STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.

Kraków

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 192 ocen.

STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.
1 192 6 1

Opinie o STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.

Ten sam

Szefie! Dlaczego nowi zarabiają więcej od nas??? Bo nikt nie chce robić za takie pieniądze jak wy...

Ziemniak
@Ten sam 11.10.2018 22:09

Podobno kierownictwo było na szkoleniu w Austrii " Jak motywować pracowników bez dawania podwyrzek"

Jerzyk

Ja z kolei słyszałem dobre rzeczy o tej firmie, kasa na czas i bez przesady nikt tam podobno z batem nie stoi nad głową. A wlaśnie nie potrzebowali by spawacza z doświadczeniem?

Kopać pyry i nie pisać glopot
@Jerzyk 04.10.2018 23:55

Nie pracujesz tu i z nudów wszedłeś na Goworka, żeby napisać to co podobno słyszałeś? Po(usunięte przez administratora) zamieszczasz opinię skoro tu nie pracowałeś/pracujesz? No chyba że jesteś podstawionym kierownictwa (które nie wiedzieć czemu zablokowało stronę Gowork w biórze).

pracownik

Na hali praca ciężka,zarobki marne a majster bez grama szacunku do pracowników.Wyjątkiem jest dział mechaników i centralne cięcie,tam można spokojnie pracować.

Były pracownik

Chce ktoś znać prawdziwe opinie o tej firmie to proszę pierwsze jeśli nie jesteś znajomym jednego z przydupasow i konfidentow czyli majstra brygadzisty czy kiero to nic nie znaczysz nawet jeśli jesteś fachowcem a jeśli masz swoje zdanie to już Cię nie ma drugiego musisz szybko nauczyc sie podpier i lizać (usunięte przez administratora) wtedy daleko zajdziesz trzy obecny kierownik jeszcześć większe zero niż poprzedni brak szacunku dla pracowników całkowity jak tam pracowałem to jedyny normalny dział to było centralne bo mieli tam majstra na poziomie ale on nie pasował do tej reszty matolow i podobno się już zwolnił co wcale mnie nie dziwi coś o warunkach w miarę normalne na mechanicznym i na centralnym cała reszta (usunięte przez administratora) totalny gnoj dziwi mnie ze jeszcześć ktoś tego nie zamkną atmosfera normalna tylko była na centralnym reszta totalna patologia wniosek chcwszystkiego się cofnąć w rozwoju zatrudnijest się tam

Lidia

@token Pamiętajmy, że w przypadkach, gdy obrażamy innych, administrator może usunąć wpis. Mógłbyś podzielić się swoją opinią w nieco bardziej merytoryczny sposób, z poszanowaniem kultury osobistej członków tego forum oraz pracowników STALCO INDUSTRIES?

ziemniak polny
@Lidia 17.08.2018 14:07

opinia kolegi @token w 100% obrazuje jaką mentalność posiadają zatrudniani tutaj ludzie pracujący na wyższych stanowiskach, tzn majstery i brygadiery

Czarek

Tak bardzo źle się wam pracuje ale jakoś nikt nie odchodzi!!

Glonojad
@Czarek 09.08.2018 12:18

Tak nikt. Przez ostatnie 9 miesięcy ponad 15 osob!

Lidia

@Stary a jak wygląda sytuacja z dodatkowymi, pozapłacowymi benefitami? Orientujesz się jak wygląda kwestia z aktualnymi rekrutacjami, czy obecnie są prowadzone? Czy po okresie próbnym można liczyć na premię do podstawy? Daj znać, wielu osobom się przyda ta wiedza.

anonymous
@Lidia 17.07.2018 13:56

W tej firmie nie ma czegoś takiego jak premia, nie istnieje. No chyba (zasłyszane) że donosisz na innych . Rekrutacje trwają cały czas bo jest duża rotacja. Nie polecam nikomu rozumnemu tej pracy.

Nick

Nie polecam tego zakładu. Kierownik Pawel Zwykły oszust i (usunięte przez administratora) Pracowaliśmy we 3 na okres próby. W dniu rozmowy o prace przedstawial warunki, obiecywał 2500zl na rękę. Pracowalismy 2-3 dni ,,proby,, po okresie kiedy juz byliśmy nie potrzebni bo zamówień nie bylo juz tyle ile wczesniej zrezygnował z nas mowiac ze da znac dodo przyszłego tygodnia . Po uplywie terminu i dniu zaplaty SZANOWNEGO KIEROWNIKA nie zastalem na magazynie a wyplate dostalem od jego kolegi cale 8 zl za godzine. Sprawa aktualnie na policji gdyby ktos byl tez poszkodowany wystarczy zglosic sie na komisariat do skawiny.

Cylynder
@Nick 10.07.2018 16:45

tu oszukujo a to bardzo boly

Ziomek
@Nick 10.07.2018 16:45

Ziomek to nie to Stalco

Stary

Stalco to najgorsza firma w jakiej pracowałem i nie mam tu na myśli ludzi ale kierownictwo. 1 Pani księgowa myli się notorycznie w obliczeniach wypłaty, urlopu , dodatkowych pieniędzy ect. 2 Pan Piotr (kierownik) to kłamca który cały czas coś obiecuje i nie dotrzymuje słowa. 3 W firmie jest totalny chaos i brak jakiegokolwiek planowania na każdym wydziale. 4 Z racji niskich zarobków zatrudniani są wszyscy jak leci, co skutkuje ciągłymi poprawkami . 5 Kierownictwo nie szanuje w ogóle ludzi, np. najpierw jest ogłoszenie że dni miedzy świętami będą wolne dla wszystkich a kilka dni przed każe(kierownik) by wybrać z pośród kto przyjdzie.

Lidia

@Nick i @Cylynder wyrażajmy opinie z poszanowaniem godności innego człowieka, nie obrażając drugiej osoby. Jeśli Twoim zdaniem, zarządzanie STALCO INDUSTRIES odbiega od wzorcowego, opisz to, używając konstruktywnej i merytorycznej krytyki. Wszelkie informacje na temat tej firmy z pewnością komuś się przydadzą.

Nick
@Lidia 11.07.2018 15:47

Pani Lidio co tu trudnego do zrozumienia wasza firma zatrudnia oszustów typu kierownik pawel ktory bierze ciezko zarobione pieniądze do kieszeni. Co to ma byc ze nawet jak sie idzie pracowac te 2-3 dni i sie nie spodoba, to znaczy ze mozna go oszukać. Obiecywac normalna stawke a pozniej dac 8zl/h bo jak to kierownik powiedzial nie macie umow ani dowodow na te prace i sie cieszcie z 200 zl na 3 dni pracy... zalosne to jest a najwidoczniej ta firma tez jeżeli na to pozwala. Zero jakiegoś godnego rozliczenia, przecież my tylko jestesmy klasa robotnicza do harowki.

Lidia

@Cylynder, do czego odnosi się Twój wpis w wątku opinii o pracy w firmie STALCO INDUSTRIES? Możesz uzasadnić swój wpis? Obecnie trudno jest zrozumieć co chciałeś przekazać czytelnikom swoim komentarzem. Proszę również, aby w tym wątku pojawiały się jedynie komentarze związane z pracą w firmie STALCO INDUSTRIES.

Cylynder

Wrr 2:1 dla murzynow boly bardzo przegrana. Oni szybsi bo przed lwami uciekajo.

Lidia

@Najszybsiejszy lakiernik, czy możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy oferowanych przez pracodawcę na stanowisku jakie zajmujesz? Czy firma STALCO INDUSTRIES dba o rozwój zawodowy pracowników? Jak ocenisz pracodawcę pod tym względem? Napisz coś na ten temat. @Mechanikejszon, pracowałeś na stanowisku mechanika w firmie STALCO INDUSTRIES? Możesz napisać coś na temat warunków pracy oferowanych przez pracodawcę? Napisz proszę coś na ten temat.

Świętokrzyskie

Proszę o opinie o pracy jako PH świętokrzyskie. Bardzo mało jest na forum opinii o pracy PH. Czy warto składać papiery na to stanowisko?

Kuzyneczka
@Świętokrzyskie 15.06.2018 14:25

Jeżeli zaczynasz dopiero prace jako Przedstawiciel to możesz spróbować . Ze Stalco współpracuje od ok 7 lat jako klient. Przez ten czas przewinęło się kilku dobrych Przedstawicieli. Obiecywano im gruszki na wierzbie i zaraz się zwalniali

Mechanikejszon
@Świętokrzyskie 15.06.2018 14:25

Najlepiej isc na mechanika tam. Mlot 5 kg i tyle roboty. Aa i podstawą jest szlifierka do ucinania kabli od radia

Rafal

Ja mam pytanie jakie som zarobki tylko szczerze

Najszybsiejszy lakiernik
@Rafal 10.06.2018 07:12

Ok. 4.200 brutto przy krotkim miesiacu. Tak jak ja to 4000 netto spokojnie jedna sobota i 4300 ;)

ja
@Najszybsiejszy lakiernik 10.06.2018 11:33

4300 to na cała brygade chyba

Najszybsiejszy lakiernik
@ja 11.06.2018 12:40

To chyba Ty. Ja mowie tak jak jest naprawde.Na mechanicznym tez sie chlopakom powodzi dostac 4000 za kalamytki i ryglowania

Lidia

@Love Centralne, pracowałaś w firmie STALCO INDUSTRIES? Co było powodem Twojego odejścia z firmy? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami związanymi z pracą dla tego pracodawcy. @Kuzyneczka, dziękuję za opinię o firmie STALCO INDUSTRIES z poziomu klienta. Opinie klientów i kontrahentów są równie ważne w budowaniu wizerunku firmy na rynku. Jak długo współpracujesz już z tą firmą? Czy z biegiem czasu zauważyłeś jakieś zmiany oprócz tych, które opisałeś w swoim komentarzu? @Najszybsiejszy lakiernik, czy na zarobki, które przedstawiłeś w swoim komentarzu mogą liczyć osoby młode bez doświadczenia? Czy stawki, które podałeś są dla osób, które posiadają doświadczenie w takim charakterze pracy?

Rekrutacja

Dzień dobry. Pojawiło się ogłoszenie na pracuj na handlowca woj. Świętokrzyskie. Proszę jak możecie powiedzieć jak wygląda praca PH w Stalco. Kasa itp. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Kuzyneczka
@Rekrutacja 06.06.2018 18:02

Patrząc ze strony klienta tej firmy. Nie polecam . W ostatnim czasie często zmieniają się PH na Naszym regionie świętokrzyskim . Sami odchodzą co jest spowodowane złym zarządzaniem przez kierownika regionu. Najchętniej bym Ci podała nr telefonu do ostatniego PH . Tak czy inaczej nie pchaj się

Cylynder
@Rekrutacja 06.06.2018 18:02

premie dajo 15 kg bobu do każdej sprzedarzay.

Love Centralne

Kupie tuzin jajek. W szatni to nawet sie rzucaja juz a ja kupie tylko nie zgnile

Love Centralne

KOCHAM STALCO WOLALBYM TU PRACOWAC CALY CZAS NIZ KAPUSE UPRAWIAC I BOB

Lidia

@Spawacz nałogowy, dziękuję za odpowiedź i wyrażenie opinii na temat pracy w firmie STALCO INDUSTRIES. Możesz coś jeszcze napisać na temat atmosfery panującej między kadrą pracowniczą? Jak ocenisz ten aspekt? Czy pracownicy mogą na sobie polegać w trudnych sytuacjach? @Love Centralne, możesz coś więcej napisać na temat pracy w firmie STALCO INDUSTRIES? Możesz uzasadnić te kwestie, które opisałeś w swoim komentarzu? @Najszybsiejszy lakiernik, czy możesz napisać swoją szczegółową opinię na temat warunków pracy w firmie STALCO INDUSTRIES?

Najszybsiejszy lakiernik

Praca w Stalco Industries to cos przyjemnego nie sluchajcie opini bo to same bzdury to wypisuja osoby ktore albo nic nie robia i wielkie ale dlaczego taka malo zarabiaja. Wiec dlaczego niby nikt prawie sie nie zwalnia tylko straszy ze sie zwolni poczym dostaje 50 gr i nagle robi za trzech . pracuje w tej firmie ladnych pare lat i nigdy niemialem problemu :)

antyziemniak
@Najszybsiejszy lakiernik 31.05.2018 20:24

majster, kup sobie słownik. Nikt się nie zwalnia? Dziwne, przez ostanie pół roku odeszło ponad 10 osób. Czyli wskaźnik fluktuacji kadr(tym razem majsterku potrzebny będzie słownik wyrazów obcych) wynosi prawie 10%, a jakbyś nie wiedział to dużo. A odchodzą z firmy pracownicy, którzy w dużym stopniu przyczyniali się do wypracowanego zysku(którego oficjalnie nie ma)

Najszybsiejszy lakiernik
@antyziemniak 01.06.2018 17:52

Oraj tam bób a nie wypowiadaj sie wiec niewymadrzaj sie slowami od wujka google co to nie jestes wiec wylaczaj kompa i do pola

DJ Chwytak

,, Od powietrza, głodu, ognia i Stalco-wybaw nas panie''.

obserwator

Panowie złóżcie wszyscy wypowiedzenia, jeżeli czujecie się na siłach i jesteście fachowcami znajdziecie pracę na pewno ja mam 48 lat zaliczyłem około 30 firm 2 razy zdarzyło mi się zmieniać firmę 4 razy w roku jestem spawaczem, w tych firmach nauczyłem się wiele od podstawowej ślusarki po skomplikowane rysunki techniczno złożeniowe nie mówiąc o spawaniu elementów od 1min do 150 min pod rentgen. Panowie pisanie i żalenie się nic nie daje muszą być i to dosłownie. a teraz z kodeksu pracy: zatrudnienie na umowę o prace Zgodnie z art. 34 Kodeksu pracy okres wypowiedzenia umowy o pracę zawartej na okres próbny wynosi: 1) 3 dni robocze, jeżeli okres próbny nie przekracza 2 tygodni; 2) 1 tydzień, jeżeli okres próbny jest dłuższy niż 2 tygodnie; 3) 2 tygodnie, jeżeli okres próbny wynosi 3 miesiące. Okres wypowiedzenia (w przypadku umów zawieranych na czas określony i na czas nieokreślony) uzależniony jest od okresu zatrudnienia u danego pracodawcy. Stwierdzenie „u danego pracodawcy” oznacza cały okres zatrudnienia, niezależnie od przerw w zatrudnieniu. Zgodnie natomiast z art. 36 Kodeksu pracy okres wypowiedzenia umowy o pracę zawartej na czas nieokreślony i umowy o pracę zawartej na czas określony jest uzależniony od okresu zatrudnienia u danego pracodawcy i wynosi: 1) 2 tygodnie, jeżeli pracownik był zatrudniony krócej niż 6 miesięcy; 2) 1 miesiąc, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 6 miesięcy; 3) 3 miesiące, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 3 lata. Panowie pracodawca nikomu nie może robić pod górkę. składajcie wypowiedzenia i obserwujcie . Życzę powodzenia i piszcie, POWODZENIA!!!!!!!!

Love Centralne

Na Centralnym nie jest tak zle . niemamy majstra brygada tez spoko tylko czesto bitka o bimber tzn. "Napoj mezczyzn" i duzo obrazy o to. A takto ogolnie dobrze duze zarobki wycieczki z brygada itp zapraszam nowych wpisowe minimum 0.5 sztumbasa i paczka kielbas

Lidia

@Cylynder, dalej Twoja wypowiedź jest mało konkretna i trudno z niej wywnioskować jakiego dokładnie aspektu pracy w firmie STALCO INDUSTRIES dotyczy. Proszę Cię napisz w sposób bardziej dokładny, co dokładnie chciałeś przekazać czytelnikom wątku pracy w tej firmie. @Spawacz nałogowy, dziękuję za odpowiedź i za wyrażenie szczegółowej opinii na temat pracy w firmie STALCO INDUSTRIES. Czy możesz swoją opinię uzupełnić o kwestię szans na zatrudnienie dla pracowników bez doświadczenia? Czy osoba, która w głównej mierze szuka pracy, aby nabyć potrzebnego doświadczenia na tym stanowisku może z powodzeniem aplikować do pracy w firmie STALCO INDUSTRIES?

Spawacz nałogowy
@Lidia 29.05.2018 15:12

Ta firma jest otwarta dla wszystkich nawet bez doświadczenia. Ale są tego minusy. Płaca. Tyle że to nie bardzo ma znaczenie. Był spawacz z doświadczeniem to jak się dowiedział ile zarobi za pierwszy miesiąc pracy to zrezygnował zanim ów miesiąc się skończył. Jest ogłoszenie od zarządu że jeśli ktoś "przyprowadzi" nowego pracownika to nawet dostanie premię za to. Oszczędzali nie dając premi parę lat to teraz łapią się brzytwy. Tylko pytanie czy brzytwa również nie tonie razem z naszym tytanikiem?

Cylynder

Zgadzam sie z opinia nizej . najprzod wincyj pieniondzow na mercedesy. Niema czym handlowac zeby dorobic pompka hydraulyczna poszla sylykonow niema. Tak strasznie wszystko to boly wrr

Spawacz nałogowy

Pani Lidio. Widzę że próbuje Pani przywołać do porządku piszących opinie gdyż jak czytam bardzo odbiegają od założenia tej strony. Postaram się lekko naświetlić jak oczy przy spawaniu jak wygląda praca w chciało by się powiedzieć naszej firmie. Pracuje odkąd powstało Stalco więc mogę wiele napisać ale tego nie zrobię bo nie wszystkim było by to na rękę. Mam takie pytanie do kierownictwa dlaczego stwarzacie problemy osobą które się chcą zwolnić? Gdzie ta pewność siebie naszego wodza? Kiedyś kazał podpisywać wszystkim wypowiedzenie za porozumieniem stron. Czyżby przeliczył się z liczbą osób chętnych do odejścia? U nas w brygadzie nie ma kto już spawać. Przerzuca się ludzi między brygadami. Na kuźni powstały związki zawodowe Chin Ludowych które na chęć podwyżki 50gr/h powiedziały stanowcze NIE. Na centralnym cięciu nawet emeryci nie chcą pracować. Na srutowni i lakierni luki kadrowe z braku chetnych do pracy utyka się mechanikami. Na wypalarke szukamy pracownika bo ostatni niezwyciężony chce się zwolnić. Na kolejnej spawalni ludzie wolą odejść niż ciągle poprawiać błędy "brygadzisty" którego chyba po znajomości obsadził majster któremu nie chciało się już robić z nami na spawarce. Utrzymanie ruchu... byle do emerytury. U mechanikow jest najlepiej... się nie odzywać bo jak nie pasuje to spier..aj. Zmierzając ku końcowi... Pozdrawiam pracowników i życzę powodzenia w szukaniu innego pracodawcy. Pani Lidio niech pani nie pisze takich rzeczy ze firma organizuje atrakcje dla pracowników. Bo jedyną atrakcją jest możliwość przyjścia do pracy w sobotę żeby było za co traktor zatankować.

Cylynder

Boly mnie ta praca

Szczęka
@Cylynder 23.05.2018 16:12

kupie lancuch na rozrzutnik do gnoju, Cylynderku masz takiego

Lidia

@Cylynder, mógłbyś sprecyzować czego dotyczy Twoja opinia? Czy odnosi się ona do pracy w firmie STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.? @Szczęka, @ziemniakpolny Wasze wpisy również nie są na temat i nic nie wnoszą do tematu. Czy posiadacie merytoryczne i sprawdzone informację na temat pracy w firmie STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.? Firma STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O. na swojej stronie internetowej informuje, że stara się zadbać o czas pracowników po pracy organizując wyjścia do teatru, na koncerty oraz inne wydarzenia mające miejsce w Krakowie. Jak to wygląda w praktyce? Czy rzeczywiście pracodawca w taki sposób dba o swoich pracowników? Mógłby ktoś z Was podzielić się swoją wiedzą w tym temacie?

Cylynder

Sprzedam 2 tubki sylykonu

ziemniakpolny
@Cylynder 17.05.2018 21:13

a ja gwoździa z czoła

Zostaw opinię o STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.