Polish Assembly Centre Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 81 ocen.

Polish Assembly Centre Sp. z o.o.
1 81 6 1

Opinie o Polish Assembly Centre Sp. z o.o.

Kandytat

Witam, Widziałem ogłoszenie na stanowisko Kierownik obszaru produkcyjnego. Czy jest ktoś w stanie opisać to stanowisko i dlaczego jest nabór? Poprzedni kierownik się zwolnił czy został zwolniony?

pacpracownik

Generalnie dno dna. Zero zorganizowanej pracy, zero dobrego kontaktu. Obiecują góry, a dają muł. Nie polecam, naprawdę. Szkoda zdrowia, nerwów i czasu.

Bartez
@pacpracownik 09.11.2018 13:04

Tu się zgodzę organizacja słaba... Ludzi za mało, a normy coraz większe.. Za grosze mało kto chce na nadgodzinach zostawać

Nuda
@Bartez 10.11.2018 08:20

Prawda na niektórych działach to nawet liderzy nic nie robią.A kasę za to biorą .A zwykłych pracowników traktują jak cebuli.

Nuda
@pacpracownik 09.11.2018 13:04

Prawda

Grawka
@Nuda 11.11.2018 18:58

ja bym tutaj wymienila w szczegolnosci liderke dzialu jakosci bo ilez mozna patrzec jak swieci swoja glupota i brakiem kompetencji i wiedzy. Reszta liderow jest jaka jest- wyobrazcie sobie ile one maja obowiazkow i nadzor nad iloma ludzmi. Ale kazda liderka wie o produkcji praktycznie wszystko, zna kazda maszyne, produkt. A Jolajna? jak ona sie nawet swoich dziewczyn pyta o kazda najmniejsza (usunięte przez administratora) A tego nowego macieja to wykorzystuje i pomiata jak jakims paprochem. Mam nadzieje ze jej dni w tej firmie sa juz policzone

Nuda
@Grawka 13.11.2018 14:15

To proszę się przyjrzeć co liderzy robią bo ja widziałem jak jeden wciąż gra .I oglada filmy czy tak można w pracy... ..za jaka kasę....

Bartez
@Grawka 13.11.2018 14:15

Jaki nadzór pff.. To jest tak, że róbcie więcej nie interesuje nas jak, a same niektóre nawet nie zrobiły jednej rolety..

XYZ

Nie rozumiem ludzi piszących o liderce działu jakości . Jest to strona poświęcona o wyrażaniu opinii o firmie a nie osobach , które tam pracują . Jeżeli ktoś coś ma do niej niech to powie a nie wypisuje jakieś brednie na jej temat;)

ABCD
@XYZ 26.10.2018 19:49

Jak pewna dziewczyna jej to powiedziała, to od tygodnia już nie pracuje. Akurat wydaje mi się że TA Pani nie przyjmuje krytyki i myśli że wszystko wie i wszystko umie. Dlaczego ma tutaj nie być o osobie która pracuje z Nami w PAC a jest osobą nastawioną na czubek własnego nosa a nie na ludzi i pracę? Krytyka baaaaaardzo w oczy kole. Bardzo. Kulturalne zwrócenie uwagi raczej nie wpływa pozytywnie na mało inteligentnych ludzi. Ktoś okazał się bardziej ogarnięty i chętny do pracy więc co? Trzeba było się go pozbyć, a wcześniej zagrozić że nie może pracować na innym dziale? Wszyscy wiemy jak było. Każdy zna tę historię. I powiem jeszcze tylko jedno- to smutne, że gdy się pod nogami waliło i paliło a urlop tuż tuż to ktoś panią liderkę musiał zastępować. A jak już pewne działy wyszły z reklamacji a ludzie zaczęli widzieć że pani liderka wiedza nie grzeszy i jest po prostu bardzo do tyłu pośród innych dziewczyn pracujących na tym dziale to... Zaczęły się groźby i zwolnienia. Dlaczego 2 dziewczyny zasugerowały odejście i jednej już nie ma a drugiej nie będzie za miesiąc? Pani Lider..... No bądźmy ze sobą szczerzy :)

JG
@XYZ 26.10.2018 19:49

A ten komentarz obrońcy uciśnionych to pewnie sama zainteresowana pani od jakości napisala albo jej adwokatka z drugiej czesci biura?

ktoś8
@JG 27.10.2018 16:21

ona to ma raczej adwokata a nie adwokatkę

Brynkot
@XYZ 26.10.2018 19:49

Firmę tworzą ludzie.. Jeśli ludzie nie są wporzadku to. Firma również dobrze nie funkcjonuje.

JG

ta liderka jest pusta i tyle. W glowie siano a kłaki wiecznie tlłuste.... to cos tu sie nie zgadza hahaha

artystaotymista

Jolajna czy lojalna? Oto jest pytanie. Kto tylko o coś ją spyta, temu włos dęba stanie. Nas nic już tu nie dziwi i JAKOŚ się to kręci, lecz cóż rzec proszę państwa -mnie jej głupota swędzi.

klik

wiersz na dole jest o pani lider z jakości>? haha mistrzowski. sama prawda pokazana o tej babie. Ile mozna? Skad oni ja wzielo, powiedzcie mi........ Najlepsze jest to ze teraz sie wysluguje dziewczynami swoimi, bo sie boi gdziekolwiek isc. Nikt jej nie lubi i nikt nie chce z nia rozmawiac a ona nadal mysli ze pan dyrektor ja lubi i szanuje? przeciez to wszyscy wiedza ze ona nie ma pojecia o niczym, a juz na pewno nie o systemie i o produkcji. niech dyrektor z nia cos zrobi bo z taka osoba nie da sie pracowac no, kiedy to wreszcie gora zrozumie? i niech windy wroca pod swoje dzialy jak to zawsze było!!! dlaczego taka kobieta ma nami kierowac, nie rozumiem. niech sie w koncu odczepi i niech ja wywala bo to jest niepojete!!!!!!! Ludzie, leopol szuka nowych pracownikow za super kase!! ja juz mam dosc takiej roboty. Poki bylam pod swoim dzialem to dalo sie wytrzymac, ale teraz to jest jakas paranoja. Jesli cokolwieknalezy zmienic w tej firmie, to liderke z jakosci. Bo co jak co ale podobno JAKOSC JEST NA PIERWSZYM MIEJSCU. A do tej pani to szacunku nie ma nikt, a tym bardziej nie jest ona kompetentnym autorytetem.

atystaotymista

Mamy w firmie taką (usunięte przez administratora) niech sie pani szybko zwija, ludzie mowią- co za żmija! Taką jakość- co poradzić? to se w(usunięte przez administratora)można wsadzić. PAC to jedna wielka ściema, tu szacunku za grosz nie ma. Mówią o tym w całym śremie- śremska jakość jest w potrzebie. Proszę zwijać te manatki, szybko szybko do swej chatki. Ja artysta z dużą klasą- a mi w PACU marnie płacą :( Więc podzielę się z kumplami, JAKOŚĆ nam sie także wali. :D

Grawka
@atystaotymista 24.10.2018 21:35

Hahahaahaha mistrz!!!! Koleś, wygrałeś!!! :D

atystaotymista
@Grawka 24.10.2018 21:40

zbieram na piwo :D

Brynkot

Firma nie najgorsza jeśli chodzi o pracę na produkcji, ale nie podoba mi się że umowy już któryś miesiąc są tygodniowe?! Jak pracownik ma. Chcieć zostać, starać się wyrabiać normy jak nie ma pewności czy w tej firmie zostanie... Żyjemy w takich czasach, że większość ludzi chce mieć Stała pracę.. Stabilizację jakoś, a tu tego brak..

Grawka
@Brynkot 24.10.2018 16:26

Jakoś? JAKOŚĆ, JAKOŚĆ u pani J. Hahahhaha Porażka jednym słowem.

Brynkot
@Grawka 24.10.2018 16:39

Miało być jakąś

anonim

(usunięte przez administratora)

Nuda

Strajk strajk ha ha.

AŁGUSTINEGÓROLA
@Nuda 24.10.2018 20:44

Laski z jakosci powinny zrobic. Ten nowy jeszcze nie wie jaki jest biedny z taka dzika szefowa haahah

Niko

Pewnie wywioza ja na taczce hi hi.

AŁGUSTINEGÓROLA
@Niko 24.10.2018 21:13

hahahaahaha chlopacy z logistyki na wozku widlowym, za to co na nich gada

Tobik

Pół firmy postawione na nogi i beka z laski hehehe no cyrk na kółkach. XD

AŁGUSTINEGÓROLA

To jest portal na ktorym wydaje sie opinie. Tak ze ja wydam pani jakosciowce opinie zdecydowanie negatywna. 3X NIE, nawet jak pani zatanczy walca z roletą przy muzyce z ruskiej dyskoteki haha taka talentka ;D

tiruriru

Ogolnie to moze kogos innego byloby mi zal ze ma teraz tak przejechane. Ale jej nie jest mi zal. Z dnia na dzien jest coraz gorzej i to widac. Ona chyba mysli ze ma szefa w garsci i ze on stoi za nia plecami razem z wszystkimi managerami. Ale coz... mysle ze tak nie jest. Ona jest taka malutka a tak klapie dziobem, jakby nie wiadomo kim byla. Prosze pani, jak sie ludzi nie szanuje to predzej czy pozniej wychodzi szydlo z worka. I tutaj juz raczej nic nie pomoze i sprawa nie ucichnie. Za dlugo to gora zamiatala pod dywan. I jakos sie udawalo pani ukryc ze (usunięte przez administratora) pani wie o produkcji i pracy na takim stanowisku. Zal, naprawde zal mi dziewczyn z jakosci ze maja nad soba osobe ktora nie moze ich niczego nauczyc, chyba ze niechlujstwa. W firmie produkcyjneej podstawe robia ludzie. Jak nie bedzie ludzi, to mozecie interes zwijac. Tak samo jak nie bedzie informatykow, ksiegowych, planistow, logistyki... I jak pań z wind i w ogole z produkcji nie bedzie to żrecie chleb ze smalcem caly miesiac. Bede sie smiala jak zostaniecie ktoregos dnia z reka w nocniku.

wezsiezwolnij

Wyobrazcie sobie ze kobiea zrobila nam dzis spotkanie. Sotkanie przejawiało nutkę desperacji hah. Pani oznajmiła że nie życzy sobie wypisywania na jej temat w internecie. Ale moja droga- to nie jest koncert życzeń. To jest firma produkcyjna. A Co pani wie o produkcji? Bo mnie się wydaje ze nic. A czy jak przejela Pani wwindy to ktos się nas zapytal czy sobie tego życzymy? Nie przypominam sobie. Wiec jakies pytania jeszcze? WEŹ NIE PYTAJ, WEŹ SIĘ.. od....

Nuda
@wezsiezwolnij 24.10.2018 19:09

Do tej firmy powinna przyjechać telewizja co tu się dzieje brak słów. Ludzie zróbcie strajk nie pracujcie zobaczycie co się będzie działo. Firma niedługo padnie bo nie będzie miał kto pracować chyba że Ukraińcy.

tamara
@Nuda 24.10.2018 19:37

Telewizja? Do firmy tak. Byle nie na dział jakości bo tam nie ma kompetentnej pani lider do rozmowy. Z nią to można o pogodzie co najwyżej. Tylko uwaga- świeci słońce ale czujesz że pada deszcz. A to nie deszcz- to pani J cie opluła haha

tamara

To zebranie było hitem dnia. Szczyt elokwentnej wypowiedzi. 'yyy' co drugie słowo i zdania nieposkładane jak trzeba. Totalny akt desperacji. Brakowało mi jeszcze tylko gumy w buzi i ręki w kieszeni tak jak widze pania J na porannych spotkaniach. Co za żenada

rikita

Wpisy powinny dotyczyć pracy w tej firmie więc może lepiej naswietlic innym jak to tam wygląda. Za rok pracy w PAC bez zwolnienia lekarskiego otrzymasz 1000 zł premii BRUTTO! ale UWAGA za każdy jeden dzień zwolnienia zabierają 100zl super!! Dają niewiele ale zabierać potrafia-pazerna elita... Jest cos takiego jak ocena pracownika i według niej dostajesz wynagrodzenie. Na jednym z działów możesz mieć wysokie noty bo praca jest łatwa na innym praca jest bardzo skomplikowana i wymaga dużej wiedzy i umiejętności i zarabiasz tyle samo. Jakiś totalny absurd.Odradzam ta firmę jeśli chcesz być doceniony i marzysz o premii za cokolwiek -takie coś nie istnieje w tej firmie

Madziks
@rikita 24.10.2018 18:01

Ta firma to porażka. Ale masakra totalna zaczęła się od kwietnia. A czuje że to dopiero początek. Nic nie warta firma i JAKOŚ(ć) do (usunięte przez administratora)

Madziks

Witam, jestem pani lider jakości i nie życzę sobie wypisywania na mój temat w internecie hahahhaha ale dała tym zebraniem dzisiaj. Śmiać mi się chciało ale musiałam się powstrzymać. Ona jest fair? W stosunku do kogo? Hahaha Proszę Was. Pracuje tu tyle lat ale takiej łachmajdy to jeszcze ta firma nie widziała. Pośmiewisko na całą firmę i cały Śrem. Właśnie do mnie dzwoniła znajoma z konkurencji i się pyta co się u nas wyprawia. Śmiechu warte jest to wszystko. LojalnaJola czy nielojalna? A może nieJolajna? Hahahaha

ŻyczliwaCytrynka

Mi sie już jej cześć nie chce nawet mówić jak ją widzę. Czekam, naprawdę czekam na dzień kiedy ją stąd wywalą. Ta kobieta ledwo ogarnia kto jest kim w tej firmie, a nie wspomnę już o funkcjonowaniu procesu czy produktu. Ponadto o każdym ma tak wiele do powiedzenia: rozpoczynając od planningu, a na inżynierach kończąc, a sama to co? Niech się ugryzie w język zanim coś powie, bo ona chyba nie wie że tu każdy z każdym dobrze żyje i szybko się wieści roznoszą :) :) :) A słyszałam już ciekawe opowieści o Ż robaczku, o DS, G, a nawet o samym dyrektorze z jej ust. PS. Ściany w jakości są cienkie, a nawet ich nie ma.

srubkapilka
@ŻyczliwaCytrynka 24.10.2018 13:31

ludzie jej tego nie zapomna, a ja na pewno ;) omijac szerokim lukiem

Grawka
@ŻyczliwaCytrynka 24.10.2018 13:31

JAKOŚ to się kręci hahaha bo na pewno nie jakość ????????

Madziks

Zastanawiam sie ile wredoty i brakow trzeba miec, zeby byc tak dumna z siebie i tak rozwalac dzial jakosci. Naprawde pani gratuluje. Szczegolnie tupetu i braku kultury. Jedna zlozyla wypowiedzenie, druga miala juz pewnie dosyc. Panie z wind tez maja dosyc- uprzedzam. Poza tym nie zycze sobie zeby mi pani J mowila jak mam sprawdzac rolety, skoro nie spedzila ta pani ani jednego dnia na produkcji. Poczekajmy jeszcze chwilke i w PAC zamiast ludzi to same półki i ocet jak za komuny :))))))

xyzzz
@Madziks 23.10.2018 20:25

A ja sie zastanawiam jaka NORMALNA firma zwalnia dobrych ludzi, kiedy ludzi do pracy brak. Smieszne jest to ze oni nawet uczniom z technikum ceglaka daja jakies smieszne listy z prosbą o przyjscie do pracy hahaha no smiech na sali. Jak zobaczylam taki list ze swiadectwem swojej corki, to osobiscie jej ten list wyrzucilam do kosza, bo niech sie nie laduje w taki (usunięte przez administratora) A co do J to wezcie wy naprawde tą ofiare losu wywalcie na zbity.. malo miesza???? nie idzie sie z nia porozumiec po polsku, bo mowi pierdoly jak po chinsku. A dorzucajac do tego jeszcze to ze sie pluje przez ten aparat i wiecznie memla to gumsko w papie jak idzie przez hale, to naprawde cudownie wykwalifikowana osoba, pelna wdzieku i kompetencji. Pracodawcy nie polecam, a pracy na windzie pod dzialem jakosci szczegolnie. Nie pozdrawiam.

Exp2
@Madziks 23.10.2018 20:25

Jag. była liderką i wszystko było dobrze. Miała pojęcie o produkcie i o produkcji. Teraz dziewczyny z jakości też są bardzo w porządku. Szczegolnie (usunięte przez administratora), ale wszyscy wiemy jak się to skończyło. Mi brak słów. Liderka do wymiany w trybie natychmiastowym ;)

srubkapilka
@Exp2 24.10.2018 12:21

skad oni ją wzieli.............

srubkapilka

Ja bym was powiedział kto powinien być liderem na dziale jakości, ale mysle ze wszyscy to wiedza. Niestety popelniliscie duzy blad i odbije sie to na naszej firmie szybciej niz myslicie. Hanka trzymaj sie dziewczyno

Kolega

Jedno mnie dziwi wymieniają ciągle osoby na dziale jakości może tak konkretnie wymienić jedną przez którą cierpi wiele osób!!!!Wszyscy to widzą a Ci najważniejsi zamiatają to pod dywan.

Exp2
@Kolega 23.10.2018 15:28

Niech zwolnią te babę a panie z wind niech wrócą pod liderki na swoich działach tak jak zawsze było. To jest jakiś absurd żeby nikt nie widział co się dzieje.

Exp2

A ja uważam że do sądu pracy z tą babą i się skończy. Mi wystarczyło raz przechodzić obok tego działu i usłyszeć jak liderka jakości zwraca się do jednej z dziewczyn zastraszając ją, po czym uznała że lepiej będzie jakby ta przestała pracować bo się nie nadaje. Z tego co wiem M niedługo odejdzie, ale szczerze? Niech dziewczyna walnie im L4 i się nie pozbiera lidereczka, bo wielka kierownik a wiedzy i inteligencji zero. Druga sprawa- dziewczyny z jakości są separowane od reszty firmy. Ciekawe dlaczego nie siedzą już na śniadaniu razem z resztą? Może dlatego że ich liderka jest nielubiana? Że nikt nie mówi jej cześć? To widać. Nawet na pikniku firmowym nikt z nią nie rozmawiał. I nie, nie jest mi jej wcale żal. Jest nieludzka i nie nadaje sie na stanowisko kierownicze. A teraz sra ze strachu i w robocie siedzi już po 7 rano, a zawsze wlazila z siatą żarcia po 9. Życzę żeby się teraz reklamacje posypały tak że dyrektor przejrzy na oczy.

Kamikadze557

Ale lider logistyki ma chociaż jakąkolwiek wiedzę na temat produkcji. Co do Pani wielce kierownik działu jakości to praktycznie slow. Pytam się ostatnio gdzie zawiezc paczke z szwecka roleta reperacyjna a ona że na plissy bo to jest ich produkt hahahahahah no to co tu duzo mówić hahaha

Kamikadze557
@Kamikadze557 24.10.2018 10:50

A tak w ogóle to czas spadać z PAC bo kto chciałby pracować w firmie gdzie ocena to 1/6 :((( na pewno Pani z działu jakości dopóki jej nie wyp.... hahahahha

Meg8472

Lider od logistyki produkcji też nie lepszy. Cały czas można zaobserwować jak wykorzystuje innych panów żeby odwalali za niego prace bo sam tylko chodzi i nic nie robi. Co do działu jakości... nic tylko czekać aż lada moment wszystko runie, a jeśli chodzi o dział trendi to szkoda już pisać

Abc

Dzual trendi Soboty pracujace w zamian za poniedzialek wolny bo komponenty nie dojechaly ... i druga zmiana o kt jest sie informowanym dzien przed....

Kasiulka62728

Przepraszam ale ja chyba czegoś tu nie rozumiem. Zwalniają osoby które chca pracowac. Przyszla jakas baba pol roku temu i jest wielka pani lider jakosci? Ostatnio zrobiła to samo z pania na windzie na rg, ktora też chciała pracować. Powiedzcie mi jak osoba która wygląda i zachowuje się jak chodzące gryzli a jej wiedza na temat produkcji sięga rynnom przy windach, jak taką osoba może zarządzać ludzimi? A poza tym..porównajcie sobie (usunięte przez administratora), która robiąc nam to śmieszne zebranie o jakości a stołówce żula gumę i trzymała ręce w kieszeni. Może i pracuje na produkcji ale trochę mnie rodzice savoir-vivre'u w życiu nauczyli.

Juhhhas
@Kasiulka62728 23.10.2018 12:49

To jest jakaś komedia i tyle. Żal tych dziewczyn, a widocznie tylko jedna umiała się odezwać i powiedzieć że coś tam nie gra.

Juhhhas

Otóż to. Ta PANI KIEROWNIK się do niczego nie nadaje. Dziewczyny na dziale są zastraszane i szantażowane. A ci zrobiło kierownictwo? Pozwoliło żeby taka osoba przejęła jeszcze windy. No wybaczcie ale albo ktoś nie myśli, albo.. ktoś nie myśli :D

Juhhhas

Ja nie mam pytań. Jak usłyszałem co zrobiła ta s.. to myślałem że ją zabije wzrokiem. Czy Ci tam wyżej i w hr naprawdę nie widzą co wyprawia ta kobieta w tej firmie? I czy nikt się nie zastanowił dlaczego taka wielce doświadczona kobieta sukcesu została zwolniona z poprzedniej firmy? Wystarczy że widzę jak to babsko lezie i żuje te gumę jak to ktoś niżej napisał i mam ochotę zapytać czy jesteśmy na pastwisku. A dziewczyny z quality szkoda, ale według mnie wyjdzie jej to na lepsze. M. Niedługo też odejdzie i wtedy się może obudzą że w tym dziale rządzi zła osoba

windzzia

zwolnili kogos z dzialu jakości????????? czy to plotki??/ ktoś cos wie?.! (usunięte przez administratora) to jakiś żart hhahaha zwolnili jedyna osobe która ogarniala hahahaha to sie teraz zacznie (usunięte przez administratora) z wszystkim..

windzzia

A ja powiem tak...……… miesiąc temu kretynka przejela władze nad windami i radze już kierownictwu szukac nowych pracowników do kontroli. To co sie odpier.. z ta bardzo kompetentna pania z działu jakości to jakies nieporozumienia. Pytam o urlop= nie wie. Pytam o sprawdzenie produktu= nie wie. Zastanawiam sie czasem co ona wie. Nie podoba mi sie to na co zgodzilo sie kierownictwo, bo pracowałam na fajnym dziale. A mam wrazenie ze przez pania J..... w tej firmie jest JAKOŚ a nie JAKOŚĆ. Pozostaje szukac innej roboty, ktorej w okolicach jest mnostwo i to za o wieeeeeeeele lepsze pieniadze

kandydat

Po przeczytaniu tego wszystkiego kreuje się kiepski obraz tej firmy, nie zachęcający do aplikowania. Myślałem na odzewie na ogłoszenie na stanowisko planisty, ale już czuję że wołanie 3500pln netto to warunek nie do spełnienia przez kierownictwo. Szkoda, ale poco rzucać się w (usunięte przez administratora)

Nuda
@kandydat 21.10.2018 19:09

Mało płacą brak słów.Taka firma tylko szefostwo ma kasę A robol nic.Tylko tyra za dwóch.

Zostaw opinię o Polish Assembly Centre Sp. z o.o. - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polish Assembly Centre Sp. z o.o.