Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś

Kolbuszowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 29 ocen.

Opinie o Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś

Administrator

Jakim pracodawcą jest Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś? Jak wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Robotnik

Najlepsza firma! Z mobbingiem, z małymi zarobkami, z brakiem umiejętności, z brakiem wiedzy. Polecam dla desperatow

Pracownik
@Robotnik 08.03.2018 23:55

Potwierdzam i tez polecam tylko dla desperatów!

Operator

Piast do dobra firma, nie rozumiem dlaczego jest tu tyle tutaj negatywnych komentarzy. Pewnie piszą to ludzie którzy nie mieli nic wspólnego z tą firmą

doktor
@Operator 03.03.2018 14:39

W jakim celu piszą to osoby które nie miały nic wspólnego z firma ? Czy parkinson totalnie odjął ci rozum ?

R.M.

Czym konkretnie zajmuje się operator maszyn CNC? Zadania operatora maszyny cnc są uzależnione od konkretnej firmy, w której jest on zatrudniony. Ogólnie rzecz biorąc posada ta wymaga obsługi maszyn CNC takich jak tokarka CNC, czy frezarka CNC. W zakresie obowiązków leży zazwyczaj także: ustawianie i mocowanie narzędzi, zadbanie o jakość elementów, które wykonuje, bieżąca kontrola pracy maszyny, ustawianie odpowiednich narzędzi w magazynie obrabiarki, serwisowanie obrabiarki CNC oraz jej diagnostyka. Czasami w gestii operatora CNC leży także wprowadzanie korekty błędów, czy programowanie maszyny. Dokładny zakres zadań zależy więc od wymagań firmy zatrudniającej oraz od poziomu kwalifikacji operatora CNC. 1. FREZER Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 3 077 PLN brutto. Co drugi frezer otrzymuje pensję od 2 638 PLN do 3 800 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych frezerów zarabia poniżej 2 638 PLN brutto. Na zarobki powyżej 3 800 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych frezerów . 1/1. TOKARZ Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 3 165 PLN brutto. Co drugi tokarz otrzymuje pensję od 2 561 PLN do 3 627 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych tokarzy zarabia poniżej 2 561 PLN brutto. Na zarobki powyżej 3 627 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych tokarzy . 2.OPERATOR CNC Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 3 250 PLN brutto. Co drugi operator cnc otrzymuje pensję od 2 652 PLN do 4 011 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych operatorów cnc zarabia poniżej 2 652 PLN brutto. Na zarobki powyżej 4 011 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych operatorów cnc. 3.PROGRAMISTA CNC Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 4 200 PLN brutto. Co drugi programista cnc otrzymuje pensję od 3 389 PLN do 5 276 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych programistów cnc zarabia poniżej 3 389 PLN brutto. Na zarobki powyżej 5 276 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych programistów cnc .

Karo
@R.M. 27.02.2018 21:19

Genialna uwaga. Ja tez się nie czuje robiąc zakupy i to chyba normalne, ale co to ma do rzeczy ? Czy robiąc zakupy obsługujesz kasę fiskalna ? Jesteś w końcu klientem czy pracownikiem ? Zważ sobie na to i przemyśl jeszcze.

st.pruś

słuchajcie pracuję tam już ponad 10 lat, fakt może zarobki nie najwyższe ale nie przesadzajcie z tymi komentarzami, jeżeli przychodzą nowicjusze niby po [szkołach] i chcą zarabiać po 2,5 tysiąca za to że zamocują sztukę w imadle i przez min. 20 min. patrzą w telefon no to wybaczmy poszukajcie innej pracy może ktoś to będzie tolerował ale na pewno nie tu, najpierw coś się nauczmy a potem wymagajmy zarobków a prawda jest taka że jakby nie było elektronicznych suwmiarek to nawet nie potrafili byście zmierzyć sztuki oto cała prawda o hejterach

Grzegorz
@Tak oo 25.02.2018 16:27

Jak ci pasuje taka praca jak tu to nie narzekaj. Czyli twoje życie to tylko praca po pracy i nie więcej. A gdzie życie prywatne ?.Widocznie jest ci zbędne.

jack

Obecna podwyżka ... nie wiadomo .. śmiać się czy płakać .. tym pracowników nie zatrzyma

Grej
@Każdy wie kto 12.02.2018 18:49

Jaka płaca taka praca, nikt normalny za te piniądze nie bedzie (usunięte przez administratora) Jak nie odpowiadają pracownicy to niech kardyś pozwalnia, ciekawe czy znajdzie potem naiwnych ludzi i nie szanujących się ktorzy mu tam porobią, jak zobaczą jak jest haha

Normalny

Robota dla nieudaczników. Minimum na jedzenie plus darcie ryja od dwóch kompleksów gratis. Lepisz nawet czyścic kible niż tam robić. Nie rozumiem jak to się jeszcze trzyma kupy.

Obecny pracownik

Niestety za leżenie nikt nie płaci tylko za pracę.!!!

Jsjs
@Obecny pracownik 01.02.2018 19:32

No nwm, kolega robi na jednej maszynie w której program idzie 20minut a na nockach śpi, i kasa lepsza niż w piaście

Xxxx

Za robotę też nie płaci za wiele A poza tym po obecnych podwyżkach ja bym się wstydził w ogóle dawać podwyżkę na jego miejscu to co robi to jest wstyd i poza tym Żyd jakich mało

CNC
@Marek 04.02.2018 01:05

Tam pracują Ci którzy już zrzyli się z pracownikami i boją się zmieniać pracy i nie wiedzą jakie są już warunki po innych zakładach jak ludzie w tych zawodach są poszukiwani.. Nikt nowy tam nie przychodzi i nie dziwne.. za najniższą krajową i jeszcze wanty że się nie fruwa nad paroma maszynami

Ktos

Szanować szefa bo dzięki niemu jest na chleb, pracujecie lub pracowaliście dobrowolnie, więc nie narzekajcie, może nie wszystkim sie nie podoba. Jak coś nie pasuje to do szefa powiedzieć a nie na internecie pisać i sie żalić

stasiek
@trzeci bliźniak 30.01.2018 18:23

największy zal mi osoby broniącej zakładu podaj swoje imię nazwisko chętnie porozmawiamy w 4 oczy jak wygląda prawda w danej firmie :) wiele osob jest pewnie ciekawa ile za to dostajesz od kardysiów .. ale znajac ich to wielka podwyzke ale normy

polski robol

Miesiącami praca na "czarno" i to na produkcji. Gdzie w tym czasie jest inspekcja pracy ? Na herbatce u jego brata ?

metalowy
@Pracownik 14.01.2018 18:33

w prmoacie i piascie 2 tez parę stałych pracowników odeszło w przeciągu paru miesięcy . Kardysie może wreszcie naucza się szacunku do pracowników i skończy się mobbing ....... ale wątpię w to .... Znając życie w obronie zakładu pisze Prezes , ale w Kolbuszowej opinie ten zakład już ma i Kardysie też

Pozdro

Zastanawiam się jaki jest sens czytać jakiekolwiek komentarze na temat jakiejkolwiek firmy w Polsce, a zwłaszcza na Podkarpaciu. Wszędzie to samo: wredne, zazdrosne, fałszywe, ZAWSZE narzekające na wszystko Polaczki. Szkoda tylko, że w pracy żaden się nie odezwie i im bardziej narzeka, tym bardziej włazi w tyłek przełożonym i tym większym jest kut***m w stosunku do kolegów. Typowy Homo Subcarpathicus - narzekać, kombinować, szpanować, zazdrościć i do kościoła w pierwszej ławce.

eureka
@Nick 20.12.2017 09:40

Nic nie warci szefowie, ale warci pracownicy za granica za przyzwoite stawki. Polscy "Janusze" jeszcze się nie nauczyli ze aby wymagać trzeba też umieć godziwie płacić. Na razie umieją tylko robić wielkie oczy dlaczego coraz bardziej brakuje im pracowników.

Fjb

Jak wam tak źle to czemu nie pójdziecie gdzie indziej? roboty teraz pełno. Nikt was tu siłą nie trzyma, to już nie są te czasy jak za komuny

sprawiedliwy
@Hdjjd 11.12.2017 17:28

Desperacja czyni cuda.

tylko dla idiotów

Skrajny syf. Praca w brudzie i hałasie polegająca na obsługiwaniu kilku maszyn i to za minimalna krajowa. Do tego wysłuchiwanie wiecznie narzekającego "prezesa". Najgorsza firma w jakiej pracowałem.

Ktos

Jest jak jest ale lepszej roboty i tak nie znajdziecie

bee
@Ktos 26.10.2017 04:12

Chyba ty. Normalny człowiek nie znajdzie raczej gorszej.

Szczery

Zero zrozumienia dla pracownika traktowanie go jako robola, z dniem wolnym trzeba prosić i prosić wynagrodzenia najniższa krajowa plus premia okolice 200zl w czym w jednym miesiącu masz a w drugim nie bo to już zależy od humoru szefa nie polecam plus robienie na 2 - 3 maszynach jednocześnie i dalej jest mało

śmieć się czy płakać ?

Nie no masz racje. Nie zauważasz tego ze brat właściciela traktuje zakład i pracowników jakby byli jego parobkami po których jedzie jak chce za pozwoleniem Stasia co ma wieczny okres. Zupełnie umyka to twojej uwadze. Tak bardzo jesteś zajęty robota. Łysemu się nie poprawiło bo to już takie genetyczne wiec nie pisz bzdetów nie mających pokrycia w realiach.

Rostyl

Nie wiem kiedy pracowałeś , ale pewnie już dawno . Piszesz o właścicielach w liczbie mnogiej , może kiedyś tak było ale sporo temu . Obecnie jest jeden właściciel i nie zauważyłem żeby miał do kogoś pretensje jeżeli nie ma wyraźnych powodów .

śmieć się czy płakać ?

Ładne baje tworzysz ale w sumie skoro już tak głęboko wpadłeś to co ci więcej pozostaje. Karysie zbyt często nie bija cie po głowie ? Może próbujesz ich udobruchać i dlatego tworzysz takie historie za dychę ? Kolego ja tez tam procowałem wiec jakie tam są maszyny i warunki pracy i wiem jakie jest podejście właścicieli do pracowników. Nie wiem wiec po co to robisz i dla kogo.

Piszęjakjest

Jak się okazuje czytając powyższe komentarze , pracuję w najgorszym zakładzie w Kolbuszowej a może nawet w powiecie Kolbuszowskim . Nie wiem nie byłem we wszystkich . W Piascie pracuję od kilku lat , widziałem już wiele osób które przewinęły się przez tą firmę , jedni byli krócej inni dłużej a niektórzy pozostali do dziś . Jest to mała firma posiadająca dość różnorodny park maszyn o szerokim zakresie możliwości tworzenia detali z różnych materiałów od tworzyw , przez aluminium , mosiądz , brąz , stale , stale nierdzewne , stale ulepszane , stale hartowane , tytan czy nawet inconel. Często jest to produkcja jednostkowa lub mało seryjna , większe ilości takich samych detali trafiają się rzadko - ale to specyfika większości małych zakładów . Taka charakterystyka układu produkcji niesie za sobą potrzebę częstych zmian organizacyjnych na stanowiskach pracy , wymaga przestawiania się z jednego zadania na inne , to z kolei niesie potrzebę ciągłego myślenia i zaangażowania na stanowisku pracy . Ze względu na mały zakład nie ma tutaj całej logistyki która z góry zaplanuje i dostarczy wszystkie potrzebne elementy wyposażenia na stanowisko pracy , o brakujące elementy trzeba się zwrócić do osób wyznaczonych .W firmie znajduje się wiele maszyn używanych starszych , ale także nowych bardzo drogich , pracujących bardzo często z użyciem bardzo precyzyjnych i drogich narzędzi , więc nie wiem skąd to zdziwienie osób które zaczynają kroki w firmie że nie mogą pracować na tych maszynach . Nowi pracownicy są raczej rozlokowywani na początku przy mniej odpowiedzialnych zadaniach , po to aby nie narazić ich na problemy związane z błędami które mogą się pojawić tam gdzie nie wystarcza wiedzy i umiejętności.W miarę czasu i sprawdzania się osób są awansowani do bardziej odpowiedzialnych zadań obarczonych większym stopniem trudności ale także wyższą gratyfikacją zarobkową .

Stanisław wielki
@Piszęjakjest 20.06.2017 22:44

Teoretycznie to co piszesz brzmi jak z reklamy firmy. Szkoda tylko ze nie pokrywa się z rzeczywistością. Skoro pracujesz w piaście kilka lat to chętnie poznam twoje nazwisko.

Tylko dla orłów

Zatrudnia "bez umowy". Obiecuje a i tak jej nie daje pracownikom. W zimie jest jak w chłodni w lecie jak w saunie. Żadne normy ani przepisy BHP nie maja racji bytu w tym "zakładzie".

Mateusz

Stresująca i brudna praca za grosze do tego nienormalny szef. Zdecydowanie nie polecam.

Rysiek

Jak ktoś nie ma co do gara włożyć to można pójść w ostatecznym akcie desperacji ale tylko na chwile bo szkoda zdrowia i nerwów.

byłem tam

stolec + dziura w ziemi = piast

NN

Wszystko to prawda. Myślę ze tylko kwestia czasu jest gdy znajdzie się ktoś naprawdę nerwowy i "łysy" dostanie wp..dol. On tylko się o to prosi.

xXx

Ten zakład to jest jedna wielka porażka.Zero cokolwiek poszanowania pracownika.Trzeba mieć trudną sytuacje życiową żeby pójść tam do pracy albo mieć stalowe nerwy jak i zarazem mocną psychikę.Brat Stacha zawsze ma dużo do powiedzenia, choć to nie jego zakład. Maszyny które zostały zakupione najprawdopodobniej na Niemieckim złomie, nie trzymają żadnego wymiaru. Jak idzie brat Stacha to trzeba udać że coś robi bo jak nie to zaraz ma jakieś pretensje o nie wiadomo co,chodź nawet stawał na uszach.Wykonywane tam detale są robione jak w chińskiej fabryce tenisówek byle by zarobić.Odnośnie zarobków to nawet się nie wypowiadam bo i tak nigdy słowa nie dotrzymuje chodź wcześniej się umówi i zgodzi na daną stawkę. Następnie, nie można wyjść do toalety gdy Stachu ma zły humor ponieważ zaraz się czepia, gdzie się było i co się robiło i czego nie stoi się przy maszynie. Suwmiarki są rozklekotane trzeba samemu sobie kupować baterie, bo nie jaki pan Stanisław nie ma nie pieniędzy a na monitoring zakładu pieniądze ma.Jednym słowem dno

fan cnc

Tak to już jest gdy prostak dorwie się do władzy. Zresztą ten problem tyczy się nie tylko jego lecz ogólnie ich wszystkich. Słoma zawsze z butów wyjdzie.

koba rulez

No powinien wiec trzeba sobie znaleźć taka prace gdzie będzie godna płaca i odpowiednie traktowanie a nie tyko narzekać ze pracy nie ma. Pracowałem w Piascie więc wiem ze jest to wieka kupa i nikt normalny tam dłużej nie wytrzymuje. Na szczęście teraz mam lepsza prace i to w Kolbuszowej za podobnie pieniądze wiec wiem ze się da tyko trzeba chcieć.

koba rulez

No powinien wiec trzeba sobie znaleźć taka prace gdzie będzie godna płaca i odpowiednie traktowanie a nie tyko narzekać ze pracy nie ma. Pracowałem w Piascie więc wiem ze jest to wieka kupa i nikt normalny tam dłużej nie wytrzymuje. Na szczęście teraz mam lepsza prace i to w klbuszowej za podobnie pieniądze wiec wiem ze się da tyko trzeba chcieć.

gabrys

a to co??? polaczek kolbuszowianin to jakies pietno od urodzenia, człowiek powinien byc godnie traktowany i wynagradzany.

Zostaw opinię o Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś - Kolbuszowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś