WICHARY TECHNIC

• Ziemięcice
  • Ruda Śląska
  • Bytom Szombierki

3. Opinie o pracodawcach Zabrze
  5. Opinie o WICHARY TECHNIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Opinie o WICHARY TECHNIC Zabrze

Nie przegap nowości o WICHARY TECHNIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA!

17.11.2021 11:57

Szanowni Państwo

Serdecznie witamy wszystkich użytkowników, którzy odwiedzają nasz profil!

Bardzo mi miło, że jesteście z nami!

Zapraszamy do współpracy oraz do wyrażania merytorycznych i prawdziwych opinii na temat naszej firmy. Każda Wasza opinia jest dla nas bardzo cenna i pozwala wyciągnąć odpowiednie wnioski, aby firma mogła się dla Was rozwijać!

Jesteśmy otwarci na opinie zarówno obecnych jak i byłych współpracowników, oraz klientów. Śledzimy treści pojawiające się na forum i zawsze staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki.

Proszę jednak pamiętać, że każda wolność ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza wolności do świadomego kłamstwa, do obrażania kogokolwiek, czy naruszania czyjejś godności. Godność osoby ludzkiej, jej dobre imię i dobra osobiste są pod ochroną prawa. Prawo zakazuje m.in. wypowiedzi mogących obrazić uczucia religijne, zawierających pomówienia i oszczerstwa, znieważających inne osoby lub grupy ludzi, zawierających treści obraźliwe, kłamliwe, szkalujące czyjeś imię, propagujących faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa.

Komentarze zawierające treści niezgodne z prawem będą usuwane przez administratora.
    Aktualne info

19.11.2021 09:22

Widać że poprzednie opinie są od pracowników, którzy zostali zwolnieni z Wichary Technic z własnej winy i wylewają frustrację w Internecie. Pracuję w firmie już od jakiegoś czasu i jeżeli szukacie stabilnej pracy to znajdziecie ją w Wichary Technic. Wypłata przyzwoita (nie minimalna, tylko wyższa), wszystko na umowie z opłaconym zus, zawsze w terminie. Jeżeli zapracujesz dostaniesz premię, również oficjalne, nic (usunięte przez administratora). Co roku premia świąteczna i paczki dla każdego pracownika. Przed covidem były co najmniej raz w roku spotkania świąteczne, mam nadzieję że wrócą bo były super i wszystko szef na nich zapewniał. Znam ludzi którzy pracują tutaj ponad 20 lat i to jest najlepszy argument przeciw hejterom. Ile jest firm , prywatnych i państwowych, w których ludzie pracują po 20 lat i więcej? Ja jestem zadowolony z pracy tutaj i dlatego polecam ją innym.
    Daniello

25.09.2021 09:09

Witam czy na działalności swojej jednoosobowej też przyjmujecie? Skladaczy slusarzy z doświadczeniem i czytający rysunek techniczny ?

17.11.2021 14:52

Dziękuję za odpowiedź, dla mnie również taka informacja jest bardzo cenna!
    consulting

06.12.2021 22:39

Wspópracuję z firmą na zasadzie własnej działalności jednoosobowej. Oceniam ją pozytywnie.

09.07.2020 21:27

Wigilja jest normalnym dniem pracy. Jednak mając na uwadze żądania/prośby pracowników praca jest ograniczona do godziny 14.00.

11.03.2025 14:44

Jest oferta na wózek widłowy do waszej firmy. Czy może ktoś się wypowiedzieć na jakie realne finalnie wynagrodzenie można liczyć? I czy praca opiera się strikte na wózku widłowym czy jest ukryte multum dodatkowych obowiązków. Doświadczenie na wózku mam 18lat prawie i aktualny UDT ale jestem z Tarnowskich Gór więc stąd moje pytanie bo nie wiem czy się angażowac. I tak. Zanim jakiś toksyczny pracownik któremu się wszystko nie podoba wypowie to zdaje sobie sprawę że wszędzie trzeba pracować i nikt nie płaci za siedzenie. Mnie interesują zarobki, obowiązki i atmosfera w pracy

12.03.2025 17:17

Praca na wózku widłowym. Załadunek i rozładunek dostaw. Dokumenty WZ i PZ zgodnie z wymogami magazynu. Praca 8.00-16.00 pn-pt.

25.02.2025 16:37

25.02.2025 19:32

Skąd te "dane" o negatywnych opiniach ? a już "pralnia kasy " to chyba opinia po jakiś "stymulantach" ! Każdego pracownika i firmy współpracujące szanujemy. Firma istnieje 36 lat i nigdy nie miała żadnych procesów sądowych o (usunięte przez administratora) czy złe traktowanie pracownika. Prosiłbym o fakty a nie pomówienia.
    Ciekawy

17.11.2022 09:59

Czy ta firma ma coś wspólnego z Wichary z Pyrzowic? Była taka, kiedyś pracowałem. Nawet ok...

17.11.2022 15:40

Firma z Pyrzowic to Wichary Technologic zajmująca się maszynami dla górnictwa . Firma Wichary Technic nie ma żadnych powiązań z Wichary Technologic poza nazwiskiem właściciela.

16.02.2023 14:27

NICK zalecam sprawdzić KRS firm o których piszesz. Firma z Pyrzowic to Wichary Technologies która zajmowała się produkcją maszyn. Firma Wichary Technic z Zabrza zajmuje się produkcją Lamp solarnych i systemami OZE. Działa od 1992 roku. Poza tym oba podmioty należą do całkowicie innych właścicieli. Zanim napiszesz jakikolwiek komentarz i wyrazisz swoje zdanie na temat kondycji i przyszłości firmy - sprawdź swoją wiedzę w danym temacie.
    Monika

01.09.2022 10:13

Czy w ostatnim czasie w firmie były jakieś dobre zmiany bo są aż 3 nowe oferty pracy na dość standardowe stanowiska, to jakiś rozwój jest że się firma powiększa czy ktoś się zwolnił ? możecie o tym coś napisać? pracownik produkcji mnie z tych ofert interesuje jak coś

01.09.2022 11:07

Uruchamiamy drugą zmianę i jest zapotrzebowanie na dziale obróbki metalu i piaskarni.

24.06.2020 19:33

Klient

17.03.2021 12:48

Zachęcam do przejścia kursu odnośnie RODO, bo powyższy wpis całkowicie zniechęca potencjalnych klientów. Imię, nazwisko klienta, miejscowość zamieszkania, brak jeszcze ulicy i numeru domu, także proszę to uzupełnić :)
    raj kub

27.08.2022 21:02

jak dla mnie to pan Wichary robi najlepszą robotę , możesz kupić za 30000zł lanosa a Wichary daje w tej cenie Mercedesa , taka jest prawda , ludzie nie znający się ,piszą bzdury , najlepiej dla tych narzekających polecam wybrać firmę która dzwoni do nas 5x na dzień ,[ bo tak mam od roku{ powiem po mojemu bierta co chceta jak żeś (usunięte przez administratora) to za instalację zapłaćisz 100 proc . więcej niż u Pana Wojciecha + jakość
    raj kub

27.08.2022 20:25

ta fa. nie zdziera i nie dorabia się na klientach priwatnych ,bardzo sympatyczny szef ,polecam
    Rajmund Kub z Kozów/ Gliwice

27.08.2022 20:13

Trafiłem na firmę Pana Wojciecha przypadkowo , niesamowicie dobra obsługa klienta przy tym jak wysokiej klasy Pan Wojciech oferuje urządzenia , jestem MEGA zadowolony do tej pory,Moja instalacja 10kwp funkcjonuje od roku 2020 bez problemu , co jest najlepsze to szef pan Wojciech był osobiście by skonfigurować wszystko , Polecam Fa.Wichary Technic ,
    Obcy

19.01.2022 16:03

Czy firma przyjmuję nowych pracowników i na jakich warunkach finansowych.

14.02.2022 09:23

Wszystkie osoby wybrane do podpisania umów na okres próbny zostały zatrudnione. Są jeszcze osoby które mają okresy wypowiedzenia w swoich aktualnych zakładach i na tych pracowników oczekujemy. Proszę o kontakt na nr. 696 032 570 w celu wyjaśnienia opisanej przez Pana sytuacji.

21.03.2022 17:33

Nikt nie kontaktował się w tej sprawie. Nabory na spawaczy trwają i kolejne osoby zostają zatrudnione. Jednak nie wszyscy pracownicy po zakończeniu okresu próbnego otrzymują propozycje pracy i kontynuowania współpracy. Jeszcze raz ponawiam ofertę kontaktu w sprawie ewentualnego nie przyjęcia do pracy po otrzymaniu informacji o akceptacji na rozmowie kwalifikacyjnej. M: 696 032 570.

Kontakt - WICHARY TECHNIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Handlowa 2B 41-807 Zabrze

Branża główna: Wyposażenie kuchni

Krzysztof

06.01.2022 18:24

Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwość próbnego zatrudnienia osoby na rencie?, na umowe zlecenie? . Spawacz z uprawnieniami MIG/MAG , z doświadczeniem TIG. Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Chorzów II.

07.01.2022 15:49

Jeżeli jest zdolność do pracy na stanowisku spawacza wystawiona przez lekarza medycyny pracy to można zgłosić się do kierownika działu obróbki metalu. Tel. kontaktowy 696 032 575.
    m o r s

21.12.2021 09:55

Polecam. Miła atmosfera, zleceń z roku na rok więcej wynagrodzenie w terminie pełen socjal.
    zadowolony pracownik

19.12.2021 22:20

Polecam, w pracy fajna i luźna atmosfera zarówno wśród pracowników jak i z szefem. Wypłaty zawsze zgodne z terminem i nie najgorsze. Wszystko na umowie, Zusy płacone. Co roku dostajemy premie świąteczne. Przed pandemią odbywały się jeszcze spotkania wigilijne. Firma się rozwija więc mamy nadzieję, że będzie jeszcze lepiej ...

13.12.2021 11:45

Przelewy wynagrodzeń odbywają się punktualnie, podobnie jak ZUSy. Wszystko zgodnie z podpisaną umową z Pracodawcą.

16.12.2021 09:44

Potwierdzam wypłata zawsze na czas + premie świąteczne. Możliwość rozwoju dla osób świeżo po studiach.

18.07.2021 11:18

26.07.2021 18:19

Wszyscy pracownicy mają umowy o pracę ,które podpisują bez przymusu na okres próbny a potem na kolejne lata. Umowa o pracę określa wynagrodzenie i obowiązki. Dlatego nie rozumiem stwierdzenia że płacę grosze ?! Płacę zgodnie z umową o pracę. Hasło "Płaci grosze" jest obraźliwe i nieprawdziwe. Wszystkie wynagrodzenia są płacone terminowo . Poza tym jeżeli "Zawiedziony" nie odwoła pomówienia że nie płacę ZUS to spotkamy się w Sądzie. Wszystkie umowy są rejestrowane w ZUS i opłacone w terminie. Wiem , kto ostatnio otrzymał wypowiedzenie dlatego nie będzie trudno określić osobę "Zawiedzony" . Tak, że droga Pani proszę się tutaj nie wyżalać na swój los tylko przykładać się do pracy. Tak na marginesie nie jestem nowobogackim tylko pracuję 31 lat na swój majątek . Ponad 40 osób które pracują dla mnie (niektórzy od 25 lat) mogą poświadczyć dane które tutaj napisałem. Pensje są płacone regularnie zgodnie z umowami. A na premie to trzeba zasłużyć a Pani nie zasługiwała nawet na podstawę. Czekam na sprostowanie w sprawie ZUS !
    a

18.08.2021 14:28

Szanowny Panie,nigdzie nie jest napisane,że nie płaci Pan ZUS (tylko,że Panu by tak pasowało,a to rożnica)...wystarczy czytać ze zrozumieniem,co do reszty...pozostawię to bez komentarza. Brak słów i szkoda nerwów.

08.07.2021 15:42

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Wichary Technic Sp. z o.o.?

26.07.2021 18:21

Nie organizujemy imprez integracyjnych od kilku lat.

05.01.2017 13:41

Witam wszystkich czytających tą opinię Dobrze że są takie portale i można się wypowiedzieć trochę o pracy w firmie Wichary Technic, dawne Macek&Wichary. Wszyscy pracownicy są zatrudnieni na minimalnym ZUSie, szef kiepsko płaci, atmosfera jest mało ciekawa taki wyścig szczurów z donoszeniem do szefa, kto lepiej donosi pracuje, duża rotacja, po sobie wiem że lepiej unikać tej firmy garba idzie się tam dorobić niczego więcej. Z całej załogi która tam kiedyś pracowała zostało parę osób, każdy trafił lepiej, nikt tam już nie wraca.
    Muchan

13.03.2018 12:47

Tak wyzysk po calosci zus mialby co robic po wgladzie w papiery,wymuszenie pracy do upadlego ile sie da a jeszcze mu malo i cos niepasuje.Najciekawsze jest obciazanie kosztami pracownikow za jekies bledy czy pomylki,moze to czyta sam Wichary i sie puknie w piers lub czytajac to myslac o piszacych w leb.

09.07.2020 19:02

Chyba nie do końca to jest prawdą co piszesz. Pracownicy którzy angażują się w pracę a nie tylko "robią 8 godzin i do domu" pracują i dobrze zarabiają. Średnia pensja w firmie to 4800 pln na umowę o pracę (pełny ZUS). Z tym donoszeniem do szefa to też chyba jakaś "bajeczka" wyssana z palca aby usprawiedliwić swoją słabą pracę .

16.04.2018 10:24

09.07.2020 18:58

Jeżeli byłeś słabym pracownikiem to musiałeś odejść . Twoje frustracje są tylko i wyłącznie dowodem na twoją słabość. W firmie pracują ludzie ponad 20 lat , z wykształceniem podstawowym jak i wyższym. Kilkoro odeszło po 25 latach na emeryturę. Zarobki są na poziomie 5-6 tys brutto - pełny ZUS (można sprawdzić w zeznaniach ZUS) dlatego nie za bardzo mogę się zgodzić z opinią pracy za grosze w mojej firmie. Jak piszesz miałeś małe doświadczenie a twoja ambicja była spora. Mam nadzieję że dwa lata jakie mineły od czasu tego wpisu nauczyły cię już dobrej pracy i zachowania. Myślę że nie zasługuję na twoją krytykę . Ja prowadzę w Polsce firmę 31 lat , spróbują tego dokonać a nie tylko krytykować .
    Kris

21.02.2018 06:18

Witam, "Firma" a raczej (usunięte przez administratora), w ktorej wszyscy, oficjalnie pracują za minimalną krajowa bez różnicy czy to sprzatataczka czy kierownik, osoby pracujące na produkcji zarabiają na pod stolem tak slabo ze aby przeżyć musza robic po 10-12 godzin, plis soboty i NIEDZIELĘ! !! A osoby niby na stanoqiskach kierowniczych albo pracują fizycznie, albo maja robić 1000 rzeczy dodatkowych za które im nikt nigdy nie zapłaci , nadgodziny, według prezesa i szefa w jednym to jest nagroda i nie placi sie za to! Technolog jest programista, cnc kierownikie, ktorego polecenie zostanoe zmoenione na inne przez prezesa, zakupowiec, magazynier, konwojent, konstruktor, i to wszystko śmieszne pieniądze, kierownik elektryczny aby zarobić musi jezdzc na montaze w bloxie, sniegu czy upale po 3 dni aby miec co do garnka wsadzić, a minimalana krajowa oficialna jest super gdy przychodzi do l4 i dostaje sie 1150 zl na konto ... To wszystko jeszcze niw jest Najgorsze, Najgorsze jest chlanie w tej firmie i to nie przez pracowników samych z siebie a o naklanianie przez szefa, przychodzi i mówi pijemy a jak nie masz za vo stawiac to masz 100 zl zaliczki z wypłaty i lecisz po wódkę. Szef ma kasy jak lodu a kaze stawiac pracownikom ...

Zostaw merytoryczną opinię o WICHARY TECHNIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA