Tvilum Poland Sp. z o.o.
2 56 6 1

Opinie o Tvilum Poland Sp. z o.o.

Agnieszka

@Gabi a czy możesz rozwinąć swoją myśl i napisać co konkretnie sprawia, że polecasz pracę w Tvilum Poland? Co lubisz i co Ci się podoba? Jakie są warunki zatrudnienia oferowane przez pracodawcę? Jeżeli napiszesz więcej szczegółów, będzie to ważna wskazówka dla osób poszukujących pracy.

Koszka
@Agnieszka 13.08.2018 13:27

Tak były obiecane złote góry już na etapie rekrutacji Po rozpoczęciu pracy i otrzymaniu umowy warunki juz byly zmienione

Agnieszka
@Koszka 20.09.2018 04:43

Jestem ciekawa tych rozbieżności pomiędzy tym, co było obiecane podczas rozmowy kwalifikacyjnej, a zapisami umowy. Czy różnice wystąpiły w szerokim zakresie? Rozwiń proszę swoją wypowiedź. Dzięki temu, osoby chcące podjąć pracę w Tvilum Poland, będą miały większe rozeznanie odnośnie tego, czego mogą się spodziewać.

Jerzy

Na podwyżkę trzeba sobie zapracować. Niestety opinie na temat pracy wystawiamy sobie inną niż pracodawca!!

cola
@Jerzy 01.08.2018 09:58

Popieram Jerzego !

Koszka
@Jerzy 01.08.2018 09:58

Pracownicy po 2 latach chyba się wykazali A dostali tylko 150 co kwartał za niechorowanie ???? plus to po krajowa podskoczyla

Gabi

Polecam Wszystkim. Praca w tvilum to czysta przyjemność.

Koszka
@Gabi 31.07.2018 19:10

No jak się styropian do kartonu wydadzą 8 H albo w biurze pracuje

anonim

(usunięte przez administratora)

Pozytywny

Jestem pracownikiem Tvilum więc też mam swój pogląd o niej.Firma młoda w trakcie organizacji.Część pracowników nastawiona pozytywnie na pracę(w szczególności ci nowi),część starszych co pracują od jej początków frustraci.Uważają się za naj,naj,naj, nie zauważając że mają z samooceną wielki problem.Nowych traktują jak nienadających się do pracy-przecież oni są naj,naj, a nie ten nowy.Frustraci pracują w Tvilum jakby odbywali tu nakaz sądowy zapominając ,że sami tu przyszli i prosili o pracę.Nic im się nie podoba.Sądzę ,że gość który pracuje już w którejś firmie z klastra i sapie dalej ,błędy musi zauważać w sobie.Nie można wykonywać pracy której się nie cierpi.Co do brygadzistów....wykonują swoją pracę do jakiej zostali zatrudnieni.Mają zakres czynności i obowiązków w których jest też dbanie o ład ,porządek i dyscyplinę a to wielu nie pasuje.Skończyły się fajki,gdzie i kiedy się chce,telefon gdzie i kiedy się chce,herbata gdzie i kiedy się chce.Stąd frustracja.Firma wprowadza 5S osoby nie znające z życia ładu, porządku,samodyscypliny mają z tym wielki problem i albo powalczą z samym sobą albo zaakceptują zmiany.Wynagrodzenie-fakt mogło by być wyższe (operatorzy mają dość skomplikowaną pracę,wymagającą wiedzy i umiejętności)choć wiem ,że w klastrze meblowym jest porozumienie narzucone przez Krono co do wynagrodzeń i to wiąże kierownictwu ręce.Sądzę ,że to się powinno zmienić.Teraz do frustratów nie wnoście do firmy swoich problemów osobistych mam nadzieję ,że złożyli już wypowiedzenia lub je złożą.Przecież wy się w tej firmie męczycie a przy okazji plujecie na nią w koło,a być może to nie jest miejsce dla was,choć osobiście sądzę ,że gdzie nie pójdziecie sapać będziecie tak samo.Tu trzeba chcieć pracować,a potem spokojnie rozmawiać z szefostwem o kasie.Ogólnie firma ok ze swoimi plusami jak i minusami. Pracowici ocenią ją pozytywnie ,lenie -frustraci oplują,ale tak jest chyba wszędzie.Wszędzie lepiej gdzie nas nie ma dopiero życie weryfikuje rzeczywistość.

Koszka

Mówisz że sami frustraci hahaha nawet im się nie dziwię byli oszukiwani od samego poczatku i dalej tak jest. Nowy pracownik ma taka sama stawkę jak operatorzy po 2 latach pracy i nie dziwię się że za friko nie chcą szkolić nowych.

bolo

Niedługo... nastąpi namaszczenie na brygadziste...:)

Agnieszka

@Analnywojownik To dobrze, że postanowiłeś wziąć udział w dyskusji o pracodawcy, jakim jest Tvilum Poland. Inni użytkownicy będą Ci za to na pewno wdzięczni. Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że główny problem stanowi dla Ciebie brak podwyżek - a czy na etapie pospisywania umowy była o nich mowa? Jak długo tam pracujesz?

Agnieszka

@?? @Zosia Dziękuję za to, że postanowiliście się wypowiedzieć na forum, ale Wasze wypowiedzi są nieco zdawkowe. Może zatem je rozwiniecie? Dlaczego konkretnie nie polecacie pracy w Tvilum Poland? @Dawid Na pewno masz trochę racji - w takim razie może Ty wypowiesz się w sposób merytoryczny o tym pracodawcy? Inni użytkownicy forum byliby Ci za to wdzięczni. @77773 Tobie również dziękuję za wyrażenie swojego zdania o Tvilum Poland. Z Twojej wypowiedzi wynika, że praca tam ma swoje minusy, ale i plusy. Jak myślisz - czy będzie ona odpowiednia dla osób poszukujących swojej pierwszej pracy?

77773

Roboty dużo obowiązków i stresu a płaca minimalna. Bez nadgodzin niezarobisz i nie utrzymasz rodziny ani kredytów. Trzeba się prosić kierownika o nadgodziny śmiech na sali. Jeden drugiego podpierdziela a kierownicy uwielbiają dupolizusow co nic nie robią. Ale święta wolne i urlopy normalnie nie to co w krono świątek piątek. Jedyny szef Duńczyk normalny gość który niewywiązanie się.

niki
@77773 05.06.2018 22:48

To idz pracuj do gsu jak ci ciężko bo tylko płakać potraficie nigdzie nie zarobisz bez nadgodzin tylko lamusy sobie nie radza i narzekają najlepiej odwalic 8 godz zarobić 3,5 tys na rękę haaa gdzie wy żyjecie myslicie że Duńczyk to zaraz bedzie placil niewiadomo ile najpierw wypracuj sobie stawkę a potem mozesz zawalczyć o kase

Analnywojownik
@niki 06.06.2018 11:56

To jest właśnie odpowiedź dlaczego więcej ludzi się zwalnia niż zatrudnia ogólnie podwyżka tam nie istnieje maksymalnie dostaniesz (usunięte przez administratora)i ciesz się że w ogóle dostajesz te parę groszy dobrze (usunięte przez administratora)

Dawid

Jeśli ktoś chce napisać o firmie źle to zawsze znajdzie powód!!

Agnieszka

@xxx, a jaka atmosfera wśród pracowników? Jest dobra? Pamiętajcie, że udzielając merytorycznej odpowiedzi pomagacie innym osobom zainteresowanym pracą w firmie Tvilum Poland . Chce ktoś się podzielić swoją opinią?

??
@Agnieszka 08.05.2018 16:37

Nie polecam

Zosia
@Agnieszka 08.05.2018 16:37

Nie polecam faceci stoja a kobiety robia

Xxx

Jestem pracownikiem tvilum jesli chodzi o zarobki to lipa troche... Robota nie łatwa, spora odpowiedzialnosc...

Kolega

Koledzy po fachu powiem tyle w krono to tez nie jest złota robota bo system cztero zmianowy i praca w święta to nic miłego jednak u nas jest to chociaż wynagradzane finansowo dla przykładu za 4 zmiany jest tylko (usunięte przez administratora)złotych dodatku a za 3 jedyne (usunięte przez administratora)i oczywiście premia tutaj zaczyna się od ok (usunięte przez administratora) złotych. Powiem tylko że brakuje ludzi, również przyjmują młodych na operatorów jednak jest jakaś różnica w stawkach pomiędzy młodym a doświadczonym pracownikiem a z tego co rozmawiam ze znajomymi od was to wynika, że wszelkie obietnice duńskiej firmy przed jej otwarciem poszły na dno jak jej oddziały w Danii, czyli kolejna zagraniczna firma przyjechała do polski łapać w siatkę murzynow. Pozdrawiam

Administrator

Czy jakiś pracownik firmy Tvilum Poland Sp. z o.o. chciałby zabrać głos w sprawie zatrudnienia tam?

Roman
@Administrator 16.03.2018 08:36

Ja pracowałem. Potwierdzam negatywne wpisy

AST
@Administrator 16.03.2018 08:36

Odpowiedzialność i wymagania stawiane przez kierownictwo są niewspółmierne do wynagrodzenia.

AST
@Administrator 16.03.2018 08:36

Odpowiedzialność i wymagania stawiane przez kierownictwo są niewspółmierne do wynagrodzenia.

Przemo

Jeśli ktoś mówi że gorzej jak w Krono to chyba nigdy tam nie pracował, Polecam Tvilum...

szpecu1

Byłem niedawno na rozmowie kwalifikacyjnej. Rozmowę prowadził kierownik w tej firmie Tvilum, a nie pracodawca czy rekruter. Obiecywał, że skontaktuje się w Poniedziałek a to już wszystko mija. Zero kultury do człowieka, a żyję na własnych rachunkach w własnym domu. Nie polecam tej duńskiej firmy. Porażka

niezły gość

nie polecam ,(usunięte przez administratora) ciągle mało, szans na podwyżkę - brak (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Tvilum Poland Sp. z o.o. - Szczecinek

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tvilum Poland Sp. z o.o.