Antrans Group

• Dębowa Góra
  • Małobądz
  • Ujków Nowy
  • Lipówka

3. Opinie o pracodawcach Sławków
  5. Opinie o Antrans Group Sp. z o.o.

Opinie o Antrans Group Sławków

Nie przegap nowości o Antrans Group Sp. z o.o.!

31.08.2023 13:39

Dzień dobry,
    Bardzo dziękujemy za wizytę na naszym profilu i wszystkie wyrażone opinie na temat naszej Firmy. Wszystkie opinie są przez nas śledzone z uwagą i stanowią cenną informację jak jesteśmy postrzegani przez byłych, obecnych oraz potencjalnie przyszłych pracowników.
    Będziemy wdzięczni za merytoryczne opinie. Przypominamy, że we wszystkich niepokojących Państwa kwestiach, możecie kontaktować się bezpośrednio pod adresem e-mail: [email protected]
    Maruda

31.08.2023 21:18

To miło :) kiedyś może sprawdzę czy ten kontakt działa

Wywiadu udzielił/aMirosław Madura

08.09.2023 11:01

Czym zajmuje się Państwa firma?

Zajmujemy się transportem międzynarodowym. Posiadamy własną flotę samochodów ciężarowych oraz zaplecze techniczne.

W jakich miastach Państwo działacie?

Siedziba firmy znajduje się w Olkuszu. Baza transportowa mieści się w Sławkowie przy drodze nr 94.

Jak wyglądały początki firmy?

W roku 1993 właściciel firmy rozpoczął świadczenie usług transportowych na rynku krajowym. W szybkim tempie przybywało pracowników oraz aut, dzięki czemu usługi zostały rozszerzone o transport międzynarodowy, głównie w relacji Polska – Włochy. W 2015 roku została oddana do użytku nasza obecna baza transportowa w Sławkowie. Na ten moment realizujemy transporty po całej Europie, a nawet do Afryki Północnej.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

Jesteśmy jedną z większych firm w branży transportowej – posiadamy flotę własną około 150 pojazdów ciężarowych oraz współpracujemy z ponad 250 przewoźnikami. Realizujemy kontraktowe transporty dla największych firm z różnych branż – Arcelor Mittal, LG, Saint-Gobain, Logstor, Ferriere Nord, Acciaieria Valbruna i innych.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

Firma posiada oddział w Olkuszu – siedziba firmy oraz w Sławkowie – baza transportowa. Posiadamy wewnętrzne działy Administracji, Księgowość, Finansowo-Prawny, Handlowy oraz Spedycji. Dodatkowo posiadamy magazyn przeładunkowy, serwis mechaniczny i blacharsko-lakierniczy, myjnię samochodów ciężarowych, Stację Kontroli Pojazdów, serwis i legalizację tachografów. Nasze działy techniczne świadczą usługi również dla klientów zewnętrznych.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Rekrutacja prowadzona jest przede wszystkim z wykorzystaniem różnych platform internetowych oraz kanałów social media. Przebieg rekrutacji jest uzależniony od specyfiki stanowiska. Staramy się, aby podczas spotkania rekrutacyjnego kandydat mógł zapoznać się z naszą firmą oraz potencjalnym stanowiskiem pracy i jego specyfiką. Zatrudniamy również osoby bez doświadczenia w celu nabrania nowych kompetencji. W tym przypadku ważna jest determinacja i chęć uczenia się.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Każdy nowy pracownik jest zapoznany ze wszystkimi działami wewnętrznymi firmy tak, aby łatwo mógł zidentyfikować osoby odpowiedzialne za poszczególne obszary działalności. Dodatkowo osoby „uczące się” otrzymują swojego „opiekuna” – odpowiedzialnego za wsparcie i za ocenę postępów czynionych przez nową osobę.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?

Ze względu na charakter prowadzonej działalności oraz rozwój naszej floty i świadczonych usług rekrutujemy kierowców kat. C+E, spedytorów oraz pracowników technicznych – magazynierów, mechaników, diagnostów itp.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Przede wszystkim działamy w zespole – wynik zespołu jest wynikiem wszystkich jego członków, więc każdy jest zainteresowany udzielaniem wsparcia innym. Dodatkowo pracownicy mogą poszerzać swoje kompetencje poprzez uczestnictwo w kursach i szkoleniach – adekwatnych do stanowiska – organizowanych lub finansowanych przez firmę.

W jaki sposób dbacie Państwo o integrację pracowników?

Po pracy nasi pracownicy uczestniczą w wyjazdach integracyjnych połączonych z poznawaniem ciekawych miejsc w Europie, urozmaiconych aktywnością teambuildingową. Bierzemy udział w wydarzeniach sportowych (mecze piłkarskie, gale sportowe itp.) oraz kulturalno-widowiskowych (koncerty światowych gwiazd).

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Naszym celem jest stały rozwój naszej firmy oraz naszych pracowników. Podnosimy jakość i zakres świadczonych usług. Dbamy o rozwój naszej kadry pracowniczej. Wszystkie działania realizujemy w dbałości o środowisko naturalne. Nasze dotychczasowe działania oraz odpowiedzialność społeczna zostały potwierdzone uzyskaniem w 2022 roku Brązowego Medalu EcoVadis.

Woźnica77

12.09.2023 17:42

Ostatnio Sporo zmienili na korzyść dla kierowcy. Zacząłem się rozglądać ale obiecali poprawę i słowa dotrzymują. Roboty stałe jezdzę od ponad roku na stałej relacji. Weekendy w domu.
    Woźnica77

22.09.2023 15:38

Myślałem nad pracą za namową innych kierowców, wiadomo każdy chwali swoje... W nocy jezdzić nie trzeba, klienci ładują w dzień i tak też jeżdżę. Co do benefitów to jest ubezpieczenie grupowe i chyba tyle. A to co mogą zaoferować to normalną atmosfer... ja się spotykałem z różnym traktowaniem spedytor-kierowca, firma- kierowca. Tutaj jest normalnie jak powinno. Wiadomo swoje robić trzeba i nikt nie głaszcze, ale nie ma wyzysku i patrzenie na kazda minute postoju.
    Andrzej

18.03.2024 15:25

to tak konkretnie z czym się poprawiło?
    Zbyszek 74

07.09.2023 19:07

Patrząc na wpisy troche dziwią mnie opinie ,ze stawki po 6000zł. Nie ukrywam, ze bałem się do nich przyjść ale znajomy mnie namówił, mówił ,że to co piszą to bzdury. I jestem mile zaskoczony. Pierwsza wypłata 9200zł druga wypłata 9600zł. Całość na konto 10ego. bez obcinania za jakieś dziwne rzeczy. Nie ukrywam , ze miałem obawy ale póki co polecam. Co najważniejsze. Zjazdy tak jak umówione. Na wstepie pytali mnie czy chce zjezdzać co weekend ale na 2 dni nie wiecej czy co 2gi weekend ale wtedy 4 dni w domu. Na ten moment są słowni. Polecam. Zbychu
    Kozik

13.09.2023 17:44

No to oczywiście masz się czym chwalić jesli chodzi o zarobki w takim systemie - ręce opadają...

13.09.2023 22:01

Jeśli zarobki 9200-9600 "na rękę" za miesiąc jakby nie patrząc ciężkiej pracy kierowcy uważasz "KOZIK" za niewystarczające to zatrudnij się tam, gdzie zarobisz więcej.
    Mikołaj

20.03.2023 18:03

Firma szuka kierowców obiecuję kokosy a nie mają roboty coraz więcej kierowców się zwalnia bo dostają po 4 tys wypłaty za cały miesiąc pracy. Odradzam

Scorp/ice

02.06.2025 00:06

Bo ,,La Magra,, nie obrjrzał ? Lub mówi / pisze o pracownikach w stałej lokalizacji naza i inne pociski kadrowych?? Gdzie byłby potrxebnuly wykaż osób które przy obecnej ilości? Zatrudnionych ! A kadrowe mogły by zobaczyć oskarżenie! Na działanie na szkode6 firmy ! Poprzez sztuczne stanowiska pracy !! W meta 60 k zwolnili z dzbia na dzień ! Jak coś! Pacaniki i tyle lun tzw matki Polki ! Święte rozlepione krowy ! Które bywają wręcz przeźroczyste bo (usunięte przez administratora) niemmogą doleczyć

Scorp/ice

02.06.2025 00:08

Czymam za słowo ! Pozdrowienia z Sycyli ! Sycylijczycy mają lepszy kontrwywiad! Jak coś !

Em

29.03.2025 19:55

Polecam firmę jako pracodawcę. Pracuje już 6 lat. Wszystko zawsze poukładane. Jak ktoś chce pracować to można zarobić fajne pieniądze między innymi jako spedytor, handlowiec czy kierowca. Firma daje duże możliwości rozwoju. Pracodawca uczciwy, kasa zawsze na czas. Firma ma siedzibę w Sławkowie gdzie jest wszystko na miejscu : parking, serwis, tankowanie pojazdów, okręgowa stacja kontroli pojazdów, myjnia, administracja. Antrans to Firma, która długo już istnieje na rynku, ma bardzo duzo sprawdzonych i wypłacalnych klientów. Porządnie weryfikuje firmy z którymi współpracuje. Polecam zarówno dla doświadczonych pracowników z bogatym cv jak i dla młodych osób które dopiero zaczynają pracę w transporcie.
    Eryk

05.03.2025 06:34

Ktoś pisał o starym aucie na start. Kiedy można liczyć na coś lepszego? I co z podwyżkami?

28.03.2025 11:20

Dzień Dobry, Na początek kierowca dostaję od nas DAF XF 480KM 2018r rok lub MAN XG 480 KM2019 rok , oba w wysokiej kabinie. Po okresie 3 miesięcy wsiadamy w nowsze auto. DAF XG 2022r. Ponadto w drugiej połowie roku odbieramy 20 nowych SCANI S 560. Zapraszamy:)
    Krzysztof

28.03.2025 08:50

Pracuje od niedawna w tej firmie . Na obecną chwilę nie mam problemów, ani z mechanikami ani z spedycja . Gdy potrzebowałem wcześniej zjechać , nie było problemu z ugadaniem się z spedytorem . Nie było problemów , ani z przestojami ani z brakiem frachtów .
    Prezes

20.03.2025 19:05

Omijać szerokim łukiem. Placa 13% z frachtu dla kierowcy, gdzie jest to wyraźnie zakazane. Nie placa pakietu mobilności. Do tego jak się zwalniasz albo dostajesz minimalna krajowa albo takie obciążenia, że nie dostaniesz nic.
    Gajny

31.01.2025 15:17

Pracowałem 3 miesiące, nie przedłużyłem umowy ze względu że muszę być więcej w domu. Minus pracy taki że ciężko coś zaplanować i to też był mój główny powód dlaczego nie przedłużyłem, co do kasy to nie miałem problemów ale też nie mogę się wypowiedzieć dokładnie bo siedziałem tydzień ponad na L4 a zaraz potem były święta. Kasa na czas. Auta zadbane. Ogólnie atmosfera w biurze na plus, powiedziałbym rzadko spotykana w Polsce. Na plus jeszcze fakt że nikt nie zawraca 4 liter dlaczego pojechałem tam, a nie tędy jak to bywa w innych firmach, czy też ile pauzy wykręciłem, bo już powinienem na 9.01 girteke lewym wyprzedzać. Gdybym mieszkał bliżej to bym zmienił system zapewne i zostałbym ale tak trochę za daleko.
    Piotrek

11.10.2024 06:38

Pracuję w Antransie już rok to to mogę coś napisać. Główne trasy odbywają się na kierunku Polska -Włochy. Samochody zadbane. Trudno żeby było inaczej, bo warsztat jest na miejscu. Są również czyste, myjnia też jest na miejscu. Spedytorzy są w porządku. Kiedy jest jakiś problem odbierają telefon nawet po godzinach pracy. Pan Łukasz to niezwykle sympatyczny i wyrozumiały człowiek o wielkim sercu. Idąc po wypłatę zawsze jestem mile zaskoczony. Proszę go szanować Panie Ireneuszu, bo drugiej tak oddanej osoby pan nie znajdzie.
    Kierownik kierownicy

23.11.2024 08:30

Jak ktos chce robic to zarobi, moja srednia odkad sie przyjalem do firmy w 2024r to okolo 10300zl w tym urlop, także ktos kto ma dwie lewe rece do pracy, nawet jesli by mu dawali 25tys bd mowil ze nie oplaca sie (usunięte przez administratora)z fotela ruszać

Oferty pracy - Antrans Group Sp. z o.o.

Praca Kierowca C+E (k/m/d)

Chorzów

Praca Kierowca C+E

Sandomierz

Kierowca C+E (k/m/d)

Olkusz

Mart

11.06.2024 14:40

Czy warto jeździć na Szwajcarię na umowie o pracę..tylko nowy zestaw Pozdrawiam Mart
    Gruby 79

18.05.2024 18:12

Nie ma czym sie chwalić ale u byłego pracodawcy mam 2 zaległe wypłaty. Chciałem być lojalny, pracowałem tam 6 lat, ale rozsądek zadecydował.... Tutaj pracuje 4ty miesiąc. jeżdże na Szwajcarie , mialem powedziane ze od poniedzialku do piatku i tylko 2 razy zjechałem w sobote. Wyplata od 9500 do 10000zł wszystko na konto na 10tego. Firma wydaje sie ułozona, wiadomo są też minusy jak wszedzie , maja 100 aut wiec dziwne procedury, ale idzie sie przyzywczaić.

28.11.2023 01:11

Pisał ktoś, że kasa na konto wpływa cała, i bardzo dobrze. A można coś wiedzieć, ile zarobi spedytor na B2B? Bo ogłoszenie jest w sieci, ale bez konkretów. Do tego bym też chciał wiedzieć, ile z tego idzie u was na opłaty, a ile wam zostaje. Nigdy wcześniej z taką umową do czynienia nie miałem.

10.01.2024 16:30

Rozumiem. A spedytor też pracuje u Was w oparciu o b2b, czy może mieć umowę o pracę, jeśli mu na tym zależy?

10.01.2024 19:22

Można pracować na UoP oraz na B2B

06.01.2024 04:36

Specjalista ds. kadr i płac to właściwie na jakiej podstawie ma ustalane zarobki, czy będzie bardziej tej dolnej granicy 6000 czy 10000 (takie w ogłoszeniu znalazłam), chodzi o to doświadczenie, które tam też wymienili? Czy o coś innego, orientuje się ktoś z Was? Byłbym wdzięczny, jak ktoś napisze.

09.01.2024 10:28

Widełki wynagrodzenia powiązane są z doświadczeniem Kandydata i jego kompetencjami zawodowymi. Im więcej Kandydat potrafi zrobić samodzielnie tym wyższe wynagrodzenie może otrzymać. Jeśli dopiero musi posiąść pewne kompetencje np poprzez udział w szkoleniach (płatnych przez pracodawcę) to jest oczywiste, że jego wynagrodzenie będzie niższe
    Johny112

22.12.2023 17:03

Pracuje 3ci miesiac, koncem roku konczy mi sie umowa i napewno przedluze. co weekend w domu mniej niz 9 tys na reke nie zarobilem. Na swieta zjechałem. Klamot umyty. Wesołych Świat:)

07.12.2023 14:13

07.12.2023 15:17

Potwierdzam - stawka 420 PLN za dniówkę liczoną jako 24h tak jak trwa doba z uwzględnieniem obowiązującego czasu pracy i czasu jazdy. Potwierdzam wyjazd w niedzielę wieczorem i powrót w sobotę rano - takie sytuacje mają miejsce. Potwierdzam, że kierowcy/pracownicy przychodzą/odchodzą jak w każdej firmie. To nie (usunięte przez administratora) przymusowej - musi być obopólna chęć współpracy. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem NAWET UKRAIŃCY - dla nas przedstawiciel każdej narodowości jest tak samo ważny i jest traktowany w ten sam sposób. Jeśli SPRO masz problem z akceptacją tzw. "innych" to na to jest kilka określeń i takich postaw w Antrans się nie pochwala.
    Saszka84#

26.11.2023 08:21

Firma OK, roboty mają sporo. Zatrudniłem sie 3 miesiące temu, bo tam gdzie pracowałem jazda była pod spedycją. A wiadomo ,że jak jazda pod spedycja a roboty mniej to zjazdy już nie były jak sie umawiałem. Tutaj mają 2 systemy: co weekend w domu albo co drugi ale chyba wtedy wiecęj wolnego dają. Nie pytałem dokładniej bo mnie interesuje każdy weekend i tutaj tak mam. Rozmawiałem z innymi kierowcami którzy tutaj pracuję i faktycznie zjazdy są tak jak się umawiają. Co do kasy też tak jak umówione. Kasa cała na konto.

Kontakt - Antrans Group Sp. z o.o.

Wspólna 1C 32-300 Sławków

NIP:6372193748

Branża główna: Transport i spedycja
    Szofer

13.11.2023 13:41

Koledzy widziałem że szukają kierowców na Szwecję podpowie ktoś czy warto ?
    Szofer

14.11.2023 20:38

Zależy jaka Szwecja, ja jeździłem max 300 max 500 km od portów czy to Ystad czy Karlskrona i w zasadzie jak wyjeżdżałem w poniedziałek i w czwartek już byłem w Polsce, Czechy Słowacja Węgry były by w porządku, jeśli w tygodniu będzie opcja zjechać do domu, na przykładnie w pn ładuje, wtorek zrzucam i ładuje powrót środa zrzucam w pl idę do domu i czwartek drugie kółko
    Tyranozaur

27.09.2023 12:47

Witam, czy jest w Antransie możliwość pracy na podwójną obsadę? Jeśli tak to jakie na chwile obecna zarobki w podwojnej obsadzie? Jak wygląda praca w Antransie? Czy auta przypisane do załogi? Jakie systemy?

04.10.2023 19:38

Dzień dobry. Tyranozur, obecnie nie realizujemy transportów gdzie wymagana jest podwójna obsada. Wykonujemy transporty głównie na terenie UE ze szczególnym uwzględnieniem Włoch, Austrii, Szwajcarii ale również Skandynawia, Kraje Bałkańskie, Kraje Bałtyckie i nasi najbliżsi sąsiedzi Czechy, Słowacja. Generalnie pojazd jest przypisany do kierowcy
    Seba12

18.08.2023 13:29

Pracuje jest, OK.

14.07.2023 19:00

Polecam, stabilna firma z ugruntowaną pozycją na rynku.
    Łucja

07.02.2023 20:53

Firma wrzuciła niedawno ogłoszenie na księgową i zastanawiam się czy nie aplikować. Jednak z tego co widze to preferują kontrakt b2b. A jakąś inną formę zatrudnienia da się wynegocjować? Poza tym na dobre zarobki można tu liczyć?
    Łukasz

23.02.2023 12:07

Prosze o kontakt telefoniczny pod nr 668437679
    SEBA

26.08.2022 12:52

Wie ktoś może czy potrzebują kierowców na Włochy?

29.08.2022 15:28

Witam, tak w tym momencie prowadzimy rekrutacje. Prosze o kontakt bezpośednio na mój nr.668437679. Zapraszam do kontaktu. Łukasz.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Antrans Group?

Kierowca

26.07.2022 19:44

Koledzy wiecie może coś na temat pracy na krajowce czy ewentualnie Czechy Słowacja Węgry jak to wygląda czy cały tydzień w budzie czy w tygodniu idzie zahaczyć też o dom na pauzę ? Z góry dzięki

27.07.2022 09:38

idzie ale nie zawsze.
    Kierowca

28.07.2022 09:59

Dziękuję. ????
    Tadek

11.02.2020 14:05

Czy kierowcy musza mieć duże doświadczenie w tej branży?
    Daniels

12.08.2020 14:39

Przyjmują kierowców do przyuczenia za najniższa krajowa.

23.08.2021 16:07

Głównie zatrudniamy kierowców z doświadczeniem i wyłącznie z udokumentowaną historią pracy. Dajemy również szanse osobom bez doświadczenia, w takim przypadku pierwsze trasy wykonywane są w podwójnej obsadzie pod okiem doświadczonego kierowcy.
    początkujący

27.04.2019 11:56

Witam pytanko do kierowców pracujących w firmie . Jak wyglada sprawa bez doswiadczenia ile czasu w podwójnej sie jezdzi , jaka kasa na przyuczeniu itp. czy weekendy w domu tak jak mowia ? z góry dzieki za info i pozdrawiam :-)

Zostaw merytoryczną opinię o Antrans Group Sp. z o.o.