W związku z trwającą dyskusją na portalu, tą pozytywną jak i negatywną w temacie firmy której jestem reprezentantem i współzałożycielem postanowiłem zabrać głos osobiście podając swoje imię i nazwisko. Zawsze szanuję szczerą i konstruktywną krytykę. Nie mogę się jednak zgodzić z tymi osobami / osobą która robi to w niezrozumiały sposób. Do tego trzeba mieć odwagę i nie chować się w sieci.
Dla wyjaśnienia:
- jesteśmy na rynku przeszło 20 lat. Mamy całe portfolio świetnych inwestycji, rekomendacji i trwałych relacji. Zaczynajac od zera, dostając sporą dawkę kopniaków, napotykając na szereg trudności, często kosztem czasu spędzonego z rodziną - odważyliśmy się. To były gorsze czasy w gospodarce i olbrzymie bezrobocie. Dziś jest zdecydowanie łatwiej ale i inaczej rozpocząć tę przygodę i zostania pracodawcą, zatem po co siedzieć na Goworku i komentować w sieci? Do dzieła !!!
- firma otrzymała dotacje na zakup maszyn i urządzeń do produkcji kanałów wentylacyjnych jak mnóstwo innych firm w Polsce i dlaczego nie może „świętować”? Jak ktoś ma pomysł i Wie jak pisze się dotacje i za co się przyznaje, po decyzji o jej otrzymaniu ją wdroży a po realizacji odbierze przed komisją i w następnych latach wykarze osiągnięte zapisane wprost wskaźniki - do dzieła !!!
- To prawda że w firmie było zatrudnionych wiele więcej osób. Jedna z przyczyn zmniejszenia zatrudnienia jest wdrożenie systemu zarządzania ( bez dotacji) który wyeliminował w niektórych obszarach patologię a przede wszystkim pozwolił zarządzać większą ilością kontraktów na każdym etapie realizacji. Niestety jak każda wprowadzona nowość, zmiany, controlling musiał spotkać się z oporem i niezrozumieniem. Bardzo dużo osób dziś pracuje w systemie b2b a to z danych spółki nie wynika. No niestety wiedza kosztuje, trzeba umieć sprawdzić i rozumieć co się czyta
- Kolejną przyczyną zmniejszenia ilości osób w firmie była pogarszająca się sytuacja na rynku budowlanym. Rok 2024/25 był rokiem trudnym. Ktoś kto orientuje się w branży, śledzi rynek budowlany doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Tym co dziś komentują na Goworku najprawdopodobniej podziękowaliśmy lub przestaliśmy w nich inwestować
- Rekrutacja i działania z tym związane zostały podjęte przez zarząd wskutek tych samych działań skierowanych przez chociażby konkurencję, ale i przede wszystkim w związku z zawartymi nowymi dużymi kontraktami jak i pierwszymi oznakami pobudzenia rynku. Co w tym dziwnego w działaniu firmy z Podkarpacia działającej na Mazowszu czy Małopolsce i Śląsku ?
- W temacie rotacji pracowniczej. Rzecz normalna przy tej skali działalności. W tym roku będziemy świętować 6 osób w gronie 10 lat pracy w firmie. Będę się tym chwalił niedługo bo jestem z tego dumny. Kręgosłup firmy mocno się trzyma. Za rok kolejni solenizanci. A teraz liczby, komentarz zbędny.
Lata Ilość osób
5 7
4 8
3 7
2 5
- Warunki pracy. Osobom z wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami jeśli podziękowaliśmy to przepraszam. Jeśli nie spełniliśmy warunków finansowych na początku i w trakcie trwania pracy też przepraszam. To wszystko w trosce o spółkę i jej możliwości. Firma zdecydowanie nie zasługuje na hejt kilku osób/osoby komentujących w sieci i wylewających frustrację anonimowo. W firmie są jasne regulaminowo zatwierdzone premie. Płacimy pracownikom zawsze w terminie, podwykonawcy również otrzymują zgodnie z umową co nie jest oczywistością w tej branży. Informacje na ten temat można znaleźć jak ktoś chce w sieci. Są one bardziej przydatne kandydatowi który szuka lub chce zmienić pracę jak wiedza o obecnym stanie zatrudnienia czy ilość prowadzonych rekrutacji ze spekulacją o ich powód. Jeśli ktoś posiada doświadczenie, umiejętności i wiedzę oraz chce pracować otrzymuję stosowne wynagrodzenie.