POLTHERMO Jan Thomsen

Szwecja

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 425 ocen.

POLTHERMO Jan Thomsen
1 425 6 1

Opinie o POLTHERMO Jan Thomsen

Szymon

Witam jako że że jestem początkującym kierowca a firma ta jezdzi po Skandynawii mam pytanie jak to wygląda w praktyce szczególnie jazda po Norwegii zima ?

mleko
@Szymon 27.09.2018 10:54

Tak jak wszedzie indziej. Na gorkach wszedzie sie trzeba nawachlowac retarderem i uwazac. Mozesz pocwiczyc na landowkach w okolicach Kassel. Nikt Cie nie wysle bez doswiadczenia do Norwegi zeby Cie Wikingi wyciagaly z pobocza. Ale normalnie sie jezdzi. Opanujesz gabaryt i wyczujesz zestaw to jak osobowka.

mleko
@Szymon 27.09.2018 10:54

Nie peniaj ????

Karolina

@Szymon, czy jesteś początkującym kierowcą ogólnie czy właśnie zaczynasz swoją karierę w firmie PoLTHERMO Jan Thomsen? Co spowodowało, że interesujesz się tą firmą? Co szczególnego słyszałeś na temat tej firmy?

Karolina

@Rumburak, czy zechcesz wyjaśnić w sposób bardziej treściwy i merytoryczny co miałeś na myśli pisząc swój komentarz? Czy chodziło Tobie w tym o dysproporcję w otrzymywanych zarobkach jakie dostają pracownicy z różnych działów? Od czego to zależy?

Szukasz pracy?

Cezary

Witam mam pytanie odnośnie systemu w jakim pracuje się w firmie POLTHERMO, a mianowicie ile czasu się jeździ i na ile do domu się zjeżdża, jakie mniej więcej zarobki itp., jestem z Ełku z Warmińsko-Mazurskiego i trafiłem na ogłoszenie wyżej wymienionej firmy, z góry dziękuję za odpowiedzi

eM
@Cezary 03.08.2018 09:47

Wyjazdy do domu są w piątek, a powroty w środę. Do pracy idziemy w czwartek po południu lub wieczorem. W budzie 3 tygodnie, ale jeśli chcesz to możesz i 4. W święta nie pracujemy ale możesz zostać. Nie wiem jak zjazdy ciężarówkami do domu bo ja od ponad roku jeżdżę busem ale właśnie zjazdami zestawem i przelotem przez dom firma rekompensuje te krótki pobyty z rodziną. Busy pod dom więc nie trzeba stać na pompach aż się jedzenie rozmrozi na pompach. To fajnie. Zarobki od 6500 do 9000 złotych na rękę. W firmie mamy taką politykę, że nie możemy rozmawiać o zarobkach i to fajne bo nie czuje się jeden kierowca gorszy od drugiego ze względu na to, że ma 20 złotych mniej wypłaty.

Marek
@eM 16.08.2018 20:38

Czyli nie ma tam systemu 3/1 ,bo wyjazd w piątek,powrót środa to zaledwie 4-5dni w domu?

Rumburak
@eM 16.08.2018 20:38

W firmie nie rozmawiamy o pieniążkach bo jedni ćwiczą Szwecję i mają dietę lepszą,a drudzy jeżdżą za inne diety.Ot i cała filozofia.

Pracujacy obecnie i zadowolony
@Marek 18.09.2018 10:55

Ale wracasz na swoje auto,to jest i tak duzo,

Karolina

@kierowca , @eM, @Fan, @On On, widzę, że często udzielacie się na forum firmy POLTHERMO Jan Thomsen jednak podawane przez Was informacje nie są do końca jasne. Czy jako pracownicy tej firmy zechcielibyście napisać coś konkretnego na temat tego jak wygląda tam praca? Jaka panuje tam atmosfera i ogólne warunki pracy?

Fan

A co ze starym Sepkiem bo ploty ze noge stracil?czy student robi? Bylem z wami w zalodze ale to stare czasy pozdraeiam starych stg rzadzi

eM
@Fan 23.08.2018 21:52

Pan Krzysiek zachorowal, ale cala firma jest z nim calym serduchem. To troche osobiste, moze zadzwon i z nim porozmawiaj. Taka mala moja dygresja.

.........
@eM 24.08.2018 04:43

a czy wiesz co znaczy słowo DYGRESJA

anonim

(usunięte przez administratora)

kierowca

anonim, określ się czy jesteś -am czy -em!!! bo nawet odwagi podpisać się nie masz, ale oczerniać to łatwo Ci przychodzi! Pan Sławek atmosfery nie psuje!!! dokładnie każdy kierowca wie, kto jest głównym zwadem w firmie!!! każdy wie, że nie jeden z Was odszedł bo się dogadać nie mógł z tym drugim. ale oczywiście o tym nie napiszecie, bo wolicie wiadro pomyj wylać na dobrego człowieka! czemu tylko jak macie problem to idziecie do Pana Sławka o pomoc??? bo wiecie że ten człowiek wam pomoże, a (usunięte przez administratora) słuchawką! więc zastanów się jeden z drugim na drugi raz jak będziecie wypisywać kłamstwa na forum, a potem po pomoc lecieć do tego "złego"! ja pracuje w tej firmie już kilka lat i nigdy ze zjazdem nie miałem problemu. tylko trzeba się umieć dogadać po ludzku, a nie pisać na forum głupoty, a w oczy uśmiechać się że jest wszystko ok. I jak odszedłeś/aś z firmy, to ciesz się nowym miejscem, a nie żyjesz dalej życiem poprzedniej. chyba że wcale nie jest tak jak napisałaś/eś? a co do atmosfery to kierowcy sami sobie ją budują w firmie. także przestać chrzanić i weź się za robotę! i powodzenia w nowej :lepszej: firmie, gdzie z pewnością jeździsz przepisowo jedynie na swojej karcie!!! ;)

eM

Mylicie się. Ja się nie podlizuje. Może to błąd, może nie. Lechu jest (usunięte przez administratora) stary kierowca. Sławek też jest (usunięte przez administratora) Ludzie fajni. Jedni bardziej, drudzy mniej fajni. Ja też za wszystkimi nie przepadam, pewnie niektórzy i za mną nie przepadają . Albo przepadali. Ile ludzi tyle charakterów .

eM
@eM 16.08.2018 20:10

Usuniete przez administratora. Slawek i Lechu to normalni ludzie

On on

Hmmm... No to nie wiem co myśleć o tej firmie? Chciałem do nich dołączyć ale jakieś klutnie publiczne chyba mówią wiele o atmosferze w tej stajni. Z zewnątrz wygląda to nawet ale jajko ma zazwyczaj ładną skorupkę a w środku może być zbuk. Szkoda

eM
@On on 21.08.2018 17:31

Zalatwiaja sobie jakies prywatne sprawy w takich miejscach. Uderzaj, sprawdz. Krzywdy Ci nikt nie zrobi

kierowca
@eM 24.08.2018 04:39

widocznie te prywatne sprawy mają wpływ na sprawy zawodowe. skoro tak piszą.

kierowca

zgadzam. sie z tobą

Eryk

Może nie nadają się do pracy i dlatego muszą odejść?

eM
@Eryk 23.07.2018 11:16

Być może. Ty na pewno się nadajesz. Naucz się najpierw jeździć

Radek

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach? Czy jakieś dodatki do pensji macie?

Sołtys

Cały czas piszę o polthermo,może nie dosłownie ale zainteresowani wiedzą o co chodzi. Ja pracowałem,pracuję i mam nadzieję pracować dalej w firmie Polthermo. A tego pseudo kierowcę (Nawet nie wiedział jak koło zmienić,i gdzie się lewarek podkłada,to w Poltermo się tego nauczył) firma się pozbyła, bo się pokapowała że to Kapuś i za chwile będzie robił we własne gniazdo. Dowodem są jego ostatnie wpisy pod moim adresem.Tacy jak on i jemu podobni psują wizerunek tej firmy i atmosferę w niej. Moim zdaniem firma Polthermo to firma która płaci godziwe pieniądze, za nie zbyt wymagającą pracę kto chce to daje radę. Jest pare minusów ale przewaga na plus.Nocne rozładunki ale dla mnie to nie jakiś wielki problem. Pałzy przeważnie na brązie, prysznic,pralka,suszarka kuchenka,kierowca nie musi walczyć z własnym zapachem w kabinie,na dzikusie. Spedytorzy nie pałają do siebie miłością, ale to nie muj problem,ja się dogaduje. Firma nie obciąża finansowo pracowników, a nie jedno krotnie powinna nie dbają o interes firmy i sprzęt "Naczepy".Nawet Lukas ( Ja p....le jakie zje....ne imię jak można skrzywdzić tak dziecko, czasem nie powielaj tego błędu jak kiedy kolwiek uda ci się mieć syna. Ja osobiście w to nie wierzę) nie poniósł ,nigdy odpowiedzialności a powinien.Właściciel to normalny człowiek nawet kapuśiom daje szansę a powinien tępić w zarodku. Polska szefowa w stosunku do mojej osoby,zawsze miła i stara się pomuc "może się rozjaśnić).Biuro O.K pozdrawiam,cusz więcej? Przede wszystkim pieniądze są na czas i nie małe. Trochę mało w domu ale cusz taka praca.(mam do kogo wracać nie muszę odwiedzać agencji jak kolega L). Jeśli chcesz uczciwie pracować, i normalnie zarabiać to zapraszam chętnie pomogę. Jak masz 2 lewe i liczysz że na cudzym grzbiecie się dorobisz to daj sobie spokój kolegami napewno nie będziemy. To tyle (Ale myślę że do koleszki L-Profesor po maturze w owczej skurze jeszcze mi daleko).To jest moja opinia o firmie POLTHERMO Jan Thomas. Za błędy przepraszam to wina klawiatury, i lenistwa,więcej grzechów nie pamiętam za wszystkie żałuję. Wszystkich normalnych z Poltcherno pozdrawiam. Lizusów i KGB nie. Merytorycznie?

Lukas
@Sołtys 16.06.2018 17:43

Co ty wg sobą reprezentujesz taki jestes odważny podając tylko nick. Teraz to nie problem po IP dojść kto pisze na wniosek Sądu administrator portalu udostępni te dane cierpliwie poczekam aż zapłacisz za te wszystkie słowa...na takich jak ty są właśnie Sądu urzędy itp instytucje. Myślisz że jesteś bez karny....to myśl tak dalej

Lukas
@Sołtys 16.06.2018 17:43

Trzeba było się wczesniej zastanowić co piszesz myslisz ze będziesz innych obrażał i nic Cię za to nie spotka...ja nie będę Ci groził są lepsze sposoby żeby załatwić takich ludzi .jak przyjdzie Ci zapłacić w Sądzie to następnym zarazem zastanowisz się zanim coś powiesz...

Lukas

Nigdy się za kierowcę nie uważałem i nie uważam tak dla twojej wiedzy ...i nie mam problemu żeby się do tego przyznać

Sołtys
@Lukas 16.06.2018 20:15

No widzę że robisz postępy .To po kiego wała przylazłeś do firmy i narobiłaś smrodu ? Czytaj szefie szefie a oni tacy nachalnie byli,tylko ja taki porządny. Oni wytrzeźwieli zrobili robotę a ty zostałeś kim? Żeby nie było że Ci ubliżam. Co sobie myślałeś ?że będziesz lepszy jak starsi od ciebie stażem. Jak nie czujesz się kierowcą to bąć kim tam się czujesz ić swoją drogą. O ironio!! ludzi Twojego pokroju przewinęło się tylu że ciężko zliczyć. A tak apropo muj pierwszy wpis nie był skierowany do ciebiw. Wpie...łeś się między tryby a teras masz żal do garbatego że ma dzieci proste.

Nos
@Sołtys 16.06.2018 17:43

Sołtys. Wyczuwam w tobie dziwną woń. Za dużo błędów popełniasz.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

anonymous
@Zainteresowany 11.07.2018 19:28

prowadzi, także śmiało pisz! ja polecam jak najbardziej!

Zbychu
@Zainteresowany 11.07.2018 19:28

Takie firmy zawsze prowadzą rekrutacje cały rok.Jeden przyszedł nastepny odszedł.Tylko dlaczego odchodzą?

anonymous
@Zbychu 19.07.2018 20:16

spytaj się takich jak ty! co zmieniają firmy jak rękawiczki! macie za duży wybór i miodu w d**e szukacie! nikt Wam nie dogodzi. ja trzymam się jednej i dobrej firmy i w życiu sobie radzę, stać mnie na to co chce!

blynica Japonica i juz
@Zainteresowany 11.07.2018 19:28

Raczej jest komplet, ale zadzwon i zapytaj

Liiis

Jak teraz placą ????

Don Korleone
@Liiis 03.07.2018 11:19

Grubo i tlusto jak zawsze. Uczciwie bez zmian. Podstawy podniesione w tym roku. Od 6500 do 9000. Stazowi i dobrzy kierowcy i pracownicy solidniej nawet. Swieta premie extra z tysiak, nie chcesz nie zostajesz nikt Cie nie trzyma. Umowa o prace. Dojazdy busem firmowym spod domu bez zadnych zwrotow za paliwo. Busa tankuje szefu. Nie ma jednej stawki, to bardzo uczciwe. Jestes dobry, pracowity, dbasz o powierzony sprzet i nie kradniesz to zarobisz . Stawki tez rosna wraz ze stazem. Proste i uczciwe

Don Korleone
@Liiis 03.07.2018 11:19

Na reke juz.

T.S =) mnie tez podasz?

Biedny bucik... nikt go nie chce to po sadach bedzie biegał. Za duzo wolnego czasu... Kasa od tatusia. Nieudacznik ;)

Sołtys
@T.S =) mnie tez podasz? 23.06.2018 20:03

Próbujesz coś wzniecić?

Sołtys
@T.S =) mnie tez podasz? 23.06.2018 20:03

Zastój w temacie ? nic się nie dzieje?. Nie pisałem nic o bucie też go znasz?

Lukas
@T.S =) mnie tez podasz? 23.06.2018 20:03

Jak będzie taka potrzeba ....i kwota to wyciagnięcia od Ciebie za obrażanie odpowiednio opłacalna...myslisz w jakim celu się idzie do Sądu żeby z takich jak ty ciągnąć kasę....

Sołtys
@Lukas 26.06.2018 20:51

T.S=) to Karolina,na bank,szczuje.

nick

aaaa ja myślę że małego to każdy wie, co masz!!! nawet minimalnego!!!!!

Karolina

@Polthermo, współpracuję z serwisem gowork.pl i jestem moderatorem tego forum. Aktywnie uczestniczę w dyskusji prowadzonej przez jego użytkowników, ponieważ należy to do moich obowiązków jak i m.in. pilnowanie merytorycznego toku dyskusji. W związku z tym, ponownie proszę Was o zamieszczanie tylko wpisów dotyczących POLTHERMO Jan Thomsen jako pracodawcy.

Karolina

@Lukas @Sołtys na zagrodzie, czy moglibyście zacząć respektować przeznaczenie tego forum i osoby, które je odwiedzają? Dyskusja na temat inny niż o POLTHERMO Jan Thomsen jako pracodawcy powinny znaleźć się w innym miejscu. Jeżeli jesteście w stanie podzielić się swoim doświadczeniem będącym wynikiem Waszej współpracy z tą firmą, to proszę Was o zapełnianie ten wątek wyłącznie merytorycznymi wpisami o niej.

Polthermo
@Karolina 15.06.2018 18:01

Pani Karolino, a czemu Pani sama podjudza do komentarzy, skoro sama zdaje sobie Pani sprawę jakie one tu są!!! to celowe działanie??? bo moim zdaniem tak!!! kiedy następuje tylko cisza na forum, natychmiast pojawia się Pani komentarz. chce Pani zmienić branże, że tak się interesuje naszą firmą?

anonymous
@Polthermo 20.06.2018 12:44

Trafna uwaga :)

Sołtys
@Karolina 15.06.2018 18:01

Karolinka to taka m....? kusicielka,ale spoko, jeszcze w zielone gramy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojewoda

Chyba do szkoły miałeś pod górkę. Polecam zapoznać się ze słownikiem ortograficznym. Nie wstyd Ci, że w tak krótkim poście zrobiłeś tyle błędów, poza tym to co piszesz to jakiś bełkot

Lukas

Miałem to samo zasugerować koledze.... widocznie edukację zakończył na gimbazie...

Lukas

Co to za słowo „rospoczyna”

Lukas

Sołtys może wpadniesz do Gdańska pożyczę Ci kilka książek to podniesiesz swój poziom edukacji....

Sołtys na zagrodzie
@Lukas 13.06.2018 21:16

Dziub Dziub dzień bez dziubania to dzień stracony.W Gdańsku to i tak tylko bilet do Gdyni można kupić patałachy. To koniec jest układów czas na zacier. Do roboty jb-matoły.

Sołtys na zagrodzie
@Lukas 13.06.2018 21:21

Myjka i szczotki pogrążył się w rozpaczy

Sołtys na zagrodzie
@Wojewoda 13.06.2018 10:55

Czy kolego będziesz tak dobroduszny i wyszczegulnisz mi te błędy postaram się poprawić. Przeczytaj post "Pracujący dalej" Matoł wali byki w każdym zdaniu ale to nie bełkot to idiota, ale nasz choć by łgał to pewnie prawda

Lukas
@Sołtys na zagrodzie 14.06.2018 01:34

Jak osiągniesz mój poziom wykształcenia i poświecisz tyle lat na edukację to dopiero możemy prowadzić konwersację...nieuku bez szkoły.....

Sołtys na zagrodzie
@Lukas 14.06.2018 09:52

Fiu fiu jakisz to kolega wyuczany. Widać tata nie poskompił,na edukację ale zapomniał nauczyć że donośicielstwo jest be. Czekaj, czekaj chyba trybie? To ty jesteś ten Idiota ktury dostał z firmy kopa? A kop taki był uczony że zabolał z jednej strony. Ale jeszcze nic straconego pracuj nad powrotem,my szczotki tęsknimy a karher rospacza i nie wie kto mógł by go jeszcze tak zmolestować jak ty.

Lukas
@Sołtys na zagrodzie 14.06.2018 23:04

Jest takie słowo jak „ktury” musiałem być wybitnie uzgodnionym uczniem w szkole...edukacje zakończyłeś na zawodówce czy jeszcze niżej...maturę zdaj idź na studia zrob coś ze swoim życiem gamoniu????

Sołtys
@Lukas 15.06.2018 13:09

Ty PROFESOR co to uzgodniony uczeń? Albo ,,zrob coś,, .Komu tata dał w łapę za maturę?

Lukas
@Sołtys 16.06.2018 00:29

Zdaj maturę to pogadamy bo o studiach możesz tylko pomarzyć ....nie jest Ci wstyd ze nie posiadasz wykształcenia....jestes typowym prostakiem bez szkoły....nawet pisać nie potrafisz

Sołtys
@Lukas 16.06.2018 09:30

Patałachu tak pisze bo klawiaturę mam uszkodzoną,nie działa poprawnie.Ale to Ci wyjaśnię jak się zobaczymy a narazie Dym...aj się .Profesor a kręci fajerą i to u kogoś,nawet Stary go pognał bo lewus i ma 2 lewe łapy.A dziobaty taki na pysku że wstyd trzymać w chałupie to go pożegnali. Przed ludźmi przynajmniej nie wstyd.

Lukas
@Sołtys 16.06.2018 10:06

Groźby są karalne ....ciekawe czy w Sądzie tez to powtórzysz...właśnie zgłaszam sprawę do administratora żeby udostępnili twoje IP....hehe do odpowiednich organów...myslisz ze żyjesz w dżungli...załatwię Cię urzędowo w białych rękawiczkach

Sołtys
@Lukas 16.06.2018 11:42

Jesteś bardziej tempy nisz kowadło kowala,jeszcze Ci nie pogroziłem a Ty jusz w pory narobiłaś.Gdzie ta groźba? Patałachu widzę że z Ciebie to taki Stefek .Burczymucha. Naskoczyć mi możesz,nie dziwota że jesteś sam jak poleć . Bo która by chciała takiego patafiana. Ponoć jak byłeś mały to matka ci kotlety na szyji wieszała bo pies nie chciał się z tobą bawić.Szkoda mi czasu na cieie patafianie SPADAJ

Lukas
@Sołtys 16.06.2018 13:26

Ja mam czas chodzić po Sądach nawet żeby miało to trwać kilka lat to dla zasady Ci coś udowodnię ze za słowa się płaci ...ciekawe jak pogodzisz terminy rozpraw z pracą...

Sołtys
@Lukas 16.06.2018 13:52

Aleś mnie ubawił,normalnie czuję się molestowany a wręcz można powiedzieć źe mnię nękasz. Napisałem Ci żebyś spadał.

Lukas
@Sołtys 16.06.2018 15:49

Ciekawe czy na rozprawach będziesz tez taki odważny...wszelkie pomówienia itp rzeczy są karane rozumię że stać Cię na wynajęcie adwokata bo mi nie szkoda pieniędzy żeby zniszczyć kogoś takiego jak ty...dawaj ubliżaj będzie więcej dowodów

Sołtys

Przepraszam za byka szefową miało być "może się przyśnić". No i (Ale nadziobałem Ale ....bla bla bla.

kks kolejorz

witam kierowcow.Szukam pracy stabilnej pracuje uczciwie moje pytanie brzmi jak jest u was ? tacho? robota?pieniadze?

Karolina

Nie jestem pracownikiem POLTHERMO Jan Thomsen. Współpracuję natomiast z serwisem gowork.pl i jestem moderatorem forum, na którym jesteście aktywni. Nie znam wewnętrznej sytuacji tej firmy, dlatego spełniam swoje obowiązki i m.in. staram się pozyskiwać aktualne informacje o tym pracodawcy i pilnować merytorycznego toku dyskusji.

Pan Edward

Moja opinia moze byc tylko pozytywna. Pozdrawiam

Mietek

No jo jest zadowolony.

Karolina

Wasza dyskusja znacznie odbiega od tematu tego forum. Czy moglibyście powrócić do prowadzenia merytorycznej wymiany opinii o POLTHERMO Jan Thomsen jako pracodawcy? Jak w tym momencie przedstawia się sytuacja tej firmy? Jakie warunki zatrudnienia proponuje aktualnie na rozmowie kwalifikacyjnej?

wazelina

Tak, ten rok trwa już kilka lat. Uczciwiej byłoby napisac kat. na stałe przy takiej rotacji. Najlepiej nic nie pisać i nie ośmieszać się.

super glu

Tym wpisem, sami sie przedstawiliście i wyraźiliscie, sami o sobie opinie. No coment

Poltermiak

Nie! Nie łapanka tylko firma kupuje 15 nowych zestawów i potrzeba nowych kierowców. Bolą takie info.......

Jok
@Poltermiak 23.05.2018 17:20

Czym smarujesz przed

Polthermo
@Poltermiak 23.05.2018 17:20

5 nowych bedzie juz w lipcu ,a do konca roku nastepnych 5 , masz racje Poltermiak ze to ich boli a jak dokladnie wie ze trzeba smarowac , ciekawe ile razy juz smarowal bo doswiadczenie ma !!!!!

Ciekawy

Może nie ma.

Jacek Szczepański
@Karolina 19.05.2018 19:28

Jacoks55@tlen.pl

Jacek Szczepański
@Karolina 19.05.2018 19:28

Jednego nie rozumiem w tym belkocie. Dotyczy wszystkich skoro nie macie odwagi aby przedstawić się po co zajmujecie głos. Albo jest się mężczyzna albo du.. pa bojazliwa która ukrywa się pod debilnym nickiem. Proponuję wszystkim bez wyjątku wizytę u psychiatry.

Piotr Krachulec
@Jacek Szczepański 29.05.2018 18:40

Brawo Jacek!

Lukas
@Jacek Szczepański 29.05.2018 18:46

Jacku W niektórych przypadkach psychiczna już nie pomoże,jedynie egzorcysta....

Lukas
@Lukas 30.05.2018 19:38

Miało być psychiatra.....sorki za literówkę

Teodor

Fajnie jest. Kasa dobra, robota poukladana.

Karolina

Bardzo Was proszę o respektowanie tematyki tego forum i zamieszczanie na nim tylko opinii dotyczących bezpośrednio warunków pracy w POLTHERMO Jan Thomsen. Ponadto ważne, aby te wpisy merytorycznie opisywały wybraną przez Was kwestię. Wartościowe i rzetelne informacje o tej firmie, będą ważne dla osób, które rozważają aplikowanie do niej w najbliższym czasie.

Doskonale Doskonaly
@Karolina 25.05.2018 16:06

Poszla precz prowokatorko, szantazystko, manipulatorko wiadomosci. Polthermo to swietna firma !!!

Doskonale Doskonaly

Czyli w skrocie kierowca zawodowy

anonim

(usunięte przez administratora)

Kierowca zawodowy

A jakie to ma znaczenie czy Polska czy niemiecka? Takim pytaniem dajasz świadectwo swojej niewiedzy i tym że nie dorosłeś do życia w Europie. Jakbys pojezdzil troche to wiedzialbys ze teraz ciagnik z NL, naczepa z DK a za kierychą PL ( lub ktoś inny....????) No i powiedz mi teraz : skąd jest ta firma ????????????

anonim

(usunięte przez administratora)

Czarny archaniol M

Sladi owszem rzadzi, ale nie traktuje w taki sposob ludzi jak piszesz. Robi robote za to swoim opanowaniem, doswiadczeniem i zaangazowaniem w prace. Milego dnia

Lukas

Pewnie ktoś zazdrości ze firma się rozwija i dobrze prosperuje ....

privata

Firma jak każda inna... pęd gospodarki oraz próba osiągnięcia czegoś w życiu napędza ten cały świat... można mieć pretensje że tacho,że długo,że coś tam jeszcze... To jest transport,żaden pracodawca nie robi tego dla hobby,po prostu to jest biznes. Oni mają z tego pieniądze,a my mamy z nich. Pracowałem bardzo dawno,bywało różnie,ale wypłata była zawsze na czas. Wszyscy jesteśmy w jakiś sposób wykorzystywani przez pracodawców,ale nikt nam nie broni założyć własnej działalności i robić u samego siebie.Pozdrawiam Panią Ewelinę i starą załogę Polthermo niezależnie z kąd są(starzy wiedzą o co chodzi)

Nie chce mi się tego czytać...

Mam taką propozycję. Zamieńcie forum na np. Naszą klasę lub Nasze podwórko????.......I tak nikt się tu niczego nie dowie o firmie poza tym , że kierowcy to takie duże dzieci co mają chyba dużo wolnego czasu na wypisywanie jakiś głupot. Totalna żenada.....Jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć to z pewnoscią dotrze do firmy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marcinek

Znaczy wiesz rozumiem Twoja ironie i arogancje. Byc moze nie zapinalem rzepa w Hiszpani i zdejmowalem w Rosji. Nie jezdzilem bez klimy i wspomagania w 40 stopni i nie ogarniam tematu komu dac wiecej lapowki. Nie rozumiem tez pojecia stania kilku dni w korkach. Pojecia pracy w systemie 4/ niepelny tydzien w domu. Ale ja nie chce tego poznawac i nie musze. Nie musze tez sluchac Ciebie i Twoich zali na forum. Mam swoj dom, swoja rodzine, swoje zainteresowania. Kim jestes, ze mowisz mi o godnosci ? Jakim prawem mowisz mi co mam robic. Czemu nie ocenisz siebie tylko oceniasz mnie. Ja nie mam czasu na klutnie na forum, jeszcze tego brakuje zebym wolny czas spedzal na ciaganiu sie za jezyk na forum internetowym z kims kto ma go za duzo. Pozdrawiam kolegow i kolezanki. A co do swojego pochodzenia jestem Polakiem przez duze Pe. Jestes typie dla mnie zwykla gnida twoje plytkie wpisy tego nie zmienia.

Lukas

Dać takim napinaczom po 15 tys to itak by znaleźli inny pretekst to narzekania ....Najlepiej co tydzień by chcieli być w domu i brać taka kasę i za nic nie odpowiadać...a to pracodawca ponosi całe ryzyko prowadzenia działalności gospodarczej...zastanówcie się jeden z drugim zanim skrytykujecie....po co palić mosty...

Lukas zwolniony 19.04.2018

Pracowałem w Polthermo ponad dwa lata jak w każdej firmie są plusy i minusy a tu plusy przeważają.praktycznie co drugi dzień jesteśmy na bazie jest zaplecze socjalne prysznic pralka suszarka bardzo ważne rzeczy dla kierowcy.jezdzimy tylko po stałych klientach po paru miesiącach można wyłączyć navi i śmigać na pamięć.pieniądze są fajne przy założeniu ze kierowca tez daje coś od siebie dla firmy a nie tylko wymaga .teraz po podwyżkach wątpię żeby ktoś znalazł lepiej płatną prace.cóż można więcej powiedzieć dla mnie osobiście najlepsza firma w jakiej pracowałem pozdro

A
@Lukas zwolniony 19.04.2018 28.04.2018 15:55

Daj opinie o spedytorach

Lukas
@A 28.04.2018 16:41

Jak to spedytorzy maja lepsze i gorsze dni

B
@Lukas zwolniony 19.04.2018 28.04.2018 15:55

Jeśli tak dobrze, wspaniale to dlaczego zostałeś jak piszesz zwolniony?

PoLtHeRmO
@A 28.04.2018 16:41

Polthermo nie ma spedytorow to sa czytacze wiadomosci kolo spedytorow nawet nie stali to co dostana rozdziela i tyle

anonymous

To masz duże uszy i lubisz (usunięte przez administratora)

anonymous
@PoLtHeRmO 29.04.2018 13:06

Ale robotę masz ??? Czy nie

daj spokój sobie były!!
@B 28.04.2018 23:06

nikt nikogo nie zwolnił!!!! jeśli nie masz wiedzy to się nie udzielaj, bo tworzysz bajki!!!!! jak Ci było źle i sam się zwolniłeś, albo raczej nie nadawałeś się do pracy w tej firmie, to zapomnij o niej skoro taka zła dla Ciebie była. Jest tysiąc innych firm, które pewnie przyjmą Cię z otwartymi ramionami, więc nie szkaluj dobrego imienia tej, gdzie nie sprostałeś pracy!!!! i przestań obrażać kolegów, którzy robią wypełniają swoje zadania dobrze i rzetelnie. bo nie masz pojęcia jak ciężko i dobrą robotę wykonują najwidoczniej, skoro z taką łatwością przychodzi Ci obrażanie ludzi pracując!!!!

Lukas
@daj spokój sobie były!! 30.04.2018 08:28

Pokaż w którym miejscu ktoś kogoś obraził widać ze jestes po podstawówce skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to ze nie pracuje nie oznacza ze pisze źle o firmie wręcz przeciwnie. Przeczytaj mój post i wyciągnij wnioski nieuku.skoro nadal pracujesz to napisz wprost kim jestes ja nie mam nic do ukrycia pisze podając imię.widocznie jestes na tyle cienka faja ze nie masz odwagi

Marcinek
@Lukas 30.04.2018 12:35

Lukasz nie przejmuj sie. Dzieki, ze masz o nas dobre zdanie. Czasami jest tak, ze przerwa jest potrzebna chociaz wydaje sie zbedna. Ja o Polthermo nie moge powiedziec nic zlego, jesli odpowiada Panstwu system i szukacie dobrej firmy jako kierowcy to serdecznie zapraszamy. Zaloge mamy przednia, bazy rowniez jak kolega wspominal. Czy ktos z Panstwa chcialby o cos zapytac ?

anonymous
@PoLtHeRmO 29.04.2018 13:06

Ty masz pojęcie !!!!! Chyba tylko jak pic !!!!!

Rysiu
@Marcinek 30.04.2018 20:23

Mam pytanie .Co zrobiles ze robisz jedna robote w kolo? Tez bym tak chcial

Lukas
@Rysiu 01.05.2018 15:14

A Rysio to kto to????nie każdy może jeździć na stałej robocie ...trzeba mieć odpowiednie predyspozycje

Marcinek
@Rysiu 01.05.2018 15:14

Czesc Rysiu. Dyspozycje odnosnie swojej pracy i miejsc zaladunkow i rozladunkow otrzymujemy telefonicznie lub czesciej na tablety krore mamy zainstalowane w ciezarowkach. Jest to fajne rozwiazanie gdyz nie niszczy czasu dyspo i nie budzi nas na pauzach kiedy spimy. Zdecydowalem robic sie ten obiekt, a jezdze obecnie z mlekiem w kartonach ( sa to dostawy na paletach euro, duseldorfach oraz kontynerach ktore sa bardzo chwiejne, a mleko jak wiesz nie jest produktem gazowanym i zachowuje sie w transporcie inaczej od materialow stalych )poniewaz jest to klient naprawde dobry. Plusem jest to, ze palety nie sa wysokie. Wielu kierowcow nie radzilo sobie z nim, bardzo czesto towar byl zniszczony, naczepy brudne co moze nie bylo problemem az takim ale jednak. Kierowcy nie radzili sobie tez z nockami. Ja jestem do tego przyzwyczajony mozna powiedziec, ze od poczatku jezdzilem zwlaszcza na tury typu Kolding, Kiel, Noemunster. Ostatnio w zastepstwie jezdzilem bardzo czesto pod Kopenhage, mialem tez chlopaka na przyuczeniu ktory mogl zaliczyc sobie chociaz na poczatek kawalek nocy i zobaczyc jak sie jezdzi po zmroku. Napewno tez klopotem byly bariery jezykowe, ja rozumiem poniekad niemiecki, perfekcyjnie angielski z czym kierowcy mieli klopoty. Napewno radze sobie z tym towarem dzieki starszym kolega i kolezanka z firmy, tych starszych wiekiem i stazem ich radami i pomocna dlonia. Jesli chodzi o mnie to jak widzisz nigdy nie bylo na mnie skarg, wplywaja same pochwaly pewnie dlatego. Raz tylko w trasie przy punkcie docelowym mialem awarie ABS-u naczepy i jedna paleta na koncu lufy rozerwala sztangi z czego mleko sie wywrocilo i tam bodajze mialem 20 kartonow zniszczonych to masz 20 litrow po zrobieniu pozadku co przy innych kierowcach ma sie nigdzie do np. 15 ton zniszczonych z winy kierowcy i przeznaczonych do utylizacji. Czy chcecie Panstwo zapytac o cos jeszcze ?

Marcinek
@Rysiu 01.05.2018 15:14

Jako kierowca ze wzgledu na bezpieczenstwo swoje- pomimo zainstalowach w ciezarowkach przyciskach alarmowych do polaczenia z linia pomocy w razie niebezpieczenstwa na terenie calej Europy i tez ze wzgledu na tajemnice firmy jaka zobowiazalem sie utrzymac nie powinienem umieszczac dokladniejszych informacji o wykonywanej przez siebie pracy wiec bardzo prosze uniknac pytan o typach moich tur i dokladniejszych szczegolach z nimi zwiazanych. Mam nadzieje, ze odpowiedz zostala napisana zrozumiale

anonymous
@PoLtHeRmO 29.04.2018 13:06

masz duzo pojecia o pracy

anonymous
@Marcinek 01.05.2018 17:04

Po raz pierwszy glos na tym forum , który coś wnosi do wiedzy o firmie i pracy tam wykonywanej. Szkoda tylko że tak późno ........ A może to idzie " dobra zmiana" w POLTHERMO? Oby, bo ta firma zasługuje na to :-)

anonymous
@Marcinek 01.05.2018 17:04

.....i zapomniałem dodać: Marcin pozdro!!

Jan Christian A.
@anonymous 03.05.2018 15:08

ha,ha,ha spijajcie sobie dalej z dzióbków i piszcie baśnie.

Mas
@daj spokój sobie były!! 30.04.2018 08:28

Może to pracodawca nie spełnił oczekiwań kierowcy... jakby niektórzy zapomnieli to działa w dwie strony

Mas
@Marcinek 30.04.2018 20:23

Ten cały post aż źle brzmi .. "państwu ""macie jakieś pytania "? Ja na pewno nie

Marcinek
@Mas 04.05.2018 02:35

Nie interesuje mnie to

Marcinek

Kazdy ma prawo do swojej opinie, ale to zwykle pomowienie co sugerujesz

Marcinek

Skoro ja weki i zegarek to ty co ?

d.... zmiana
@Lukas 01.05.2018 16:34

Tzn. ile?

Marcinek

Posluchaj, nie wiem w czym widzisz problem. Ja rowniez laduje czesto dwa razy na dobe i nie widze w tym kary. Palety i ich liczenie to obowiazek kierowcy. Nie mam z tym problemu. Skoro dla Ciebie byl to klopot to co zrobisz majac zaladowanych 20 miejsc paletowych kiedy firma zamowila transport dla 15. Dla Ciebie to klopot. Palety sadze, ze liczy sie wszedzie i ja tak robie. Nie wierze ludzia i temu co napisza na papierze. To co na nich jest mnie nie interesuje. Mieszcze sie w czasie pracy, mieszcze sie w czasie jazdy. Ja nigdzie nie napisalem, ze nikt mi nie dorownuje. Zle to oceniasz. Jezdze w Polthermo rok. Ja nie wypisuje tutaj niewiadomo jakich basni jak mowisz, to moje zdanie. Masz inne okey, to widac z Twoich wypowiedzi ale czemu starasz sie mnie na kazdym kroku ponizyc ? Bo pracuje w Polthermo ?

Marcinek

A "Ci" Niemcy to rewalacyjni ludzie. To nie sa zadni oszusci jak twierdzisz ! Potrafia sie posmiac, pozartowac. Pogadac o pilce , motoryzacji czy poprosic o pomoc. Kiedy mam klopot wystarczy, ze poprosze i juz go rozwiazujemy. Poczestuja kawa albo goracym kakao. Z paletami nigdy nie mam problemu. Czy na zaladunkach czy na rozladunkach.

Mas
@Marcinek 04.05.2018 02:58

Ja nic, ale dobrze wiedzieć że to prawda

Marcinek
@Mas 05.05.2018 10:30

Nie , to nie prawda. Ludzie na firmie dowiedzieli sie, ze lubie zegarki szwajcarskie w listopadzie moze grudniu. Dobrze jestem traktowany od czerwca i tak sie czuje do dzisiaj. To czysta zlosc, plotkowanie. Widocznie ktos mnie nie lubi. Jestem pacyfista, nie lubie problemow i od nich stronie wiec mnie to nie boli. Sam widzisz, ze to opowiesci nie oparte na faktach. Wiec czemu poruszasz ten temat ? Przemysl swoj problem bo jak ktos tutaj pisal o basniach to sam je tworzysz z tego co widzisz jesli to Ty pisales te komentarze. Moze warto bylo pogadac w cztery oczy i skonfroktowac ta wiedze zamiast pisac o mnie na portalach.

Marcinek
@Marcinek 05.05.2018 18:24

Skonfrontowac

Marcinek

Mowie o sobie, przeciez podpisuje sie pod postem swoim imieniem. Nie obracaj kota ogonem. Ten portal usuwa wiadomosci i wygladaja one jak wygladaja gdyz wymagaja pozniej od firm oplat za dostep do strony, tak sadze. Taka to filozofia i dlatego wiadomosci nie trzymaja logiki, sa czesciowo usuwane.

Zostaw opinię o POLTHERMO Jan Thomsen - Szwecja

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLTHERMO Jan Thomsen