EKOINSTAL HOLDING

Katowice

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 16 ocen.

EKOINSTAL HOLDING
5 16

Opinie o EKOINSTAL HOLDING

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKOINSTAL HOLDING

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w EKOINSTAL HOLDING? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

   
Jerzy

EKOINSTAL HOLDING ma opinię super pracodawcy. Czy prowadzą aktualnie rekrutację ?

   
Pracuś

Bardzo dynamicznie rozwijająca się organizacja, managment na poziomie specjalistów sprawiających wrażenie iż za chwile spółka zaindeksuje awans z top10 na top3 w rankingu dystrybutorów. Wielu sukcesów nam wszystkim życzę a konkurencji podcinającej skrzydła na tym forum również rozwoju i dalszych sukcesów ;) Wesołych Świąt

   
Rekrut

Dziwny sposób rekrutacji, Profesjonalizm? Mlody zniszczony facet na stanowisku Wiceprezesa (Ok 30lat) prawdopodobnie jakiś psycholog prześwietla rozmowa jak rtg człowieka. Na wiele pytań nawet człowiek nie wie jak odpowiedzieć. Ciekawe kto za ta firma stoi skoro władze spółki powierzają takim wystylizowanym kolesiom w bmw jak z reklamy skoku... A ta teczka CV, jak medyczna kartoteka!

   
Dcv
@Rekrut 21.11.2017 21:09

To musiałbyc ktoś inny bo ze mną rozmawiał wice ale nie wyglądał na 30 lat

   
Handlowy

Bardzo dużo ogłoszeń jest tego pracodawcy, napiszcie, ludzie odchodzą czy to ekspansja spółki? Jakie są plany do wykonania przez handlowców? Jak wyglada wypłacalność? Czy to przypadkiem nie jest kurtyna przed losami jakie spółka dzieli z Vistal lub Kopex?

   
zainteresowany

Witam wszystkich, chciałem się dowiedzieć jak wyglądają zarobki w tej firmie na stanowisku specjalisty ds. handlowych, jaka podstawa, jakie premie, jak często są wypłacane premie? Co się dzieje jak nie jest realizowany plan sprzedaży? Czy to bardziej praca z telefonem w ręce czy jeździ się po klientach?

   
Jomzech
@Były 31.10.2017 16:58

Guzik prawda, nie było nigdy takiej premii od tony, ale gdyby tak było to jaka kasę by dostawali ci co sprzedają kilka tysiecy ton miesięcznie? Oczywiście są jakieś ustalenia z Kluskami ale temat wynagrodzeń handlowców jest zawsze owiany tajemnica. Trzeba się nasprzedawac tych ton aby pieniądz zarobić. Prawda jest taka, ze solidna firma i nie ma kręcenia przy wypłatach tylko jak ta premia rośnie to chyba nikt nie wie tylko panowie Klusko... to nie kadry robią wypłatę tylko prezesiki.

   
Parsifal

Witam. Pojawiła się oferta na stanowisko spedytora w Świętochłowicach. Możecie coś powiedzieć o warunkach pracy, zarobkach itd.?Bardzo zainteresowała mnie ta oferta.

   
kierownica
@Parsifal 30.10.2017 08:32

Pewnie dział transportu nie daje rady wiec poszukują dodatkowych osób. Ciekawe ile płacą.

   
PR Specialist

Hejt stanowi wciąż margines wszystkich komentarzy, które marka pracodawcy może otrzymać od swoich odbiorców na tym portalu. Nie oznacza to jednak, że Zarząd nie prowadzi komunikacji z fanami – (potencjalnymi) kandydatami czy (byłymi) pracownikami. Zachęcam do komunikowania się również poprzez poczte elektroniczną na znane Państwu adresy @ - ułatwi to z pewnością budowanie wizerunku marki spółki oraz uzasadni wywody literackie niektórych z Was.

   
Kobieta

Zarząd ciągle poszukuje Asystentki, w czym jest problem skoro co kilka miesięcy pojawia się taka oferta pracy?

   
Asystentka
@kala 23.11.2016 16:35

Urodziłam bliźniaki mając już dwoje dzieci wiec nie jest to zaprzestanie tylko "chwilowa" przerwa. Zarzad obiecał iż mam do czego wracać nawet zaproponował iż jak moje miejsce pracy będzie zajęte to inne stanowisko również wchodzi w grę. :)

   
dh

W takim razie warto składać tam aplikacje czy dać sobie spokój? Pracuje w branży już chwile, podobno jest dużo handlowców w całej Polsce, ja myśle o północy, nie o południu .

   
Kilo
@dh 17.10.2017 21:19

Ja bym zaryzykował, choć rozmowa była prowadzona przez zewnętrzna firmę rekrutacyjna to nie masz pojęcia czy zaprosza Cię na spotkanie

   
aktualny

Pracuje .Uwaga jest to ciężka branża , ponura z nudną otoczką . Przez lata w branży dużo się zmieniło na gorsze . Jeśli chodzi o Świętochłowice to blisko właścicieli nie ma lekko. Sprzedawać trzeba , taki zawód .

   
Kandydat

Poszukują handlowca do biura w Świętochłowicach. Warto iść na rozmowę?

   
Irma

Są poszukiwania wciąż na stanowisko handlowe do Gdańska, czy dział HR w tej firmie nie wie, że nikt z branży nie przyjdzie z powodu pracującej pani G., która skutecznie sobie zapracowała na opinie odrzucającej postaci, z która niewiele osób chce współpracować? Ta kobieta ma temperament elewacji budynku solidarności... skorodowana powłoka

   
Szperacz

Jest dużo ofert tego pracodawcy w wielu miejscach sieci, czym to jest spowodowane? Ludzie odchodzą, są zwalniani czy to ten "zrównoważony rozwój" który widnieje na stronie?

   
GoSport
@PIK 28.07.2017 07:14

Masz racje, delegacje zarządu i urlopy asystentki, dziwne zbiegi okoliczności... za chwile będzie oddział na Maderze i tez będzie potrzeba wizyty? Zamiast podróżować to przypilnujecie sobie towaru na magazynie bo wam coś ucieka ;) nie to co jest zarezerwowane przez sprzedawców mających rezerwacje na 5 milionów tylko przeliczcie pozostały towar

   
Konkurent

Artyści uśmiechu, dobre praktyki, lojalności, a i tak się z was śmieją na rynku skoro handlowcy przedstawiając swoje oferty na sprzedaż wyrobów ekoinstal pozostawiają swoje prywatne numery komórkowe u klientów.

   
Filc

W firmie są dziwni dyrektorzy, dział zakupów, produkcja a handlowego jak nie było to nie ma. Pełni funkcje ktoś kto nie potrafi nawet przewidzieć trendów, pomoc handlowcom w wygraniu kontraktu -zapomnij. Pilnują tylko swoich interesów a gdzieś maja zwiększanie sprzedaży przez innych bo przecież liczy sie tylko ich sprzedaż i ich zarobki. Nic nie sprzedasz przy tej strukturze i przy takim zaangażowaniu dyrektorków! Zakupy - poniżej krytyki, Produkcja - fantasta liżący tyłek szefom nie potrafiący nawet przypilnować jakości! Właściciele - zaczynaja rewolucje a kończy sie jak zawsze...

   
cerry
@Filc 28.11.2016 06:21

To może wypowiesz się poeto na poniedziałkowej naradzie a nie tutaj? Wydaje mi się, że większość jest zadowolona skoro wciąż pracują, jak ktoś potrafi sprzedawać to realizuje plan sprzedaży i zostaje doceniony $. Jak ktoś jest kretynem to zwala na dziwnych dyrektorów. Fakt, iż jedni mają większe fory u szefów inni mniejsze. Dziwne inwestycje są albo podyktowane przyszłościową fuzją albo widowiskowym przejęciem. Coś szykują, ale zarząd pary z ust nie puszcza tylko wynik, wynik, wynik! Wypłaty przesunięte na 10tego,nowy informatyk - cholera wie skąd przysłany, jakieś wdrożenia, księgowość ciągle wzywana do góry- śmierdzi to jakąś korporacją! Firma zdrowa, kase wypłaca, ale jak w każdej musisz uważać co przy kim powiesz bo kapusiów nie brakuje.

   
zaniepokojona

Jak mój małzonek przyniosł wypłate za październik to - jest rozbój w biały dzień, totalne dziadostwo lepiej płacą w Tesco na kasie. Może jak państwo dało 500+ to w tym samym momencie w ekoinstalu jest 500-. 

   
Pracownik
@Ave 06.09.2017 14:19

Haha, jak długo pracuje to zawsze kasiora przychodzi na konto, tylko jakiś młody z zarządu wymyślił rok temu iż po co kaske dawać ostatniego jak można dziesiątego. Po jakiego pierona ta zmiana to nie wiem. A do łapy jak dadzą to raczej dyspozycje załadunku. Bzdury jakieś piszecie!

   
Pat

A mi sie dobrze pracuje, tylko góra zamiast blokować strony internetowe na naszych komputerach niech zajmie sie fikcyjnymi rezerwacjami w systemie i efektywnością produkcji!

   
Gerard
@Pat 23.11.2016 07:44

Tak blokowane, ze wciąż czytane ;) Brawo Marku!

   
Jak

Witam był bym bardzo wdzięczny za informacje na jaką można liczyć pensję na stanowisku spec. ds. handlowych? Bardzo dziękuje za odpwiedź

   
Były
@Jak 22.11.2016 22:50

Zbyt małą! W konkurencji premia jest wyliczana jasno i klarownie w EH to nigdy nie wiadomo jak to właściwie jest jedni mówią ze od tony inni ze od marzy tylko ceny zakupu sie zmieniają nawet gdy towar jest już zafakturowany u klienta!

   
Biurowy

Jak to młody prezesik powtarza, z niewolnika nie będzie pracownika - no i co? Chodzą jego pupilki po rozmowach z innymi pracodawcami lub uciekają na inny kontynent... Jest dziwnie choć narzekać nie ma co, ja tam jestem zadowolony choć jak w każdej organizacji znajdują się nadęte pacany co mniemanie mają o sobie wielkie i potrafią obsmarować współpracowników w internecie...

   
gustlik

Wynagrodzenia o czasie, choć nie jest łatwo przejść procedurę przyjęcia. Wszystko zależy do którego działu i kto prowadzi rozmowe kwalifikacyjną.

   
Komar

Witam, jest dużo ofert tego pracodawcy na wielu portalach. Czy możecie coś więcej napisać nt. tego pracodawcy? Czy jest duza rotacja? Wynagrodzenia są wypłacane regulaminowo?

   

Zostaw opinię o EKOINSTAL HOLDING - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKOINSTAL HOLDING