Helio

• Łasice
  • Bibiampol
  • Młodzieszynek
  • Juliopol

3. Opinie o pracodawcach Brochów
  5. Opinie o Helio S.A.

Opinie o Helio Brochów

Nie przegap nowości o Helio S.A.!

11.05.2020 12:54

Dla wszystkich obecnych jak i przyszłych Pracowników HELIO przesyłamy zbiór najważniejszych informacji o naszej Firmie. Gorąco zachęcamy do lektury artykułu.

30.11.2025 19:41

Kierownictwo potrafi przyjść we wtorek i powiedzieć ze do końca tygodnia trzeba pracować po 10 godzin i nie potrafi zrozumieć pracownika ze mu nie pasuje! Jednym słowem przymus !

Sluch

08.11.2025 08:35

Witam wszystkich a zarazem mam pytanie czemu kierownictwo zmusza ludzi do pracy co sobotę czy kerownictwo wie że może tylko zmusić do 1 soboty w miesięcy.... a jaki jest powód kolejnych sobot... przyjęcia do pracy

Biurwo

22.09.2025 16:48

Nie wiem jak jest na produkcji, ale jeżeli chodzi o biuro to zarobki nie są zadowalające, można liczyć na 3800-5000. Te 5000 za już w sumie jakieś "wyższe" stanowiska

Żenada

19.08.2025 09:43

Nie polecam pracy w tym kieracie!!!!

21.02.2025 16:09

Ryba psuje się od głowy... Nie mam tu na myśli prezesów, ale całą resztę, kto kim zarządza, często nieudolnie
    Mi

23.05.2025 18:47

Zarządzanie jedno a komunikacja tragiczna najlepiej korzystać z trzech praw milczeć, słuchać i pracować. W przeciwnym wypadku stajesz się niewygodny.

22.04.2025 14:22

Brak profesjonalizmu w procesie rekrutacji. Po rozmowie w siedzibie firmy odpowiedź miała przyjść po kilku dniach odnośnie decyzji. Odpowiedzi do dzisiaj brak. Mało profesjonalne podejście, na pewno zniechęca do wzięcia udziału w rekrutacji do tej firmy w przyszłości.

24.04.2025 20:08

A na jakie stanowisko brałeś udział w rekrutacji?
    Trol

27.04.2025 19:33

W tej firmie najlepiej mieć kogoś znajomego. A jak się ma "plecy" to szybki awans w kieszeni.
    Przyszly niedoszły pracownik

17.01.2025 18:00

Witam, chciałbym zapytać o stanowisko mechanika w utrzymaniu ruchu, cały czas szukają pracowników jaki jest tego powod ? Ciężko mają mechanicy czy male zarobki mają?
    Przyszly niedoszły pracownik

02.04.2025 23:44

Czyli mam rozumieć ,że wynagrodzenie na rękę nie przekracza 6500 zł? Nie ma żadnych premi ? Za pracę w Weekendy czy w nocy ?
    Była

03.04.2025 12:12

*przyszły niedoszły pracownik Hahahha 6500na rękę Boże w jakim świecie żyjesz, brygadzista ma ledwo 4100 i to za jak ciężką pracę poprostu tragedia jest, i ciągle problemy podpier...... Donoszenie itd
    soczewica

25.02.2025 09:15

podpierdziele cały świat!
    Kołchozomat

26.02.2025 11:26

Ale o co chodzi
    K.

16.02.2025 10:58

Gdyby przyjmowali normalnych ludzi byłoby wszystko ok a jak się przyjmuje (usunięte przez administratora)To tak jest, nie wiedzą kogo przyjmują jedna nowa to aby chodzi i (usunięte przez administratora) Więc uwaga
    posocznica

07.09.2024 01:10

uważam, że obowiązkiem każdego pracownika jest natychmiastowe informowanie kierownika o uchybieniach innych pracowników
    Robol

10.09.2024 13:31

Ok... Ale co z tego xd Nawet jeżeli powiadomisz kierownika czy kogoś z HR o uchybieniach innych pracowników i tak nic z tym nie zrobi. W tej firmie od lat jest faworyzacja i będzie. Dla pewnych jest ciche pozwolenie na (usunięte przez administratora) i całe mnóstwo innych zachowań, które nie przystoi w pracy. A dlaczego tak jest? Ponieważ zazwyczaj takie osoby są pierwsze w donoszeniu, umieją pogilgotać ego przełożonych itd.

23.11.2024 10:28

Powodzenia z tym informowaniem. Tylko zanim się to zrobi najlepiej mieć wcześniej dograne inne miejsce pracy, bo w Helio po tym nie będzie życia.
    Rekrut

05.11.2024 22:20

Cześć jaka podstawa w tej firmie. I czy są jakieś ewentualne dodatki.

13.11.2024 13:28

Zależy oczy od działu, no i od umowy oczywiście. Mając zlecenie to ile popracujesz tyle zarobisz.
    Anonimowy pracownik

10.11.2024 15:59

"W firmie panuje rodzinna atmosfera" - mówili. Tylko nikt nie wspomniał,że rodzina (usunięte przez administratora)

24.09.2024 16:59

Co sądzicie o wrześniowych podwyżkach?
    AAAA

09.10.2024 11:14

Nie każdy dostał... Najwyraźniej było "zrównanie" pensji i jeśli ktoś miał trochę więcej wcześniej, to teraz nie dostał nic
    AaAa

11.10.2024 18:10

A o jakim dziale piszesz? Coś z biura czy coś bliżej produkcji

Oferty pracy - Helio S.A.

Operator/-ka Maszyn Produkcyjnych

Mechanik/-czka Utrzymania Ruchu

Pomocnik/-czka Mechanika Utrzymania Ruchu

Pomoc laboratoryjna

stachu

21.08.2024 08:45

praca marzen, atrakcyjne benefity, świetne zarobki, rodzinna atmosfera, świetne podejście kierownictwa, brak przymuszenia do nadgodzin, spokojne tempo pracy, liczba obowiązków odpowiadająca zarobkom, brak donoszenia - a to nie wszystko, z czym helio nie ma absolutnie nic wspólnego.
    Robotnik

10.07.2024 15:33

Nie polecam i to niezależnie od działu. Na wstępie wciskają umowę zlecenie, która ma trwać nie dłużej niż 3 miesiące w ramach "wdrożenia się". Następnie po "wdrożeniu się" wciskają kolejne śmieciówki i tu kolejne jakieś naciągane tłumaczenia dlaczego tak. Gdyby to był tylko mój przypadek to bym tego nie pisał. Niestety, praktycznie każdą osobę tak robią w (usunięte przez administratora) . Sama praca jest ciężka. Nie ma wodopojów (znaczy się są ale bardzo nie higieniczne; jakby pandemia powróciła to założę się że co najmniej pół ekipy wylądowała w domu pod kołdrą lub w szpitalu). Większa część pań brygadzistek zachowują się jakby dużą część swojego życia wychowywaly się w (usunięte przez administratora) zero kultury, krzyki i wzajemne obgadywanie i napedzanie nowych sensacji. Naprawdę nie polecam. Jedyna firma w której do tej pory pracowałem w której nie mogę doprosić się podstwowych standardow takich jak umowa o pracę. Czas się pożegnać.
    soczewica

02.08.2024 12:56

podpisuję się pod tym rękami i nogami, atmosfera beznadziejna, góra niemiła i odrzucająca, umowa kiepska, jedyny plus to to że bakalii można pojesc
    Sok

11.06.2024 05:28

to prawda że na popcornie można dużo zarobić?

12.03.2024 11:26

Pracując jako koordynator sprzedaży mam jakiegoś kierownika jeszcze nad sobą czy już nie? zastanowiła mnie ta ostatnia opinia o donoszeniu na kogoś do góry. Chciałbym raczej mieć w porządku atmosferę. na dziale sprzedaży jaka jest?
    Aninimus

12.05.2024 08:37

Tutaj niektórzy dosłownie idą w trakcie zmiany i powtarzają kierownikowi wszystko co uslyszeli
    Neib

12.03.2024 10:13

Tutaj robota goni Ciebie, większość ludzi robi zdecydowanie za dużo za jedną pensje, niemiła atmosfera, rób soboty cały miesiąc po to, żeby dali ci je jako odbiór za dwa miesiące, żarty, starsi pracownicy powtarzają wszystko co słyszą kierownikowi. Odradzam każdemu.
    Anna

04.12.2023 11:12

Mam pytanie jakie firma oferuje socjale, bo na rozmowie niczego się nie dowiedziałam konkretnego, czy jest coś takiego jak bony zakupowe czy inne rzeczy tego typu.

16.11.2023 10:01

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w Helio S.A.?
    Dynia

27.11.2023 09:51

Tragicznie Jeden wielki dramat

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Helio?

junior kam

16.11.2023 19:05

Witam, rozglądam się za pracą w naszym regionie. Zauważyłem na pracy.pl ogłoszenie na JUNIOR KAM, co prawda jestem zainteresowany złożeniem CV, ale z tego co kojarze ogłoszenie na to stanowisko pojawia się co jakiś czas. Wiadomo dlaczego? Jak szefostwo? Pensja?

05.11.2023 07:15

Do teraz ciężko powiedzieć jak robi się w tym całym biurze obsługi? nie widzę odpowiedzi a ludzie pytali o to jeszcze w maju. Widziałam po prostu ofertę dla stażystki na dział handlowy. Wstępnie go reflektuję. Pytanie tylko czy faktycznie warto? co sądzicie? Prócz samej w sobie merytoryki interesuje mnie także atmosfera. czy po stażu ludzie zazwyczaj zostają na dłużej?
    Bombel

12.11.2023 07:52

Słabo. Atmosfera zła, kier. dama nie zna się na robocie, załadunki opóźnione a ty kwitniesz. Szukają stażystek bo jest taniej.
    @ciekawy

16.05.2023 22:43

Witam, Czy ktoś może powiedzieć coś w kwestii pracy w biurze obsługi klienta w firmie Helio? Jaka praca, atmosfera, zarobki? Z góry dziękuję za informację.
    Oficjalna

19.05.2023 08:16

Też z chęcią się dowiem?

14.03.2023 19:01

Witam mam pytanie czy nie zapomnieli wyslac tym co na zleceniu wyplat

18.03.2023 19:00

A gdzie mam pytac tam od nikogo sie nic nie dowie nie wspominając o kadrach.... a co do integracji jest wspaniała kazdy mily dla siebie bardzo se pomagający po prostu jest 110% super Żenada
    Niki

15.03.2023 10:19

Ludzie na (śmiesznych zleceniach) tak są wykorzystywani nie placa im za nocki nie płacą premi zmuszaja do robienia NORM wyplaty zawsze sa najpozniej tak jak by pracownik na zleceniu byl gorszy od tego co na umowie o prace i HELIO okazuje to na każdym kroku szkoda ze tak sie dzieje mam nadzieje ze niebawem to wszystkim się zmieni ze kazdy bedzie równy

13.12.2022 08:03

Kiedy wyplacaja wynagrodzenie na umowie zlecenie dzis 12 a nadal niema wyplaty

12.02.2023 18:34

Witam dzien przed wypłatą doszly 14 ale oni sa jacyś dziwni....tam....nie maja checi współpracować ze swoimi pracownikami tylko ich wiecznie zbywaja
    Bobo

18.02.2023 16:17

Zlecenie płacą do 15nastego każdego miesiąca

Kontakt - Helio S.A.

Brochów 119 05-088 Brochów

12.02.2023 18:30

Czemu usuwają wiadomosci co napisze to dla nich silnie nie wygodnie....??? niewiem czemu za PRAWDĘ PYTAM O PASEK , wspomnialem/am o tym co sie tam dzieje nie rozumiem ich ani ich nie obrażam ani nie ubliżam wiec co jest...

12.02.2023 08:59

Witam mam pytanie czemu jest problem w wydaniem mi paska i nie mozna od nich go uzyskać z tego co wiem na moja prosbe musza mi go dac wiec gdzie tkwi problem
    Niki

14.12.2022 15:54

Witam czy w sobote zmuszaja do pracy zeby jechac i jak oni placa za soboty ktoś wie i odpowie z gory dzięki

08.11.2022 16:16

300 milionów na 30-lecie HELIO

Nie mogliśmy sobie wypracować lepszego prezentu na 30-lecie działania naszej firmy. W opublikowanym raporcie giełdowym za rok obrotowy 2021/2022, mimo panującej recesji gospodarczej, osiągnęliśmy rekordową sprzedaż.
    Po raz pierwszy w swojej historii przekroczyliśmy pułap 300 milionów złotych.Ten doskonały rezultat potwierdza naszą pozycję lidera w sprzedaży bakalii na krajowym rynku detalicznym.

A w jakich słowach wyniki i kondycję firmy podsumował Leszek Wąsowicz – Prezes Zarządu HELIO S.A. dowiedzie się z poniższego listu: https://lnkd.in/dcH_vd7r

Zachęcamy do lektury.
    30 lat minęło jak jeden dzień!
    Bonzo

08.09.2022 11:36

Witam serdecznie Jakimi autami jeżdżą handlowcy w helio jak z jazda poza godzinami pracy paliwo itp ? Warunki finansowe umowa itp

17.06.2022 12:49

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Helio S.A.?
    Moniczka

01.07.2022 16:18

Umowa o dzielo, 12 zl/h, nadgodziny rozliczane po 3 miesiącach i nigdy sie nie zgadzają.

01.06.2022 15:32

Mamy za sobą bardzo wymagający, niezwykle pracowity i wyjątkowy pod każdym względem kwartał. W III kwartale bieżącego roku obrotowego HELIO osiągnęło rekordowe w 30-letniej historii przedsiębiorstwa przychody ze sprzedaży za okres styczeń-marzec. Przychody wzrosły o 7 procent r/r mimo niewielkiego spadku sprzedaży ilościowej w porównywalnym okresie.

Czym jeszcze charakteryzował się III kwartał:
    ▶️ konsekwentnym wdrażaniem strategii permanentnego rozwoju, w tym modernizacją parku maszynowego i floty samochodowej,
    ▶️ umiejętnym zarządzaniem ryzykiem i realizowaniem polityki finansowej firmy, min. dzięki transakcjom zabezpieczającym ryzyko walutowe (typu forward) negatywny wpływ różnic kursowych został zniwelowany,
    ▶️ wojna w Ukrainie nie wpłynęła na działalność i Spółka nie ucierpiała z powodu utraty istotnych kontraktów handlowych czy dodatkowych utrudnień w łańcuchu dostaw,
    ▶️ wysokim zaangażowaniem naszych zespołów, które każdego dnia skutecznie walczyły o te wyniki!
    Więcej info na naszej stronie firmowej w zakładce Relacje inwestorskie, gdzie w sposób transparentny prezentujemy wyniki finansowe naszej Spółki: https://helio.pl/biznes/relacje-inwestorskie/
    Zachęcamy także do lektury artykułu: https://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/wiadomosci/helio-ze-wzrostem-przychodow-za-ostatni-kwartal,210708.html

02.03.2022 13:50

W tym roku obchodzimy okrągły jubileusz naszej działalności.
    Zmieniamy liczę kodu z przodu na 3!

Korzystając z tej okazji, zapraszamy na naszą nową stronę internetową❗❗❗

Mamy nadzieję, iż nowa odsłona https://helio.pl/ będzie dla Was źródłem zarówno cennych informacji dotyczących zdrowego odżywiania, jak i nieograniczonych inspiracji kulinarnych z naszymi wideo przepisami.
    Będziecie mieli też więcej okazji do poznania naszej organizacji, także z perspektywy naszych współpracowników.

Wchodźcie na https://helio.pl/ i koniecznie dajcie znać czy Wam się podoba
    Czekamy na Wasze opinie!

20.01.2022 08:02

Dzień dobry, jako że Dział HR nie odpowiada na moje kontakty telefoniczne, a jest bardzo aktywny tutaj, spróbuję się więc tu dowiedzieć czegoś na temat procesu rekrutacji, w którym uczestniczyłam pod koniec 2021. :) Rozstaliśmy się z komentarzem: "pozostajemy w kontakcie", a kontaktu nie ma. Czekałam, czekałam, napisałam pierwsza. Cisza. Brak odpowiedzi. Drogi Pracodawco, naprawdę warto w tym kontakcie pozostać, jak się go proponuje. Życie różnie się układa, nigdy nie wiadomo kto się kiedyś może znaleźć po której stronie i w jakich okolicznosciach możemy się w przyszłości spotkać. Z pozdrowieniami, X

21.01.2022 10:05

Obrona rzeczywiście słabo wyszła ;) Spójrz raz jeszcze - wpisy pracodawcy są z końca listopada ;) I czekanie na odpowiedź po 3 etapie rekrutacji ponad miesiąc to jednak dłługo - mówię to z doświadczenia swojego i znajomych. Zwłaszcza jeśli kandydat sam inicjuje kontakt i pyta co z procesem rekrutacji.

26.01.2022 17:45

Widzę, że masz w rekrutacjach większe doświadczenie niż ja. Skoro wielokrotnie czekałaś na decyzję wiele miesięcy i jest to OK, to też poczekam. Bądźmy optymistami :D PS. Tu absolutnie nie chodzi o pozytywną informację, tylko o brak informacji i unikanie kontaktu. Wystarczy powiedzieć/napisać "to jeszcze chwilę potrwa", "zdecydowaliśmy się na inną kandydaturę". Nieodbieranie telefonu/nieoddzwanianie jest jednak słabe ;) Ale co ja tam wiem :D

26.09.2020 11:43

Duża jest rotacja ludzi w Helio S.A. na Handlowiec? Znowu ukazało się ogłoszenie 10 września na GoWork.pl. Dlaczego pracownicy odchodzą z firmy?

24.11.2021 18:32

żadnych szans na awans .....mogą go odznaczyć pośmiertnie na brygadzistę

24.11.2021 18:34

w piątek o 18:00

26.08.2021 10:01

Chciał bym się dowiedzieć jak wygląda praca na magazynie i czy to prawda ze kierownikiem jest ten A.D co robi popeline na magazynach i go wyrzucają ?

24.11.2021 18:29

Dokładnie TEN Pan zarządza magazynem, i często go fantazja ponosi .....ale jak to życiu ręka ,rękę myje ....
    Uu

11.08.2021 08:32

Czy to jest praca na stałe, czy dorywcza i są przestoje
    Marina

19.09.2021 15:32

Dzień dobry chcę zapytać ilu zmianowa jest ta praca? I czy jest możliwość dowozu?

20.09.2021 16:33

Dzień dobry, w odpowiedzi na Pani pytanie: praca w obszarze produkcyjnym jak i magazynowym jest pracą w trybie 3 zmianowym - I zmiana 6:00-14:00, II zmiana 14:00-22:00, III zmiana 22:00-06:00. W kwestii transportu stosujemy różne rozwiązania: dopłaty do transportu indywidualnego (po spełnieniu określonych warunków) lub transport pracowniczy organizowany przez firmę (w określonych lokalizacjach). Jeśli ma Pani bardziej szczegółowe pytania, zapraszamy do kontaktu telefonicznego z Działem Kadr pod numerem telefonu: +48 (22) 725 71 81 pozdrawiamy, Dział HR

26.07.2021 14:37

Jakie są warunki zatrudnienia w Helio S.A.?
    Er

04.08.2021 19:18

A zarobki, jest na rękę 2500
    Pan pepe

28.08.2021 23:40

Z nockami moze wyjdzie. Co to jest 2500 za prace fizyczna na produkcji ?

16.04.2021 14:51

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Helio S.A.?
    Pan pepe

19.04.2021 09:40

Atmosfera kiepska, kto więcej donosi ten na większe przywileje....

Zostaw merytoryczną opinię o Helio S.A.