Atu taxi

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 65 ocen.

Atu taxi
3 65 6 1

Opinie o Atu taxi

Arturo

Centrala dramat .Nie odbierają telefonów . Zlecenia anulowane idą do innej firmy. Klienci potwierdzają że zamawiają atu a podjeżdża inna firma .

Patryk
@Arturo 23.11.2018 08:09

Spróbujcie do opti .Tam zarobki po 500zł dziennie i dużo zleceń .Stawka 1,50

Radek Pasik

Zapraszam wszystkich do seven atrakcyjne warunki duża liczba zleceń,jedyne co potrzebne aktualny przegląd.Bez limitów wiekowych przyjmę auta do 1990.

Jarek
@Radek Pasik 01.10.2018 08:08

A baza nadal 200 zł czy coś podnieśli?

Hołek
@Jarek 02.10.2018 17:33

200zł baza w seven ?

Barbara
@Hołek 11.11.2018 00:40

Ten wątek na forum dotyczy firmy Atu taxi, więc jeżeli posiadacie doświadczenia z nią związane, to podzielcie się nimi na forum. Natomiast wątek dotyczący firmy przez Was wspomnianej w komentarzach, znajduje się tutaj: https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,967585 Tam śmiało możecie się o niej wypowiadać i dzielić wrażeniami.

Belmondo

Super. Jechałem pierwszy raz. Punktualnie był, zobaczymy jak długo. Na razie polecam. Lubię atmosferę w Atu taxi za: Punktualność

tak było
@Belmondo 04.11.2018 11:54

Polecam. Fajni kierowcy.

Miros

A prowadzi to dalej ten przybrany syn Adrian tego Andrzeja z Targówka ? Ma ktoś u nich auta i wie jakie są warunki użyczenia aut u nich?

Kazach
@Miros 29.09.2018 15:18

Mikołaj to prowadził przecież .

Włodzimierz były kierowca

Nie ma ruchu .ATU Umiera .Uciekajcie do taxify . Centrala nie odbiera telefonów .Kierowcy sami anulują sobie zlecenia i nikogo to nie interesuje .

Kapelusznik

Sprawdźcie najpierw kto podjeżdża na zlecenia jak jest daleki kurs potem coś napiszcie. Centrala odbiera wieczorami po 3 minutach albo w ogóle. Dlatego sa same krótkie kursy.

Makaron
@Kapelusznik 18.10.2018 12:51

Taka rewelacja że wczoraj 5 kursów w nocy a centrala nie odbiera telefonu jak potrzebuje nr telefonu. Anulowali mi zlecenie i dali innemu .Tamten pojechał za Warszawę a ja stałem .Po co tak anulują jak dają? Terminy znikają a my stoimy.

Anonimowy

Dali mi dobre warunki i jestem z tej pracy zadowolony. Jeżdżę nowym samochodem i jest ok, co do grafiku to już jest rzecz indywidualna i zależy od godzin i czasu pracy..

Constantin

Rewelacja 10 na 10 Moje sugestie dla Atu taxi: Progres cały czas Lubię atmosferę w Atu taxi za: Swobodna, miła atmosfera

Pracowanik

Pracowałem w Atu przez jakiś czas i dobrze wspominam, dużo kursów i dobre pieniądze można wyciągnąć.

devil70

Pracowalem w Atu taka lipa ze masakra 5 zlecen dziennie, dojazdy po 10 km, klienci to jakies koszalki opalki podam przyklad 4.00 zlecenie podjezdzan a tan dwoch kolesi pyta sie czy przewioze im rynny, wiadomo (usunięte przez administratora)z budowy, wiec mowie paparuchom zeby (usunięte przez administratora)i tyle, firma straszna , w lipcu wypisalem sie z tego bo jeszcze chcieli zeby kazdy kierowca mial terminal za ktory trzeba bylo placic

Wadder

Szefostwo ma gdzieś co się na centrali dzieje. Mylą adresy a potem nawet nie odbierają od kierowców . Ja stoje 2 godziny jak baran ,dają zlecenie i zaraz anulują . Nawet nie zdążę przycisnońć. TO nie to atu co jeszcze pół roku temu.

Turururu
@Wadder 16.07.2018 11:33

Pewnie zatrudnili na centrali tą tą babkę z Mini co lody tam kręciła...

hej,polecam atu
@Wadder 16.07.2018 11:33

czyste auta,super stawka .To co piszą to nie o atu

Prawda

Takie jest wasze podejście zapłaciłem raz na próbę i wiem kolejny raz nie ma sensu a obrażanie nas kierowców nie jest w porządku bo to dzięki nam macie pieniądze.Co innego było obiecywane podczas pierwszego spotkania.Miałem właczoną aplikacje cały czas na jednym z 3 telefonów.Oczywiście telefon z waszą aplikacją "dzwonił" najsłabiej.To forum jest do wyrażania swoich opinii miedzy nami kierowcami.Mogę dodać zdjęcie na waszego fb ale każdy który jezdzi w tej firmie podzieli moją wypowiedź.To my kierowcy cierpimy gdy zleceń jest mało i dlatego każdy podpiera się jakąś aplikacja czy to taxify,opti czy uber.Prawda jest taka że przy tej kwocie nie da się zarobić w tej firmie.Ja w opti spotkałem wielu ludzi którzy odeszli z ATU.Chciałem się przekonać bo każdy jest ciekawy.Nie rozpisuje się na temat pracy waszej centrali bo jedna osoba nie podoła z odbieraniem telefonów.Zrobiłem łacznie od mojego początku 13 zleceń w innych firmach tyle można zrobić jednego dnia.Każda osoba która tu przyjdzie będzie miała jeden dzień taki jak ja wczoraj i więcej nie zapłaci.Klienci się skarżą że czas jest podawany zaniżony.Kierowcy sami oddzwaniają do klienta wtedy jak klient słyszy głos nie Polaka często jest nie zadowolony.Wiem że jest wam łatwiej wysłać numer bo są braki kadrowe ale nie jest to dobre rozwiązanie.Kolega który odszedł do konkurencyjnej firmy i zrezygnował z ATU powiedział że miałem najlepszy samochód w ATU wiem że przyjmujecie każde auto ale klient też patrzy na to jakim autem jedzie.Nie wypowiadam się na temat reklamy bo na ten temat nie mam zielonego pojęcia ale moim zdaniem nie jest dobrze.Dużo klientów przeszło do opti bo mieli waszą bazę i sami rozesłali numery telefonów.W opti jest stała cena średnia wychodzi minimum 1,90zł a w korkach więcej czasem 2,20zł no tak zaraz spadnie fala na mnie że są opłaty,no ale moi mili płacę i zarabiam nie tłukę km na doloty.Przez to że aut jest garstka to musimy sobie radzić czyli (usunięte przez administratora) kilometry na pusto.Opti ma stawki taksówki no tyle tylko ze nie złapie łapek nie postojów więc klient z ulicy nie podejdzie.Kobiety na centrali Ukrainki maja wieksze pojecie niż u was.Ja mówię moje odczucia i co powinniście zmienić.A dostaje wyzwiska pajacu nie ważne jak byś mnie obrażał ja i tak tu nie wrócę.Słabe podejście.Ludzie prowadzą małą firmkę nie rozumieją że jak nie zainwestują nie będą mieli pracy wystarczy dodać więcej osób na telefony(jak by był ruch w co wątpie bo jest tendencja spadkowa z kim bym nie gadał)Druga rzecz to podejście do nas pracowników.Nikt nie słucha tego co mówimy,wiem że po tym co piszę wyłączycie mi aplikacje,ale mała to strata.Zbyt mało samochodów i co widać gołym okiem cięcie kosztów.Jeśli ktoś nas nie szanuje a ja mówię że się nie da zarobić i dostaje wiązankę czy to przez telefon czy to na forum.To może wyciągnie wnioski.Mi wisi bo mam pewniaka i wolę jezdzić gdzie mi coś zostaje.Po każdym kursie zapisuje w notesie jaka aplikacja.Wiem że jesteście na przegranej pozycji ale wspólnymi siłami można by ściągnąć kierowców do ATU tylko po co jak roboty nie ma.Mam kilku kolegów którzy poprzechodzili ze mną z innych przewozów.Kolejni też odejdą z sevena.Nie to że ich wyciągam ale wakacje były tragiczne,mysleli że we wrzesniu bedzie lepiej ale jeśli ten brak ruchu nazywacie poprawą to dzięki bogu że ja w tej szopce nie uczestniczyłem. Samo to że wy nie macie biura spotykacie się po krzakach to już mi się zaświeciła czerwone światełko.A z każdym dniemkolejne rzeczy zrażały mnie do pracy z wami.Mam tą śmieszną aplikację i patrze patrze można usnąc ale ma też 2 inne telefony które mnie budzą i napędzają do pracy.Finał będzie taki że zostaną wam 2 samochody nikt przy zdrowych zmysłach nie przyjdzie tu,upadek gwarantowany.A dwoma samochodami miasta nie obrobicie jak teraz to jest mordęga.A się dziwiłem że pozwalacie na inne aplikacje bo u was z jednej jest lipa.Ja w przeciwieństwie do was i waszych chamskich odzywek żegnam się miły i cywilizowany sposób. Do widzenia.oby nie bo do końca roku to nikt nie zostanie w tej firmie.Chyba że jacyś ludzie nie znający ekonomi lub inni Janusze biznesu na swoich porozwalanych autach których nikt inny nigdzie nie przyjmie.Smutne to jest brak poszanowania drugiej osoby bo to dzięki nam macie chleb.Nawet nie rozumiecie tego,bo każdy może być smutny że wszystko się wali nie stajecie na wysokości zadania.Tylko czemu obwiniać nas kierowców wyrobników jak to nie nasza wina że tak się dzieje.Najpierw oceńcie siebie bo wasza praca ma odzwierciedlenie na nasze jakże małe "zarobki" jak odejdzie kilka osób na raz a tak niedługo się stanie to zejdziecie z tonu troszkę.ale wtedy będzie już za późno bo nie bedzie komu na pensje płacić.Jestem zdruzgotany bo to forum służy nam kierowcą a nie komuś co wyżywa się na innych zamiast wyciagnąć wnioski i szybciutko poprawić co sie da bo czasem nie da się nic już zrobić i o ile się nie mylę być może ten monet właśnie zawitał do ATU.A inne firmy seven ,Mini to mają to samo.

Marcin

nigdy więcej, usiadłem z tyłu na kanapie a ona była posikana i miałem całą pupę mokrą a tak poza tym strasznie śmierdzi papierosami, nie polecam tej taksy .

Kasia
@Marcin 13.07.2018 15:45

Ale pieprzycie.sadze ze to konkurencja.skad wiesz ze to siki? Próbowałeś? A moze sam tam nasikales? W kazdej korpo nawet tej najdrozszej znajda sie brudasy i ludzie ktorzy dbają o swoje auto.tak samo jak jest policjant i policjant.ksiądz i ksiądz.Jestem tego zdania ze do poki nie sprobujesz nie zobaczysz.

Nowy

ucikajcie stąd straszna umieralnia nie ma zlecen

podziękuje

Gdzie najlepiej przejść bo widzę że tutaj długo nie pojeżdżę jak się więcej stoi niż jeździ?

k
@podziękuje 12.08.2018 23:23

spróbuj do seven

Nolte

Jest taki bałagan że kierowcy chwalą się ze jeźdżą na zmiane i nikt nie kontroluje kto i ilu jeździ na jednym numerze. Cwaniaczki wynajmują auta i jeżdżą po dwóch a w biurze mają gdzieś ze ci co baze płacą uczciwie to stoją.Jestem tu do końca miesiąca bo nie godzę się na to. Nawet nie chce mi się pisać o kursach w trasy albo do modlina .

Dla Adrianka
@Nolte 19.07.2018 10:31

Bo tych kursów nie ma dla kierowcow.pamietaj

Tham nic tgu

Tống cổ mấy con điếm này ra ngoài! Gay là sờ nắn mông của thằng khác và dùng cái cu như một cái que thần thánh.

ty,wietnamski odbycie
@Tham nic tgu 05.08.2018 00:44

Твоя мать шлюха чертовски

tor

ja place 25 zl tygodniowo a kursow brak tragedja firma uciekajci stad

Sawiena sowiernyj
@tor 03.08.2018 20:40

-Твоя мать шлюха чертовски

anonymous
@Sawiena sowiernyj 04.08.2018 16:21

ty tez (usunięte przez administratora)

Siemka lewuski.

Dzisiaj na Lotnisku ponownie służby przeprowadzały akcję kontrolną przewoźników. Tradycyjnie wpadło kilku "prawietaksówkarzy", głównie z Euro i Globa. Złapaliśmy także 12 kierowców z Ubera i po sześciu z Atu i Mini. Bawią nas te ich zapewnienia, ze oni nikogo nie wieźli, a tak w ogóle to ich tu nie ma. Wszystkich przebił kierowca Mini, który przyjął 20 złotych, ale kwit wypisał na 100. Później tłumaczył, że klient chciał kwit, to mu wypisał, a na koniec twierdził, zę klienta żadnego nie było, a kwit to nie od niego. NA uwagę zasługuje także faktura od Atu/Drozda. Już są zwolnieni z Vat. A jeszcze 4 miesiące temu wystawiali faktury ze stawką 8%. Także spokojnie trzeba jeździć i będzie ok. A ktoś z biura mówił o tym ?

Kolasar
@Siemka lewuski. 10.07.2018 22:15

Duo tych kontroli jest w miesiącu? Bo nie wiem czy licencje wyrabiać czy jeździć dalej?

Mieczysław

@polecat seven taki, forum dotyczy opinii na temat Atu taxi jako pracodawcy. Twoja wypowiedź nie jest związana z głównym tematem wątku. Jeśli jednak współpracowałeś kiedyś z Atu taxi to zachęcam Ciebie do wyrażenia na jej temat opinii.

Piotrek
@Mieczysław 16.07.2018 23:47

W 12 godzin pracy 5 kursów i 90zł obrotu . TYLE W TEMACIE . Ja się nie obrażam ale miało być lepiej. Ciągłe doloty dają i nie można się dogadać z centralą .

polecat seven taki

Najlepiej do seven isc tam sie super pracuje.2x wiecej zleceń niż w Atu

Jonak
@polecat seven taki 15.07.2018 08:59

Strasznie zleceń mało .Co się dzieje ? Kiedyś można było zarobić a teraz jakoś marnie . Zlecenia mi centrala anuluje i daje to samo innemu kierowcy. Już przez tydzień miałem kilka takich sytuacji. Dziwne sytuacje w tej firmie są .Odbieranie telefonów też jakoś dziwne bo klienci mówią ze centrala nie odbiera. Kiedyś było lepiej

Adrian

Nie macie o czym pisać na tym forum ?

Pietruszka Jerzy

Co tak drogo chcecie za ochronkę u pana Droździny czy jak mu tam ? W opti chcą już 70zł m/c.Coś przycinacie czy taka stawka ? Kolega co przyjmuje kierowców jakiś dziwny.Najpierw gada jakby biegał a potem odrzuca połączenia jak dzwonię. Pozdrawiam.

Nik

Mój znajomy pracuje i nie narzeka, podobno ok i dużo kursów, ja zawsze z Atu korzystam :D

Mieczysław

Jak oceniacie współpracę z Atu taxi? Czy firma wywiązuje się ze swoich zobowiązań wobec kierowców? A może ktoś pracuje bezpośrednio w biurze firmy? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia dla pracowników i typ umowy? Czy zapewnione są pozapłacowe profity?

Pracowanik

Ja pracuję tu na taxi od długiego czasu i polecam pracę. Kursy są ciągle i nie jest nudno, szef stawia na to, aby być miłym dla klientów

Marro Kontara
@Pracowanik 10.07.2018 16:02

szef stawia na to, aby być miłym dla klientów????? że co ??? No tak,sam jeździ bo ma kursy .Reszta stoi po kilka godzin.I nie piszę tutaj tego żeby sobie popisać ale takie są fakty .Nikt nie napisze że złapali w tym tygodniu kilku i kary po 8 tys bo te paragony to można sobie wsadzić .Tak jak droździna siedzi i nikt o tym nie informuje a płaci za niby ochronkę .Dajcie spokój. Dlaczego nikt nie informuje że droździna SIEDZI ???

Służewiec

Witam wszystkich, wczoraj byłem na spotkaniu w tanie taxi, to co usłyszałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania w pozytywnym sensie oczywiście : do końca wakacji wprowadzili PROMOCJĘ : BAZA gratis dla nowych do końca roku+ jeżeli przyprowadzisz kierowcę otrzymasz dodatkowo 300zł na paliwo miesięcznie ( czyli w sumie pół roku bazy gratis) a twój wprowadzony kierowca otrzyma 3 bazy gratis, a później za każdego wprowadzonego otrzymuję dodatkowe 3 bazy gratis. Auta firmowe po 40zł za dzień !!! Takich promocji to nawet seven taxi nie ma. DZWOŃ 576329151

stonoga
@Służewiec 08.07.2018 22:17

Seven się podobno zamyka wiec co to bzdura każdy już się rozgląda za opti/atu czesc penie idzie do euro taxi

konwin
@Służewiec 08.07.2018 22:17

po 10zł juz od dziś

Mieczysław

Jaką formę rozliczeń ustaliła firma Atu taxi z kierowcami? Jak wygląda kwestia przyznawania prowizji? Jaki jest ustalony procent od obrotu? Na stronie internetowej można znaleźć informacje, że firma zapewnia stałą miesięczną bazę klientów. Jak to wygląda w praktyce?

Kokolino
@Mieczysław 04.07.2018 01:07

Atu taxi ma 5% od obrotu lub 200zl baza .Baza klientów faktycznie dają ale niektórzy kierowcy żeby dorobić nieładnie się zachowują i tą bazę odsprzedają do innej firmy.Biuro niestety nic z tym nie robi i zleceń coraz mniej . Ale jeszcze warto spróbować w atu jeździć.Jak na początek wakacji to jest nieźle.

Kierowca 1xx

Zagotowali się z tymi autami z tanie taxi i Wypychają po wszystkich firmach. Niezła panika w firmie bo nawet stawki za km nie mogą dogadać hehe

błażewicz

A ja wole miec kluby i dyskoteki hotele. Swego czasu jezdziłem i płaciłem za auto 150zł!!!!Słabo mi się to kalkulowało.Teraz płacę 100zł i mam dużo lepiej.Po co płacić tyle za stare samochody jak można za 90zł-100zł pracować nowym autem z 2018 bez limitu kilometrów tylko dla Ciebie do dyspozycji 24H.Jak zrobiłem jechałem za autem przeczytałem naklejkę z numerem 576-329-151

Zostaw opinię o Atu taxi - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atu taxi