Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś

Kolbuszowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 38 ocen.

Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś
3 38 6 1

Opinie o Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś

Iza

@pracownik 3, oczywiście masz prawo mieć własną opinię i wysnuwać własne wnioski, nawet jeśli są niekoniecznie zgodne z aktualnym stanem rzeczy. Pozdrawiam! Jakie możecie wymienić pozytywne i negatywne aspekty pracy w Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś? Jaka jest specyfika pracy w tej firmie?

Iza

@pracownik 3, nie martw się, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Tak, jak pisałam wcześniej - moderatorzy wypowiadają się w większości wątków na forum i nie mamy problemu z brakiem odpowiedzi na nasze pytania. Pozdrawiam i uśmiechu życzę! Zachęcam do dodania swojej opinii na temat pracy w Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś w Kolbuszowej!

pracownik 3
@Iza 23.08.2018 22:26

no nie sądzę :), ale rozumiem musiecię tak pisać :) pozdrawiam gorąco

Iza

@pracownik 3, jesteśmy obecni, zarówno ja, jak i inni moderatorzy, na większości wątków na forum i niestety nie mogę zgodzić się z Twoim zdaniem - różne osoby chętnie odpowiadają na zadawane przez nas pytania. Pozdrawiam! Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś w Kolbuszowej?

pracownik 3
@Iza 11.08.2018 21:33

Izo, sprawdzcie sobie statystyki przed i po waszej pomocy na tym forum. pozdrawiam.

Iza

@Izabela, rozumiem, że pracujesz lub pracowałaś w Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś w Kolbuszowej. Co Ty sądzisz o pracy w tej firmie? Jakie widzisz plusy i minusy zatrudnienia w tym miejscu? Czy ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat pracy w Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś?

Iza

@taki ktos, dziękuję za odpowiedź. Tak jak już pisałam nikt tutaj nie chce "zaczarować" rzeczywistości. Jedynie zachęcać do dyskusji na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś. Fajnie, że wyraziłeś swoją opinię ale liczę na to, że wypowiedzą się w temacie również inni byli bądź obecni pracownicy tej firmy, aby poznać ich opinię na temat pracy w tej firmie. Firma Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś istnieje od 1985 roku i obecnie zatrudnia 23 pracowników. Czy są osoby, które w ciągu tych wielu lat w których firma działa na rynku i mogą napisać swoją opinię na temat pracy u tego pracodawcy?

byly pracownik
@Iza 01.06.2018 12:09

pozmieniało sie firma zazadza jeden właściciel pensja zawsze na czas jak na Kolbuszowa nie ma zle robi sie coraz lepiej . ludzie pracują tam po kilkanaście lat były wzloty i upadki firmy był czasy gdzie dało się dobrze zarobić z tego co wiem traktują lepiej pracowników niż dawniej wiec opinie wpłynęły (ukazały niektóre problemy, skłania do przemyśleń na temat naprawy błędów) wiec serwis zdaje swoje zadanie .

Pracownik
@byly pracownik 03.06.2018 12:56

Jestes niby byłym pracownikiem to skąd wiesz niby co teraz sie dzieje w firmie i dlaczego piszesz nie prawdę? ja pracuję juz dobre pare lat i dalej jest tak samo więc sie dziwie jak ktoś o nicku "były pracownik" moze wiedziec o niby nowosciach jak jest.. dalej jest 2 właścicieli , pensja na czas? to aż tak mamy dziękować za to ze wgl płacą nam najnizsza? nie przesadzaj, a jeśli temat traktowania to nie wiem skąd Ty masz takie informacje "Były pracowniku" bo jest tak samo jak niżej w konwersacjach.

Marek
@byly pracownik 03.06.2018 12:56

Ale bredzisz jakbyś był potłuczony. Zacznijmy od tego ze nigdy nie zarządzało dwóch właścicieli lecz temu drugiemu się wydawało ze moze z nieswoimi ludźmi może robić co chce. Skoro tak jest tam cudownie to dlaczego już tam nie pracujesz. Ty zasrany hipokryto i kłamco.

pracujący.
@byly pracownik 03.06.2018 12:56

Dokładnie to prawda , jest trochę lepiej - należy podkreślić że wypłata jest zawsze na czas.

zaba
@pracujący. 10.06.2018 22:10

Wypłata zawsze była na czas. W czym jest ci konkretnie lepiej ?

Ktos
@zaba 11.06.2018 08:20

Wypłata na czas to jest obowiązek pracodawcy! Poczytajcie co grozi pracodawcy jak nie wyplaci w terminie. Nie wiem wogóle jak można takie plusy dawać..

Iza
@byly pracownik 03.06.2018 12:56

Chłopie kto ci takich głupot nagadał?

Izabela
@byly pracownik 03.06.2018 12:56

Chłopie kto ci takich głupot nagadał????

pracownik 3

Izo, Twoje zadanie jest właśnie zachecać do dyskusji na tym forum ale wgl Ci sie to nie udaje wrecz przeciwnie... juz nikt nie ma ochoty dzielic sie swoimi opiniami na tym forum od tego momentu.

Iza

@pracujacy, dlaczego masz takie zdanie na swój temat? W Internecie każdy może napisać wszystko. Jaka jest Twoja opinia na temat pracy w Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w tej firmie? Czy ktoś z Was podjął niedawno w niej zatrudnienie?

Iza

@pracujący., osoba, która odpowiedziała na Twój komentarz ma oczywiście rację - jestem moderatorem forum GoWork.pl i moją rolą jest aktywizacja uczestników dyskusji oraz dopytywanie o szczegóły. Długo już pracujesz w Piast Zakład Produkcyjny? Bardzo proszę o wzajemny szacunek na forum.

pracujacy
@Iza 18.07.2018 16:22

Długo bo do niczego innego się nie nadaje. Jak zauważała słusznie już jedna osoba jestem kretynem wiec co mogę innego robić w życiu ?

Iza

@byly pracownik, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś. Czy możesz w sposób bardziej szczegółowy opisać jakie konkretnie zmiany nastąpiły u tego pracodawcy? Wyszczególnij aspekty, które według Ciebie uległy zmianie i przede wszystkim skąd posiadasz takie informacje? Czy to opinia obecnych pracowników tego zakładu? @Pracownik, czy możesz napisać swoje doświadczenia związane z pracą w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś? Odnieś się w sposób bardziej szczegółowy do informacji, które w swoim komentarzu zawarł @byly pracownik. Jesteś obecnym pracownikiem firmy, więc na pewno masz obraz sytuacji jaka jest obecnie u tego pracodawcy. @Marek, bardzo proszę o wyrażanie swoich opinii i komentarzy w sposób kulturalny i bez wyzwisk w stronę innych użytkowników. Przypominam, że obowiązuje regulamin forum gowork.pl, którego należy przestrzegać https://www.gowork.pl/regulamin

pracujący.
@Iza 07.06.2018 15:08

Ok, a skąd tutaj jakaś Iza ? , nie ma w firmie Izy. Ale nie mam nic przeciwko aby taka fajna Iza pojawiła się na firmie . Na stanowisko , planista jest wolne miejsce .;))

piasto - kretyn
@pracujący. 10.06.2018 23:07

Ale ty kretyn jesteś. Ona jest moderatorem.

Iza

@sciema, uprzejmie informuję, że na forum należy używać słów kulturalnych. Zakazuje się używania słów wulgarnych oraz powszechnie uznanych za obelżywe. Każda opinia jest weryfikowana pod kątem zgodności z regulaminem forum gowork.pl z którym zachęcam się zapoznać https://www.gowork.pl/regulamin Opinie zgodnie z zasadami panującymi na forum nie są usuwane i pozostają w tym wątku. Czy możesz napisać coś na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś? Posiadasz jakieś informacje, którymi mógłbyś podzielić się z innymi czytelnikami? Zachęcam do dyskusji.

sciema

Co za (usunięte przez administratora) a nie strona , niektóre posty są po prostu stąd kasowane .

Iza

@pracujący, dziękuję za wyrażenie opinii na temat obecnej sytuacji pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś. Czy możesz napisać do dokładnie w Twoim odczuciu uległo zmianie w firmie, której pracujesz? Czy poza terminową wypłatą jeszcze jakieś aspekty uległy zmianie?

Iza

@Exx, proszę Cię o wypowiedzi merytoryczne na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś, komentarze powinny być odpowiednio uargumentowane i uzasadnione, aby taka opinia była jak najbardziej wiarygodna dla osób, które poszukują informacji o pracy w tej firmie. @szef wszechmogacy, Twoja wypowiedź nie wnosi do tematu żadnych konkretnych informacji na temat pracodawcy. Nie odnosi się ona kompletnie do wątku rozmowy i dyskusji użytkowników. @ktos, dlaczego tak uważasz? Rozumiem, że możesz mieć negatywną opinię na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś, jednak pamiętaj, każdy jest inny i każdy ma inne spojrzenie na temat pracy w tej firmie. Rzeczy, które Tobie nie odpowiadają i są dla Ciebie negatywne, dla drugiego pracownika mogą nie stanowić problemu i będzie postrzegał je pozytywnie. Dlatego, każdy w tym temacie ma możliwość wypowiedzi odnośnie swoich odczuć na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś. @taki ktos, w temacie są opinię na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś, jednak warunki pracy oraz szczegóły mogą w każdej chwili się zmieniać. Wątek główny tego tematu jest właśnie po to, aby każdy z czytelników mógł uzyskać aktualne informacje na temat pracy w danej firmie. Również doświadczenia osób pracujących oraz byłych pracowników mogą wnosić do tematu bardzo istotne informacje, których aktualnie poszukują osoby zainteresowane pracą w tej firmie.

taki ktos
@Iza 24.05.2018 10:17

Droga Izo. Oczywiście ze warunki pracy mogą się zmieniać ale opinie jaki zostały przytoczone są dodawane na bieżąco a co się z tym łączy są aktualne. Jest jak jest i rzeczywistości nie zaczarujesz.

TTT
@Iza 24.05.2018 10:17

Tutaj wszystkie komentarze są aktualne jak najbardziej aktualne i prędko się one nie zmienią

Iza

@Ex pracownik 2, @Ktos, @Exx, piszecie o tym, że ludzie powinni odejść z tej pracy lecz tego nie robią z powodów typu utrzymanie rodzin czy brak perspektyw na pracę w innym miejscu. Powiedzcie tylko dlaczego w taki sposób oceniacie firmę Piast. Co dzieje się tam takiego, iż uważacie, że ludzie powinni stamtąd odchodzić?

Exx
@Iza 16.05.2018 10:36

Czytać nie umiesz? Patologia jest

taki ktos
@Iza 16.05.2018 10:36

Iza nie zaniżaj poziomu mając kilkanaście postów z opisami warunków a ty jeszcze zadajesz bezsensowne pytania jakbyś nie umiała czytać. Głupota czy idiotyczna prowokacja. Sam nie wiem.

Ex pracownik

Nie rozumiem ludzi którzy pracują tam latami, wolalbym sie już zabić niz robic tam do emerytury

Ex pracownik 2
@Ex pracownik 12.05.2018 04:29

Chłopie tam zostali ludzie Ci którzy są desperatami i boja się odejść bo maja rodziny na utrzymaniu. Szkoda tylko ze nawet nie maja pojęcia jaki rynek pracy się zmienił i ile można zarobić w tym zawodzie jak się jest dobrym

ex
@Ex pracownik 2 12.05.2018 23:54

daj namiary na te (usunięte przez administratora) firmy w tym zawodzie to sie zwolnimy wszyscy.

ciepły
@ex 14.05.2018 21:29

Nieporadność nabyta przez lata przemawia przez ciebie. Firm jest pełno tylko trzeba ruszyć tyłek i nie udawaj ze tego nie wiesz. Strefa w Mielcu, strefa w Rudnej. To tylko przekłady. Możliwości jest mnóstwo.

Exx
@ex 14.05.2018 21:29

Żeby osiągnąć sukces w życiu to trzeba pierw zaryzykować, tak jest ze wszystkim.. z kobietami, biznesami, inwestycjami, pracą.. ja pracuje w kolbuszowej na cnc, (nie w firmie obok) tez nie musze dojezdzac i zarabiam 2.5k netto lekką ręką, jednak sie da.

Ktos
@ciepły 15.05.2018 09:34

Dajcie już spokój, ludzie pracują tam ponieważ w firmie panuje syndrom sztokholmski oraz ludzie są już tak zakorzenieni że nie widzą już innej firmy więc nie przegadacie, niech sobie tam pracują jak chcą, ale przykre jest to że kartyś nie szanuje swoich parobków którzy przecież na niego charują

Ktos
@ex 14.05.2018 21:29

Jeśli masz fach to uciekaj pod głogów młp, tam jest nowa strefa która płaci x 3 to co piast, firmy powstają jak grzyby po deszczu jak trawa na wiosnę, hala za halą i następna, chcą zatrudniać i "biją" się o ludzi z odrobiną oleju w głowie

szef wszechmogacy
@Exx 15.05.2018 17:03

Bujasz. Jestem twoim szefem i wcale ci nie płace 2,5 tylko 1,5 wiec nie bujaj ludzi...a sorry zapomniałem. Czasami myjesz mi auto wiec za to masz 100 zł wiecej co daje łącznie już 1,6/m

Jan Wielki
@Ktos 15.05.2018 18:09

A kto normalny szanuje parobka ? Puknij się w bankę i zastanów przez chwile.

mały pierdziuch za dużą kasę
@Exx 15.05.2018 17:03

Jeśli chcesz osiągnąć jak to określasz "sukces" cokolwiek to znaczy to przestań bujać bo to źle o tobie świadczy. A jeśli chcesz być wiarygodny to podawaj konkrety bo ja znam Kolbuszowe i wesz ja akurat siedzę na stołku w który pierdzę cały dzień i mam 4x tego co ty. Masz ból (usunięte przez administratora) ?

ktos
@Jan Wielki 18.05.2018 14:05

Skoro ludzie tam robią to znaczy że się nie szanują..

Ex pracownik
@Ex pracownik 12.05.2018 04:29

No masakra "Piastowcy" serio jestescie tacy leniwi ze trzeba Wam podać nazwę i dokładną lokalizację firm z perspektywam? SERIO? Spotkajcie się z dawnymi kolegami po fachu i tak porozmawiajcie.

Ktos
@Ex pracownik 19.05.2018 16:26

Ciekawe czy ktoś żałuje że odszedł od piasta

Exx
@Ktos 19.05.2018 21:31

hahhahhahahahahahah nie.

Administrator

Jakim pracodawcą jest Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś? Jak wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Kardyś S
@Administrator 19.04.2018 13:02

Naucz się czytać zamiast głupio pytać.

tak jest
@Administrator 19.04.2018 13:02

Smród , bród i dziadostwo tyle w temacie.

Robotnik

Najlepsza firma! Z mobbingiem, z małymi zarobkami, z brakiem umiejętności, z brakiem wiedzy. Polecam dla desperatow

Pracownik
@Robotnik 08.03.2018 23:55

Potwierdzam i tez polecam tylko dla desperatów!

Operator

Piast do dobra firma, nie rozumiem dlaczego jest tu tyle tutaj negatywnych komentarzy. Pewnie piszą to ludzie którzy nie mieli nic wspólnego z tą firmą

Operator 2
@Operator 03.03.2018 14:39

Staszek nie bron sam siebie.. każdy dobrze wie jak tam masz...

Operator 3
@Operator 2 03.03.2018 15:28

Właśnie Staszek daj już spokój, pogódź się z realiami i pamiętaj że nie jesteś operatorem bo do tego ci jeszcze trochę brakuje. Ale skoro już tu jesteśmy obaj to pozwól ze zapytam - co w tym swoim grajdołku widzisz dobrego ? Zresztą po co o to pytam. Przecież ty masz inny punkt widzenia.

doktor
@Operator 03.03.2018 14:39

W jakim celu piszą to osoby które nie miały nic wspólnego z firma ? Czy parkinson totalnie odjął ci rozum ?

R.M.

Czym konkretnie zajmuje się operator maszyn CNC? Zadania operatora maszyny cnc są uzależnione od konkretnej firmy, w której jest on zatrudniony. Ogólnie rzecz biorąc posada ta wymaga obsługi maszyn CNC takich jak tokarka CNC, czy frezarka CNC. W zakresie obowiązków leży zazwyczaj także: ustawianie i mocowanie narzędzi, zadbanie o jakość elementów, które wykonuje, bieżąca kontrola pracy maszyny, ustawianie odpowiednich narzędzi w magazynie obrabiarki, serwisowanie obrabiarki CNC oraz jej diagnostyka. Czasami w gestii operatora CNC leży także wprowadzanie korekty błędów, czy programowanie maszyny. Dokładny zakres zadań zależy więc od wymagań firmy zatrudniającej oraz od poziomu kwalifikacji operatora CNC. 1. FREZER Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 3 077 PLN brutto. Co drugi frezer otrzymuje pensję od 2 638 PLN do 3 800 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych frezerów zarabia poniżej 2 638 PLN brutto. Na zarobki powyżej 3 800 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych frezerów . 1/1. TOKARZ Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 3 165 PLN brutto. Co drugi tokarz otrzymuje pensję od 2 561 PLN do 3 627 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych tokarzy zarabia poniżej 2 561 PLN brutto. Na zarobki powyżej 3 627 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych tokarzy . 2.OPERATOR CNC Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 3 250 PLN brutto. Co drugi operator cnc otrzymuje pensję od 2 652 PLN do 4 011 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych operatorów cnc zarabia poniżej 2 652 PLN brutto. Na zarobki powyżej 4 011 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych operatorów cnc. 3.PROGRAMISTA CNC Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 4 200 PLN brutto. Co drugi programista cnc otrzymuje pensję od 3 389 PLN do 5 276 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych programistów cnc zarabia poniżej 3 389 PLN brutto. Na zarobki powyżej 5 276 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych programistów cnc .

R.M.
@R.M. 25.02.2018 20:33

Dla formalności dane pochodzą z Ogólnopolskiego Badania Wynagrodzeń w Polsce. Na ich podstawie można teraz zweryfikować kto i ile za mało lub za dużo. :)))

Karo
@R.M. 25.02.2018 21:00

Jeśli chciałbyś wymagać tyle od operatora CNC co wymieniłeś to musnąłby on zarabiać zdecydowanie najwyższe podane przez ciebie stawki albo nawet więcej. Nikt ci nie będzie odwal takiej roboty za pensje w okolicach minimalne bo to śmieszne i nie realne. Jak chcesz być wiarygodne to dopisze konkretnie co i za ile. Nawiasem napomnę ze na pewno w zakres obowiązków żadnego operatora nie wchodzi serwis i diagnostyka obrabiarki bo od tego są osoby od serwisu. Od programowania jest programista.

R.M.
@Karo 25.02.2018 22:11

Nie jest tutaj wyszczególnione na czym miałby polegać ten serwis , ale z zajmowanego stanowiska na logikę można wywnioskować że chodzi o serwis w bardzo podstawowym zakresie np, dolanie chłodziwa lub oleju do zalecanych wskazań .Co do programów każdy wie że nie potrzeba programisty do sformułowania krótkiego programu na potrzeby obróbki wewnętrznej stanowisk-owej lub nawet prostych detali których programy zamykają się w kilku liniach .Operator cnc to jest ktoś , co wie do czego służy obrabiarka cnc i wie jak jej użyć . Nie mylił bym operatora ze kimś kto tylko wkłada detale do maszyny i przyciska start , bo to nie jest operator .Proponowałbym w dalszej dyskusji posługiwaniem się konkretnymi przykładami płac i zakresu obowiązków , w innym razie ta dyskusja nie ma sensu.

Karo
@R.M. 26.02.2018 16:51

"Nie mylił bym operatora ze kimś kto tylko wkłada detale do maszyny i przyciska start , bo to nie jest operator" A to dlaczego ? Bo tobie to nie pasuje ? Jeśli stoi przy maszynie wiec jest operatorem. Widzę ze te obowiązki to wg twojego widzimisię. Myślę ze przy płacach które przytoczyłeś taki zakres obowiązków jak zmiana detalu akurat by pasował. Gdybyś miał co nieco pojęcia to zamiast bezmyślnie kopiować ze źródeł to byś wiedział ze stworzenie nawet najprostszego programu jest programowaniem a tym z definicji powinien zajmować się programista.

R.M.
@Karo 26.02.2018 23:02

Ja codziennie stoję przy kasie w sklepie , ale nie czuję się kasjerem .

Karo
@R.M. 27.02.2018 21:19

Genialna uwaga. Ja tez się nie czuje robiąc zakupy i to chyba normalne, ale co to ma do rzeczy ? Czy robiąc zakupy obsługujesz kasę fiskalna ? Jesteś w końcu klientem czy pracownikiem ? Zważ sobie na to i przemyśl jeszcze.

st.pruś

słuchajcie pracuję tam już ponad 10 lat, fakt może zarobki nie najwyższe ale nie przesadzajcie z tymi komentarzami, jeżeli przychodzą nowicjusze niby po [szkołach] i chcą zarabiać po 2,5 tysiąca za to że zamocują sztukę w imadle i przez min. 20 min. patrzą w telefon no to wybaczmy poszukajcie innej pracy może ktoś to będzie tolerował ale na pewno nie tu, najpierw coś się nauczmy a potem wymagajmy zarobków a prawda jest taka że jakby nie było elektronicznych suwmiarek to nawet nie potrafili byście zmierzyć sztuki oto cała prawda o hejterach

Wola
@st.pruś 15.02.2018 21:14

Prawda jest taka, czy to normalne ze osoba pracująca 3-5 lat chodz to nie istotne ustawiająca maszyny i pracująca na 2-3 maszynach zarabiała ledwo 2 tysiące? tutaj płace nie są zgodne z pracą jaka sie wykonuje moim zdaniem.

wol
@Wola 15.02.2018 21:40

potwierdzam.

zorientowany w temacie
@st.pruś 15.02.2018 21:14

O czym ty bredzisz. Ludzie tam robią latami a nie osiągają dużo więcej niż minimalna. Nie wiem ile zarabiasz ale dostać nawet te 2.5 to nie są żadne miody bo życie kosztuje i to coraz więcej i nie pisz mi o gapieniu się 20 min w telefon bo bo kardysie tak ludzi ćwiczą ze latają miedzy kiloma maszynami tak wiec wykonują prace za kilka osoba a dostaja za to jedna marniutka pensyjkę. A propo twoich sądów na temat braku umiejętności posługiwania się suwmiarkami ? Do kogo to kierujesz i jakie masz na to dowodu, własne urojenia bo tak ci po prostu pasuje gadać ? Wiesz w ogolę z kim rozmawiasz ? Nie wierze ponadto w twoje bajeczki o nowych po szkołach bo każdy nowy stamtąd ucieka bo tam jest zwyczajny (usunięte przez administratora) i mobbing.

Kdkfn
@st.pruś 15.02.2018 21:14

Czemu ludzie nic nie umieją? Bo taki rozwòj w tej firmie jest świetny, człowiek zamiast się rozwijać to się cofa, dlatego też ludzie nie chcą tam robic

Niewiem
@st.pruś 15.02.2018 21:14

To nie firma tylko wielki garaż , chaos i zagubienie,brakuje jasno wytyczonego kręgu obowiązków za który dane osoby były by dodatkowo wynagradzane lub nie w zależności od jakości wykonywanych obowiązków. Brak profesjonalnych struktur organizacyjno kontrolnych - sorry zatrudnienie dziadków bu boczących pod nosem nie rozwiąże tego problemu - tym bardziej że nie grzeszą większymi umiejętnościami , umiejętności z czasów komunizmu niestety przestają się sprawdzać w dzisiejszej rzeczywistości.Bardzo dużo było by pisać o strukturach organizacyjnych w tym garażu ,a raczej ich braku więc chyba odpuszczę , bo nie widzę na razie cienia szans na jakieś zmiany , chyba pozostaje trwać i mieć nadzieję lub tak jak inni mieć wyj.... a po pracy mieć swój drugi interes.

A co mi tam.
@st.pruś 15.02.2018 21:14

O czym Ty piszesz , myślisz że super organizacja zastąpi umiejętności pracowników ich wiedzę obycie z tematem , że zastąpi park maszynowy z tego w ruinie na nowy , podniesienie profesjonaliści firmy to złożony zabieg ingerujący w szereg zagadnień . Kierunek jest dobry bo zwiększa szanse na wyższe wypłaty , ale nie jest realny do przeprowadzenia w tej firmie , musiał by się znaleźć ktoś młody błyskotliwy kto poprowadził by tą firmę nowymi torami .

barry
@A co mi tam. 25.02.2018 14:29

Mylisz. Większą wypłatę będziesz miał tylko wtedy gdy już nikt tam nie zostanie. Wypłata wypłata to nie jest takie coś co dostaje się tylko za sumienna prace. Nie w tym kraju wyzysku i cwaniactwa.

Grzegorz
@Niewiem 25.02.2018 14:03

Skoro prowadzisz drugi biznes to po co tam siedzisz i marnujesz za grosiki cenny czas ?

Tak oo
@Grzegorz 25.02.2018 15:00

A po to że może mój biznes nie potrzebuję aż 8 godzinnej pracy wystarczy ze poświece 3h, a dodatkowy grosz zawsze się przyda, a taka praca jaka tutaj jest to..

Grzegorz
@Tak oo 25.02.2018 16:27

Jak ci pasuje taka praca jak tu to nie narzekaj. Czyli twoje życie to tylko praca po pracy i nie więcej. A gdzie życie prywatne ?.Widocznie jest ci zbędne.

jack

Obecna podwyżka ... nie wiadomo .. śmiać się czy płakać .. tym pracowników nie zatrzyma

pazerny
@jack 05.02.2018 19:34

Ile ? Nic o tym nie wiem.

Sebix
@jack 05.02.2018 19:34

Jak tak bedzie dalej to czuje strajk całej firmy

anonymous
@Sebix 09.02.2018 20:40

Strajk ? A po co ? Nie ma lepszej pracy np. na strefie ? Pracownicy złoża wypowiedzenia a firma do likwidacji.

Typowy seba
@jack 05.02.2018 19:34

Byłem kilka miesięcy na zachodzie i tam jest tak że rodowity zachodnioeuropejczyk nie chyci sie pewnych prac i za małe pieniądze. Polska jest do tyłu ale zaobserwowałem że powoli już tak zaczyna się dziać w kraju. Ludzie starej daty niech sie obudzą że to już nie są te czasy że nie ma roboty. Rąk brakuje do pracy, pracodawcy zmuszeni są zatrudniać np. ukrainców. Moim zdaniem w piaście może porobią pracownicy jeszcze ale tylko ci którzy sie tam już zakorzenili żaden nowy zdrowy psychicznie i fizycznie polak tam nie porobi dłużej. Kto nie umie szukać pracy lub komu sie nie chce to niech idzie na bezrobocie to zaraz wam znajdą robote

Każdy wie kto
@jack 05.02.2018 19:34

Baranie skończony o nicku Jack jak nie masz odwagi się podpisac tylko podszywac się świadomie lub nie świadomie pod kogos innego to radzilbym ci zmienic ten nick lub zaczas se kopac grób bo mozesz sie obudzic zakopany w lesie. Byles za granica??? chyba na zagraniczu!!!! Wiem dobrze kto pracuje i pamietam kto pracowal w piascie przez ostatnie 4 lata!!! I skoro sie chwalisz ze byles na tym zachodzie to grono potencjalnych wackow do ktorych nalezysz sie zaciesnia i predzej dojde ktos ty jest. A do reszty uzytkownikow ktorzy cos tu poklecili jakies pseudo opinie-jak ci robota nie pasuje to wypierda...aj a jak ktos tam pracowal a nie pracuje i pisze jakies opinie to znaczy ze jest jeban... Ym balkoniarzem albo takim co baba mu dac nie chce i siedzi na forum walac gruche i jest nierobem ktory mysli ze za spanie na 3 zmianie beda komus placic dozywotnie i ze go nikt nie podpierdzieli wkoncu bo musi robic na zjeba...przeslanie na koniec: Zajac sie robota nieroby!!!!!

wolny
@Każdy wie kto 12.02.2018 18:49

Skąd się urwałeś buraku. Naucz się polszczyzny bo majaczysz strasznie bez ładu i składu. Chyba faktycznie jesteś z rodziny. Nawet by cie to tłumaczyło. Jak tyle wiesz o piaście to tez się podpisz zamiast wymagać tego od innych. Bełkotem szamba nie wyczyścisz. Naucz się tego buraku.

Grej
@Każdy wie kto 12.02.2018 18:49

Jaka płaca taka praca, nikt normalny za te piniądze nie bedzie (usunięte przez administratora) Jak nie odpowiadają pracownicy to niech kardyś pozwalnia, ciekawe czy znajdzie potem naiwnych ludzi i nie szanujących się ktorzy mu tam porobią, jak zobaczą jak jest haha

Normalny

Robota dla nieudaczników. Minimum na jedzenie plus darcie ryja od dwóch kompleksów gratis. Lepisz nawet czyścic kible niż tam robić. Nie rozumiem jak to się jeszcze trzyma kupy.

Obecny pracownik

Niestety za leżenie nikt nie płaci tylko za pracę.!!!

Były pracownik
@Obecny pracownik 01.02.2018 19:32

A kto ci tam leży ? Nigdy nie zauważyłem aby ktoś tam wypoczywał. Ile tej pracy za minimum lub minimum plus parę groszy ? Mobbing jest liczony jako premia ?

były pracownik
@Obecny pracownik 01.02.2018 19:32

nikt tam nie leży ... wykonujesz prace za 2 , 3osoby czy to jest normalne ze przy okazji jeszcze wysłuchując opierdolu ??? i to za najniższa krajowa ??

Jsjs
@Obecny pracownik 01.02.2018 19:32

No nwm, kolega robi na jednej maszynie w której program idzie 20minut a na nockach śpi, i kasa lepsza niż w piaście

Xxxx

Za robotę też nie płaci za wiele A poza tym po obecnych podwyżkach ja bym się wstydził w ogóle dawać podwyżkę na jego miejscu to co robi to jest wstyd i poza tym Żyd jakich mało

coja
@Xxxx 02.02.2018 15:46

ale ze starych pracowników choć ktoś został ???

Marek
@coja 03.02.2018 12:33

Zasadniczo zostali ci którzy zdarzyli do cna nasiąknąć tym syfem. Nowy tam nie wytrzyma długo.

gosc
@Marek 04.02.2018 01:05

zostało parę osób . Z wyćwiczoną psychika przez lata co maja zlew na pracodawce i j ego syna , brata . Nowy jak zobaczy polityke firmy ponizanie krzyki i pensje to ucieka . dlatego właściciel niema juz kim robić

CNC
@Marek 04.02.2018 01:05

Tam pracują Ci którzy już zrzyli się z pracownikami i boją się zmieniać pracy i nie wiedzą jakie są już warunki po innych zakładach jak ludzie w tych zawodach są poszukiwani.. Nikt nowy tam nie przychodzi i nie dziwne.. za najniższą krajową i jeszcze wanty że się nie fruwa nad paroma maszynami

Ktos

Szanować szefa bo dzięki niemu jest na chleb, pracujecie lub pracowaliście dobrowolnie, więc nie narzekajcie, może nie wszystkim sie nie podoba. Jak coś nie pasuje to do szefa powiedzieć a nie na internecie pisać i sie żalić

piotr
@Ktos 30.01.2018 00:45

prezes się obudzil

antyktos
@Ktos 30.01.2018 00:45

Zasadniczo to masz racje bo pensja na nic poza suchym chlebem, ubraniem i dojazdem do pracy nie starcza. Marna to jednak pociecha to ten "cudowny szef" nie robi tego dla dobra pracowników lecz dla siebie. Zważ na to ze gdyby nie ci desperaci to osoba której tak bronisz dawno by poszła z torbami. I kto tu komu robi łaskę ? Przedstaw się napisz jaki masz w tym interes ? Nie twój interes co ludzie piszą w internecie. Tam nie ma się co podobać wiec się nie dziw.

wasyl
@antyktos 30.01.2018 14:08

ten "cudowny szef" z braciszkiem na czele wyżywa się na ludziach niema co się dziwić ze od tych 2 typów ludzie odchodzą

trzeci bliźniak
@Ktos 30.01.2018 00:45

Mylisz się twierdząc ze każdy tam pracował dobrowolnie. Zazwyczaj w miejscach takich jak "piast" ludzie pracują bo muszą aby było przynajmniej na ten chleb. Czasy się jednak zmieniły i pracowników zaczyna brakować wiec coraz więcej ludzi porzuca badziewną prace. Jaka jest dyskusja z Karysiami każdy wiec kto miała styczność. Nie wiem wiec skąd twoje żale.

stasiek
@trzeci bliźniak 30.01.2018 18:23

największy zal mi osoby broniącej zakładu podaj swoje imię nazwisko chętnie porozmawiamy w 4 oczy jak wygląda prawda w danej firmie :) wiele osob jest pewnie ciekawa ile za to dostajesz od kardysiów .. ale znajac ich to wielka podwyzke ale normy

polski robol

Miesiącami praca na "czarno" i to na produkcji. Gdzie w tym czasie jest inspekcja pracy ? Na herbatce u jego brata ?

Nick
@polski robol 02.01.2018 11:28

Nikt ci nie każe tam robić

polski robol
@Nick 11.01.2018 17:42

Ja tam pacanku już nie robię bo jestem normalny co nie zmienia faktu ze wiem jak tam jest. A ty jaki masz interes aby burzyć się przed prawda ? Płaca ci za to ?

Pracownik
@polski robol 14.01.2018 01:30

W przeciągu 2 lat 6 osoby się same zwolniło i 2 osoby zostały przyjęte które same po paru miesiącach odeszły.. to samo mówi za siebie.. szkoda mi jednej osoby która MUSI tutaj bronić ten zakład..

metalowy
@Pracownik 14.01.2018 18:33

w prmoacie i piascie 2 tez parę stałych pracowników odeszło w przeciągu paru miesięcy . Kardysie może wreszcie naucza się szacunku do pracowników i skończy się mobbing ....... ale wątpię w to .... Znając życie w obronie zakładu pisze Prezes , ale w Kolbuszowej opinie ten zakład już ma i Kardysie też

Pozdro

Zastanawiam się jaki jest sens czytać jakiekolwiek komentarze na temat jakiejkolwiek firmy w Polsce, a zwłaszcza na Podkarpaciu. Wszędzie to samo: wredne, zazdrosne, fałszywe, ZAWSZE narzekające na wszystko Polaczki. Szkoda tylko, że w pracy żaden się nie odezwie i im bardziej narzeka, tym bardziej włazi w tyłek przełożonym i tym większym jest kut***m w stosunku do kolegów. Typowy Homo Subcarpathicus - narzekać, kombinować, szpanować, zazdrościć i do kościoła w pierwszej ławce.

anonymous
@Pozdro 06.12.2017 19:22

No cóż. Pewnie piszesz o sobie i swojej rodzinie ale to twoja sprawa. G..wiesz co ludzie robią w firmach i na co narzekają bo skąd możesz to wiedzieć. Rynek w Polsce jest dziki i jeszcze daleko nam do normalności a to nie jest powód do radości. Polski pracownik i tak jest bardzo cierpliwy.

megi
@Pozdro 06.12.2017 19:22

Przykład idzie z góry. Jacy "szefowie" tacy pracownicy.

Nick
@megi 12.12.2017 21:02

Masz racje, wy wszyscy jesteście siebie warci

eureka
@Nick 20.12.2017 09:40

Nic nie warci szefowie, ale warci pracownicy za granica za przyzwoite stawki. Polscy "Janusze" jeszcze się nie nauczyli ze aby wymagać trzeba też umieć godziwie płacić. Na razie umieją tylko robić wielkie oczy dlaczego coraz bardziej brakuje im pracowników.

Fjb

Jak wam tak źle to czemu nie pójdziecie gdzie indziej? roboty teraz pełno. Nikt was tu siłą nie trzyma, to już nie są te czasy jak za komuny

sprawiedliwy
@Fjb 08.12.2017 17:33

Poszli,poszli a wczesnej opisali swoje wrażenia aby następni nieświadomie nie wdeptali w g...o. Wiec się tak nie gorączkuj bo nie masz powodu.

Hdjjd
@sprawiedliwy 09.12.2017 21:57

Widocznie nie wszystkim jest źle skoro wielu sie jednak nie zwolniło

sprawiedliwy
@Hdjjd 11.12.2017 17:28

Desperacja czyni cuda.

tylko dla idiotów

Skrajny syf. Praca w brudzie i hałasie polegająca na obsługiwaniu kilku maszyn i to za minimalna krajowa. Do tego wysłuchiwanie wiecznie narzekającego "prezesa". Najgorsza firma w jakiej pracowałem.

Ktos

Jest jak jest ale lepszej roboty i tak nie znajdziecie

bee
@Ktos 26.10.2017 04:12

Chyba ty. Normalny człowiek nie znajdzie raczej gorszej.

Zostaw opinię o Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś - Kolbuszowa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś