McDoit B.V.

Holandia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 37 ocen.

McDoit B.V.
3 37 6 1

Opinie o McDoit B.V.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Jorg

Potwierdzom co pisze greyman , pracuja tam juz ponad rok wypłata zawsze na czas robota stała kasa na koncie zawsze. Reklamacja zgłaszam przez aplikacje szybko odpisują gdy cos nie pasuje. Jo nie narzekam. Byłem w innych firmach i tu jest naprawde spoko w porównaniu z innymi zdziercami pseudo biurami pracy.

Greyman

Dziwne te opinie Jakby pisane na zlosc moi znajomi 6 osob tam pracuje i jakos nikt z nich nie narzeka. . Pracują na różnych zakładach mieszkają na firmowkach wyplaty maja czas a problemy zgłaszają przez aplikacje ktira dziala tam od niedawna. Mowia ze jest Ok i oceniają pozytywnie

Livandess

Nie polecam a odradzam firma beznadziejna... Ha drugich szans nie ma i jak jesteś bez znajomego lub brak ci gotówki ladujesz na ulicy ich to nie interesuje . Tyle w temacie no McDoIt nie pokazaliście klasy mimo tego że fakt o 5 rano przyjechali do biura ale później rząd porażek no cóż ...

McDo-It
@Livandess 15.08.2018 06:31

Jesteśmy agencją pracy tymczasowej, nie bierzemy odpowiedzialności za złe gospodarowanie finansami naszych pracowników. Zapewniamy zakwaterowanie zgodnie z umową i nie wyrzucamy nikogo na ulicę. Nie możemy zgodzić się z powyższymi zarzutami. Trudno nam się do nich odnieść w szerszy sposób, ponieważ nie zostały przedstawione żadne szczegóły.

Grot

Dramat , firma typowych Polaczków wyzyskiwaczy, najgorsze 2 tyg zycia

McDo-It
@Grot 13.08.2018 09:48

Przedstawione informacje dotyczące McDo-It są nieprawdziwe. Doświadczenie z naszą firmą nie zostało opisane, więc w żaden sposób nie możemy się odnieść merytorycznie do zarzutu. Prosimy o podanie imienia i nazwiska oraz szczegółów dotyczących zaistniałej sytuacji.

Justyna

wlasnie sie zastanawiamy z kolezanka nad wyjazdem czytam te opinie i chyba sobie odpuscimy to biuro, sporo negatywow a te pozytywne widac ze pisane przez kogos od nich pokreslajac nazwe MCDOIT, takze podziekujemy.

anonymous
@Justyna 08.08.2018 14:34

Dobrze robicie nie jadąc tam ponieważ przekonałem się na własnej skórze że to (usunięte przez administratora) Po tygodniu mieli przelać zaliczkę. Nie dostałem do dziś a kiedy się o nią upomniałem stwierdzili że drugi raz mi nie wyślą... Tyle że problem w tym że tego pierwszego razu też mi nie wysłali. Próbowałem wyjaśnić sprawę jednak już nie odpisywali :) po tygodniu zrezygnowałem bo pracując tam musisz mieć świadomość że to (usunięte przez administratora)

Brak pracy

Jeżeli chce się siedzieć na domach calymi dniami, płacić za nie i nie pracować lub pracować do 4 h od czasu do czasu, pomimo to być dyspozycyjnym 24/h nawet w sobotę to agencja idealna????

McDo-It
@Brak pracy 04.08.2018 01:01

Koszty zakwaterowania i transportu są liczone proporcjonalnie do dni przepracowanych, co oznacza, że potrącenia z wynagrodzenia za mieszkanie czy transport są możliwe tylko w momencie podjęcia pracy. Jesteśmy biurem pośrednictwa pracy tymczasowej, co oznacza, że nie mamy wpływu i możliwości zagwarantowania pełnego wymiaru pracy, jednakże nie dochodzi do sytuacji, że pracy nie ma wcale.

Zawiedziona

Nie polecam nikomu tej agencji, nie dość że w pokojach BEZ KLUCZY pełno owadów, to na dodatek codziennie trzeba upominać się o pracę, której jest jak na lekarstwo. Pani w biurze mało pomocna, nic nie wie, a jeden z koordynatorów bezczelny, potrafi wyrzucić z lokacji natychmiastowo. Jeśli przyjeżdżacie do Holandii by zarobić to na pewno nie uda wam się to przez Mc Doit...

McDo-It
@Zawiedziona 31.07.2018 13:11

Nie zostało nam zgłoszone powyższe zaniedbania dotyczące mieszkania, a takie sprawy rozwiązujemy niemal natychmiastowo poprzez kontakt z koordynatorami. Zgłoszenie ewentualnych problemów lub wątpliwości jest również możliwe przez naszą aplikację. Ponadto przedstawione oskarżenie nie zawiera więcej precyzyjnych informacji. Proszę o podanie imienia i nazwiska oraz omówienie swojego problemu, abyśmy mogli się merytorycznie odnieść do zarzutów.

anonymous

odradzam najgorsza firma w której pracowaliśmy.jestesmy w Holandii 2 lata i takiej agencji nie mieliśmy.wywalaja z domku z godz na godz zostawiają ludzi na bruku z torbami obiecują pracę a tu lipa naprawdę przestrzegam przed tym cholerny biurem

McDo-It
@anonymous 23.07.2018 22:47

Nasza agencja zawsze informuje swoich pracowników o ewentualnych przeniesieniach związanych z zakwaterowaniem. Nikt nie jest wyrzucany nagle bez stosownych przyczyn, a w szczególności bez zapewnienia innego lokum. Przedstawione oskarżenie nie zawiera żadnych precyzyjnych informacji. Proszę o podanie imienia i nazwiska oraz omówienie swojego problemu, abyśmy mogli się merytorycznie odnieść do zarzutów.

Konrad

Niestety często słyszy się o nagannych zachowaniach pracowników skierownych przez agencję i to nie wpływa dobrze !!

Holender

NIE POLECAM TEJ AGENCJI,ONI NIE ZARABIAJĄ NA POSREDNICTWIE TYLKO KASUJĄ ZA "MIESZKANIA" BO TEGO CHLEWU KTORY MNIE SPOTKAŁ NA MIEJSCU CHYBA NIE MOŻNA NAZWAĆ MIESZKANIEM,SCIAGAJĄ CAŁY (usunięte przez administratora) LUDZI Z KTÓRYCH WIĘKSZOŚĆ NIE PRACUJĘ . ŻERUJĄ NA LUDZIACH W TRUDNEJ SYTUACJI I OBIECUJĄ ZŁOTE WIERZBY GDY JESZCZE JESTEŚMY W POLSCE. UWAGA

MCDOIT
@Holender 28.06.2018 03:12

Witam, Tutaj jest Pan w bledzie. Koszty zakwaterowania i transportu sa liczone proporcjonalnie do dni przepracowanych. Takze nie ma mozliwosci aby ktos mial potracone za mieszkanie czy transport jak nie pracowal...

Rysiek

Po co kopiujecie wiadomosci z roku 2017? Prosze o aktualne dane na temat firmy mcdoit, jak jest ,stawki mieszkania ,praca itd. Nie interesuje mnie przeszłość tef firmy a jest poczekalnia sluzy do czekania a nie jest hotelem!!!! Wiec bezsensowny wpis powyzej!!!!!

Masakra

Bardzo przykra sytuacja - przyjechalismy z partnerem do kleve ok godz 17 . Na miejscu dowiedzielismy sie ze po calodniowej podroży nikt po nas nie przyjedzie. Dostalismy kod do jakiejś poczekalni - oczywiście wszystko nagralam zaraz wrzuce filmik do internetu żebyście na własne oczy widzieli i podam link tutaj. W środku masakra jak na dworcu , ostatecznie stwierdzilismy ze jrdna noc ok. Jednak to nie koniec niespodzianek w środku 2 łóżka . jedno rozkładane a 2 nie lecz cóż tam w środku? 3 innych ludzi. A powtarzam 2 łóżka.Brak prysznicy , kuchenki. jedynie zlew i czajnik be przewodowy Tak niezręcznej i stresujacej sytuacji nigdy nie przelismy. Nigdzie. Po wielkiej aferze gdzie P. przez tel mi powiedzials ze ona nie wie kto jest na miejscu(-a kto ma wiedzieć? )ok. Godz 22 zabrano nasza 2 / reszta została w piwnicy. Do mieszkania dosłownie 20kroków dalej. A następnego dnia o 9 zeszlismy na dol do biura gdzie okazało sie ze nie przyjechalismy do magazynu na szanujace sie stanowisko tylko jesteśmy "extra ludźmi" od brudnej roboty. On ma iść na ziemniaki a to jest dopiero śsmieszne.... A dla mnie nie ma jeszcze pracy i mam być "skoczkiem" chodzic do rożnych miejsc o rożnych porach. Oczywiście nie zgodzilismy sie i pojechalismy dalej . Nikt nas nie przeprosił nie oddal kosztow podroży nic . Na szczescie możemy was ostrzec. A wspomnialam ze w mieszkaniu w jednym pokoju były 3 łóżka pietrowe tj 6 kobiet w 1 pokoju. I KAZDA PLACI JAK W INNYCH FIRMACH ZA POL pokoju TJ. OK 100E. Pozdtawiamy wszystkich ktorzy sie nie dają wykorzystywać i mówią o tym!!!! ????????????

.. :)
@Nick 07.06.2018 19:33

Wszędzie obiecują, a później wychodzi co innego, ale nie zawsze.. Ja jestem zdania, ze wszystkie agencje sa jedno warte, ale mozna tez trafić na dobra agencje. Opinie na temat agencji, wszędzie sa różne, pozytywy i negatywy, ale jeżeli ktoś nie spróbuje, to nie wie jak jest.. Przyjeżdża sie po to, zeby pracować, a jeżeli cos sie nie podoba, to szuka sie cos innego, dopóki nie trafi sie na to, co niektórzy oczekują..

Wera

Potwierdzam to co Kasia pisze, prace mam ,pracuje na frucie 5 a czasem nawet 6 dni w tygodniu, mieszkanie i transport zapewnione przelewy zawsze na czas. Mcdoit ma od pewnego czasu aplikacje fajna rzecz, pisac mozna Cos jakby na czacie z wszystkimi pytaniami szybko odpowiadają, dobra rzecz. Ja polecam

kasia

jestem już od 2 tygodni w Holandii i wg mnie wszystko jest w porządku. praca jest, mieszkanie i transport, wszystko tak jak mówiła agencja jak byłam w polsce.. są ludzie, którym się nie nie chce pracowac ale to już ich sprawa. ja polecam.

Rafal

Dla mnie moze byc nie ma najgozej robota jest placa za nia i to najwazniejsze . Trocha mogliby podniesc standart na mieszkaniach. Nawet za kierowanie placa a w weekend mozna jeszcze dorobic jezdzac extra.

Rafal
@ja 15.07.2018 22:10

Mi płaca 10 centów za kilometr, zatem za 160 km 16 euro, a Jesli czas postoju jest lub korki to extra godzina do tego jest płatna.

Henry

Jak firma organizuje warunki mieszkaniowe za granicą?

McDo-It

Jesteśmy biurem pośrednictwa pracy tymczasowej, co oznacza, że nie mamy wpływu i możliwości zagwarantowania pełnego wymiaru pracy. Samo słowo "uitzenkracht"oznacza osobę, którą można planować każdego dnia na inny zakład, bo jest tylko pracownikiem tymczasowym. Jeżeli chodzi o doświadczenia związane z mieszkaniem i jego stanem to jest nam niezmiernie przykro, że trafił Pan na mieszkanie, w którym współlokatorom jest obojętne, w jakich warunkach się mieszka. Każdy problem zgłoszony u nas w biurze jest natychmiastowo rozwiązywany. Jeżeli ktoś ma jakieś zapytania, wątpliwości bądź problemy związane z mieszkaniem, praca itd. może zgłaszać u nas w biurze bezpośrednio każdego dnia, a my na pewno nie pozostawimy sprawy bez rozwiązania.

anonymous
@McDo-It 21.08.2017 14:41

Dokładnie bo tylko nabijanie ludzi w butelkę ! Dorabianie się na biedzie . Jak nie umiecie ogarnąć ludziom pracy to bynajmniej zamknijcie działalność i oszczedzcie ludziom stresu , straty kasy i nerwów . Porażka !

Mario

Pracuje w Doit wiecej niz miesiac I troche juz moge powiedziec o tej firmie. Zarobki dostaje takie jak bylo powiedziane na poczatku, do tego jezdze firmowka. I to tez jest w sumie dla mnie na plus. Poczytalem troche komentarzy i narzekanie na to na tamto. Jak rozowo bylo w PL to po co wyjezdzac za granice? Ja pracuje tyle co w PL tyle ze dostaje kase w euro. Przed wyjazdem nauczylem sie z internetu prostych wyrazow po holendersku i to mi tez pomoglo. A ze na mieszkaniach nie mieszka sie z prezesami i menedzerami to prawda. Mi sie udalo traffic do spoko pokoju, dogadalem sie z chopakami. jestesmy tu zeby zarobic i wrocic a nie wydawac kase na piwo. Jak dla mnie praca i firma ok, tylko zalezy kto i po co przyjechal. Jak liczy na hotel piec gwiazdek i limuzyne z szampanem to na miejscu narzeka. Ja wiedzialem ze do pracy jade. namowilem szwagra i przyjedzie poprawcowac w urlopie tutaj. Ja polecam.

Gosia 33

Ile ludzi tyle opini bo taka prawda -jednemu sie spodoba inny na dzien dobry jeszcze nie pracujac narzekac bedzie!!!! Ja nie narzekam bo przyjechalam zarobic mam wydatki w Pl i chce zyc godnie. Kokosow nie zarabiam ale jest wystarczajaco Pracuje na plastikach nadgodziny nieraz wpadly a do tego dosyc pewne miejsce pracy. Odkad ruszyla aplikacja w Mcdoit jest duzo lepiej sprawniej mozna wiele problemow rozwiazac pytajac o rozne rzeczy, piszac reklamacje czy poprostu popatrzec ma plan pracy, jest prosciej !!!!

anonymous

Witam. Jesli chodzi o Mc do it , to powiem tak : Bardzo fajna firma , bardzo fajne mieszkania , stala praca itp. I NIE JESTEM OSOBA KTORA SIEDZI W BIURZE.. TYLKO JESTEM OSOBA KTORA STRACILA PRACE W TEJ FIRMIE. PRZEZ GLUPOTE . polecam tą firme Marcin Kostrzewa

Pablo

Pracuje w mcdoit od 11 tygodni trafilem na mieszkanie gdzie sie regularnie sprząta bo firmowka to nie hotel a samo sie nie posprzata wiec dyzury mamy co tydzien i jest Czysto, prace mam od 8 tygodni stala pierwsze tygodnie skakalem po firmach jako skoczek sle nie bylo zle czas szybko plynal a i sie poznalo przez to sporo ciekawych osob. Standart na mieszkaniach moglby byc troche wyzsszy ale w innychbiurach pracy bywalo jeszcze gorzej. Mcdoit piwinno walczyc z osobami bioracymi dragi i alkoholikami ich powinni sie pozbywac. Od miesiaca dziala aplikacja mcdoit i to uwazam za duzy plus, nie trzeba chodzić do biura, zawsze mozna napisac, odpowiadaja szybko I na temat. Reklamacje sa znacznie szybciej robione i kasa z nich szybciej na koncie. Ogolnie w skali od 1 do 5 oceniam na 3,5. Jak dla mnie ok.

Szczęściara

Pracowałam przez agencje w Bunschoten ,odradzam stanowczo.Po 1.będąc jeszcze w Polsce obiecywali ,że pierwsze co to nr sofi .Nie mogłam się o to doprosić 3 tyg pracowałam przez nich i zawsze jakaś wymówka była.2 Miejscowka na Amersfoord dramat-sama Patola tylko piwo i wódka no i trawa.W domkach mnóstwo szczypawić,i wszech obecny brud.Na dzień dobry sprzątania na 4 godz.3.Liczba godzin to te żenada poniedziałek i wtorek do pracy ,potem cóż już weekend.Ta agencja nie zarabia na pośrednictwie pracy ,lecz na domkach.Ja wyjeżdżając po 3 tyg u nich miałam przepracowane 36godz.Ile można dzwonić i się prosic o godziny.Wiekszosc ludzi tam mieszkających ,zwyczajnie uciekli z Polski przed komornikiem.Wiem bo rozmawiałam z nimi, i sami to mówią.Nie szanują swoich pracowników,jeśli ktoś im nie pasuje dzwonią i dają godzin na spakowanie i odwożą na pierwszy lepszy przystanek autobusowy!!!!! Ja sama znalazłam sobie inne agencje i pierwsze co wyrobili mi nr.sofi.Nie masz sofi nie dostaniesz wypłaty.McDoint to oszuści.Jedyną osobą kompetentną w tej agencji w Bunclschoten to M____n.

McDo-It
@Szczęściara 24.06.2018 13:06

Jesteśmy biurem pośrednictwa pracy tymczasowej, które zatrudnia pracowników zgodnie z prawem. Podjęcie legalnej pracy jest równoznaczne z utworzeniem numeru SOFI, który przekazujemy pracodawcy od pierwszego dnia zatrudnienia. Jeżeli chodzi o doświadczenia związane z mieszkaniem i jego stanem to jest nam niezmiernie przykro, że trafiła Pani na mieszkanie, w którym współlokatorom jest obojętne, w jakich warunkach się mieszka, a także, że ich zachowanie było naganne. Każdy problem zgłoszony u nas w biurze jest natychmiastowo rozwiązywany. Odnosząc się do kwestii liczby godzin pracy - Jesteśmy biurem pośrednictwa pracy tymczasowej, co oznacza, że nie mamy wpływu i możliwości zagwarantowania pełnego wymiaru pracy. Samo słowo "uitzenkracht" oznacza osobę, którą można planować każdego dnia na inny zakład, bo jest pracownikiem tymczasowym. Pracownik jest dla naszej firmy najważniejszy, dlatego wszystkie problemy staramy się rozwiązywać w jak najmniejszym czasie od ich powstania. Jeżeli ktoś ma jakieś zapytania, wątpliwości bądź problemy związane z mieszkaniem, praca itd. może zgłaszać za pomocą aplikacji Plan4Flexu każdego dnia, a my na pewno nie pozostawimy sprawy bez rozwiązania.

Mikołaj

Widzę, że przeważają negatywne opinie, może jednak da się napisać coś pozytywnego o McDoit? Każda pozytywna jak i negatywna opinia bardzo pomaga przyszłym pracownikom, warto opisywać wszystkie odczucia związane z pracą tutaj.

Karol

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

UWAGA NA TA FIRME

Żenada na całej lini. Okłamano nas wielokrotnie, praca miała być ciągła a była tylko 2-3 dni w tygodniu, do tego zmiana pracy minimum raz w tygodniu, nie można było się przyzwyczajić. Transport do pracy może wynosić nawet 100km i oczywiśćie jesteśmy obciążani kosztami transportu. Pokoje nie wiem czy kiedykolwiek były sprzatane, lodówki z grzybem , robactwo w szafkach do tego metraż 3x3 na 4 osoby + kuchnia bez okna. Jak ktoś chciał tam jechać to odradzam!

Nick

NIE POLECAM biura w Kleve!!!!!! Pracowałem wiele lat za granicą, aż w końcu trafiłem na Mcdoit. Coś strasznego. Jeszcze w takiej firmie żeby za wszystko dawali kary, albo zabierali z wypłaty a jak idziesz zapytać co to jest to Ci sami nie potrafią odpowiedzieć. Znajomi mieli wypadek na autostradzie i dzwonili do biura to pierwsze słowa jakie usłyszeli to ze maja dojechać do pracy i że kara za to bedzie ! Nikt nie zapytał czy cos im sie stało!!!!!!!!! Najważniejsze że będą mogli ściągnąć kase bo tylko to potrafią !!!!! Mieszkanie.. każdy jara zioło i nikt z tym nic nie robi. Ludzie chleja i też wszyscy udaja ze nic nie widzą. Idziesz po jakąś rzecz do mieszkania to nic nie ma, bo sami sobie pobrali. Raz Pan z budowlanki niby ich "kierownik" napakowany i nazelowane włosy ma, sie chwalił czego to on nie wywiozl do Polski. Biuro.. masz problem w środę wieczorem? Zapomnij!!!!! Masz przyjść w czasie gdy biuro jest otwarte bo inaczej wejdziesz ale bedziesz stal jak duren. Ogólnie bardzo nie polecam. Z pracą też porażka. Trzy dni robisz a reszte siedzisz na domku, wazne ze będą mieli z czego ściągnąć za mieszkanie itp. Ściągają pełno ludzi, bo za każdą osobe maja hajs. Więc maja w nosie czy Ci ludzie pracują.... nie polecam.

pokrywdzony

te komentarze ktore niby sa dobre to pisze biuro zeby za darmo prawi robic

Nick
@pokrywdzony 23.11.2017 17:26

A ze swojego Facebooka usuwają zle komentarze....

Nikt

NIE POLECAM biura w Kleve!!!!!! Pracowałem wiele lat za granicą, aż w końcu trafiłem na Mcdoit. Coś strasznego. Jeszcze w takiej firmie żeby za wszystko dawali kary, albo zabierali z wypłaty a jak idziesz zapytać co to jest to Ci sami nie potrafią odpowiedzieć. Znajomi mieli wypadek na autostradzie i dzwonili do biura to pierwsze słowa jakie usłyszeli to ze maja dojechać do pracy i że kara za to bedzie ! Nikt nie zapytał czy cos im sie stało!!!!!!!!! Najważniejsze że będą mogli ściągnąć kase bo tylko to potrafią !!!!! Mieszkanie.. każdy jara zioło i nikt z tym nic nie robi. Ludzie chleja i też wszyscy udaja ze nic nie widzą. Idziesz po jakąś rzecz do mieszkania to nic nie ma, bo sami sobie pobrali. Raz Pan z budowlanki niby ich "kierownik" napakowany i nazelowane włosy ma, sie chwalił czego to on nie wywiozl do Polski. Biuro.. masz problem w środę wieczorem? Zapomnij!!!!! Masz przyjść w czasie gdy biuro jest otwarte bo inaczej wejdziesz ale bedziesz stal jak duren. Ogólnie bardzo nie polecam. Z pracą też porażka. Trzy dni robisz a reszte siedzisz na domku, wazne ze będą mieli z czego ściągnąć za mieszkanie itp. Ściągają pełno ludzi, bo za każdą osobe maja hajs. Więc maja w nosie czy Ci ludzie pracują.... nie polecam.

JOWITA

Moim zdaniem koordynatorzy w McDoit w Bunschoten-Spakenburg powinni być przykładem dla koordynatorów z innych agencji pracy. Dbają o swoich pracowników i zawsze jest z nimi kontakt. Zakwaterowanie też mają dobre. Jedyny minus to brak godzin. Koordynatorzy robili co mogli żeby zapewnić swoim pracowniką godziny. Teraz w sumie w niektórych zakładach zaczyna się sezon więc godzin jest napewno więcej. Pozdrawiam :-)

anonymous

Ok

grzes
@anonymous 24.05.2018 17:43

co to znaczy ok rozwin mysl

Zostaw opinię o McDoit B.V. - Holandia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie McDoit B.V.