Koleje Dolnośląskie

4.1/5

• O spółce
  • Jak i gdzie kupić bilet na pociąg?
  • Jak zgłosić reklamację lub skargę?
  • Przebieg rekrutacji
  • Licencja maszynisty
  • Ośrodek szkolenia
  • Oferty taryfowe

O spółce

Jak i gdzie kupić bilet na pociąg?

Jak zgłosić reklamację lub skargę?

Przebieg rekrutacji

• Jakuszów
  • Dobrzejów
  • Jezierzany

3. Opinie o pracodawcach Legnica
  5. Opinie o Koleje Dolnośląskie S.A.

Opinie o Koleje Dolnośląskie Legnica

Nie przegap nowości o Koleje Dolnośląskie S.A.!

macu

10.07.2021 13:40

Kolejne dolnoslaskie notorycznie sie spozniaja jestem w stanie nawet napisac ze codziennie gdzie to opoznienie najczesciej od 15min do 30
    Truten

12.07.2021 10:57

Tak i to prawda - Koleje Dolnośląskie są notorycznie przetrzymywane, niewpuszczane na tor, po to, aby przepuścić pociągi IC. Niestety, ale rozkład jazdy jest tak skonstruowany, że nie ma opcji, żeby nie było opóźnień, zwłaszcza, że zatrzymujemy się na stacjach oddalonych co kilka kilometrów. Pretencje do dyżurnych ruchu oraz PLK PKP ;)
    Miodo

04.07.2021 13:33

Witam na jakie zarobki może liczyć elektryk w KD?
    fazer

11.07.2021 22:24

ile z siebie dasz tyle zarobisz, w kd nie ma typowych elektryków, robisz wszystko co ci powiedzą, elektrykiem jesteś tylko ze stanowiska
    Mariusz

04.04.2020 11:08

Firma która płaci 7500 zł szuka maszynistów?!!!.... to co tam się dzieje że brakuje KD maszynistów do pracy? W czym tkwi problem ? Słyszałem że w KD cały czas rotacja..Jeśli firma płaci 7500 a cały czas szuka pracowników to dobrze to o niej nie świadczy.
    Zdzis

05.12.2020 22:46

A kto cie oklamał że tam się zarabia 7500 zl? Z nadgodzinami to i owszem ale na czysto w życiu. A wymiana jest spowodowana tym że atmosfera jest taka jaka jest, szukanie haka na pracownika aby go ukarać i zabrać mu kwartalną ktora i tak dostaje się uznaniowo. Do tego firma ma gdzieś ludzi ze stażem ktorzy odchodza bo uzupelniaja braki szkolac młodzież
    WM

28.06.2021 20:49

Też BYŁEM zainteresowany pracą w KD na stanowisko maszynisty. I tak rozmawiałem z doświadczonym maszynistą i mówi, że takiej kwoty na odcinku jeszcze nie widział. Pozdrawiam.
    Kandydat20

14.06.2021 14:03

Wie ktoś może czy kadry dzwoniły już do osób, które dostały się do pracy na stanowisku konduktora (wtorkowe rozmowy kwalifikacyjne)? W ogóle czy KD po rozmowie kwalifikacyjnej dzwoni do osób, które się nie dostały ?
    Anabelle

16.06.2021 04:34

Dzwonili w poniedziałek, 14.06 Tak jak zapowiedziano mi na rozmowie ze będą dzwonić do wybranych osob

15.06.2021 14:43

To jest jakiś żart, co chwile opóźnienia, odwołania, czlowiek chce spokojnie wrócić do domu i odpocząć ale nie może przez to co sie dziejem
    Krazac

15.06.2021 18:31

Pretensje do PLK PKP co na poczet pociągów IC, opóźnia wszystkie pociągi KD, co powoduje frustracje wsród pasażerów. Ta sytuacja występuje codziennie a rozkłady jazdy układają właśnie ludzie z PLK PKP. Gdyby można było jeździć jak się chce, to by nie były na 100% poopoźniane.
    Fosfik

30.05.2021 22:24

Witam. Ile zarabiają maszyniści w KD??? Już wiem że maszynista uczeń zarabia najniższą krajową. A co z resztą???? jakie zarobki są po okresie nauki ??? i czy rosną wraz z nabywanym doświadczeniem???? w późniejszych latach???? jeśli jak to do jakiego poziomu???? chodzi mi o kwoty bez uwzględniania nadgodzin. Dziękuję za odpowiedź.
    Kandydat20

28.05.2021 18:26

Witam, wie ktoś może jakie pytania zadawane są na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko konduktora w KD? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
    Adam Adam

18.05.2021 04:42

Co za bajzel!!! Wczoraj z Wrocławia do Trzebnicy jechał 2 godziny! Obsługa nawet nie raczyła poinformować pasażerów o sytuacji. Podobno "sami nic nie wiedzą". A dzisiaj rano nawet nie udało się odjechać z Trzebnicy o czasie (8 minut później) . Bajzel,olewanie pasażerów i tyle.
    Nowy

14.05.2021 16:54

Witam mam pytanie odnosnie pracy na stanowisku mechanik monter w KD serwisie w legnicy zarobki atmosfera z góry dzięki pozdrawiam .
    Były już pracownik

10.03.2021 17:26

Pracy nie polecam. Tragedia i tak jak kolej jest na dnie,tak od spodu w to (usunięte przez administratora) puka jeszcze KD. Tępienie, gnojenie, (usunięte przez administratora) pastwienie się psychicznie nad pracownikami to jest na porządku dziennym. Kontrole alkomatem i narkotestami (co nie jest zgodne z kodeksem pracy) na porządku dziennym bez zachowania jakiejkolwiek godności człowieka. Szkoda, że pracowników w biurach tak chętnie nie sprawdzają (hehe, ciekawe dlaczego, czyżby starzy pracownicy kolei pamiętali jak to kiedyś można było sobie pozwalać?). Pracownicy bez podwyżek mimo, że do biur po kolesiostwie co chwile nowe przyjęcia są. Pracownicy są obciążani finansowo za pomalowane pojazdy (o czym podobno sam prezes nie wiedział nawet). Co chwile telefony, co chwile nowe sposoby na gnębienie pracownika. Jeśli chcesz nabawić się nerwicy, doświadczyć mobingu ze strony naczelnika (czy to drużyn konduktorskich, czy drużyn trakcyjnych) to zatrudnij się w KD, doznania emocjonalne w pełnym wachlarzu gwarantowane. Kiedyś wykończą psychicznie pracowników tak, że dojdzie do tragedii. Tylko wtedy może obudzą się za późno. Ja uciekłem, dziwię się, że ludzie jeszcze tam wytrzymują w takiej atmosferze.

12.05.2021 21:45

> Kontrole alkomatem i narkotestami No i z czym masz problem, obawiasz się czegoś?

29.04.2021 18:07

Maszyniści w maseczkach z piorunem! No przecież ręce opadają, lepiej niech zaczną nosić służbowe uniformy może wówczas będą godnie reprezentować firmę w której pracują! Smutek...

12.05.2021 21:42

Ktoś, komu przeszkadza czerwona blyskawica, koło godności nawet nie stał.

12.05.2021 21:35

Właśnie oglądam nowe obiegi, związkowi geniusze doprowadzili "niechcący" do skrócenia służb, a w konsekwencji do sytuacji, w której np zamiast 16 dni pracy w miesiącu będzie ich 17 lub 18. Brawo Wy!!! Liczę po cichu, że nowy związek padnie tak szybko i z takim hukiem, jak szybko powstał... Nie znoszę, gdy ktoś próbuje uszczęśliwiać mnie pomysłami wątpliwej jakości na siłę, wbrew mojej woli.
    Ola

05.05.2021 09:21

W środe 5.05.2021 jadąc z Lubania śląskiego do Bolesławca spotkała mnie jak i innych pasażerów przykra sytuacja, Konduktor sprawdzający bilety krzyczał nawet na starsze panie że nie potrafiły kupić biletu w tym do kupowania, a przecież w regulaminie jasno powiedziane jest że bilet można kupić u obsługi pociągu, strasznie nniemili ludzie, czasami trafią sie fajni ale to żadko, odradzam, Masakra totalna skoro nie potrafią zadbać o pracowników to ja niewiem jak chcą dbać o klientów, nawet bałam się potem napić że mi mandat wystawi, nie krzyczał o to że ktoś nie ma maseczki tylko o to że ktoś nie kupił biletu w tym czymś do biletów
    Byłyyyy

11.05.2021 10:44

To przeczytaj jeszcze raz regulamin, że pisze, że można kupić bilet u obsługi, ale trzeba się do tej obsługi ZGŁOSIĆ:))))
    Biuro

09.05.2021 11:07

Dzień dobry, na stronie wisi ogłoszenie o naborze do kadr/płac. Czy mógłby ktoś przybliżyć jakie warunki są na stanowiskach administracyjnych (atmosfera, zarobki)? Zastanawiam się czy wysłać aplikację.
    Patryk

08.11.2019 22:20

Witam, ile można zarobić na stanowisku konduktora ?
    Xxx

08.01.2020 13:21

A jaką to niby wyjątkową odpowiedzialność ponosi konduktor? Komuś się chyba pomyliły stanowiska (kierownika pociągu). Praca nie jest zła, kasa też. Wiadomo, że zawsze może być lepiej ale tak myśląc to się nigdy nie ruszy zadka z fotela.
    Kondzio

07.05.2021 03:09

Jakieś 2000 zł na rękę pod warunkiem że się uśmiechasz i na wszystko zgadasz.... a cha i bym zapomniał.. dostaniesz więcej za nadgodziny które są nieoddzielnym elementem oraz jak klient napluje ci na twarz to musisz się uśmiechać jak piesek. Śmiało zapraszamy do spółeczki :)
    DedSł

22.01.2020 15:06

Nie polecam pracy w KD wyłącznie pod jednym względem - póki zarządzający konduktorami i kierownikami się nie zmienią, to panuje tam wysokie przysłowiowe „kolesiostwo” oraz brak szacunku. Na stanowisku naczelnika pracuje osoba, która jest pozbawiona jakichkolwiek predyspozycji do pełnienia takiej funkcji - począwszy od braku cech DOBREGO menagera, kończywszy na braku szacunku do pracowników. Pozostali zarządzający bardzo głęboko spowinowaceni z naczelnikiem, także traktowanie jest bardzo podobne. My pracownicy czekamy na zmianę, ale doczekać się niestety nie możemy... Praca nie jest zła - jeśli nie jest problemem wstawanie o wczesnych porach oraz chęć do pracy z ludźmi, ale jeden - najważniejszy - mankament, to zarządzający tą komórką... Liczę na to, że zarząd i nowy dyrektor pójdą po rozum do głowy i w dziale zasiądą osoby kompetentne, z którymi współpraca będzie samą przyjemnością. Na ten moment jest jeden wielki brak szacunku i poszanowania oraz poniekąd przejawiający się mobbing.
    Saki

14.05.2020 10:09

KM to też jedno wielkie Shit. Prywatny folwark Rolników z Siedlec i okolic. Masz rację szacunku dla ludzi nie mają sekcja Drużyn to to Naczelnicy bez jakich odruchów ludzkich, jedynie co potrafią to zabrać premię, ale jak coś pomóc to już nie do nich.
    Sol

07.05.2021 03:04

Ta firma to jest dramat. Ludzie ! Więcej wiary w samych siebie!! Ta firma to jest (usunięte przez administratora) kreowane na super świetną i ogarniętą firmę. Ja na dniach z innymi pracownikami postanowiłem nasyłać PiPe co tydzień. Ten kalesoniarz samozwańczy prezes wyjedzie niedługo kopytami do góry z tej firmy. Narobimy wam koło (usunięte przez administratora) JKD na 100%
    DemoDiax

03.03.2021 20:00

3.03.2021 7:08 Lubin pani konduktor wobec mnie zachowała się bardzo przyjaźnie bardzo mi pomogła. Miałem spore problemy z płatnością dziękuję pani bardzo za miły gest
    Ona

07.05.2021 02:59

A ty potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Gamoniu ? Na prawdę jesteś takim zerem że nie potrafisz odróżnić forum o pracodawcy - pracowników od skarg i zażaleń ? Ja na miejscu pani konduktor nie wpuściłabym cię do pociągu. Zwykłe Demo i nic więcej. wYJAZD NA ROWER ALBO Z BUTA!!! ŚMIECIU
    Wroclaw

05.05.2021 15:52

Odradzam. Mimo wygody obsluga jest beznadziejna! Wiecznie spoznione pociagi mimo ze stacje oddalone sa od siebie minuty. Konduktorzy bezczelni i zamiast przeprosic to jeszcze groza ze wysiadziesz. No cyrk. ODRADZAM!

10.04.2021 10:23

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Koleje Dolnośląskie S.A.?
    Maniek

04.05.2021 00:39

Nie znam żadnej korporacji gdzie byłaby dobra atmosfera. W KD nie ma dobrej atmosfery już od dawna. Z roku na rok jest co raz gorzej. Pozdrawiam.
    Podróżniczka

01.03.2020 12:59

Odradzam wszystkim którzy podróżują z swoimi pupilami!! Dziś mnie przykra sytyłacja spotkała jadąc pociągiem z moim psem którego nie było widać ani słychać gdybym nie poprosiła bilet dla psa to by (usunięte przez administratora) konduktor nie wiedział że jest pies na kocu zaznaczam. Wyegzekwolal ode mnie zdjęcie psa pod groźbą wyrzucenia z pociągu.. A jak bachory latały po pociągu to ich rodzi a nie zwróci uwagi.. Mimo że cały pociąg słyszał tylko ich!! Nie pozdrawiam zjebanego konduktora
    papuchino

03.03.2020 02:26

Radzę ważyć słowa
    Xyz

01.05.2021 16:04

Zalecam zapoznać się z regulaminem przewozów KD z paragrafem tyczącym się przewozu zwierząt i rzeczy. Później wylewać żale...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Koleje Dolnośląskie?

Kontakt - Koleje Dolnośląskie S.A.

Kolejowa 2 59-220 Legnica

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy
    StopKleszcz

29.04.2021 03:31

Z rozgoryczenia obecną sytuacją w KD, chciałem się z Państwem podzielić szczerą opinią. Zarobki jak na tak wymagający system pracy są kiepskie, konduktor po okresie szkoleniowym ma na umowie 3200brutto. Podstawą by jakoś zarobić w KD są dodatkowe dni w pracy (nadgodziny). Pracownikowi, który nie robi nadgodzin jest zabierana premia, a nawet może mieć to wpływ na ew. dalszy awans. Służby w różnych godzinach trwające od 8 do 12 godzin. Z przewoźnika kolejowego zrobiła się korporacja, codziennością stało się kolesiostwo oraz równi i równiejsi. Osoby w biurach na wysokich stanowiskach nie mają żadnego pojęcia na temat kolei. Obecny dyrektor handlowy szuka oszczędności na czym tylko się da - na pracownikach drużyn konduktorskich oczywiście też. Ludzie którzy ciężko zarabiają na tych leserów za biurkami i całą spółkę nie mogą się wypowiadać, bo nikogo z przełożonych to nie interesuje. Drużyny konduktorskie mają tańczyć jak im zagrają. Spółka szykuje w najbliższym czasie dużą rekrutację - wszystko to dlatego, bo wiedzą, że jak sytuacja po pandemi się unormuje to ludzie masowo zaczną odchodzić.
    Były

18.03.2021 11:31

Pracowałem w tej firmie i na ten moment odradzam. Kiedyś weryfikacja ludzi była bardziej wymagająca, przez co przyjmowane były wartościowe osoby. Chyba przeszkadzało to byłym i obecnym władzom spółki, którzy wolą mieć ludzi miernych, biernych, ale wiernych, którzy wolą się nie odzywać, oficjalnie być klepanym po plecach, ale za kulisami mówi się o nich, jak o najgorszych osobach. Ponoć obecnie w KD jest komórka, która ogląda wszystkie nagrania z monitoringów, żeby tylko mieć podstawę do przyczepienia się do pracownika. Z szanownych pracowników kolejowych, robi się z ludzi, którzy mają tylko klepać bilety i nie zadawać pytań.
    Pierścionek

10.02.2021 10:08

Witam mam pytanie jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko konduktora ?
    Kokosz

25.02.2021 20:36

Bardzo prosto - rozmowa na początku o personaliach - czyli jakie są twoje plusy, minusy, potem teścik z mapki Dolnego Śląska - główne miasta zaznaczyć, potem test matematyczny (2 zadania) z szybkiego liczenia - proste. Potem rozmowa o warunkach zatrudnienia. Potem czekać na telefon
    M

13.02.2021 11:04

Koleje dolnoslaskie schodzą na psy i wprowadzają pasażerów w błąd daje opinie negatywną i koleje dolnośląskie do likwidacji ????
    Bartek

14.05.2020 13:00

Witam nie orientuje sie ktoś czy KD planuje rozpocząć kurs na maszyniste ? Chce zrobić licencje i zastanawiam sie czy mimo korona wirusa coś sie u nich nie zacznie dziać. I jeszcze jedno pytanie ile wynosi podstawa dla początkujączego maszynisty ?
    KTM

04.12.2020 22:56

Teraz niby potrzebują ale sie nie Dostaniesz chyba ze masz plecy Szkoda kasy na Licencje puki co ja wywaliłem z 7 tys a masakra mogłem zainwestować w cos innego bum bylo w 2016 17 roku teraz lipa ogolnie czy wato to nie wiem kasa z tego co wiem Średnia a Wymagania naprawdę spore tak ze warte przemyślenia
    Wojciech

05.12.2020 10:53

KTM nie rozumiem Twoich żali. Rozmowa merytoryczną, wymagania "normalne" czyli wykształcenie i licencja , a to że zadali kilka pytań z wiedzy to po prostu weryfikacja. Dodatkowo osoby rekrutujące były kompetentne miłe i konkretne. Byłem na rozmowie sam i mam zdecydowanie odmienne zdanie w stosunku do tego co Ty piszesz. Rozmowa nie za długa ale konkretna
    Tomm

14.10.2020 10:30

Witam na jakie zarobki może liczyć rewident taboru kolejowego z 4 letnim doświadczeniem? Chce się przenieść i zastanawiam się czy warto, będę wdzięczny za szczera odpowiedz
    Wera

17.07.2020 17:01

Biorąc pod uwagę dzisiejsze zaostrzenia odnośnie 1.5 m zachowania odległości to jakaś kpina w kd w relacji na Wałbrzych lub Jelenia Góra lub Szklarska Poręba pociąg jest przepchany na maxa zero zachowania zasad bezpieczeństwa komedia
    Bartek

08.07.2020 10:50

Niestety koleje dolnośląskie to firma w której biura rozrastają się szybciej niż pracownicy napędzający firmę. Atmosfera jest beznadziejna a pracowników traktuje się gorzej niż więźniów w obozach pracy. Brawa dla wcześniejszego prezesa za marketing który w niebywały sposób zasłonił wszystko to, co się wyrabia wśród drużyn. Pensje są marne, a ludzie wyczerpani. Pracownik nie ma żadnej motywacji ale za to bardzo chętnie jest karany. Grafiki i obiegi potrafią "zniszczyć" na prawdę silną jednostkę. Z koleją ta spółka nie ma już nic wspólnego - bardziej z fabryką biletów. Pracując w tak fenomenalnej atmosferze przez 10 lat, KD uświadamia cię że jesteś nikim. Jest to efekt tzw. kolesiostwa i ludzie zarządzający w tej spółce w większości nie mieli nic wspólnego z koleją. Gratuluję ! Następnym razem powinno przyjąć się naczelników ze służby więziennej aby przypadkiem konduktor zbyt długo nie siedział na miejscu służbowym bo jeszcze będzie wstanie zjeść posiłek w ciągu 12 godzinnej zmiany. Maszyniści planują zwolnienia , a ci co zostają wiedzą że czeka ich istne piekło. (usunięte przez administratora) Rozumiem w firmie krzak, ale w KD ? Byście się wstydzili. To są te nieścisłości o których nikt nie mowi bo ludzie po prostu się boja. Na plakatach widzimy uśmiechnięte konduktorki , szczęśliwych maszynistów w pięknych błyszczących mundurach, ale po kilku miesiącach w tej pracy bańka pryska jak kolejni prezesi wraz ze swoją świta , która pociągi to widziała ale na filmach.
    Pusy...

10.07.2020 23:14

Widzę że wszędzie to samo. W KoleJACH Mazowieckich ten sam (usunięte przez administratora) Karać za byle co i drzeć ryja. Banda Zgorzkniałych the Billi

01.07.2020 09:56

Dzień Dobry, chciałbym się dowiedzieć kiedy Koleje Dolnośląskie przywrócą pozostałe połączenia z Jeleniej Góry do Gorlitz, i w odwrotną stronę. Bo z powodu epidemii je zawiesili ale jak dla mnie powinni je przywrócić czyli o godzinach: 5:42 , 9:42 , 13:42 , 17:44 i 21:20 który kursował z Gorlitz do Wałbrzycha. Pociągami podróżuje więcej pasażerów i jak PKP Intercity przywraca połączenia to Koleje Dolnośląskie również powinny. Myślę że w najbliższych terminach to się stanie ;)
    Adam. Adam

26.06.2020 17:07

Mimo wysokich temperatur pociąg KD z włączoną klimatyzacją to byłby cud.....
    Gość

06.02.2020 16:24

Zdaję sobie sprawę, że to tylko forum dla pracowników, ale mam następujące pytanie: Czy istnieją jakiekolwiek szanse na przyjęcie nowej osoby na stanowisko konduktora? Niestety nie mam się czym pochwalić, bowiem nie posiadam żadnego doświadczenia w zawodzie, wykształcenie średnie z maturą, jedyne "plusy" to zamiłowanie do szeroko pojętego transportu publicznego i chęć do pracy w takim zawodzie. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    kopciuszek

08.02.2020 19:31

(usunięte przez administratora) Na konduktów to przyjmują swoich znajomych, rodzinę itd bo to jest stanowisko na które można przyjąć każdego! Problem jest już na innych stanowiskach tzw: "BEZPOŚREDNIO ZWIĄZANYCH Z RUCHEM" gdzie trzeba mieć doświadczenie i papiery - tutaj nikt nie chce przyjść do roboty bo nikt nie chce się użerać z półgłówkami co się zwą naczelnicy, dyrektorzy, kierownicy itd. Oni myślą tylko jak pracownikowi wpiepszyć jak najwięcej roboty za jak najniższą kasę - a spróbuj się tylko odezwać to CI żyćych nie dadzą. Wielu fachowców się zwolniło a tych co zostali to traktują jak(usunięte przez administratora)uż niedługo przyjdzie taki dzień że będą w czarnej (usunięte przez administratora) bo nie będzie miał kto pracować....
    Saki

14.05.2020 10:04

W kolejkach mazowieckich to samo. Widać że stara post komuna dalej tam siedzi doi Państwo, stado zgorzkchniakych pseud naczelnikow. Oni nie chcą zmian z braku zajęcia mają gnebic pracownika. Dopóki tych starych dziadów się nie wy.... pie.. Szybti tu nic się nie zmieni
    Ewa

03.11.2019 10:16

Fatalna opryskliwa obsługa. W dniu 01.11.2019 w zatłoczonym pociągu relacji Wrocław Dzierżoniów (12:16 z Wrocławia) blond „Piękność”, Pani Konduktor ewidentnie wyżywała się na pasażerach wlepiając co i rusz mandaty, za jeden dzień opóźnienia w legitymacji studenckiej, za to, że nie szukaliśmy jej w zatłoczonym pociągu celem zakupienia biletu, za „głupie pytania”... Zamiast 13-14zł zapłaciłam 77zł... Tylko dlatego, że czekałam na Konduktora na miejscu siedzącym, a nie stojącym. Jeśli tak wygląda ludzka/przyjazna twarz kolei, to władze spółki jeszcze raz powinny przemyśleć sobie cele PR-owe. Okazuje się, że podróże czystym, komfortowym intercity po Polsce są o połowę tańsze niż... brudnym składem KD... Staram się również zrozumieć powody, którymi kierowała się Pani Konduktor. I czy były one aż tak istotne, że musiała zepsuć święta 1/3 pasażerów wracających z daleka do domu. Życzę powodzenia!
    jak to możliwe

26.04.2020 23:08

Można przyjąć że osoba która wsiada bez biletu i nie kupuje go bezpośrednio po wejściu do pociągu ma zamiar jechać za friko. W autobusach miejskich jak wbija kanar to blokuje kasowniki i policja jak się ktoś stawia. Więc opłata za brak biletu jak najbardziej na miejscu
    Kanar

03.03.2020 05:56

Zróbcie coś z tym kiblem w końcu, bo wali na cały szynobus. Płacimy za przejazd w komfortowych warunkach a nie za wąchanie czyichś smrodów!!!

07.03.2020 20:48

Napisz na adres KD reklamację, pod imieniem i nazwiskiem (najlepiej, żebyś nie był jedyny). Gwarantuję, że wtedy sprawa będzie poruszona. Anonimowe żale na forum pracowniczym nikogo nie interesują (i slusznie).
    PPP

28.02.2020 06:02

Generalnie zamierzam aplikować, ale nie wiem czy mam jakiekolwiek szansę mając tylko maturę i pełne techniczne (technik - górnik). XD Oczywiście liczę się z tym, że będę musiał poczekać dłuższy czas, ale czy w ogóle ta rekrutacja się powtarza? Oczywiście w w miarę sensownych odstępach czasu. Przeczytałem tu sporo opinii i aż wierzyć mi się nie chce, że ludzie tak bardzo narzekają i mieszają z błotem tego przewoźnika, bo na mnie wywarł bardzo dobre wrażenie, ale wiadomo że zawsze trzeba się przekonać samemu jak coś wygląda w praktyce.
    PPP

28.02.2020 05:58

Czy w KD regularnie szukają konduktorów?
    Marian

27.02.2020 17:44

Kto układa rozkład jazdy w KD? Bezmyślny, nonszlancki, z pogardą dla podróżnych. Skomunikowanie pociągów woła o pomstę do nieba. Ktoś kto to robi nie ma o tym w ogóle pojęcia.
    Bacha

15.02.2020 14:45

Nie polecam ponieważ nie dość że pociąg się spóźnił to na dodatek gdy przyjechał dzwi nie chciały się otworzyć a, konduktor widząc nas szybko zagwizdal i pociąg pojechał. To nie pierwszy raz tak się zdazylo.

21.02.2020 19:25

No ale jak zagwizdał, to musiały się jednak otworzyć te drzwi, inaczej by nie mógł wyjrzeć i gwizdać. (usunięte przez administratora) P.S. Badałaś swoje IQ i zdolność zrozumeinia prostych tekstów? Co ci wyszło?
    Rokbe

27.02.2020 17:40

Rzeczywiście jesteś Mokebe. Ale z Koziej Wólki. Ty zbadaj swoje IQ, (usunięte przez administratora) z Sierpuchowa.
    Barman

24.02.2020 22:09

Brak możliwości kupna biletu kartą płatniczą!!!! Kpina w tych czasach. Dobrze że miałem wyliczone pieniądze, gdyż telefon mi się rozładował i też nie miałem jak zakupić!!!
    Tajemnica

12.01.2020 18:53

Podczas kiedy nie zdążyłam kupić biletu przy okienku, wbiegłam ze znajomą do pociągu i obiegając cały pociąg zorientowaliśmy się że nie ma konduktora i nie ma komu zapłacić za bilet. Dosiadlysmy się do jakiś dwóch pań i jedna z nich powiedziała ze konduktor możliwe ze wejdzie dopiero z innego peronu no to postanowiłyśmy poczekać na niego. Nagle kiedy się zbliżaliśmy do końca drogi, pojawił się. Młody, nawet przystojny konduktor. I do nas z tekstem że kara 80 zł za to. Myślałam ze spadnę z tego fotela jak to usłyszałam... no ja rozumiem że fakt faktem nie kupilysmy biletu ale to ze jeszcze się potem z nami wykłócał ze był to przechodzi ludzkie pojęcie... jakby był... to byśmy mu normalnie zapłaciły!!! Dziękuje za takie zachowanie ;)

13.01.2020 19:05

To jest forum, na którym PRACOWNICY wymieniają się opiniami i spostrzeżeniami nt swojego PRACODAWCY. Nie jesteś ani jednym ani drugim, skąd więc pomysł, by opisywać tu swoje frustracje? Przyznaj sama, tak szczerze, nie jesteś zbyt inteligentna, prawda? Bilet można kupić trochę wcześniej, nie na ostatnią chwilę, albo np skorzystać ze SkyCach. Tak ciężko na to wpaść?
    Xxx

30.01.2020 11:54

Pomijając fakt, że od x lat jest w regulaminie dokładnie napisane, gdzie podróżny ma obowiązek na konduktora oczekiwać.
    km30

29.01.2020 08:39

Możliwość przyjazdu na planowana godzinę równa się 1% , obsługa nastawiona do pasażera jak do wroga , klimatyzacja w zimę , ocieplanie w lato , przepełnione pociągi, psujące się co 2 dni . Nie polecam

Zostaw merytoryczną opinię o Koleje Dolnośląskie S.A.