Drodzy byli pracownicy oraz współpracownicy firmy Bestvac SP. K.
Oszczerstwa kierowane pod adresem firmy jak i opinie bardzo prywatne dotyczące mojej osoby są raczej wyrazem braku szacunku skierowany właśnie w moją stronę. Prowadzę firmę od kilku lat i jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak fałszywym i bardzo nie biznesowym zachowaniem byłych pracowników, którzy podczas pracy w firmie, wypowiadali się o mnie i o firmie w samych superlatywach, nie adresowali problemów. Co muszę tutaj opisać, to przede wszystkim fakt iż w pracy atmosferę tworzą ludzie i niestety nie ma co tu ukrywać pracownicy potrafią wprowadzać różnego rodzaju próby podburzania osób z firmy. Zakańczając współpracę każdy z Państwa miał okazję na szczerą i uzasadnioną rozmowę ze mną. Państwa opinie są raczej wyrazem nie zrozumianej dla mnie frustracji wynikającej raczej z powodu nie właściwego traktowania wg. Państwa opinii, które tutaj czytam. Nie sposób wyrazić jest ogólne zażenowanie Państwa osobami, ponieważ każdy z obecnie pracujących w firmie ludzi wie dokładnie kto i dla czego adresuje tak agresywne wypowiedzi. Z mojej strony mogę tylko napisać iż firma Bestvac SP. K. oraz ja osobiście Karolina Olba, wnoszę do Państwa o zaniechanie tychże czynności związanych z bezpodstawnym opiniowaniem firmy, ponieważ Państwa czyli byłych pracowników również obowiązuje prawo zachowania poufności danych, które jak widać na tym portalu rażąco są łamane. Nie zamierzam z Państwem wchodzić w przepychanki słowne, ponieważ nie będę udowadniać tego jaką jestem osobą oraz w jaki sposób prowadzona jest firma. Jako pracownicy najniższego szczebla, nie posiadacie Państwo wiedzy aby wypowiadać się o firmie, udając że wiemy wszystko, co daje świadectwo nie mojej osoby ale raczej tego z jakimi osobami miałam nieszczęście pracować. Jest to ostatni wpis na tym portalu, tym bardziej iż Państwa opinie zostały już zgłoszone do odpowiednich instytucji. Dodatkowo napiszę, że używanie słów tj. jak mobbing, musi być dobrze uzasadnione. Uważam, osobiście iż nikogo z Państwa nie zwolniłam dyscyplinarnie i jest to fakt którym mogę podzielić się na tym portalu lecz sposób zakańczania współpracy z firmą, którą się podobno lubi tak samo jak i ich właścicieli a później obsmarowywanie też osób z którymi Państwo pracowaliście i byliście koleżankami oraz kolegami jest raczej brakiem nie tylko kultury osobistej ale jakichkolwiek moralnych zasad. Jeśli Państwo uważacie że te opinie o odczucia są zasadne proszę skierować tą sprawę do odpowiednich instytucji, które z pewnością zajmą się tą sprawą. Osobiście uważam, że z każdym z Państwem sprawę związaną z zakończeniem współpracy była mocno uzasadniona Państwa wynikami i sposobem pracy. I jeśli się Państwo nie zgadzacie z tym proszę bardzo, lecz nie właściwe jest aby zasiadać w domu i ze złością wypisywać tak mocne oszczerstwa w stosunku do osoby która Państwu zaufała i dała pracę. Tak widać, poprzez opinie o sobie można również dużo dowiedzieć się o tym jakimi faktycznie osobami w pracy i po zakończeniu pracy Państwo jesteście. Jest to bardzo przykre ale niestety nie mam wpływu na to jakimi Państwo jesteście ludźmi. Spowodowane jest to rażącą fałszywością w stosunku do ludzi, a oszczerstwa wypisywane na portalu są próbą szykanowania dobrego imienia mojego, moich pracowników oraz rodziny, z którą Państwo również pracowaliście. Jak widać, w sytuacji kiedy firmę prowadzi osoba która nie pozwala na to aby pracownicy popełniali non stop te same rażące podstawowe błędy w pracy, była później w taki sposób opiniowana. Uważam, te opinie za niewłaściwe i wręcz bezpodstawne. Zrobiliście Państwo z nazwy firmy i mojego nazwiska tarczę na której wylewane są wszystkie prywatne żale, robiąc tym samym BP. Życzę Państwu abyście znaleźli pracodawcę, które spełni Państwa oczekiwania. Z mojej strony mogę tylko napisać, że bardzo żałuję iż w taki sposób wypowiadacie się o firmie oraz o mnie samej. Powódctwo Pani MB, jest mi bardzo dobrze znane i nie zamierzam na forum publicznym opisywać jaka to Pani nie jest, bo sądzę, że Pani dokładnie wie co robi i jak się zachowywała podczas naszych ostatnich rozmów. Tym samym opiniowanie mnie jako takiej siakiej i owakiej, nie ma znaczeniu w sytuacji obecnych zdarzeń. Z poważaniem Karolina Olba właściciel firmy Bestvac Spółka Komandytowa