mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG

Adres: Im Sonnenschein 5, 76467 Bietigheim

mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG
2 106 367 5 1

Opinie o mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG

Filtruj opinie po kryteriach:

Alex
 Opinia

witam Czytam właśnie te g.......e posty. I tak się zastanawiam . Czy w Niemczech otworzyli żłobek dla Polaków co nie dają sobie rady w Polsce? I Niemcy dają opiekunki do pilnowania takich nieudacznikow? Pracuje 2 lata w mod.i bardzo współczuję wszystkim w biurze. To jest tragedia. Chrapanie,pierdzenie itd. Do wojska z Wami,niedorozwoje!!!!! Nauczycie się życia,i cenić będziecie rękę którą Was karmi. Piszecie takie bzdury,ze Stasiu Lem jest przy Was malutki co do pisania SF. Ludzie, przyjeżdżajcie spokojnie do pracy,poprzez Mod. Kasa na czas,i w biurze można liczyć na pomoc. A, tych kretynów co plują na Tą firmę to poprostu,olać W d.....byli. h....... Widzeli Paniska,z polski przyjechali i chcą być pod niebiosa wystawiani. Dostałem,oferte od innej firmy elektrycznej.i dlatego z Mod odchodzę. Ale będę w miarę możliwości miał możliwość to zawsze ludzi z Mod będę polecał. Bo mam dług wdzięczności za to że nigdy mnie nie oszukali,ze pomagali. Że zarobiłem dzięki nim sporo kasy. Bardzo polecam Firmę Mod Pozdrawiam serdecznie

Pomocna?
TakNie
Katarzyna
 Opinia
@Alex 19.06.2019 19:34

Miło, że dodałeś opinię o współpracy z mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG. Na pewno przyda się wielu osobom. Musisz jednak pamiętać, że na forum nie można obrażać innych osób. Wpisy z wulgaryzmami mogą zostać usunięte.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kultura
 Opinia
@Alex 19.06.2019 19:34

Alex zgadzam się z twoją opinią w 100% Oni chcą oni zadają oni wymagają Od siebie totalne zero Zero języka Zero doświadczenia Zero kultury Tylko pogratulować selekcji naturalnej takich pseudo pracowników

Pomocna?
TakNie
Alex
 Opinia
@Kultura 20.06.2019 20:46

Może,racja Ale, krew człowieka zalewa. Jak tacy opisują firmę która daje możliwość podjęcia pracy za dobre pieniądze. Szkalują,i doprowadzają ludzi do szału. Mam Wnusia co ma 2.5roczku,i w 100 procentach ma więcej rozumu. Za wulgaryzmy przepraszam A firmę w 100 procentach polecam. Pozdrawiam serdecznie

Pomocna?
TakNie
True
 Opinia

Zdecydowanie radził bym uważać i definitywnie nie polecam tej agencji! 1. Miałem przed wyjazdem obiecany pokój 1.os za 25 EUR/doba, otrzymałem dwuosobowy w tej samej cenie za osobę z chrapiacym kolegą.. Nie szukałem na własną rękę, ponieważ nie chciałem ponosić kosztów własnych bojąc się że potem nie zwrócą pieniędzy...2. Praca.. jechałem jako operator CNC, a w pracy okazało się, że mam być operatorem szlifierki kątowej,..robienie fazy szlifierką w rurze o średnicy 1.4 metra... zrezygnowałem sam po paru minutach.. zgłosiłem majstrowi że to nie moja praca... poinformowałem w biurze że jadę do Polski..naliczyli mi rzekomą karę 300e za porzucenie roboty... oczywiście nie podpisałem oryginału umowy w biurze, na tej zeskanowanej, podpisanej przez mnie i przesłanej mailowo przed wyjazdem nie było ich podpisu, choć nawet gdyby był, umowa byłaby nie ważna, bo musiałbym podpisać oryginał do 30 dni.. czego nie zrobiłem... więc po paru mailach odpuścili sobie karę, grożąc pod pretekstem skierowania sprawy do sądu, bym nie wypowiadał się nigdzie na ich temat ????????mam wszystkie zachowane maile jako dowody... łącznie z tym, w którym umorzaja mi karę, ale żebym był cicho..ich problem polegał na tym, że myśleli, że kolejny naiwny idiota jedzie z Polski, który nie zna prawa pracy... niestety...pomylili się.. dobiłbym ich w niemieckim sądzie...mam prywatny Rechtschutz..ale nie mam czasu.. przesłali

Pomocna?
Tak2Nie1
Bubu
 Opinia
@True 10.06.2019 10:04

Prawda jest taka że typowy Janusz z Ciebie. A wzięłeś klapeczki i siatkę z biedry ze sobą?. Pojechał do pracy i chrapanie mu przeszkadzało no i ze 25 ojro toć to skandal. I nie żadne cnc tylko kątówka . w każdej takiej opowieści jest ziarno prawdy i półprawdy. Domyśl się po której stronie pokrzywdzony januszku jesteś?

Pomocna?
TakNie
True
 Opinia
@Bubu 10.06.2019 22:34

Twój nick świadczy o twoim poziomie intelektualnym . jeśli dla ciebie 50e/doba na obrzeżach miasta to okej za pokój 2 osobowy to winszuje sprawności w wyszukiwaniu..jak ktoś chrapie jak ubita świnia i ci to nie przeszkadza bo sam w chlewie mieszkasz i pracujesz (jesteś pracownikiem mod personal, co świadczy o formie postów..ten Janusz cię zdradził)...widzisz, jesteś tak pusty/a, że nawet nie wiesz do jakiej roboty rekrutujesz..dla ciebie Nie ma różnicy i nie masz pojęcia o branży CNC, więc nie będę opisywał czym jest robienie faz kątówką dla tokarza..to jest tak jakbyś widelec pomylił/a z widłami. Szkoda, że nie mogę dodać skanów mailów...ale z pewnością postaram się to zrobić gdzie indziej.. te Pozytywny, które sam sobie piszesz...daruj sobie..Te Kary Też.. gorzej będzie jak dobiorę się wam do (usunięte przez administratora) od strony prawno finansowej.. także uważaj!

Pomocna?
Tak1Nie
Katarzyna
 Opinia
@Bubu 10.06.2019 22:34

Oczywiście możesz się nie zgadzać ze zdaniem użytkownika @True, ale proszę Cię, abyś chociaż je szanował. Skoro Twoja opinia na temat mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG odbiega od tej @True, to chętnie poznamy Twoje spojrzenie na tego pracodawcę. Nadal zatrudniasz się za pośrednictwem tej firmy czy już nie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mod-Personaldienstleistungen G
 Opinia

mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG - Bietigheim to dno

Pomocna?
TakNie
mod-Personaldienstleistungen G
 Opinia

szmaciarze (usunięte przez administratora) straszne i porazka ... spisz w aucie... dają KARY :-) :-) BUHAHAHA....z pewnoiścią je wyegzekwują...może z wypłaty....kto ucieka szybko, temu nie mają z czego ściągnąć :-)....mają chyba 6 tygodni na oddanie sprawy do sądu i powiadomić pracownika o rozprawie... tylko straszą...mi też powiedzieli, że mam karę i jakoś po 6 miesiącach coś im nie wyszło....DAJCIE SPOKÓJ Z TĄ AGENCJĄ...ZA 11E+45 DIETY SPAWACZ ZNAJDZIE LEPSZĄ PRACĘ....ZRESZTĄ ZNALAZŁEM BEZ PROBLEMU.......NIGDY WIĘCEJ MOD Personal...pozytywy piszą pracownicy,,PANI MAGDA ZAPEWNE,...HALLO

Pomocna?
TakNie
robert k
 Opinia

dają KARY :-) :-) BUHAHAHA....z pewnoiścią je wyegzekwują...może z wypłaty....kto ucieka szybko, temu nie mają z czego ściągnąć :-)....mają chyba 6 tygodni na oddanie sprawy do sądu i powiadomić pracownika o rozprawie... tylko straszą...mi też powiedzieli, że mam karę i jakoś po 6 miesiącach coś im nie wyszło....DAJCIE SPOKÓJ Z TĄ AGENCJĄ...ZA 11E+45 DIETY SPAWACZ ZNAJDZIE LEPSZĄ PRACĘ....ZRESZTĄ ZNALAZŁEM BEZ PROBLEMU.......NIGDY WIĘCEJ MOD Personal...pozytywy piszą pracownicy,,PANI MAGDA ZAPEWNE,...HALLO

Pomocna?
Tak1Nie
Tak było.
 Opinia

Czytać rozliczenia wyplat. Często się mylą. Oczywiście na swoją korzyść.

Pomocna?
TakNie
Antoni
 Opinia
@Tak było. 03.06.2019 20:40

Miałeś taką sytuację, że Twoje rozliczenie z firmą mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG było niekompletne? Czy po tym, jak zauważyłeś błąd, firma rozliczyła się z Tobą należycie? Pomyłki mogą zdarzyć się każdemu, dlatego chciałbym sprecyzować, jak pracodawca zareagował na tę pomyłkę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kawon
 Opinia

Pracuj w firmie MOD poltora roku i nie narzekam piniadze w terminie sprwy wymagajace zalatwienia szybko i prawidlowo kontakt ok czy z pania Sylwia lub p Elzbieta moge uczciwie polecic S.N

Pomocna?
TakNie
Alex
 Opinia

Witam Państwa Wszyscy piszą o firmie,ja chciałbym ostrzec wszystkich,przed jednym z pracowników. (usunięte przez administratora) Pracował ostatnio w Gutersloh. Długo by tu gościa opisywać,ale po krutce. Łgarz,kłamca,kombinator,lewus do pracy. Robi wrażenie na pokrzywdzonego przez życie,ale to tylko złudzenie. Okłamywał wszystkich w firmie. Narobił niesamowitego bałaganu w pracy. Dodatkowo kompletne beztalencie do pracy ślizgał się po kolegach w pracy. Mieliśmy dla niego litość,bo wygląda jak by był schorowany. Jeszcze raz powtarzam,to złudzenie. Skrobidecha co do centa. Za 10cent.zrobi co chcecie. Nawet kolegę z Polski potrafił obmawiać. Który niestety zrezygnował z przyczyn rodzinnych. Do wszystkich zeit firm zostanie rozesłane ostrzeżenie o tym człowieku. Zostawił po sobie ogromny smród u klienta. Uważajcie ,podałbym nazwisko gościa ale przez tą ochronę danych osobowych nie mogę tego zrobić. Zrobił ogromną antyreklamę firmie,i Polakom Na zakończenie życzę ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH

Pomocna?
TakNie1
M.E.L.M.A.N.
 Opinia
@Alex 20.04.2019 08:11

W porównaniu do wszystkich to chyba tyś najwięcej bo kilka regulacji złamał że jeszcze nikt nie usunął tego comenta, hameryki teś nie odkrył, centy zbierał aż tak nie przegioł może skarbonke dzieciakowi chciał zapełnić bo kindergeld załatwić złożyć wnioski nie jest łatwo niektórym osobom jak i wspólna współpraca nie przychodzi co niektórym tak łatwo.

Pomocna?
TakNie1
Alex
 Opinia
@M.E.L.M.A.N. 21.04.2019 23:06

Trzeba mieć w pierw dzieci, rodzinę A ten gość o mały włos nie doprowadził do tego że klient by zrezygnował z Polaków w pracy. I główna zasadą,"pracuje się dla szefa" "Ale pracuje się z ludźmi" Przez takich źle się mówi o Polakach

Pomocna?
Tak1Nie1
Bogdan
 Opinia
@Alex 20.04.2019 08:11

Dobry pomysł. Skoro ,piszą o firmie.to może piszmy o pracownikach?!,co się przyczyniają do tego że poloki Tracą pracę przez takich . Poręnaście lot,robia jako elektryk. I wiele,zem widzioł. I tera widoć,co je grane. Brawo (usunięte przez administratora). Tak trzymoj.

Pomocna?
TakNie
Jacek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Dno i wodorosty!!!

Pomocna?
TakNie
Mirosław
 Opinia
@Jacek 11.04.2019 17:49

Tego typu wypowiedzi zbyt mało wnoszą do wątku, ponieważ nie uzasadniłeś w żaden sposób, dlaczego tak uważasz. Mógłbyś napisać coś więcej na temat tego miejsca pracy? Dlaczego w taki sposób oceniasz pracę w firmie mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG? Zachęcam Cię do uzupełnienia dodanej wypowiedzi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Proxi
Nazwa działu: Elektryka
 Opinia

Pracuję tutaj jako elektryk od 6 mc. Firma rzetelna , kompetentna. Taki wzór podejścia do pracownika powinoen być stosowany w Polsce. Gdy czytam negatywne komentarze zastanawia mnie jaka kategoria pracownika dotyczy krytykującego. Alkohol brak znajomości języka czy poprostu chęć szybkiej gotówki bez własnego wkładu chęci i pracy. Polecam firmę z czystym sumieniem

Pomocna?
Tak1Nie1
ania
 Opinia
@Proxi 10.04.2019 06:53

Taki wzór tu podejścia do pracownika niech pozostanie w Niemczech, od Polski "się odczep" jest mniej debili/lek i gitara, niech niemcy się martwią o swoje u siebie a polacy zawsze o swoje u siebie. Pisze ta co pracowała wiele lat na dziale monopolowym.

Pomocna?
TakNie2
spawacz P
 Opinia

Pracuję w firmie od stycznia, wbrew penych negtywnych opiniach praca jest ciągła ,płacą terminowo, jestem zadowolony .Ludzie którzy porzucają prace z dnia na dzień mogą miec pretensję sami do siebie.

Pomocna?
TakNie1
Andrzej75
Nazwa działu: Elektryka
 Opinia

Osoby które nie lubią pracować nie zagrzeją miejsca nawet w tak dobrej firmie jaką jest Mod Personal

Pomocna?
TakNie2
Staszek
Nazwa działu: Elektryka
 Opinia

Witajcie, w moim przypadku wszystko bylo w porzadku, mila polska obsluga a kasa sie zgadzala. Dzieki!

Pomocna?
TakNie2
michalik
Nazwa działu: Elektryka
 Opinia

polecam agencje, finansy ok i na czas.

Pomocna?
Tak1Nie1
seba.w
 Opinia

firma mod-personal z lepzig klamie w zywe oczy obiecuja dobre warunki pracy(usunięte przez administratora) .mielismy jechac jako slusarze na hale a trafilismy na hale budowac konstrukcje stalowe nie przygotowani bo ustawialismy konstrukcje stalowe w hali nie ogrzewanej praca taka jak na dworze . brak bhp podczas pracy . operatozy manitu nie umieja obslugiwac sprzetu . operwtozy zwyzek obsluguja sprzet pijani . do firmy ktorej trafilismy to gabriele remy . szef tej firmy potrzebowal do pracy muzynow . mowil je jak na chwile staniemy to nas wyzuci z pracy . firmie zglaszalismy ten problem ale go zlekcewarzyla uznala ze porzucilismy prace . my wszystko zrobili zrodnie z przepisami a oni nie chca nam zaplacic za przepracowane dni . i strasza ze dostaniemy kary za pozucenie pracy . nie polecam nikomu tej firmy pani sylwi i innych pracownic z tej firmy

Pomocna?
Tak1Nie2
MyBylimy,MyZrobilim
 Opinia
@seba.w 24.03.2019 09:28

"my wszystko zrobili zrodnie z przepisami" moze warto rozważyc pierw nauczenie sie jezyka polskiego a pozniej dopiero wyjazd za granice (gdzie jest inny jezyk urzedowy niz polsce) .

Pomocna?
TakNie1
Jacek.
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Totalna porażka!!!

Pomocna?
TakNie2
spawacz
 Opinia

Pracowałem w tej firmie jakis czas temuu.Warunki mieszkaniowe dobre Zarobki zgodnie z umową na czas i bez zastrzeżeń.Dobry kontakt z biurem. Problemem dla większości rodaków może być nieznajomość lub słaba znajomość jęz niemieckiego bo wszystkie umowy,wypowiedzenie i pisma do biura muszą być w języku niemieckim. mogę śmiało polecić firmę.

Pomocna?
Tak2Nie1
elektryk
 Opinia

Pracowalem w mod i bylo wszystko ok,kasa sie zgadzala,w maju na pewno do nich wroce

Pomocna?
Tak2Nie1
francja elegancja
 Opinia

pracuje w Agencji mod od niespelna dwoch lat i finansowo nigdy mnie nie zawiedli swoje wymagaja ale tez i oczekuja jak kazda firma od pracownika.tym barziej ze to sa niemcy a nie elegancja francja

Pomocna?
Tak1Nie2
elektriker
Nazwa działu: Elektryka
 Opinia

pojechalem dwa miesiace temu jako elektryk myslalem ze praca lekka ale duzo kabli do ciagniecia lecz daje rade od 2miesiecy kasa caly czas na koncie.polecam

Pomocna?
Tak2Nie1
gosc123
 Opinia

(usunięte przez administratora).mielismy jechac jako slusarze na hale a trafilismy na hale nie przygotowani bo ustawialismy konstrukcje stalowe w hali nie ogrzewanej praca taka jak na dworze . brak bhp podczas pracy . operatozy manitu nie umieja obslugiwac sprzetu . operwtozy zwyzek obsluguja sprzet pijani . do firmy ktorej trafilismy to gabriele remy . szef tej firmy potrzebowal do pracy muzynow . mowil je jak na chwile staniemy to nas (usunięte przez administratora) . firmie zglaszalismy ten problem ale go zlekcewarzyla uznala ze porzucilismy prace . my wszystko zrobili zrodnie z przepisami a oni nie chca nam zaplacic za przepracowane dni . i strasza ze dostaniemy kary za pozucenie pracy . nie polecam nikomu tej firmy

Pomocna?
Tak2Nie1
hastdulusthab
 Opinia
@gosc123 21.03.2019 05:35

Co Ty tu robiłeś, masz znajomość pracy i jej wykonywania stwierdzam po wpisie, są pracodawcy co Tobie by pasowało i im, proszę rozejrzyj się uważnie po ofertach na spokojne, nie bój się jak była by to jak się nieraz mówi wysoka poprzeczka. Tu sobie znajdzie miejsce ktoś inny.

Pomocna?
TakNie1
Krzysztof KUCHARSKI
 Opinia

Mod Personaldienstleistungen GmbH & Co. KG Polska Nie polecam, załatwili pracę jako ślusarz na hali okazało się na miejscu, że owszem ślusarz ale przy budowie hali ?? Nie wspomnę już o tym, że szykując się na pracę w fabryce nikt nie przewidział zimowych ciuchów. Po dwóch dniach pracy i przebojach z firmą krzak, nie chcąc pracować po 12 godzin dziennie z 1 przerwą na obiad, po przyjeździe na kwaterę okazało się że firma nie zapłaci za noclegi jak nie będę pracował tyle ile każe firma. Finalnie po 2 dniach zostałem 800km od domu, bez mieszkania i nikogo w MOD nie interesowało, że muszę czekać do następnego dnia (od 16 do 7 rano) celem podpisania godzin. Przez ostatni rok pracując w innej firmie niemieckiej był nie do pomyślenia tak zostawić pracownika. 1600km w plecy za prywatne pieniądze.Do dnia dzisiejszego zapłaty za przepracowane dni nie zobaczyłem na oczy, do tego jeszcze niejaka dziunia Sylwia Czechowski burczy coś, że zostanę obciążony finansowo za zerwanie umowy o pracę . Omijać tą agencję szerokim łukiem, banda OSZUSTÓW i KRĘTACZY.!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie
Anna
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pracuję od ponad roku. Plusy firmy: wynagrodzenie na czas, kontakt z biurem, łatwość zatrudnieniu mimo słabej znajomości języka :) polecam

Pomocna?
Tak1Nie
Kamil Malina
Nazwa działu: Elektryka
 Opinia

Agencja to ciężki temat ale Mod jako pracodawcę moge z czystym sumieniem polecic wszystko jest zalezne gdzie się trafi i jaki tam będzie klimat i jaka praca

Pomocna?
Tak1Nie
Jacek ze Stargardu
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Polecam firmę Mod pomogli mi stanąć na nogi i przy okazji języka się nauczyłem;););)

Pomocna?
Tak1Nie1
BOGUMIL
 Opinia

witam! pracuje w firmie od okolo roku moge polecic!pieniadze na czas kontakt telefoniczny caly czas ZAWSZE I WSZEDZIE jest pare minusow ale gdzie nie ma ;) pamietajcie wszedzie dobrze gdzie nas nie ma!!!

Pomocna?
Tak1Nie
roboczych
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: (usunięte przez administratora)w brutalny sposób!!!

Pomocna?
Tak1Nie
ala
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@roboczych 24.02.2019 10:03

Tak też to potwierdzam.

Pomocna?
Tak1Nie
Polak
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@roboczych 24.02.2019 10:03

Po prostu nie tylko powinni być pomocni jak podpisuje się umowę ,ale w całym okresie zatrudnienia .Sprawy ubezpieczenia np. w AOK od razu powinno być załatwione , bo niby pracownik ubezpieczony a dokumentu potwierdzającego ubezpieczenia nie ma to jak iść do lekarza płacić jak się składkę z wypłaty potrącają ? Przecież wszyscy pracownicy najemni utrzymują ta całą agencje i powinny być dobra współpraca miedzy pracownikami a Paniami w biurze by ludzi zatrzymać a tu bank godzin i tylko 7 godzin pracy zawsze liczą i czy praca w nadgodzinach soboty i tak wypłata ta sama marna niewielka .Jak masz problem cisza , ale jak one coś potrzebują to wtedy wiedzą gdzie dzwonić .Problemy z kwaterami cisza. A odzież robocza owszem dostaniesz jak znowu płacisz kaucje oddają za pół roku jak przepracujesz 6 m-cy Tak jak ktoś wcześniej napisał masz problem radz sobie sam

Pomocna?
Tak1Nie
Ryszard
 Opinia

Banda (usunięte przez administratora)!!! Sami piszą sobie pozytywy. O ostatniej wypłacie i urlopie można zapomnieć.

Pomocna?
Tak1Nie1
Seweryn
 Opinia

Polecam najlepsza agencja do tej pory. Wielki pozytyw!!!

Pomocna?
Tak4Nie
Tomek
 Opinia

Nikomu nie polecam tej firmy MOD porażka!!!

Pomocna?
Tak1Nie1

Zostaw opinię o mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG - Bietigheim

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny