Nico Polska Sp. z o.o. Filia

Swadzim

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 26 ocen.

Nico Polska Sp. z o.o. Filia
4 26 6 1

Opinie o Nico Polska Sp. z o.o. Filia

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Gabriela

@Klemtyś, widzę, że jesteś zainteresowana podjęciem pracy w Nico Polska. Wysyłałaś już swoje CV? Jakie warunki płacowe i inne byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? Daj znać, czy zdecydujesz się aplikować! @Nick, piszesz z perspektywy obecnego pracownika firmy? Jeśli tak, to napisz, jak oceniasz tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki.

Klemtyś

Witam, zastanawiam się nad złożeniem CV w tym sklepie.chciałabym poznać jakie są stawki,premie,nadgodziny... ?? I co znaczy że mają wysokie wymagania? Pozdrawiam serdecznie :)

A.g.

Co do pracy w Nico, jeden weekend wolny w miesiącu. I to jeszcze jak dobrze pójdzie .. czasami tylko jedna niedziela :/ kasa taka jak wszędzie, 1400 na rękę. Maja wymagania z kosmosu az nie chce sie tam pracować. Niestety pracowałam tam kilkanaście miesięcy Indobrze ze odeszłam, znalazłam lepiej płatna prace i o wiele przyjemniejsza.

Nick
@A.g. 28.04.2017 21:31

Wymagania z kosmosu? Proszę podac choc jeden konkretny przykład:-)

Gabriela

@Hm..., po brzmieniu Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w Nico Polska. Polecasz aplikować do pracy w tej firmie? Jestem ciekawa, czy firma prowadzi obecnie jakieś rekrutacje. @:)), dokładnie, masz rację. Na forum powinny się pojawiać opinie o pracodawcach, a nie o konkretnych osobach pracujących w firmie. Długo już pracujesz w Nico Polska?

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

No w końcu ktoś napisał prawdę jak jest!!!!

osoba szanująca nico

Czytając opinię odnoszę wrażenie, że jest Pani osobą zakompleksioną,ponieważ można nie lubić jednej czy drugiej osoby ze względu na różnicę charakteru.W Pani przypadku nie akceptuje pani nikogo począwszy od szefostwa skończywszy na sprzedawcach.Kody są od kilkunastu lat i osoby które potrafią i nie mają problemu ze sprzedażą nie narzekają.W pani przypadku widocznie jest inaczej,może warto zastanowić się i popracować nad sobą:)

Klik
@osoba szanująca nico 07.12.2017 17:02

Ciekaw jestem kto dostał fuchę "sprawdzaj czy są nowe opinie" :D ja uważam że skoro ludzie przychodzą i po kilku/ kilkunastu miesiącach to rzeczywiście coś nie halo,atmosfera w pracy też jest ważna, myślę że jeśli nie zmieni się nastawienie pewnych osób to ten punkt jeszcze trochę i będzie przeszłością, myślę że jednym ratunkiem będzie ktoś taki jak np Magda Gessler tylko w dziedzinie sprzedaży aby nauczyć szefostwa prowadzenia firmy z głową ;) życzę powodzenia MOŻE kryzys się skończy

Ja...

Obrazanie kogos na takim portalu i podawanie jego danych personalnych jest na bardzo niskim poziomie! Jesli byl taki problem z kolezanka to wystarczylo z Nia porozmawiac a nie wypisywac tak obrazliwe rzeczy ! Jak rozumiem, nie byla Pani zadowolona z pracy w Nico, do czego ma Pani prawo ale obrazanie drugiego czlowieka, tylko za to ze przychodzi do pracy po to zeby pracowac a nie stac i zajmowac sie plotkami jest delikatnie mowiac nie na miejscu! Zycze powodzenia w nowej pracy i skupienia sie na terazniejszoscia a nie na przeszlosci!

Yann
@Ja... 07.12.2017 22:37

W sumie to przyznaje racje, w Nico osoba która pracuje i nie plotkuje to prawdziwy skarb a zarazem odmieniec ;)

anon...
@Yann 10.12.2017 19:41

Zgadzam się z tym,może szefostwo powinno bardziej przyjrzeć się pracy kierowniczką które siedzą zamknięte w biurze i plotkują, a nie zajmują się tym co powinny,a póżniej pretensje do nas.Kierownik nie jest tylko od stania i "Pokazywania Paluchami" co kto ma zrobić,ale też od pracy na każdym stanowisku,a tak niestety nie jest!!!!!!

Yann
@anon... 11.12.2017 09:08

Z tym to akurat ciężko bo szefostwa na miejscu nie ma stety i niestety wiadomo że każdy trochę ściemnia w pracy nikt święty nie jest ale są jakieś granice i moim zdaniem szefostwo też nie powinno zapowiadać swojej wizyty bo wtedy wszystko gra a tak widzieliby jak jest naprawdę

Zabawne...
@anon... 11.12.2017 09:08

Myślę, że najlepiej zwolnić wszystkich począwszy od prezesów, przez dyrektorów, kierowników i przede wszystkim sprzedawców... Wygląda na to, że nikt w tej firmie nie robi tego, co powinien....

albert
@anon... 11.12.2017 09:08

Mam wrażenie że chciała by Pani aby kierownik pracował za Panią , a to własnie on jest od tego aby jak to pani ujęła ,,pokazywać paluchami,, a ja nazwał bym to ,,organizował prace,, wskazywał niedociągnięcia

@
@albert 27.08.2018 10:54

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Niestety niezainteresowana
@albert 27.08.2018 10:54

Masz racje, organizował prace .. dla mnie różni sie pojęcie organizował a rozkazywał. Tam nawet jak zrobisz dobrze, to co masz " zorganizowane" przez kierownika to i tak jest zle. Wydaje mi sie rowniez, ze kierownik tez jest od wszystkiego a nie od siedzenia i wyłącznie pracy "papierkowej" to juz nie te czasy ze kierownictwo siedzi tylko w biurze, tym bardziej w sklepie.

:))
@Niestety niezainteresowana 29.08.2018 16:00

Brawo Ty.Dla mnie organizowanie i współpraca z pracownikiem, a rozkazywanie to także dwa różne pojęcia. Być może panie kierowniczki powinny zmienić pracę na biurową jeżeli tak bardzo lubią przesiadywać w biurze :)

Hm...
@:)) 29.08.2018 18:53

A może tak warto skupić się na nowej pracy i przestać myśleć o Nico? Może też warto poszukać pracy w której nic nie trzeba robić, kierownik wykona wszystkie zadania za pracownika a ten otrzyma wynagrodzenie za nic? Powodzenia... Proponuję żyć teraźniejszością a nie przeszłością i przestać wieszać psy na firmie w której już się nie pracuje. Jest to bardzo słabe i świadczy o danej osobie!

:))
@Hm... 29.08.2018 20:23

Opinia na temat kierownika filii to nie opinia na temat firmy;)

Gabriela

@albert, ciekawy punkt widzenia. Rozumiem, że piszesz z perspektywy obecnego pracownika Nico Polska, tak? Jak oceniasz tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki? Zachęcam do wypowiedzenia się! Czy w firmie prowadzone są obecnie jakieś rekrutacje? Jestem ciekawa, czy są wolne wakaty dla osób bez doświadczenia.

Gabriela

@Niestety niezainteresowana, pytam osób mających styczność z tym pracodawcą, bo wtedy uzyskuję informacje rzetelne i z pierwszej ręki. Osobiście nie jestem zainteresowana pracą w Nico Polska, ale mam nadzieję, że dla osób chcących podjąć pracę w tym miejscu wypowiedzi innych użytkowników forum będą cenne i przydatne.

Gabriela

@Niestety niezainteresowana, jesteś pewna, że się nie da? Myślę, że zawsze warto spróbować negocjować. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Nico Polska w Swadzimie? Czy ktoś z Was niedawno aplikował do pracy w tym miejscu? Ciekawa jestem, czy firma prowadzi obecnie jakieś rekrutacje na interesujące stanowiska.

Niestety niezainteresowana
@Gabriela 15.08.2018 16:12

Mysle, że jakbyś sama poszła na rozmowę to bys sie dowiedziała. Co chwile wszystkich sie pytasz o tą firmę. Wystarczy wejść na olx, poszukać informacji czy szukają albo aplikować bezpośrednio do nich!

Gabriela

@Niestety niezainteresowana, może zakres obowiązków wcale się nie różni, chodzi jedynie o nazwę stanowiska? Rozumiem, że aplikowałaś do pracy w Nico Polska, tak? Byłaś na rozmowie rekrutacyjnej w tej firmie? @Nie,nie, długo pracowałaś w Nico Polska? Może jednak jesteś w stanie wymienić jakieś plusy pracy w tej firmie? Często skupiamy się na minusach, a zapominamy o plusach.

Niestety niezainteresowana
@Gabriela 03.08.2018 21:20

Nazwa stanowiska to nazwa, w niektórych firmach zobowiązuje do innych obowiązków oraz "wyższe" stanowisko. Więc jeśli jest w ogłoszeniu "doradca klienta " to chciałabym to na umowie, a nie "sprzedawca". Dla mnie to Oszustwo i to już na samym początku. Rozumiem gdybym miała zmienione po okresie próbnym, ale niestety i tak się nie da.

klient

Trudno mi się wypowiadać na temat pensji w nico natomiast co do szacunku klienta to warto by było nauczyć panią kierownik z odzieży. To Pani jest dla klienta,a nie klient dla Pani...

Nie,nie

Jestem ciekawa kto został z pracowników z dużym stażem ????

Nie,nie

Jestem byłym pracownikiem i cieszę się że tam już nie pracuje , wydaje mi się że Nico w końcu wysiądzie , dziwie się tym dziewczyna ze tam pracują pieniążki słabe atmosfera kiepska wyzysk człowieka a to już nie te czasy co kiedyś teraz to pracodawca walczy o pracownika a pracy jest wiele i to za lepsze pieniądze :)

Niestety niezainteresowana

Dlaczego w ofercie jest "doradca klienta ", a na umowie "sprzedawca"? Chcecie zachęcić nowe osoby ale Wam nie wychodzi. Jedno wielkie oszustwo. Szkoda..

Gabriela

@;), a pracujesz jeszcze aktualnie w Nico Polska czy już nie jesteś związana z tą firmą? Mogłabyś jeszcze dopowiedzieć, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Nico Polska? @aa, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą w tej firmie czy jesteś jej, na przykład, byłym pracownikiem? Jeśli to drugie, to zachęcam do podzielenia się z nami swoją opinią na temat tego pracodawcy.

Gabriela

Dawno nie pisaliście nic nowego na temat pracy w Nico Polska - czym spowodowany jest ten spadek Waszej aktywności na forum? Może jednak znajdą się osoby chętne do podzielenia się swoją opinią na temat pracy w tym miejscu? Gorąco zachęcam!

;)
@Gabriela 14.07.2018 22:29

W zasadzie to nie ma o czym pisać.Nic się nie zmieniło jeżeli chcesz pracować musisz siedzieć cicho i być posłuszna kierowniczką (przyznać racje że czarne to białe :) )Jeżeli jesteś osobą kreatywną,masz swoje zdanie i potrafisz rozmawiać z Prezesem to musisz liczyć się z tym, że prędzej czy póżniej zostaniesz zwolniona tak jak wiele ambitnych i lubianych dziewczyn z odzieży.To przykre,ale prawdziwe, że nikt tego nie zauważył ,albo raczej nie chce zauważyć:)

aa
@;) 15.07.2018 13:53

podaj przykłady

lulu

viva italia

Administrator

Odpowiadając na pytania użytkowników na forum powinniście mieć świadomość, że pomagacie komuś w znalezieniu nowego miejsca zatrudnienia

Klient 334

NICO to kpina kpina i jeszcze raz kpina ,personel a zwłaszcza obuwniczy to jedno wielkie nieporozumienie ..... Nie profesjonalne podejście do klienta , pomoc na poziomie gimnazjum ''świetnie Pan wygląda " "pasują idealnie "

A
@Klient 334 05.02.2018 21:25

Cóż się dziwić znowu szukają ludzi do pracy na obuwiu ludzie z łapanki byle na sztukę. Wszyscy co się chociaż trochę znali już dawno tam nie pracują

kJK
@A 06.02.2018 09:45

Zacznijmy od tego kiedy oni nie szukali , a słabe płace nie mobilizują do pracy a wymagania takie że hej , nie dziwię się że nikt nie chce tam pracować albo szybko ucieka

:))
@kJK 07.02.2018 13:41

Jedno jest pewne ''KARMA ZAWSZE WRACA'';)

Franek

Niestety sami prowadzimy do kłopotów. Jak firma rozliczy za efekty pracy będzie problem?

?
@Franek 29.01.2018 22:36

???? Możesz jaśniej????

kasia
@Franek 29.01.2018 22:36

No właśnie, bo ja też nie ogarniam jaki to ma związek :D

lena

Jestem klientką NICO w Swadzimiu i od lat jak tylko zaczęłam robić tam zakupy jestem bardzo mile obsługiwana.Odnoszę wrażenie,że personel zna mnie.Bardzo miła jest Pani w dziale bielizny damskiej oraz w dziale dziecięcym.Również w dziale obuwniczym ekspedientki(może nie wszystkie) są miłe i zawsze służą pomocą.Jeden raz ale to chyba była Pani kierownik mimo,że minął miesiąc od zakupu butów które nie były wygodne przyjęła ich zwrot co bardzo mnie ucieszyło gdyż nowe buty musiałabym wrzucić do szafy.Pozdrawiam cały personel tego sklepu i chyba jutro się tam wybiorę.

Ubawpopachy

Haha widzę że nie wygodne komentarze znikają... Ale przynajmniej wszyscy którzy to przeczytali wiedzą że taka jest prawda Śmiech na sali naprawdę jesteście żałośni ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

???

a co to za wyznania i przemyślenia???

:))

Proponuję dowiedzieć się u wcześniejszego pracodawcy ( Herlitz ),a może porozmawiać z pracownikami Nico.Świat jest tak mały :)

klientka

Chciałabym się podzielić swoją jak i koleżanki opinią na temat sklepu,natomiast zastanawiam się czy warto ponieważ wpisy pojawiają się i znikają te (mniej wygodne)... Znamy ten sklep niemal od początku i uważamy że kierować częścią odzieżową powinna przede wszystkim osoba miła.., elokwentna..,kreatywna,no i z ciekawszą przeszłością :)!!! Pare lat wstecz przychodząc do nico można było potraktować to jako relaks miłe,uśmiechnięte panie które potrafiły porozmawiać o wszystkim i o niczym...bez względu na to czy coś kupiłam czy nie. Teraz przychodząc do nico czujmy się obco,same nowe twarze które czyhają na klienta,a jeżeli nic nie kupimy bo nie przyszłyśmy z takim zamiarem ekspedientki złe stroniące miny, że zabrałyśmy im czas. Jak to jedna ze starszych ekspedientek skomentowała" wyścig szczurów". Szkoda że firma nie potrafiła utrzymać poziomu jaki był wcześniej...

była pracownica
@klientka 04.09.2017 20:53

Droga klientko masz racje obecne nico to nie nico z przed chociaż 5 czy 10 laty. Ekspedientki tak podchodzą do klienta (ich sprawa brak profesjonalizmu) z takiego powodu iż gdy nić nie sprzedają nie mają premii. Traktują klienta czystko "zarobkowo" jeśli nic nie kupi cóż robią stroją swoje dziwne miny ale cóż jeżeli szefostwo - prezesostwo by doceniło swoich pracowników solidną podstawą może było by inaczej. Co do kierownictwa cóż faktycznie pozostawia dużo do życzenia ale to już sprawa szefostwa.

klientka
@była pracownica 05.09.2017 20:15

Dziękuje pani za ustosunkowanie się do mojej opinii:). Zastanawiające o co chodzi z tym kierownictwem na odzieży?..Jako była pracownica na pewno pani wie co jest na rzeczy,a pewnie jest dlatego że w każdej normalnej firmie nie byłoby to dopuszczalne. Ciekawe co na to Włosi???

Klientka

Hmm, teraz rozumiem dlaczego fajne dziewczyny odeszły. Tyle zamieszania, nienawiści i kłamstwa przez jedną osobę która nie powinna pracować na odzieży. Szkoda że nikt z zarządzających tego wcześniej nie zauważył. To już nie to Nico...

Ela

Podzielę sie swoją opinia.. przyjeżdżam co jakiś czas do Nico i kupuje buty, tam Panie zawsze chętne do pomocy, zawsze znajda jakieś ciekawe buty, fajna cena. Rowniez moj maz który nie lubi jeździć na zakupy to jedzie bo wie ze tam kobitki mu dobiorą wygodne obuwie. Na odzież nie chodzimy ponieważ nic ciekawego nie ma, ceny sa wysokie. Pozdrawiam do zobaczenia

Rafał

Jakieś 2 tygodnie temu byłem w Nico, lubię kupować tam buty Firmy Fabi itd. Stały na dziale dwie Panie, ciemna i blondynka tak zagadane że nie zauważyły ze chodzą klienci, do żadnego nie podeszły i nie pomogły. Jak zauważyły ze szukam drugiego buta od pary tego drogiego to od razu podleciały i chciały pomoc, jak powiedziałem ze sobie poradzę, to z mina na twarzy odpowiedziały "ze Ok". Pozniej wziąłem karton z butami to podleciały ze one wezmą i odłożą na kasę, otóż nie dziekuje drogie panie! Nie pomoglyscie w niczym ponieważ zajęte rozmową byłyście a do kasy to latacie i odkładać od razu, jakas premia za to? Kiedyś w nico kupowało sie lepiej, lepszy towar, inna cena. Mam wrażenie ze ceny podnoszą o 50%..

Była praciwnica
@Rafał 21.07.2017 16:59

Drogi kliencie otóż masz nie w 100 % a w 200 % rację tak było jest i pewnie się nie zmieni już w nico. Odpowiadając na Twoje pytanie tak odnosząc buty Panie naklejaja swój kod który wlicza się im do premii. Co do cen? Cóż drogo drogo drogo Co do Pan temat stary znany zawsze rozmowy wśród ekspedientek byly i widać są nadal.

Jakub
@Rafał 21.07.2017 16:59

Szanowny Kliencie, bardzo dziękujemy za przedstawioną uwagę odnośnie zachowania personelu w salonie Nico w Swadzimiu. Prosimy o kontakt emailowy w tej sprawie na adres _nico_@_nico_._com_._pl_, ponieważ chcielibyśmy doszkolić w zakresie obsługi Klienta sprzedawczynie odpowiedzialne za zaistniałą sytuację. Jednocześnie przepraszamy w imieniu firmy. W nawiązaniu do podwyżek cen, to wynikają one ze wzrostu cen obuwia Fabi we Włoszech, jakkolwiek nasze ceny na przedmiotowe obuwie, są jednymi z najniższych w Polsce, co można porównać z innymi sklepami w centrach handlowych, gdzie różnice dochodzą do kilkuset złotych.

Bond

Aby obsługa była profesjonalna to wymaga czasu, żeby nauczyć się przede wszystkim towaru i wynagrodzenie powinno być motywacją - a nie jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z resztą się zgadzam !!! Znajoma, która kiedyś tam pracowała miała tę średnią przyjemność tego doświadczyć. Tragedia!!! fałsz, straszenie i obłuda !!!!! Nie chciałbym tam pracować !!!

Nie pozdrawiam

Dzięki Bogu, pracowałam tu tylko kilka tygodni. Nie ma tu zbyt wielu osób przyjaźnie nastawionych do nowych pracowników. Stawka bardzo niska, napięcie i stres, jakiś monitoring, głupie uwagi ekspedientek, ogólnie nieprzyjemnie. W Biedronce lepiej płatna i ciekawsza praca. Niby "renomowany salon odzieżowy" a towar made in china, bardzo często kilka lat stary a nawet wielokrotnie prany. Przydałyby się jakieś szkolenia dla pracowniczek z języka polskiego bo często przy klientach nie potrafią wyksztusić z siebie żadnego sensownego słowa , ani porządnego zdania sklecić. No chyba że "ładnie Pani w tym wygląda" to szczyt możliwości i dobrego smaku. Żenada.

Klient

Uuu ale tu Ktoś poleciał no proszę widzę że w nico coraz gorzej już długi czas mają ogłoszenia to na olx czy na pracuje.pl i klapa nikt juz chyba tam nie chce pracowac.

Zainteresowana

To kiepsko widzę chyba dam sobie spokój z ta firma. Dzięki A.G. za info

Zostaw opinię o Nico Polska Sp. z o.o. Filia - Swadzim

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nico Polska Sp. z o.o. Filia