Opinie o Ward Personnel Limited
Jeżeli chciałbyś wyjechać do Irlandii na kilka miesięcy, żeby zaoszczędzić na nowy dom lub mieszkanie lub planujesz dłuższy pobyt na Zielonej Wyspie to Ward Personnel powinien być Twoim pierwszym przystankiem w poszukiwaniu pracy. Nasi klienci to największe firmy z branży budowlanej, instalacyjnej, produkcyjnej czy przemysłowej i posiadamy wiele ofert pracy zarówno w Irlandii jak i na kontynencie. Ciągle poszukujemy zarówno doświadczonych specjalistów budowlanych, instalacyjnych jak i wykwalifikowanych i niewykwalifikowanych pracowników zakładów produkcyjnych.
Niedawno otworzyliśmy nasze biuro w Lublinie, gdzie możesz spotkać naszych rekruterów twarzą w twarz, a na miejscu w Irlandii mamy zespół koordynatorów, którzy zadbają, aby Twój przyjazd do Irlandii przebiegał miło i przyjemnie. Sprawdź zakładkę „Poznaj nasz zespół”, aby dowiedzieć się więcej o naszym desygnowanym team’ie.
Irlandia w przeciwieństwie do Wielkiej Brytanii pozostała w Unii Europejskiej więc praca jest dostępna od zaraz bez pozwoleń na wyjazd, a tanie linie lotnicze Ryanair zapewniają rozsądne ceny biletów z każdego lotniska w Polsce. Bardzo atrakcyjne wynagrodzenie, elastyczne godziny pracy (także nadgodziny), łagodna pogoda, piękne krajobrazy i przyjaźni ludzie sprawiają, że Irlandia jest najlepszym wyborem do pracy za granicą z wysokim standardem i jakością życia.
Lokalna Polska społeczność oraz Polskie sklepy na pewno ułatwią Twoją aklimatyzację na miejscu,a my zapewniamy odebranie z lotniska, zorganizowanie transportu na miejscu, zakwaterowanie w pojedyńczych pokojach w domkach jednorodzinnych o wysokim standardzie oraz pomoc w organizacji spraw administracyjnych takich jak Irlandzki numer podatkowy, konto bankowe czy kursy BHP. Po rozpoczęciu pracy otrzymasz dostęp do polskojęzycznych koordynatorów zarówno do spraw związanych z pracą jak i księgowością, aby zapewnić pomoc i doradztwo w każdej dziedzinie. Wszystko po to, żeby nasza współpraca przebiegała bezproblemowo.
W Irlandii będziesz pracować na Irlandzkiej bezterminowej umowie o prace ze wszystkimi świadczeniami z dodatkowo płatnymi urlopami oraz dniami ustawowo wolnymi od pracy. Ward Personnel słynie z dokładnego przestrzegania przepisów prawa pracy, a Polscy pracownicy są traktowani na równi z Irlandzkimi pod każdym względem, szczególnie stawek godzinowych. Znaleźliśmy pracę i zmieniliśmy życie ponad 500 Polaków, a naszym celem jest przekroczenie 1000 osób w roku 2022 dlatego zostań częścią #BudujemyPrzyszlosc i skontaktuj się z nami w celu rozwoju Twojej kariery zawodowej w Irlandii.
Pracowalem z kilkoma agencjami pracy, ale Ward Persnnel jest chyba najlepsza, chłopaki odbierajA z lotniska i pomagaja ze wszystkimi sprawami, zakwaterowanie w normalnych domach a nie jakiś barakach jak kiedyś miałem przygode z inna agencja,ja osobicie polecam
Oj widzę świeży narybek się wypowiada. Z lotniska odbierają to prawda ale za tą przyjemność zostanie Ci potrącone 50 euro czyli tyle ile wyniosłaby Cię taksówka. Mieszkania trafiają się ładne ale w większości to szkoda mówić poniżej standardów a przynajmniej Irlandzkich a już nie wspomnę o problemach z ogrzewaniem bo Ward Personnel często zapomina zamówić olej opałowy czy też gaz i mieszkasz tydzień jak nie dłużej w zimnym mieszkaniu. A przypomnę że za mieszkanie jak i za wszelkie opłaty zostanie Ci potrącone z pensji i to wcale nie mało. Tak samo potrącają kaucje która jest zwrotna ale potem zapomną oddać ???? Niezgodnie z prawem zakładają Ci numer PPS ale spokojnie to nie dla Twojego dobra tylko po to żeby mieć dostęp do Twojego konta podatkowego by potem zabrać Ci Twoje pieniądze z podatków. Za samochód z wypożyczalni i za paliwo też zapłacisz z własnej kieszeni mi się trafiło że nawet 60 km w jedną stronę jeździliśmy więc łatwo policzyć że tanio nie było a i za czas przejazdu nikt Ci nie zapłaci.(usunięte przez administratora)Czytaj i czytajcie szybko bo zaraz nie będzie tego komentarza bo usuwają szybciej niż prędkość światła żeby tylko nie wyszła na jaw prawda ????
Jestem byłym pracownikiem. Nie mam pojęcia skąd taka liczba pozytywnych opinii na tej stronie. Przez kilka miesięcy pracy dla nich nie spotkałem nikogo, kto byłby szczególnie zadowolony z tej współpracy. Poniżej kilka szczerych przemyśleń. Mam nadzieje, że opinia nie zostanie zbyt szybko usunięta. Postanowiłem opisać swoje doświadczenia po to by nakreślić obraz sytuacji osobom zainteresowanym podjęciem współpracy z tą agencją. PRACA Pracowałem dla nich u producenta rozdzielnic w Dublinie. Praca jak najbardziej godna polecenia. Za moich czasów było to miejsce, gdzie można było spotkać wiele ciekawych osobowości. Wypada znać język. Dość kłopotliwe jest porozumiewanie się z Irlandczykami po polsku. Godziny pracy: jeśli są nadgodziny to Od poniedziałku do czwartku - 11,5h, piątek-8h, sobota 6h, Jeśli nie ma to w sumie jest tych godzin 39 lub co najwyżej 47 tygodniowo. STAWKA I STANOWISKO W Irlandii obowiązuje ustawowo ustalona stawka za godzinę pracy wykwalifikowanego elektryka. Jest to 25.72 €/h. Nie będziesz pracował jako elektryk. Będziesz pracował jako automatyk za 20€ na godzinę(podobno ta stawka wzrosła, jednak dalej jest poniżej ustawowej). Po 39tej godzinie w danym tygodniu stawka wzrasta (o 50%) do 30€. Jeśli są godziny to można przyzwoicie zarobić. OTRZYMANIE ZATRUDNIENIA Proces nie jest zbyt wymagający. W zasadzie selekcja nie istnieje. Rekrutacją zajmują się osoby, które nigdy nie miały w ręce przewodu, nie mówiąc już o rysunku elektrycznym. Przez wiele miesięcy przyjmowani byli specjaliści ze świadectwami SEP, które nie znajdowały odzwierciedlenia w wiedzy teoretyczno-praktycznej kandydata. PPS/KWESTIE PODATKOWE Do unormowania spraw podatkowych niezbędny jest numer PPS (coś pomiędzy nr PESEL a NIP) Do czasu załatwienia wszelkich formalności pracownik jest na tak zwanym emergercy tax – ponad 40% Pracodawca oczywiście jest b. pomocny i pilotuje załatwienie formalności. Nie robi tego jednak szczególnie nadgorliwie. Jest to prawdopodobnie celowe działanie, bowiem niektórych przypadkach proces przeciąga się do dwóch miesięcy (zarabiasz po 400-500 euro/tydz), Załatwienie sprawy w urzędzie trwa max 2 tygodnie. OPŁATY PO STRONIE PRACOWNIKA Można odnieść wrażenie, że celowym działaniem jest przeciągnięcie wyrobienia nr.PPS. Po przejściu na normalnie obowiązujące stawki podatkowe i uzyskaniu zwrotu nadpłaconego podatku (na rachunek bankowy agencji lub jej pracownika) pracodawca pobiera wszelkie zaległe opłaty, tj. zaległy czynsz (za miesiąc lub dwa), kaucję w wysokości miesięcznego czynszu i czynsz na miesiąc do przodu, jeśli nie ma zaległych opłat z okresu przed Twoim przybyciem, masz jeszcze do opłacenia prąd, gaz, olej opałowy, w zależności od nieruchomości i rodzaju ogrzewania. Reszta zwrotu, jeśli coś zostaje po potrąceniu ww. opłat, jest zwracana z kolejną płatnością na konto pracownika. Można rachunki wziąć na siebie, potrzebne jest jednak konto bankowe, do otwarcia którego potrzebny jest ww. PPS no. i potwierdzenie adresu więc koło się zamyka. MIESZKANIE W Irlandii jest od kilku lat kryzys mieszkaniowy. Ciężko winić za to pracowników agencji pracy. Wynajmowane nieruchomości są dzielone pomiędzy pracowników. Z uwagi na kryzys odstają one znacząco od kontynentalnych standardów, jest zimno, wilgotno i drogo. DOJAZDY DO PRACY Firma załatwia formalności dot. wynajęcia samochodu. Wynajęty samochód posiada jedynie obowiązkowe ubezpieczenie, koszt to o ile dobrze pamiętam około 800 euro /mc. Koszt paliwa jest po stronie pracownika, nie ma służbowych samochodów czy darmowych dojazdów do pracy. Wszystko wygląda pięknie jeśli dzielisz ten koszt na 4 osoby. Jeśli natomiast zakwaterują Cię z ludźmi pracującymi w innych zakładach pracy czy budowach około 50 km od miejsca wykonywania pracy koszty najmu i eksploatacyjne dzielisz sam ze sobą. PODSUMOWUJĄC Koszty pobytu są wysokie. Z rozmów z kolegami, którzy dalej tam walczą wynika, że jeśli ktoś coś potrafi i zna język, to po krótkim etapie aklimatyzacji w kraju, ucieka z tej agencji. Jest możliwość podjęcia pracy bezpośrednio u producenta. Niezbędne jest jednak spędzenie roku poza obiema firmami. Jest to tani sposób na wyjazd do Irlandii jeśli ktoś planuje taki ruch. Należy pamiętać jednak o kwalifikacjach i języku. Jeśli jest inaczej to ciężko zmienić pracę.
Witam, miałem przyjemność pracować dla tej firmy w Dublinie. Od kilku lat miałem do czynienia z różnymi agencjami pracy, ale ta jest zdecydowanie najlepsza. Nie pracowałem długo, bo musiałem pilnie zjechać do Polski, ale moje doświadczenie z tą firmą jest bardzo dobre. Jeśli uda mi się uporządkować sprawy, na pewno tam wrócę. Szczególne uznanie dla Pana Jakuba- pełna profeska! Można na Niego liczyć- zawsze chętny do pomocy. Odebrał mnie z lotniska (sb wieczorem), miałem załatwiony nocleg i transport do pracy. Pomaga we wszystkich sprawach, które muszą być załatwione na starcie. Nie jest to opinia pisana przez pracownika Ward P., ani na zlecenie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających.
Miałem przyjemność pracować w Dublinie,na nowej inwestycji,jest to Zakład Farmaceutyczny,wieszaliśmy kanały wentylacyjne.Atmosfera w pracy niezła,Irlandczycy mentalnie podobni do nas,ale mądrzejsi pod wieloma względami...Jeżeli chodzi o sprawy organizacyjne,nie miałem niespodzianek.Tak,jak było uzgodnione,tak się odbyło.Jechałem do Irlandii pierwszy raz,musiałem zabrać kasę na start tj.kwatera(450 E =50 Kaucja) i Safe Pase(ok.400 E)Byłem w wielu miejscach i wiem,że ściemniacze i lekkoduchy nie będą w Irlandii mieli łatwo,wypłaty co tydzień,to bardzo łatwy pieniądz do wydania,jednak życie singla nie jest tanie...Szybko doszedłem do wniosku,że tu nikt nikogo nie prowadzi za rączke,niektóre sprawy należy poprowadzić samemu,co nie znaczy,że firma olała nas.Generalnie nie narzekam,wróciłem z kasą,zdrowy,praca ok.najbardziej irytującą rzeczą były przeróżne szkolenia BHP,aż do przesady,wprost męczące,ale tak tutaj już jest...
Wszystko jest cały czas Ok bez zmian Dobry kontakt, każda wypłata się zgadza co więcej pracują tu nawet Irlandczycy przez Warda
Dziękujemy za pozytywny komentarz oraz docenienie naszej współpracy. Bardzo cieszy nas fakt, że doceniasz dobry kontakt oraz terminowe wypłaty – są to kwestie, które traktujemy priorytetowo. Staramy się tworzyć przyjazne i profesjonalne środowisko pracy dla wszystkich naszych pracowników, niezależnie od narodowości. Twoja opinia motywuje nas do dalszego działania i rozwoju. Życzymy dalszych sukcesów i zachęcamy do kontaktu w przypadku jakichkolwiek pytań lub sugestii. Pozdrawiamy serdecznie :)
Pracowałem jako Elektryk w Ward. Zero Problemów z komunikacja. Mieszkanie przyjemne no i zero (usunięte przez administratora) z lokatorami. Polecam
Jest to już druga nagroda dla Ward Personnel w ciągu ostatnich dwóch lat. Rok temu agencja zdobyła prestiżowy tytuł Najlepszej Agencji Rekrutacyjnej w Irlandii, co potwierdza jej silną pozycję na rynku oraz wysoką jakość świadczonych usług.
Podczas odbioru nagrody David Ward, Dyrektor Zarządzający Ward Personnel, powiedział:
"Jesteśmy zaszczyceni zarówno samą nominacją, jak i ostatecznym zwycięstwem w tej kategorii. Nasz zespół ds. finansów i płac nieustannie pracuje nad tym, aby sześciuset pracowników na ponad dwustu placówkach naszych klientów otrzymywało swoje wynagrodzenie prawidłowo i na czas – każdego tygodnia. Jesteśmy niezwykle dumni z naszego zespołu, a ta nagroda jest dowodem ich ciężkiej pracy i zaangażowania, które wykazują tydzień po tygodniu. Wsparcie, jakie cały dział finansowy zapewnia naszej firmie, jest kluczowe dla realizacji naszych planów rozwoju, dlatego cieszymy się, że ich wysiłki zostały docenione.”
Cała gala była ponownie wspaniałym wieczorem pełnym rozrywki oraz celebracji branży rekrutacyjnej i cieszymy się, że mogliśmy być jej częścią. Specjalne podziękowania kierujemy do zespołu ERF oraz jury za organizację tego wyjątkowego wydarzenia i przeprowadzenie programu nagród
Absolutnie odradzam współpracę z tą firmą! Praca w Danii to totalny dramat. Firma (usunięte przez administratora) na wypłatach, warunkach pracy oraz mieszkaniu. Zamiast otrzymywać to, na co się umawiasz, dostajesz tylko problemy. Płace są regularnie obcinane, a jeśli nie pracujesz jako elektryk, to nie otrzymujesz wynagrodzenia za pełny etat. Co gorsza, zmuszeni jesteśmy płacić za kursy z własnej kieszeni. Firma została już zgłoszona do Związków Duńskich, ale ostrzegam przed tą oszukańczą działalnością – nie warto się pchać do tej prac
Miałem przyjemność być na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie w Kopenhadze. Ogólnie wrażenia dobre rozmowa kwalifikacyjna w luźnej nieformalnej atmosferze czułem się bardziej jak na pogawędce z kolegami niż na rozmowie o pracę . Firma menadżerowie i dyrektor wydają się być w porządku. Wrażenia jak najbardziej pozytywne ale niestety pracy nie dostałem ale nie zawsze się wygrywa ????
NIE POLECAM TEJ FIRMY(usunięte przez administratora) NIEZGODNE WYPŁATY Z GODZINAMI PRZEROBIONYMI
Głupoty gadasz jak się coś nie zgadza robią korektę. Większym problemem jest to, że coraz mniej Polaków w firmie przez co zatrudniają ludzi jak popadnie przez co są zabawne sytuacje chociaż czasami boję się, że wywalą nas z projektu. Wschodni sąsiedzi maja gdzieś procedury BHP czy też jakość wykonania
może ktoś pracował w Dani jako Monter rurociągów / hakowy - mam doświadczenie, zastanawiam się ale nie pracowałem dla tej firmy wcześniej. Może ktoś podzieli się doświadczeniem zawodowym z tą firmą.
Mam takie pytanie czy ktoś z Płocka pracuje w tej agencji
Również jestem z Płocka i jestem bardzo ciekawy czy ktoś od nas tam pracuje bo jestem zainteresowany
Można wiedzieć co ma pan na myśli jeśli chodzi o nadgodziny, gdzie pan pracował na jakim stanowisku, dziękuję za odpowiedź.
Ta firma to jakieś nieporozumienie, już na samym lotnisku problem, kazali samemu sobie szukać samochodu jak poprosiliśmy żeby pomogli, na mieszkaniu (usunięte przez administratora) rozwalone łózka, grzyb na ścianach, musiałem spać w kuchni. z obiecanych 1200 euro jak na razie były dwie tygodiówki po 800 euro, w powietrzu wisi jakieś 3000 euro. Firma do której zatrudnili kazała mimo SafePass robić niebezpieczne rzeczy pod groźbą zwolnienia. Zupełnie nie polecam!
Bo jest to prawda, obiecują konkretne zarobki a jak jest wypłata to są zupełnie niższe wynagrodzenia. Koordynatorzy są niekompetentni i ignorują problemy. Nie dotrzymują słowa.
Można wiedzieć na jakim stanowisku pan pracował i gdzie,wypłaty niższe tzn. niższe stawki czy płacone za mniej godzin niż przepracowano,a może jakieś potrącenia o których nie było wcześniej mowy, co pan ma na myśli konkretnie, z góry dziękuję za odpowiedź .
Można wiedzieć coś więcej z kąd taka negatywna opinia,na jakim stanowisku pan pracował,z góry dziękuję za odpowiedź.
Ogulnie jest bardzo dobrze, dużo nadgodzin na izolacji,spokojna robota,nie jak w niemcach czy holandi,opłaty jak muwili w biurze w Lublinie. Pracuje od roku i roboty jest na kolejne 2 lata,rzadnych pszestojuw,kordynatorzy czy Pani Malwina zawsze pomagają polecam
Cześć dostałem ofertę pracy do Irlandii przez tą agencje, powiedz mi czy warto, czy są ok?
Mi Ward pasuje, pracuje jako monter prawie 2 lata, okolice Cork. Na zarobki nie narzekam. W zaleznosci of klienta dniowki badz nocki wiecej badz mniej nadgodzin. Zjazdy tak jak w umowie. Pokoju ok, rachunki rozliczne na kazdego z lokatorow. Koordynator Darek ok, zawsze odpisze czy oddzowni.
polecam agencje. pracowalem z nimi w irlandii i wszystko bylo jak nalezy. wyplata sie zgadzala, kwatera tez calkiem okej normalny pokoj ale warunki normalne nie bylo na co narzekac. jak ktos chce wyjechac do pracy i sie nie martwic o nic to smial
Niestety warunki zatrudnienia znacząco się pogarszają ceny pokoju dochodzą do 600€ do tego rachunki.(Dodatkowo euro spadło ok 80gr.) Nadgodzin oczywiście brak.. więc różnica jest spora Biuro ma w (usunięte przez administratora) nie odbiera nawet telefonów, szkoda dobrze to już było
Pojechalem na kontrakt akurat robilem na nocki, umowilismy sie na 4 miesiaca a bylo jednak 5, fajne pieniadze wpadly, ludzie w miare ok, z Wardem raczej bez problemu, mysle ze wroce jak bendzie okazja
Cześć, jest ktoś teraz jako elektryk albo planowo będzie się wybierał? Piszą w ofercie o zarobkach od 18 do 21 tysięcy, zastanawiam się od czego konkretnie ta różnica 3 tys zależy? jeśli chce przyjść z nastawieniem na 21 tys to co mam zrobić już na starcie?
moje wrażenie kiepskie , dzwonia z roznych miejsc . zapewniaja ze lada dzień wylot , a nastepnie juz nie kontaktują sie i ignorują wiadomości . trzymanie człowieka na smyczy bez zadnej informacji , skoro kandydatura zostala odrzucona wypadaloby udzielic krótkiej informacji , a tu zero odzewu , totalne ignorowanie zapytań także nie zachęca takie podejscie . skoro ktos nie ma minuty czasu zeby Cie poinformować jak sytuacja to raczej nie wróży to owocnej wspolpracy
Polecam Bartka, w dwa dni znalazl mi prace. Dobry kontakt oferta na maila, z induction pomoze, wszystko wytlumaczy. Na sitcie sie spotka przed rozpoczeciem pracy i przedstawi formanowi. Szybko i fachowo, polecam.
Bardzo szybko i sprawnie, od samego początku, mieszkanie i transport załatwione , odebrali mnie z lotniska i zawieźli na miejsce, ja akurat nie musiałem robić safepassa więc miałem czas na odpoczynek i ogarnięcie się przed poniedziałkiem, umowa o prace wysłana w pierwszy dzień pracy, pieniądze wypłacane na czas w każdy piątek , nadgodziny wypłacane bez problemu. Dom schludny, współlokatorzy też mogą być. Jak na razie wszystko jest ok.

Jak się pracuje w Ward Personnel Limited?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w Ward Personnel Limited?