McDoit B.V.

Holandia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 38 ocen.

McDoit B.V.
3 38 6 1

Opinie o McDoit B.V.

wtfy

Cóż tu więcej dodać, porównując tą agencje z tymi normalnymi Mcdoit to agencja dla desperatów. Rozumiem są ludzie bez języka czy własnego transportu, którzy niestety na takiej agencji muszą polegać, nie chce urazić żadnej osoby tam pracującej bo wiadomo jak wszędzie są tam normalni ludzie i niestety przeważająca ilość "patusów". Wypłaty co 4 tyg. to jakaś kpina i śmierdzi krętactwem na kilometr ale co bym o tym nie napisał to i tak zaprzeczą. Tym co chcą wyjechać powiem tak, wiadomo jedziecie pierwszy raz nie macie swojego mieszkania więc musicie polegać na zakwaterowaniu firmowym, jeśli posiadasz/posiadacie własne auto to polecam uciekać na prywatne mieszkanie po pierwszej wypłacie i poszukać pracy gdzie indziej. Co do Kleve i Triffa naprawdę współczuję wszystkim normalnym ludziom którzy tam trafią, spora część ludzi tam mieszkających i nie pomylę się jakoś bardzo jeśli powiem, że większość to narkomani, alkoholicy pracujący na zaliczki za które mogą swoją pasję rozwijać no cóż w tym Mcdoit akurat winny nie jest. Takich agencji w holandii są setki jak nie tysiące i jeśli nie macie tu nikogo do kogo możecie przyjechać to wyjazd w ciemno to zawsze ryzyko.

Nadia

Jezeli chodzi o agencje nie mogę narzekać...pracowałam tam przez dluzszy czas i wszystko bylo w porządku...dopóki nie zachorowalam...zostałam zablokowana za cos co wogole nie miało miejsca....i nikt nie moze mi odpowiedziec za co...

Nadia
@Nadia 15.11.2018 16:39

Pracujac od marca 2017 do lipca 2018...chcąc wrocic do pracy...dowiedzialam sie ze nie chodzilam do pracy badz zasypialam i byly ze mna problemy...ehh no cóż nie to biuro to inne

Slay

Oszukują na wypłatach Oszukują na godzinach Stosują często kary finansowe które w większości przypadków są nie zasadne wypłaty raz na 4 tygodnie (chociaż firmy płacą im co tydzień) na dodatek jeszcze 2 tyg. opóźnienia od okresu rozliczeniowego , dwa razy zdarzały się jeszcze dodatkowe opóźnienia . Przy końcowych rozliczeniach prawie zawsze oszukują byłych pracowników na : wypłatach , wrzucają kary kompletnie nie zasadne , nie zwracają wszystkich kaucji. Jeżeli nie masz stałego grafiku i nie pracujesz najlepiej w Firmie J.A. Termaten nie masz co liczyć na godziwe zarobki. warunki mieszkaniowe bywają często bardzo złe, stare zniszczone domy . szczerze nie polecam. Warto zatrudnić sie na Termatenie ale przez inną agencję Forinflex nie jest to rewelacyjna agencja ale przy najmniej płącą co tydzień i kilku znajomych z którymi pracowałem mieli raz że lepsze stawki i wypłaty zawsze się zgadzały. Moje sugestie dla McDoit B.V.: Nie polecam Absolutnie tej Agencji,!

Steve

To prawda pracowalem tez w Sba czysty (usunięte przez administratora) tylko zmarnowany tam czas. W Mcdoit lepiej Jakby podniesc Standart mieszkan oraz wywalic patologie Byloby naprawde dobrze.

Djwitus

Mc do it nie jest zły wypłaty na czas tylko patola a spróbuj w sba najgorsze dziadostwo

Djwitus

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nie przyjmować pod swoje skrzydła patologi bez papierów o niekaralności

Masakra

Bardzo przykra sytuacja - przyjechalismy z partnerem do kleve ok godz 17 . Na miejscu dowiedzielismy sie ze po calodniowej podroży nikt po nas nie przyjedzie. Dostalismy kod do jakiejś poczekalni - oczywiście wszystko nagralam zaraz wrzuce filmik do internetu żebyście na własne oczy widzieli i podam link tutaj. W środku masakra jak na dworcu , ostatecznie stwierdzilismy ze jrdna noc ok. Jednak to nie koniec niespodzianek w środku 2 łóżka . jedno rozkładane a 2 nie lecz cóż tam w środku? 3 innych ludzi. A powtarzam 2 łóżka.Brak prysznicy , kuchenki. jedynie zlew i czajnik be przewodowy Tak niezręcznej i stresujacej sytuacji nigdy nie przelismy. Nigdzie. Po wielkiej aferze gdzie P. przez tel mi powiedzials ze ona nie wie kto jest na miejscu(-a kto ma wiedzieć? )ok. Godz 22 zabrano nasza 2 / reszta została w piwnicy. Do mieszkania dosłownie 20kroków dalej. A następnego dnia o 9 zeszlismy na dol do biura gdzie okazało sie ze nie przyjechalismy do magazynu na szanujace sie stanowisko tylko jesteśmy "extra ludźmi" od brudnej roboty. On ma iść na ziemniaki a to jest dopiero śsmieszne.... A dla mnie nie ma jeszcze pracy i mam być "skoczkiem" chodzic do rożnych miejsc o rożnych porach. Oczywiście nie zgodzilismy sie i pojechalismy dalej . Nikt nas nie przeprosił nie oddal kosztow podroży nic . Na szczescie możemy was ostrzec. A wspomnialam ze w mieszkaniu w jednym pokoju były 3 łóżka pietrowe tj 6 kobiet w 1 pokoju. I KAZDA PLACI JAK W INNYCH FIRMACH ZA POL pokoju TJ. OK 100E. Pozdtawiamy wszystkich ktorzy sie nie dają wykorzystywać i mówią o tym!!!! ????????????

McDo-It
@Masakra 06.10.2017 11:39

Nawiązując do komentarza pragnę zaznaczyć, iż nasze biuro nie pracuje 24h na dobę. Do tego osoby podróżujące z Polski dojeżdżają często z opóźnieniami. Z tego względu została stworzona poczekalnia. Jak sama nazwa wskazuje jest to poczekalnia, nie noclegownia. Dlatego tez nie ma tam prysznica ani łóżek. Znajdują się tam za to dwie kanapy, toaleta, jak i stolik z krzesełkami, czajnik, kubki, kawa i herbata, aby osoby mogły bezpiecznie poczekać, aż nasze biuro zostanie otwarte. Dodatkowo pragnę zaznaczyć, iż nie posiadamy mieszkania, w którym w jednym pokoju są 3 łóżka piętrowe, co najwyżej 2. W większości mieszkań znajdują się: Pokój 4 osobowy dla Pan/Panów, jak i pokój 2-osobowy dla Par. Co więcej, jak nasza nazwa wskazuje jesteśmy agencją pracy i nie możemy odpowiadać za to, że zleceniodawca (zakład pracy) odmowi nam zlecenie w ostatnim momencie. W takiej sytuacji wychodzimy naprzeciw i osoby które już są w drodze do Niemiec lub Holandii, planujemy u innego klienta. Praca na tzw. Skoczka, przez Panią nazwana 'brudna robota', często daje szanse pracownikowi znalezienia odpowiedniego miejsca pracy, a co za tym idzie długoterminową współpracę.

Nick
@McDo-It 09.10.2017 10:56

Obiecujecie ludzia przez telefon gruszki na wierzbie! Dzwonicie ze praca będzie! Bedzie ale jeśli ktoś jest znajomym. Nie polecam

.. :)
@Nick 07.06.2018 19:33

Wszędzie obiecują, a później wychodzi co innego, ale nie zawsze.. Ja jestem zdania, ze wszystkie agencje sa jedno warte, ale mozna tez trafić na dobra agencje. Opinie na temat agencji, wszędzie sa różne, pozytywy i negatywy, ale jeżeli ktoś nie spróbuje, to nie wie jak jest.. Przyjeżdża sie po to, zeby pracować, a jeżeli cos sie nie podoba, to szuka sie cos innego, dopóki nie trafi sie na to, co niektórzy oczekują..

MELON
@McDo-It 09.10.2017 10:56

Ale w Holandii są zabronione piętrowe łóżka chyba że myślimy o innej Holandii...?jest od tego odpowiednia instytucja....

Sandra
@McDo-It 09.10.2017 10:56

Skoro obiecujecie konkretna pracę to rozumiem że na dany dzień mogło spaść zamowienie jak twierdzicie że osoby są już w drodze do Was A przeważnie przyjeżdżają w weekend A wiadomo że mail od pracodawcy nie przyszedl bo holendrzy w weekend takich rzeczy nie robia bo planowanie jest wczesniej w dniu roboczym! (TO JEST SCIEMA!!!)to dlaczego Ich od razu przenosicie na jakaś inna pracę i mieszkanie a pozniej juz nie ma mowy o pierwotnej pracy a jak ktoś się upomina to wyrzucacie na bruk!opowiedzcie dlaczego tak robicie!

McDo-It
@Sandra 25.09.2018 23:02

Jesteśmy agencją pracy i nie możemy odpowiadać za to, że zleceniodawca, czyli zakład pracy odmowi zlecenia w ostatnim momencie. W takiej sytuacji wychodzimy naprzeciw i osoby, które już są w drodze do Niemiec lub Holandii, planujemy u innego klienta. Stąd nie jest możliwe, żeby ktoś powrócił do swojej „pierwotnej pracy”, lecz takie sytuacje zdarzają się sporadycznie i w takim momencie przedstawiamy szereg dostępnych możliwości. Zapewniamy zakwaterowanie zgodnie z umową i nie wyrzucamy nikogo na ulicę i nie wyrzucamy nikogo z wymienionego przez Panią powodu.

Polak
@McDo-It 09.10.2017 10:56

Io magdoidzie..... Nie kłam chamie bo to wszystko prawda zero szacunku dla ludzi. .. cyrk na kółkach i wszyscy Otym wiedzą jeden wielki przekręt ..i co ważne że nikt z tym nie zrobił jeszcze porządku . Ostrzegam wszystkich przed tym bagnem omijać szerokim łukiem to (usunięte przez administratora) nie. Agencje

Monika
@Polak 30.09.2018 19:23

Zgadzam się z Tobą najgorsza firma z jaką miałam doczynienia oszukują i okradaja na każdym kroku. Praca jest ale 3 dni w tygodniu tylko po to by im chatę opłacać. (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) dawno powinni to zamknąć. Zablokowali mnie na fb bo prawdę pisałam.

Rover

Lubię atmosferę w McDoit B.V. za: Wyplaty co miesiac na koncie spala praca na Frucie

Pepina

Czy ktoś pracuje na produkcji ciastek w Bunchoten firma neerlandia? polecacie???

Pawel tilburg

Jestem pracownikiem mcdoit z grupa znajomych i nie narzekamy . Kasa, zaliczki wszystko na czas . A mieszkanie w sam raz , duze zadbane w spokojnej dzielnicy. Samochod na dojazdy do pracy firmowy + kierowca dodatkowy hajs za prowadzenie auta . naprawde jestem w stanie polecic te biuro jak najbardziej . Kordynatorzy w Kleve tez do dogadania . Wiadomo jak ktos jest ok dla kogos to tak samo ten ktos jest ok dla Ciebie .

Pepina
@Pawel tilburg 08.09.2018 14:17

gdzie pracujecie i mieszkacie jeśli można spytać?

Iii

Witam, czy polecacie prace w Geldermalsen przy owocach i warzywach- segregacji?

A. S

Pracuje w Mcdoit okolo 6 miesiecy języka obcego nie znam a mam stała prace. Od paru miesiecy w Mc dziala aplikacja to duzy plus .?Nie trzeba chodzić fo biura , pisząc wiadomosci szybko dostaje odpowiedzi. Naprawde to dziala. Mieszkania troche sa słabe standart należałoby podnieść . Ja pracuje i zostaje na dluzej!

Kris

Pracowałem w Mcdoit rok temu uległem wypadkowi gdyby nie Pan (usunięte przez administratora)z Renkumto nie wiem ci by sie ze mna działo. Wspaniala organizacja i współpraca byla z nim.Naprawde polecam

Theo

Pracuje w Mcdoit od dwoch miesiecy na świeczkach praca naprawde fajna, sa dodatki % i stawka Ok wyplaty zawsze na czas. Firmowka moja wporzo ale sa i gorsze , widzialnem u znajomych gorszy standart. Jak dla mnie Ok

Chemik

Chce przyjechac do tej firmy, nie Rozumie po co kopiujecie stare posty z roku 2017 trzeba czytac naprawde sporo by Poczytac Posty z roku 2018. Bezsensu. Po co ktos wrzuca stare rzeczy interesuje mnie aktualnie jak tam jest a nie starocie!!!!

Mikołaj

Widzę, że przeważają negatywne opinie, może jednak da się napisać coś pozytywnego o McDoit? Każda pozytywna jak i negatywna opinia bardzo pomaga przyszłym pracownikom, warto opisywać wszystkie odczucia związane z pracą tutaj.

anonymous
@Mikołaj 25.06.2018 23:35

mam.pytanie.poniewarz.naczytalam.sie.tych.opini.i.jestem.wszoku.poniewarz.mam.wponiedzialek.podpisac.umowe.w.biurze.w.kleve..mam.pracowac.przy.czekoladkach.w.holandi.i.teraz.nie.wiem.co.mam.zrobicanna

NISKI

Witam, zamierzam wyjechać przez Mcdoit B.V. do Bunschoten do piekarni.Moze jakaś rzetelna opinia o tej pracy i warunkach mieszkalnych.Przez tel. gwarantują 40 godzin w tygodniu...

Brak pracy

Jeżeli chce się siedzieć na domach calymi dniami, płacić za nie i nie pracować lub pracować do 4 h od czasu do czasu, pomimo to być dyspozycyjnym 24/h nawet w sobotę to agencja idealna????

McDo-It
@Brak pracy 04.08.2018 01:01

Koszty zakwaterowania i transportu są liczone proporcjonalnie do dni przepracowanych, co oznacza, że potrącenia z wynagrodzenia za mieszkanie czy transport są możliwe tylko w momencie podjęcia pracy. Jesteśmy biurem pośrednictwa pracy tymczasowej, co oznacza, że nie mamy wpływu i możliwości zagwarantowania pełnego wymiaru pracy, jednakże nie dochodzi do sytuacji, że pracy nie ma wcale.

lasek4
@Brak pracy 04.08.2018 01:01

prawda wieczne na tel nigdzie nie mozna wyjsc bez tel tylko w domu czekac na prace bo moze byc ..hahah Tu pracy ne ma ciagle odmawianie lub zamiany na inny zaklad a ktos inny pojedzie za Ciebe..Jak prawka nie masz to i pracy nie masz.Minal rok jak tu jestem i ciagle 2 lub 3 dni pracy,wiec polecam hahha

Iwona2244

Przyjechałam tutaj trzeci rok pod rząd na cztery miesiące, zawsze miałam pracę. Teraz jestem od 10go czerwca do dnia dzisiejszego, mam co dziennie pracę po 10 godzin na jednym z lepszych zakładów tej firmy, wypłata na czas. 9,39 z dodatkami zmianowymi 1400 e wypłaty. Na początku mogą żucac gdzie potrzeba, ale gdy się sprawdzisz zostawiają Cię w jednym miejscu, tak jak mnie :) Mieszkania fakt mogły by być bardziej zadbane, i częściej odświeżanie, chociaż pomalowane ścian,bo faktycznie płaci się za to a farba nie kosztuje dużo a czasu też to dużo nie zajmuje. Niektóre mieszkania są naprawdę ładne, niektóre nie, ale to też wina ludzi którzy nie dbają., później pretensje. U mnie na suficie nawet jest odbity but więc o czym to świadczy.. Moja ocena to 8/10. Chcesz pracować to będziesz pracował, a jeśli przyjeżdżasz na balety to niestety, szybko praca się kończy, a później pretensje.

laby 11
@Iwona2244 25.09.2018 00:44

sluchaj minal mi rok i ciagle na skoczka jestem i bez pracy co to za sciemA!!!!I stawka sie tyczy Coroossu

Grześ

Powiem tylko tyle jak mueszkasz na prywatnym płacisz 57 euro a jak jesteś kierowcą dostajesz kasę ale z podatkiem i oni jeszcze zarabiają na tonią mandat dostaniesz, to około 20 euro za zeko e administracja a jak będziesz miał wypadek to już nie twoje 150 euro (usunięte przez administratora) porazka maf ... Sliskaa Kamiński to uważajcie na nich to są kretacze

Zły

Czesc ja robiłem przez ta agencie i oni sa nie odpowiedzielni na zakwaterowaniu byliśmy w 7 jedna para i 5 na pokoju w kleve .... Mirek z biura wpadał i cpal z nami i oczywiście heniu same cpuny narkomani masakra Polacy to świnie pozdro

McDo-It
@Zły 22.08.2018 19:24

Przedstawione informacje dotyczące pracowników McDo-It są nieprawdziwe. Doświadczenie z naszą firmą nie zostało opisane, więc w żaden sposób nie możemy się odnieść merytorycznie do zarzutu. Prosimy o podanie imienia i nazwiska oraz szczegółów dotyczących zaistniałej sytuacji.

Pawel
@Zły 22.08.2018 19:24

Przecież zawsze tak było i jest poraszka całkowite dno nikomu nie polecam

Piotr

Powiem w skrycie pracowałem 4 lata kiedyś jak konieczko zaczil bylo ok a teraz jest same chamy i idioci w biuze a co piszą pozytywnie to 90procet z biura lub lizy (usunięte przez administratora) a kroją na każdym kroku masakra

markiz

Jak jest obecnie? Rozważam wyjazd w niedziele. Opinie widzę tragiczne. Jak jest?

Dominik

Dla mnie tez Ok pracuje juz jakis czas jest wporzadku w skali od 1 do 5 dobre 3,5 przeszlem juz kilka firm i tu jest poprostu lepiej w jak tych w ktorych byłem wczesniej.

Foxy

A ja polecam, mieszkam na Trifie jest spoko:))) pieniadze sa wporzadku , bardzo dobry kontakt poprzez aplikacje , Panie z głównego biura w Renkum szybko i sprawnie odpowiadają na pytania odnosnie wypłat ,urlopów itp. Ja polecam te firme!

Anonymous

Byłem sprawdziłem bylo Ok Choc do ideału daleko!!!! Pracowałem 8 tygodni kasa na koncie wpływała zawsze na czas. Obsługa moze byc.Ja nie narzekam

anonymous

Nie podoba mi się ta firma przez telefon co innego mówią zajezdzasz na firmę co innego a po za tym jaka to umowa podpisana palcem na tablecie zamiast do ręki masakra wymagają nie wiadomo czego zatankowac samochód posprzątać i co jeszcze za wszystko kaucja a jak się nie podoba na wejściu to nie podpisujemy umowy i do widzenia i jeszcze te dojazdy do pracy po 90 km w jedną stronę masakra nie polecam byłam widziałam

Realista
@anonymous 31.08.2018 13:30

Nie Rozumie Cie czlowieku pracuje tam ,nie Chcialabym po Tobie dostac auta brudnego niezatankowanego , przeciez dostajesz dodatek za kierowce Wiec Ci sie to oplaci, pozatym poprzez App masz do wszystkiego dostep zyjemy w 21 wieku. Piszesz z biurem na czasie masz wszystko na biezaco zastanow sie co Ty wogole piszesz!!!

anonymous

Na plus wypłata zawsze terminowa, niskie opłaty za mieszkanie i dojazdy w porównaniu do innych agencji pracy. Dodatkowo duzo godzin pracy zapewnionych w sezonie. Na minus mieszkania z lokatorami którzy pija i ćpają i nikt nic z tym nie robi. Same mieszkania tez brudne i pokoje bez kluczy. Trzeba się pilnować i swoich rzeczy żeby ktoś nie o kradl. Osoby pracujące w biurze nie potrafią udzielić odpowiedzi na większość zadawanych pytań, słyszy się zazwyczaj tylko „nie wiem”, nawet solarisa nie potrafią porządnie rozczytac kiedy coś się nie zgadza. Slaba organizacja i poszanowanie pracownika. Przyjdziesz do biura coś załatwić i będziesz stał jak idiota to na pewno. Wysokie kaucje. Ogolnie 5/10 ale bywało gorzej

McDo-It
@anonymous 24.08.2018 11:20

Niezmiernie nam przykro, że doświadczenia związane z mieszkaniem i jego stanem są negatywne. Nie sprawujemy kontroli nad spędzaniem wolnego czasu przez naszych pracowników. Patologiczne sytuacje, które zostaną zgłoszone u nas w biurze są natychmiastowo rozwiązywane. Jeżeli ktoś ma jakieś zapytania, wątpliwości bądź problemy związane z mieszkaniem, praca itd. może zgłaszać u nas w biurze bezpośrednio każdego dnia, a my na pewno nie pozostawimy sprawy bez rozwiązania.

Jorg

Potwierdzom co pisze greyman , pracuja tam juz ponad rok wypłata zawsze na czas robota stała kasa na koncie zawsze. Reklamacja zgłaszam przez aplikacje szybko odpisują gdy cos nie pasuje. Jo nie narzekam. Byłem w innych firmach i tu jest naprawde spoko w porównaniu z innymi zdziercami pseudo biurami pracy.

Greyman

Dziwne te opinie Jakby pisane na zlosc moi znajomi 6 osob tam pracuje i jakos nikt z nich nie narzeka. . Pracują na różnych zakładach mieszkają na firmowkach wyplaty maja czas a problemy zgłaszają przez aplikacje ktira dziala tam od niedawna. Mowia ze jest Ok i oceniają pozytywnie

Zostaw opinię o McDoit B.V. - Holandia

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie McDoit B.V.