Witam wszystkich. Zacznę może od tego że aż serce boli jak czyta się tyle obelg na temat ludzi którzy na to nie zasługują. Owszem każdy może mieć inne doświadczenia spowodowane tym że transport bywa niestabilny i nie przewidywalny więc bywa że trafisz na gorszy okres w firmie i wydaje się że jest tu lipa ale ja proponowałbym dać sobie przede wszystkim trochę czasu np okres próbny 3 miesiące już da nam obraz sytuacji po którym można coś stwierdzić. Każdy z nas kierowców robiąc prawo jazdy uczył się o czasie pracy itp więc powinien być świadomy że może być tak że będziemy robić nawet 6× 15h pracy w ciągu siedmiu dni ( jak ktoś twierdzi że nie można to tylko podpowiem jak 3×15h,24h pauzy i znowu 3×15h pracy daje 6 × 15 w ciągu jednego tygodnia) i na to się piszemy do tego zawsze coś po drodze może się wydarzyć a niestety często towar świeży musi dojechać na czas bo zaraz rozjeżdża się po sklepach tak żebyśmy mieli dostęp do świeżych produktów każdego dnia więc idąc na chłodnie powinniśmy być świadomi tego co nas może spotkać. Do tego jazda nocą która też nie sprzyja temu by czuć się wypoczętym itd ale to chyba każdy kumaty kierowca wie. Dobra bo nie o tym wątek. Powiem jak jest w firmie Polthermo. Można by rzec że prawie jak w każdej innej no bo jak bardzo może różnić się transport od transportu ale tak nie jest. Jeśli chodzi o pracę i trasy to uważam że jeśli ktoś pracował w firmie gdzie był tylko nr rejestracyjnym i maszynka do zarabiania pieniędzy to będzie bardzo zadowolony bo kierunki są fajne łatwe wręcz bywają nudne bo robisz ciągle to samo. Wiadomo że na początku wszystko jest nowe ale z czasem daje ci to komfort że możesz sobie coś zaplanować chociażby spacer czy pojechać do sklepu itp to jest duży plus bo są firmy w których nie wiesz kompletnie nic i czekasz patrząc w szybę czy będzie robota czy nie nie mogąc się nawet ruszyć na krok od ciężarówki. Robotę trzeba zrobić jak wszędzie. Kolejna sprawa to ciężarówki. Nie zmieniasz auta co miesiąc masz przypisany do swojego nazwiska ciągnik i naczepę nawet w systemie dwa na dwa dzielisz na pół z kolegą. Ci którzy jeżdżą w molochach wiedzą jak nie komfortowe jest ciągle zmienianie aut i sprzątanie po kimś.trzecia sprawa to dojazd do pracy który w większości przypadków jest na koszt firmy bo daje nam dostęp do busa który stoi w określonym miejscu wystarczy do niego dojechać wsiąść i w drogę do Hamburga bądź Gudendorfu. Jak dla mnie to duży plus bo z tego co kojarzę do dziś kierowcy jeżdżą swoim np do Holandii by wsiąść w ciężarówkę . Po czwarte kontakt jest telefoniczny z 3 osobami i przepływ informacji jest tu bardzo szybki ,może nie którym wydaje się inaczej to zapraszam do dużej firmy gdzie tzw przekaźniki siedzą w Polsce i twoja informacja od nich musi jeszcze trafić do Holandii wrócić do polski i trafić do ciebie. Zjazdy zawsze tak jak ustalisz nikt nie powie że musisz zostać co najwyżej zostaniesz grzecznie o to poproszony. Pieniądze zawsze na czas choć nie chciałem o tym pisać bo nie wyobrażam sobie że w tych czasach może być inaczej. A teraz najważniejsze dla mnie. Wiadomo każdy ma swoje kapcie i zna swoją wartość. Jeśli dajesz z siebie dużo jednocząc się z firmą to tutaj ludzie z którymi pracujesz to widzą i wiedza kim jesteś, jakim kierowca, ale też człowiekiem. Nie jesteś tu tylko kierowca masz imię i nazwisko plus ksywę . To ludzie o wielkim sercu bo kiedy naprawdę potrzebujesz pomocy to staną na głowie by pomóc bo tu działa to w dwie strony. Wiem co mówię bo nie jestem kierowcą z pierwszej łapanki jak wielu którzy tu przyszli i zawinęli się tak szybko że nawet nie zdążyłem ich zobaczyć. Brakuje wam cierpliwości i nie potraficie docenić tego co macie może przez brak złych doświadczeń wydaje wam się że wszystko się należy a wy nic nie musicie dać od siebie nie wiem ale wiem jedno na pewno , że brakuje wam jaj i odwagi żeby to co was boli powiedzieć prosto w oczy przede wszystkim ale również jak już wylewacie te żale tutaj i tyle jadu w tym jest i często obrzucacie błotem ludzi o wielkim sercu to chociaż podpiszcie się imieniem i nazwiskiem to chociaż ta osoba będzie wiedziała kim jesteś i mogła się obronić bo często nie widzicie nic oprócz czubka własnego nosa i najlepiej pieniądze brać za darmo nic nie dając od siebie. Osobiście polecam Polthermo dla ludzi którzy znają swoją wartość i oczekują szacunku za to jakimi są pracownikami ludzie którzy dają z siebie 100 proc każdego dnia bo nie chcą nic za darmo chcą zapracować na swoją wypłatę i opinie. Tym którzy zaraz zaczną obrzucać mnie błotem życzę powodzenia w znalezieniu lepszej firmy naprawdę dla mnie najbardziej liczy się szacunek który tu otrzymałem i czuję to każdego dnia a to jest wielka wartość mieć w tych czasach wokół siebie ludzi o dobrym sercu którzy cię szanują. Pozdrawiam kumatych i ludzi dla których nie tylko pieniądze się liczą. Nazywam się Maciej Chmurzyński pseudonim CHMURA Mówię Jak Jest!!!
6 x15 może już czas udać się do specialisty kiedyś byli tacy specialisci co mówili że pauza promowa 9 godzin i ja jeszcze dzielili na 3???????????? jakim tlukiem być trzeba żeby jeDzic nie na swojej karcie
Dokładnie, firma porażka. Wszystko co napisałeś jest prawdą, ta karta leżącą w pomieszczeniu socjalnym za telewizorem ????21 godzin w podwójnej za mało było ???? na szczęście szybko zmieniliśmy tą " rodzinna" firmę na inną i pracujemy tam ponad 5 lat, bez takich Sladich i innych
Muszę się zgodzić z opinią pana o pseudonimie chmurka. Pracuje już jakiś czas a przyszedłem do pracy trochę z myślą że będzie lipa i po jednym wyjeździe zrezygnuje. Jednak wcale nie jest tak źle jak tu piszą więc trzeba by przyjść i wyrobić swoje zdanie jednak dużo tu farmazonów chyba że kiedyś było inaczej
Chmurze bylo tak dobrze ,ze musial sie zwolnic ...Pod koniec pracy byl traktowany jak (usunięte przez administratora).Wieloletni przyjaciel S. zwolnil sie ,bo zaczął byc traktowany jak (usunięte przez administratora)przez niby przyjaciela S.Takie pisanie zeby sie przypodobac nie ma sensu. Niejeden (usunięte przez administratora) skończył kariere ,bo S. zaczął sie mścic. Druga sprawa jazda na karcie Jana , to wedlug ciebie jest w porzadku? Dzielenie pracownikow na lepszych i gorszych i wedlug tego przydzielanie tras w firmie,ktora placi za km i godziny jazdy, to ok ? Szkoda czasu i zdrowia na ta firme . Popracujesz zmienisz zdanie :)
Trasę zawsze można lepiej zaplanować to fakt tak samo jak za nią lepiej zaplacic. Jak tutaj wygląda docelowo kwestia podwyżek? co jaki okres czasu sa przyzwane?
Cześć cały czas jest kłopot z ładowaniem na kogoś karcie? I częste przeginki? Chętnie bym się wybrał do firmy ale nikt nie chce się podkładać w razie problemu a jak się ma człowiek codziennie denerwować to słaba opcja przydało by się trochę lepiej planować te trasy
Jaja trochę jeśli 6 osób sobie tak po prostu od nich odeszło. Ktoś potwierdzi? Mimo to znaleźli kogoś na ich miejsce więc to też nie jest jakiś tragiczny wynik no chyba ze warunki polepszyli
W jakim sensie porozwalali wam auta? to teraz jakbym przyszedł to jakiś szrot mi dadzą? wolałbym mieć coś sprawdzonego.
Nawet tam nie próbuj iść . Masakra! Ostatnio hurtem 6 osób się zwolniło , starych pracowników. Przeginanie Tacho Non stop ,a ładowanie towaru zamiast pauzy ,to na karcie Jana masz robić . Na dodatek (usunięte przez administratora) i traktowanie kierowców jak głupszych od siebie
ech kierowcy, wszędzie was pełno i nic dziwnego, że macie zakaz gadania o zarobkach. Ale biuro na pewno może rozmawiać i ma satysfakcjonujące płace dla ludzi z doświadczeniem, tak? można sporo odłożyć miesięcznie?
Firma pięknie się reklamuje 6.5 do 7.5 za dwa na dwa , wszystko z godnie z tacho, ok kasą jest jak pracujesz , później wychodzi inaczej , tam nie zwraca się uwagi na tacho , żadne czasy nie mają znaczenia , towar masz trzeba jechać , przegięcia praktycznie codziennie , to co można usłyszeć od chłopaków co i jak jeździli to (usunięte przez administratora) transportu pełną gębą , ci co godzą się na pracę jazdę tam nie licza się z tym że w razie czego kierowca idzie do (usunięte przez administratora) nie ci z biura , karta szefa do załadunku , śmierdząca kantyna , trasy 3 załadunki 5 rozladunkow , jak u Niemca to wszystko jesteś w (usunięte przez administratora) bo na każdym miejscu minimum 2h schodzi , typowy (usunięte przez administratora) trans nie polecam , omijać , ciągły pośpiech , sam ładujesz sam rozladowujesz , to nie jest miejsce dla normalnych ludzi
9 lat temu było fajnie
Po pierwsze mam gdzies te komentarzepod moim imieniem , nie mam nic wspólnego z internetem jestem przeciwko takim ludziom którzy używają czyjegoś imienia.A co do firmy polthermo Ci którzy pracują i nie zwalniają się po miesiącu, i ci którzy znają się na robicie i są ogarnięci to będą pracować.A lenie i reszta ci którzy narzekają to nigdziej nie będą pracować.A co do konfidentów i i takich co latają do biura na kawę to wszyscy tacy są.Internetu i tego komentarza żebym mógł napisać użyczył kolega z firmy i można na nim polegać jak na Zawiszy.A ja jestem Zenon ten prawdziwy Pozdrawiam
Odnoszę się do opini byłego kierowcy tak zwanego Gołebiarza ,zapytacie się dlaczego Gołębiarz, bo srał na robotę. POTRAFIL ZALADOWAC NIE SWOJ TOWAR ,NIE DOJEZDZAL NA CZAS , FIRMA PONIOSLA WIELE STRAT.ALE SWOJA NIEUDOLNOSC LEPIEJNZWALIC NA FIRME.PO ZATYM MOZECIE MNIE ZJECHAC OD KONFODENTOW I RÓŻNYCH ALE MAM ODWAGE NAPISACVI NIE UKRYWAC TOZSAMOSCI.PRACUJE W FIRMIE 7 LAT BYWALO RÓZNIE ,ALE JEST NAPRAWDE KULTURA JESLI TY WYKAZUJESZ SIE ZANGAZOWANIEM W 100 % TO JEST DOCENIANE PRZEZ SZEFOSTWO.A TAKIE PISANIE O MYCIU SAMOCHODU CZY COS TO WIADOMO TO JEST ZAJEDNYM RAZEM MIESZKANIE .Jak dbasz o sprzęt tak samo wiadomo że dbasz o swój prywatne mieszkanie.Czasami jest (usunięte przez administratora) ale to jak w każdej innej firmie ,Jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas niema ,a Polthermo mogę polecić, spedytor dobry chłop jak nie zajdziesz za skórę jest okey ,ale jak to bywa czasami musi porządnie zjechać.Ale jak co nie którzy nawet nie maja odwagi podpisać się swoim nazwiskiem tylko najlepiej jest zjechać po firmie za swoje błędy.Tak ogółem jest okey pieniądz też jest okey ,i zawsze na czas beż oszustw.Ale to już każdy indywidualnie uzgadnia z szefowo.Zjazd do domu jesli ktos chce niema nigdy problemu jak się wcześniej zglosi ,ustawia tak robotę ze nawet ciężarówko się zjedzie nie koniecznie busem.Ja polecam firmę i jestem zadowolony z tej pracy i niewiem czy byłbym w stanie osobiście zmienić ja.Pozdrawiam Litwiński moje nazwisko ksywa Miszka
Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna w POLTHERMO Jan Thomsen? Co poradzicie osobie poszukującej tam pracy? Na Pracuj.pl pojawiło się 15 listopada kilka ogłoszeń.
Byłem zobaczyłem nie polecam już pisze o co chodzi. Pierwsze dni to mówią to co chcesz usłyszeć a potem Pan spedytor mówi że tacho trzeba przegiąć bo taka jest specyfika firmy, mówi że oni mandaty płacą. Ale w razie wypadku do(usunięte przez administratora) nie wyślą, a no i na karcie szefa na załadunek mówią że nie trzeba że to dla naszej wygody ale jak się nie zgodzisz będziesz ,,be" i polecisz. KONFIDENCI I LIZO (usunięte przez administratora) jak najbardziej są co nie powiesz będzie powtórzone jak z dyktafonu. Także to co tu ludzie piszą to prawda z niczego się te opinie nie biorą sam się przekonałem... nie polecam dorabiać i ryzykować swoim zdrowiem , utratą uprawnień a nawet można stracić wolność gdy po przegiętym tacho będziesz brał udział w wypadku... warto pomyśleć
Witam mam pytanie czy firma oferuje jakiś dojazd z woj wielkopolskiego do miejsca pracy. Pozdrawiam
Witam. W Polthermo najlepiej jest mieć dwie karty, swoją i żony albo kartę żony można zamienić na kartę Jana. Jeździsz 13h, czas pracy to 20h Sławek ma pracę ułożoną Ps Po 20h pracy trzeba pamiętać żeby auto było wyczyszczone bo Sławek będzie nie zadowolony.
POLTHERMO Jan Thomsen ma teraz aktualne oferty pracy w Tomaszówek. Czy ktoś z pracowników może powiedzieć, czy warto tutaj pracować i czego spodziewać się na stracie w temacie warunków pracy?
taaak.... w tej firmie, to na start dostajesz 50 kart i jeździsz co godzina na innej (ha ha ha) na swojej to w ogóle nie jeździsz, tak dobrze jest! a kto inteligentniejszy - to nawet do roboty nie wyjeżdża!
Wiktoria, choć nie wiem, czy nie powinienem napisać admin Goworka! jeśli naprawdę szukasz pracy w tej firmie, to zadzwoń sobie po prostu do osoby od rekrutacji i dowiedz się od niej wszystkiego na temat warunków pracy! na tym pożal się portalu nie znajdziesz rzetelnej informacji! oni go utworzyli tylko po to by byli pseudo pracownicy mogli wylewać wiadro pomyj na pracodawcę! Ja bym na pewno się sugerował się opiniami firm na tego typu portalach, bo nie znajdziesz tutaj jednej firmy, która miałaby pozytywne komentarze na swój temat. To chyba jest dostateczną informacją, kto i po co tu pisze.
Ilość negatywnych opinii mówi sama za siebie. Nikt się nie zgłasza to pracownicy dostali prikaz pozytywnego komentowania. :)
Dzień dobry Panie Mariuszu. Zapraszamy na nasz profil w serwisie internetowym Facebook. Może tam Pan wymienić się informacjami z naszymi pracownikami. Pozdrawiamy, zespół POL*THERMO
Pani Ewelino powinna Pani startować w konkursie na rzecznika PiS-u, twierdząc że nie wie Pani nic na temat nagminnego łamania zasad czasu pracy, jazdy na kartach osób trzecich kłamie Pani w żywe oczy, Pani predyspozycje zostaną docenione i sądzę że śmiało wygra Pani konkurs na rzecznika pis-dzielców. Powodzenia życzę.
(usunięte przez administratora) a nie firma, jeździcie na karcie szefa i nic z tym nie robicie ? Podziękujcie sobie idioci
Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w POLTHERMO Jan Thomsen?
Tymi komentarzami pokazujesz jaki poziom reprezentujesz. Ciężko pisze się z grubszymi od Siebie.
Widzę że prawda boli. A ja mam z Ciebie taką polewkę bo cały czas piszemy o tej chorej firmie i ludzie będą to czytać. Miał byś trochę oleju w głowie to byś o tym pomyślał ;)
Właśnie taki poziom reprezentuje Polthermo czyli gadanie między biurem a lizusami. Pierwsze co robią po zjeździe do bazy to lecą się wyspowiadać do biura. Usłyszy głupoty i leci przekazać dalej hehe brawo!
Firma POLTHERMO ma aktywną stroną na Facebook'u. Wszystkich zainteresowanych zapraszam na fanpage, do którego podaje link: https://pl-pl.facebook.com/PolthermoJanThomsen/ Zachęcam również wszystkich byłych i obecnych pracowników do wyrażania opinii na tym wątku odnośnie pracy w POLTHERMO. Co sądzicie o współpracy z tą firmą?
Zawsze potrzebują bo nikt tam nie wytrzymuje masakra
Alexander to nie skierowane do Ciebie.

Jak się pracuje w POLTHERMO Jan Thomsen?
+Zobacz opinie na temat firmy POLTHERMO Jan Thomsen tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 22.
Jakie są opinie pracowników o pracy w POLTHERMO Jan Thomsen?
+Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 18, z czego 5 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy POLTHERMO Jan Thomsen?
+Kandydaci do pracy w POLTHERMO Jan Thomsen napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.