mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG
2 90 6 1

Opinie o mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG

Gutek

Jestem pracownikiem tej firmy 16 miesięcy. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy. Wynagrodzenie wypłacane jest zawsze na czas. Fachowa obsługa pań w biurze także w języku polskim.

ciekawość1stopień do..
@Gutek 20.01.2019 12:06

acha SZESNAŚCIE MIESIĘCY ??? możesz coś więcej na ten temat ?

Elżbieta
@Gutek 20.01.2019 12:06

Przez 16 miesięcy z powodzeniem mogłeś poznać sposób funkcjonowania firmy mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG. Dobrze w takim razie, że postanowiłeś dołączyć się do dyskusji na temat wspomnianego pracodawcy, o którym - swoją drogą - tak naprawdę niewiele wiemy. A czym konkretnie się tam zajmujesz - zechcesz nam to zdradzić? Czy przysługuje Ci tam dostęp do bezpłatnej opieki medycznej?

ao

pracuję w MOD drugi rok. żadnych problemów z pracą, zakwaterowaniem, wypłata i rozliczenie zawsze na czas. Panie opiekunki zawsze życzliwe i pomocne . Osobiście polecam tę firmę. Andrzej Ogonowski

Michal Markowicz

Pracowalem przez firme. Pieniadze na czas Pozytyw

Mariusz

Juz od ponad roku jestem pracownikiem firmy mod-Personaldienstleistunger GmbH & Co.KG. Praca konkretna, jasne warunki, możliwość dopasowania pracy do konkretnych wymagań. I co najważniejsze wynagrodzenie zawsze na czas. Panie w biurze bardzo miłe, pomocne, zawsze się można dogadać. Z czystym sumieniem polecam, firma jest godna zaufania.

Kuki
Zweryfikowany użytkownik

Pracuje tu od ośmiu miesiecy i jestem bardzo zadowolony. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do współpracy z biurem jak i finasów. Wynagrodzenie oraz szczegółowe rozliczenie zawsze w terminie. Kompetentna i rzetelna pomoc Pañ koordynatorek w języku ojczystym jest miłym zaskoczeniem. Dobieranie zleceń do oczekiwań na wysokim poziomie. Gorąco polecam.

Luk
Zweryfikowany użytkownik

Mod Personal pracuję prawie pół roku i jak na razie wszystko jest ok. Zakwaterowanie, pieniądze, praca wszystko jest tak jak powinno być. No i Panie opiekunki zawsze gotowe pomóc pracownikowi. Osobiście polecam. Łukasz Ziemkiewicz

Adam1985

Pracuje już w tej firmie 6miesiecy i jak dotąd jestem zadowolony nie ma najmniejszego problemu z pieniędzmi z urlopem polecam firmę mod- personal

Michal Markowicz
Zweryfikowany użytkownik

Prosze o usuniecie niepochlebnych komentarzy dotyczacych firmy.

grelpex
Zweryfikowany użytkownik

Pracuję już dla firmy od ponad 8 miesięcy i zawsze pieniądze są na czas, zaliczki na żądanie bez problemu, a nawet otrzymałem bonus świąteczny. Z mieszkaniem jest różnie, ale nigdy nie było takiego problemu żeby nie było możliwości się sporozumieć. Jak dotychczas bez zastrzeżeń... Lubię atmosferę w mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG za: Zawsze zostanę wysłuchany i otrzymam należne wsparcie gdy mam jakieś pytania.

Kuka_k

Dotychczasowe doświadczenia z firmą pozytywne. Wynagrodzenie wypłacane terminowo. kontakt z biurem mailowy lub telefoniczny jest ok. Zawsze odpowiadają. Obsługa biura miła i kompetentna

elektryk oberhausen

wlasnie mam wyjechac z ta firma od poniedzialku do oberhausen jako elektryk. Wydaje sie wszystko w porzadku. Juz mam umowe o prace i namiary na hotel i prace. Do tego proponuja co tydzien zaliczki. mam ndzieje ze bedzie tak jak mowia.

Sylwer
@elektryk oberhausen 12.10.2018 15:56

Witam Od Nowego roku mam pracować dla tej firmy możesz podzielić się wiedzą na ich temat ? Dziwi mnie fakt braku opini..... Pozdrawiam

Niki
@Sylwer 29.12.2018 11:20

nie moge im nic zarrucic. kontakt dosc dobry. babeczki sie staraja. pozdro

Billy

Witam,chciałbym się dowiedzieć czy firma ma prawo żądać rachunków celem uwiarygodnienia otrzymywania diet.?! Pytałem pracowników innych zeitfirm. I mnie wyśmiali że to bezprawnie. Proszę o pilne info To chyba moja sprawa na co kasę wydaje. A,co roku z finnanzamptem się rozliczać,i im przedstawiam rachunki Proszę o pomoc

flex
@Billy 01.01.2019 20:21

może być tak że jak siedzisz na prywatnym(mieszkanie hotel ..) i prywatne .. to daj im do okazania rachunki a oni tobie diety pomoc finansową dopłaty i tym podobne załatwią no ale może jeszcze o co inno chodzi ale wątpię jeżeli te biuro chociaż z tobą rozmawia to dopytaj jeszcze raz o co im chodzi możesz nie rozumieć to jest normalne i to są Niemcy, jeżeli coś nie okej na niekorzyść twoja to daj se z nimi spokój mógł by ktoś z pracowników mód- i na tym forum napisać jak jest w takiej samej sytuacji, opisać Wszystkiego dobrego

lojft

Moje sugestie dla mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG: good arbeit Lubię atmosferę w mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG za: mila atmosfera,wysokie zarobki oraz zaangarzowanie pracownikow

Staszek Majewski

W 2018 pracowałem 92,5godziny koło 3 Tygodni pod Stuttgartem. Dostałem 100 i 150 Euro zaliczki potem powiedziano mi , że nie otrzymam nic. Koszty dojazdu (po mojej stronie) oraz Fatalne warunki mieszkaniowe . Firma to (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora) Negatyw

Sławek

Sławek 05.08.2018 13:45 Witam, nikomu nie polecam tej firmy !!! Zwykli oszusci I kretacze !!! Zanim zaczniecie wgl z nimi rozmawiac przytocze wam dwie moje sytuacje I sami sobie odpowiedzcie czy warto !! 1. Pracowalem okolo 3 miesiecy juz wiec byla najwyzsza pora na urlop no I wypisalem wniosek wszystko elleganko urlop dostalem . Przyszedl czas wyplaty no I sie nie zgadzalo nic . Okazalo sie ze szanowna pani Magdalena nie poinformowala swojej ksiegowejj o moim urlopie I oplacali mieszkanie na ktorym nie bylo mnie ani zadnej z moich rzeczy . Kieedy zadzwonilemm zeby mi oddali te pieniadze jakos to wiielkie oburzenie ze teraz sam mam oplacac mieszkanie I sam mam odzyyskac pieniadze (nie udalo sie niestety) 2. Przy zakonczeniu wspolpracy napisalem wypowiedzeniee za porozumieniem stron , pani Magda odpisala ze nie beda mi robic zadnych probllemow, przyy czym poinformowala mnie (telefoonicznnie) ze za nie wybrany urlop mi nie wyplaca, mysle soobie trudno mam inna prace kij w ten urlop wazne by mnie pusciili I nie zdzierali ze mnie wiecej pienieedzy . No I znow pprzyychodzi czas wyplaty I znow spore zdziwienie , kara za zerwanie umowy 250 euro ! I podatku od cholery ! No to dzwoonie do pani Magdy I mowii mi przez telefon ze podatek poprostu taki wyszedl (chociaz zawsze byl 2x mniejszy) a ta kara to pomylka ale musze czekac miesiac I przy kolejnej wyplacie mi to zwroca. No I czekalem do dnia 13 lipca gdzie dostalem maailaa od innej kordynatorki pani Sylwi ze pieniadze dzis powinny byc na koncie . Czekalem caly dzien potem weekend I w poniedziallek napisalem ze jak nie byllo pieniedzy takk dalej nie ma a oona mi na to ze osoba kktora mnie obciazyla kara jest na urlopie I musze czekac do sierpnia zeby siie cos wyjasnilo !!! Jaja normalnie !! Nikomu nie zycze takiej sytuacji I nie polecam tej firmy ! Pieniedzy dalej nie dostalem !!! Polskie kordynatorki zawsze sa na urlopie kiedu trzeba wyjasnic sprawe wyplaty(zawsze po 15) I tak bez niemieckiego nic sie nie zalatwii Masakra jakas !

śl
@Sławek 17.09.2018 21:30

no to mnie nastraszyłeś, właśnie prowadzę rozmowy z tą agencją, to co piszesz to poważne uchybienia ze strony agencji i nie do zaakceptowania ,więc muszę się zastanowić dzięki za opinię pozdro ślusarz

kierowca
@Sławek 17.09.2018 21:30

Wystarczy złożyć skargę w wojewódzkim urzędzie pracy (oni ich nadzorują )i w zębach ci przyniosą kasę. Dlaczego? Bo wojewódzki urząd pracy w razie stwierdzenia nieprawidłowości może im zawiesić licencję i będą musieli zwinąć żagle.

Niki

Super, spoko firma. Polecam!!

Długi

byłem sezonowo przez mod i jestem mega zadowolony :)

krótki
@Długi 19.10.2018 13:49

to wróć tam z powrotem siedź do 65 swego roku życia i napisz nam co słychać niee co widać niee co myślisz niee co masz

krótki
@Długi 19.10.2018 13:49

przed zatrudnieniem do moda trzeba zobaczyć na niebie tęczę przede wszystkim jej drugi koniec znaleźć 4L koniczynkę dmuchnąć w znaleziony.. awers a z podkową do wyboru i koloru, większość tam jest takiego obyczaju dla odmiennych jest coś innego począwszy od 966r i Nie pozdrawia Tofik

:(

O kuuuułwa Lipaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cały naród Polski pijanyyyy??????????

Mod Personal
@:( 16.08.2018 02:07

a Jak polak pijak , (usunięte przez administratora) i nierób wynika z tego.. Tylko MOD rekrutuję Czystej Krwi NIEMMCÓW co (usunięte przez administratora) za 10,18 w pocie czoła:)...

:)
@Mod Personal 19.08.2018 17:43

Tempo pracy niemców są wolniejsi, nad jedną rzeczą zajmuje im to dużo czasu a na halach wymagają kierownictwo przesadnego porządku i szybkości po długim czasie żeby tak nie było trzeba równomiernie pracować. Polacy słowacy węgrzy ... śmigają. Biorę też dużo pod uwagę warunki, jak bardzo wiele wiele osób nie o to też chodzi żeby po paru latach nieopłacalność taka jak się nie odłoży na ważne cele nie na ujemujedzikieweze. Jak wszystko gra to ok. Jedzie się wiele mil nie na zabawę. W mod trzeba należny nazbierany i ustalić... z kierownictwem z pracy urlop wybrać obydwie strony muszą o tym wiedzieć, wypełnia się wniosek jest podbity i nie wiem o co chalo chyba jak ktoś własną głupotę trenuje w biurze, jak się nic nie zmieniło dopiero po trzech miesiącach i płacą za to, jak się nie wybierze po zakończeniu pracy to przepada, w nagłych przypadkach powinni dać jeden dwa dni.

Elektryk od Voda
@:( 16.08.2018 02:07

caluśki!!!! Tylo Elektryka prąd nie tyka.

;)
@Elektryk od Voda 29.08.2018 23:51

Hä ?

;)
@;) 30.08.2018 09:17

Alles gut ? Okej, alles klar

Świat wg Mod Personal Dienstle
@:( 16.08.2018 02:07

Świat wg Mod Personal Dienstleistung Leipzig

śl
@:) 19.08.2018 21:34

to jakieś kpiny, jak niewykorzystany urlop przepada ???????????? , obawiam się że piszący negatywnie mają rację

:)
@śl 18.10.2018 09:15

Mam dużo wolnego czasu co najmniej jeszcze do listopada, więc odpisuję SKŁADAĆ WNIOSEK pierw na firmie oni zatwierdzają (rozeznać się w jakim czasie brać), potem oni fax do agentur na koniec do rok dostaje pracownik i tu odmowe lub nie, na niektórych firmach ustnie czy ma się urlop, Wynagrodzenie w czasie urlopu jest opodatkowane (w czasie pracy ten urlop wzięty) ktoś na miejscu zawsze pomoże obliczyć ile się ma do wybrania. Urlopowe 1,7/msc jakoś tak liczą ułamkami!!! mnożą dzielą dodają tak jak każdy wszystko wszędzie hehe , nie do końca przepadają „dni”, jest przepis że niewykorzystane „dni” przechodzą po zmianie pracodawcy, obowiązują terminy! i udokumentowanie, w umowie powinno pisać coś na ten temat, poza tym powinni wystawić papiery „końcowe” na które mam wyje ane jak nie wyślą jest jeszcze inna droga .. hehe (powinno się wiedzieć jakie, pracodawca dla pracownika wystawia, te z tabelami:) nie tylko świadectwo pracy, w Niemczech są różne te świadectwa pracy zależy o jakie nam dokładnie chodzi, wszystko się wybiera przechowuje w formie papierowej, Niemcy są skomputeryzowani hehe ale to nie wystarczy hehe bo to jest tylko dla nich i u nich hehe) modowi? oni są/byli nieraz okropni szlak by, pytać, słuchać uważnie wśród..co i jak funkcjonuje u nich hehe. Kolega co pisał, Vertg zgadza się. Umowa jest półroczna miesięczna trzymiesięczna roczna bo różne sytuacje zapotrzebowania lokacje sezon... Wnioski, prośby pisać do nich po niemiecku, emaile, i listownie jak coś tego wymaga. Lubię mod ale…. Czytać też wszelkie informejszon w necie, mieć wiedzę zawsze i wszędzie. Budowlańcy mają płatny urlop i chyba przysługuje tydzień bezpłatnego na rok pracy, jak jest patrz SWOJA umowa taryfowa „regulacja”i tym podobne, przetłumaczyć pomoże aplikacja na telefon np. tłumacz gogle skaner aparat pstryk itd To czy obowiązuje w m… nie wiem: Budowlańcom, „aby możliwe było przenoszenie urlopu między pracodawcami, stworzono kasę urlopową: Urlaubs- und Lohnausgleichkasse der Bauwirtschafts, zwaną w skrócie SOKA-BAU. Nabyty urlop nie musi być rezerwowany na dalsze zatrudnienie w Niemczech. W takim przypadku kasa urlopowa SOKA-BAU wypłaca ekwiwalent za niewykorzystany urlop. Jeżeli pracownik ostatecznie zrezygnuje z branży budowlanej i nie będzie bezrobotnym, może wnioskować o ekwiwalent po 3 miesiącach od zakończenia pracy. Wyciąg z konta pracownika: kasa urlopowa wysyła około lutego czas trwania zatrudnienia (dni) wynagrodzenie brutto, uzyskane dni urlopu, wynagrodzenie za urlop Zdarza się, że pracodawca nie odprowadza składek do Soka-Bau w odpowiedniej wysokości. Wtedy ekwiwalent zostanie odpowiednio pomniejszony przez Soka-Bau, a Soka-Bau będzie próbować wyegzekwować od pracodawcy zaległe składki.” Wnioskować o ekwiwalent ktoś pomoże wystarczy poszukać w Internecie

olik

fajnie ze sa wysokie diety to spory dodatek do wyplaty. wpylacaja pieniadze na czas. kontakt z nimi fajny i interesuja sie pracownikiem.

nowy

Jestem tu od poniedzialku i jest OK.

Roman

Ja też jestem zadowolony. Praca ok wypłaty regularne. A reszta jak w każdej firmie.

Plusy i minusy

Maja plusy i minusy. Ale dobrze sie z nimi wspolpracuje. Place wysokie diety i nie obcinaja nic a to wazne. Za piatek tez pelna dieta nawet jak calej dniowki nie wypracujesz.

kimo

Sehr gut und zuverlässig

firma w ok

Firma godna polecenia. Pracuje już kilka miesięcy i wszystko w porządku. Kasa OK, zawsze na czas i się zgadza.

anonymous

Jak ktoś ma swój rozum niech najlepiej szuka pracy gdzie indziej. każda cajt firma to Wyrzysk i problemy

anonymous

Uważam że na początek kariery jest ok ale....... 1. Problem z dodzwonieniem się 2. Czytać umowę (dla ambitnych) nie może Cie zatrudnić firma przez okres pol roku jakbyś chciał przejść na warunki niemieckie(kary nałożone na firmę dwa trzy wynagrodzenia za przejście) żal i porażka. to tak byś czasem nie mógł uciec jako skarbonka dla nich.(to ważne bo firma przywiązuję się do Ciebie a oni żerują porostu na tym. 3. Nie pomagają w klasie podatkowej odsyłają od ludzi do ludzi 4. przez pierwsze trzy miesiące bądź gotów na wyjście na prostą ( pierwszy miesiąc ok płacą wszystko później zostajesz sam z rachunkami itp( zaliczki można brać ok ale nie po to się tu przyjechało 5. ogólnie polecam ludziom bez języka. zwlekajcie z umowa na tyle ile możecie bo w tym całym bałaganie z ich strony może was ktoś docenić i bez podpasania umowy można przejść na niemieckie warunki. 6 ogólnie wszystkie pośrednie firmy są złe wiadomo . sprytnie zaplanowane rozegranie dieta plus minimum by ominąć podatki. wychodzi w miarę jak na początek 7. Polecam ogólnie ludziom bez języka. nie ma problemu z wypłatami czy inne sądownie

stachu50

spoko firma, polecam!

Robert80

Jestem juz kilka miesiecy w tej firmie. Zciagnolem kilku chlopakow na inne budowy. Jest ok. Szczegolnie na zime polecam. Kumple mowia ze mod ma prace przez zime a inne firmy zwalniaja i wysylaja na chate.

pingwin z Madagaskaru
@Robert80 26.09.2018 15:10

Jeżeli te tzw"kokosy" nie oddajecie spowrotem agencji to spoko radzę sie zapoznać z Tafel e. V. jeśli ktoś was oskubie

Robert80
@pingwin z Madagaskaru 26.09.2018 16:17

Zarabiam kase i jest spoko. Nieraz przejechlem si na innych agnecjach. Naszczescie mod jest w porzadku. Polecam.

p...z M...
@Robert80 28.09.2018 20:54

Mi się wydaję też że można polecać, dobre znane przerobione miejsca jak najbardziej i na bieżąco U mnie jak dla mnie wyglądało całkiem dobrze w moim czasie pracy tu, wiem że bywało źle są różne sytuacje Każda agencja ma swoją jakąś "politykę" trzeba się zaadaptować też ale nie zawsze, co nie fajne lub wyczerpały się siły lub jeszcze inne powody są do zjazdu, to odchodzę.

Pijany Polak

ja nie polecam.. Warunki mieszkaniowe bardzo słabe .. do tego bardzo słaby kontakt z firmą po zakończeniu umowy ... Trzeba się kłócić a i tak to nic nie da wiec jedyną opcją jest składanie pozwu do sądu pracy . Na co szkoda czasu i nerwów. Uważajcie są lepsze i "normalne " firmy.

pingwin z Madagaskaru
@Pijany Polak 25.09.2018 18:54

Ok takie info będzie drogą do sukcesu pierwszy raz wyjeżdżających z polski, twoją drogą do sukcesu może okazać się dobra znajomość rozwijania kabli mowa o elektrykach, żeby nie pominąć mej osoby sukcesem moim wiecej siły i chęci też.

Marek1983

Pracuje w tej firmie już jakiś czas są zgrzyty ale tak jest wszędzie i mogę polecić ja innym jeste zadowolony kasa dobra i zawsze na czas

Zostaw opinię o mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG - Bietigheim

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mod-Personaldienstleistungen GmbH & Co.KG