Primagran

Na podstawie 10 ocen z 6 miesięcy

• Primagran
  • Jak się u nas pracuje?

Primagran

• Mokry Dwór
  • Radunica
  • Jankowo Gdańskie

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Primagran Sp. z o.o.

Opinie o primagran.pl - Primagran sp. z o.o. w Stegna

Nie przegap nowości o Primagran Sp. z o.o.!

01.07.2025 07:17

Cześć!

Witamy na profilu Primagran na GoWork! Fajnie, że do nas zaglądasz.

Jesteśmy zespołem, który od ponad 15 lat z pasją tworzy coś wyjątkowego w branży wyposażenia kuchni. Specjalizujemy się w produkcji wysokiej jakości zlewozmywaków granitowych, a w sprzedaży mamy również szeroką gamę akcesoriów kuchennych, które zdobywają uznanie klientów w Polsce i Europie. Nasze produkty otrzymują wiele prestiżowych nagród, takich jak Diament Meblarstwa, A'DESIGN AWARD & COMPETITION, IDA Design, Dobry Wzór czy Nagroda Pomorska Gryf Gospodarczy. Oprócz nagród za innowacje i design otrzymujemy też wiele nagród biznesowych, w tym Diamenty Miesięcznika Forbes, Gazele Biznesu czy nagrodę Pomorskiego Pracodawcy Roku – a to wszystko  dzięki zaangażowaniu naszego zespołu.

Nasz zespół to już ponad 170 osób i stale rośnie!

Działamy w 3 lokalizacjach:

• Żuławki (blisko S7, ok. 30 km od Gdańska i ok. 15 km do Nowego Dworu Gdańskiego) tutaj znajduje się nasz zakład produkcyjny oraz znacząca część biura.

• Nowy Dwór Gdański, tutaj powstał już nasz nowoczesny magazyn wysokiego składowania, a w perspektywie 2-3 lat przeniesiemy tam zakład produkcyjny.

• Gdańsk, a dokładnie nowoczesne, świetnie zlokalizowane biuro w Olivia Business Center, gdzie od 7 lat pracuje nasz zespół E-commerce oraz Finansów (stąd się nigdzie nie wybieramy).

W Primagran wierzymy, że najlepsze rzeczy powstają, gdy pracujemy razem. Stworzyliśmy miejsce, gdzie każdy głos ma znaczenie. Jeśli cenisz sobie otwartość, współpracę i ciągły rozwój, to możesz poczuć się u nas jak w domu.

Twoja opinia jest dla nas ważna!

Dziękujemy za każdą konstruktywną opinię, którą zamieścicie na naszym profilu. Jesteśmy otwarci na dialog i nieustannie dążymy do doskonalenia. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoimi spostrzeżeniami, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu.

Jeżeli chcesz do nas dołączyć zachęcamy do odwiedzenia naszej strony: https://primagran.com/kariera/ , gdzie znajdziesz aktualne oferty pracy.

29.07.2025 15:37

Rekrutowałem na stanowisko dyr. eCom i jestem pod wdrażaniem , jak jest budowany HR w tej firmie , szczegółowy konkretny terminowy feedback , jasne klarowane powody i wogóle jest ten feedback! , co niestety w tych czasach przestało być standardem, pani o ktorej już tu piszą od rekrutacji na prawdę jest bardzo zaangażowana w to co robi , bardzo przyjemnie miec styczność z takimi osobami w tym bardzo różnym świecie rekrutacji ..
    Karol

24.02.2026 12:47

A czy wiadomo, dlaczego ta rekrutacja (Dyr. e-commerce) jeszcze się nie skończyła i wciąż trwa - już chyba od pół roku?

24.02.2026 13:06

Dziękujemy za zainteresowanie procesem rekrutacyjnym w naszej firmie. Obsadzenie tej roli jest dla nas kluczowe, dlatego priorytetem jest znalezienie kandydata, którego kompetencje i wartości będą w pełni spójne z naszym zespołem. Świadomie rezygnujemy z pośpiechu na rzecz rzetelnej weryfikacji wszystkich zgłoszeń, aby zapewnić najwyższą jakość dopasowania. Osoby zainteresowane szczegółami procesu lub statusem swojej aplikacji zapraszamy do bezpośredniego kontaktu. Z pozdrowieniami, Primagran.
    Ann

04.06.2025 12:55

Zgadzam się z innymi opiniami tutaj, rekrutacja jest przeprowadzana w bardzo profesjonalny sposób. Co prawda wszystko trwa dosyć długo, ale na bieżąco wszystko jest komunikowane i wyjaśniane. Zgadzam się z innymi, że firma szanuje kandydatów i Pani Natalia pracuje na najwyższym poziomie. Mam nadzieję, że niedługo dołączę do tej firmy. 🫥
    Kandydatka

14.03.2025 15:36

Brałam udział w procesie rekrutacyjnym na Content Creatora / Copywritera. Postanowiłam napisać ten komentarz, mimo że nigdy tego nie robię, ponieważ bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie kultura pracy i podejście do mnie jako kandydatki w procesie rekrutacyjnym. Nie dostałam tego stanowiska, ale otrzymałam bardzo szczegółowy feedback, poparty przykładami, jakiego nigdy wcześniej w żadnym procesie nie otrzymałam. Pani Natalia poświęciła mi ponad 20 minut, żeby autentycznie wyjaśnić mi powody decyzji, pomóc mi w moim samorozwoju i pokazać, że firmie zależy na ludziach. Jestem pod wrażeniem kultury pracy, celności feedbacku i dojrzałością feedbacku od pani Natalii. Bardzo wysoko oceniam szacunek tej firmy do kandydatów. Mam nadzieję, że jeszcze będziemy mieli okazję współpracować.
    SX

12.10.2024 15:05

Jestem po rekrutacji do tej firmy, jestem pod miłym wrażeniem. Pan VP ciekawy człowiek, nieco zakręcony, ale widać że kopalnia wiedzy, chciałbym z nim pracować. A dziewczyna od rekrutacji przekazała mi najbardziej wartościowe informacje co poprawić i co było nie tak ze wszystkich rekrutacji w jakich byłem. Mam nadzieje, że jeszcze będę kiedyś pracować w tej firmie.

03.09.2026 11:37

Rozwój, technologia i nowa przestrzeń – Primagran rozpoczyna budowę hali produkcyjnej w Nowym Dworze Gdańskim!
    Z dumą ogłaszamy start kolejnej kluczowej inwestycji w historii naszej firmy. W Nowym Dworze Gdańskim oficjalnie rusza budowa nowoczesnej hali produkcyjnej wraz z zapleczem socjalno-biurowym.
    To dla nas nie tylko nowa przestrzeń na mapie firmy, ale przede wszystkim potężny impuls do dalszego rozwoju. Nowa hala pozwoli nam na:

• Rozbudowę parku technologicznego i optymalizację procesów produkcyjnych.

• Podnoszenie poprzeczki w zakresie jakości i trwałości produktów, z których korzystają nasi klienci.

• Tworzenie nowoczesnych, komfortowych miejsc pracy – zarówno na części produkcyjnej, jak i biurowo-socjalnej.

Inwestycja jest kolejnym, konsekwentnym krokiem w realizacji naszej misji: tworzenia najlepszych zlewozmywaków w Europie.

Generalnym wykonawcą inwestycji została uznana firma Allcon. Cieszymy się na współpracę z partnerem, z którym łączą nas wspólne wartości – profesjonalizm, doświadczenie oraz bezkompromisowe podejście do najwyższej jakości.

Co przed nami? Planowane zakończenie prac przewidziane jest na III kwartał 2027 roku. Wchodzimy w etap intensywnego rozwoju, o którego przebiegu będziemy Was informować na bieżąco.
    Chcesz rozwijać się razem z nami i być częścią nowych projektów? Śledź nasz profil na GoWork i sprawdzaj aktualne oferty pracy!
    News image

Marcin P.

20.06.2026 04:06

Brałem udział w procesie rekrutacyjnym w Primagran i zostawił on po sobie bardzo dobre wrażenie. Cały proces był profesjonalnie zorganizowany i przejrzysty — od pierwszego kontaktu, przez zadanie rekrutacyjne, po rozmowę. Na szczególne wyróżnienie zasługuje komunikacja — szybka, konkretna i zawsze z szacunkiem do kandydata. Doceniam zwłaszcza szczery, merytoryczny feedback po rozmowie, co w dzisiejszych procesach rekrutacyjnych jest niestety rzadkością. Mimo że stanowisko ostatecznie nie było idealnie dopasowane do mojego profilu, rozmowa była miła, partnerska i prowadzona przez osoby z dużą kulturą i wiedzą. Z czystym sumieniem polecam Primagran jako pracodawcę dbającego o dobre doświadczenia kandydatów.

22.06.2026 07:07

Dziękujemy bardzo za pozytywny feedback i możliwość poznania się podczas procesu rekrutacji. Trzymamy kciuki za owocne poszukiwanie idealnego miejsca dla Pana. Pozdrawiamy, Primagran
    Anonimka

19.06.2026 17:44

Myślałam początkowo, iż sama firma pisze te komentarze tak rzadko spotyka się firmy z dobrymi opiniami tutaj. Jednak- naprawdę proces rekrutacyjny robi takie wrażenie- prawda to co tutaj piszą i za pewne dlatego piszą. Pełen profesjonalizm, szczegółowy feedback, szacunek do człowieka. Jeszcze nigdy rekrutacja nie zrobiła na mnie takiego wrażenia i poczucia, że tak bardzo chce się dostać tą pracę. Kierowniczka i HR’ka widać, jak się lubią i szanują- to też mocno zachęca do pracy z nimi. Atmosfera, ludzie, biuro w Gdańsku również w możliwie najlepszej lokalizacji i standardzie. Stawka zgodna z oczekiwaniami, a nie jakieś sztuczne zaniżanie na ostatnim etapie- co się zdarza prawie zawsze w innych firmach. Polecam!!

22.06.2026 07:04

Serdecznie dziękujemy za miłe słowa i trzymamy kciuki za pozytywny efekt! Szczególne podziękowania kierujemy również do naszego działu HR i Menedżerów, którzy dokładają wiele starań, aby dbać o cały przebieg rekrutacji i odczucia Kandydatów. Serdecznie zapraszamy do kontaktu z nami w przyszłości. Pozdrawiamy, Primagran
    Rekrutacja Główna Księgowa

27.02.2026 17:33

Kiedy firma zaprosiła mnie do udziału w rekrutacji, chciałam trafić na panią o której jest tutaj sporo komentarzy, żeby dowiedzieć się na ile faktycznie mają profesjonalny proces rekrutacji, który wychwalają tutaj inni. I ku mojemu zaskoczeniu- naprawdę trafiłam. Proces rekrutacji jest bardzo wymagający, wieloetapowy…, może nawet za za dużo tych etapów,… ale naprawdę najbardziej profesjonalny w jakim brałam udział. Mądre logiczne pytania, podejście win win do mnie, traktowanie z szacunkiem i dbanie o mój komfort i duża merytoryka. Elastyczność dotycząca form kontaktu również zasługuje na zauważenie. Kiedy trzeba napisany sms- nie mogłam rozmawiać do południa będąc w pracy, to dzwonienie popołudniami. Dyrektor Finansowy zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie- merytoryczny, otwarty i z klasą, bez nadęcia bycia szefem. Bardzo profesjonalni pan Rafał i pani Natalia. Polecam.
    Kandydatka

09.02.2026 19:32

jestem w Procesie rekrutacji ale już pod wrażeniem- Pani Ania (manager) oraz HR mega profesjonalni ale wymagający. Informacja o procesie, jakie będą kroki -mam nadzieję, że dobrze wypadnę i się dostanę

02.02.2026 14:39

Byłem tam dziś na rozmowie o pracę. Atmosfera super i na luzie. Co prawda w drodze powrotnej dotarło do mnie, że zapomniałem o jednym zadaniu ale jeśli chodzi o przebieg rozmowy i podejście do niej - 5 gwiazdek
    Jola

25.12.2025 21:17

Czy jest możliwość pracy zdalnej ? Jakie jest poziom wynagrodzenia?
    #SpecjalistaDsZakupow

31.12.2025 09:46

Witaj JOLA! Dziękujemy za komentarz i pytania. Standardowo udzielamy bardziej szczegółowych informacji Kandydatom i Kandydatkom w kontekście danego procesu rekrutacji. Odpowiadając na oba pytania- zarówno forma pracy (stacjonarna, hybrydowa, zdalna) czy poziom wynagrodzenia zależą od stanowiska. W naszej firmie istnieją role, które wymagają pracy stacjonarnej, ale również są stanowiska, gdzie praca hybrydowa jest możliwa. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z naszym działem HR pod adres email: [email protected] Pozdrawiamy!

11.09.2025 09:32

Opinie różne, natomiast zastanawia mnie jedno. Jak płacicie pracownikom. Pojawiła się oferta na stanowisko Specjalista ds. BHP, PPOŻ i Ochrony Środowiska. Przecież to są 3 etaty! Skoro tak przestrzegacie przepisów itd nie obarczajcie BHPowców dodatkowymi zadaniami, które nie są ujęte w 22 zadaniach Służby BHP! Nawet adwokaci mają swoje specjalizacje...Jeśli chcecie mieć coś zrobione dobrze, podzielcie to na 3 etaty albo wynajmijcie firmę zewnętrzną. Pewnie ktoś się skusi zwłaszcza, jeśli mieszka w okolicach, ale nie oczekujcie, że każdy z tych obszarów będzie zrealizowany w 100%, bo na to doby nie starczy dla jednej osoby.

11.09.2025 12:53

Dziękujemy za uwagi i zainteresowanie naszą ofertą pracy. Cieszymy się, że tak wnikliwie analizuje Pani/Pan zakres obowiązków na stanowisku Specjalista ds. BHP, PPOŻ i Ochrony Środowiska. Zdajemy sobie sprawę, że są to bardzo odpowiedzialne i szerokie obszary, dlatego chcemy podkreślić, że oprócz zatrudnienia wewnętrznego specjalisty, na co dzień współpracujemy z zewnętrznymi, wyspecjalizowanymi firmami. Ich wsparcie pozwala nam na bieżąco dbać o najwyższe standardy i spełniać wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa, ochrony przeciwpożarowej czy ochrony środowiska. Jeszcze raz dziękujemy za komentarz.
    Osoba do perfo market

03.07.2025 12:12

Spoko proces, zadanie ciekawe profeska jak piszą o Pani Natalii - ile ta dziewczyna wkłada energii , żeby wszystko cacy bylo w moim oczach - szacunek i oby ją doceniali i Mariusz potencjalny szef fajny gość, dobre pytania , sensowne i logiczne - mało takich ludzi szefów w perfo. Przyjąlem ofertę innej firmy, bo mam bliżej i logistyka lepsza , ale naprawdę szacunek za proces i podejście do mnie -oceniam na 5!. Nawet jak odmówiłem to klasa i miłe zachowanie , co się nie zdarza , a wierzcie mi, dużo ostatnio szukałem roboty.

03.07.2025 13:03

Dziękujemy za ten budujący komentarz! Bardzo to doceniamy, że mimo wyboru innej oferty, poświęcił Pan chwilę, by podzielić się wrażeniami. Ogromnie nas cieszy, że docenił Pan nasz proces, a zwłaszcza zaangażowanie Natalii i profesjonalizm Mariusza. Przekażemy im Pana miłe słowa – to kluczowi ludzie w naszym zespole i tak, potwierdzamy: bardzo ich doceniamy! W pełni rozumiemy, że logistyka tym razem wygrała i szanujemy tę decyzję. Gratulujemy nowej pracy i życzymy samych sukcesów! Kto wie, może w przyszłości będzie nam jeszcze po drodze. Dzięki raz jeszcze! Pozdrawiamy serdecznie, Primagran
    Dk

27.06.2025 16:59

Praca na hali lekka nie jest ale ekipa fajna, polecam
    Kandydat magazyn

21.05.2025 19:35

Aplikowałem do firmy odzew po kilku dniach , rozmowa miła . Obiecanki cacanki a głupiemu radość , obiecany odzew brak ,, odezwiemy się do Pana do max poniedziałku ,, mija wtorek żadnego kontaktu . Nie polecam zero szacunku do osób które chcą u nich pracować
    Kandydat magazynier

23.05.2025 07:22

Chyba byliśmy w innych firmach😂 ja mialem spoko rozmowe pokazali mi magazyn i nowe biuro, kuchnia jeszcze wykańczana ale wygląda mega dobrze, roboty nie dostałem bo chętnych pełno ale jeszcze bede próbował
    @były pracownik

28.03.2025 13:21

żałuje ze już tam nie pracuje, było ok i kasa sie zgadzała
    Obserwator ludzi.

07.04.2025 19:46

To dlaczego tam nie pracujesz ?
    Paweł - kandydat

26.02.2025 19:22

Wysłałem do firmy swoje cv, po kilku dniach odbyłem ok 30 min rozmowę z Panią z HR, feedback i ew. zaproszenie na kolejny etap miały nadejść w ciągu tygodnia, nie nadeszły od miesiąca. Nie polecam aplikowania, bardzo nieprofesjonalne podejście.

Oferty pracy - Primagran Sp. z o.o.

Pracownik Produkcji (m/k)

Żuławki

18.12.2024 09:09

Brałem udział w rekrutacji, po dostaniu dwóch dość wyczerpujących zadań rekrutacyjnych dostałem się do ostatniego etapu - po ponad godzinnym maglowaniu pytaniami o WSZYSTKO jeśli chodzi o strukturę reklamową na AMAZON marketplace, rozmowa sie zakończyła. Bo kilku dniach odzwonili do mnie z negatywną odpowiedzą, w dużym skrócie znaleźli kogoś bardziej doświadczonego itd - rozumiem to, spoko. Jednakże po ponad 2 tygodniach na nowo pojawiła się taka sama oferta pracy.(usunięte przez administratora) NIE SKŁADAJCIE TUTAJ SWOICH CV SPECJALISCI, ODRADZAM!
    Kan

25.11.2024 14:50

Pan Paweł zadawał ciekawe pytania. Zadania do zrobienia ciekawe i odpowiendie do stanowiska. Wcale nie kradną żadnej wiedzy. Pani Natalia ogromnie profesjonalna i przemiła. Oboje tak prowadzą rozmowę, że widać, że w tej firmie pracownicy się szanują i lubią, a przede wszystkim szanują kandydata. Jestem w trakcie procesu, ale liczę, że się dogadamy. Nie zgadzam się z komentarzami o niskim poziomie rekrutacji. I że ktoś kogoś (usunięte przez administratora) z wiedzy. Moja rekrutacja taka nie jest. A wszystkie moje wątpliwości i komentarze stąd zostały wyjaśnione przez panią Natalię.
    Art

07.11.2024 13:13

Rekrutacja trudna i wymagająca , ale firma profesjonalna i dobrze traktowana przyszłego pracownika. Pani Natalia stara się bardzo i mocno zaangażowana, profejsonalna i miła, wizytówką firmy jest, a pan Marcin szczery i uczciwy człowiek, czuć że specjalista, chociaż trochę niemiły . Są wymagający, ale kto chce pracować u niewymagającego pracodawcy? Moje odczucie- bardzo pozytywne.
    kandydat

14.10.2024 09:54

Jestem po pierwszej rozmowie, jest trudniej niż bym się spodziewał ale to fajnie bo mam wrażenie, ze w takim miejscu można się czegoś nauczyć. Zobaczymy jak pójdzie dalej

05.10.2024 16:19

Proces rekrutacyjny pozostawia wiele do życzenia. Pracodawca oczekuje gotowych strategii dot. ich marki na etapie procesu rekrutacyjnego. Kolokwialnie mówiąc szukają jeleni, którzy podsuną im pomysły dot. usprawnień, zwiększenia konwersji za darmo.
    @ja

24.09.2024 09:38

Nie pracuje w ecomerce tylko w Zulawkach - mi sie podoba. Polecam - fajni ludzie i firma.
    kandadat

16.09.2024 22:19

Dzień dobry, Biorę aktualnie udział w procesie rekrutacyjnym w tej firmie do działu ecommerce. Bardzo, ale to bardzo zniechęciły mnie zamieszczone tutaj opinie. Czy mógłbym prosić o ich rozwinięcie w odniesieniu do sytuacji na 09.2024? Mój entuzjazm zanika. Na pewno nie pozwolę sobie na żadne chamstwo względem siebie w żadnej formie i przy pierwszych oznakach takowego ucinam rozmowę. Piszecie tutaj o sprawach, którą były na rynku pracy dekady temu a dzisiaj nie ma dla nich miejsca.

24.09.2024 07:18

Dzień dobry, W firmie Primagran odpowiadam za obszar m.in. HR i rekrutacji, zapewniam, że dokładamy wszelkich starań, aby prowadzone przez nas procesy rekrutacyjne były profesjonalne i przyjazne dla Kandydatów. Rozumiem obawy, ale zachęcam do samodzielnej weryfikacji i opinii opartej o własne doświadczenia. Niestety na tego typu portalach nie wszystkie opinie są wiarygodne, często pisane przez osoby nie mające styczności z firmami. Wszystkie osoby, które chciałyby porozmawiać o naszej organizacji zachęcam do bezpośredniego kontaktu z nami. Pozdrawiam serdecznie, Iza Groszewska.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Primagran?

21.08.2024 06:44

kandydatka w procesie

21.08.2024 12:36

Jestem kandydatką biorącą aktywny udział w procesie rekrutacyjnym w Primagran. Henryku, Będę wdzięczna za Pana rozwinięcie opinii. Z poważaniem.
    @ciekawy

23.01.2024 17:35

Widziałem ich budynek w Nowym Dworze - ktoś wie czy firma sie tam przenosi?

23.01.2024 18:08

To nowy magazyn, więc przenosi się tam dotychczasowy magazyn z Pruszcza Gdańskiego

18.07.2024 13:03

Wszyscy mają się tam docelowo przenieść.

14.04.2024 20:50

Jak wygląda praca zdalna w primagran? Czy jest program śledzący każdy ruch na komputerze?

18.07.2024 13:01

Tak od jakiegoś czasu mamy taki program.
    zażenowana

09.01.2023 16:22

Z wielką przykrością musze opisac i przestrzec kandydatów do składania ofert do tej firmy, (usunięte przez administratora) każe liczyć w pamięci % żeby móc popisac swoimi wcześniej zrobionymi obliczeniami. Chodzi o (usunięte przez administratora)Troche kultury prosze Pana do kandydatów. (usunięte przez administratora) wyczuwać można na kilometr jaki serwowany jest w tej firmie. Żenada, smutek i radość za jednym razem, ze nigdy wiecej tam moja noga nie stanie. Mozna tylko współczuć ludziom z jakim człowiekiem maja do czynienia na co dzień. ODRADZAM i PRZESTRZEGAM przed tą fir

05.07.2024 09:20

Dziękuję za troskę, ale mam się świetnie i nie ukrywam mojej radości, że jestem częścią zespołu Primagran. Zachęcam do konstruktywnej, nie obraźliwiej krytyki. Rozumiem, że wszystko jest kwestią perspektywy i nie będę tutaj polemizować w kwestii historii, w której nie brałam udziału. Mogę się ustosunkować do teraźniejszości i zapewnić, że dokładamy wszelkich starań, żeby Kandydaci mieli pozytywne odczucia po spotkaniach z nami niezależnie od wyniku końcowego. A w kwestii opinii naszych Pracowników jesteśmy świeżo po oficjalnym Badaniu Opinii Pracowniczej i oficjalne wyniki są dostępne na naszym profilu na portalu Linkedin. Zachęcam, tam znajdą Państwo wiele ciekawych i wartościowych treści na nasz temat. Pozdrawiam!

17.07.2024 11:13

Dzień dobry, dziękuję za komentarz. Zawsze chętnie odpowiem na wszystkie pytania, czy wątpliwości, ale nie uważam, że jest to miejsce, w którym można prowadzić wartościową konwersację. Jeżeli jest Pani byłą pracownicą naszej organizacji, to tym bardziej serdecznie zapraszam do kontaktu w innej formie. Muszę się odnieść do kwestii mojej osoby - nie bez powodu zupełnie otwarcie podpisuje się własnym imieniem i nazwiskiem, absolutnie nie zamierzam niczego tutaj prostować, jedyne co mogę zrobić to poinformować, że nie zamykamy się na rozmowy, nawet na trudne tematy, a ja jestem bardzo dumna z pracy w Primagran i chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami z Panią. Pozdrawiam, Izabela Groszewska
    Janek Zagórski

21.12.2023 22:18

Zdecydowanie polecam pracę w Primagran! Primagran to rzetelny i uczciwy Pracodawca, który wymaga dużego zaangażowania i codziennej, sumiennej pracy ale w zamian zapewnia nie tylko bardzo dobre wynagrodzenie ale również zawodowe bezpieczeństwo, świetną atmosferę, nowoczesne narzędzia a przede wszystkim Zespół wspierających się wzajemnie, Profesjonalistów z pasją - na każdym poziome stanowisk pracy. Jeżeli Chcesz zdobywać nowe kompetencje i być coraz lepszą wersją siebie to idealne miejsce by dobrze zarabiać i jednocześnie się rozwijać w nowoczesnej i dynamicznej Organizacji. Zdecydowanie polecam!
    Janek Zagórski

12.01.2024 09:38

Decyzja o zakończeniu w/w współpracy podyktowana jest moją relokacją. Zmiana miejsca zamieszkania - na polskie góry - komplikuje efektywność pracy w Trójmieście stąd taki stan rzeczy. Niemniej powtórzę raz jeszcze, że Wszystkim Kandydatom Zdecydowanie polecam przygodę zawodową z Primagran!

07.02.2024 09:56

Jacku, Twoja opinia jest całkiem zrozumiala, jest przede wszystkim Twoja i to są Twoje własne doświadczenia z tą firmą. Uważam jednak, że 10 miesięcy pracy to bardzo mało, aby można było kogoś ocenić, ocenić i poznać przede wszystkim jego gorsze strony, które niewątpliwie ta firma posiada. Pani od HR współczuję, bo jest to już kolejna osoba która wymienia siebie tutaj z imienia i nazwiska, broniąc firmy jak lwica. Cóż, z jednej strony wielkie gratulacje dla właściciela, że takich ludzi zatrudnia, z drugiej, dlaczego co kilka miesięcy następuje jakąś zmiana ? I dlaczego np nie wypowie się nikt, kto najpierw podpisuje się rękoma i nogami, a potem z różnych względów jest usuwany ? Ja mam spostrzeżenia takie, że Właściciele są tak dobrzy w tym co.robia, że gdyby mogli, to zainwestowaliby w takie pieski "przytakiwacze", które jeździły w samochodach w latach milenialnych... a tu niestety jeszcze się tak nie da, dlatego jeśli przytakiwać się popsuje, trzeba go wyrąbać. Opinia oczywiście pozytywna. Polecam,

01.02.2024 18:19

Cześć Jestem po procesie rekrutacyjnym i mam mieszane uczucia. Pierw rozmowa telefoniczna. Długa, wyczerpująca. Kolejny etap to „wizyta w biurze, sprawdzenie wymaganych umiejętności i test”. Spotkanie było kalką z rozmowy, a testu nie ujrzysz. Mam lekkie poczucie zmarnowanego czasu i niewłaściwego potraktowania. Idąc na rozmowę zawsze się przygotowuję i od ewentualnego pracodawcy wymagam tego samego. Tu tego zabrakło.

Kontakt - Primagran Sp. z o.o.

Gdańsk

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Kosz

04.09.2023 05:56

Cześć, widzę ogłoszenie specjalista ds e-commerce. Zastanawiam się czy alokować, ale aplikować, ale podany jest adres Gdańsk, chce dokładniej sprawdzić adres a tu wyskakuje miejscowość obok Stegny o.o Napiszcie jakie są warunki w biurze i czy mogę liczyć ma stawkę 4K bo za mniej to ja się nie będę wysilać i wysyłać..
    Szczera

15.11.2023 18:18

Mają dwa biura, w Oliwie i w Żuławkach :) warunki są mega ok, a oferty rynkowe więc śmiało polecam!
    DK

11.01.2024 16:38

Szanuj się. 4K? Serio? W dzisiejszych czasach żadna szanująca się firma nie powinna proponować takich groszy.

22.11.2023 12:02

Jaka jest umowa w firmie Primagran Sp. z o.o.? Wiecie, czy jako Dyrektor Logistyki zatrudniają na umowę zlecenie?

23.11.2023 18:17

Witaj, na tym konkretnym stanowisku - zgodnie z treścią ogłoszenia o pracę - do wyboru jest umowa o pracę lub umowa B2B.

29.12.2023 15:03

Witaj! Jestem Specjalistką ds. HR w Primagran i chętnie odpowiem na Twój komentarz. Rekrutacje do naszego zespołu składają się z kilku etapów. Pierwszy to rozmowa telefoniczna z rekruterem, podczas której omawiamy ogólny zarys stanowiska i mamy kilka uzupełniających pytań do przesłanej aplikacji. Drugim etapem jest spotkanie online, w trakcie którego koncentrujemy się na poznaniu Kandydata. Ostatnim etapem jest spotkanie w jednym z naszych biur (w zależności od działu może to być biuro w Gdańsku lub Żuławkach). Jesteśmy również elastyczni do procesów w pełni realizowanych online. Jeżeli masz więcej pytań zachęcam do kontaktu bezpośredniego lub aplikowania na wybraną ofertę pracy. Pozdrawiam!
    Świeżak

15.11.2023 18:16

Kilka tygodni temu dołączyłam do firmy i czytając komentarze muszę się stanowczo nie zgodzić. Mój proces rekrutacji przebiegał mega profesjonalnie, szybko dostawałam informacje o dalszych krokach, a od pierwszego dnia pracy bardzo mi się tam podoba. Ludzie są sympatyczni i otwarci, właściciele również, więc nie mam pojęcia czemu ktoś może mieć negatywne odczucia, ale każdy jest inny. Ja szanuje otwartość i konkretną komunikację, ale pewnie nie każdemu to pasuje. Firma dobrze rokuje, szybko się rozwija, a patrząc na inne branże wcale nie jest kolorowo. Co mnie zaszokowało są bardzo pro pracownik, robią integrację, mamy owoce, pizza day, firma się też udziela charytatywnie a ja na to zwracam uwagę. Podsumowując nie żałuję i jestem ciekawa jak będzie dalej.
    Lokalizacja

05.10.2023 07:38

Nie wierzcie, że jest to praca w Gdańsku. W pierwszym kontakcie rekruter mówi o pracy w Gdańsku - Oliwie, ewentualnie kilku wizytach w miesiącu w siedzibie firmy w Żuławkach. Na drugim etapie rozmów mówią, że praca w 100% w nowej siedzibie w Nowym Dworze Gdańskim. Szkoda, że nie stać ich na szczerość już w ogłoszeniu.
    Marcin

03.04.2023 12:14

Super praca w mojej okolicy. Jako pracownik produkcji zostałem wprowadzony szybko i sprawnie, nagradzane są inicjatywy a wynagrodzenie wpłacane jest regularnie. Małe szatnie - to jedyny minus.
    Skrzydłowy Bramkarz i Łącznik

24.05.2023 23:41

Świetnie, gratulacje, życzymy powodzenia i realizacji marzeń dzięki pracy w primagrand :)
    Grażyna

22.03.2023 23:27

Otworzyła się właśnie rekrutacja na stanowisko asystentki produkcji. Co myślicie, warto podesłać swoje cv? ;) Widzę że oferują umowę o prace, to spoko, ale w ogłoszeniu nigdzie nie ma widełek. Na jaką stawkę mogę liczyć? O premii też nie wspominają, mam rozumieć, że nie ma takiej możliwości, aby ją dostać?
    OK

04.04.2023 11:40

Pewnie, że warto, fajna firma i na produkcji mamy premie i to solidne
    specjalista

01.12.2022 10:05

Nie wiem jak się pracuje w Primagran, bo raczej nie dane mi będzie sprawdzić. Zacznijmy od ogłoszenia - praca stacjonarna miejsce pracy Gdańsk. Pierwsza rozmowa - czasami trzeba podjechać do naszego zakładu produkcyjnego - jeden jest w Żuławkach (38 km od Gdańska) a drugi jest w Pruszczu). Druga rozmowa kwalifikacyjna - miejsce pracy Żuławki, czasem trzeba podjechać do Pruszcza. Ale nic straconego - dopłacają do paliwa. Nie ma znaczenia, że S6 stoi w stronę Gdańska codziennie od 14:30 i ostatnie 10 km jedziecie ponad godzinę. Pierwsza rozmowa to formalność pt. czy pan się nadaje. Druga rozmowa kwalifikacyjna online - dwie godziny przesłuchania przez dwie osoby i nadzoru przez kolejne dwie. Trzecia rozmowa w zakładzie produkcyjnym - dwie godziny testów kompetencyjnych i angielskiego. Najbardziej bawią mnie testy, zwłaszcza z angielskiego, gdzie testują ludzie, którzy o angielskim mają słabe pojęcie. Jeśli lubicie pełny nadzór zdalny, w backupie, w chmurze i każdą operację - nawet proste sumy lubicie wykonywać w Excelu, ponieważ szefowa działu musi mieć pełną kontrolę nad każdym waszym ruchem - to ta praca jest dla was. Ja odpuszczam, owocowy tydzień nie zrekompensuje czasu straconego na dojazd i paliwa puszczonego w eter.
    Hmm

02.12.2022 07:53

Serio?
    pfff

21.03.2023 13:56

na jakiej podstawie wnioski, że komentarz pisała "pani"? Po nicku "specjalista" XD? Złośliwość na zakończenie wypowiedzi nie była konieczna. Czytając komentarze i obserwując żałosne podrygi HR tego geszeftu, życzenie znalezienia wymarzonej pracy brzmi jak strzał w torbę.
    Kumpel

22.04.2022 11:48

Jeśli chcesz zarabiać "gruby hajs" czuć się jak na wakacjach robiąc w temp. 30+ stopni(lato) mieć 20 min przerwę i odliczany czas za papierosy to idealna praca dla Ciebie. Atmosfera w pracy nienaganna szczególnie po 10.
    Kolega kumpla

17.12.2022 11:12

Hahah, nic dodać nic ująć !
    Stef

04.01.2023 08:14

Na święta dostaliśmy jakieś małe paczki z winem i akcesoriami typu opaska odblaskowa czy skarpetki (w nie swoim rozmiarze) z logiem firmy :D żadnych dodatków finansowych tu nie ma. O podwyżkach jest mowa od pół roku ale temat jest odwlekany co miesiąc. System premiowy jest tak skomplikowany że sami nie umieją tego ogarnąć, już nie wspominają o tym jak sami pracownicy mogą to kontrolować. Nigdy nie jesteśmy pewni czy pieniądze się zgadzają.

11.10.2021 06:11

23.11.2022 18:44

Pensja podstawowa Pracownika na produkcji wynika ze stawki godzinowej, która jest jasno wpisana w umowie o pracę i ilości godzin przepracowanych w danym okresie. Nie ma możliwości, aby pracodawca jednostronnie zmienił taką pensję w dół. Różnice w wypłacie miesiąc do miesiąca mogą wynikać z różnych przyczyn np.: z różnej ilości godzin do przepracowania (np. w 2022 r. w marcu było ich 184 a w listopadzie będzie 160), ewentualnych nieobecności nieusprawiedliwionych, chorobowego czy ze zdarzeń typu zajęcia komornicze. Jeśli którykolwiek Pracownik ma podejrzenie, że jego wynagrodzenie jest niższe niż należne - zapraszamy do HR, zawsze chętnie zweryfikujemy konkretny przypadek żeby mieć pewność, że wszystko jest ok.
    Do hr

17.12.2022 00:05

Czy HR jest pewne tego co pisze ? Wszystko takie transparentne ale jednak pod stołem sporo rzeczy się chowa... Żeby mnie nikt nie zrozumiał, pod stołem nie mam na myśli lewej kasy, tylko to, jak te magiczne umowy z pracownikami są sporządzone. Tak jak wyżej Pan Pani napisała, wypłata zależy od wielu czynników, ale jakimś cudem nie wszystkie są wypisane. Premia produkcyjna, jakieś dodatki za auto, premia zależna od humoru która najpierw przedstawiana jest jako składowa wypłaty, a potem może zniknąć.
    P.k.

25.08.2021 16:03

Czytam te różne opinie i mam wrażenie, że nie wypowiedział się jeszcze najciekawszy człowiek z grona pracowników. Czy tam byłych pracowników. Osoba, która mimo pięknego pożegnania, zabrała ze sobą sporo syfu w związku z tym, czego efektami są opinie obecnych pracowników. Przykro się słucha obecnej, zachukanej załogi. Jestem ciekaw, czy ten człowiek się wypowie, czy zrobi to tu, czy zgłosi to gdzieś ? Czy ktoś go do tego zmotywuje ? Czy może będzie miał wxxxxxxe i czyta śmiejąc się z tego wszystkiego. Życzę wszystkim dużo zdrówka.
    Wiesław

04.11.2022 17:55

Proszę zacząć od ilości wc żeby ich ilość odpowiadała wymaganiom. Małymi krokami i może do przodu

23.11.2022 19:15

Witaj Wiesław, jeśli chodzi o wymagania wynikające z kodeksu pracy - ilość WC / pisuarów jest wystarczająca. Choć chcielibyśmy, aby zaplecze sanitarne było lepsze niż tylko spełniające warunki kodeksowe. Możliwe, że jako już były pracownik nie masz pełnej wiedzy, jakie działania podejmujemy, aby poprawić komfort pracy i warunki panujące w zakładzie. Między innymi staramy się o pozwolenie na rozbudowę zakładu - w tym strefy socjalnej. Niestety procedura pozyskania takiego pozwolenia, ze względu na fakt, że nasz rejon wpisany jest na listę zabytków i podlega ochronie konserwatorskiej, trwa bardzo długo. W tzw. międzyczasie staramy się reagować na bieżąco na potrzeby zgłaszane przez Pracowników na comiesięcznych spotkaniach z Zarządem czy bezpośrednio przełożonym - związane m.in. z narzędziami pracy, wyposażeniem czy organizacją pracy. Wszystkie takie zgłoszenia ewidencjonujemy i cyklicznie weryfikujemy ich status - większość z nich jest załatwiona a lista nowych / otwartych zgłoszeń jest z miesiąca na miesiąc coraz krótsza. To jest dla nas obiektywna informacja nt. tego gdzie na chwilę obecną jesteśmy i czego jeszcze potrzebują od nas nasze zespoły.

07.05.2021 17:36

31.08.2021 07:37

Dokładnie. Pracownik nie ma siły przebicia. Robią wszystko po swojemu.(usunięte przez administratora) I zaczną słuchać nas to o tak sobie gratulują i zbijają piąteczki ????

04.11.2022 18:04

Już gwiazdorzy i ściemnia gdzieś indziej

15.07.2022 10:15

Jak często w Primagran Sp. z o.o. odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 13 lipca na Pracuj.pl, obiecują bogaty rozwój.
    Stefan

15.07.2022 12:03

Rozwoju brak

04.11.2022 17:43

A kto rządzi w firmie pracownicy czy prezes?
    K

23.12.2021 19:38

Jeżeli myślisz, że kupujesz solidny produkt od polskiego producenta, który posłuży Ci lata - to tak jak ja jesteś w błędzie. Zlewozmywak granitowy do wymiany po 14m użytkowania z powodu odbarwień i złuszczenia powłoki. Bateria kuchenna podobny problem, dodatkowo zacina się w niej przycisk zmiany strumienia wody i odpada silikonowa zaślepka z tego przycisku. Zgłoszenia reklamacyjne baterii odrzucane notorycznie i z premedytacją. Trzeba się posiłkować Rzecznikami Praw Konsumentów, Polubownymi Sądami Konsumenckimi, sądami powszechnymi, generalnie marnować czas i energię żeby otrzymać od nich produkt wolny od wad. Można kupić w tej cenie lepsze produkty.

02.01.2022 08:20

Czy Ty wiesz, jak działa internet ?? I sprzedaż internetowa ? Wiesz, ile komentarzy mogło być usuniętych ? Wiesz, ile osób olało komentowanie ze względu na to, że zlew jako tako funkcjonuje a uwzględnienie reklamacji graczy z cudem ?
    Klient

04.11.2022 17:40

To się nazywa marketing, a rzeczywistość to wszystko weryfikuje

26.03.2022 18:42

Wyzysk i nic po za tym. Psy mają dobrze a reszta ma się cieszyć z ochłapów.

03.07.2022 11:19

Nie potrzebuję być anonimowy. Pracowałem w tej firmie 6 lat i na początku gdy Wiesław bym dyrektorem było normalne podejście do pracownika zero tematów tabu. Później z kolejnym dyrektorem wszystko załatwiało się po cichu żeby Tomasz się nie dowiedział. I z dnia na dzień było coraz gorzej. Człowiek stara się pracował po 13 godzin i zero nawet dziękuję o premii za wkład nie wspomnę. Więc nie polecam tam pracować.
    Zgoda

14.07.2022 13:29

Zgadzam się z poprzednikiem, ale w tej firmie na każdego pracownika kończy się moda i trzeba zastąpić go nowszym modelem. Nie kończy się tylko moda na tych, którzy trzymają głęboko bolec, ale jak widać, chyba nawet palce u jednej ręki nie są potrzebne.

Zostaw merytoryczną opinię o Primagran Sp. z o.o.