Zamek Agencja Ochrony

Praca

• Ciechanów

5. Opinie o Zamek Sp.j. Agencja Ochrony

Opinie o Zamek Agencja Ochrony Warszawa

Nie przegap nowości o Zamek Sp.j. Agencja Ochrony!

14.11.2025 11:57

Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą oraz dzielenie się opiniami na nasz temat. Wszystkie komentarze są dla nas ważne.
    Wierzymy, że dzięki rzetelnej komunikacji uda się nam zadbać o to, aby współpraca z nami była jeszcze bardziej satysfakcjonująca i przyczynia się do rozwoju firmy.
    Pragniemy poinformować, że wszelkie komentarze niezgodne z regulaminem serwisu lub sprzeczne z polskim prawem będą usuwane przez Administratora serwisu.
    Zamek spółka jawna

Janczk

18.05.2026 23:09

Jestem chętna do pracy w ochronie .

Krzyżak

18.05.2026 20:27

Firma tragedia. W Malborku nie płacą dodatku nocnego, kantują wszystkich na kasę że nawet najniższej krajowej na rękę nie ma. Waldek ktory podobno jest jakimś kierownikiem kompletnie nie ogarnia i ma wszystko w dup.... najśmieszniejsze jest to że zamek na to pozwala żeludzie pracuja za miske ryżupo ponad 200 godzin. Całe szczęście już tam nie robię bo to patologia i tak naprawdę nie wierz w jakiej firmie robisz spółka w spółce i wszystkim odradzam bo nie warto.

14.04.2026 17:00

W dziale ZD prawie codziennie piją wódeczkę w godzinach pracy na swojej stołówce. Poza tym to "super fachowcy", w pięciu chodzą wymieniać jedną żarówkę, bądź jedno gniazdko i jeszcze mają z tym problemy. Wszyscy w zamku się z nich śmieją... Tam śmiało telewizja mogłaby przyjechać i nakręcić reportaż o tej patologii

Paulina

23.11.2025 20:35

Minus piec gwiazdek , pracowałam tam dluższy czas bo musiałam . Zgadzam sie z przedmowcami , nie płaca za prace w świeta , weekendy , godziny nocne - maskara. Traktowanie ponizej godności ludzkiej , nie polecam tej firmy . Umowa o prace tak napisana ze nie warto dochodzic swoich roszczen w sadzie . Ktos daje na to zgodę , muzea , urzedy i inne obiekty . Czekamy az nasz rzad zabierze sie za takich cwaniaczkow ktorzy dorabiaja sie na ludzkiej krzywdzie , mowił o tym marszałek Czarzasty iz w branzy ochrony i gastronomii panuje wszechobecna patologia - pracy.

09.05.2025 08:48

Pablo

03.08.2025 17:13

Zgadzam się z e Zbychem , pracowałem tam , kolega też , uważajcie na umowę jaka podpisujecie u nich tydzień trwa od pon do niedzieli /24h dlatego w razie czego nic nie zrobicie nawet w PIP , trzeba pisać do premiera i innych organizacji by w końcu coś zrobili z tymi firmami ktore biorą krocie za godz pracy człowieka a płacą min wg ustawy , praca w tej firmie na własne ryzyko , największy wrogowi nie plecamy tej firmy lepiej już iść np do Lidla na pełen etat 8h / dziennie. Kiedyś przyjdzie taki moment że takie firmy albo znikną z rynku albo będą błaha ludzi by przyszli do pracy , firma ta obsługuje głównie muzea w Warszawie: MSN , POILIN , ZAMEK KRÓLEWSKI, MUZEUM JANA PAWŁA 2 I MUZEUM HISTORII POLSKI ,- unikać z dala tych miejsc !!!!!!!!
    Zbychu

12.04.2025 08:15

Krótko mówiąc ta firma to dno..,jedna wielka (usunięte przez administratora) Jestem koleją ofiarą mobbingu pracowniczego , nie jestem na telefon ani na każde zawołanie . Ludzie sami sobie jesteście winni, ze was tak traktują. Trzeba postawic sie za siebie. A jesli nie możesz, to bądz jak baran i waruj jak psiak czekając na dyspozycję od tłumoka dowódcy , śmiesznego koordynatora.To jest zenujące , ze musimy byc baranami, a nie ludzmi. Kiedy w końcu rząd się zainteresuje branża ochrony i (usunięte przez administratora) która w niej jest. Praca za ta samą stawke , nieważne dzień , noc , święta itd , firmy ochroniarskie pławią się w luksusie a ludzia płacą zenujace stawki. Praca w tej firmie na własne ryzyko.
    Miodek

09.05.2025 10:37

Najpierw naucz się prawidłowo pisać po polsku a następnie prawidłowo formułować wypowiedzi pisemne. Wtedy będzie można zrozumieć o czym piszesz. Czytając to, ma się wrażenie, że największym tłumokiem i wieśniakiem to jesteś ty, autorze tego gramatycznego i składniowego śmiecia.
    Roman

14.05.2025 15:54

Sam nie napisałeś nic merytorycznie a obraziłeś wielu.
    Max

03.04.2025 11:40

nicza na tych obiektach to byli pracownicy służb mundurowych którym się wydaje że im wszystko wolno , mogą robić i postępować z ludźmi jak im się podoba nie może być tak dalej .Trzeba to zgłaszać do PIP , MSWIA to jedna wielka (usunięte przez administratora) Właściciele takich firm bogacą się i pławią w luksusach kosztem pracy zwykłych ludzi.Ja także padłem ofiarą mobbingu pracowniczego więc wszystkich przyszłych adeptów , przestrzegam przed pracą w tej firmie , zatrudnienie na własne ryzyko , nie brać pod uwagę takich miejsc jak MSN , POLIN, ZAMEK KROLEWSKI , WILANOW , MUZEMUM HISTOII POLSKI .

20.12.2024 10:57

Nie polecam, seksistowskie podejście do kobiet ( ubiór itp) szatnie kobiety i mężczyźni dzielą razem, brak dodatków za pracę w święta, stara (usunięte przez administratora)gwardia, panie tu pracujące są sfrustrowane i nie lubią młodych pewnych siebie ludzi, donoszą na siebie non stop. Pracownicy niby ochrony robią również za sprzątaczy ( sprząta się sale muzealne, ale także szatnie i biuro (niby kierowniczki) .Czy firmy nie stać na serwis sprzątający? Praca dla ludzi bez ambicji i tych, którzy nie potrzebują pieniędzy, bo się tu nie zarobi. Najgorszy chyba brak szacunku do człowieka, panie wychowane w innej epoce. Sytuacja z Muzeum Narodowego.

04.05.2022 15:27

Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w Zamek Sp.j. Agencja Ochrony?
    młodzież

28.07.2022 22:11

szkoleń dotyczących obiektów, wystaw, które się ochrania, samej instytucji, podstawowych informacji o które może pytać klient. skoro tak ważne są opinie klientów, to warto zadbać o to żeby pracownik nie musiał odpowiadać nie wiem. Może dowiedzieć się sam, ale nikt mu za to nie zapłaci. No i podstawowe szkolenia z obsługi klienta - wielu pracowników nie ma pojęcia o tym jak zwracać się do klientów merytorycznie i z kulturą osobistą, nie zna żadnego obcego języka, a nie sprawdza się tego przy zatrudnieniu! :D A skargi się sypią! Ochrona to też stanowisko do pracy z ludźmi, a mówimy o pracy w instytucji kultury! samo stanie nie wystarczy
    młodzież

28.07.2022 22:26

zdecydujcie się jakie stanowiska obsługujecie - pracownik nie jest wyszkolony ani do ochrony ani do obsługi klienta
    Student ciąg dalszy

02.01.2022 11:28

Pracownik pozbawiony jakichkolwiek szkoleń czy możliwości rozwoju w polityce firmy zdany jest również na pastwę obsługiwanego klienta. Ani razu nie byłem świadkiem sytuacji, kiedy potraktowany przedmiotowo czy niesprawiedliwie przez klienta pracownik spotkał się ze wsparciem firmy. Pomimo wykonywanego stanowiska, jakim jest ochrona dóbr kultury, ciągle obowiązuje polityka -nasz klient nasz pan- którego najlepiej albo ignorować albo z góry pisać przeprosiny za przyszłe uwagi.
    Student

02.01.2022 11:10

Jako osoba studiująca dziennie mogę polecić współpracę z firmą, która jest w stanie zapewnić mi elastyczny dobór dni pracy oraz zatrudnienie w weekendy. Jednak ze względu na presję wypełniania kompletu osób zatrudnionych wymagania firmy wobec wieku, jakiejkolwiek merytoryki, wykształcenia, znajomości języka, kultury osobistej czy wiedzy na temat miejsca swojego przyszłego zatrudnienia pracownika są zerowe. W konsekwencji obsługa klienta najczęściej stoi na bardzo niskim poziomie, pracownikom nie zapewnia się żadnych szkoleń, możliwości rozwoju, a wśród samych pracowników powszechne jest ignorancja, (usunięte przez administratora) seksizm oraz rasizm. To obniża mój komfort pracy. Proponuję większą selekcję podczas procesu zatrudniania albo adekwatność w obsadzaniu funkcji i stanowisk do umiejętności pracownika.

Oferty pracy - Zamek Sp.j. Agencja Ochrony

32 - 38 PLN / h

Opiekun ekspozycji muzealnej

M.K

11.05.2021 11:18

Tak sobie z nudów w mojej świetnej pracy przeglądam oferty na OLX. w Zamku Musi być znowu "bardzo super" skoro od kilku tygodni żebrzą o ludzi na POLIN i nie tylko w ogłoszeniach na OLX. Pandemia zmierza ku końcowi, muzea, hotele itp się otwierają i zapewne po pandemicznej redukcji pracowników większość tych co pracowali na POLINIE nie ma ochoty wracać bo sobie lepsze zajęcia znalazła. Może się w końcu pan R. i pan były trep nauczą, że dobrym ludziom trzeba dobrze zapłacić i zorganizować odpowiednie warunki do pracy a nie gadać głupoty a potem się dziwić, że ludzie uciekają bo się okazuje jaki jest kierat na muzeum Żydów. Niestety, POLIN to jest młyn gdzie nie każdy się nadaje i chce tam być. Za te pieniądze i warunki pracy ludzie rezygnują. Pozostaje kolejna łapanka byle cieci na całodzienny przemiał tłumów Haymanami i słuchanie "mądrości" z każdej strony za marne pieniądze :) i tak w kółko. Zgrywacie fachowców a nawet rozmawiać z kandydatami o pracy nie umiecie, mądrale, mistrzowie ochrony. Nie pozdrawiam i dobrze nie życzę a wszystkim co szukaja opinii nie polecam pracy na muzeach, szczególnie na POLIN bo się nasłuchacie głupot, narobicie i na koniec nie zarobicie. Omijać z daleka.
    velmi

04.05.2016 16:53

Warunki pracy są uzależnione od miejsca do którego się trafi.Podstawowym obowiązkiem pracownika jest przyjęcie pozycji stojącej podczas wizyty zwiedzających w momencie gdy wejdą do sali którą mamy pod opieką.I to wszystko.I za to jest ta niska stawka 6,50 netto za godzinę.Zmiany są różne od 8 godzinnych do 12 godzinnych dyżurów.Są też dni w których podmienia się innych pracowników i wtedy pracujemy od 5 do 9 godzin dziennie.Jest częsta zmiana stanowisk,są różni ludzie,można nawiązać kontakt z sympatycznymi,przychodzącymi do pracy nie na plotki.Na plotki też jest czas na przerwach których jest przynajmniej dwie,nie licząc szybkich wyskoków do toalet.Pracujesz,nie jesz na stanowisku,nie spóźniasz się,jesteś trzeźwa,w miarę sympatyczna dla ludzi,możesz liczyć na współprace ze strony kierownictwa.Wchodzisz w zbyt bliskie relacje z szefostwem,nie dziw się że padają jednoznaczne propozycje,to tylko ochroniarze z mentalnościa z poprzedniego ustroju,jak widzą tyłek to myśla że każda daje,a na pewno taka która zawsze jest na TAK!Trzymaj swój poziom,będzie spokój i po za okresem sezonowych odwiedzin,czyli lata i jesieni,w większości przesiedzisz te godziny czekając na koniec pracy.Każdy kto pracował fizycznie,gdziekolwiek,lub doświadczył pracy na akord przyjmie tę posadę z pocałowaniem ręki.
    Irys

11.01.2018 14:02

Jestes mentalnym niewolnikiem.
    daniel1958

04.04.2017 13:27

Wszyscy tak narzekają ale nadal pracują w tej firmie latami owszem emeryt powinien już być w domu masz 65 lat daj pracę innym a nie zajmują stanowiska a w szczególności pupilki już dobrze po siedemdziesiątce te osoby są już zbyt zmęczone ledwie chodzą ale jeszcze im mało a tak nie powinno być.
    Henry

01.03.2017 12:14

Witam. Czy koleżanka wyżej była rozmawiała pracuje.... jakie wrażenia? ??
    biedronka

05.01.2017 23:40

Przeczytałam te wszystkie opinie i trochę mi mina zrzedła, bo wybieram się na spotkanie w sprawie pracy. To ma być praca w Pałacu w Wilanowie. Czy ktoś z Was tam pracował? Możecie coś napisać odnośnie warunków w tym miejscu pracy? Czy naprawdę nie ma nigdzie krzesełek żeby przysiąść? Podzielcie się opiniami.
    koordynator

30.11.2016 23:46

Rok współpracuje że spółką i nie mogę narzekać na pracę owszem jest ciężko ale najważniejsze jest praca .Mało płatna ale jest są to grosze ale są. No własnie i to jest prawdziwa oblicza Polaków.. Zyj godno i umieraj jak człowiek, a nie g..no i skonczyc sie w kiblu..
    ochroniarz Zamek

30.11.2016 23:41

Krótko mówiąc to dno.., a nie agencja. To sami sobie jesteście winni, ze was tak traktują. Trzeba postawic sie za siebie. A jesli nie możesz, to bądz jak baran i pracuj .. To jest zenujące , ze musimy byc baranami, a nie ludzmi.
    daniel1958

20.06.2016 13:32

mała

31.05.2016 13:48

Praca w tej spółce to koszmar! ciągły wyzysk, kierownictwo lata ze sraczką i czepia się o byle co. Za każde niedociągnięcie, za złe stanie, niewyraźny uśmiech i wszystko to, co im się nie podoba, każdą pisać oświadczenia i potrącają z pensji. 6,5 zł na godzinę? śmiech na sali! Wymagania coraz większe, za to warunki coraz gorsze. Na salach wystawowych panuje zaduch, ludzie mdleją, ale kierownictwo ma to gdzieś. Nie ma krzeseł, a nogi i kręgosłup wysiadają w pierwszej kolejności. Zdecydowanie nie polecam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Zamek Agencja Ochrony?

ziita

31.05.2016 11:40

Stawka 6,50 zł na rękę, na umowie śmieciowej i jak na Warszawę, która jest miastem drogim, o wysokich kosztach życia to jest kpina droga dyrekcjo spółki. Szukacie zdesperowanych kobiet, lub emerytek, zadłużonych, schorowanych, a praca nie jest taka lekka. Bo latem jest gorąco na salach ekspozycyjnych, za gorąco, Paniom zabrano krzesełka, wody nie ma gdzie wetknąć, tylko do maluskiej torebuni, a zimą, ludzie zainfekowani kichają i taka pracownica dozoru łapie róznego rodzaju rotawirusy gryp żołądkowych, czy gryp i schorzeń układu oddechowego, złe warunki panują na slach wystawowych w mn. I tyle. I ciągłe skargi i niezadowolenia, bo krzywo się stoi, bo bluzka nie taka, bo buty nie takie, a nie kazdą czy nie kazdego jest stać na modne . Zresztą, mundurki z poliestru, szkoda pisac. Co z tego, że są przerwy, ale jak są weekendy to są tłumy z niektórych galerii dalekko chodzić do stołówki, czy na wygnanie w podziemia. Najlepiej pisać, stój, na baczność, nie rozmawiaj, nie patrz na zegarek w komórce (bo kary za komórki na galeriach, a ludzie chcą mieć kontakt czy z chorymi członkami rodzin, czy inne sprawy), toż to jak w wojsku, jak w jakimś obozie. A jak nogi bolą już pod koniec pracy, to albo na podłodze siadać, albo ściany podpierać, bo i kręgosłup i nogi to sprawy które najszybciej siadają w tej pracy, czy serce, bo niedotlenione sale. Pozamykane. Dla mnie to jest kpina, krzesła powinny wrócić na sale ekspozycyjne, tak jak w każdym muzeum w Polsce dla chwilowego spoczynku pań, gdy chwilę opustoszeje sala ekspozycyjna, a dwa tak jak dawniej było, parter gmachu powinien chodzić parterem na stołówkę na przerwy, a nie tylko część, a reszta musi kawał drogi pokonywać, i płaca to powinna być 10 zł na godzinę, bo wtedy to ma sens. Dziękuję, ja już tam się napracowałam, to wiem jakie są realia
    rew

08.04.2016 15:51

Najgorsza firma. Płacą słabe pieniądze. Ekwiwalentu nie otrzymałem za urlop a na świadectwie pracy napisane, że wypłacono. Dwóch starych dziadów, którzy się dorobili, a teraz udają wielkich panów. Nie polecam. Szukają taniej siły roboczej. Oszukują przy każdej wypłacie, a nadgodziny nie są wypłacane na konto tylko do ręki, gdzie potrącają podatek i chowają sobie do kieszeni.

Kontakt - Zamek Sp.j. Agencja Ochrony

Gwiaździsta 15A lok. 400 01-651 Warszawa

Branża główna: Ochrona i bezpieczeństwo
    qwerty

15.02.2016 18:40

Okropna praca. Wyzysk przez pracodawców i brygadzistki. Stanie na nogach po 12-10 godz. Robią problemy żeby mieć dzień wolny w dowolnym dniu jaki się chce. Poniżanie i obgadywanie przez emerytów którzy są tam zatrudnieni i zajmują miejsca innym którzy są bez pracy. Liczą się jakieś chore układy między pracownikami. 6 zł płacą to już sprzątaczka ma 9 zł!!!!!!! która tam sprząta. Pensja pod koniec mies i jak tu przeżyć? Jednym słowem MASAKRA!!!!!!!!
    Tela

01.12.2015 21:40

Okropnosc. Praca w tej firmie to horror. 6 zl za godz. To jalmuzna. Stoi sie po 10 godz. A ludzie odchodza bo niskie zarobki zle traktowanie pracownikow przez kierownictwo kontrole co godzine . Tez to potwierdzam. Pracowalam tam jakis moment. Pupilki maja lepsze stanowiska donosy sa norma. W ogole jesli chodzi o sp zamek w muzeum narodow. to tu najgorzej traktuja pracownikow. Takie sa realia. A za 6 zl. Stawka to kpina. A ktos ma jeszcze czelnosc zastraszac tutaj na forum byle dawne pracowniczki. Zastraszacie w pracy codzien I zastraszacie i tutaj jeszcze? Tak jak kazdy klient ma prawo ostrzec przed nieuczciwymi kupcami sprzedawcami sklepami czy lekarzami tak samo ludzie maja prawo wyrazic opinie fakty czy ostrzec innych.
    lolami

27.11.2015 17:33

Praca ciężka. W szkodliwych warunkach. Sale nie wentylowane. 10 godz dzień w dzień praca. Nogi bolą. Żylaki. Ludzi dużo. Ciągle jest się obrazanym przez zwiedzających. Zwiedzający nie sympatyczni. Duszno na salach. Latem szczególnie. Pensja glodowa. 6 zł na godzinę. Na reke. Źle traktują pracowników szefostwo. Nie ma gdzie przysiąść. To już w marketach mają lepsze warunki. Nie polecam. Odradzam. No I są kary finansowe i pisze się oświadczenia.
    ko1223

13.11.2015 16:27

praca ok, trochę nudno ale pensja na czas, czyste ubranie, otoczenie miłe. Stanie jest raczej w naturze tej pracy i nie ma co się dziwić i narzekać.
    muz1

31.10.2015 10:22

Zapomniała pani Ewo napisać za co została pani zwolniona (nie wywiązywanie się z obowiązków). I zapomina pani również, że internet nie daje do końca anonimowości, a zniesławianie lub fałszywe oskarżenia w stosunku do innych osób są karalne.
    efqa

19.10.2015 12:06

W muzeum narodowym głodowe stawki. Poniżanie pracowników przez pana k stresujące kontrole, zastraszanie zwolnieniem, inwigilacja pracowników poprzez przyjmowanie donosow. Stawka glodowa od wielu lat nie podnoszona. Zmusza się do nowych obowiązków i wymogów pracowników sal ekspozycji dozoru a podwyzki brak. Odkad pracuje pan brygadzista zrobiło się źle. Zmuszaja do pisania oswiadczen np za zerkniecie na zegarek w komorce. Dyrekcja MNW zabrala tez pracownikom sal krzesła. Stanie po 10 godzin non stop robi ludziom zdrowotną krzywdę. Mobbing jest praktykowany również przez dyrekcje Muzeum Narodowe pracowników jak i złe traktowanie ludzi praktykuja dyrekcja sp zamek. Pracownicy po znajomosci maja taryfy ulgowe a resztę traktuje się upokarzajac i depczac zasady współżycia spolecznego. Pracowalam tam to tez się dziele. E....
    edi30

16.10.2015 11:51

Omijać z daleka. Dno kompletne. brak poszanowania dla pracownika, marne pensje a Prezesi nowe mercedesy.
    Got

02.07.2015 12:21

Traktowanie ludzi jak śmieci, wyzysk, ludzie pracują 24h na dwóch obiektach ale składki odprowadzane tylko z jednego bo połowa płacona do ręki. Nowe zarządzenie komendanta zamku -Budy posterunki muszą być amknięte, nieważne jaka pogoda, temperatura i czy siedzisz w środku czy stoisz na zewnątrz. Bo siedzieć na zewnątrz nie można.
    sd3

11.03.2015 12:05

Praca w ochronie generalnie OK. Trochę niskie zarobki, ale pensja zawsze o czasie.
    xxx

18.09.2014 17:17

płaca marne pieniądze, oraz gdy przychodzą do nich do pracy dziewczyny na recepcje oczywiście szefowie zaczynają się zbyt interesować pracownią, a gdy nie pójdą z jednym lub drugim do łóżka, zwalniają. uwżajcie. ogólnie praca w ochronie poziom mierny.
    kylo

21.07.2013 20:15

Witam Krótko pracowałem ale było ok polecem

Zostaw merytoryczną opinię o Zamek Sp.j. Agencja Ochrony