Exact Systems

Gorlitz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 11 ocen.

Exact Systems
2 11 6 1

Opinie o Exact Systems

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Jack

Prawda jest taka ,że ci co pracują długo są rodzinami z tymi co są w biurze czyli układ zamknięty , jak jedziesz z kimś którego wcześniej nie znałeś na robotę to najlepiej nie opowiadaj co myślisz bo wszystko trafi do koordynatora lub biura. Z pracą jest różnie w zależności gdzie trafisz - raz dobrze raz kijowo, najlepiej jechać z dziewczyną ,żoną,kochanką w tedy nie odczuwa się samotności - mnie wywalili 800km od domu i mimo ,że prosiłem wiele razy o zlecenie blisko granicy ich słowa były nie ugięte " albo siedzę cicho albo spadam z roboty" a w tym czasie w Dreźnie dwóch młodych gówniarzy siedziało trzy lata a mieszkali w Zgorzelcu (100 km od domu - a zaznaczam ,że mam żonę i dwójkę dzieci i fajnie by było widzieć się co weekend a nie 800 km i co drugi miesiąc widzenie bo kasa duża na przejazdy) zrezygnowałem z ich usług bo stwierdziłem ,że nikogo nie zamordowałem ,żeby jakąś karę odbywać na uchodźstwie ;) i mieć widzenia raz na święta z rodziną. Co do ludzi którzy pracują z tobą to są różni - jedni (usunięte przez administratora) w żywe oczy , drudzy (usunięte przez administratora) za plecami, a jedni opierdalają ciebie za plecami - mi na początku mojej pracy udało się zapoznać z fajnymi ludźmi tak ,że co byś nie zrobił to koordynator nic nie wiedział co robisz (zresztą po pracy kogo to obchodzi co robisz ale w tej firmie chyba to jest ważne) ale rozwalili ten układ wysyłając ludzi w różne miejsca bo było za cicho. Potem było tylko gorzej. A co dziwne (usunięte przez administratora) ludzie młodzi którzy nie mieli za bardzo doświadczenia z życiem - szkoda. Myślę ,że praca czasami fajna a czasami (usunięte przez administratora) - problem jest dla mnie góra która uważa ciebie za (usunięte przez administratora) robola który nie powinien się skarżyć tylko (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) a wszystkie żale zostawić dla siebie bo po co ci dobre mieszkanie, jak można w (usunięte przez administratora) mieszkać. A właśnie - po za tym ciężko o zaliczki - mi się auto popsuło i góra nie chciała mi pomóc z wypłatą zaliczki a zaznaczam do Polski miałem 800km. Teraz pracuję na Bawarii w firmie Niemieckiej (typowo) nie mam problemu z zaliczką, z mieszkaniem i pomocą finansową od firmy. Exact System nie ma dobrej polityki kadrowej i nie chce zbudować dobrej ekipy do pracy woli co miesiąc zmieniać ludzi niż za inwestować te 2 euro w pracownika. I dziwie się tym z biura bo dzięki naszej ciężkiej pracy oni mają właśnie swoje wypłaty i mogą się objadać pączkami....

anonymous

Witam ma ktoś jakieś doświadczenie i może wyrazić swoje opinie odnośnie pracy przez Exact Systems w miejscowości Breidenbach na kontroli jakości klocków hamulcowych ? Z góry dzięki.

anonymous
@anonymous 19.07.2018 18:53

klocki czy tarcze hamulcowe?

KO
@anonymous 19.07.2018 18:53

Jeśli lubisz bardzo ciężką pracę, złe warunki mieszkaniowe i pracę z "horymi" umysłowo ludźmi to exs jest stworzony dla Ciebie.

Nowy

Jak aktualnie wyglada praca w Exact Systems Gorlitz Niemcy na kontroli jakosci , jak z zarobkami i mieszkaniem. Prosił bym o szybką odpowiedz

byly pracownik
@Nowy 02.07.2018 10:09

praca raz jest, a raz jej nie ma, tak samo jest z pieniędzmi. Mieszkanie w zaleznosci od tego jak trafisz albo masz tzw. komfort albo chodzisz śmierdzący. Zdazylo sie ze siedzialem w domu bez pieniędzy mimo ze zapewniali wyplacenie..

Hmmm?
@byly pracownik 02.07.2018 23:08

Witam witam...co masz na myśli że masz komfort.? Mi zaoferowali mieszkanie w hotelu 3 gwiazdkowym, dokładnie adres Bergstrasse 3 kod 56368.. Co o tym myślisz? A zarazem koordynator powiedział mi że mam przyjechać tam tylko po klucze i gdzieś na ferienwohnung.. Coś mi śmierdzi..

Hanna

@Były pracownik, i jak aktualnie przedstawia się Twoja sytuacja? Dlaczego w ogóle musisz domagać się wypłaty tych pieniędzy? Jak firma tłumaczy te zaległości? Co jeszcze możecie powiedzieć o pracy w Exact Systems? Zachęcam Was do podzielenia się swoją opinią!

Administrator

Jakim przedsiębiorstwo Exact Systems jest pracodawcą? Chętnie dowiemy się więcej od obecnych pracowników firmy.

Były pracownik
@Administrator 28.04.2018 17:48

Od kilku miesięcy walczę o wypłatę pieniędzy za okres chorobowy który trwał 6 tygodni. Masakra, tą firmą powinien się bardzo dokładnie zająć PIP! Nie polecam.

Hanna

@Pracownik, dziękuję za Twoją wypowiedź. Pracujesz jeszcze w Exact Systems? @Kleks, a czy była poruszana kwestia tych warunków pracy z odpowiednimi osobami? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Exact Systems? Jak przebiega Wasza współpraca z tym pracodawcą?

Pracownik

Nie polecam. Praca na polskiej umowie śmieciówce chyba, że znasz język lub pracowałeś kiedyś za granicą wtedy dostajesz niemiecką umowę na polskich warunkach. Praca czy ciężka czy lekka zależy od zlecenia. Nie polecam zlecenia w Hilchenbach. Jak lubicie stać przy maszynie oglądać części, pakować je do boksow, z pracy wychodzić jak z kopalni, wdychać szkodliwe dla zdrowia oleje, mieć pocharatane ręce, pracować 7 nocek pod rząd co wyniszcza organizm, zarobić grosze, a na przyszłość wyhodować raka to zapraszam.

Kleks
@Pracownik 12.05.2018 09:57

Na hali jednej zimą pracownicy pracowali w 6 stopniach, na drugiej natomiast jak jest słoneczna pogoda na hali jest duszno i strasznie gorąco pot się leje po 4 literach. Katastrofa

Pracia 2018

Dzien dobry!Chce zapytac sie jak dojechac z Krakowa do Breidenbach w Niemczech?Albo dojazd z Berlina?

Nigdy więcej

Nie polecam pracy w tej firmie w Niemczech ! Pracowałam tam niecały rok . Najpierw szybka rekrutacja, potem telefon i nagły wyjazd na nowe zlecenie. Przez pierwszy tydzień mieszkanie na jakimś pensjonacie bez kuchni, lodówki i pralki i stołowanie się na mieście kebabami albo Mc Donald Pizza itd... po 2 tygodniach każdy miał brudne i śmierdzące ciuchy bo nie miał gdzie ich normalnie wyprać i wywiesić. Przez 3 tygodnie zmienialiśmy pensjonaty chyba z 5 razy aż wynajęli nam tkzw ferienwohnung(domek letniskowy) na kompletnym odludziu gdzie była kuchnia i lodówka ale okazało się że musiałam dzielić pokój z dziewczyną i chłopakiem czyli zero prywatności po pracy. Zlecenie potrwało chyba z miesiąc i potem przeprowadzka 400 km na inne i to samo pensjonaty, pzeprowadzki, beznadziejne warunki mieszkalne i śmieciowe żywienie przez brak kuchni i lodówki. Na rekrutacji i szkoleniu wstępnym powinni powiedzieć że na wyjazd należy ze sobą zabrać całą kuchnie, patelnie, garnki, łyżki, widelce, palniki gazowe albo elektryczne, przenośną lodówkę i może jeszcze mini pralkę turystyczna to wtedy nikt by nie podjął pracy w tej pseudo firmie. Pracując w EXS w DE nie czułam się jakbym pracowała w firmie w 21 wieku tylko w jakimś kompletnie niezorganizowanym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Gdyby nie nagła potrzeba zarobienia kasy to bym się zwolniła już po miesiącu. Jeżeli chodzi o sama prace to też nie było wesoło bo co chwile nie było pracy i trzeba było czekać nieodpłatnie na hotelu albo kazali zjeżdzać do PL na tydzień żeby nie płacić nam za noclegi. No i na koniec, 1000 euro na miesiąc przy takich warunkach gdzie człowiek nie może oszczędzać bo musi się stołować na mieście i niezdrowo odżywiać to bezsens i kpina z pracowników.

Kris
@Nigdy więcej 30.07.2017 13:58

Płaciliście za mieszkanie i mieliście diety?

Tomek - kontrola jakości
@Kris 14.12.2017 16:14

Mieszkanie płatne 100e i stawka godz 9brutto.

Robertos
@Kris 14.12.2017 16:14

Dietę to se zrobisz jak będziesz żreć byle co i na szybko....a tutaj tak jest właśnie hahahabab

Tomek - kontrola jakości

Słabe warunki mieszkaniowe. Mieszkanie z ludźmi nadużywającymi narkotyki i alkohol, którzy się nie myją i nie sprzątają ( koordynatorzy i biuro nic z tym nie robi ). Zlecenia na 1 dzień. Liczne przestoje (bezpłatne).Dojazdy do pracy 25km, 80km, max jechałem 160km. Wynagrodzenie z miesięcznym opóźnieniem. A na końcu jak się zwolnisz (z zachowaniem 2 tyg wypowiedzenia) to Cię oszukają na pieniądze. Jednakże znam ludzi którzy pracują tam kilka lat i nie narzekają. Zależy jak trafisz. Praca raczej dla młodych par. Osobiście nie polecam!!!

Stary pracownik

Czego wy ludzie kur.a oczekujecie? Cieszcie się, że macie robote. Praca nie jest ciężka, a tyle pieniędzy w Polsce nigdzie nie zarobicie. Salony by wam dali, a i tak byście cebulaki narzekali. Jak czytam ten wasz ból (usunięte przez administratora) to wstyd mi że jestem Polakiem!

Zal.pl
@Stary pracownik 18.12.2017 18:47

Kolejny wdzieczny niewolnik exactu dajacy sie wykorzystywac....moze ty w pl tyle nie zarobisz chlopie panszczyznany....

Kris

Jako że mam wyjechać na dniach do pracy w Exact Systems w Niemczech, czy mógłby ktoś się podzielić opiniami choćby na maila momo1100@o2.pl jak to wszystko rzeczywiście wygląda finansowo, czyli zarobki, czy są jakieś diety itd? Czy ogólnie wyjazd tam to zupełnie inna bajka niż delegacja z Exactu gdzieś w Polsce.

anonim

(usunięte przez administratora)

Masakra

I oczywiscie mowie tu o pracy w Niemczech

Lipa

Obóz pracy krótko mówiąc. zlecenia na 2 dni tydzien miesiac róznie. Mieszkania bez kuchni lodówki i pralki. 4 roznie zmiany w tygodniu czyli z nocki na popoudniu z popoudniu na ranki, kaza robic po 16 godzin lamiac prawo pracy, brak podstawowych narzedzi do pracy, team liderzy koordynatorzy i cale biuro to jakies bezmózgi. Ogolnie firma dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez zycia prywatnego i możliwości rozwoju i stabilizacji.

Zostaw opinię o Exact Systems - Gorlitz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Exact Systems