodzenia na czas, jednak myślimy, że docenienie tego wśród pracowników wiąże się z tym iż licznie inne agencje pracy tego niestety nie robią... Być może pracownicy mieli złe doświadczenie z tym związane w przeszłości.

Kontakt - MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Zamkowa 8 59-220 Legnica

Branża główna: Praca tymczasowa

25.12.2020 09:17

Czy w firmie MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej są regularne szkolenia pracownicze?

30.12.2020 14:08

Bardzo prosimy o uszczegółowienie pytania. Czy chodzi o szkolenia wewnętrzne dla pracowników biurowych? Czy na myśli są szkolenia dla pracowników pracujących na terenie Polski, czy może pytanie dotyczy pracowników wyjeżdżających do Niemiec? Obecnie nasza działalność opiera się właśnie o te kierunki, dlatego też bez szczegółów nie jesteśmy w stanie udzielić odpowiedzi. Pozdrawiamy serdecznie!
    Gggggf

07.12.2020 11:47

Za 176 przepracowanych godzin(czyli w pracy łącznie byłem 198 bo odliczają przerwy) nie zobaczyłem nawet 4-ro cyfrowej kwoty na salarisie. Śmiech.

18.12.2020 13:56

Szanowny Panie GGGGGF, To musi być jakaś pomyłka z Pana strony, ponieważ nie jest to możliwe, że przy podanej przez Pana ilości przepracowanych godzin (176,00h) nie otrzymał Pan 4-cyfrowej kwoty wypłaty. Na wysokość wynagrodzenia naszych Pracowników ma wpływ wiele czynników (między innymi klasa podatkowa, która kształtuje się indywidualnie), jednak nadal to niemożliwe. Każdorazowo po wypłacie wynagrodzeń Pracownicy otrzymują drogą mailową szczegółowe rozliczenie danego miesiąca, którego dotyczy wypłata. Służę Panu pomocą, jeśli na pasku z rozliczeniem wynagrodzenia jest cokolwiek dla Pana nieczytelne. Sprawa wymaga wyjaśnienia, dlatego proszę o pilny kontakt na poniżej podany adres mailowy. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]
    Bartłomiej

26.11.2020 11:15

Pracuje przez tą agencje już ponad pół roku, jestem bardzo zadowolony ze współpracy. Wynagrodzenie zawsze na czas. Bardzo dobre warunki mieszkaniowe, mieszkania opłaca agencja. Zwrot kosztów za przejazd z Polski do Niemiec jak i po zakończeniu pracy. Nie ma problemu z urlopami. Panie z agencji miłe i bardzo pomocne. Wszelkie problemy i niejasności są zawsze szybko rozwiązywane i wyjaśniane. Najlepsza agencja z jaką współpracowałem. Polecam w 100%.
    Bartek

24.11.2020 11:02

Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z tą firmą. Pracuje z nimi już od pół roku, wypłata zawsze na czas, i bardzo miłe panie z działu opieki.

26.11.2020 10:59

Panie Bartku, bardzo dziękujemy za Pana publiczną opinię :)
    Bogusław

24.11.2020 16:05

Dobra firma pieniądze zawsze na czas,warunki mieszkaniowe bardzo dobre,wszystko tak jak pisze w umowie o pracę ,jeśli jest jakiś problem zawsze można rozwiązać. Mogę spokojnie polecić firmę.Pozdrawiam Panie z Biura .

26.11.2020 10:44

Panie Bogusławie,) Czasowe wynagrodzenie to dla nas priorytet, a dogodne warunki mieszkaniowe pozwalają na jak najdłuższą współpracę - pracownik ma gdzie wypocząć :) Dziękujemy Panu bardzo za zabrany głos, szczególnie, że gdy wszystko jest jak najbardziej ok,to zazwyczaj te komentarze się nie pojawiają, jednak w momencie nieporozumienia w negatywnych emocjach dostajemy po głowie. Dlatego też, dobre słowo doceniamy podwójnie. Jest Pan niejako głosem setek pracowników :) Pozdrawiamy serdecznie!
    GG1410

24.11.2020 17:45

Bardzo kompetentna ,fachowa i miła obsługa w każdym czasie i temacie. Oby tak dalej. GG 1410
    MG

30.04.2020 13:18

Co się się kiedyś kończy aby mogło się zacząć coś nowego... A więc, w wielki skrócie: Pani K. - cóż ja bym nie zrobił gdyby nie takie pozytywne nastawienie :) Pani A. - naprawdę anioł nawet podczas ciężkich rozmów :) Pani M. - szef zawsze musi być stanowczy, ale załatwi wszytko o ile tylko wie, że coś niedobrego się dzieje. PS. Kasa na czas, formalności czasem zabijają ale jeśli ktoś ma problem z wysłaniem maila raz na 2 tygodnie to czego chcieć od Pań? Większość osób na kontraktach ok, natomiast nikt nie ma wpływu, że niektórych czasem woda życia niesie na wysokie fale... Negatywne komentarze - zazwyczaj od osób na fali ;) A no i te sławetne zdanie "oszukali mnie" - już wiesz co to za gość i wiesz, że z niego nic nie będzie :D Pracodawcę można śmiało polecić!!!! Dzięki raz jeszcze za te prawie 1,5 roku :)

24.11.2020 09:22

Szanowny Panie NIEZRZESZONY, O wysokości stawki/godzinę informowany jest Kandydat już podczas procesu rekrutacji. O ile mamy niższe wynagrodzenie godzinowe niż u niemieckiego pracodawcy, o tyle po dokonaniu końcowej analizy kosztów i wydatków, nadal uważamy że praca przez naszą agencję jest korzystniejsza finansowo. Zapraszamy do zapoznania się z materiałami, które mamy na naszej stronie. Jasno przedstawiają i opisują jak wyglądają korzyści dla pracownika i ukazują porównania realnych wyliczeń. https://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wynagrodzenia-pl-vs-de/ Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]
    Jarecki

12.11.2020 12:24

Jakie są warunki mieszkaniowe ? Pokoje dwuosobowe czy więcej ? Jest możliwość pokoju jednoosobowego ?
    Konrad1977

17.11.2020 15:06

2 razy z nimi wyjechalem i zaluje..kasa nie na czas,warunki mieszkaniowe najgorsze. branza budownictwo

24.11.2020 09:18

Szanowny Panie KONRAD1977, Wynagrodzenia są w MR JOB zawsze na czas, ponieważ jest to naszym priorytetem. Pracownicy pracują właśnie po to, aby uzyskać swoje wynagrodzenie i jest to dla nas jak najbardziej zrozumiałe. Być może nie dostarczył Pan na czas wniosku z numerem konta bankowego, który jest niezbędny do przekazania wypłaty na Pana konto? Zdarzają się tez sytuacje w których pracownik nie dostarcza potwierdzonych przez pracodawcę niemieckiego godzin pracy – wtedy też nie możemy dokonać płatności, ponieważ nie mamy do tego podstaw. Co do warunków mieszkaniowych to bez wyjątku zawsze staramy się zapewnić jak najlepsze, a na każde ewentualne zgłoszenie niedogodności reagujemy i poszukujemy czegoś nowego w okolicy. Przedstawiamy pracownikowi możliwości i czasami pracownik woli zostać na obecnym mieszkaniu niż dojeżdżać dłużej – sytuacje są przeróżne. Proszę o kontakt na podany poniżej adres mailowy. Postaramy się wyjaśnić problemy, które wystąpiły w Pana przypadku. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]
    ...

06.11.2020 17:38

Witam mam pytanie czy to prawda że praca przez agencję jest o wiele wiele mniejsza?

23.11.2020 16:23

Szanowny Panie KIEŁBOWICZ, czy był Pan Pracownikiem MR JOB, że pisze Pan takie oskarżenia? Zapewniam, że nasza firma docenia wszystkich naszych Pracowników. Jednak każdy wybiera rodzaj zatrudnienia, który odpowiada jego oczekiwaniom. Proszę pamiętać, że podczas rekrutacji kandydat jest od początku informowany, że zapewniamy i opłacamy zakwaterowanie, a umowa jest umową polską. Podawana jest też stawka godzinowa. Zapewniamy, że w żadnym wypadku nie zależy nam na zatrudnianiu osób które nie byłyby zainteresowane taką formą współpracy. Jeśli jednak wybrał Pan pracę u Polskiego Prywaciarza i jest Pan z takich warunków zadowolony, to nie pozostaje nam nic innego jak życzyć Panu zadowolenia i powodzenia. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]

24.11.2020 09:11

Agata

03.11.2020 20:38

Jestem bardzo zadowolona - wyjechaliśmy z Chłopakiem, praca ok , zakwaterowanie dobre, kontakt z Biurem na bieżąco dobry. Jak było trzeba to i po 19 Pracownik odebrał :) Szczerze polecam.
    były pracownik z kolegą

23.11.2020 18:24

Takie ściemy to każdy pisze ze jesteście och i ach a jednak coś nie tak działa u was , że komentarze są inne. Jakoś nie ukrywam sie choc do wiadomości mogę podać swoje nazwisko. Walicie wałki ściemniacie i oszukujecie pracowników. Te wasze obietnice sa palcem na wodzie pisane. No i skrobiecie ludzi z każdego grosza. Ze też jeszcze wam licencji nie zabrali za oszukiwanie pracowników. Co sobie myslicie , ze pracownik to zwykły fizol i nie potrafi myśleć? Mozecie sobie wynajmować prawników a prawda jest taka , że walicie wałki. Mam coś więcej napisać?

24.11.2020 08:50

Szanowny Panie BYŁY PRACOWNIK Z KOLEGĄ Jak najbardziej chcielibyśmy poznać Pana prawdziwe nazwisko, aby zrozumieć Pana sytuację. Zapewniamy, że nie oszukujemy Pracowników, ponieważ przede wszystkim, nie mielibyśmy wieloletnich Pracowników, którzy wielokrotnie do nas wracają. Na każdym kroku i na każdym szkoleniu przypominamy naszym biurowym pracownikom, że absolutnie każdy nasz Kandydat/Pracownik jest bardzo ważny, a nasza praca polega na pomocy przy wyjeździe i znalezieniu odpowiedniego miejsca pracy. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]

15.11.2020 21:01

23.11.2020 15:31

Szanowny Panie SZUKAM ZATRUDNIENIA, model zatrudnienia, który praktykujemy już od lat, nie przewiduje diet. Nasi Pracownicy nie są w podróży służbowej, są zatrudnieni pod wskazywane miejsce pracy, a dzięki temu możemy pracownikowi wynajmować i opłacać mieszkanie. Pokrywamy koszty rachunków i związane z nim formalności. Uważamy, że rozwiązanie jest optymalne, ponieważ pracownicy wcześniej nie radzili sobie z tym zadaniem. Nie potrafili znaleźć mieszkania w pobliżu, lub nie chcieli podpisywać skomplikowanych umów w języku niemieckim – którego nie rozumieli. Pracownik jednak w przypadku znajomości języka, może oczywiście na „własną rękę” szukać mieszkania, a po przedstawieniu nam rachunku, kwota ustalona budżetem, zostanie Pracownikowi zwrócona. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu na poniżej podany adres mailowy. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]

23.11.2020 15:34

Szanowny Panie LUBUSKI.DŻIN, Jesteśmy naprawdę zaskoczeni tym, ponieważ od samego początku rekrutacji informujemy pracowników iż nasz model zatrudnienia, który praktykujemy już od lat, nie przewiduje diet. Nasi Pracownicy nie są w podróży służbowej, są zatrudnieni pod wskazywane miejsce pracy, a dzięki temu możemy pracownikowi wynajmować i opłacać mieszkanie. Pokrywamy też koszty rachunków, a przede wszystkim związane z nim formalności. Uważamy, że rozwiązanie jest optymalne, ponieważ pracownicy wcześniej nie radzili sobie z tym zadaniem. Nie potrafili znaleźć mieszkania w pobliżu, lub nie chcieli podpisywać skomplikowanych umów w języku niemieckim – którego nie rozumieli. Pracownik jednak w przypadku znajomości języka, może oczywiście na „własną rękę” szukać mieszkania, a po przedstawieniu nam rachunku, kwota ustalona budżetem, zostanie Pracownikowi zwrócona. W razie dodatkowych pytań, a przede wszystkim w celu wyjaśnienia wspomnianych przez Pana niejasności, zapraszam do kontaktu na poniżej podany adres mailowy. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych [email protected]
    Trzoda

23.10.2020 14:51

Super agencja cala dieta dla nich ale o tym najetym (usunięte przez administratora) nie powiedza, w lazience jest nawet mydlo jak w dachau reszta tez ekstra. 0 szacunku dla ludzi.
    Keine Zukunft

03.11.2020 19:21

Taki model- to jest (usunięte przez administratora)

10.11.2020 09:32

Szanowny Panie KEINE ZUKUNFT, serdecznie zapraszamy do zapoznania się z materiałami, które mamy na swojej stronie. Jasno przedstawiają i opisują jak wyglądają korzyści dla pracownika :) https://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wynagrodzenia-pl-vs-de/
    Keine Zukunft

31.10.2020 07:57

W Deutschland obowiazuje Niemiecki Kodeks Pracy. Jaka moze byc polska umowa?:):):) (usunięte przez administratora).

09.11.2020 15:56

Szanowna Pani / Szanowny Panie KEINE ZUKUNFT Nasi Pracownicy zatrudnieni są na podstawie polskiej umowy o pracę i są oficjalnie oddelegowywani do wykonywania pracy u naszych Klientów na terenie Niemiec. Taki model zatrudnienia praktykujemy już od ponad 10 lat i finalnie jest on korzystniejszy finansowo dla zatrudnianych przez nas Pracowników. Model ten oparty jest zarówno na przepisach polskich jaki i niemieckich. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu na poniżej podany adres mailowy. Z poważaniem / mit freundlichen Grüßen Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych/ Manager Abteilung für Leiharbeiterbetreuung email: [email protected]
    bylo

29.10.2020 08:41

Agencja jest o.k. Kasa zawsze sie zgadza, panie są bardzo pomocne, generalnie to byla przyjemna współpraca :):)

Zostaw merytoryczną opinię o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Oferty pracy - MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej