Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś

Kolbuszowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 35 ocen.

Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś
3 35

Opinie o Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś

Iza

@byly pracownik, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś. Czy możesz w sposób bardziej szczegółowy opisać jakie konkretnie zmiany nastąpiły u tego pracodawcy? Wyszczególnij aspekty, które według Ciebie uległy zmianie i przede wszystkim skąd posiadasz takie informacje? Czy to opinia obecnych pracowników tego zakładu? @Pracownik, czy możesz napisać swoje doświadczenia związane z pracą w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś? Odnieś się w sposób bardziej szczegółowy do informacji, które w swoim komentarzu zawarł @byly pracownik. Jesteś obecnym pracownikiem firmy, więc na pewno masz obraz sytuacji jaka jest obecnie u tego pracodawcy. @Marek, bardzo proszę o wyrażanie swoich opinii i komentarzy w sposób kulturalny i bez wyzwisk w stronę innych użytkowników. Przypominam, że obowiązuje regulamin forum gowork.pl, którego należy przestrzegać https://www.gowork.pl/regulamin

piasto - kretyn
@pracujący. 10.06.2018 23:07

Ale ty kretyn jesteś. Ona jest moderatorem.

Iza

@sciema, uprzejmie informuję, że na forum należy używać słów kulturalnych. Zakazuje się używania słów wulgarnych oraz powszechnie uznanych za obelżywe. Każda opinia jest weryfikowana pod kątem zgodności z regulaminem forum gowork.pl z którym zachęcam się zapoznać https://www.gowork.pl/regulamin Opinie zgodnie z zasadami panującymi na forum nie są usuwane i pozostają w tym wątku. Czy możesz napisać coś na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś? Posiadasz jakieś informacje, którymi mógłbyś podzielić się z innymi czytelnikami? Zachęcam do dyskusji.

sciema

Co za (usunięte przez administratora) a nie strona , niektóre posty są po prostu stąd kasowane .

Iza

@pracujący, dziękuję za wyrażenie opinii na temat obecnej sytuacji pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś. Czy możesz napisać do dokładnie w Twoim odczuciu uległo zmianie w firmie, której pracujesz? Czy poza terminową wypłatą jeszcze jakieś aspekty uległy zmianie?

Iza

@taki ktos, dziękuję za odpowiedź. Tak jak już pisałam nikt tutaj nie chce "zaczarować" rzeczywistości. Jedynie zachęcać do dyskusji na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś. Fajnie, że wyraziłeś swoją opinię ale liczę na to, że wypowiedzą się w temacie również inni byli bądź obecni pracownicy tej firmy, aby poznać ich opinię na temat pracy w tej firmie. Firma Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś istnieje od 1985 roku i obecnie zatrudnia 23 pracowników. Czy są osoby, które w ciągu tych wielu lat w których firma działa na rynku i mogą napisać swoją opinię na temat pracy u tego pracodawcy?

Ktos
@zaba 11.06.2018 08:20

Wypłata na czas to jest obowiązek pracodawcy! Poczytajcie co grozi pracodawcy jak nie wyplaci w terminie. Nie wiem wogóle jak można takie plusy dawać..

Iza

@Exx, proszę Cię o wypowiedzi merytoryczne na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś, komentarze powinny być odpowiednio uargumentowane i uzasadnione, aby taka opinia była jak najbardziej wiarygodna dla osób, które poszukują informacji o pracy w tej firmie. @szef wszechmogacy, Twoja wypowiedź nie wnosi do tematu żadnych konkretnych informacji na temat pracodawcy. Nie odnosi się ona kompletnie do wątku rozmowy i dyskusji użytkowników. @ktos, dlaczego tak uważasz? Rozumiem, że możesz mieć negatywną opinię na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś, jednak pamiętaj, każdy jest inny i każdy ma inne spojrzenie na temat pracy w tej firmie. Rzeczy, które Tobie nie odpowiadają i są dla Ciebie negatywne, dla drugiego pracownika mogą nie stanowić problemu i będzie postrzegał je pozytywnie. Dlatego, każdy w tym temacie ma możliwość wypowiedzi odnośnie swoich odczuć na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś. @taki ktos, w temacie są opinię na temat pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś, jednak warunki pracy oraz szczegóły mogą w każdej chwili się zmieniać. Wątek główny tego tematu jest właśnie po to, aby każdy z czytelników mógł uzyskać aktualne informacje na temat pracy w danej firmie. Również doświadczenia osób pracujących oraz byłych pracowników mogą wnosić do tematu bardzo istotne informacje, których aktualnie poszukują osoby zainteresowane pracą w tej firmie.

TTT
@Iza 24.05.2018 10:17

Tutaj wszystkie komentarze są aktualne jak najbardziej aktualne i prędko się one nie zmienią

Iza

@Ex pracownik 2, @Ktos, @Exx, piszecie o tym, że ludzie powinni odejść z tej pracy lecz tego nie robią z powodów typu utrzymanie rodzin czy brak perspektyw na pracę w innym miejscu. Powiedzcie tylko dlaczego w taki sposób oceniacie firmę Piast. Co dzieje się tam takiego, iż uważacie, że ludzie powinni stamtąd odchodzić?

taki ktos
@Iza 16.05.2018 10:36

Iza nie zaniżaj poziomu mając kilkanaście postów z opisami warunków a ty jeszcze zadajesz bezsensowne pytania jakbyś nie umiała czytać. Głupota czy idiotyczna prowokacja. Sam nie wiem.

Ex pracownik

Nie rozumiem ludzi którzy pracują tam latami, wolalbym sie już zabić niz robic tam do emerytury

Exx
@Ktos 19.05.2018 21:31

hahhahhahahahahahah nie.

Administrator

Jakim pracodawcą jest Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś? Jak wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

tak jest
@Administrator 19.04.2018 13:02

Smród , bród i dziadostwo tyle w temacie.

Robotnik

Najlepsza firma! Z mobbingiem, z małymi zarobkami, z brakiem umiejętności, z brakiem wiedzy. Polecam dla desperatow

Pracownik
@Robotnik 08.03.2018 23:55

Potwierdzam i tez polecam tylko dla desperatów!

Operator

Piast do dobra firma, nie rozumiem dlaczego jest tu tyle tutaj negatywnych komentarzy. Pewnie piszą to ludzie którzy nie mieli nic wspólnego z tą firmą

doktor
@Operator 03.03.2018 14:39

W jakim celu piszą to osoby które nie miały nic wspólnego z firma ? Czy parkinson totalnie odjął ci rozum ?

R.M.

Czym konkretnie zajmuje się operator maszyn CNC? Zadania operatora maszyny cnc są uzależnione od konkretnej firmy, w której jest on zatrudniony. Ogólnie rzecz biorąc posada ta wymaga obsługi maszyn CNC takich jak tokarka CNC, czy frezarka CNC. W zakresie obowiązków leży zazwyczaj także: ustawianie i mocowanie narzędzi, zadbanie o jakość elementów, które wykonuje, bieżąca kontrola pracy maszyny, ustawianie odpowiednich narzędzi w magazynie obrabiarki, serwisowanie obrabiarki CNC oraz jej diagnostyka. Czasami w gestii operatora CNC leży także wprowadzanie korekty błędów, czy programowanie maszyny. Dokładny zakres zadań zależy więc od wymagań firmy zatrudniającej oraz od poziomu kwalifikacji operatora CNC. 1. FREZER Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 3 077 PLN brutto. Co drugi frezer otrzymuje pensję od 2 638 PLN do 3 800 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych frezerów zarabia poniżej 2 638 PLN brutto. Na zarobki powyżej 3 800 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych frezerów . 1/1. TOKARZ Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 3 165 PLN brutto. Co drugi tokarz otrzymuje pensję od 2 561 PLN do 3 627 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych tokarzy zarabia poniżej 2 561 PLN brutto. Na zarobki powyżej 3 627 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych tokarzy . 2.OPERATOR CNC Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 3 250 PLN brutto. Co drugi operator cnc otrzymuje pensję od 2 652 PLN do 4 011 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych operatorów cnc zarabia poniżej 2 652 PLN brutto. Na zarobki powyżej 4 011 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych operatorów cnc. 3.PROGRAMISTA CNC Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 4 200 PLN brutto. Co drugi programista cnc otrzymuje pensję od 3 389 PLN do 5 276 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych programistów cnc zarabia poniżej 3 389 PLN brutto. Na zarobki powyżej 5 276 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych programistów cnc .

Karo
@R.M. 27.02.2018 21:19

Genialna uwaga. Ja tez się nie czuje robiąc zakupy i to chyba normalne, ale co to ma do rzeczy ? Czy robiąc zakupy obsługujesz kasę fiskalna ? Jesteś w końcu klientem czy pracownikiem ? Zważ sobie na to i przemyśl jeszcze.

st.pruś

słuchajcie pracuję tam już ponad 10 lat, fakt może zarobki nie najwyższe ale nie przesadzajcie z tymi komentarzami, jeżeli przychodzą nowicjusze niby po [szkołach] i chcą zarabiać po 2,5 tysiąca za to że zamocują sztukę w imadle i przez min. 20 min. patrzą w telefon no to wybaczmy poszukajcie innej pracy może ktoś to będzie tolerował ale na pewno nie tu, najpierw coś się nauczmy a potem wymagajmy zarobków a prawda jest taka że jakby nie było elektronicznych suwmiarek to nawet nie potrafili byście zmierzyć sztuki oto cała prawda o hejterach

Grzegorz
@Tak oo 25.02.2018 16:27

Jak ci pasuje taka praca jak tu to nie narzekaj. Czyli twoje życie to tylko praca po pracy i nie więcej. A gdzie życie prywatne ?.Widocznie jest ci zbędne.

jack

Obecna podwyżka ... nie wiadomo .. śmiać się czy płakać .. tym pracowników nie zatrzyma

Grej
@Każdy wie kto 12.02.2018 18:49

Jaka płaca taka praca, nikt normalny za te piniądze nie bedzie (usunięte przez administratora) Jak nie odpowiadają pracownicy to niech kardyś pozwalnia, ciekawe czy znajdzie potem naiwnych ludzi i nie szanujących się ktorzy mu tam porobią, jak zobaczą jak jest haha

Normalny

Robota dla nieudaczników. Minimum na jedzenie plus darcie ryja od dwóch kompleksów gratis. Lepisz nawet czyścic kible niż tam robić. Nie rozumiem jak to się jeszcze trzyma kupy.

Obecny pracownik

Niestety za leżenie nikt nie płaci tylko za pracę.!!!

Jsjs
@Obecny pracownik 01.02.2018 19:32

No nwm, kolega robi na jednej maszynie w której program idzie 20minut a na nockach śpi, i kasa lepsza niż w piaście

Xxxx

Za robotę też nie płaci za wiele A poza tym po obecnych podwyżkach ja bym się wstydził w ogóle dawać podwyżkę na jego miejscu to co robi to jest wstyd i poza tym Żyd jakich mało

CNC
@Marek 04.02.2018 01:05

Tam pracują Ci którzy już zrzyli się z pracownikami i boją się zmieniać pracy i nie wiedzą jakie są już warunki po innych zakładach jak ludzie w tych zawodach są poszukiwani.. Nikt nowy tam nie przychodzi i nie dziwne.. za najniższą krajową i jeszcze wanty że się nie fruwa nad paroma maszynami

Ktos

Szanować szefa bo dzięki niemu jest na chleb, pracujecie lub pracowaliście dobrowolnie, więc nie narzekajcie, może nie wszystkim sie nie podoba. Jak coś nie pasuje to do szefa powiedzieć a nie na internecie pisać i sie żalić

stasiek
@trzeci bliźniak 30.01.2018 18:23

największy zal mi osoby broniącej zakładu podaj swoje imię nazwisko chętnie porozmawiamy w 4 oczy jak wygląda prawda w danej firmie :) wiele osob jest pewnie ciekawa ile za to dostajesz od kardysiów .. ale znajac ich to wielka podwyzke ale normy

polski robol

Miesiącami praca na "czarno" i to na produkcji. Gdzie w tym czasie jest inspekcja pracy ? Na herbatce u jego brata ?

metalowy
@Pracownik 14.01.2018 18:33

w prmoacie i piascie 2 tez parę stałych pracowników odeszło w przeciągu paru miesięcy . Kardysie może wreszcie naucza się szacunku do pracowników i skończy się mobbing ....... ale wątpię w to .... Znając życie w obronie zakładu pisze Prezes , ale w Kolbuszowej opinie ten zakład już ma i Kardysie też

Pozdro

Zastanawiam się jaki jest sens czytać jakiekolwiek komentarze na temat jakiejkolwiek firmy w Polsce, a zwłaszcza na Podkarpaciu. Wszędzie to samo: wredne, zazdrosne, fałszywe, ZAWSZE narzekające na wszystko Polaczki. Szkoda tylko, że w pracy żaden się nie odezwie i im bardziej narzeka, tym bardziej włazi w tyłek przełożonym i tym większym jest kut***m w stosunku do kolegów. Typowy Homo Subcarpathicus - narzekać, kombinować, szpanować, zazdrościć i do kościoła w pierwszej ławce.

eureka
@Nick 20.12.2017 09:40

Nic nie warci szefowie, ale warci pracownicy za granica za przyzwoite stawki. Polscy "Janusze" jeszcze się nie nauczyli ze aby wymagać trzeba też umieć godziwie płacić. Na razie umieją tylko robić wielkie oczy dlaczego coraz bardziej brakuje im pracowników.

Fjb

Jak wam tak źle to czemu nie pójdziecie gdzie indziej? roboty teraz pełno. Nikt was tu siłą nie trzyma, to już nie są te czasy jak za komuny

sprawiedliwy
@Hdjjd 11.12.2017 17:28

Desperacja czyni cuda.

tylko dla idiotów

Skrajny syf. Praca w brudzie i hałasie polegająca na obsługiwaniu kilku maszyn i to za minimalna krajowa. Do tego wysłuchiwanie wiecznie narzekającego "prezesa". Najgorsza firma w jakiej pracowałem.

Ktos

Jest jak jest ale lepszej roboty i tak nie znajdziecie

bee
@Ktos 26.10.2017 04:12

Chyba ty. Normalny człowiek nie znajdzie raczej gorszej.

Szczery

Zero zrozumienia dla pracownika traktowanie go jako robola, z dniem wolnym trzeba prosić i prosić wynagrodzenia najniższa krajowa plus premia okolice 200zl w czym w jednym miesiącu masz a w drugim nie bo to już zależy od humoru szefa nie polecam plus robienie na 2 - 3 maszynach jednocześnie i dalej jest mało

śmieć się czy płakać ?

Nie no masz racje. Nie zauważasz tego ze brat właściciela traktuje zakład i pracowników jakby byli jego parobkami po których jedzie jak chce za pozwoleniem Stasia co ma wieczny okres. Zupełnie umyka to twojej uwadze. Tak bardzo jesteś zajęty robota. Łysemu się nie poprawiło bo to już takie genetyczne wiec nie pisz bzdetów nie mających pokrycia w realiach.

Rostyl

Nie wiem kiedy pracowałeś , ale pewnie już dawno . Piszesz o właścicielach w liczbie mnogiej , może kiedyś tak było ale sporo temu . Obecnie jest jeden właściciel i nie zauważyłem żeby miał do kogoś pretensje jeżeli nie ma wyraźnych powodów .

śmieć się czy płakać ?

Ładne baje tworzysz ale w sumie skoro już tak głęboko wpadłeś to co ci więcej pozostaje. Karysie zbyt często nie bija cie po głowie ? Może próbujesz ich udobruchać i dlatego tworzysz takie historie za dychę ? Kolego ja tez tam procowałem wiec jakie tam są maszyny i warunki pracy i wiem jakie jest podejście właścicieli do pracowników. Nie wiem wiec po co to robisz i dla kogo.

Piszęjakjest

Jak się okazuje czytając powyższe komentarze , pracuję w najgorszym zakładzie w Kolbuszowej a może nawet w powiecie Kolbuszowskim . Nie wiem nie byłem we wszystkich . W Piascie pracuję od kilku lat , widziałem już wiele osób które przewinęły się przez tą firmę , jedni byli krócej inni dłużej a niektórzy pozostali do dziś . Jest to mała firma posiadająca dość różnorodny park maszyn o szerokim zakresie możliwości tworzenia detali z różnych materiałów od tworzyw , przez aluminium , mosiądz , brąz , stale , stale nierdzewne , stale ulepszane , stale hartowane , tytan czy nawet inconel. Często jest to produkcja jednostkowa lub mało seryjna , większe ilości takich samych detali trafiają się rzadko - ale to specyfika większości małych zakładów . Taka charakterystyka układu produkcji niesie za sobą potrzebę częstych zmian organizacyjnych na stanowiskach pracy , wymaga przestawiania się z jednego zadania na inne , to z kolei niesie potrzebę ciągłego myślenia i zaangażowania na stanowisku pracy . Ze względu na mały zakład nie ma tutaj całej logistyki która z góry zaplanuje i dostarczy wszystkie potrzebne elementy wyposażenia na stanowisko pracy , o brakujące elementy trzeba się zwrócić do osób wyznaczonych .W firmie znajduje się wiele maszyn używanych starszych , ale także nowych bardzo drogich , pracujących bardzo często z użyciem bardzo precyzyjnych i drogich narzędzi , więc nie wiem skąd to zdziwienie osób które zaczynają kroki w firmie że nie mogą pracować na tych maszynach . Nowi pracownicy są raczej rozlokowywani na początku przy mniej odpowiedzialnych zadaniach , po to aby nie narazić ich na problemy związane z błędami które mogą się pojawić tam gdzie nie wystarcza wiedzy i umiejętności.W miarę czasu i sprawdzania się osób są awansowani do bardziej odpowiedzialnych zadań obarczonych większym stopniem trudności ale także wyższą gratyfikacją zarobkową .

Stanisław wielki
@Piszęjakjest 20.06.2017 22:44

Teoretycznie to co piszesz brzmi jak z reklamy firmy. Szkoda tylko ze nie pokrywa się z rzeczywistością. Skoro pracujesz w piaście kilka lat to chętnie poznam twoje nazwisko.

Tylko dla orłów

Zatrudnia "bez umowy". Obiecuje a i tak jej nie daje pracownikom. W zimie jest jak w chłodni w lecie jak w saunie. Żadne normy ani przepisy BHP nie maja racji bytu w tym "zakładzie".

Mateusz

Stresująca i brudna praca za grosze do tego nienormalny szef. Zdecydowanie nie polecam.

Zostaw opinię o Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś - Kolbuszowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piast Zakład Produkcyjny Stanisław Kardyś