Wipak Polska Sp. z o.o.
6 2 6 1

Opinie o Wipak Polska Sp. z o.o.

Pracownik

Związki zawodowe powstały żeby bronić Nas pracowników przed mobbingiem i zastraszaniem przez kierowników, a kierownicy chodzą i się panoszą jak na swojej posesji i robią co chcą a jak tam nowy kierownik, już się sprzedał ?

Z
@Pracownik 08.12.2018 09:38

Ale ból d....y. O jej. Najlepszy na swoim stanowisko dostał awans. Zazdrość aż oczy wypala. Najlepiej byłoby gdyby kierownikiem został zwiazkowiec z klubu nierobow. To byłoby super. Wtedy byłaby sprawiedliwość co nie? Zrozum gadalo o mózgu kury, nikt nie będzie awansował związkowców bo to glaby I nie chce im się pracowac.

Prze
@Z 09.12.2018 06:40

Nowy kierowniku "Z"! Postaraj się na przyszłość pisać unikając błędów. Pamiętaj, że reprezentujesz swoich przełożonych. Nie rób nam wstydu.

B
@Prze 13.12.2018 09:18

Zrobiliście sobie wstyd sami. Zalozyliscie związki, w których zarządzie są największe nieroby. Gratulacje, w piątek znów dali popis wiedzy.

Blickle

W firmie jest widoczny konflikt pomiędzy kierownictwem fabryki a pracownikami produkcji. Takie konflikty pojawiają sie praktycznie w każdej firmie ale tylko w niewielu udaje się taki spór obrócic na korzyść całej organizacji. Wiele osób uważa, że rozwiązanie konfliktu musi być takie samo jak rozstrzygnięcie w sporcie: zwycięstwo jednej strony i porażka drugiej, natomiast spór da się zakończyć w taki sposób, żeby obydwie strony wyszły z niego zwycięsko. To niestety wymaga ogromnej wiedzy i odwagi przede wszystkim ze strony kierownictwa. To szef w takich chwilach powinien przyjąc rolę negocjatora a nie arbitra. To co w tej chwili sie dzieje to "wojna wyniszczająca", szykanowanie pojedynczych osob, ocenianie i pietnowanie jednostek a nie konkretnych zachowań. Nikt nie ma na celu dobra firmy, każda ze stron sporu chce zaspokojenia wlasnego "ego". To strasznie przygnebiające i demotywujące dla reszty załogi. Nie chce mi sie tam pracowac. Przykre jest rownież to ze w tak duzej grupie ludzi nie ma lidera który scaliłby ten zespół dla dobra firmy.

Szeregowy
@Blickle 08.12.2018 14:10

Konflikt jest- zgoda. Pomiędzy częścią załogi a pozostałymi. Tymi co należą do związków a resztą załogi i kierownictwa. Linia podziału nie jest oczywista. Wielu szeregowych pracowników ma dosyć związków i tego jak się zachowują. O ile wielu osobom zależy na przyszłości tej firmy, to są oni skupienie w grupie niezwiązkowej. Zespół związków tworzą ludzie, którym wybitnie zależy na osobistych interesach bez zrozumienia dla całości. Wydanie im polecenia przez kierownictwo traktują jako mobing :) i szykanowanie. Wymagania co do wypełniania obowiązków normalnych w takim zakładzie są oceniane jako szykanowanie jednostek. Ta firma była scalona i szła w dobrą stronę do czasu powstania związków!

Jurand
@Blickle 08.12.2018 14:10

Nie do końca. Każdy ma umowę o pracę, wykonuje pracę, za którą pracodawca placi. Szefa został zatrudniony przez właściciela a on ma w głębokim poważaniu związki. Ma być zysk. Spór jest przez związki bo wydaje im się, że mogą stawiać warunki. Otóż nie mogą. Założyli je ludzie tylko I wyłącznie dla własnych korzyści. Mają za nic resztę załogi. Ciągle powtarzają, że będą podwyżki, premie itd. Niestety niektórzy w to uwierzyli. Brutalna prawda jest taka, że nic nie ugraja. Są na to za slabi i choćby napisali 100 pism do zarzadu i doniesli na wszystkich to i tak nic nie da. Zasłaniają się prawem, konstytucja a pracodawca robi to samo, stąd brak przymykania oka na BRC. Żal trochę porządnych pracowników, którzy dali się omamic a sprawę kierowników pozostawie bez oceny bo poza 1 który odchodzi to niestety niekompetentni i leniwi pseudo fachowcy.

Pies

W firmie dzieje się źle...mobing jest na porządku dziennym, dyrekcja robi co jej sie podoba. Ostatnio zawiazły się związki pracownicze z czego dyrekcja nie jest zadowolona. Chcac ukarać pracowników z produkcji zabrano ogolnie dostępna kawe, herbate, mleko. Nie dotyczy to biura. Prostactwo wylewa się wielkim strumieniem...

Doradca
@Pies 28.09.2018 08:58

A mieliście potrącane wynagrodzenie za kawę, herbatę , mleko? Bo jeśli nie, to powinniście mieć. To jest element poza finansowego wynagrodzenia i zgodnie z prawem powinniście płacić od tego podatek.

Kot
@Pies 28.09.2018 08:58

Mobing jest karalny. Jeśli masz dowody to zgłoś do sądu. Tylko weź pod uwagę, że w Polsce wymagany są dowody, a często mobing jest mylony z tym, że przełożeni wymagają od ciebie żebyś pracował. I po prostu rozliczają cię z tej pracy.

szczeniak
@Pies 28.09.2018 08:58

Związki mają służyć pracownikom a nie ochronie własnej (usunięte przez administratora)!! Pracuję uczciwie na własne pieniążki na produkcji lecz związkowcy robią wszystko aby wykoleić firmę a nie zadbać o pracowników. Nie pisz głupot !!!!!

były pracownik
@Doradca 01.10.2018 10:06

a czy wy mieliście potrącane za korzystanie z ekspresu do kawy.... nierówne traktowanie pracowników jest widoczne na każdy kroku. w tej firmie docenia się ludzi za włażenie w (usunięte przez administratora) nieszanowanie pracowników i pisanie takich postów

już niedługo
@szczeniak 27.10.2018 23:21

zgadza się , zwiazki mają służyć pracownikom i pewnie by tak było , gdyby nie nagonka na związkowców ,utrudnianie im działalności, wprowadzanie zakazów ,zastraszanie pracowników... przez co cierpią wszyscy pracownicy, mam nadzieje że z czasem coś sie zmieni na lepsze bo w tym momecie pracownicy są traktowani nie równo i bez należytego im szacunku, a kierownictwo jawnie dyskryminuje działalność związkową. "wykoleic firme" haha to Ty nie pisz głupot! a dlaczego dyrekcja tak nie chce tych związków i za wszelką cene próbuje się ich pozbyć? ciekawe dlaczego im tak przeszkadzają? czemu nie chcą się z nimi porozumieć dla dobra pracowników?

Pro wit
@już niedługo 25.11.2018 23:07

Kolejny związkowiec, Któremu myli się milenium z aluminium. Zakazy, zastraszanie związkowców, dyrekcja zła. Można tak wymieniać bez końca. O mobbingu nie wspomnę. Bo jak kierownik każe pracować to przecież mobing, co nie? Skoro tak jest źle i dyrekcja bez szacunku traktuje pracowników, to czemu nie idziecie do innej pracy, gdzie jest lepiej??? Czemu walczycie z tą obrzydliwą firmą ? Dlaczego Staszek za wszelką cenę chciał tu wrócić?? Powiem Ci. Bo to jest najfajniejsza praca w jakiej pracowaliście! Do związków należy tylko część pracowników, tych wiecznie niezadowolonych. My chcemy normalnie pracować i zarabiać kasę. Przestańcie mącić i dajcie nam pracować.

V
@Pro wit 26.11.2018 19:57

Staszek. Oferma I lewus. Wszyscy odetchnęli z ulgą jak znów sobie coś zrobil I był na l4. Niestety łysy spi....il I teraz szczerbaty biega dumny jak paw. Niedługo go dojada, to jest kwestia czasu. Jakim trzeba być człowiekiem bez honoru żeby skomlec do związków gdy samemu się z firmy zwolnilo, co Staszek? A jak rogi, nadal masz duże Stasiu?

Ewelina
@V 28.11.2018 08:58

Regulamin forum zabrania podawania imion pracowników firmy, o której dyskutujemy. Wynika to z ochrony danych osobowych. Wpisy, które zawierają niedozwolone informacje, mogą zostać usunięte. Ponadto, proszę Cię żebyś nie używał słów powszechnie uważanych za niekulturalne. Zapoznaj się z zasadami portalu dostępnymi pod linkiem: https://www.gowork.pl/regulamin

Biurwa
@były pracownik 25.11.2018 22:11

My się składamy nas kawę i herbatę! Wam się chyba coś pomyliło, tak jak są różnice pomiędzy kobietą i mężczyzną, dlatego mamy osobne toalety, tak samo są różnice pomiędzy pracownikami biur i produkcji. Np. ubranie do pracy.. Na produkcji dostajecie ubranie, a my w biurach nie. Na razie zrozumiałe? Nikt nie traktuje tego jako niesprawiedliwość czy nierówne traktowanie. To jest normalna różnica pomiędzy pracownikami!!! Generalnie podpisując umowę zgadzasz się na pewne warunki i zasady obowiązujące w firmie. Domagania się zmiany warunków pod płaszczykiem ,, nierównego traktowania,, jest po prostu śmieszne. Ja jak chce zmienić warunki to idę do mojego przełożonego i rozmawiam albo zmieniam pracę, a nie zakładam związki zawodowe. Jesteście żałośni.

Kolega
@V 28.11.2018 08:58

Ciekawe ile śniegu musiała zjeść twoja matka żeby takiego bałwana urodzić. Gdybyś choć trochę go znał nie mówił byś, że jest lewy, czy ofermą. To fajny chłopak, i to nie tylko moja opinia, ale wielu osób z tej firmy. Chcesz go dojechać???, zastanów się, bo go nie znasz i sam możesz być dojechany. To co tu napisałeś oznacza, że brakuje ci już argumentów.ps.słaby jesteś.

W
@Kolega 05.12.2018 04:19

Jak jest taki fajny to go zaproś z wieloma osobami na słoneczko. Ps slaba to jest twoja stara

Ten co wie

W biurze nikt kto miał honor nie został. Moze tylko Tomek. Ktos wypomina pizze za 100 dni bez wypadku, ja jednak widzę to inaczej, ponieważ wypadki były, lecz są tuszowane aby nie psuć statystyki. Awansuja Ci co donoszą. Czy to produkcja, magazyn czy biuro.

Praw
@Ten co wie 02.12.2018 10:23

A jakiś przykład wypadku, który został zatuszowany? Czy tak sobie będziemy rzucać oskarżeniami bez pokrycia? Lubię określenie" awansują ci co donoszą". To znaczy, że jest co donosić ? Tak? Czyli robicie coś niezgodnie z regulaminem??? A ktoś inny donosi? Szkoda, że na produkcji honorem się nie uniosą ci co piszą takie bzdury.....

kim jesteś?

możesz być moim kolega po fachu , pracownikiem innego działu , możesz być brygadzistą, kierownikiem czy moim przełożonym wiedz że dla mnie jesteś nikim , bo jakim człowiekiem trzeba byc aby pisać takie obelgi. Bardzo dobrą wizytówke wystawiasz sobie i firmie pokazując z kim naprawde mamy doczynienia (z bandą prostaków i chamów) . Narazie czujesz się bezkarnie ale tak jak piszesz wszystko się kiedyś skończy i zniknie ci uśmiech z zapyziałej mordy

praca
@kim jesteś? 29.11.2018 13:13

Hey jakie są zarobki w firmie ? szeregowego pracownika czy są premie jakieś dodatki ile zmian ?

Szary

Czy pan przewodniczący mógłby przestać wykorzystywać związek do swoich prywatnych celów???? Kiedy związkowcy zorientują się, że to jest jedna wielka ściema pana przewodniczącego? Może już czas przejrzeć na oczy bo odpryskami dostają porządni ludzie..

E
@Szary 22.11.2018 16:26

Na Pana trzeba zasłużyć. Przewodniczący tego kółka nierobow jest zwykłym (usunięte przez administratora) Zasłania się ludźmi bo sam jaj nie ma. Potrafi pisać tylko donosy. Jest tchórzem i manipulatorem. Rzutem na taśmę założył związki bo jest najgorszym drukarzem I chcieli go wywalic. (usunięte przez administratora) jak zostawia po zmianie jest juz owiany legendą A etoxy to już używa nawet do mycia tyłka. Jest słaby I nie ma zębów więc jak mówi to pluje. Jego raporty ze zmiany mają tyle błędów ortograficznych, że wszyscy zastanawiają się kto mu to pisze. W sumie to żałosna postać Ale nic nie trwa wiecznie.

spójrz na siebie
@E 27.11.2018 18:15

spojrz na siebie czy nie masz sobie nic do zarzucenia i czy to ty czasem nie jestes nierobem... pisząc takie obelgi na forum pokazałeś że to ty nie masz jaj i nie potrafisz człowiekowi w twarz powiedzieć co myślisz. jaką dwulicową k..... jesteś? skoro w pracy rękę podajesz a na forum obrażać tylko potrafisz , to wiele świadczy o tobie i co sobą reprezentujesz. nie podejrzewałem ze z takimi fałszywymi i zakłamanymi ludźmi przyszło nam pracować. takich obraźliwych komentarzy jest więcej na forum, więc nie pisze ich jedna osoba... jeśli chcesz podjąć pracę w tej firmie zastanów się czy warto jest współpracować z ludźmi którzy nie mają szacunku dla drugiej osoby

Rysio Petru

Kolejny słoneczny dzień nastał w Wipak. Wczoraj minął kolejny setny dzień bez wypadku. Zgodnie z dobra wola pracodawcy co właśnie 100 dni jest pizza for all. Tak ponizani i uciskani związkowcy, którzy walcza o wszystko dla ludu pracującego zajadali się nią aż im się uszy trzesly. Ci źli kapistalistyczni wyzyskiwacze rzucili ochlap. Był bezplatny to związkowa brać jadła. Nie jadl tylko boss braci bo gryźć nie może z wiadomych względów. Jemu podawali jogurcik przez słomkę o smaku pizzy co by nie czuł się pominięty. Saczac zanucil pięśn o Rosji radzieckiej i płakał ze wzruszenia. A tak poważnie to pizza była spoko a związkowców wiekszosc ma w głębokim poważaniu

Wojak

Znam firmę Wipak w Skarbimierzu, pracowałem tam i niestety źle ją oceniam. Nie traktują pracownika z poważaniem, wykorzystują do ciężkiej pracy do końca umowy i jej nie przedłużają. O tym fakcie pracownik dowiaduje się na fajrant ostatniego dnia pracy. Dodam, że aby zachęcić pracownika do pracy cały czas go chwalą i poklepują po ramieniu, że świetnie dajesz sobie radę. Dobrze zastanówcie się przed pojęciem pracy w tej firmie. Pozdrawiam!

Szeregowy
@Wojak 22.11.2018 20:16

Wojak, po prostu nie sprawdziłeś się.Ta praca przekraczała twoje możliwości. Gdybyś chociaż trochę był aktywny, ale ty wciąż czekałeś na rozkaz.

były pracownik
@Wojak 22.11.2018 20:16

Potwierdzam opinie Wojaka , pracodawca obiecuję nowym pracownikom niewiadomo jakie warunki , dodatki , systemy pracy, poczym nie dotrzymuje umowy , pracownikowi przychodzi pracować w soboty w zamian za dzien wolny od pracy w tygodniu, bez dodatków, premii a po okresie umowy nie przedłuża jej i rozstaje się z pracownikiem z dnia na dzień bez podania przyczyny. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim zarządzaniem i kadra kierowniczą , która nie szanuje pracowników. Nikomu nie polecam pracy tu.

Obecny pracownik

Kierownicy traktują halę produkcyjną jako prywatne ranczo, robią co chcą, ścigają ludzi na każdym kroku i jeszcze potrafią rzucać chamskimi tekstami do pracowników produkcji. Łysemu wiecznie mało i mało, firma od paru lat nie zarabia ale na Subaru, Audi i BMW pieniążki są i rozbijanie się po hotelach. (usunięte przez administratora) bezczelność i mobbing na porządku dziennym-omijac szerokim łukiem. Panie Robercie kiedy zawieszamy kłódkę na zakładzie? Bo nie wiem czy mam szukać nowej roboty

Biurwa
@Obecny pracownik 19.10.2018 06:33

Jak ci tak źle, to po co tu siedzisz???? Idź tam gdzie jest lepiej, a nie narzekasz na wszystko. A to kierownicy ci się nie podobają, a to Łysy ciągle coś chce.... Samochody cię uwierają... Ja tam w firmie, gdzie szefowie jeżdżą byle jakimi samochodami nie chciałabym pracować. Te auta są wynajęte i z tego co się domyślam to jest część ich wynagrodzenia. Zazdrościsz? Trzeba było się uczyć :) nie musiałbyś pisać głupawych postów.

bocianżabę
@Obecny pracownik 19.10.2018 06:33

Nie męcz siebie i nie wylewaj kwasu na innych. Pójdź za głosem serca i zatrudnij się tam gdzie też dadzą ci beemkę.

Administrator

Czy ktoś z Was aktualnie zatrudnionych w Wipak Polska Sp. z o.o. mógłby przedstawić konkretnie warunki zatrudnienia jakie mogą zostać zaproponowane nowemu pracownikowi?

TenCoWie

Zle sie tam dzieje, Łysy (kier.prod.) to prostak, ma swojego Pluto, ktory nic nie potrafi.. oj donosi dobrze.. jak akurat nie spi ;) wartosciowi pracownicy odchodzą, atmosfera fatalna, pieniadze podobnie. Nie wspieraja powaznie chorego pracownika. Taka sytuacja. Omijać!

Obecny
@TenCoWie 02.04.2018 08:56

Wartościowi pracuja nadal bo chcą i nikt ich nie zmusza. Ci co odchodzą pisza takie rzeczy bo nic im nie zostaje innego ....

Ten
@Obecny 03.04.2018 23:56

@Obecny, wypunktuj gdzie mój wpis mija się z prawdą.

drukarz
@Ten 04.04.2018 11:04

Ja pomogę Obecnemu. Czy możesz napisać z jakiego działu wartościowi pracownicy odchodzą i na czym polegała ich wartość? Z mojego działu nikt nie odszedł od 2 lat :) Napisałeś, że Łysy to prostak. A jakiś przykład? Bo jak dla mnie to jeden z lepszych kierowników z jakimi pracowałem. Na czym polega fatalna atmosfera? Bo gonią cię do roboty? Zdziwiony? Chciałbyś dużo zarabiać i nic nie robić? To nie ta firma.Po twoim wpisie odniosłem wrażenie że pracujemy w dwóch różnych miejscach i nawet twój nick jest kłamstwem, powinien być nie "Ten co wie" tylko "Ten co g...o wie" :)

Ten
@drukarz 14.04.2018 07:09

Drukarz, nie chce podawac imion ludzi wartosciowych, ktorzy odeszli, bo to nie jest odpowiednie miejsce. Jednak nie kłam, ze z drukarni nikt nie odszedl od dwoch lat :D Duzo zarabiac? Tzn. ile teraz placa na produkcji, magazynie dla nowego pracownika? Jesli Łysys to jeden z lepszych kierownikow z jakimi pracowałeś to pogratulowac doświadczenia zawodowego. Bo ja np. pracowałem z Przemkiem, a to dwa bieguny. O śpiacym kier.zm. też kłamałem? Zycze Ci drukarz powodzenia, bez urazy.

drukarz
@Ten 17.04.2018 11:28

Nie będę pisał o zarobkach, bo by ci kapcie spadły z wrażenia :) Z Przemkiem też pracowałem, poza tym, że był sympatyczny to nie wiedział o co chodzi. Nie znał się w ogóle. Łysy przynajmniej się zna.

Mag
@drukarz 17.04.2018 17:24

Tak, za Przemka było lepiej. A za komuny jeszcze lepiej :) łysy jest wporzo.

anonymous
@Ten 17.04.2018 11:28

Przemek byl fajny ale znal się na innych rzeczach a nie na produkcji. Fajnie sie pracuje z takim przełożonym bo możesz mu wszystko wcisnąc i on to łyknie. Z Panem łysem jest troche inaczej,,,,niestety dla tych który wciskają kity

Ten
@anonymous 18.04.2018 15:43

Propaganda jak za komuny :D Czytelnikom pozostawiam ocenę.

pacman

Czy stażysta z utrzymania ruchu został już kierownikiem?

Bick
@pacman 27.02.2018 17:40

a chciałbyś zostać to aplikuj Packman

Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Wipak Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Tomasz

Czy jest jakiś powód, ze tak cicho jest na tym forum?

Lisek

Witam. Możecie napisać jak wygląda praca w wipaku ile zmian i jakie stawki ?

luk

Witam jakie sa w waszej firmie zarobki ?

Rak

Zastanawiam się skąd się biorą takie opinie

Mary

Opinia w okolicy mówi sama za siebie - unikać tej firmy szerokim łukiem. Rozmawiałam z kilkoma osobami co chiwle robiły lub były na rozmowach i ponoć jest tragedia. Jest bida w porównaniu do tego jak ten zakład otwierali i jakie wtedy ludzie mieli stawki. Atmosfera porażka zostały same osobistości, które po prostu nie mogą liczyć na nic lepszego w innych firmach. Szczególnie dotyczy to biura udała się ta banda zmiotą Cię z pierdnięciem z powierzchni swojego terytorium.

specjalista

Szukają, szukają ale spokojnie nie skorzystam zweryfikowałem temat i grzecznie podziękuję

Sikan

Kogo zwolnili za swoje zdanie ?wszyscy dobrzy zostali

Sikan

Żałosne co piszesz

Heh

Dziwne że masz bo nie szukają do Działu sprzedaży

pracownik

trzeba uwazac na firme pare osob zwolnili juz za to ze poprostu mieli swoje zdanie

lukas

Zastanów się dwa razy jak pójdziesz na rozmowę jak wdepniesz w to środowisko to później nie ma już odwrotu. Jak się nie spodobasz to podadzą Cię do sądu albo wyrzuca z dnia na dzień zastraszając lub podsuwajac lewe papiery. Nacisneli na odcisk nie jednemu a szkoda bo firma z tradycjami szkoda że tak zepsuty jest polski oddział.

Specjalista

Jak wygląda praca w dziale handlowym. Mam ofertę ale po tym co tu przeczytałem się zastanawiam. Dziękuję. Pozdrawiam

armmron

Zakład samych kierowników i zmianowych a roboty cinko

Mośek

Sluchy chodzą że w kasie się nie zgadza i wipak pl jest po znakiemm zapytania?? jednym dwoma a może trzema ile zer brakuje pani O, coś nie pyklo

Adrian

po co te kłotnie panowie bylo mineło :)

Dario

no wyobraź sobie że nie pracuję ! skoro jesteś tak wszechwiedzący i wielki to dlaczego wstydzisz się pokazać prawdziwe oblicze? W skórce banana nie jest Ci do twarzy....

istalator

ojej i co już nie pracujesz z nim? No to jak to jest że tylko jedna osoba tam coś kuma a reszta? Pietrek na prezesa! pietrek!! pietrek!!

Zostaw opinię o Wipak Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wipak Polska Sp. z o.o.