Vorwerk Kobold - BestVac SK
1 66 6 1

Opinie o Vorwerk Kobold - BestVac SK

BSK CEO

Drodzy Portalowicze. Firma Bestvac Spółka Komandytowa, to firma która zajmowała się dystrybucją produktów Kobold. Zatrudnialiśmy osoby do obsługi biura na umowę o pracę, natomiast współpracowaliśmy z Przedstawicielami Handlowymi. Od grudnia 2017r. rozpoczeliśmy sprzedaż produktów w sklepie internetowym i zaczęliśmy poszerzać linie produktów do sprzedaży w naszej firmie. Sukcesywnie odchodziliśmy od współpracy z tzw. Doradcami Klienta, którzy byli naszymi Pośrednikami Sprzedaży. W związku ze zmianami jakie rozpoczęła firma, we współpracy pozostali tylko najlepsi i najbardziej zaangażowani Pośrednicy, wykonujący swoje obowiązki zgodnie z podpisaną Umową. We wrześniu 2017r. firma postanowiła przejąć usługi serwisowe. Wraz z usługami zatrudniliśmy dwie osoby, z czego jedna starała się o stanowisko kierownika Showroomu. Niestety po wielu błędach popełnianych na codzień, wprowadziliśmy odpowiedzialność finansową, aby nasi pracownicy dbali nie tylko o dobro firmy ale i również nie popełniali karygodnych błędów zw. z obsługą Klienta i nie narażały firmy na straty. Osoby które wykonują swoją pracę nienagannie, byli zatrudnieni natomiast jedna osoba postanowiła podczas swojego urlopu na oszczerstwa w stosunku do swojego pracodawcy. Dalszą część takich postępowań widzicie Państwo na tym portalu czytając te niedorzeczne opinie. Osoby przychodzące do pracy są szkolone, jednak branża czystości nie jest łatwa. Jest to niejednokrotnie praca pod dużą presją Klienta, wielozadaniowość to podstawa w tej pracy. Niestety nie każda osoba sprawdza się w takiej ilości obowiązków i jeśli ktokolwiek z byłych pracowników miał zarzuty do swoich przełożonych, zawsze miał prawo do rozmowy na licznych spotkaniach i rozmowach dot. pracowników i organizacji. Niestety w naszym kraju, ludzie wolą zamiast zaadresować problemy, podburzać zespół, kłamać na każdym kroku, "zapominać" o wydanych poleceniach przełożonego. W obecnych czasach nie tylko sama struktura firmy, jej organizacja oraz zarządzanie jest ważne ale to jacy w ludzie w niej pracują. Szanujemy i wynagradzamy wszystkich tych którzy się angażują i wykonują perfekcyjnie swoją pracę. Nie chcemy w naszym zespole ludzi, którzy nic pozytywnego i kreatywnego do niego nie wnoszą, wręcz przeciwnie ze względu na brak jakichkolwiek umiejętności wprowadzają niepotrzebne zamieszanie, na które nikt nie ma ochoty zwracać uwagi. Wiele nieuzasadnionych opinii związanych z osobą dyrektora zarządzającego, związane jest właśnie z podejściem do pracy, co możecie Państwo przeczytać powyżej w tym wpisie. Hejterskie opinie osób, z którymi firma nie chce współpracować oraz z osobami z którymi ustał stosunek pracy temat uznajemy za zamknięty.

zaniepokojony

Ludzie! Wasze opinie oraz sposób ich wypowiadania odnośnie byłego pracodawcy jest na poziomie gorszym niż przedszkolak. Piszecie nie o firmie, tylko wyrzucacie swoje osobiste opinie bez jakich kolwiek zachamowań. Co to świadczy o Was, ludziach 'nadwyraz' inteligentnych, czemu nie napiszecie dla czego tam nie pracujecie? Zwolnili Was? Podali do sądu? Szukając pracy napotkałem na te opinie, tej że firmy i muszę przyznać, że wcale mnie nie zniechęcają. Wręcz przeciwnie uważam, że skupiacie się na hejterstwie a cholera wie czy w ogóle tam pracowaliście. Ten portal nie jest dla Was "XYZ" do prywatnych zmówień byłych/ a może nawet fikcyjnych osób. Nie trzeba chyba nadmieniać, że obowiązuje Nas wszystkich czyli "byłych" pracowników, poszanowanie dla byłych pracodawców. A skoro Pani Karolina, jest taka okropna to niby jakim cudem firma dalej istnieje? Hejt i nic poza tym. Poza tym publikowanie jakiś sms? Kto tak robi? Pani Karolino, proszę robić swoje i nie zwracać uwagi na te oszczerstwa w Pani kierunku. Ludzie nie wiedzą co to godność i kultura osobista. Dziwne że taki portal w ogóle pozwala na publikacje takich opinii. Tak na dobrą sprawę można tu napisać prawie wszystko bez żadnych konsekwencji?

Byłypracownik
@zaniepokojony 20.03.2018 20:15

Po metodzie wypowiedzi jestem pewien że to napisał aktualny pracownik tej firmy, zapewne dobrze znany zarówno doradcom jak i pracownikom biurowym. To nie jest korporacja i jeżeli osoba na stanowisku dyrektora ma taki wpływ na emocje pracowników że umieszczają takie wpisy na forum to jest coś nie tak z zarządem a nie pracownikami... tu wychodzi cała prawda, a to że nikt nie powiedział prezesowej prawdy w oczy to świadczy sms, że tam występuje mobing psychiczny i proszę się ze znaczeniem tego słowa zapoznać ( otworzyć słownik j. Polskiego a nie internet)

Zwolniony
@Byłypracownik 24.03.2018 00:49

Dokładnie. Jak dla mnie to napisała sama pani Dyrektor. Wciąż przewijające się podobne słowa "inteligencja", ten sam sposób wypowiedzi itd. Prawda wylana tutaj panią boli ale prowadzenie firmy to praca z ludźmi a nie z komputerem. Ten portal służy do informowania innych ludzi, którzy chcą podjąć współpracę z tą firmą o tym jaki jest pracodawca i to właśnie czynią byli bądź obecni pracownicy. Oczywiście każdy musi sam wyciągnąć wnioski z tych opinii lecz nie sądzę aby jedna osoba uwzięła się na panią Karolinę skoro wspominana Magdalena B. osobiście odpowiedziała na komentarz podpisując się imieniem i nazwiskiem

RAF
@Zwolniony 24.03.2018 12:12

To Pani Karolina, gdyż powtarza się ten sam błąd ortograficzny - "dla czego". pozdrawiam

@bullshit
@RAF 16.09.2018 11:34

@zwolniony +RAF Widać, że cała gama byłych pracowników powinna pracować jako Kierownicy bądź nawet Dyrektorzy w samej istocie. Wiedzą, jakie ich dyrektor popełnia błędy ortograficzne, wiedzą najlepiej co kto robi źle w firmie, a oni tacy kochani, zawsze wykonują wszelkie polecenia ba! jeszcze zrobią coś ponadto. Co za chodządze skarby! Takich pracowników powinno się zatrudnić, dać im ciepłą posadkę żeby mogli rozgościć się na stałe! p.s nie zapomnijcie dodać za pare miesięcy z nudów coś ciekawszego ;)Widać, że w życiu nic innego nie macie do roboty tylko hejt na ludziach. Internetowe trolle i tyle na ten temat.

Administrator

Co jeszcze możesz powiedzieć o pozostałych warunkach pracy w Vorwerk Kobold - BestVac SK. Twoja wypowiedź będzie przydatna dla wszystkich tych, którzy rozważają aplikację do tej firmy.

Tymon

Idealnych firm nie ma. Zawsze można zmienić tym bardziej teraz kiedy są takie możliwości.

anonymous
@Tymon 06.04.2018 17:57

My wszyscy o tym wiemy. Sęk w tym, że pani dyrektor tej firmy uważa się za idealną i nie potrafi zrozumieć dlaczego ludzie tak się tutaj rozpisali. Jeszcze 2-3 tygodnie temu był pan szkoleniowiec, który miał zajmować sie nowym programem a teraz już go nie ma i postów na fb o tym programie tez darmo szukać. Wiec tylko Królowa wie wszystko najlepiej a reszta to same nieroby i darmozjazdy

Bestvac Sp.K.
@anonymous 06.04.2018 21:26

Droga Pani , czasy Królów i paziów już dawno się Skończyły :)

anonymous
@Bestvac Sp.K. 11.04.2018 18:56

Droga Pani proszę sobie wyobrazić, że my wszyscy o tym wiemy i hipokryzją jest pisanie czegoś w co się nie wierzy i nie stosuje w życiu :) :)

KO

Drodzy byli pracownicy oraz współpracownicy firmy Bestvac SP. K. Oszczerstwa kierowane pod adresem firmy jak i opinie bardzo prywatne dotyczące mojej osoby są raczej wyrazem braku szacunku skierowany właśnie w moją stronę. Prowadzę firmę od kilku lat i jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak fałszywym i bardzo nie biznesowym zachowaniem byłych pracowników, którzy podczas pracy w firmie, wypowiadali się o mnie i o firmie w samych superlatywach, nie adresowali problemów. Co muszę tutaj opisać, to przede wszystkim fakt iż w pracy atmosferę tworzą ludzie i niestety nie ma co tu ukrywać pracownicy potrafią wprowadzać różnego rodzaju próby podburzania osób z firmy. Zakańczając współpracę każdy z Państwa miał okazję na szczerą i uzasadnioną rozmowę ze mną. Państwa opinie są raczej wyrazem nie zrozumianej dla mnie frustracji wynikającej raczej z powodu nie właściwego traktowania wg. Państwa opinii, które tutaj czytam. Nie sposób wyrazić jest ogólne zażenowanie Państwa osobami, ponieważ każdy z obecnie pracujących w firmie ludzi wie dokładnie kto i dla czego adresuje tak agresywne wypowiedzi. Z mojej strony mogę tylko napisać iż firma Bestvac SP. K. oraz ja osobiście Karolina Olba, wnoszę do Państwa o zaniechanie tychże czynności związanych z bezpodstawnym opiniowaniem firmy, ponieważ Państwa czyli byłych pracowników również obowiązuje prawo zachowania poufności danych, które jak widać na tym portalu rażąco są łamane. Nie zamierzam z Państwem wchodzić w przepychanki słowne, ponieważ nie będę udowadniać tego jaką jestem osobą oraz w jaki sposób prowadzona jest firma. Jako pracownicy najniższego szczebla, nie posiadacie Państwo wiedzy aby wypowiadać się o firmie, udając że wiemy wszystko, co daje świadectwo nie mojej osoby ale raczej tego z jakimi osobami miałam nieszczęście pracować. Jest to ostatni wpis na tym portalu, tym bardziej iż Państwa opinie zostały już zgłoszone do odpowiednich instytucji. Dodatkowo napiszę, że używanie słów tj. jak mobbing, musi być dobrze uzasadnione. Uważam, osobiście iż nikogo z Państwa nie zwolniłam dyscyplinarnie i jest to fakt którym mogę podzielić się na tym portalu lecz sposób zakańczania współpracy z firmą, którą się podobno lubi tak samo jak i ich właścicieli a później obsmarowywanie też osób z którymi Państwo pracowaliście i byliście koleżankami oraz kolegami jest raczej brakiem nie tylko kultury osobistej ale jakichkolwiek moralnych zasad. Jeśli Państwo uważacie że te opinie o odczucia są zasadne proszę skierować tą sprawę do odpowiednich instytucji, które z pewnością zajmą się tą sprawą. Osobiście uważam, że z każdym z Państwem sprawę związaną z zakończeniem współpracy była mocno uzasadniona Państwa wynikami i sposobem pracy. I jeśli się Państwo nie zgadzacie z tym proszę bardzo, lecz nie właściwe jest aby zasiadać w domu i ze złością wypisywać tak mocne oszczerstwa w stosunku do osoby która Państwu zaufała i dała pracę. Tak widać, poprzez opinie o sobie można również dużo dowiedzieć się o tym jakimi faktycznie osobami w pracy i po zakończeniu pracy Państwo jesteście. Jest to bardzo przykre ale niestety nie mam wpływu na to jakimi Państwo jesteście ludźmi. Spowodowane jest to rażącą fałszywością w stosunku do ludzi, a oszczerstwa wypisywane na portalu są próbą szykanowania dobrego imienia mojego, moich pracowników oraz rodziny, z którą Państwo również pracowaliście. Jak widać, w sytuacji kiedy firmę prowadzi osoba która nie pozwala na to aby pracownicy popełniali non stop te same rażące podstawowe błędy w pracy, była później w taki sposób opiniowana. Uważam, te opinie za niewłaściwe i wręcz bezpodstawne. Zrobiliście Państwo z nazwy firmy i mojego nazwiska tarczę na której wylewane są wszystkie prywatne żale, robiąc tym samym BP. Życzę Państwu abyście znaleźli pracodawcę, które spełni Państwa oczekiwania. Z mojej strony mogę tylko napisać, że bardzo żałuję iż w taki sposób wypowiadacie się o firmie oraz o mnie samej. Powódctwo Pani MB, jest mi bardzo dobrze znane i nie zamierzam na forum publicznym opisywać jaka to Pani nie jest, bo sądzę, że Pani dokładnie wie co robi i jak się zachowywała podczas naszych ostatnich rozmów. Tym samym opiniowanie mnie jako takiej siakiej i owakiej, nie ma znaczeniu w sytuacji obecnych zdarzeń. Z poważaniem Karolina Olba właściciel firmy Bestvac Spółka Komandytowa

Tomasz
@KO 26.03.2018 12:40

Niech pani nie będzie cyniczna. Braku szacunku? A pani go miała dla pracowników? To prawda, że atmosferę tworzą ludzie lecz główną gwiazdą wśród tych ludzi była pani. To prawda iż obowiązuje Nas zachowanie poufności lecz to nie dotyczy napisania opinii o atmosferze w pracy, tego jaką osobą jest pracodawca itd. Nikt z pracowników nie ujawnia tutaj jakichkolwiek danych klientów, wyciągów bankowych, strategii firmy itd. Pisze pani o kulturze osobistej ale proponuje zacząć od siebie. Pisanie teraz jakimi to fałszywymi osobami są byli pracownicy jest śmieszne. Oczywiście wszyscy wiemy że to pani ma rację, my nic nie wiemy, wszystko źle robimy, jesteśmy darmozjadami, nie wykształconymi i nie mamy prawa się wypowiadać bo zostaniemy zgłoszeni do odpowiednich instytucji. Pani jest zadufana w sobie i widzi tylko swój czubek nosa. Nie liczy się pani z innymi i każdego uważa pani za głupka i cieszę się z tego że nie ma pani wpływu na to jakimi ludźmi są inni. Więcej samokrytyki pokory, umiejętności przyznania się do swojego błędu, szacunku do innych, nie wywyższania się - TEGO PANI ŻYCZĘ

Bestvac Sp. K.
@Tomasz 29.03.2018 09:13

W firmie Bestvac Sp. K. Nigdy nie pracowała osoba o imieniu Tomasz. Pana wypowiedzi sa tutaj bezpodstawne.

Tomasz
@Bestvac Sp. K. 30.03.2018 17:22

Bardzo słaba pamięć. Ale cóż sie dziwić. Nie pamięta pani jak traktuje i odnosi się do ludzi a gdzie jeszcze imiona spamiętać. Wesołych Świąt

Łukasz Tarnowski

Dlaczego żaden/żadna z Was nie miała na tyle odwagi żeby porozmawiać i powiedzieć to wszystko w oczy ???? Tylko na jakimś pożal się Boże portalu zarzucacie pracodawcy...no właśnie co ??? To że nie chciał z Wami dłużej pracować bo jesteście niekompetentni ??? Takie ma prawo zwolnić osoby które źle pracują bądź poprostu udają że pracują(Magda B. - zanim użyjesz wyrażenia "karma" najpierw dowiedz się co to słowo oznacza...) Rozżaleni nieudacznicy nikt nie będzie trzymał darmozjadów na utrzymaniu...nie potrafiliście wykonywać najprostszych obowiązków i dlatego teraz plujecie jadem... JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI !!!

Paź królowej 2 ;)
@Łukasz Tarnowski 21.03.2018 10:24

Hahaha

Na szczęście byly pracownik
@Łukasz Tarnowski 21.03.2018 10:24

Hahahaha. Typowa odpowiedz pseudo szefostwa. Ludzie wy nie potraficie pracować z ludźmi. Czy Wy tego nie widzicie? Dla Was wszyscy to darmozjady, nieudacznicy, hejterzy, (usunięte przez administratora) a Wy wielce biedni musicie sie z nimi męczyć. Wyżej sra.... niż (usunięte przez administratora) macie. A drogi Paziu spotkać sie z panią dyrektor w cztery oczy i z nią rozmawiać? Z furiatką sam sobie rozmawiaj.

Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji do Vorwerk Kobold - BestVac SK? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

Bestvac SK Karolina Olba
@Administrator 22.02.2018 09:34

Wszelkie informacje każda FIRMA posiadający aktualny wpis GIODO/RODO może ubiegać się o chęć współpracy z firmą Bestvac SK. Nie współpracujemy na Umowy Zlecenie czy o Dzieło. Nasze warunki współpracy są jasno określane w Umowie o Pośrednictwo sprzedaży. Dodatkowo firma Bestvac SK, od listopada 2017 roku, nie podejmuje współpracy z firmami, które podlegały współpracy z poprzednim Dystrybutorem. Od 2018r. posiadamy nowe założenia biznesowe dla firmy, wprowadzane są dodatkowe produkty do sprzedaży. Firma Bestvac rekrutuje FIRMY które odpowiadają standardom rynkowym odpowiednim do obecnych czasów. Nie trudnimy się tzw."puk puk", ponieważ odbiega to od standardów wyznaczonych również przez korporację Vorwerk International. Wszystkie FIRMY naruszające te postanowienia, nie mają możliwości współpracy z Naszą firmą.

PUKPUK
@Bestvac SK Karolina Olba 27.02.2018 11:19

Jak nie było żadnych przedstawicieli i nie można było sprzedawać w internecie to nawet PUK PUK było ok. A teraz kop w tyłek. Jak potrzebują ludzi to obiecają im wszystko lecz później nie licz na kulturalne zachowanie. Ludzie i tak nie będą kupować w internecie bo chcą zobaczyć sprzęt a do tego będą potrzebni przedstawiciele. Niedługo to pracodawca będzie chodził do byłych przedstawicieli i robił PUK PUK.

Przyjaciel
@PUKPUK 17.03.2018 22:38

Pracodawca.... tam nie ma pracodawcy. TYPOWA FIRMA KOGUCIK... Na lokal też ich nie stać bo podobno za drogo :)

Paź Królowej
@Administrator 22.02.2018 09:34

Sprawdź sam najlepiej bo tutaj każdy może napisać wszystko o wszystkich więc nie sugerowałbym się opiniami z takich poratli. Pozdro

anonymous

Omijaj tą firmę szerokim łukiem. Na początku jest wszystko pięknie przedstawiane, jaka przyszłość przed Nimi i Tobą, jakie doświadczenie, pozycja na rynku a po jakimś czasie ........... To nie jest tak że to jedna osoba sie uwzięła na tą firmę i pisze opinie ale ludzie którzy mieli okazje na przełomie kilku lat znosić humory i traktowanie pani Dyrektor. Ludzie tworzą firmę tak zawsze słyszałam wiec powinno sie ich traktować z szacunkiem a nie jak śmieci. Jak ktoś ma co chwila zły humor lub nie radzi sobie ze swoimi emocjami to niech sie poradzi lekarza co dalej albo siedzi w domu i unika kontaktu z ludźmi.

anonymous

Taka informację można otrzymać od pani dyrektor po tym jak bez powodu każe opuścić miejsce pracy - cytuje " wynoście się wszyscy. PS. nie ukrywam że w piątek o 14.50 to miło to usłyszeć. Po paru godzinach pracownicy otrzymują sms-a "Chcialam poinformowac że nie zamierzam nikogo zwalniać. Dzisiaj bardzo źle sie czułam fizycznie, zamknęłam sie w biurze poniewaz było mi slabo i zimno. Wydawało mi sie ze wszystko co miałam Wam wszystkim przekazac powiedzialam. Zdenerwowałam sie natomiast jak zobaczylam ze po kilku godzinach nie były rozkręcone Regaly itd. Łukasz przekazał mi że baliście sie wejść do mnie. Madziu, zawsze mozesz do mnie wejść nawet jak sa zamkniete drzwi, wystarczy ze zapukasz a nawet jak bym nie mogla rozmawiac itp to przeciez powiem Ci od razu. Nie chce abyscie się bały o cos zapytac. A nawet jak widzicie ze moze lepiej nie przeszkadzać to napiszcie smsa. Wyszłabym do Was i uzgodniła jeszcze raz co nalezy zrobic. Z mojej strony moge Was przeprosić za ta sytuacje dzisiaj.

Ania

Tak jak napisał kolega miłośnik magazyn autoryzowanego dystrybutora pusty. Od grudnia do marca nie było worków do modelu 150. Kpina i żenada. Telefonów tez nikt nie odbiera ani nie odp na wiadomości na swoim fb. Ale cóż sie dziwić skoro tak jak piszą tutaj ludzie zarządzają tą firma osoby nie mające o tym pojęcia

Dobra rada

Biedny ten pracodawca trafia na samych niekompetentnych pracowników. Do Pani prezesowej tej firmy; należy zmienić osobę która prowadzi rekrutację w firmie. ...

Magdalena B.

Witam, to jest forum o pracodawcy a nie o pracownikach firmy. Zwolniłam się bo wygrałam w totolotka grubą bańkę, a dziś otrzymałam ja i jak widać chyba kilka innych osób linka z wpisami na temat tej firmy. Nie mam zamiaru wytykać błędów byłych pracodawców. Uważam temat za zamknięty i nie wstydzę się podpisać pod moją wypowiedzią. Pozdrawiam Magdalena Bąk

Krótkistażpracy

Każdy w tej firmie popełnia błędy, Pani koordynator finansowy-matka Karoliny, pan serwisant- paź królowej Karoliny oraz sama królowa Karolina. Nie POLECAM pracodawcy.

szkoda klientów

Szanowna P. Karolina . Osoba która obecnie jest właścicielem firmy Bestvac . Zarządza firmą w sposób formalny i fizyczny od 2016 roku od momentu powstania sklepu na ul. Krzywoustego .W tym okresie poprzedni właściciel (usunięte przez administratora)Poprzednim właścicielem firmy był P. (usunięte przez administratora)pokłócił się ze współwłaścicielem i współzałożycielem firmy która zajmowała się sprzedażą odkurzaczy worewerk. Reguły współpracy z ludźmi nie uległy zmianie .P. (usunięte przez administratora)ma BARDZO giętki kręgosłup moralny . Dowodem na kłamliwy lans swojej osoby to np wykształcenie . Przedstawia się np jako architekt a jest dekoratorem wnętrz ( mała subtelna różnica a jakie ma znaczenie ). Można również (usunięte przez administratora) ocenić pod kątem zarządzania finansami . Więc w obecnej sytuacji w wyniku ostatnich działań firma znajduje się na granicy . Najbliższy czas pokaże czy przetrwa . Nie posiada nikogo kto zadba o dalszy jej rozwój ( brak PH, pracowników serwisu, puste magazyny w sprzęt oraz części zamienne,zaufani pracownicy zawyżone pensje) . Nie ma kasy na inwestycje, sprzedaż na poziomie bliskim zera. Jeśli w przyszłym roku nie zrobi targetu Worewerk nie przedłuży umowy o współpracę . Więc klienci którzy zainwestowali w drogi sprzęt mogą w przyszłości mieć wielkie problemy z usługami gwarancyjnymi oraz wszelkimi naprawami .

Karolina Olba Bestvac SK
@szkoda klientów 08.03.2018 09:53

Pani Magdaleno B. - była, niekompetentna pracownica, która zwolniła się ponieważ odpowiedzialność finansowa za popełniane błędy przeywższałaby wynagrodzenie pracownika. Pracownik bez wykształcenia, po ekonomie, fałszywy- podburzający ludzi w pracy. Pani oszczerstwa oraz nękanie pracodawcy i osoby z nim powiązane w pracy będą zgłoszone na policji a Pani opinie zgłoszone zostały do administratora aby je usunąć. radziłabym zaczerpnąć opinii adwokata.

Kultura
@Karolina Olba Bestvac SK 16.03.2018 14:23

Jako pracodawca stwierdzam, że wykształcenie nie świadczy o inteligencji i kulturze( nawet osobistej) Pani Karolina Olba powinna o tym coś wiedzieć bardzo dobrze. Kultura wynoszona jest z domu... zatrudniam około 20 pracowników nawet z wykształceniem zawodowym, a posiadają większą kulturę niż Pani Karolina Olba.

Pamiętająca

Ja pracowałam około roku w tej firmie i miałam do czynienia z jej wysokością dyrektorką. Proszę na ta firmę brać poprawkę i na rozmowy kwalifikacyjne również. Znam osobiście kilku współpracowników i wszyscy mają podobne opinie o pracy i calokształcie firmy. Podejrzewam że po takich wpisach pani olby ruszy lawina opiń. I to nie tylko na tym portalu. Osoby odpowiednie na swoim stanowisku nie wyrzucają swojej frustracji na forum w taki sposób jak to robi pani dyrektor.

Bestvac SK Karolina Olba

Firma od 2015r. jest autoryzowanym Dystrybutorem na Polskę systemów Vorwerk Kobold. Od 2017r. prowadzimy dodatkowo serwis maszyn Kirby, Rainbow, Roboclean (*autoryzacja). Od 2017r. firma zakończyła współpracę z nie kompetentnymi firmami tj. Krzysztof Kochanowski No.1, który prowadził własną politykę sprzedażową związana z partnerstwem sprzedaży Vorwerk Kobold. Od roku 2018r. w firmie zaszły nowe zmiany, wprowadzono nowe produkty do sprzedaży np. Sovtema materace i łóżka. Firma Bestvac SK, jest nękana przez opinie niekompetentnych byłych pracowników, którzy narazili firmę na straty - co sami klienci potwierdzą że obsługa niektórych osób w firmie była na bardzo niskim poziomie a ilośc pomyłek przewyższała ilość poprawnie wykonywanych zadań. Jako właściciel firmy i osoba zajmująca się również inną branżą uważam, za niewłaściwe aby była pracownica Pani Magdalena B. na którą złożone zostało doniesienie na policji o nękaniu wręcz mnie oraz moich innych pracowników oraz wypowiadaniu się o firmie naruszając tym samym klauzurę poufności którą sama podpisała. Jest to tym bardziej świadectwo totalnego braku wiedzy na tematy związane jak i z wykonywaną pracą i jej zasadami ale również braku inteligencji. Bardzo jest mi przykro, że moi klienci z całej polski musili denerwować się na realizację zamówień właśnie przez niekompetencję ludzi. Natomiast nie można pozwalać sobie na bezpodstawne opiniowanie firmy w której się pracowało i w której otrzymano naganę. Liczę, że osoby na poziomie z wykształceniem nie będą zwracały uwagi na te próby szykanowania mojej firmy, której jestem celem od 2015r.

Byłypracownik
@Bestvac SK Karolina Olba 16.03.2018 14:35

Wtrącę się do rozmowy jako jedna ze stron. Jako były współpracownik( na umowę o pracę) mogę tylko stwierdzić, że każda osoba, która zwolniła się sama z firmy Bestvac SK karolina olba jest niestety oczerniana. Firma nie może się pogodzić że stratą dobrych i naiwnych ludzi. Tak jak w rodzinie pani dyrektor jest źle tak jest w firmie. Ryba psuje się od głowy... Miłego weekendu dla byłych pracowników.

miłośnik

Pusty magazyn , zblazowani pracownicy i współpracownicy .... ciekawe gdzie Ci klienci ? :-)

Bestvac SK Karolina Olba
@miłośnik 13.03.2018 18:07

Firma nie posiada pustego magazynu, nie współpracuje z osobami niekompetentnymi które za wszelką cenę próbują nękać firmę wypisywać bezpodstawne oszczerstwa.

Stokrotka

Szanowni Państwo, Osobiście nie miałam okazji pracować w tej firmie, ale bliska osoba z mojej rodziny pracowała tam kilka lata. Podejście do pracowników zdecydowanie nie jest najlepsze. Każdy może zostać zwolniony z dnia na dzień bez podania konkretnej przyczyny, jeżeli ktoś nie podpasuje kadrze.

Bestvac SK Karolina Olba
@Stokrotka 22.02.2018 15:55

Pani osoba pracowała kilka lat, i znacznie naruszyła zasady współpracy z firmą, z tego powodu firma Bestvac SK, zakończyła współpracę z nie kompetentną firmą. Poza tym droga Pani "Stokrotko", firma Bestvac SK współpracuje z firmami na podstawie Umowy której jasno określone są warunki, jeśli firma z którą współpracujemy nie stosuje się do Umowy i założeń firmy nie ma podstaw do dalszej współpracy.

Ark

Dla uzupełnienia informacji..pracowałem na ul. Kwidzyńskiej..-- to do szefów firmy Mam nadzieję, że przyszłym niedoszłym pracownikom da to coś do myślenia.

Karolina Olba Bestvac SK
@Ark 16.09.2017 23:41

Panie "ARK", wypisując oszczerstwa pod adresem mojej firmy proszę najpierw sprawdzić nazwę firmy oraz NIP, REGON czy KRS. Firma BESTVAC SK istnieje od 2015r. i jestem jej jedynym właścicielem. Nie miał Pan ze mną nic wspólnego ponieważ nigdy nie prowadziliśmy serwis przy ulicy Kwidzyńskiej. Zamiast tracić czas na oszczerstwa pod adresem mojej firmy, proszę udać się do Sądu lecz proszę nie zapomnieć o sprawdzenie firmy w której Pan rzekomo pracował. Proszę nie wypisywać o mojej firmie tego typu bezpodstawnych oszczerstw ponieważ zostanie to zgłoszone na policji jako bezpodstawne szykanowanie firmy. Tak jak pisałam wcześniej, internet to nie śmietnik, a jak Pan został oszukany to zamiast wypisywać na forach pod adresem nie tej firmy co trzeba należy udać się do Sądu i załatwić sprawę jak należy. Z poważaniem Karolina Olba Bestvac SK

Ark

...pierwszy pomysł to zastraszyć wszystkich, którzy byli, są świadkami...Ciekawe czy wypali:)

Ark

Nie zależy mi na waszych pieniądzach...Zależy mi by tacy jak wy mieli swoje zasłużone opisane miejsce.

Ark

Czeka na wezwanie do sądu 4tygodnie, jeśli się nie doczekam będę pisał o was prawdę w każdej wolnej chwili..

Ark

Jeśli wyobrażasz sobie, że niemożliwym jest dziś pracować kilka miesięcy bez jakiegokolwiek wynagrodzenia to w/w firma udowodni ci, że jest to reale. Jeśli myślisz, że jesteś coś wart jako pracownik lub po prostu jako człowiek, oni będą za wszelką cenę próbować przekonać cię że jest zupełnie odwrotnie. Jednego dnia obiecują zaległe pieniądze, drugiego dnia usłyszysz, że to ty jesteś im winien pieniądze, więc sieć cicho i pracuj dalej. Ostrzegam uczciwych. szkoda czasu i nerwów.

Karolina Olba Bestvac SK
@Ark 25.11.2016 21:04

Szanowny Panie "ARK" NIE przypominam sobie aby kiedykolwiek firma oszukała jakiegokolwiek pracownika czy współpracownika firmy Bestvac SK. Oczernianie firmy w sposób tak oczywisty jak wypisywanie bzdur w internecie gdzie wszystko można sprawdzić, może zakończyć się również sprawą w Sądzie. Tak więc proszę o sprostowanie opinii którą bezpodstawnie Pan opisuje oczerniając moją firmę o nieetyczne zachowanie wobec jakichkolwiek pracowników. Skoro firma oszukuje to proszę zgłosić to odpowiednim instytucją a nie posiłkować się ocenianiem firmy w internecie. Z poważaniem Bestvac SK Karolina Olba

Ark
@Karolina Olba Bestvac SK 16.12.2016 18:11

2 miesiące bez umowy o pracę.. Nic dziwnego, że sobie Pani nie przypomina gdyż nikt nie zadał sobie trudu by pomimo moich próśb ktoś chciał podpisać jakiś dokument ze mną jako pracownik serwisu. Z chęcią się spotkam z Państwem w sądzie..Naprawdę zapraszam.. Czy wam się wydaję, ze nie ma świadków tego, że ktoś przepracował u was 2 miesiące i nikt tego nie zauważył???? Proszę pogrzebać w papierach z CV. nie wierzę, że nikt nie pamięta. Pani w sekretariacie, panowie z serwisu i co ówcześni sąsiedzi z firm sąsiadujących. ...Kamery przemysłowe..:) Mam nadzieję, że nie przestraszyłem Państwa i jednak spotkamy się w sądzie.

Ark
@Ark 16.09.2017 23:10

Uczciwie będzie gdy opublikujemy wyrok sądu na forum?

adam

Firma pod względem szacunku do pracowników, współpracowników, klientów pozostawia wiele do życzenia.

Karolina Olba Bestvac SK
@adam 09.05.2016 13:34

Panie Adamie, nie przypominam sobie aby moja firma zatrudniała pracownika o takim imieniu. Co dziwne wiedziałabym o tym biorąc pod uwagę, iż jestem jej właścicielem. Co do Pana opinii odnośnie traktowania przez firmę współpracowników czy pracowników wnioskuję, że nie miał Pan z moją firmą nic wspólnego. Internet to nie śmietnik, w którym bezkarnie można dodawać opinie bez podstaw do ich ogłaszania. Z poważaniem Bestvac SK Karolina Olba

Zostaw opinię o Vorwerk Kobold - BestVac SK - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vorwerk Kobold - BestVac SK