Przebieg rekrutacji
Mam wieloletnie doświadczenie w branży. Pierwszy raz spotykam się z tak ogromnym rozczarowaniem i brakiem profesjonalizmu! Panie od HR i Dyrektor po 1wszym etapie rozmowy (godzinnym) każą przeprowadzić pełen audyt na jednym ze sklepów firmy kaes(min 2 godziny), gdzie poswieczas swój czas, własne środki na dojazd itp. Następnie każą przygotować prezentację na 40 minut. (kilka dni na dopracowanie merytoryczne i wizualne).Poświęcasz mnóstwo czasu, zaangażowania, wypadasz idealnie w punkt, ponieważ znasz zagadnienia, pracowales/as wcześniej na takim samym systemie, masz bogate doświadczenie, wiedzę, zdolności praktyczne których szukają. Nie dajesz wygórowanych oczekiwań, ponieważ naprawdę chcesz nawiązać współpracę, mając jednocześnie świadomość jak dobrze przeprowadziłeś/as i przygotowales/as wyznaczone zadania.
Po czym w odpowiedzi dowiadujesz się, że Panie zdecydowały się na "wewnętrznego kandydata"... Jest to tak żałosne i nieprofesjonalne, że brakuje jakichkolwiek słów. Skoro wybierają "wewnetrzego kandydata" , może już z góry ustalonego?!..to po co robić całą tą szopkę z audytami i prezentacjami. Szanujcie siebie i innych ludzi, niestety przy takim podejściu nie wróżę sukcesów tej firmie. Skala absurdu i zażenowania została przekroczona. Odradzam bardzo!
Pytania
Rezultat: