Jelux Sp. z o.o.

Mikołów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 8 ocen.

Opinie o Jelux Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jelux Sp. z o.o.

Marcin

W związku z poważnym naruszeniem przepisow m.in znieważenie publiczne oznajmiam co następuje. Wszystkie osoby, które tu komentują w sposób obraźliwy i naruszający dobra niżej wymienionych osób- tuz po sprawdzeniu adresu IP- zostaną pociągnięte do odpowiedzialności cywilnej. Zarty się skończyły. W poniższych komentarzach zostało takze naruszone prawo do ochrony danych osobowych. W sieci nikt nie jest anonimowy, każdy jest świadomy własnego działania w związku z czym powinien być świadomy także konsekwencji z tego wynikających.

maja

Jakiś czas temu, razem z kilkoma koleżankami zdecydowałyśmy się podjąć zatrudnienie w tej firmie.Jednak powitanie jakie nam zgotowała sprzątaczka tj. dziki wrzask i obelgi spowodował że natychmiast zrezygnowałyśmy .Skoro zwykła sprzątaczka tak poniewiera ludzmi to co tam wyprawia kierownictwo?

anonymous
@maja 29.10.2017 09:47

Wypisujecie same bzdury jak ktoś nie chce pracować to przynajmniej niech nie wymyśla .

Masakra
@666 03.11.2017 21:21

Ale to prawda tu nie chodzi czy sprzątaczka czy królowa. ...Dorota jest wyszczekana i wredna i kapuje szefowi.Znam ja nie tylko z Jelux

Misiu

Dopuki wszyscy, cały zaklad nie nauczą się szacunku tak będzie. Skoro kierownictwo jest nie wychowane i traktują pracowników przedmiotowo to ci odreagowują właśnie tak samo. Nie rozumie dlaczego górze nie zalezy na dobrej opini i normalnej atmosferze? przecież to idzie w świat i pociąga za sobą wiele konsekwencji. Sytuacja obecna to już patologia która przybiera na sile. Co do najbardziej obgadujących na hali to wtyczka rodzinna "Mariolka" uważajcie dziewczyny i pamiętajcie nie dajcie się poniżać i zniżać do poziomu zakładu. Skoro jest na to przyzwolenie niestety tak będzie. Nie wspomnę iż większość osób nie nadaje się na piastujące stanowiska. Szkoda zakladu dobrze kiedyś się zapowiadał.

Masakra
@Misiu 09.01.2018 08:23

Wtyczka to szurnieta Dorotka sprzataczka jak kto woli pracownica stołówki :) Brudas i kapus szefa

Edyta

Ale wy jestescie dziecinni.Strona o opiniach na temat zakladu pracy zamienila sie w kabaret.Znam wszystkie panie o ktorych mowa kazda jest ok. A ta o ktorej tu gadacie namietnie moze zastanowcie sie czasem czy wy chcielibyscie sie znalesc w jej polzeniu teraz?To dziewczyna po białaczce wiecie co to za choroba i jakie ma konsekwencje i nastepstwa?Wyprysk pod nosem no hello a co w tym zlego?Oby ktoras z was anonimowych uzytkownikow internetu nie znalazla sie w podobnej sytuacji.Ciekawe czy wtedy tez sie tak bedziecie wymadrzac

logika
@Edyta 14.01.2018 13:16

Wlasciwie do kogo ten apel?wszystkie panie z moczenie sa ok ? to kto obgaduje ta po bialaczce ? krasnale ?

Edyta
@logika 14.01.2018 13:55

Dajcie spokój juz zobaczcie co wy robicie

ja

Wszystko dlatego ze omawiane panie z czesania to pupilki kierownika.Tylko one maj goraca wode na stole az paruje

xyz
@Jaja 14.01.2018 12:19

na 5 stolow 3 kadzie z wrzatkiem :-) generalnie to kabaret

Jaja
@xyz 14.01.2018 12:37

to przyjdz damy ci jedna:)

Karina

Ogarnij się jedna z drugą. Normalne jesteście? Podajcie jeszcze jej nazwisko i adres! Zajmijcie się swoim życiem

ja

Dziewczyna o której mowa to Danka J. Jest prawda że niektóre panie z czesania ja obgadują zwłaszcza te dwie co czadem wyciągają flaki. Słyszałam jak byłam na fajce. Uszy więdną

Mucha

To jak masz coś pod nosem to idź się lecz bo zarazisz połowę zakładu jak możesz tak przychodzić do pracy To obrzydliwie wygląda

Ja

Zawsze mi się wydawało że forum firmy to o firmie piszą a nie kto gdzie ma pryszcze i kto o kim gada.

mirella

Dlatego tak już nie pracuje bo ludzie są tam dwulicowi z tobą gadają a potem o tobie

Gosia

Naszło mnie pare wniosków załatwiajcie te sprawy między sobą zamiast publicznie prac brudy. Po drugie wy poważnie Myślice że ta dziewczyna uzależnia swoje samopoczucie od zdania koleżanek z moczenia?ha ha przecież tak sie robi w podstawówce. Każdy ma rodzinę i przyjaciół i tęgo sie trzymajcie.ich zdanie powinno się dla was liczyć nie obcych ludzie z pracy. Jak kogoś nie lubisz zachowaj to dla siebie po co inni mają wiedzieć? Ja mam pryszcze na tyłku i co mam sie nie przebierać bo kogoś to razi? Zastanówcie się co piszecie co i o kim mówicie bo to o was świadczy. Każda z was taka idealna??

Joanna
@Gosia 13.01.2018 08:43

Witam. Ta osoba co tu takie głupoty wypisuje to napewno nie ma rodziny i przyjaciół bo jak by miała to by pracy nie przynosiła do domu. Żal mi takich ludzi co nie mają co robić i zajmują się głupotami zamiast normalnym życiem. Pozdrawiam wszystkie opisane osoby.

Ela

To jest prawda Anka M Elżbieta P Jolantą G i czarną Elka to plociuchy siedzą na jadalni albo na fajce i każdej tyłek obrabiają tak było jest i będzie takmos dawna jest. Najbardziej ta pierwszą z nosem na kwintę wiecznie niezadowolona na każdego psioczy ta po wodę nie chodzi ta się obija to mówi idealna wzór cnót..ja rok tam pracuje i to trwa za długo one każdego obgadują dodatkowo Ewelina H dawny lizus dawnej brydzi Irena O które teraz już nie siedzą godzinę na przerwie jak kiedyś. Iwona która stoi z nami na maszynce spadła nisko już nie cwaniakuje

Ela
@xxx 12.01.2018 20:44

Podpisz się Anko m twoje słownictwo ????

Xxx
@Ela 13.01.2018 08:26

A ty niby to co nie możesz się normalnie podpisać dzieciono.trzeba poprosić szefostwo żeby o 6 puszcza piosenkę. Domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha....

Pola

Śmieszne jest to co piszecie bo wy uważacie że ktoś tam przychodzi do pracy żeby go lubieli ? Ha ha ha dobre wszystkie takie mądre za plecami tej laski gadacie tu publiczne piszecie bo myślicie że anonimowe w sieci jesteście? Znam wszystkie o których piszecie i Elkę i Ankę Jolkę i tą Danke i każda jest ok. Intrygantki skłócić je chcecie? Jak w przedszkolu albo gorzej. Dorosłe osoby a problemy jak gimnazjalisci. Poważnie trzeba tu o wszystkim pisać?

Ewa

Zajmijcie się swoim życiem tyle w temacie

Kasia

Znam dziewczynę o której piszecie. Miła spokojna i ułożona ,może znam to zbyt duże słowo bo rozmawiałam z nią kilka razy nawet mi żel dała i jest ok ????rzeczywiście trzyma się z boku od tych co czeszą ale co ma im się podlizywać jak nie lubią jej? Ma się im kłaniać ? Fakt gadają o niej chyba nie lubią ale to oznaczać że trzeba zatruwać dziewczynie życie? Dajcie spokój macie problemy jak gimnazjalisci. Kto wam dał prawo oceniać innych?nikt znacie ja że takie brednie piszecie? Popatrzcie same na siebie a ja sie niedziwie że nowi rezygnują z roboty jak mają być obgadani. Popatrzcie najpierw na siebie czytakie wspaniałe jesteście i idealne a potem o kimś gadajcie!!!

Kasia

A co komu do tego kto jak wygląda co ma jak robi?co za baby! Wzory do naśladowania sie znalazły! Co was to interesuje? Wielkie księżniczki się znalazły .Uczepily sie dziewczyny i spokoju dać nie umia. nie zdziwię sie jak dziewczyna zrezygnuje z pracy ja bym nie mogła z takim pracować

Monika

dokładnie dorosnijcie podejdz jedna z druga do zainteresowanej powiedz co myslisz a nie za plecami albo na forum bo to dobre dla gimbazy

ja

na obydwu halach obgaduje jedna druga a potem siedzi na przerwie z nia przy stoliku i falszywie sie usmiecha

Iza

potwierdzam niektore baby z czesania obrabiaja innym tyłki najgorsza jest ta stara chuda czerwona wiecznie na twarzy co tylem do widowni stoi. Zamiast wspolpracowac wola gadac ta robi tak ta jest taka tamta jest bezczelna a widzieliscie jak walcza o kadzie z woda?zabilyby cie zebys tylko im sie wepchal ha ha ha

Hahahaha

Praca fajna co do dziewczyn znam wszystkie I z kazda z nich da sie o wszystkim pogadac czyli o glupotach :-) I tak samo kazda na kazda zawsze cos bedzie mowic tak juz jest z babami wszedzie jest tak samo I wszedzie sa zawistne ,ktore sie boja powiedziec danej osobie w oczy lepiej wypisywac nie sforne rzeczy :-) dorosnijcie .

uhahana

hahahaha to jak ja obgaduja to widocznie sie jej boja zeby powiedziec wprost zwała z was ludzie hahahahha.walic dwulicowych

Marzena

do dziewczyny o ktorej mowa olej (usunięte przez administratora) nieprzejmuj sie a jak kolezanki z moczenia cie obgaduja to nie gadaj z nimi proste albo zmien prace. Odnosze sie tez do zarobkow nie sa zle w innych firnach sa duzo nizsze,

Marzena

co kogo to interesuje ze ktos ma cos pod nosem?powaznie trzeba o tym pisac tu?co tym chcecie zdzialac?a jak dziewczyna to przeczyta i bedzie jej przykro?niech ma nawet gluty pod nosem to jej sprawa.Zawisc ludzka nie zna granic smieszni jestescie.Nie kumam po co obgadywac?powiedz wprost do konkretnej osoby bo to jest zachowanie tchórza . Co do Mariolki wszyscy wiemy o kogo chodzi :)

Karolina

hahahaha jakos mnie to nie dziwi kobiety tam pracujace kazda kazda obgaduje wyciagajac na swiatlo dzienne sprawy rodzinne osobiste ale co sie dziwic jak maja nudne zycie? pracowalam tam i wiem o czym mowie.Tam nawet jedna z eks brygadzistek brzydko mowila do pracownicy a teraz sama jest zwykla pracownica.Tskie realia.Dziwie sie ze ludzie tam pracuja w takiej atmosferze.Gadac o kims bo ma wyprysk pod nosem?ludzie dorosnijcie nie macie powazniejszych zmartwien?zarobki srednie nie za wysokie nie za niskie

zniesmaczona

Ja pracowalam w tej firmie jako tako nie jest tak zle jak tu co niektorzy pisza ale atmosfere tworza ludzie tam robiocy.Zarobki srednie caly czas cos do robienia jest weekendy wolne.Pracowalam na tej drugiej hali od wejscia.ZrezygnowalamNajgorsze sa te kobiety co pracuja na tej pierwszej hali od wejscia tam z boku na tych dlugich stolach obgaduja ile wlezie uszy opadaja kiedys szlam do pracy a tam przed zakladem mozna sobie zapalic i przechodzilam akurat byl jakis temat gadali o jakiejs lasce z moczenia nie wiem czy dobrze napisalam bo nie wiem co to jest to moczenia :D i non stop o tej lasce ze taka siaka owaka ze mloda a zaniedbana ze ma jakis wyprysk pod nosem ze robi powoli ze gruba ze taka matko boska ojcze drogi ja bylam zszokowana.Potem szlam do ubikacji przechodzilam przez ta pierwsza hale i te same dziewczyny co gadaly o tej lasce staly przy tych dlugich stolach z boku.Troche to smutne ze czlowiek idzie zarobic na chleb a jest tematem rozmow.Co z tego ze ma wyprysk pod nosem?Moze ma uczulenie?Serio trzeba obgadywac kogos z tego powodu?Gdybym ja wiedziala o ktora laske chodzi to bym jej o tym powiedziala i pokazala palcem ktora o niej gadala. byly tez poruszane jej tematy rodzinne stad moj bulwers.Ciesze sie ze mam spoko prace i otaczaja mnie ludzie normalnie

pati

Nie przesadzaj Aga na pewno nie jest aż tak żle, a z tego co wiem przez te 8godz. nie są ręce cały czas moczone w wodzie.

wodnik szuwarek
@pati 22.08.2017 20:15

Masz rację ;) na przerwie są suche ;)

Flaczara
@pati 22.08.2017 20:15

Taaa 30 min przerwy bez wody

Monia

Witam prawda jest taka że jak ktoś chce pracować to będzie , a zamiast pisać bzdury na osoby trzecie , trzeba zająć się pracą .Przez takie osoby później jest jak jest .Praca jest w porządku ,wypłata na czas . Kierownictwo zawsze idzie na rękę .

Flaczara
@Monia 02.11.2017 16:40

Komu idzie na reke. Chyba swoim pupilka????????????

Niepokorna

Moja opinia będzieo Jelux Żory .Właśnie tam pracuję i dlugo nie zamierzam.Zarobek pod agencją pierwsze 3 miesiące 1750 zł . Praca od pon-piat.Co jest tu największą zmorą? Otóż drugie zmiany wszechobecne , dziewczyny pracują po 4 tygodnie z rzędu .Przy dobrych wiatrach tydzień na rano i znów druga zmiana. Szef ani be ani me żadnego dzień dobry itp.

Sonis
@Niepokorna 15.03.2017 23:03

Co za bzdury to fakt najpierw sie pracuje 4 tygodnie na 2 zeby sie nauczyc a potem pierwsza i druga zmiana bez wekendow wiec nie jest zle. Przychodza damy na 2 dni a potem glupoty wypisuja

ja
@Sonis 14.11.2017 22:02

Przecież to jest chore , dziewczyny mają rodziny dzieci i co maja cały miesiąc 2 zmiane? A potem nigdy nie wiadomo ? Chyba jest normalnym ,aby mieć system zmianowy lub grafik na miesiac.

Empatia

Jak ma być dobrze jak góra nie ma empati ,zatracili sie w dobrobycie kosztem pracowników. Tak tak jestescie tacy sami nic lepsi dalej ludzmi ,a pieniądze tylko pokazały co z was wyszło. Nie zapominajcie że kiedys może zabraknąć pieniedzy . I co z was zostanie?

mała mi

Witam Chciałabym zasięgnąć opinii o pracy w tej firmie , konkretnie chodzi mi o Żory

Patricia

wodnik szuwarek 2017-08-26 15:49 Co za durny sarkazm xD

wodnik szuwarek
@Patricia 29.08.2017 14:11

Kotku :) takie są fakty . Łapy albo masz mokre albo całe w soli na soleniu ;) na maszynkach, nie tylko ręce są mokre jak się postarasz robić normę zmoczysz nie tylko ręce i nie mam na myśli potu .Pot cię zaleje na soleniu to pewne !Kalibracja jakoś też dziwnie mokra w szatni :)woda woda woda to podstawa w tej firmie .

zendaya^

Zawsze tak jest, że kobiety są wredne, fałszywe, obgadają, czepiają się o byle drobnostki gorsze niż faceci, ale da się jakoś wytrzymać, zawsze znajdzie się jakaś fajna z którą da się pogadać.A faceci co? przyglądają się i nic, wolą się nie wtrącać, tylko się śmieją. Nawet w Mokacie tak było, wiem bo pracowałam, ale nie było tak żle, mogło być gorzej.

Zosia

A jeszcze coś więcej wiedzie o firmie Jeluxie? Czy przyjmują szybko do pracy? czy może jednak długo? Jak tam jest? da się wytrzymać? Jaka atmosfera? A może są kobitki którzy są OK? Czy są jacyś fajni faceci?

Aga

Za te pieniądze nie polecam ręce cały czas w wodzie , atmosfera nie do zniesienia . To jest praca dla tych którzy chcą się dorobić szybkiego reumatyzmu . Szefostwo ma wszystko gdzieś . Najlepiej samemu iść , spróbować i ocenić . Powodzenia :)

narzekacz

Przyjmij się do biedronki dostaniesz 2700 buchahca!!!!!!!!!!

dziś pytanie , kiedyś odpowiedz

osiem godzin bitego stania + ew dochodzi dzwiganie różnych rzeczy ;) o.. sory przerwa półgodzinki można posiedzieć

ciekawa

Praca stojąca czy siedząca? Jak to tam wygląda? Pytam bo zastanawiam się nad złożeniem CV, a niestety mam pogruchotane kolano więc nie mogę stać zbyt długo..

Marek 2017

Mam uorwnienia na wozki widlowe i europejski certyfikat na jazde wozkami widlowymi ile moge tam zarobic ??? :) dziekuje za info :)

kolo

a kto tam jest teraz kierownikiem

może kiedyś kierownik ;)

No proszę, to mogę być kierownikiem, lubię zorganizowaną mieć pracę, jak i normalnie lecz stanowczo relacjonować z ludźmi, co odpowiednio wpływa na wspólne osiągnięcia. Miło pomyśleć, ale nie ja jestem tam od myślenia kogo zatrudnić. Stwierdzam po tych opiniach i stawkach, że moje podanie tam nie zajrzy.

Onaa

Firma jelux w żorach nie polecam kierownik jest bardzo nie miły !!! A brygadzisci nie wiedza co robic pytasz ich o cos a oni nic nie wiedzaa naprawde masakra !--

ona

Praca nie jest taka zła ale traktowanie ludzi ma wiele do życzenia. Tylko niech się nie zdziwią jak dziewczyny będą się zwalniać jedna za drugą. Niech lepiej szefostwo się nauczy że firma istnieje dzięki pracownikom tak jak oni traktują pracowników tak pracownicy będą ich traktować.

lol

pogrywali,pogrywają i pogrywać będą ja mówię stanowcze NIE temu zakładowi !!!

luki

Pogrywają sobie z ludźmi zamiast konkretnie powiedzieć od kiedy zaczną pracę jak przyjdzie co do czego to zostaną bez pracowników powodzenia

ok

Czy ktoś wie kiedy tak naprawdę ruszy Jelux w Żorach bo ludzie mają porobione badania a terminu rozpoczęcia nie widać już miesiąc czekamy a może lepiej szukać innej pracy.

on

Dodany § 11 w art. 29 wejdzie w życie z dn. 22.02.2016 r. (Dz. U. z 2015 r. poz. 1220). §2. Umowę o pracę zawiera się na piśmie. Jeżeli umowa o pracę nie została zawarta z zachowaniem formy pisemnej, pracodawca powinien, najpóźniej w dniu rozpoczęcia pracy przez pracownika, potwierdzić pracownikowi na piśmie ustalenia co do rodzaju umowy oraz jej warunków. §3. Pracodawca informuje pracownika na piśmie, nie później niż w ciągu 7 dni od dnia zawarcia umowy o pracę, o: obowiązującej dobowej i tygodniowej normie czasu pracy, częstotliwości wypłaty wynagrodzenia za pracę, wymiarze przysługującego procownikowi urlopu wypoczynkowego, obowiązującej pracownika długości okresu wypowiedzenia umowy o pracę, układzie zbiorowym pracym którym pracownik jest objęty,

Ja

Zarobić można dobrze żeby nie powiedzieć cudownie ;) 1500+ ew.premia + uśmiech szefa ;) Wyjaśniłaś zagadkę dlaczego Szef nie mówi ani nie odpowiada Dzień Dobry pracownicom - bo się cały czas uśmiecha ;)

Ania

Praca nie jest zła, zarobić też można dobrze ale trzeba robic szybko i dobrze, przerwy chwilowej zrobić nie można jesli ręce bolą. Jesli chodzi o traktowanie to szczerze powiem że zależy to od humoru kierownika. Kobiety są wredne, więc trzeba uważać żeby mie zajść niektórym za skórę. Szatnie tak ciasne że przebierać się nie ma jak gdy cala zmiana schodzi. A szef zawsze miły i uśmiechnięty, ale pozory mylą.

była pracownica

Jak widać przepisy BHP nie dotyczą PANIÓWEK heh . A co chodzi o tuby to jest całkowita masakra . A jeszcze trochę to Lonia z Gośką te tuby do domu będą zabierać wraz z rolkami bo w końcu one też się wycierają :) heh

Zk -paniówki

Zachwycona uwzględnieniem moich uwag :-) No jeszcze tuby wadliwe nie wymienione :-) ale wszystkie pozostałe braki uzupełnione :-) Wnioskuję że jest ktoś komu dobro pracownic leży na sercu .Podpowiadam : jeżeli są zakazy np . kolczyki , tipsy ! picie kawy na hali ! niech obejmują wszystkie pracownice ! Święte krowy jeżeli chodzi o wymogi sanepidu to nie jest dobra droga . PS. Brak możliwości zgłaszania bolączek w cywilizowanej formie to jednak nie jest normalne

Zostaw opinię o Jelux Sp. z o.o. - Mikołów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jelux Sp. z o.o.