STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 64 ocen.

Opinie o STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.

xxx

Codziennie wcześnie rano, mała mrówka przybywała do pracy i natychmiast rozpoczynała wykonywanie swoich obowiązków. Produkowała dużo, a to co robiła dawało jej satysfakcję. Szef lew był zdumiony widząc, że mrówka pracuje bez nadzoru. Pomyślał więc, że jeśli mrówka może wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałaby jeszcze więcej, gdyby miała nadzorcę?! Zatrudnił więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów. Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych. Potrzebował także sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty oraz pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych. Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie dodatkowych wykresów, w celu opisania tempa produkcji i przeanalizowania trendów tak, by mógł je wykorzystać w prezentacji na zebraniach Zarządu. Tak więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i zatrudnić muchę do prowadzenia działu informatyki. Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu. Lew doszedł zatem do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowała mrówka. Stanowisko dał więc cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła. Nowy kierownik cykada, również potrzebowała komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomógł jej przygotować Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu. Dział w którym pracowała mrówka stał się smutnym miejscem, gdzie nikt się już nie śmiał, za to wszyscy byli nerwowi. W tym samym czasie cykada przekonała szefa lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania środowiska pracy. Po przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówki lew stwierdził, że efektywność uległa znacznemu zmniejszeniu. Zatrudnił więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania. Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem: “W dziale jest przerost zatrudnienia”. Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego? Oczywiście mrówkę, gdyż wykazywała „brak motywacji i negatywną postawę”.

Daniel

Wysokość zarobków to bardzo indywidualna sprawa. Na to składa się wiele elementów, na forum nikt nie powie.

jetli
@Daniel 08.01.2018 18:52

wiele elementów, na przykład wazelina i gadanina...

Porobiony spawator
@jetli 13.01.2018 15:48

No oczywiście na pierwszym miejscu jest (usunięte przez administratora) to jest podstawa do podwyżki

anonim

(usunięte przez administratora)

porobiony parnik

jakie znizki, on jeszcze podniesie cenę żeby na swoich zarobic

kandydat

hej, czy ktoś może podzielić się informacją jak wyglądają zarobki na stanowisku PH w tej firmie? Jaka premia i z czego jest rozliczana?? Czy można liczyć na jakiś rozwój? Jest jakaś ścieżka kariery? Jaki region do obsługi ?

podprysznicowy ślizgacz

Zarząd firmy nie próżnuje i po kilku wspaniałych imprezach ( m.in. parnik party, maraton złomiarza, sprint na dystansie hala-szatnia) czas na kolejną - już podczas zbliżającej się wigilii firmowej ma się odbyć gala KSW :DDD

okrutny masturbator
@Potężny dożeracz 28.10.2017 20:43

krąży info po ośce że dziś firma "organizuje" słynny oktoberfest na kazimierzu, ciekawe czy zaprosili wszystkich pracowników czy to raczej balanga dla dupowłazów.....

głodny bracz
@okrutny masturbator 29.10.2017 01:15

dobra przyznajcie się - kto wyjadł wszystkie zapiekanki na kazimierzu.... i trzeba na głodnego do domu brać :(

NiedoŁÓczony pracownik

Czy może mi wytłumaczyć jakaś mądra osoba, najlepiej z biura, co oznacza zakładka na naszej stronie internetowej O NAS/"DYWIZJA I MISJA"?? Będą w Stalco powołania do wojska, czy jak?

drapiwór
@NiedoŁÓczony pracownik 06.10.2017 21:33

W pewnym sensie tak :), Stalco organizuje wyjazdy do krajów Afryki - Ugandy, Kongo, Etiopii celem pozyskania nowych pracowników bo nikt normalny nie przyjdzie tu robić

Spawacz z doświadczeniem

Coraz ciekawiej robi się we firmie. Żeby przyjść w sobotę do pracy trzeba sobie zasłużyć... Czyli zostawać w tygodniu bo inaczej nie wolno. Co jeśli ktoś nie może a w sobotę by chciał pracować żeby trochę zarobic? Ja spawam już tyle lat w tej firmie a po tych śmiesznych podwyżkach zrównaliście moja stawkę że swieżakami z miesięcznym stażem. Jak ludzie mają nie odchodzić? Nic się nie zmieniło na lepsze dalej zostały uklady po staremu tego lubię tego nie to dostanie więcej lub mniej. Czy biuro naprawdę tego nie widzi? Ludzie jeszcze parę miesięcy i nie będzie miał kto na was robić jak dalej będziecie patrzyć tylko na siebie i udawać że przecież jest dobrze.

Promocja

Zapraszamy do pracy w stalco .Jest akcja promocyjna naboru pracowników,biorą jak leci,liczy się sztuka im więcej tym lepiej.Nie musicie nic umieć ani nic robić,wystarczy że będziecie przychodzić do pracy:)

Lidia

@atokłamliwypranik, wydawało mi się, że skoro są to informacje publiczne to muszą mieć jakiekolwiek odzwierciedlenie w rzeczywistości. Może zatem warto się na nie powołać na jakiejś rozmowie? Odnośnie osoby, która go udzielała, to raczej po roku pracy wie jak wyglądają procesy wewnętrzne w STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.?

Nick
@Lidia 02.10.2017 14:07

To źle Ci się wydawało.

lol

Majster hali,majster cc,majster mechaników,majster załadunku .Kto w dobrze zarządzającej firmie pozwolił by na utrzymywanie tylu bezproduktywnych ludzi??????????????A nam mówią,że pracując w sobotę wyłudzamy kasę.Kto na kogo pracuje?Gdzie szukać oszczędności???to oczywiste ,że w umysłowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pracownik

Oni ,jeszcze nie wiedzą , że w cała załoga z hali szuka nowej pracy.Ale się zdziwią kiedy na produkcji zostaną tylko mistrzowie i brygadziści .A nowy kierownik zapisze się w kartach historii jako ten który położył firmę.Pozdrowienia dla zarządu!!!!!!!!!!!Firma idzie na dno....!!!!!

Lidia

Czy firma w tym roku organizuje Oktoberfest? U kogo w tym roku odbierać bezpłatne wejściówki? To święto staje się już tradycją.

Spocony wór
@Lidia 18.09.2017 15:02

Nie organizuje a co najwyżej jest uczestnikiem, a to różnica i zarazem kolejne kłamstwo, ale za to prawdą jest że na tegorocznej imprezie ma się pojawić piwo z ziemniaków, które dostarcza jeden z pracowników - monopolista na śląskim i małopolskim rynku

Nie zdarny knur
@Lidia 18.09.2017 15:02

Dokładnie firma nie organizuje tylko bierze udział. Ale niestety jak ktoś jest z natury opasłym knurem nie widzi takich subtelnych różnic .

Lidia

@oburzony zakłamaniem, odnośnie jeszcze tych awansów, to widziałam teraz wywiad udzielony przez firmę goworkowi i można w nim, m.in. przeczytać, że jest taka możliwość. Wiadomo, że w tego typu tekstach zawsze podaje jak najlepsze informacje, ale tutaj skoro zostało to powiedziane, to może jednak warto się starać i samemu też upominać się o możliwości rozwoju?

A to kłamliwy parnik
@Lidia 17.09.2017 15:04

Wywiad... . Ten Pan który udzielił wywiadu twierdzi że związany ze stalco jest od prawie 4 lat. Wywiad ukazał się rok temu. W obecnej chwili o wy Pan pracuje w stalco od około dwóch lat. W pierwszych słowach tego wywiadu są zawarte fałszywe informacje. Więc wiarygodność tego co tam jest napisane jest wysoce wątpliwa.

Słaby bracz :(

Stara się dowiedziała ze w Stalco są wywiadówki. Nie dobrze, mam parę ocen niedostatecznych majster mi wlepił. Jak matka weźmie kartę ocen to kabel od prodidźa nie spocznie przez tydzień. Żebym tylko nie musiał brać warunku....

Lidia

@oburzony zakłamaniem to raczej oczywiste, że tych stanowisk, na które można awansować zazwyczaj jest dużo mniej, niż osób chętnych. Ale czy to oznacza, że awans nie jest możliwy?

Lidia

Dyskusja na forum oddaliła się od głównego wątku @furmi, @hulajdusza. Nadal wiele osób wchodzi tutaj po informacje dotyczące warunków pracy oferowanych przez STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.. Moglibyście się do tego ustosunkować? W ostatnim wywiadzie udzielanym goworkowi, była mowa o przyjmowaniu ludzi bez doświadczenia, czy nadal tak jest i czy w związku z tym kandydaci mogą liczyć na wyszkolenie?

ten z którym nie porozmawiał
@Doświadczony pracownik 25.08.2017 06:50

"Szefowi nie jest też obojętna sytuacja materialna każdego pracownika, wspiera on rodziny, można liczyć na pomoc materialną, dodatki rodzinne, dofinansowania wycieczek i wakacji dla dzieci. " No normalnie Franko Teresa z Kalkuty : O

oburzony zakłamaniem
@Doświadczony pracownik 25.08.2017 06:50

Piszesz takie bzdury ze się czytać nie chce. Stanowiska w firmie są takie że tak na prawdę nawet gdybyście chcieli kogoś awansować to nie ma na takiej możliwości. Jeżeli ktoś jest przyjęty jako zwykły pracownik na produkcji nie ważne w jakim dziale awansować może tylko na brygadzistę ewentualnie wyżej na "majstra". Biorąc pod uwagę że fizycznych pracowników jest ok 100 brygad wśród tych pracowników jest może z 10 a majstrów jeśli się nie mylę może 4 "majstrów" którzy obstawiają stanowiska od lat to kogo i na jakie stanowisko możecie awansować ? no proszę....

furmi

aż byłem ciekawy bo doszły mnie słuchy ,że jeden pan sobie mną tutaj gębę wyciera tak więc panie poprawiator po pierwsze w smartfonach nie ma słownika T9 a po drugie jeśli mam coś do kogo mówię wprost w przeciwieństwie do Ciebie. Ty jesteś znany ,że jak baba obgadujesz za plecami Panie W

HulajduszA

A ja lubie placki ziemniaczane

Poprawiator-narzekator

Damian, naucz się pisać albo przełącz sobie w telefonie T9 na Polski.

el patolito
@Poprawiator-narzekator 15.08.2017 16:49

Nie da rady przełączyć bo ma uszkodzony telefon, wpadł mu do parnika z ziemniorami :D

Stopa

Generalnych ty nienawidzisz tych zjebow romanskich i wypisujesz paszkwile chodzi plota ze mlody wypalator ruch al twoja grecien

Gracz bracza

Dalmierz i oscyloskop służą do monitorowania drona w swinskiej krainie pełnej czartow

Inny

Życie, życie jest nowelą Raz przyjazną a raz wrogą Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo..... Każda rodzina jest jak drzewo Łamie się chwieje, czas je zmienia Jak w "Porach roku" Vivaldiego Szczypta zachwytu, łyk cierpienia...

Nitowany parnik

Co się dzieje z tą firmą. Dawniej była tak zgrana ekipa że można było z nią konie kraść. A teraz każda decyzja jest chybiona niczym gwóźdź do trumny. Szkoda.

Obserwator

Ten od jaj podobno ma sobie nita w czoło wladowac, zeby nowy kierownik go polubił.

Nibynikt

Mysle ze ten od zlomu bedzie mial lepiej u uczciwego pracodawcy. Dobrze zrobil. Za te marne dukaty co zarabial to i Judasz by Jezusa nie sprzedał. Chlopak zrobil to co powinni zrobic jego inteligentne twarze z dzialu juz dawno temu.

el patolito
@M 12.08.2017 19:50

a kto to tak bierze do władzy ?? naughty naughty bracz :D

Biały bocian
@it i ot 12.08.2017 16:15

Ale te rzeczy kupione przez noname już dawno pojechały na wieś i zarabiają w rejonie KBC.

zwalniaicie się by pozostali mieli lepi

ten od złomu się zwolnił, a jego następnik otrzymał 800zł więcej...

Oddany

Temu nowemu kierownikowi daje 2 miesiące i sam zrezygnuje.Galus górą!!!!!!!

oni
@Oddany 10.08.2017 18:28

a ty od jajek chcesz wskoczyć zamiast niego?

Jan
@Oddany 10.08.2017 18:28

Popatrz Oddany, pomyliłeś się

Miszcz pijaru

ahahaha co za dureń to zrobił. "W tym roku już w styczniu wspólnie kolędowaliśmy z zespołem Golec Orkiestra na koncercie zorganizowanym w krakowskiej Arenie." a zdjęcie golca z ergo areny w gdańsku hahahaha

Fin
@Miszcz pijaru 06.08.2017 19:47

Dostaniesz tak daleko doczytales? Lepiej.Lechu weź sie za robote

Lidia

@asa a co w praktyce powoduje twoim zdaniem zaistniałą sytuacje? Możesz opowiedzieć coś więcej na ten temat? Bardziej szczegółowy opis zjawiska na pewno pomoże wielu forumowiczom szukających pracy podjąć decyzje zawodowe.

Ponury mefedroniarz

Który to jest typ od jaj bo dostaliśmy gryps od galiusa że jesteś frajer z wolności i po sprzedawales chłopaków z cięcia..... no to się pilnuj ......:D

mega inteligentna twarz

czy to jawa czy sen? galus poszedł hen ;)

Na wygódce
@mega inteligentna twarz 18.07.2017 16:05

Tera mamy gwoździa do trumny.

asa

Przykre to, że najlepsi fachowcy uciekają z naszej firmy... Człowiek wypruwa sobie flaki, żeby ta firma jakoś działała, wstaje rano i myśli, że znowu zobaczy inteligentne twarze kolegów, a tu taki cios w plecy ;):)

ooooooooooooo
@asa 15.07.2017 08:36

fachowcy to dopiero pójdą.......wszystko w swoim czasie

Sąsiad czarciego ryja

Galus płacze bo ulubieniec już za bramą :( Typ od jaj straci plecy w Złomexie bo mniej hardoxu będzie przywoził :DDDD

pracownik

Co myśleć o człowieku ,który zamiast zająć się swoją pracą, przez sporą część dnia prowadzi obserwacje z góry.Jemu się wydaję że jak stoi i patrzy to my więcej zrobimy.Panie S. przykład idzie z góry,jak pan ma czas stać i patrzeć na nas jak pracujemy,to my też znajdziemy czas żeby stać i patrzeć na robotę.

wy

dalej dalej, jeszcze jednego, a najlepiej jedną... (albo raczej nie, bo tu podobno pracują ludzie bez perspektyw, więc nigdzie indziej sobie pracy nie znajdą). A tak na serio to kim trzeba być, żeby zwalniać kadrę biurową związaną z produkcją by ciąć koszty i nie zapobiegać zwalnianiu się pracowników na produkcji (z powodu kiepskiej płacy)? Ale co tam osoba kierująca firmą może o tym wiedzieć, przecież najważniejsze są panie malujące paznokcie i dokarmiające "dzikie" zwierzęta oraz niezastąpiony pan S.

smutny
@wy 26.06.2017 19:56

panie szybko znalazły kozła ofiarnego do zwolnienia bo inaczej to jedna z nich by poleciała, teraz mogą dalej nic nie robić przy stawce 24 zł na godzine do łapy, gdzie bedzie tak dobrze...

Zatarty delmiaż

To chyba byście musieli się położyć bo robota i tak nie idzie chodź tak pilnuje zomo z KPR : O

my
@Zatarty delmiaż 17.06.2017 20:26

zomo z kpr nie ruszy nawet się z budy bo ma wszystko gdzieś, warzne że ponad 3tys na rękę. Zarówno jeden jak i drugi, od dłuższego czasu nic konkretnego nie robią!!

pracownik

Ja proponuje strajk włoski!!!

stefan

ulubieniec mateuszek dostał podwyżkę pod warunkiem aby nie dotykał się projektów bo majster od jaj ma za duże straty na blachach.

Kadra kierownicza

Dobry pomysł jest z tym Strajkiem, szef jak przyjedzie to napewno bedzie zadowolony;))

mk

w stalco sa miesiąćę co niezarabia się nawet 2000 ponoć padło też stwierdzenie z ust b ważnej osoby ze o jakichkolwiek podwyżkach proszę zapomnieć

mechanik

w biedronce się lepiej zarabia

pracownik hali

to jest klamstwo zwyczjne kłamstwo pracownicy stalco zarabiają niewiele więcej niż najniższa średnia krajowa jak nie masz pojęcia jaka jest średnia krajowa i nie wiesz co to jest kwota brutto i netto to się nie wypowiadaj chyba że ktos ci kazal to napisać

ono
@pracownik hali 08.06.2017 15:42

przeczytaj post Obserwatora i potem swój, i kto tu nie wie co pisze? Średnia krajowa to nie to samo co płaca minimalna. Ty piszesz o średniej a masz na myśli minimalną. Post Obserwatora jest ironią, gdyż padło ostatnio stwierdzenie z ust ważnej osoby, że pracownicy w firmie zarabiają powyżej średniej krajowej, co jest oczywistą bzdurą. Średnia krajowa obecnie to 4635zł brutto a płaca minimalna 2000zł. brutto

On

?

Obserwator

Pracownicy Stalco zarabiają powyżej średniej krajowej, więc czego wy ludzie jeszcze chcecie?

Zielononozka

Podobno jednego z technologii dopadł obłęd i teraz czart rządzi jego duszą.

asa

Uwaga strzeżcie się. Będą przyjęcia!!!! Ale chińczyków, właśnie płynie jeden kontener 20' pełny żułtych. Majstrowie, brygadziści i połowa biura będą wysyłani na obowiązkowe kursy językowe, pozostali do zwolnienia.

Ja
@Ehhh 16.05.2017 17:51

2100 zł po siedmiu latach pracy to nie jest tak źle. Na piwo mi wystarcza. Szkoda że tylko na piwo.

ty
@Ja 21.05.2017 09:13

a co ci więcej poczeba? bób, paprykę, cebulę, JAJKA, ziemniaki, kapuchę kupisz od kolegów z pracy i miesiąc przeżyjesz

Haha

Hahaha śmiać się chce takie zarobki jak są w tej firmie to nie ma nigdzie, żeby tylko z głodu nie umrzeć. Kierownictwo goni do pracy co nie wspomnę o majstrach po prostu żal. SZCZERZE NIE POLECAM TEJ FIRMY jeżeli można to nazwać FIRMĄ.

asa

Uwaga!!! Zgodnie z decyzją zarządu z 3.04.2017 każdy wasal, ups pracownik musi przekazać Panującemu worek cementu i 1 majster hali drewna na budowę.

Ehhh

Odwieczny problem skąd zdobyć nowych pracowników? 50 tys ludzi rocznie w dalszym ciagu emigruje za chlebem. O ręce do pracy coraz trudniej, i nie zapowiada się żeby było lepiej. Więc skąd wziąść ludzi? Najlepiej ZADBAĆ o tych których macie żeby i oni nie odeszli. Odpowiednia motywacja finansowa to najlepsze rozwiązanie...

on
@Ehhh 29.03.2017 16:13

wolę żeby Galusa nie było i jakoś przerzyję za minimalną

Galus

Yhy powiem tak poza GALUSEM (kierownikiem) i tym majstem co chodzi na czarno jakby miał żałobę to nikt mnie tak nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak oni .

Zostaw opinię o STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STALCO INDUSTRIES SP. Z O. O.