Nie piszę tej opinii, by dać upust emocjom, ani dla Byłych pracowników BIAT, a nawet nie dla Pana Tomka( choć na miano Pana trzeba sobie zasłużyć) by mu utrzeć nosa. Piszę ją dla Przyszłych i Nowych pracowników. Przychodząc do pracy tutaj ostrzegały mnie Aptekl, Koordynatorzy Sieci, Pracownicy i inni z branży farmaceutycznej, że Właściciel Mnie oszuka. Chciałem jednak sam wyrobić sobie zdanie i sam Tomasz W na rozmowie zrobił na mnie dobre wrażenie. Z dozą nieufności podjąłem pracę. Poniżej wypiszę wszystkie argumenty mojej oceny, dodam jednak , że sama atmosfera pracy była ok, spokój, szacunek, czas dla rodziny.
1. Próby nie wypłacenia premii, że niby duże zamówienie do sieci zostało policzone dwa razy ( wtedy była Firma Biat1 i Biat 2- widziałeś zamówienie tylko z Biata 2 , a Twoje duże zamówienia regularnie przerzucali na Biata 1 gdzie nie miałeś wglądu)- polecam zapisywanie swoich zamówień we własnym notesie
2. regularnie gubienie FV- polecam robić zdjęcia przed wysłaniem
3. Zmowa cenowa ( nękanie , nagabywanie, wydzwanianie do pracowników by interweniowali u swoich klientów- My, pracownicy nigdy nie reagowaliśmy , nie braliśmy w tym udziału staliśmy po stronie klienta. Kiedyś musiało chyba coś wyciec, bo Pracodawca napisał emaila do wszystkich, że Firma Biat nie brała nigdy udziału w zmowie cenowej- a wszelkie tego typu próby i odpowiedzialność za nie leżą tylko po str pracowanika!!!)
4. Jeżeli dogadałeś się ze szpitalem, pracodawca dzwonił tam proponując niższą cenę od twojej by samemu sprzedać i nie wypłacać Ci premii
5. Kierownik regionalny w podróży dostawał hotele z warunkami uwłaczającymi, sam sponsorował spotkania z przedstawicielami tj. kawa, obiad itp. Nie dostawał zwrotu kosztów, Diety, Delegacji i podróżował po 14h ciągiem
6. Po rozwiązywaniu umów-nękanie pracowników emailowo, w celu pod pretekstem szkody w aucie służbowym aby zająć ich ostatnią pensję. Tu odbywa się to regularnie, za każdym razem . Zabierane są całe lub większość pensji pod byle pretekstem-Nie pozwólcie sobie na to jest to bezprawie, i Prawo jest po naszej stronie!!!!!!!!!!!!Nawet jeżeli wypadek byłby z Twojej winy.
7. Wręczanie wypowiedzeń z zaskoczenia , nie masz możliwości wyjąć z auta nawet swoich rzezy osobistych, torebki, kluczy od domu , telefonu. czekasz aż Ci odeśle ponad tydzień czasu. Niektórych rzeczy nie dostaniesz NIGDY!!!
8. Po ustaniu pracy zastraszanie prokuratorem, że niby wystawiłeś coś na Go worku
9. Uchylanie się od wypłaty zwolnień lekarskich, nie wypełnianie druków do Zusu.
10. Reklamcje nie są rozpatrywane, Nie ma fachowca od napraw, właściciel firmy sam "naprawia" wysyłając wszystkim jedno to same zdjęcie z zalanym termometrem -każe płacić za naprawę i wysyłkę klientom
Jest tego bardzo dużo i o wiele wiele więcej. Jeżeli zastanawiacie się czy tu pracować liczcie się z tym co powyżej , bo nie jest to odosobniony przypadek, ale regularnie , u każdego praktykowany.
Jeżeli usłyszycie coś o Wycieczce do Włoch-trwała 2 dni, mogłeś zabrać jedynie plecak.,wyżywienie całkowicie - płaciliśmy sami, a za zakwaterowanie , lot i inne zapłaciła Firma Tecnimed. ta wycieczka do dziś budzi nasz niesmak , obrzydzenie do Tomasz W. Gdzie 2 dzień pobytu spędziliśmy na lotnisku, a za całkowite wyżywienie płaciliśmy sobie sami.
Tomasz W. to świetny manipulant, wie co powiedzieć wam, czego potrzebujecie, próbuje zbliżyć się do Was , wypytuje o rodzinę . Po to aby to wykorzystać. W rozmowie z nim czujesz się doceniany, wyniesiony ponad szczyty, podziwiany aby bez skrupułów Cię zniszczyć i podeptać. Jeżeli przyjdziesz tu do pracy, porozmawiaj z aptekami z ich doświadczeniami-to najrzetelniejsze Opnie, bądź ostrożny i czujny, wszystko zapisuj , sprawdzaj-Nie daj się zwieźć. I Pamiętaj Prawo Zawsze jest po Twojej stronie!!!Nie bój się walczyć o siebie, nie robiąc nic pozwalasz aby traktował tak innych ludzi.
Bardzo dużo ludzi odchodziło, zawsze wtedy mówił , że dlatego,. że ktoś zmienia miejsce zamieszkania czy jest chory poważnie. Wszystko to kłamstwa, śmialiśmy się z niego gdy nam o nich opowiadał. Bo z każdym byliśmy w kontakcie.
Powodzenia