*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.
sygnalista
16.04.2020 11:35
Czy firma stosuje się do zaleceń rządowych, GIS, WHO w sprawie epidemii koronawirusa? Aweco od jakiegoś czasu ma problemy z utrzymaniem czystości w zakładzie. Sanitariaty są wiecznie brudne. Klozety upstrzone kałem, a z pisuarów śmierdzi uryną. O prysznicach to już szkoda mówić. W świetle nowych doniesień, że do zarażenia może dojść poprzez aerolizację kału i moczu wdrożenie zaleceń powinno być największym priorytetem. Poza tym polityka firmy, która stosuje otwarte drzwi dla gości z zagranicy i karę za nieobecność w pracy z powodu choroby może spowodować niewyobrażalną katastrofę. Pamiętajcie koledzy pracujący na produkcji, że jesteście szczególnie narażeni ze względu na trzyzmianowy system pracy, bo na nocnych zmianach dochodzi do największych zaburzeń odporności że względu na brak snu. Informuję, że osoby w sile wieku tak samo są narażone na powikłania jak i osoby starsze. Były przypadki, że młode osoby udusiły się plwocinami. Skopiujcie sobie tą wiadomość i podajcie dalej, bo pewnie asystentka prezesa ją usunie.
09.04.2020 21:16
To jedyna firma która na początku epidemii nie zatrzymała produkcji-to ogromny plus dla nas-dla pracowników. Inne firmy stoją prawie miesiąc...i co dalej??
My ruszamy z produkcją.
Do zobaczenia po świętach.
02.04.2020 04:28
Zero jakichkolwiek zasad np odległości od pracowników na stanowisku, mierzenie temperatur u pracowników kompletne 0 organizacyjne. Zakład powinien dawno być podany do sanepidu
Kiedy postój tak jak inne firmy ? Już nawet jest problem z dojazdem do pracy komunikacją publiczną, bo ZTM myśli,że wszystkie zakłady stoją! O co chodzi ? Czy nasze zdrowie jest nieważne ? Szefostwo ma nas za idiotów? Ostatnio nawet płyn do dezynfekcji rąk przypomina borygo albo płyn do okien - co to ma być?! Dlaczego przełożeni (wiedzą o tych przypadkach) i nie egzekwują kwarantanny od pracowników, którzy byli w delegacjach lub których dzieci, rodzina przyjechała do PL z zagranicy? Myślicie,że jak nie przyjdą do pracy 3-4 dni to już odbyli nakazaną kwarantannę ? Czy Aweco martwi się o pracowników w tych czasach - NIE ! Mają gdzieś nasze zdrowie, zdrowie naszych rodzin !
Ludzie, zbuntujmy się ! Wymyślmy coś !
sekretarz umyslow
26.03.2020 12:43
Wybitny przodownik pracy Aleksiej Stachanow dwa razy dziennie chodził za małą potrzebą, i raz na dwa dni -za dużą. A kiedy zdarzyło mu się zalać pałę, cztery razy dziennie chodził za małą potrzebą i ani razu za dużą. Policz, ile razy w roku przodownik Aleksiej Stachanow chodził za małą potrzebą i ile razy za dużą przy założeniu, że przez trzysta dwanaście dni był naprany.
Yebac P.M
24.10.2019 07:04
Totalne kolesiostwo ze strony liderów. Strach przyjść do pracy. Powoli zakład zmienia się w (usunięte przez administratora) koncentracyjny, jedna zmiana podkłada kłody pod nogi następnej. Nikt nic nie widzi nikt nic nie słyszy, dostajesz ciągle baty od lidera który chyba sam nie wie jak dostał się na to stanowisko. Mały fiutek z tego P.M :) Ma swoją ekipę i wg niego reszta to śmiecie, tak z reszta ich traktuje. Ciągle krzyki pomimo tego ,że jesteś na każde zawołanie. Nie polecam pracy w tej firmie.
Tom
17.02.2020 17:02
W Aweco imprezy integracyjne są tylko dla pracowników biurowych więc zwykli pracownicy nie mają szansy się zintegrować.
Naprawdę?
26.03.2020 11:18
Nie rozumiesz tego stwierdzenia? Grupa wybranych którzy maja łatwiej i grupa niewybranych którym robi się pod górkę, na przykładzie głupiego wolnego sobie zobacz kto ma luz a kto ma problem i musi się nagadać, z nadgodzinami kto powie nie i nie idzie a kto powie nie a i tak zapierda*a. Równość i traktowanie wszystkich tak samo to puste frazesy żeby ludzie zamknęli twarz. Ale to kwestia kadry zarządzającej żeby to wyplenić jednakże po co, to wszystko gra pozorów coś się robi a nie robi się nic, żeby czasem stołek nie wyleciał spod (usunięte przez administratora)
pierre dzacy
25.03.2020 14:55
co to jest prezes na taczce? marnowanie miejsca bo zmiesci sie caly zarzad
ballada milanowska
18.03.2020 20:15
Autor nieznany w lesie schowany. Różne stosują triki Króliki by zmieść kaczora z polityki W kodzie serce całe oddają by dzielnie walczyć z pisowską zgrają W necie szaleją, posty wpisują Demolki państwa nie darują W Polsce tradycję chciały zmieniać by w przeddzień święta dziękczynienia nie poszukiwać więcej indora tylko do pieca wsadzić Kaczora Nieważne, w jabłkach, czy w buraczkach Po takim daniu zawsze jest … I nie dasz rady zjeść już deseru na który liczy głupio tak wielu W ten sposób naród by się obudził a Kaczor przestał ogłupiać ludzi".
Talala
17.02.2020 14:02
Cześć, jak tam się pracuje w aweco co?
szkut
17.02.2020 14:34
zatrudnij sie i sprawdz
17.02.2020 14:39
Nie ma luksusów finansowych, ale atmosfera ( przynajmniej jak tam pracowałem) dobra, natomiast praca na akord może wykończyć, chyba, że organizacyjnie od 2018 roku coś się zmieniło.
Polak
23.11.2019 20:56
Aweco jest dobrym pracodawcą.
Pol roku przepracujesz i dostajesz umowę na stałe, to jest duży+
03.11.2019 11:38
Ile jest etapów w procesie rekrutacji w AWECO Polska Appliance Sp. z. o. o. Sp. K.? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
03.11.2019 17:08
Nie ma żadnych etapów, kto chce jest przyjęty, nawet bez doświadczenia, Gonet bierze wszystkich.
04.11.2019 13:41
nie wiem jak jest teraz, ale ja miałem 3 miesiące próbne ( w 2016), potem czas nieokreślony, może teraz coś się zmieniło, trzeba samemu sprawdzić.
pracująca
30.10.2019 00:53
Podobno mają zwolnić 25 % załogi w grudniu? czy to prawda,czy tylko agencyjnych czy pracowników pod firmą też?
Kadra menadzerska sie zwalnia lub ich zwalniaja po czym przyjmuja. Porobili roznych ciolkow liderow kierownikami. UR siedzi na stolowce gdy kilka linii stoi. To samo ustawiacze z wtryskow. Najwieksze lesery na zakladzie. Wybuchy na piecach gdzie ludzie laduja w szpitalach. Jak.masz dostep do pomieszczen biurowych to mozesz sie w nocy zachomikowac i.przekimac. Niektorzy nonstop siedza na palarni. Przyjmuja dodatkowa brygade na ostatni kwartal po czym z koncem roku ich zwalniaja. Ginie miedz oraz opony szefa technologow.
Szkut
27.09.2019 15:27
Nie polecam. Duza rotacja. Zwalniaja kierownikow po czym ich przyjmuja. Nabor nowych pracownikow na ostatni kwartal po czym zrobia swoja robote i do widzenia. Ponoc branza AGD tak ma. Nie wiem czy za niemca bylo lepiej czy gorzej czy teraz za chinczyka? UR zamiast dzialac bo np 3 linie stoja siedza na stolowce i maja wszystko w nosie. (usunięte przez administratora)
Monter
11.02.2019 23:42
Nie warto zawracać sobie głowy tym pracodawcą w innych fabrykach w pobliżu dają więcej na start niż tu
12.02.2019 11:46
Dokładnie tak, możecie mieć kilkaset złotych więcej.
Osoba zmieniająca pracę
29.07.2019 21:43
To ile tak jest na czysto
Zoska
13.01.2019 22:57
Pracuje tam już od 5 lat i jestem bardzo zadowolona.
Lubię atmosferę w AWECO Polska Appliance Sp. z. o. o. Sp. K. za:
Super
Aniela
25.01.2019 20:08
Uwazajcie na taka jedna na wtryskach panoszy sie niesamowicie.Nadaje i patrzy kazdemu na rece.Tak podlizuje sie kierownictwu.(usunięte przez administratora)Tak nadaje.
Pola
21.06.2019 22:54
A jak z zarobkami czy 2 na start można zarobić?
Bogdan
15.04.2019 15:31
Witam
Na jakie zarobki można liczyć na stanowisku referent ds administracji magazynowej?
Monter
11.02.2019 23:38
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w AWECO Polska Appliance Sp. z. o. o. Sp. K.?
Dobrze to ujoł, lecz jakobpracownik to trzeba uważać na lewusów
Kamil
30.01.2019 14:59
Jakich pracowników poszukuje firma? Słyszałem dobre opinie o firmie, ale się zastanawiam, czy warto?
AWECO Polska Appliance Sp. z. o. o. Sp. K.
30.01.2019 15:03
Aktualne oferty pracy można znaleźć np. w zakładce aktualności lub na portalach pracuj.pl lub aplikuj.pl
Więcej o firmie:
Mateusz
14.12.2018 15:07
Edzia jeszcze u was pracuje?
obserwator
08.12.2018 18:58
Team leader z Aweco Polska Appliance Sp. z o.o. Sp. k. w Tychach "szpiegiem" dyrekcji?
Ojciec Dyrektor
06.12.2018 17:11
I jak tam wasz strajk ? Będziecie i tak zarabiać to samo, tylko że zmienia wam się w umowa na te 2500 hehe. Uciekajcie stamtąd ludzie jest tyle pracy lepszej w regionie
Mateusz
10.11.2018 01:04
Czlowiek na magazynie caly miesiac olus 2 soboty zarobil 2100 nie polecambez 3 dni tyle czlowiek na magazyniew zarobi
ST
05.10.2018 20:11
Witam. Jak wygląda praca na magazynie. Warto się pochylić nad tą firmą czy lepiej odpuścić? Jak wygląda praca i jaki system pracy??
4b
23.10.2018 20:37
3 zmiany i 4 brygadówka. Są lepsze magazyny produkcje ...
18.10.2018 08:58
haha
23.10.2018 20:34
hahah
Ambitna
12.10.2018 20:07
Witam, ciężko się dostać do was do pracy? Na stanowisko pracownika produkcji?
anonymous
20.07.2018 16:02
Szukam pracy i tak mi powiedzieli w biurze , że przy paru nadgodzinach wózków na magazynie wychodzą ok 3000 netto czy to prawda?, a jak z premiami na magazynie To 850 zł, czy zawsze się dostaje , czy rzadko ?, jak wyglądają zarobki na magazynie dla nowych ?
mtx
23.07.2018 23:24
Też bym chciał się dowiedzieć, proszę żeby ktoś napisał tak mniej więcej jak wyglądają zarobki na wózku
animrumru
10.09.2018 21:09
Tak 3k zarobisz jak przesiedzisz 3 niedziele i 2 soboty na 3 zmianach a na 4b jak 2 weekendy przerobisz po 12h
Patrycja
31.07.2018 18:50
@mtx, rozumiem, że jesteś zainteresowany rekrutacją do firmy. Czy będziesz do niej aplikować? Jeżeli tak, to zachęcam żebyś później podzielił się z użytkownikami forum swoim doświadczeniem związanym z rekrutacją do Aweco Appliance Polska oraz oceną jej przebiegu.
mtx
31.07.2018 21:08
No zamierzam ale niestety nikt nie może udzielić dokładnej odpowiedzi ...
Dorota
06.09.2018 16:44
W firmie zrobił się (usunięte przez administratora) Odkąd zaczęli przyjmować Ukraińców głównie. Pracownicy pracują na akord (w współpracy z Ukraincami, pracującymi za stawkę na godzinę) nie da się godnie pracować. I tak, Polak wykończony psychicznie, fizycznie aby produkować sztuki do premii akordowej a Ukrainiec ma czas, pracuje ale na godziny. Chodzą do pracy jak chcą,z dnia na dzień się zwalniają nie tylko Polacy ale i sami Ukraińcy. Ale co z tego, jutro będzie kolejna dostawa. Szkolić, siedzieć cicho i robić, o nic nie pytać. Zero zainteresowania się liniami, interwencje są wtedy gdy bubli na potęgę przybywa. Wtedy szuka się przyczyny miesiącami podczas gdy buble rosną nadal. Nikt nie podejdzie do doświadczonego pracownika spytać, co może być tego powodem, delegacje kierowników i liderów obraduja przy okrągłym stole i wymyślają coraz to nowsze schody. Po krotce, zarobki daremne, podwyżek nigdy nie było w tej firmie i uwaga... Nigdy nie będzie, ponieważ każdy, czy pracuje 10 lat czy przyjmie się jutro dostaje to samo. Nie ma żadnych grup podziału pracowników na doświadczonych i wykończonych oraz nowych, którzy dopiero przyszli i nie bardzo chcą mieć to doświadczenie,byle tylko zaliczyć szychte. Totalny chaos. Po hali chodzą sami biurowi , liderzy, jakość, kierownicy a na linii nikt robić nie chce a i nawet nie ma kto robi.Wykorzystuje się zatem tych którzy są i narzuca się im 200%. A jak nawet są pracownicy bo przyjęli nowych to nie wiadomo jak robić, gdzie robić i co robić, bo dziś robisz tu jutro tam po jutrze jeszcze gdzie indziej,szkolic kosztem utraty sztuk w akordzie?czy nie szkolic, posadzić i niech robi, bo i tak się zwolni za 2 mies? Brak kompetentnych osób do zarządzania zespołem. Liderki jak gwiazdy chodzą, skarżą, maile piszą jedna na drugą, gwiazdorzą jakie to one nie są już kierowniczki ale zainteresować się sednem problemu, podwinac rękawki, pomoc ludziom gdy stan krytyczny to nie. Liderce nie wypada. Ludzie nie da się tego opisać, zarobek max 2400 z max premia 850 zł. Ale tej premii nie da się osiągnąć. Nawet jak osiągniesz to i tak cię oszukają bo nikt nie ma nawet aneksu do umowy na jakiej zasadzie premia jest przyznawana. Nie doliczysz się a jak się doliczysz to i tak cię spławią bo wszystko się zgadza. Maszyny zajechane, awarie godzinami, części nie ma albo na mechaników czekasz, nie odliczane awarie maszyn co skutkuje że nie zarabiasz na akordzie gdy maszyny są nieczynne-pech. Brak stałych team, co dzień z innych Linii przychodzi gościnnie ktoś na inne linie,nie przeszkoleni i nie starają się bo... Przecież na 8 godz tu dziś wpadłem więc mam to gdzieś, byle do 14 tej i spadam. Buble? Buble to produkuje zarząd - brakiem doświadczenia, zainteresowania i zaangażowania, błędnymi decyzjami. Liczy się stołek, komora i szukanie batów-taka spychologia. Gdyby liderów posadzić z powrotem na Lini, efekt pracy byłby jak przed laty - lider pracował z pracownikami i wypracował swoją normę. Teraz lider to dyrektor, rywalizacje miedzyzmianowe o względy, o poważanie kto więcej haków znajdzie ten lepszy. A co z produkcją? Co z detalem? Co z ludźmi którymi się ma zarządzać mądrze, wpoic im wiedzę, poświęcić czas na rzetelne szkolenie, zadbać o to aby się nauczył i pozostał w tej firmie? Gdzie są ci ludzie do pracy? Nie ma? Wszyscy z doświadczeniem się zwolnili, została mała niedoceniana garstka, których ma się za nic bo dziś Ukrainiec na wagę złota-tańsza siła robocza o niższej stawce więc Polak jest nikim, co z tego że ma doświadczenie skoro jest droższy? Zostawmy Polaków z Ukraincami na linii i niech się tam pozabijają nawet, my udajemy że nie widzimy. Jak będą skargi to będziemy reagować puki co niech walczą, broń boże niech się nie skarżą i o pieniądze niech nie pytają nawet te które prawnie im się należą za SZKOLENIA nowych pracowników, wyreczanie liderów z ICH obowiązków. Pracownik w umowie ma zapisane-operator Lini produkcyjnej, ma pracować na stanowisku pracy i pracować zgodnie z umową. Robisz wszystko i wszędzie w zależności od tego gdzie ci każą iść i robić. Umowa w żaden sposób nie odzwierciedla Brak wz. Ianki w umowie na temat premiowane akordowego-zasady naliczania premii, co skutkuje tym, iż pracownik nigdy nie wie ile premii wypracował sobie a i łatwo manipulować premią. To trzeba przeżyć na żywo bo żaden komentarz tego nie odda. A skoro już piszę ten komentarz w takiej formie, oznacza to, że jestem doświadczonym, że stażem pracownikiem na etapie szukania nowej pracy.
anonymous
20.07.2018 15:55
Czy na magazynie można zarobić przy normalnych godzinach bez nadgodzin 2500 netto ?
Roro
12.07.2018 15:10
Witam czy można się dowiedzieć tak mniej więcej ile zarobi operator wózka widłowego w Tychach na tej fabryce ? Chodzi mi czy warto czy da się tam zarobić ponad 2 tyś?
Dziękuję za odpowiedzi
Tak
13.07.2018 00:56
Tak
Anonimus
25.05.2018 21:59
Ten zakład to jakaś porażka .
Mariusz
28.04.2018 21:47
Godna polecenia zarobki nie za wielkie ale wypłacalni na czas plus urlopy dodatki wszystko ok
Były pracownik.
30.12.2017 15:13
Ktoś pytał o to: Nadgodziny do wyboru, nie chcą płacić.
admin
29.05.2015 03:42
Znasz wady i zalety pracy w tej firmie? Podziel się swoimi przemyśleniami na temat zatrudnienia i pomóż poznać prawdę o firmie Aweco Appliance Polska.
Mariusz
04.12.2017 18:27
Za dużo liderów na liniach produkcyjnych szkoda pieniędzy(500 zł.) a efekty mizerne te pieniądze można by spożytkować inaczej dodatkowo premiując pracowników wybijających się w pracy i zaangażowanych w pracę.Pracownicy kontroli jakości powinni szczegółowej kontrolować detale produkcyjne co by pomogło w ograniczeniu zwrotów produkochanego towaru.
Wielki
30.11.2017 10:18
boguslawa malawy to manipulantka pozdro
29.08.2017 12:22
Ludzie ale bzdury wypisujecie. Totalny (usunięte przez administratora) i syf a do tego wieczny problem z wyplatami. Kto mądry to zwiewa z tego zakładu.
Zostaw merytoryczną opinię o AWECO Polska Appliance Sp. z. o. o. Sp. K.