Italimport Sp. z o.o.

Adres: Korkowa 29 lok. 8, 04-502 Warszawa

NIP: 9522126271 KRS: 0000478216

Italimport Sp. z o.o.
2 46 63 5 1

Opinie o Italimport Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

obserwator
 Opinia

Też mam negatywne doświadczenia z tą firmą. Z ciekawości spojrzałam w sprawozdania finansowe i widać, że firma jest bankrutem. Uważajcie na swoje pensje i niezapłacone faktury.

Pomocna?
Tak5Nie
Zainteresowany wspolpraca
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@obserwator 03.07.2019 19:07

Obserwator a jakie sprawozdania finansowe masz na mysli ? Bo z krs wynika ze ostatni rok byl lepszy niz poprzedni. A poruwnując wyniki z roku na rok sa caly czas rosnace. Z jakiej pozycji w sprawozdaniu wynika informacja ze wedlug twojego wpisu firma jest bankrutem ? Prosze o info.

Pomocna?
TakNie1
Aldo
 Opinia

Współpracowaliśmy z Italimport Sp. z o.o. Prawdziwa tragedia! No comment! Zaczynamy postępowanie sądowe przeciwko Italimport Sp. z o.o. Prosimy każdego kto miał jakieś problemy z Italimport z nami skontaktować. Pragniemy sprawdzić czy Italimport nie płaci osoby zatrudnione, PIT i ZUS . W takim wypadku jest to możliwy wystąpić Italimport do Sąd upadłość. Aldo 601 278 067 aldo.zamuner@onet.pl

Pomocna?
Tak5Nie
Misiek
 Opinia
@Aldo 13.06.2019 12:30

Aldo,odpowiadając na twój wpis. Italimport opłaca pracownikom ZUS,ale jawnie okradają ludzi na pensjach,zaliczkach na paliwo i pobierają holendarne pieniądze od PH za jakieś gównia..e próbki. Państwowa Inspekcja Pracy niejednokrotnie robiła im naloty, ale muszą mieć jakiegoś ,,kreta" albo bardzo dobrą Księgową, skoro po tylu wałach i oszukaniu tylu Pracowników jeszcze ich nie skasowali....

Pomocna?
Tak6Nie
Byly pracownik
 Opinia
@Aldo 13.06.2019 12:30

Mam nadzieję ze wrescie ktos zrobi z ta firma porzadek.

Pomocna?
Tak2Nie
Małgorzata
 Opinia
@Byly pracownik 18.06.2019 06:45

Twój nick mówi nam, że pracowałeś w firmie Italimport. Możesz napisać jakieś konkrety na temat współpracy z tym pracodawcą? Twój krótki wpis niewiele wnosi do dyskusji w tym momencie. Chętnie dowiem się, jak oceniasz dialog na linii pracodawca-pracownik w Italimport.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aldo Zamuner
 Opinia
@Małgorzata 26.06.2019 15:08

Malgorzata: to nie "nick".

Pomocna?
TakNie
Byly pracownik
 Opinia
@Małgorzata 26.06.2019 15:08

O jakim dialogu mowimy dialog jest mozliwy w normalnej firmie a tu czegoś takiego nie ma choc pani prezes udaje ze dialog istnieje hehe spróbuj mieć odmienne zdanie niz szefostwo a juz jak okazesz pistawe roszczeniowa to zobaczysz jak tam wygląda dialog. Jak przytakujesz i nie masz żądań jestes cacy ale jak uzyjesz slowa ze cos ci sie nalezy to będziesz juz be a jak odejdziesz to jeszcze cie oczernia przed tymi którzy zostali i moze nawet zabronia im sie z toba kontaktowac bo takie przypadki mialy miejsce.

Pomocna?
Tak3Nie
Piotrek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Aldo 13.06.2019 12:30

Widzę ze pani prezes nabrala wody w usta i nie komentuje tego wpisu bo do prawie kazdego innego coś wrzucala oczywiscie podając się za każdym razem za kogoś innego a czasem jak prześledzi się wcześniejsze wpisy to nawet podejmowala dialog sama ze sobą ???? aby uwiarygodnic to co pisala. Jak będzie po sprawie dajcie znac jak piszlo wam w sadzie mysle ze wiele osob bedzie ciekawych jak sprawa zakonczy.

Pomocna?
Tak4Nie
Rozczarowany
 Rekomendacja

A ja zostałem zaproszony na rozmowę i dopiero dzisiaj dotarłem na forum...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
klakson
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Rozczarowany 04.04.2019 00:27

No to już wiesz czym ta firma pachnie , chcesz stracić pieniądze i nerwy to polecam tam pracować .

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bronisław
 Opinia
@klakson 06.04.2019 11:43

Dlaczego sugerujesz, że pracując w firmie Italimport można stracić pieniądze? Taka teoria na temat tej firmy wydaje się dosyć dziwna, dlatego chciałbym dowiedzieć się, skąd wzięło się takie zdanie na ten temat. Mógłbyś rozwinąć swój wpis?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@klakson
 Opinia
@Bronisław 05.06.2019 08:03

Ponieważ pracowałem tam i zostałem (usunięte przez administratora)oraz na kosztach paliwa samochodu firmowego na których straciłem około 900 zł a na wynagrodzeniu 1000 zł .

Pomocna?
Tak4Nie
Małgorzata
 Opinia
@@klakson 09.06.2019 18:57

Dobrze, że postanowiłeś uzupełnić swoją poprzednią wypowiedź o konkretne już informacje. Dzięki temu wiemy, jaki masz problem z firmą Italimport. Warto byłoby zwrócić się z tym problemem bezpośrednio do Dyrektora firmy. A może już byłeś i próbowałeś wyjaśnić tę sytuację?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim
 Opinia
@Małgorzata 17.06.2019 13:31

Do jakiego dyrektora firma zarządzaja raptem 2 osoby polka i wloch jedno leprze od drugiego

Pomocna?
Tak3Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak16Nie
Paulina
 Opinia

Wpisy są usuwane przez administrację serwisu, jeśli naruszają w jakiś sposób regulamin serwisu GoWork. Każdy, kto zauważy takie naruszenie (również firma), może zgłosić ten fakt mailowo w ramach reklamacji do administracji, która sprawdza zgodność wpisu z regulaminem, by następnie zdecydować, czy wpis zostaje na portalu, czy nadaje się do usunięcia. Proszę zapoznaj się z tymi zasadami teraz, aby w przyszłości uniknąć podobnych wątpliwości: https://www.gowork.pl/regulamin Nie miało zatem znaczenia, czy wpis ukazywał w pozytywnym, czy negatywnym świetle tego pracodawcę. Jeśli zawierał w sobie elementy niezgodne z regulaminem, kwalifikował się z całą pewnością do usunięcia. Wracając jednak do rekrutacji - może cały czas umieszczają to samo ogłoszenie, gdyż jeszcze nie znaleźli odpowiedniego kandydata? A sam ubiegałeś się o pracę w tym przedsiębiorstwie?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pzredstawiciel HR - Nestle
 Opinia
@Paulina 01.02.2019 11:54

Pani Paulino ale komu Pani to tłumaczy. Aby zrozumieć pewne zasady trzeba być rozumną istotą. A z tego co to się czyta to ci ludzie nawet nie znają gramatyki języka polskiego. Wiecznie te same komentarze, zero merytoryki, nic wlasciwie dowiedziec sie nie mozna. (usunięte przez administratora), (usunięte przez administratora), głupia firma - czytam takie komentarze przy 90 % firm, rozumiem zatem, że wogóel nie powinno sie pracować bo 90% firm jest zła i tylko ci biedni pracownicy tacy wspaniali. Ja mam kilka lat dośwadczenia w HR i powiedzieć mogę, że 80 % pracowników w dzisiejszych czasach to dramat i gdyby pracowali sumiennie i starannie, to z pewnoscia pracodawca by ich nie zwolnił. Ale Pani Paulino, aby pojąc pewne rzeczy trzeba najpierw cos soba reperezentować, a skoro wiekszosc komentarzy pisanych jest w godzinach przedpopoludniowych oznacza to, że albo ci ludzie własnie w taki sposob pracuja czyli nie pracuja tyko internet przegladaja albo mimo tak niskiego bezrobocie ludzie ci w domu siedzą bo już do nic innego sie nie nadają ;(

Pomocna?
Tak2Nie2
Zachwycony
 Opinia
@pzredstawiciel HR - Nestle 03.02.2019 18:35

pzredstawiciel HR-Nestle,kimkolwiek jesteś. Po pierwsze na forum wypowiadają się Persony, które w Italimport pracowały i na pewno wiedzą co piszą. Skoro 99% opinii jest w jednym tonie,to raczej z firmą jest coś nie tak... Poza tym jakbyś nie wziął całej pensji,a zasłużonej premii wogóle, za swoją pracę to inaczej byś ,,śpiewał''. Inna kwestia,że wszystkie reposty do tych prawdziwych opinii pisze właścicielka tej firemki.

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
HR
 Opinia
@Zachwycony 04.02.2019 17:35

To samo moge powiedziec o tobie -moze 99 % tych opini pisze jedna osoba -zwolniona z pracy za jakieś przewinienia i teraz robi wszystko aby zepsuc opinie. Poza tym to nie pierwszy raz bylby taki przypadek bo z racji zawodu sledze wiele pracodawcow i wiekszosc opini to negatywy. To normalne - tym co sie podoba pracuja i nie maja czasu na idiotyzmy, ci co co 3 miesiace prace zmieniaja - zamiast na dom zarabiac na forach glupoty pisza. Zatem moge sie domyslac jaki jest twoj powod. Mam nadzieje ze do mojej firmy nie bedziesz aplikowal ..... ;-)

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
HR
 Opinia
@Zachwycony 04.02.2019 17:35

Powinnam pewnie zadzwonic do tej firmy i o "ostatniego juz nie pracujacego " zapytac - wowczas moglabym poostrzegac znajomych w wielu firmach aby takich nieudanych skoczkow unikali. Zatem czasami warto uważać bo moze byc pozniej problem ze znalezieniem pracy i dopiero bedzie jak zona za dzwi nieroba wystawi ;-)

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Paulina 01.02.2019 11:54

Oj pani(usunięte przez administratora) od razu widac Pani styl w tym wpisie.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@HR 04.02.2019 21:30

(usunięte przez administratora) Może czas wziąć trudne tematy na klatę i stawić temu czoła pod prawdziwym nickiem ?? Przecież każdy Pani wpis jest w tym samym tonie i o identycznej treści. Żaden HR nie napisałby takich niedorzecznych glupot jakie wypisuje Pani. Jedyne co Pani potrafi to krytykować na formuł każdego pracownika i oczerniać ludzi. Nie potraficie prowadzić firmy ani zarządzać ludźmi. Te wszystkie komentarze o czymś świadczą. Czas wziąć tęgo Włocha pod pachy i zastanowić się nad zmiana Fachu.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Były pracownik 09.04.2019 08:54

Masz racje to co napisales jest prawda to co Pani (usunięte przez administratora) wychodzi najlepiej to oczernianie innych a szczególnie bylych pracownikow w oczach tych ktorzy zostali slyszalam co nie co o tym. A co do zmiany fachu to chyba nie pierwsza firma ktora prowadzili tak słyszalam wiec chyba nie bardzo im to wychodzi.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cóż......
 Opinia

Praca w firmie Italimport jest dokładnie taka ja już wielu rozmówców opisało wcześniej, mogę tylko dodać że na prawdę przestrzegam wszystkich przed pracą tam. Moja kariera we firmie Italimport skończyła się skargą do Państwowej instalacji pracy. Powodem jest nie wypłacenie pęsji za ostatni miesiąc, nie wypłacenie prowizja za dwa miesiące oraz brak świadectwa pracy Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych, i przestrzegam wszystkich którzy chcą uczciwie pracować

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
klakson
 Opinia
@Cóż...... 14.03.2019 14:38

Ja miałem identyczna sytuację jak ty plus jeszcze oszukanie mnie na paliwie że niby przez 2,5 miesiąca poza godzinami pracy przejeździłem za 850 zł paliwo ,sprawa oddana do PIP który nic nie zrobił przychylił się do tego jak pracodawca się tłumaczył .Jeśli chcesz możemy złożyć pozew zbiorowy do sądu jeśli jesteś zainteresowany napisz a wtedy podam numer telefonu , bo ja i tak będę robił sprawę Italimport.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cóż....
 Opinia
@klakson 24.03.2019 13:48

W moim przypadku trudno będzie się tłumaczyć. Złożyłam wypowiedzenie w połowie lutego z okresem wypowiedzenia a świadectwo jest z datą na 02.02, plus pobieranie zaliczek za użytkowanie samochodu służbowego bez zawarcia informacji w umowie. Znam jeszcze dwie osoby które też są pokrzywdzonego przez firmę Italimport, niestety pozew zbiorowy znaczna się od 10 osób. Jeśli uda się zebrać taką grupę to chętnie się przyłączye

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miły
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

I tak najlepsze jest jak nie można było rozdać gratisy tylko należało częstować czekoladą w słoiku łyżeczka jednorazową. Praca dramat. To było wyjątkowe doświadczenie zawodowe. Teksty Pani (usunięte przez administratora)łatwo odczytać we wszystkich odpowiedziach. Już tak mówiła na rozmowie kwalifikacyjnej

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Don Vito Corleone
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Miły 17.02.2019 16:58

Masz rację! Każdy gratis jaki dostajesz musisz rozdysponować na jak największą ilość klientów. Jak masz paczkę wafelków albo chipsów w aucie to możesz klientowi dać tylko sztukę na spróbowanie a resztę musisz zabrać ze sobą. Wyobrażam sobie minę klienta któremu daję spróbować łyżeczką krem z orzechów ze słoika który jest do połowy wyjedzony. Wstyd! Poza tym gratisy które handlowcy dostają do auta często są przeterminowane no ale zgodnie z polityką firmy - nic się nie może zmarnować bo to koszty. Mnie najbardziej rozbawiły te plakaty z filmu Ojciec chrzestny w biurze.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak30Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Don Vito Corleone 21.02.2019 12:34

A pani prezes nie przerabiala dat na magazynie hehe bo czasem im sie zdarzalo.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ByłyPracownik
 Opinia

Brak mi słów do opisania tego co się dzieje w Italimport i co wyprawiają z Handlowcami. (usunięte przez administratora) Nikt na tym Świecie nie jest bezkarny. Nie ma pozwolenia na to co tam wyprawiają!!!

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Italiano
 Opinia

Zgadzam się z Tobą i potwierdzam w 100% to co napisałeś. Radzę tą firmę omijać szerokim łukiem. Na każdym kroku robią pod górkę handlowcom i tylko szukają możliwości jak im potrącić coś z pensji. Jeszcze w żadnej firmie nie spotkałem się z takimi procedurami i polityką jak tutaj. Ogólnie to kabaret a nie firma handlowa. Dramat...

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oni
 Opinia

Dla osób które chcą podjąć pracę w firmie, nie będę wymieniał nazwy bo mi przez buzie nie chcę przejść ażeby uwiarygodnić opinię jednej lub drugiej strony zapytajcie na sklepach , halach kierowników co sądzą o firmie i ich zarządzaniu tą firmą .Uwierzcie mi będziecie mieli gotową opinię .Pozdrawiam i życzę sukcesów w znalezieniu dobrej pracy z normalnymi ludźmi którzy potem was nie zmieszają z błotem .

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Observ
 Opinia
@Oni 12.12.2018 15:26

Oni-ale o czym tu mowa? Zacznijmy od tego,że to nie jest firma,tylko 3-osobowy skład z magazynierem(usunięte przez administratora) Miałem wielką nieprzyjemność tam pracować,więc wiem co piszę. Radzę omijać ich Szeroooookim Łuuuukiem!!!

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były Pracownik
 Opinia

Nie polecam tej o dziwo,jeszcze isniejącej firmy!GPS w autach.Codzienne,głupkowate telefonytypu;Gdzie jestes?Czy wszystko w porządku? (usunięte przez administratora) Bazy klientów praktycznie brak! Cały miesiąc wypruwacie sobie żyły,a i tak zostaniecie (usunięte przez administratora)na premii.Max premii to 200zł. Ciągłe żalenie się Właścicielki,że ma koszta...że auta służbowe,paliwo itd. Najlepiej,żebyście Jej jeszcze dokładali do interesu. Nie szanują Handlowców,ich prywatnego czasu.(usunięte przez administratora) Omijać ich Szerokim Łukiem!!!

Pomocna?
Tak38Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafał
 Opinia
@Były Pracownik 23.11.2018 11:43

Nie byłeś zadowolony ze współpracy z firmą. Dlaczego uważasz, że byłeś źle rozliczany z zaliczek i paliwa? W umowie miałeś na pewno zapis, w jaki sposób to będzie robione. Napisz, czy pracowałeś na umowie, czy musiałeś mieć założoną własną działalność gospodarczą? Myślę, że warto te kwestie doprecyzować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
„Ku Przestrodze Innych”
 Opinia

Ludzie,ostrzegam przed tą pseudo firmą. Wszystkie negatywne opinie o nich to święta prawda!!!

Pomocna?
Tak36Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia

Widzę że pani prezes przyjęła taktykę ataku. A i śmieszy mnie stwierdzenie że jest tyle opinii o firmie A firma nie zatrudnia tylu pracowników z moich informacji to prawda firma chyba max zatrudniala do 6 pracowników jednorazowo wliczając w to panią prezes i pana dyrektora, należy jednak nadmienić że rotacja przedstawicieli handlowych była imponująca i stąd tyle opinii.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aktualny Pracownik
 Opinia

Mi tam nic złego się nie dzieje. Wręcz przeciwnie -pracuje w firmie od ponad dwóch lat - i nie szukam zmian bo mi tu dobrze.co jakiś czas podwyżka i jakiś benefit zawsze wpada. To firma rodzinna, zawsze można się dogadać, o coś poprosic -ja nie doznalem jakiegos niespelnienia obietnicy. Czytałem tu nieco tych brudnych opini i domyslam się że pisza je wiecznie ci sami (usunięte przez administratora)- przedstawiciele aby się zemścić na firmie bo ich wyrzucila z hukiem za nicnierobienie i oszukiwanie. Znałem ich osobiście i jak bym był ich szefem to nie dał bym im nawet grosza(usunięte przez administratora). Jak ktoś mądry to powinien tych bzdur nie czytać bo pisza je tylko nieroby co by to chcieli za darmo pieniądze brać i myślą że ktoś to będzie tolerować. Do roboty lenie się zabrać i mieć odwagę także o SWOJEJ jakości pracy coś napisać. Ha ha

Pomocna?
Tak8Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany pracą
 Opinia
@Aktualny Pracownik 18.09.2018 10:05

Aktualny Pracownik Czytając forum firma szanuje i ceni transparentność opinii o sobie. Zatem zgodnie z linią firmy : może byś się przedstawił? Czekam!!!!

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aktualny Pracownik
 Opinia
@Zainteresowany pracą 19.10.2018 23:31

Podaj mi swoj telefon lub email to zadzwonie,napisze , przedstawie sie i powiem cos wiecej skoro jestes zainteresowany praca. Czekam zatem na info od ciebie. Ja w odroznieniu od innych wpisow istnieje naprawde ;-)

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gutek
 Opinia

Dobra praca w firmie jest przyczyną tej ciszy na forum?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Gutek 11.02.2018 13:03

Nikt kto tam pracował - dużo powiedziane pracował, bo tylko umowa-zlecenie i to na max. (usunięte przez administratora) nie chciałby mieć z tymi "ludźmi" nic więcej wspólnego. I tyle w temacie. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tomasz
 Opinia
@Nick 13.02.2018 21:38

popieram nie wypłacaja tego na co sie umówia

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Italimport
 Opinia
@tomasz 13.09.2018 22:24

Osobo o nicku _ Tomasz - kim jesteś bo z pewnością nie Osobą o imieniu Tomasz - bo osoba o takim imieniu nigdy nie pracowała w Firmie Italimport :-) Zatem mamy do czynienia znowu z człowiekiem widmo "8 opinii w 1" ;-))) Proszę o podanie swoich danych - wówczas podamy na forum z jakiego powodu Pan nie jest już pracownikiem firmy a także opiszemy Pana wyniki pracy aby osoby czytające wiedziały, czy osoba pisząca tą opinię jest wiarygodna i co sobą reprezentuje. Informujemy także, iż każda opinia będzie przez nas analizowana - i także na forum będzie opisany dany osobnik, także jego wyniki pracy - dopiero wówczas opinia taka będzie wiarygodna. Firma Italimport dowiedziała się o propagandzie na tej stronie od jednego z długoletnich pracowników - i dlatego aktualnie postanowiliśmy zareagować na poniższe opinie. Niestety są ludzie, którzy zamiast koncentrować się na rozwoju swojej kariery, koncentrują się na zemście na byłych pracodawcach za swoje nieudacznictwo życiowe i za fakt, iż firma postanowiła rozwiązać z nimi umowę o pracę, gdyż kompletnie nie wywiązywali się ze swojej pracy i nie spełniali zobowiązań złożonych podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Najśmieszniejszy jest Fakt, iż widzimy tutaj około 26 opinii - z czego wynika, że musiało pracować w firmie na stanowisku przedstawiciela przynajmniej 20 osób - do informacji zainteresowanych - Firma Italimport nawet nie miała takiej liczby zatrudnionych pracowników - zatem co za fenomen - czy mamy do czynienia z poczwórnymi klonami tychże osobistości ;-) Jeśli osoba pisząca te opinie - kieruję to zapytanie pewnie do grona 3-4 osób ma odwagę przedstawić swoje imię i nazwisko - czekamy - wówczas opiszemy przebieg waszej kariery w Italimport wraz z waszymi wynikami pracy. Pozdrawiamy Zespól Italimport

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafał
 Opinia

@Mistrz widzę że znasz firmę od środka i narzekasz na system zarządzania. Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? Oprócz tego warto też wspomnieć o atmosferze w zespole, warunkach płacowych oraz podejściu do pracownika. Takie szczere opinie byłych lub obecnych pracowników wiele wnoszą dla potencjalnych kandydatów.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Czy dysponujecie informacjami o tym, co aktualnie dzieje się w Italimport Sp. z o.o.? Od jakiegoś czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z warunkami pracy w przedsiębiorstwie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mistrz
 Opinia
@Administrator 16.03.2018 10:09

Być może firma już upadła przy takim systemie zarządzania.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
XY
 Opinia

Zgadzam się ze wszystkimi którzy nie mieli dobrej opinii o tej firmie. Wszystko jest cacy do momentu jak pracownik ma jakieś roszczenia wtedy jest be i zachwyt właścicieli zmienia się w niechęć, najlepiej byłoby gdybyś pracował jak wół a i to jeszcze za darmo. (usunięte przez administratora) Zdecydowanie nie polecam tej firmy a szczególnie młodym będą wami orać. Byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej i już na pierwszym spotkaniu mi się nie spodobali a jak przeczytałem co tu inni piszą darowałem sobie drugie spotkanie.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracodawca.
 Opinia
@XY 04.05.2017 20:47

Twoja opinia jest nieco malo wiarygodna. Zaczynasz pisac opinie jakbys pracowal w tej firmie a konczysz stwierdzeniem - ze byłeś tylko na rozmowie a nie byłeś nigdy pracownikiem tej firmy. Śmieszne. Ale często tak jest, że jedna osoba pisze ciągle te same opinie. Ale to permanentny problem ludzi nie nadających się do pracy. Albo takich, których zwalniają po okresie próbnym, bo do żaden pracodawca nie będzie utrzymywał lenia i kretacza.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PRACOWNIK
 Opinia

XY, bardzo konstruktywna i trafiona w 10 opinia. Masz to szczęście, że zorientowałeś się w porę. Mi zostały widocznie oczy jeszcze bardziej zamydlone. Firma a raczej pseudo firma Italimport jest najgorszym pracodawcą z jakim miałem do czynienia. Jeżeli ktokolwiek zastanawia się nad podjęciem pracy w tejże firmie powinien się zastanowić 5 razy. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marcin L
 Opinia

Polecam. Można się dużo nauczyć, firma daje szansę także osobom młodym bez doświadczenia. Produkty oryginalne i nie trzeba się bić z konkurencją o parę groszy bo nikt inny nie ma ich w ofercie. Z szefem można się dogadać bo to nie polak i ma szerokie spojrzenie na biznes nie jak większość szefów z klapkami na oczach. Jest cool.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rozczarowany
 Opinia

Ja także pracowałem w tej firmie. Produkty dobre, ale drogie i słabo się sprzedają. (usunięte przez administratora) Uposażenie nieprzyzwoicie niskie (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafał K
 Opinia

Mogę polecić. Firma z ciekawym asortymentem dlatego lepiej się przebić. Szczególnie zdrowa żywność i bezglutenowe - to ciekawi klientów. Poza tym jak w każdej innej.dają samochód telefon. Podstawa plus prowizja. Klimat ok bo firma nie koncern.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Martyna L
 Opinia

Miałam przyjemność dwukrotnie świadczyć usługi dla tej firmy - projekty marketingowe i mam całkowicie inne zdanie. W porównaniu z wieloma firmami dla których pracowałam to bardzo kreatywna firma, w której moglam wiele się nauczyć, mimo mojego doświadczenia. Podchodzili z szacunkiem do moich pomysłów i propozycji. To fakt -firma jest wymagająca i nie toleruje cwaniactwa i kombinowania. Zresztą sama byłam kiedyś kierownikiem regionalnym i wiem do czego zdolni są przedstawiciele handlowi. Chcieliby tylko na kawie w Mc siedzieć pół dnia i prace o 15 konczyc i naturalnie wysokie pensje zgarniac. Polowe z nich od razy bym zwolniła jak bym swoją firmę miała i takim obibokom płacić musiała. Reasumując firma godna polecenia, otwarta na kreatywne myślenie, pozwalająca pracownikom rozwijać się. Musze jednak przyznać rację innym opiniom - jeśli szukasz pracy gdzie uważasz ze należy ci się kasa bo ktoś z tobą umowę podpisał to się rozczarujesz - to firma z ambicjami i tego samego od pracownikow oczekuja. Jeśli natomiast szukasz pracy bo chcesz pracować i chcesz być dobry w tym co robisz - polecam firmę z czystym sumieniem. Nie czytaj opini, tylko kieruj się własnym rozumem. To odróżnia tych myślących od tych co tylko głupio za tłumem idą.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia handlowiec
 Opinia
@Martyna L 09.09.2016 12:09

Dzieki za info Martyna L. To prawda, że zazwyczaj takie krzywdzace opinie pisza ludzie, ktorzy chca tylko zepsuc reputacje firmie. Jeste jedyna dziewczyną w naszym 8 osobowym teame facetów i czasami mam ochote dac znac w firmie jak oni pracują. Naturalnie wiecznie na mnie nagadują bo jak ja robie plany i dostaje premie to oni obrazeni ze im robote psuje i plany zawyzam. Jak jak raz szef jednemu powiedzial ze jak sie do roboty nie wezmie to go z hukiem wyrzuci - ten mu odpowiedzial - ze ma umowe i nic mu zrobic nie moze bo do sadu pojdzie. Obija sie calymi dniami i tylko na telefonie siedzi i internecie - a potem marudzi ze klienci nie chca zamowien robic. iadomo ze czasami ma sie wiecej a czasami mniej checi do pracy ale ja nie wyobrazam sobie abym tak pracowala jak moi koledzy. Nie znam firmy Italimport i wielu innych firm o ktorych tak negatywne opinie czytam - ale z zycia wiem, ze prawda zazwyczaj po srodku lezy a GPS nawet jak chinski to raczej nie pomyli polnocy z poludniem- ale jak ci sie firma nie podoba i pracowac sie komus nie chce bo sie boi gps w samochodzie- otworz wlasną i sam na siebie pracuj - wowczas na kokogo skarzyc sie nie bedziesz musial - jesli naturalnie tacy ludzie wogole sa w staniecokolwiek oprocz marudzenia zrobic :-) pozdrowiam wszystkich handlowcow ktorym sie che - Kaska

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Walter
 Opinia
@Martyna L 09.09.2016 12:09

Nono Pani Dyrektor jest bardzo kreatywna... Wpierw pisze opinie jako Martyna L po czym sama sobie odpowiada jako Kasia Handlowiec. Naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem. Tylko zastanawiam się czy to spryt czy raczej głupota.(usunięte przez administratora) To naprawdę bez sensu. Polecam zmianę światopoglądu, podejścia do biznesu i pracowników, w innym przypadku nie wróżę sukcesu.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Martyna L
 Opinia
@Walter 09.09.2016 17:09

Chciałabym być panią dyrektor - niestety jeszcze odrobinkę czasu potrzebuje aby dojść do tego stanowiska Panie który zwiesz się Walter. Wystarczy jesli uzyjesz mojego imienia Martyna. (usunięte przez administratora). To forum gdzie każdy może pisać własne opinie - skoro ty pracowałeś gdzieś i swoją opinię wyrażasz, dlaczego ktoś inny ma tego nie robić. Nie podoba ci się bo jest inna od twojej. No cóż - tak jak ktoś pracuje później takie opinie pisze. Zatem chyba zazdrość czasami na takich forach przemawia. Ktoś zazdrości sukcesu - zatem pisze źle o innych. Typowy zawiść polaka.pozdrawiam Martynka

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łysy
 Opinia

Potwierdzam słowa bladego.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
blady
 Opinia

Praca w tej firmie to jedna wielka żenada. Na wstępie dodam, że zgadzam się w 100% z osobami, które wcześniej tam pracowały. Również sugeruje omijać ta firme szerokim łukiem. (usunięte przez administratora) Nie polecam pracy nikomu, kto się choć chwilę zastanawiał.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rosso
 Opinia

Witam, chciałbym się dowiedzieć na czym konkretnie polega ta praca, jakie są godziny pracy, atmosfera, jak duża jest to firma i oczywiście jakie "narzędzia" służbowe dają przedstawicielowi. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zyc
 Opinia

Trzymać się jak najdalej od tej śmiesznej firemki, strata czasu i potem pieniędzy. Bo oczywiście praca tylko na zlecenie – pomimo zakresu obowiązków jak na pełnym etacie. (usunięte przez administratora) Sprzedają co miesiąc głupawe teksty, że mają koszty wysokie itp. i jak będzie większy obrót to będą więcej płacić – bzdury! O prowizji można zapomnieć – płacą przez pierwsze 3 miesiące, potem zawsze jest jakiś powód, żeby nie zapłacić – pomijam już fakt, że wysokość tej prowizji to śmiech na sali. Gps w samochodzie, więc kawę musisz pić w czasie jazdy, bo jak się zatrzymasz dłużej, to zaraz jest głupawy telefon czy coś się stało z samochodem. Generalnie potwierdzam w 100% to co napisał @Mateo – nic dodać nic ująć. Zresztą wystarczy zapytać kogokolwiek kto tam pracował o opinię.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mateo
 Opinia

Omijać szerokim łukiem tą pseudo firmę! Na rozmowie kwalifikacyjnej zupełnie co innego niż po podpisaniu umowy. Sama umowa śmiech na sali (usunięte przez administratora) Na zleceniu wymuszają żebyś pracował 8h dziennie jako przedstawiciel handlowy w terenie i jeszcze liczą czas od pierwszego do ostatniego klienta - dojazd już się nie wlicza, a powinien. Po 3 miesiącach niby umowa o pracę, ale zlecenie dają bezterminowe. Pracują tam ludzie po pół roku i dalej mają zlecenie, także kolejne kłamstwa na rozmowie kwalifikacyjnej. Ogólne podejście do pracownika jest masakryczne, najlepiej jak byś pracował 10h dziennie za darmo. Cenników nie ma - sam sobie kseruj, telefonu nie ma - masz tablet do zamówień z simem i tekst "dzwoń sobie ze słuchawek jak ci nie wygodnie" których i tak nie dają ;). Nawet w sklepach ludzie się dziwią, że co chwile ktoś nowy przyjeżdża, a już to o czymś świadczy. Cały czas kontrola GPS samochodu czy przypadkiem za długo gdzieś nie stoisz, bo zaraz jest telefon czy się samochód nie popsuł.... Sam GPS chyba chiński z allegro, bo co chwilę słyszałem o innych godzinach niż w rzeczywistości byłem. Zwolniłem się sam po miesiącu, bo nie pozwolę sobie na takie traktowanie. O(usunięte przez administratora), także może ja nie umiem liczyć ale jak dla mnie miesiąc (i to stracony). Nikomu nie radzę nawet wysyłać CV bo już to jest stratą czasu! NIE POLECAM!

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
blady
 Opinia
@Mateo 10.06.2016 19:31

Kolega Mateo ma racje. Też tam pracowałem jako Przedstawiciel Handlowy. Nie dajcie się omamić na rozmowie kwalifikacyjnej.(usunięte przez administratora) Już po kilku pierwszych dniach można się zorientować gdzie człowiek trafił i z kim ma do czynienia. Pensje śmieszne, chociaż na początku są obiecanki cacanki, człowiek czuje się na każdym kroku kontrolowany. Wielkie wymagania a nic w zamian. Firma nie ma pojęcia o handlu. Jeżeli chcesz zwinąć zamiast rozwinąć swoje skrzydła to jest właśnie praca dla ciebie. Jeżeli jednak szukasz czegoś więcej to omijaj szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Italimport Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej