Grid Dynamics Poland

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Grid Dynamics Poland Sp. z o.o.

Opinie o Grid Dynamics Poland Kraków

Nie przegap nowości o Grid Dynamics Poland Sp. z o.o.!

05.01.2023 14:27

Pracuję w GD już 8 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. U mnie rekrutacja przebiegła bardzo sprawnie, miałam test z wiedzy technicznej oraz rozmowę z potencjalnymi przełożonymi, obie bardzo dobrze wspominam. Pracuję w biurze we Wrocławiu, atmosfera jest międzynarodowa, ale bardzo sympatyczna. Lokalny HR bardzo pomocny i responsywny. Wynagrodzenie bardzo satysfakcjonujące, klarowne możliwości awansu. Szczęśliwie nie ma tu za dużo korporacji-bullshitu który znam z poprzedniej pracy, tu ważniejsza jest praca projektowa. Niebo a ziemia w porównaniu ze skandynawskim korporacji z branży IT.
    Sam

04.01.2023 22:01

PL: Sytuacja dokładnie taka sama jak w poprzednich opiniach (brak feedbacku). Oczywiście Pani od HR bardzo miła, po 2 dniach - 2h rozmowy technicznej, swoją drogą bardzo merytorycznej i konkretnej. Nie odpowiedziałem może na dwa pytania, więc w mojej opinii powinni przynajmniej powiadomić mnie, dlaczego zostałem zignorowany. Kandydowałem na stanowisko React Developera. Na końcu rozmowy technicznej poprosiłem o jakikolwiek feedback po rozmowie - chłopaki powiedzieli jasno, że oni w sumie nie mają na to wpływu, oni po rozmowie tylko wpisują coś tam w formularz i wysyłają dalej. Czekałem dwa tygodnie, potem przypomniałem się raz Pani w HR i cisza. Nie polecam, strata czasu. EN: Same situation here, as in comments below (no feedback). Of course HR employee was very kind, after 2 days - 2 hours of technical interview, which was very substantive and specific. I failed at 2 questions maybe, so in my opinion they at least should let me know, why I was ignored. I apllied for React Developer position. At the end of interview I asked for any feedback at all in upcoming days - guys told me very clear, that they will just fill some forms and send them up, and that they dont have any influence on rushing my case. I waited two weeks, then I send one reminder to HR and guess what - nothing. I dont recommend this company at all, waste of time.

22.11.2022 22:40

Hej, będę się ubiegał na stanowisko DevOps. Czego można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej, są jakieś zadania do ogarnięcia ?

10.11.2022 18:03

Potwierdzam to co pisało wiele osób - spotkania, zawracanie głowy, deklarowanie terminów „odezwiemy się” i kontaktu brak. Rozumiem, ze można nie być zainteresowanym współpraca aczkolwiek takie zachowanie jest conajmniej niepoważne. Zwłaszcza jak się uważa ze wielką, szanowaną, międzynarodowa firmę. Shame. Nie polecam.
    elo

08.06.2022 23:42

Pracuję w Grid Dynamics już prawie rok i jestem bardzo zadowolony. Zaczynałem od półrocznego stażu w obszarze Big Data, który uważam za dobrze przemyślany i w czasie którego bardzo dużo się nauczyłem. W firmie panuje bardzo pozytywna atmosfera, jest tu pełno pomocnych osób i nie doświadczyłem żadnych spięć ;). Zarówno podczas stażu, jak i w pracy jako junior nie czuć żadnej presji. Duży plus za luźne podejście w kwestii pracy zdalnej - biuro jest zawsze otwarte, ale nie ma problemu z pracą nawet w 100% zdalnie. Sam proces rekrutacji również oceniam bardzo pozytywnie. Polecam zwłaszcza studentom lub osobom dopiero wkraczającym w IT. Praca w Grid Dynamics na pewno da solidne podstawy początkującym i pomoże im szybko rozwinąć się na wyższy poziom.

02.11.2022 21:31

Dopiero co się rekrutowałem. Na początku należało rozwiązać test z angielskiego oraz z wybranej technologii Potem była rozmowa wstępna, a w kolejnych dniach techniczna (obie po angielsku). Na rozmowie technicznej można było pochwalić się swoimi projektami. Potem było trochę pytań teoretycznych, a na końcu zadania praktyczne - moim zdaniem dość proste. Generalnie moje wrażenia z rekrutacji są pozytywne.

05.11.2022 01:29

@123 na staż czy stanowisko developera? Czy dostałeś odpowiedz czy nadal czekasz? Zastanawiam się na ile te opinie mówiące o totalnym braku odpowiedzi to nadal prawda
    Radek

04.11.2022 14:26

Rozmowa trwała prawie 3h. Poziom znajomości angielskiego weryfikatorów technicznych jest godny pożałowania - jeden z nich nie potrafił nawet dobrze sformułować pytania które chciał zadać, jakby w ogóle nie wiedział o co chce zapytać. Atmosfera na spotkaniu strasznie sarkastyczna, Panowie pisali coś między sobą i się uśmiechali. Totalne zero konkretnego feedbacku po rozmowie, odpowiedź była tylko w formie wjazdu na to iż poziom był zbyt juniorski, gdzie zadali mi kilkadziesiąt a nie odpowiedziałem może na 2. Nie było argumentu co było źle na rozmowie tylko odrazu wjazd na ambicje. Ponadto rozmowa wyglądała raczej jak egzamin na studiach niż weryfikacja konkretnych umiejętności na dane stanowisko.
    developer

03.11.2022 13:35

kontakt z HR to jakaś pomyłka, nie odpowiadają na wiadomości nie tylko kandydatów ale także pracowników. obiecują niewiadomo co, a po dolaczeniu nikogo nie obchodzi czy masz co robic czy nie, Manager odezwal sie po 3 miesiacach, zeby wypelnic czynnosci ktore powinien byc zrobic na poczatku, po czym uznali ze nie maja projektu dla mnie wiec "za zgoda" zakonczyli wspolprace nie dajac zadnych alternatyw. w tym samym czasie ciagle maja otwarte wakaty na moje stanowisko i zatrudniaja wiecej ludzi "na lawke", chociaz wiedza ze nie maja zadnych nowych projektow. zmarnowany czas i nerwy
    uważajcie.

21.10.2022 12:05

Obiecują duże wynagrodzenie i ciekawy projekt. Później się okazuje na 3. lub 4. rozmowie, że to nie ten projekt i nie takie pieniądze. Firma jest nieszczera od samego początku. Zmarnowany czas.
    Nicky Nick

25.10.2022 14:35

Ciesz się, że na rozmowie to wyszło, mnie wrzucili do raymond jamesa (bank bez perspektyw na rozwój techniczny) już po zatrudnieniu mnie
    Developer

06.09.2022 18:04

Nie polecam tej firmy. Brałem udział w rekrutacji na stanowisko dewelopera. Pod czas rozmowy technicznej zostałem poinformowany, że feedback zostanie przekazany po 2 dniach. Z racji braku zapowiadanego feedbacku po 2 tygodniach napisałem do odpowiedniej osoby z HR z uprzejmą prośbą o feedback. Już chyba miesiąc minął, nadal nie ma żadnej odpowiedzi. Potraktowanie kandydata na bardzo niskim poziomie.

28.09.2022 13:42

Miałem identyczna sytuację tydzień temu
    Pola

23.09.2022 21:25

Czy staże w Grid Dynamics odbywają się w formie stacjonarnej czy jest też możliwość w formie zdalnej?
    Pola

29.09.2022 21:07

@Stażysta Czy ciężko było się dostać na ten staż(Big Data)?
    kandydat

29.09.2022 21:20

W Krakowie czy Warszawie?
    Sandra

09.09.2022 16:56

I was looking for a BA internship and I saw that Grid Dynamics has such an opportunity in Gdańsk. I completed the online assessment tests with the following results: English knowledge: 90% BSA Basics knowledge: 91% But I didn't get any feedback about my candidacy. Dear Internship Management team, I ask you to pay attention to this. It's very frustrating. I have already written emails, and they also remained unanswered.

28.09.2022 13:41

I had the same situation ;)

28.09.2022 13:40

I don't recommend the company. Once I finished job interview I asked recruiter for the feedback but she hasn't responded to me for over 6 days already. I have noticed she saw the message (because we were using (usunięte przez administratora) and I messaged here again - no response. I can interpreter this as you are not interested in my person but it would be professional to respond at least. You can contact me so I can provide more details on this [email protected]
    hahaha

26.09.2022 22:31

Ładnie moderowane opinie :-) GD nie wstyd Wam?
    Pytanie 1

26.08.2022 02:51

Czy firma jest otwarta na pracowników po 40, bez doświadczenia w IT ?
    D

04.09.2022 19:23

Jeśli chodzi o staż - zdecydowanie. Obecnie jestem na stażu, a moi koledzy to ludzie z roznego przedzialu wiekowego (od 20 do 55) i z rozna historia zatrudnienia. :)
    Kandydatka

27.08.2022 08:35

Brałam udział w procesie rekrutacji w Grid Dynamics, niestety po 2 etapach przestali się zupełnie odzywać. W dzisiejszych czasach dbanie o candidate experience wydaje mi się już być standardem, jestem zdziwiona, że firma w ten sposób podchodzi do kandydatów. Dla mnie to od razu sygnał, że firma nie dba o ważne ludzkie rzeczy.

29.08.2022 15:14

Witam, Dziękujemy za opinię. Jest nam bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Jesteśmy w trakcie weryfikacji tego, co się wydarzyło. Prosimy o kontakt mailowy z naszą firmą: [email protected] celem zapoznania się ze szczegółami. Pozdrawiamy serdecznie.
    Julia

24.08.2022 13:58

Pracuję od kilku miesięcy w dziale administracyjnym i jestem zadowolona! Fajny zespół, możliwość pracy z domu. Od czasu do czasu eventy dla pracowników w biurze. Ubezpieczenie zdrowotne oraz inne kafeteria jak najbardziej są super. Intensywny początek, dużo nowych rzeczy do ogarnięcia, ale to jak w każdej innej firmie.
    Exhausted

26.07.2022 14:57

Bardzo zawiły proces rekrutacyjny. Po teście technicznym przychodzi czas na techniczną rozmowę, a później na kolejną, również techniczną. W międzyczasie są jeszcze rozmowy HR-owe. Dużo spotkań, z których kompletnie nic nie wynika. Trzeba sporo czasu i cierpliwości.
    tukan

08.07.2022 09:53

Pracuję od dwóch miesięcy i wrażenia są bardzo fajne. Widać, że firma dba o pracowników, jest fajny pakiet benefitów, zawsze jakieś przekąski w biurze, jasny system poziomów technicznych - wiadomo, co trzeba zrobić, żeby awansować. Do tego regularne 1:1 z managerem, przypisany opiekun techniczny. HR obecny w biurze, bardzo przyjazny, można podejść i zapytać, zawsze pomagają. Póki co bardzo mi się podoba.

10.06.2022 13:00

Firma daje świetne możliwości rozwoju. Na stażu, pod okiem doświadczonego mentora, stażysta zdobywa ogromną wiedzę z danej dziedziny, po czym ma szansę dołączyć do projektu. Na duży plus zasługuje zdecydowanie praca zdalna, benefity, najnowsze technologie, cloud, szeroki zakres kursów oraz kompetentni ludzie, którzy zawsze są chętni do pomocy. Poza tym w biurze panuje bardzo miła atmosfera. Polecam!

26.06.2022 16:30

kazdy dostaje macbooka
    Tomasz

08.06.2022 14:36

Jestem zadowolony z usług. Polecam firme!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grid Dynamics Poland?

Kontakt - Grid Dynamics Poland Sp. z o.o.

Al. 3 Maja 9 30-062 Kraków

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

08.06.2022 14:05

Super firma, polecam bardzo proces rekrutacyjny

08.06.2022 13:31

Aktualnie pracuje w firmie jako junior Developer ale zaczynałem jako stażysta. Staż wspominam bardzo dobrze. Nauka na stażu rozpoczyna się praktycznie od samych podstaw, a następnie przechodzi do faktycznych wykorzystywanych w pracy technologii. Atmosfera pracy jest bardzo luźna, nie czuję dużej presji, a zadania które otrzymuję są adekwatne do mojego poziomu.

08.06.2022 13:22

Zatrudniona jestem od prawie roku i jak najbardziej polecam pracodawcę. Elastyczne godziny pracy, przyjazna atmosfera, benefity oraz szerokie możliwości rozwoju osobistego.

08.06.2022 11:45

Świetna opcja szczególnie na start, można w szybki sposób zwiększać swoją wiedzę i umiejętności, dodatkowym atutem jest bardzo elastyczny grafik.
    PS

07.06.2022 15:33

Bardzo dobra firma z przyjazną atmosferą. Oferuje wiele ścieżek kariery, ciekawych projektów i możliwość pracy w miedzynarodowym środowisku. Firma jest otwarta zarówno na początkujących (rozbudowany program stażowy) jak i doświadczonych pracowników, oferuje jasne warunki zatrudnienia, a kontakt z działem HR jest prosty i przyjemny. Polecam.
    Zadowolony

07.06.2022 14:21

Też mogę z czystym sumieniem polecić proces rekrutacyjny. Super podejście do kandydata, wszystko jasne i klarowne od A do Z. Rozmowa dla mnie trochę stresująca, ale to bardziej dlatego, że mi bardzo zależy, żeby się tam dostać do pracy.

07.06.2022 14:17

Super firma. Świetny proces rekrutacyjny. Osobiście jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem mogę polecić :) Czekam na odpowiedź i liczę, że zostanę przyjęty.

07.06.2022 13:01

Firma oferuje wiele możliwości rozwoju (kursy, programy stażowe), co może się okazać przydatne dla studentów wchodzących na rynek pracy oraz osób chcących rozpocząć karierę w IT. Dużym udogodnieniem jest elastyczny czas pracy.

06.06.2022 16:28

Polecam pracę w tym miejscu, przyjazna atmosfera i fajny zespół. Można się dużo nauczyć.

02.06.2022 15:41

Początki nie należały do łatwych ale dzięki współpracy i pomocy innym szybko można się wdrążyć. Zespół zgrany i pomocny :)
    stażysta

30.05.2022 16:16

Firma przyjazna pracownikowi, miła i luźna atmosfera, fajne biuro, pomocni współpracownicy, ogólnie na plus!
    Baca

30.05.2022 13:28

Gorąco polecam pracę w tym miejscu. Luźna i przyjazna atmosfera, pomocni współpracownicy. Zawsze można liczyć na wsparcie kogoś bardziej doświadczonego. Proces rekrutacyjny również wspominam dobrze, wszystko sprawnie i szybko.
    Candidate

16.05.2022 15:20

Bardzo zła organizacja procesu rekrutacji - zostałem zaproszony na rozmowę która kilka minut przed samym spotkaniem została przełożona na drugi dzień, bez żadnego uprzedniego powiadomienia lub przesłania komunikacji mailowej. Kolejnego dnia nikt nie pojawił się na spotkaniu również bez jakiegokolwiek powiadomienia. Dopiero po kontakcie z mojej strony i zasugerowaniu kolejnego terminu odbyła się rozmowa, również przeprowadzona w bardzo mało profesjonalny sposób. Jeśli firma traktuje swoich pracowników w taki sam sposób jak kandydatów to chyba naprawdę nie warto tam aplikować.

18.05.2022 11:17

Witam, Dziękujemy za szczerą opinię. Jest ona dla nas cennym źródłem informacji. Jednocześnie jest nam niezmiernie przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Jesteśmy w trakcie weryfikacji tego, co się wydarzyło i dołożymy wszelkich starań, aby taka sytuacja nigdy więcej nie miała miejsca. Prosimy również o kontakt mailowy z naszą firmą: [email protected] celem zapoznania się ze szczegółami. Pozdrawiamy serdecznie.
    Wendy

12.05.2022 10:38

Pracuję w Grid Dynamics już kilka ładnych lat i z czystym sumieniem powiem, że to naprawdę dobre miejsce! Codziennie widzę ile osób jest tutaj całkowicie oddanych pracy i pełnych wiary w działania i kierunek rozwoju firmy. Na przestrzeni lat zauważam, jak organizacja szybko się zmienia, co z kolei bardzo stymuluje do tego, by za tymi zmianami nadążać. Dla osób, które chciałby mieć realny wpływ na swój dalszy rozwój zawodowy, Grid to idealne miejsce.
    Daria

14.04.2022 15:14

A good interview process, very proffessional and responsive.
    Konrad Gabrukiewicz

29.03.2021 17:53

Brałem udział w rekrutacji od początku do końca bardzo dobre podejście. Rozmowa hrowa bardzo miła, rozmowa techniczna również. Dobry kontakt, polecam.

02.02.2022 15:11

Witamy! Bardzo dziękujemy za podzielenie się opinią. Tym bardziej nam miło, słysząc, że byłeś zadowolony z przebiegu procesu rekrutacji!

08.03.2022 13:17

Potwierdzam
    Radek

18.02.2022 15:41

Pracuję już w firmie od 3 lat. Nauczyłem się bardzo dużo i szybko zaawansowałem na stanowisko seniora. Projektów jest sporo i przeważnie legacy brak. Większość projektów jest z USA, ale od roku pojawiają się projekty z Europejskimi klientami. Środowisko jest mocno międzynarodowe i angielskiego trzeba umieć. Polecam
    Tez stażysta

05.02.2022 23:13

Słuchajcie. Dużo jest pytań dotyczących stażu z różnych lat. Czyli co, tylko stażystów zatrudniają? :) Ale mniej z tym, kto miał jednak staż, czy możecie podzielić się swoja opinia? Jak przebiega w ogóle ten staż? Czy jest to poważny mentoring oraz "prawdziwa nauka", albo jest to...gorszy wariant tego jak wszystko ma wyglądać? Czy płacą pensje "w rynku" po tym stażu? Jaka w ogóle jest atmosfera wewnętrzna generalnie?

07.02.2022 16:05

Witam, dziękujemy za zainteresowanie naszymi stażami. Staż w Grid Dynamics to świetna możliwość by zacząć swoją przygodę w branży IT. Cyklicznie prowadzimy nabory na stanowiska związane z programowaniem i testowaniem oprogramowania. Całość stażu przewidziana jest na 6 miesięcy, z możliwością długoterminowej współpracy. Codzienne zadania skupiają się głównie na intensywnym poszerzaniu wiedzy oraz rozwijaniu umiejętnościach praktycznych przy wsparciu bardzo doświadczonych mentorów. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej: https://portal.griddynamics.net/internship/poland?utm_source=IiP&utm_medium=referral&utm_campaign=

26.10.2021 10:11

Kandydat zasluguje na informację zwrotną, jeżeli obiecujecie, że ona nadejdzie i umawiamy się dokładnie kiedy. Olewanie kandydata przez wiele tygodni po tym terminie i odrzucanie telefonów nie świadczy o waszym profesjonalizmie.

07.02.2022 13:25

Dziękujemy za Pani/Pana opinię, jest to dla nas szczególnie ważna informacja. Zawsze staramy się traktować kandydata z należytym szacunkiem i dotrzymywać obietnicy informacji zwrotnej. Jeśli jednak zdarzyło się nam przeoczyć termin kontaktu z Panią/ Panem, uprzejmie za to przepraszamy. Informacja została przekazana odpowiednim osobom, by uniknąć takich sytuacji w przyszłości. Jeśli jest coś jeszcze, co według Pani/ Pana moglibyśmy zmienić w procesie rekrutacyjnym, uprzejmie prosimy o wiadomość pod adresem e-mail: [email protected]

03.02.2022 12:32

Grid Dynamics is a leading provider of technology consulting, engineering, and data science services for Fortune 1000 corporations from financial, technological and retail sectors. The company is on a mission to make disruptive technologies accessible. Its core expertise includes Big Data, Data Science, AI, scalable omnichannel services, DevOps, and cloud enablement.

Grid Dynamics provides unique opportunities for students, fresh graduates and people who want to change their career path. Duration of the Internship is 6 months and it contains training in technical areas.  Our interns can expect 30h per week of hands-on technical experience with a flexible schedule.

Check out Career Page
    Apply for Internship Program
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4

Zostaw merytoryczną opinię o Grid Dynamics Poland Sp. z o.o.