Elektryk
15.05.2023 21:38
Pracowałem w ward personel półtora roku na produkcji szaf sterowniczych i mogę powiedzieć że pieniądze zawsze były na czas,nigdy nie było problemu z urlopami,firma ogarnęła wszystkie dokumenty związane z zatrudnieniem oraz numerem podatkowym z minusów dodam że trzeba posiadać swoje narzędzia oraz ubrania robocze ale z tego co wiem to w Irlandii jest to standard co do zakwaterowania to firma to wszystko ogarnia i załatwi lecz trzeba za to płacić tak samo jest z samochodem wszystkie rachunki za prąd i ogrzewanie trzeba samemu opłaci więc trzeba brać to pod uwagę przy zatrudnieniu
Oraz polecam pilnować swoich spraw ponieważ to jest agencja i oni mają dużo ludzi i zdarza się że jakaś sprawa nie jest dopięta na ostatni guzik ogólnie mówiąc nie było ani źle ani dobrze
Gorg
28.09.2023 13:08
@Elektryk czy jest mozliwość abyś opisał trochę bardziej szczególowo tą konkretną pracę ??(usunięte przez administratora)
Pavel
22.09.2023 18:17
Pracowałem dla firmy Ward przez 3 miesiące. Warunki mieszkaniowe są dobre. Płatność zawsze na czas. Gdy pojawiają się problemy, agenci starają się pomóc w ich szybkim rozwiązaniu. Wiele zależy od irlandzkiej firmy, w której przyjdzie ci pracować.
Goral
30.06.2021 20:28
Pracowalem z kilkoma agencjami pracy, ale Ward Persnnel jest chyba najlepsza, chłopaki odbierajA z lotniska i pomagaja ze wszystkimi sprawami, zakwaterowanie w normalnych domach a nie jakiś barakach jak kiedyś miałem przygode z inna agencja,ja osobicie polecam
Marianek
09.04.2023 10:15
Jestem byłym pracownikiem.
Nie mam pojęcia skąd taka liczba pozytywnych opinii na tej stronie.
Przez kilka miesięcy pracy dla nich nie spotkałem nikogo, kto byłby szczególnie zadowolony z tej współpracy.
Poniżej kilka szczerych przemyśleń.
Mam nadzieje, że opinia nie zostanie zbyt szybko usunięta.
Postanowiłem opisać swoje doświadczenia po to by nakreślić obraz sytuacji osobom zainteresowanym podjęciem współpracy z tą agencją.
PRACA
Pracowałem dla nich u producenta rozdzielnic w Dublinie.
Praca jak najbardziej godna polecenia.
Za moich czasów było to miejsce, gdzie można było spotkać wiele ciekawych osobowości.
Wypada znać język.
Dość kłopotliwe jest porozumiewanie się z Irlandczykami po polsku.
Godziny pracy: jeśli są nadgodziny to
Od poniedziałku do czwartku - 11,5h,
piątek-8h,
sobota 6h,
Jeśli nie ma to w sumie jest tych godzin 39 lub co najwyżej 47 tygodniowo.
STAWKA I STANOWISKO
W Irlandii obowiązuje ustawowo ustalona stawka za godzinę pracy wykwalifikowanego elektryka.
Jest to 25.72 €/h.
Nie będziesz pracował jako elektryk.
Będziesz pracował jako automatyk za 20€ na godzinę(podobno ta stawka wzrosła, jednak dalej jest poniżej ustawowej).
Po 39tej godzinie w danym tygodniu stawka wzrasta (o 50%) do 30€.
Jeśli są godziny to można przyzwoicie zarobić.
OTRZYMANIE ZATRUDNIENIA
Proces nie jest zbyt wymagający. W zasadzie selekcja nie istnieje.
Rekrutacją zajmują się osoby, które nigdy nie miały w ręce przewodu, nie mówiąc już o rysunku elektrycznym.
Przez wiele miesięcy przyjmowani byli specjaliści ze świadectwami SEP, które nie znajdowały odzwierciedlenia w wiedzy teoretyczno-praktycznej kandydata.
PPS/KWESTIE PODATKOWE
Do unormowania spraw podatkowych niezbędny jest numer PPS (coś pomiędzy nr PESEL a NIP)
Do czasu załatwienia wszelkich formalności pracownik jest na tak zwanym emergercy tax – ponad 40%
Pracodawca oczywiście jest b. pomocny i pilotuje załatwienie formalności.
Nie robi tego jednak szczególnie nadgorliwie. Jest to prawdopodobnie celowe działanie, bowiem niektórych przypadkach proces przeciąga się do dwóch miesięcy (zarabiasz po 400-500 euro/tydz),
Załatwienie sprawy w urzędzie trwa max 2 tygodnie.
OPŁATY PO STRONIE PRACOWNIKA
Można odnieść wrażenie, że celowym działaniem jest przeciągnięcie wyrobienia nr.PPS.
Po przejściu na normalnie obowiązujące stawki podatkowe i uzyskaniu zwrotu nadpłaconego podatku (na rachunek bankowy agencji lub jej pracownika) pracodawca pobiera wszelkie zaległe opłaty, tj. zaległy czynsz (za miesiąc lub dwa), kaucję w wysokości miesięcznego czynszu i czynsz na miesiąc do przodu, jeśli nie ma zaległych opłat z okresu przed Twoim przybyciem, masz jeszcze do opłacenia prąd, gaz, olej opałowy, w zależności od nieruchomości i rodzaju ogrzewania. Reszta zwrotu, jeśli coś zostaje po potrąceniu ww. opłat, jest zwracana z kolejną płatnością na konto pracownika. Można rachunki wziąć na siebie, potrzebne jest jednak konto bankowe, do otwarcia którego potrzebny jest ww. PPS no. i potwierdzenie adresu więc koło się zamyka.
MIESZKANIE
W Irlandii jest od kilku lat kryzys mieszkaniowy. Ciężko winić za to pracowników agencji pracy.
Wynajmowane nieruchomości są dzielone pomiędzy pracowników.
Z uwagi na kryzys odstają one znacząco od kontynentalnych standardów, jest zimno, wilgotno i drogo.
DOJAZDY DO PRACY
Firma załatwia formalności dot. wynajęcia samochodu.
Wynajęty samochód posiada jedynie obowiązkowe ubezpieczenie, koszt to o ile dobrze pamiętam około 800 euro /mc.
Koszt paliwa jest po stronie pracownika, nie ma służbowych samochodów czy darmowych dojazdów do pracy.
Wszystko wygląda pięknie jeśli dzielisz ten koszt na 4 osoby.
Jeśli natomiast zakwaterują Cię z ludźmi pracującymi w innych zakładach pracy czy budowach około 50 km od miejsca wykonywania pracy koszty najmu i eksploatacyjne dzielisz sam ze sobą.
PODSUMOWUJĄC
Koszty pobytu są wysokie.
Z rozmów z kolegami, którzy dalej tam walczą wynika, że jeśli ktoś coś potrafi i zna język, to po krótkim etapie aklimatyzacji w kraju, ucieka z tej agencji.
Jest możliwość podjęcia pracy bezpośrednio u producenta.
Niezbędne jest jednak spędzenie roku poza obiema firmami.
Jest to tani sposób na wyjazd do Irlandii jeśli ktoś planuje taki ruch.
Należy pamiętać jednak o kwalifikacjach i języku.
Jeśli jest inaczej to ciężko zmienić pracę.
adaś
04.09.2023 23:42
Ta opinia jest naciągana i nie oddaje rzeczywistości.
Maczeta
14.02.2022 15:02
Może i dla ludzi którzy nie mają żadnych perspektyw nawet w Polsce to ta firma jest ok ale po krótkim zapoznaniu się to wychodzi że to co miało być na miejscu to odległa zeczywistosc do każdego słowa które mówią trzeba dołożyć dwa następne mieszkanie za 450euro miesięcznie ok nie ma tragedii przyjeżdżasz a tam robi się nie tylko 500e ale i własny wywóz (usunięte przez administratora) zakup ropy żeby było ciepło gazu żebyś mógł ugotować jedzenie kpina a najlepsze na koniec kwity od wypłaty są tak nie jasne że pracując 66 g tygodniowo zarabiasz 750 e Netto minus mieszkanie i inne opłaty a pracując jako elektryk najlepiej jak byś miał zawód wyuczony ślusarz metalo plastyka Wielka lipa firma porażka totalna poznałem dużo ludzi na projekcie i ci normalni po pierwszej wypłacie wrócili do domu a ci co do niczego się nie nadają i nie mają żadnych perspektyw i nic nie potrafią to tam pracują więc jeśli ktoś pisze tutaj że jest super i jest ok to tak może być ale tylko tutaj bo firma usuwa negatywne opinie
Mariuszek
09.04.2023 11:45
Mało,
Wykwalifikowany i doświadczony elektryk to nie elektryk z lewym sepem,
Wykwalifikowana kadra zarabia wiele więcej w różnych częściach Świata, noe posiadając jednocześnie tak wysokich kosztów po swojej stronie jak ma to miejsce podczas współpracy z Waszą niby agencją...
były pracownik
20.07.2023 14:17
Pewnie, że mało! Fachowiec z doświadczeniem, który się ceni (jak ja) nie zgodzi się na pracę za 750€ tygodniowo za granicą. Pozdrawiam.
adas
14.06.2023 12:22
Agencja niczym się nie wyrózniająca od innych.
Nie ma darmowych obiadów i ze wszystkiego Cię rozliczą a czasami nawet urwią z wypłaty.
Nie interesuje ich w jakich warunkach bedziesz mieszkał, ile kilometrów bedziesz dojezdzał do pracy od kwatery.
Załatwią robotę i najlepiej abyś nie miał do nich żadnych oczekiwań, typu zepsuty kocioł gazowy i brak ogrzewania w mieszkaniu.
Najlepiej to uciekać z agencji i szukać sobie coś na własną rekę.
Sprawiedliwy
03.04.2023 22:39
Witamna wyslane CV zero odzewu, a wydawałoby się że spełniam wymagania oferty na którą aplikowałem. Trochę słabo, dame wzięte tylko, lekki niesmak
Trebor75
24.03.2023 20:41
Witam wszystkich. Może ktoś coś o pracy na monterce rurociągów w Dublinie. Jakie kwatery, czy płacą jak się należy?
Z góry dzięki.
Mateusz_ K
15.04.2022 09:36
Z Wardem pracuje juz ponad rok, w zeszlym roku w czasie pandemi zadzwonilem i juz tydzien pozniej wyjezdzalem do pracy. Od samego poczatku pomagaja wszystko zalatwic, te irlandzkie pesele czy jakies inne dokumenty, mega fajnie ze pracownicy mowia po polsku, dom dziele z 2 innymi polskimi pracownikami takze tez jest kim pogadac, pokój porzadny , czysty i najwazniejsze pojedynczy. Polecam, szczegolnie jak ktos chce odpoczac od żony :D
Jako
01.02.2023 15:28
Tak pomagają we wszystkim, ja tam nie narzekałem na nich, odchodzi ci problem ze sprawami podatkowymi itp. Jeśli chodzi o zarobki to zależy gdzie celujesz mają różne z tego co widać w ofertach. Jeśli chodzi o transport to zależy gdzie pracujesz, wynajmują auta które są płatne dodatkowo ale i tak wychodzi taniej niż podróże kilkoma autobusami w skali tygodnia i auto pod domem cały czas.
Janek
14.03.2023 22:54
Auto jest z EUROCARS jak wszędzie...ma Gps i ubezpieczenie niech znika, samo... się znajdzie...
Janek Nawara
12.03.2023 10:17
Powiem Tak,jak ktoś miał doczynienia z izolacją tak naprawdę i przeszedł przez wszystko piece,eko,warsztat,zbiorniki,minus 25stopni mrozu... polecam tą firmę,swój pokój wypłata co piątek,lekka praca coś się nam należy wkońcu od życia z ręką na sercu polecam
Staszek
24.02.2023 15:54
Szczerze polecam, pracowalem przez 1.5roku w Cork, w duzej firmie. Nigdy nie bylo postoi w pracy, wrecznie przeciwnie nadgodziny dostepne co tydzien, na wyplate nie narzekalem. Mieszkalismy w 4ke, kazdy w swoim pokoju, fajne chlopaki. Na ppsa czekalem chyba z 5 tygodni a potem konkretnie co tydzien za auto i czynsz (w 2ratach) pobierane mialem z wyplat, tylko rachunki oplacalismy sami. Chlopaki pomocni, czego nie wiedza to sie z ksiegowosci dowiedza, formy i listy zalatwia. Dobrze wspominam wspolprace z Bartkiem, polecam.
Janosik
21.02.2023 08:22
Bardzo polecam tego pracodawce, nie mialem zadnych problemow z nimi. Widzialem jakies komenatrze tu na profilu nie przychylne ale ogolnie ja mialoem tak jak wszystko obiecali.
Jarek
16.02.2023 14:29
Parę miesięcy temu szukałem pracy za granica i natrafiłem na ogłoszonie Ward Personnel, po skontaktowaniu się z ich polskim biurem i kilku rozmowach z chłopakiem z biura, dosyć sceptycznie (powiedział ze pokrywają opłatę za pokoj + depozyt i kurs safepass na początku ale jakiś nie chciało mi się w to uwierzyć ) ale ostatecznie podjąłem decyzje wyjazdu.
W Dublinie lądowałem w piątek, w sobotę robiłem safepass a w poniedziałek już zacząłem pracę, z lotniska chłopaki mnie odebrali i na kurs i z kursu safepass miałem załatwiony transport wiec niczym nie musiałem się przejmować. Do pracy jeździmy autem za które płace 55 euro, dziele z 3 chłopakami z którymi mieszkam wiec jest ok, do pracy mamy jakieś 50 km ale w Dublinie to norma. Za pokoj płace 550 euro co jest naprawdę tanio na realia dublińskie no i nie musiałem się martwić szukaniem lokum. Po wyrobieniu mi numeru PPS i zarejestrowaniu które bodajże trwało jakieś 5 tyg. I odliczeniu kosztów, które pokryli na początku dostałem zwrot podatku i teraz jestem na czysto. Płace tylko tygodniowo za auto i 2 raty za czynsz kiedy przychodzi pora czynszu. Oczywiście opłaty typu gaz i prąd co 2-2.5 miesiąca pokrywamy również ( 70-80 euro na osobę w naszym przypadku)
Praca jest ok , można zrobić sobie nadgodziny jeśli ktoś chce, ale ja akurat w weekendy zwiedzam Irlandię i praktykuje angielski wiec nie zawsze z nich korzystam. Oczywiście to jest każdego indywidualna sprawa jak chce spędzać dni wolne.
Kolega który chciał przyjechać do pracy do Irlandii kontaktował się z agencjami w dublinie to mu powiedzieli, ze na start potrzebuje ok 2.000 euro na czynsz z góry za miesiąc oraz depozyt i pokrycie kosztów safepassa, pokoje to średnio 700-800 euro w dublinie wiec jeśli ktoś chce sobie szukać na własna rękę to droga wolna, agencja nie wymaga żeby mieszkac w domach które wynajmuja wiec każdy ma wolna wolę - to jest raczej pomoc z ich strony niż wymóg ale w czasach gdzie domów do wynajęcia jest mało to jest to naprawdę duża pomoc. Już nawet ściągnęłem dwóch kolegów do Irlandii i Ward załatwił im prace i pokoje a to najważniejsze. Dla tych wszystkich którzy krytykują i potrafią tylko narzekać proponuje wziasc sprawy w swoje ręce i poszukać pracy i mieszkania na własna rękę tylko ze do tego trzeba znać trochę języka bo głupio - mądra gadka nie wystarczy,
Pozdrawiam
Ja to ja
10.02.2023 08:12
Czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat pracy w stolarni na którą ward personel obecnie poszukuje?
Pomagają, odbierają, załatwiają. To mininimum i obowiązek każdej agencji pracy więc wychodzi średnio. Stawki takie same od 2019. Nadgodziny są wypłacane co do jednej. Pozostaje tyranie dom-praca-dom przy pogodzie jakby się Jezus na Irlandię obraził. 60 godzin tygodniowo i można dwa koła miesięcznie odłożyć przy aktualnych kosztach jedzenia, transportu, ogrzewania i mieszkania. Dojazdy do pracy to koszmar. Domy wynajmowane gdzieś po wsiach, godzina jazdy w jedną stronę. Zostaje 4 godziny życia i 8 spania. Dobra perspektywa na udane życie i to jak się frustrat w domu nie trafi albo inny miłośnik %, bo tych 8 godzin spania może nie być. Agencja nie weryfikuje i się nie interesuje tym co kto wciąga nosem. Liczy się sztuka. Tak trzymać. Pierwsze miejsce w rankingu murowane. Gratulacje. No i gdzie jest Kuba?
Waldziu
01.02.2023 17:16
Pracuje juz 11 miesiecy. Po zakonczeniu polrocznego kontraktu nie bylo problemow zadnych i odrazu zaproponowali kolejny na dogodniejszych warunkach. Warunki mieszkalne ok, dojazd do pracy wspolnym wynajetym autem, troxhe dalej niz bylo ale za to piekna okolica :) Polecam
Stachu
01.02.2023 12:16
Jednym slowem POLECAM. Dobra praca, warunki tak jak przekazane zostalo przez telefon. Kwatera na dobrym poziomie. Wszyscy pomocni przy zalatwianiu papierow czy wprwadzeniu na budowe.
jerzy
13.11.2022 16:19
Firma prowadzona w bardzo polski sposób,(usunięte przez administratora). Ale najgorsze jest to, że nie zdają sobie sprawy z tego, że oferując tak wysokie zarobki (chodzi o ich ogłoszenie)(usunięte przez administratora) Panowie, zdrowie psychiczne jest najważniejsze, w końcu ludzie mieszkają razem ze sobą, 24h na dobę.
Dawid
19.01.2023 11:20
Nie zgodzę się z tobą, panowie pomagają w wyrobienie dokumentów które trzeba mieć zrobione jak PPS, zawsze można to samemu zrobić to nie jest jakiś wymóg, mi dużo w tym pomogli bo mieszkałem już wcześniej w Irlandii ale miałem problem z wyrobieniem numeru PPS i mi pomogli w tym. Oczywiście jak chcesz mieć wyrobiony numer PPS musisz podać swoje dane itp.
jerzy
24.01.2023 08:36
no to mieszkaj sobie z frustratem, alkoholikiem czy dorosłym dzieckiem, który za nic nie chce wziąć odpowiedzialności a o wszystkim chce decydować. Jeżeli nie dostanie tego czego chce to wpada w szał i agresję... mieszkając z obcymi ludźmi, którzy nie mają z nim nic wspólnego. Ja nie piszę tutaj tylko o jednym przypadku.
Rakus
22.03.2022 09:15
Zaczalem prace w tym roku, na ten moment wszystko ok. kasa na czas robota spoko, na chacie tez nic nie brakuje. jak ktos chce przyjechac i zarabiac a nie chlac i balowac to mozna fajna kase odlozyc. polecam
obcy
02.01.2023 10:13
po piśmie to sądzę że niskie masz oczekiwania haha ,,,, zaczełem,,,
od razu widać że ludzie są zadowoleni jak dostaną 10000 na rękę wykształcenie też znikome dlatego nie szukajcie tu normalnych
Kamil
20.10.2022 12:27
Pracuje dla Ward Personnel od sierpnia i jestem naprawdę bardzo zadowolony, na miejscu pomogli mi z założeniem PPS i wszystkich formalności, znaleźli mi zakwaterowanie za 450 plus opłaty z którego jestem mega zadowolony, ceny wynajmu w Irlandii w tym momencie to jakieś 600-700 euro przy dobrych wiatrach wiec naprawdę cena jaka płace to niewiele, w pierwszy dzień pracy zawieźli mnie i zapoznali z załoga i w razie pytań zawsze mogę się z nimi skontaktować. Polecam Ward Personnel jako start dla kogoś kto chce wyjechać za granice ale się obawia, dla cwaniaków którzy chcieliby zarabiać i najlepiej nie płacić za nic to raczej dajcie sobie spokój.
Maras
20.10.2022 12:09
Robota jest, wyplaty sa, nie ma co narzekac. Trafi sie czasem jeden z drugim co mysla ze wsyzstko dostana pod nos i najlepiej za darmo a pozniej ryja beret wszystkim do okola ale zeby cos od siebie to juz nie. Jak ktos szuka pracy i zna sie na robocie to nie bedzie narzekal. Ja osobiscie polecam.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ward Personnel Limited?
Jakub
27.09.2022 17:34
Spoko agencja, nie ma się do czego przyczepić.
Kontakt z firma jest praktycznie cały czas, kasa i godziny się zgadzają, z tego co słyszałem pomagaja tez znaleść pokój na miejscu, ja nie potrzebowałem bo przyjechałem do znajomego.
Polecam ich, szczególnie jesli jest to kogoś pierwszy wyjazd na granice.
Piotrek
05.09.2022 12:42
Ward jest najpewniejszy, przyleciałem do Dublina na inna ofertę z innej agencji, która okazała się jakąś wielka pomyłka. Chłopaki z Warda bardzo mi pomogli, znaleźli zakwaterowanie i prace, Mieszkanie, rachunki i auto oczywiście dzielone na współlokatorowi każdy płaci swoja cześć. Godziny tak jak oferowane czyli podstawa 39 i nadgodziny, mozna zarobić i odłożyć. Auto wynajęte na cały tydzień wiec w weekend można zwiedzać.
pytanie
06.09.2022 21:31
A co robisz i jaka stawka na start ?
Mateusz
02.09.2022 10:10
Polecam tą agencje. Zakwaterowanie w normalnych warunkach , pieniążki zawsze na czas, kiedy miałem jakieś pytania do firmy bardzo szybko odpowiadali.
Polecam
Zbyszek
17.08.2022 09:27
Bardzo fajna agencja, cały proces od rozmowy telefonicznej do wyjazdu na wyspę przebiegł bardzo szybko, jakoś 2tygodnie. Maja świetne oferty dla doświadczonych elektryków, poleciłem swojemu koledze żeby zaaplikował u nich o prace i w przyszłym tygodniu dolatuje do mnie. Firma pomaga ze wszystkim także nie ma się o co martwic, nawet bez języka chłopaki u nas pracują i nie narzekają. Polecam
24.07.2022 22:59
Mam pytanie jak aktualnie wygląda sytuacja w tej agencji pracy opłaca się wyjeżdżać do Irlandii?
Czy pomagają przy załatwieniu różnych spraw i mieszkania ?
Jak ogólnie jest z tymi wypłatami u nich ?
25.07.2022 20:26
Szczerze.
Nie znasz języka, nie masz zapasu pieniędzy na miesiąc... Nie przyjeżdżaj.
Radzę się dwa razy zastanowić.
Jak masz jakieś pytania wal śmiało.
26.07.2022 12:27
Okej rozumiem ale ogólnie mi chodzi o zarobek i żetelność tej agencji bo język na poziomie komunikatywnym czy po prostu to co mówią to czy tak jest czyli z ogarnięciem mieszkania
Łukasz
23.07.2022 02:23
To ile średnio można zarobić w tej firmie na stolarni?
Ogolnie polecam ta agencje. Prace zalatwili zakwaterowanie na spoko poziomie wiadomo nie sa to luksusy ale jest gdzie spac i gdzie ugotowac. Zrobili mi wprowadzenia na budowe bo wszystko po angielsku wiec bez problemow i opoznien. Pracuje godziny kotre byly obiecane wiec wszystko sie pokrywa z wczesniejszymi rozmowami. Genralnie polecam
19.07.2022 11:05
A na jakie stanowisko i w jakiej miejscowości pracujesz?
Wypłaty masz co tydzień?
Aleksander
13.07.2022 11:59
Pracuje dla Warda od prawie roku. Przyjechalm z podstawowym angielskim i troche sie obawilam czy dam rade. Trafilem na super ekipe, w 4ke wynajmujmy dom i samochod. Od poczatku wszystko jasno wyjasnione, bez niespodzinek. W razie jakis niejasnosci wystarczy zadzwonic i we wszytskim pomoga. Pracy duzo dla tych co sie znaja na robocie i przejechali pracowac a nie chlac. Ja tam jestem z nich zadowolony z warunkow i kasy.
13.07.2022 16:03
Jak wyglądała sytuacja z narzędziami i ubraniami? Czy potrzebowałeś ze sobą czy firma je zapewniała? Mam propozycję wyjazdu ale widzę na jednych ofertach zapewniają na drugich nie.
Andy
01.07.2022 08:57
Pracowałem z Ward Personnel przez pewien okres w okolicy Cork, jako elektryk. Wszystko było załatwione przed wyjazdem. Chłopaki pomogli mi na rozmowie kwalifikacyjnej przez video chat z przyszłym pracodawca. Wszystko tak jak było umawiane przed wylotem, pokrywało się z realiami. Ja polecam bardzo ta agencję!.
Andy
01.07.2022 09:30
W moim przypadku tak, miałem wynajęty pokój u bardzo miłej pani, Irlandki i dzięki temu mogłem podszkolić język.
25.05.2022 07:21
Witam, ktoś tutaj siedzi w Cork jako magazynier i mógłby się wypowiedzieć coś na temat pracy? Czy jest sens pracować tam długoterminowo?
Małpka
27.05.2022 13:43
Też jestem ciekawy i czy trzeba znać język
Cieśla
17.05.2022 10:47
Pracowałem jako Cieśla szalunkoway dla Warda, dobra organizacja, dużo godzin, dobre wypłaty, pomagają w organizacji pobytu. Ja polecam Worda
Piotr
03.05.2022 17:52
Polecam Warda za rodzaj umowy, dobre warunki pracy i komunikacje w Polsce i na miejscu, sa bardzo pomocni. Uważam, że na plusy zdecydowanie zasługują wynagrodzenie i swobodna atmosfera pracy.
DS
02.05.2022 21:14
Pracuję dla agencji o pół roku w Dublinie. Jestem bardzo zadowolony z pracy oraz z współpracy z agencją wszystko jest jasne i przejrzyste mieszkam w domu wynajmowanym przez agencję jeżdżę samochodem wyjmowanym przez agencję i jestem z tego bardzo zadowolony nigdy nie było żadnych problemów. Wiem za co i kiedy płacę. Biuro działa bardzo sprawnie jeśli mam jakieś pytania wystarczy telefon lub e-mail do agencji i prawię natychmiast mam odpowiedź. Polecam dla osób które dopiero zaczynają pracę w Irlandii i naprawdę chcą pracować. Bo dla takich którzy chcą żeby ich traktowano jak " panów i władców stanowczo odradzam"
Doświadczony izoler.
21.04.2022 08:39
Jak to wygląda z zakwaterowaniem? Czy firma opłaca, a potem np odciąga za mieszkanie z wypłaty czy na start samemu trzeba sobie opłacić? I czy transport z Polski do Irlandi na swój koszt? No i co jeśli ktoś nie ma safe passa?
Tylko_Legia
05.04.2022 10:13
Polecam agencje. Nie mam jezyka, wszystko pomagaja zalatwic- pokoj, PPS, dojazd do pracy. Dobry kontakt z koordynatorami i z administracja, chlopaki na kwaterze tez wporzadku. Pieniadze w kazdy piatek, narazie nie mam zastrzezen.
Paweł
07.04.2022 02:19
Gdzie robisz tam? Jaka kasa?
Monter
27.03.2022 23:27
Witam czy ktoś pracował jako monter rusztowań z tej agencji.Pozdrawiam.
Izoler
10.03.2022 16:39
Witam jak z mieszkaniami w ward personel w Irlandii dla monterów izolacji
Marek Elektryk Dublin
08.03.2022 16:54
Pracuje dla Ward juz ponad 5 miesięcy. Wyjechalem bez j angielskiego w dniu przylotu odebrano mnie z lotniska tak jak było umówione . Jestem zadowolony stawka 25 eu na godzinę dieta 168eu tygodniowo. We wszytkiem mi pomogli sprawy administracyjne zakwaterowanie. Mam swój pokój w domu jednorodzinnym koszt wynajmu 500 eu na miesiac. Jestem zadowolony pracuje sobie średnio powyżej 50 godzin tygodniowo. Polecam ta firme.
Izoler
04.03.2022 08:47
Witam pracuje jako monter izolacji już 8 lat i chciałbym podjąć pracę w ward personel jako monter izolacji w Irlandii pracuje ktoś tam jako monter izolacji jak z wypłatami mieszkaniem co ile można jechać do polski do rodziny jak z ubezpieczeniem i mieszkaniami
John44
20.02.2022 10:31
Jeżeli nie wiesz czym jest samodzielność, inicjatywa, niezależność, radzenie sobie w życiu samemu to nie przyjeżdżaj do Irlandii. Nie zatruwaj życia dorosłym swoją bezradnością. To nie jest złośliwość tylko prośba. Czytaj ogłoszenia ze zrozumieniem. To jest kraj w którym samodzielność jest na porządku dziennym.
Zostaw merytoryczną opinię o Ward Personnel Limited