harbingers-group.com

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 48 ocen.

harbingers-group.com
4 48 6 1

Opinie o harbingers-group.com

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Miś Yogi

Firma wyrosła z Interii i choć mówią, że teoretycznie nakręca ich zmiana, dużo utartych schematów przejęli właśnie z tamtej firmy. Przydałby się HR, który pilnowałby, żeby wszystko było zgodne z Kodeksem Pracy, bo pracy jest dużo i niestety nie kończy się na 40h tygodniowo. Fajnym dodatkiem byłaby możliwość pracy zdalnej tak jak robią to teraz inne firmy - np. każdy pracownik może np. raz w tygodniu pracować z domu.

Jeneffer
@Miś Yogi 20.08.2018 16:40

A jak rozliczane są w takim razie nadgodziny?

Benek
@Miś Yogi 20.08.2018 16:40

z tego co wiem, można pracować zdalnie!

Nick
@Miś Yogi 20.08.2018 16:40

no pracy mają full, nie dziwie się

Miś Yogi
@Benek 21.08.2018 11:50

A ile dni w tygodniu? Nie patrzą na to krzywo?

Benek
@Miś Yogi 21.08.2018 12:54

Mają rozbudowany system wsparcia dla pracowników (info od koleżanki która u nich pracuje) ale szczegółów nie znam

Zainteresowana
@Benek 22.08.2018 15:49

A możesz się dowiedzieć? Na stronie mają "Opieka medyczna i pakiety sportowe dla pracowników i ich rodzin" ale wiadomo ile kasy za multisport i za lekarza (jaka sieć medicover/ luxmed)?

Mariusz
@Jeneffer 20.08.2018 17:51

nie są w ogóle

Jeneffer
@Mariusz 13.09.2018 09:29

Ale to podchodzi pod pip. Zgodnie z kodeksem pracy tydzień pracy to 40 h. Nadgodziny albo się odbiera albo powinno się płacić, w niektórych wypadkach nawet razy 1,5 - tyczy się to i odbioru (na wniosek pracownika) jak i kasy.

Celnik
@Jeneffer 13.09.2018 14:16

Racja, ale tu zupełnie inny klimat. Jest elastycznie. Nie odbija się karty i nie pilnuje ile ktoś robi sobie przerwy. wychodzi. Można przyjść do 9.30, chodzić sobie na obiady, kawy, gadać nikt tego nie pilnuje. Byle było zrobione co trzeba na czas i na super poziomie. A jak to robisz do 18,bo się wcześniej opier$&%+ to twój biznes

True Detective
@Celnik 15.09.2018 05:06

No a jeśli się nie opierdalałeś, tylko jest tyle roboty, że trzeba ciągnąć nadgodziny?

P_pan

Pod przykrywką zrywania z tradycją i wytyczania nowych trendów sztywne korpo zasady i wyzysk. Wrzucam ich do jednego wora z innymi agencjami.

True Detective
@P_pan 13.09.2018 09:28

F_fakty Panie fakty. Jeśli wszystkie agencje są u Ciebie w jednym woreczku to pokazuje brak doświadczenia. Byłem w niejednej w KRK i widzę różnice zasadnicze. Od małych agencji "jednej twarzy" gdzie zespół SEO/SEM w najlepszych czasach liczy 5 os, poprzez "holdingi" z ogromną rotacją i niskimi zarobkami, aż po "duże brandy". Połowa marketingowego bełkotu wszystkich agencji ma przyciągnąć klientów i specjalistów, niestety często są to obietnice bez pokrycia. Ocena agencji z punktu widzenia partnera biznesowego, to kompletnie inna para kaloszy więc skupię się na konkretach dla pracowników. Co liczy się dziś dla najlepszych ludzi na rynku? 1) zarobki powyżej średniej na rynku 2) atmosfera i zespół od którego można się uczyć (bez mobbingu, kablowania, agresji pasywnej, wyścigu szczurów) 3) dodatki pracownicze (opieka medyczna, multisport, lekcje języka, dobry służbowy sprzęt czy nawet auto) 4) rozwijające projekty 5) dobrze zorganizowana kultura pracy (odpowiednia ilość obowiązków, ścieżka kariery, standardy). To tyle według mnie po kilku/kilkunastu latach pracy w krakowskim sosiku. I teraz do brzegu - jeśli P_pan sądzisz że wszystkie te ważne dla pracownika elementy wszędzie są na jednakowym poziomie to albo w ogóle nie masz doświadczenia albo siejesz zamęt celowo. Co do Harbingers - nie chcę mówić wprost czy tam pracuje czy tylko mam wiedzę co się tam dzieje - ale wystarczy zaczepić kogokolwiek na Linekdin/ FB kto pracuje tam i zapytać o powyższe. Dowiesz się, że idealnie nie jest, ale wypadają lepiej w takim zestawianiu niż 90% krakowskich firm w tej branży. pozdro!

Nick2

na pierwszy rzut oka widać, że to doświadczeni ludzie, z puntku widzenia kanydata to niewątpliwie plus. Nie wiem tylko co myśleć o tym zamieszaniu, mam wrażenie że jest sporo zazdrości w niektórych opiniach.

m2na

atmosfera jak w serialu Suits

Lisek Chytrusek
@m2na 05.09.2018 09:08

To znaczy jaka?

Artur

nie polecam!

Rekrutacja

Jakiś czas temu zdecydowałam się aplikować do tej firmy i zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Rozmowa przebiegała w miłej atmosferze, niektóre pytania były bardzo dziwne, ale rozumiem, że każdy chce się tutaj wykazać "pomysłowością". Po prawie godzinnej rozmowie rekruterzy podziękowali mi i zapewnili, że dadzą znać do tygodnia o wynikach rekrutacji. Niestety na tym zapewnieniu się skończyło. Z całego serca nie polecam. Uważam, że takie zachowanie jest bardzo lekceważące, zwłaszcza, że poświęciłam swój osobisty czas. Za minimum kultury uważam poinformowanie aplikanta o wynikach rekrutacji.

Taaa
@Rekrutacja 28.08.2018 20:36

Odpowiadają. zwłaszcza po wysypie tych dziwnych, powielanych przez niewiadomo kogo komentarzy. Rozmawiałem z nimi o tym otwarcie na koniec rozmowy jak u nich byłem. Sprawdź w spamie.

huciak

chłopaki zrobili progres, widać to i niektórych zazdrość zjada, ale cóż taka nasza polska natura hłe hłe hłe

makatka

widać że przerasta ich własny rozwój, ciekawe czy balon strzeli?

Marta

Słabe jest to że nie można nawet do nich trafić, nie potrafią zadbać o porządny szyld nawet.

Ja
@Marta 19.08.2018 17:02

Przecież na kamienicy jest szyld. ;)

pogromca_duchów

Zacznę od tego co mi się podoba: darmowe jedzenie i słodycze, dobre warunki pracy, super atmosfera. Nie podoba mi się natomiast ilość pracy na osobę, korpo-podobne cele, brak czasu na rozwój. Generalnie mogę polecić pracę w Harbingers ale nie każdy będzie zadowolony.

BEN

specjalisci w tym co robią, nie są idealni ale to jedna z lepszych "agencji" z jaką współpracowałem

Devson

Harbi to firma z "historią", kto wie ten wie hehehe

Mefisto

Jestem zainteresowany stażem Adwords - do kogo pisać?

noname

Firma ma wady jak każda, panuje chaos i mocne ciśnienie na cele. Z drugiej strony warunki (kasa, biuro, benefity) lepsze niż średnia w Krakowie. Dla chcących zap#$%lac to dobra opcja.

Brian

Hello, do you consider foreigners for an internship?

Rekrut

Wyszedłem dziś z rozmowy, trawała ok 50 min. Pytania od ogólnych do bardzo szczegółowcych. Tylko część pytań jest merytorycznych, reszta osobowościowych. Rektrutacja bardzo przyjamna, nie miałem duży strsu, biuro fajne, kawa smaczna :)

FAKE

Ciekawe czy powyższe komentarze są fake'owe?

klient

Ale ogarniają goście, tak dynamicznie rosną, polecam wszystkim, profesjonaliśći, jest z kim zasuwac do przodu

AKA

Są na prawdę spoko, spotkanie z nimi było super doświadczeniem, polecam ich rekrutację, można się dużo nauczyć nawet jak Cię nie przyjmą, fajne chłopaki

SEO MAster

słyszałem, że wymiatacie w SEO na zagranicę? Szukacie SEOwców?

Happy klient

polecam!!! To ludzie, którzy dbają o wzrosty, rozkręcili mi sklep, a ja dzielę się z nimi przychodami, dobry model, polecam tym kórzy maja odwagę myśłec inaczej

Patyk

Umówili się ze mną na Rakowickiej a na stronie mieli Dietla?

anonymous
@Patyk 04.08.2018 00:00

Zmienili chyba biuro

karin

Jak Wasze nowe biuro?

Bob

Przyjmujecie na staże?

Leśnik

Mam przyjemność współpracować z agencją Harbingers jako freelancer. Wypłaty sa zawsze w terminie, a projekty przy których współpracuję ciekawe. Mogę z czystym sumieniem polecić tego partenra/pracodawcę.

AS PIK

Firma jest nastawiona ewidentnie na eksploatacje pracowników skoro na rozmwoie pytają co bym zrobił w czasie kryzysu w piątek. Nie odezwali sie ale i tak bym nie chicial bo nie rozumiem

noRISKnoFUN

nic specjalnego ten Harbingers, nie mają nawet neonu na drzwiach

gamechanger

chwalą się, że sa najlepsi od googla i bez dwóch zdań tak jest, pierwsza agencja która mnie motywuje do zmian, a nie ściemnia że będzie top za 3 m-ce, warci każdej kasy, ja im płące dużo i dużo wymagam, bardzo efektywny zespół i super kontakt ze specjalistami, doradzają, a nie wystwaiają faktury za frazy

SEMSEI

Na PLUS: masa żarcia, lody owoce, co chcecie kupują. biuro super (w centrum), ludzie świetni (można się sporo nauczyć), nieźle płacą. Na MINUS: na każdego roboty jest na 1,5 etatu czasem brakuje czasu na rozwój, benefity pracownicze są ekstra płatne

Baca

Z przyktością stwordzam że racja że nie odpisują, biuro OK, rozmowa OK

Zostaw opinię o harbingers-group.com - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie harbingers-group.com