Rastal Sp. z o.o.
3 58 6 1

Opinie o Rastal Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

xxxxx
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czytając te opinie wreszcie wyrażę swoje zdanie..... Pracuje tam już dość długo i wiem jak było przed zmianami dyrektora a jak jest po zmianach...... Niestety kolesiostwo i rodzina w tej firmie maja zawsze pierwszeństwo..... Moim zdaniem, rodzina powinna być rozdzielona na zmiany, wtedy by nikt nikogo nie bronił... Co do nowych pracowników trochę niesprawiedliwe jest, że pracujac najkrócej maja większe stawki h od starszych pracowników.... I starych pracownikach nikt nie pamięta żeby cos im dodać żeby się nie czuli ponizeni.... No ale cóż..... Kierownictwo ma swoje grono wazeliniaży, ktoremu za przeproszeniem weszło by w (usunięte przez administratora) i nie da sobie złego słowa na nich powiedzieć i nie widzą ich błędów.... No ale cóż.... Kiedyś się na tej wazelinie przejada..... Wtedy otworzą oczy ile stracili będąc zapatrzeni w ich.....

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
yyyyyy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@xxxxx 05.04.2019 21:51

Twój komentarz i tak za chwilę zostanie skorygowany ale tak to jest fakt rodzina i kolesiostwo na pierwszym miejscu jak nie masz tam matki ojca brata czy kuzyna to nie masz tam szans no chyba że zostaniesz kapusiem

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
he
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@yyyyyy 06.04.2019 20:18

a ja kocham tę pracę

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hehehehe
 Opinia
@he 08.04.2019 12:39

Masz tam męża brata ciocie wujka żonę na stanowisku że tak piszesz? Najprawdopodobniej

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
he
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Hehehehe 08.04.2019 19:59

niestety nie mam, mimo to, nie narzekam, bo bym zgrzeszyła ;]

Pomocna?
Tak3Nie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hehehehe
 Opinia
@he 09.04.2019 08:33

Czyli kabel

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
he
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Hehehehe 09.04.2019 21:37

a tu muszę zdziwić. Czasami wystarczy się starać, pokazać, że jest się lepszym od innych i zostaje to wynagrodzone. A ty jak sądze, nic nie robisz, zero wkładu własnego, a najwieęcej do narzekania ;]] (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gratulacje
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@he 10.04.2019 08:45

Starać się? Każdy wykonuje tą samą pracę więc jak się starasz? Wrzucacsz więcej szklanek na taśmę czyściwa więcej szklanek a może więcej szkła z pieca zbierasz weź się już nie ośmieszaj

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
he
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Gratulacje 13.04.2019 08:47

Może poprostu niektórzy wykonują swoje obowiązki bardziej starannie, nie wychodzą na papieroska co 5 min i nie uchodzą za plotkary zakładowe, które tylko kłapią jęzorem, wykazują chęć przyuczenia na innych stanowiskach, co owocuje premią ;] Osoba, która chce zarobić - zawsze zarobi lepsze pieniądze. Osoba, która chce narzekać - będzie to robiła. Każdy jest inny

Pomocna?
Tak1Nie2
walimnieto
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@he 15.04.2019 13:55

Smiechu warte od samego czytania robi się niedobrze weź wpierw pomyśl a później pisz bo ja nie wychodzę na papierosa bo nie palę a pokazać za dużo też źle bo jest to później wykorzystywane tak że stawaj w obronie kogo tam chcesz zresztą w tym (usunięte przez administratora) i tak będziemy pracować tam za trzy osoby na stanowisku a ty jestes pewnie jedną z tym pociech kierowniczych plaszczących (usunięte przez administratora) na sprawdzaniu lub przemęczające piaskowanie i spacery po hali

Pomocna?
Tak2Nie1
Igor
 Opinia

Wystarczy dobrze sie starać i premia będzie, nie trzeba sie zachorowywać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Je
 Opinia
@Igor 12.02.2019 18:34

Chyba dla kapusi i wazeliniazy ;-)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dugopis
 Opinia
@Je 13.02.2019 11:54

kierownik jest spoko

Pomocna?
TakNie
O
 Opinia
@dugopis 20.02.2019 10:09

Tak? Ciekawe który

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Abc
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@O 07.03.2019 19:55

@O cala trójka jest ok ????

Pomocna?
TakNie
My
 Opinia
@Abc 09.03.2019 21:34

Widzę znalazł się obrońca uciśnionych jesteś jedną z tych osób które dostają dodatkową premię którą mogą przyznawać kierownicy miesięcznie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Abc
 Opinia
@My 10.03.2019 16:35

Wyczuwam Ból (usunięte przez administratora) niesamowity kończę tą rozmowę nie będę sobie głowy zawracala (usunięte przez administratora) która da się pokroić za 100zl. Premii BEZ POZDROWIEŃ

Pomocna?
TakNie
ACAB
 Opinia
@Abc 10.03.2019 16:46

Tanio skórę sprzedajesz za stówę

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
W sumie nikt ważny
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Igor 12.02.2019 18:34

Do Igor...dobrze się starać człowieku tam ludzie którzy się starają są najbardziej tępieni raz pokarzesz i po tobie,a rodzina i znajomości na 1 miejscu nie tykalne stanowiska,ludzie mający jaki kolwiek szacunek do siebie odchodzą,podwyżki tylko dla wybranych i powiem Ci szczerze że mam nadzieję że Niemcy w końcu się obudzą i zrobią tam porządek każdy kto tam pracuje to wie o czym mowa...mówię oczywiście o ludziach z produkcji bo kierownictwo i biuro to świat inny,szkoda tylko tych którzy dostają po dupie za podwyzki innych pozdrawiam

Pomocna?
Tak5Nie1
W sumie ktoś i coś
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@W sumie nikt ważny 15.03.2019 09:05

Ta firma powinna nazywać się bardziej rodzinnie niż rastal (usunięte przez administratora) itd takie osoby tylko wprowadzają hałos i płotki po całej hali w szczególności dział panie klejące ZA ROBOTĘ BYŚCIE SIĘ WKOŃCU WZIEŁY to przestaniecie mieć czas na pogaduszki

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

W tej firmie żeby zarobić dobrze trzeba się zacharowac wtedy jest premia co chwilę ustalają jakieś śmieszne postoje jeżeli ktoś ma urlop musi wziąć urlop jeżeli nie to bezpłatny suma sumarum wychodzi na to że człowiek nie może nic sobie zaplanować bo brakuje mu urlopu wystarczy wziąć jeden bezpłatny i po premi same zakazy wprowadzaja i co najbardziej zabawne jak Niemcy przyjezdzaja to wszystko perfekcyjne porzadek zakaz wychodzenia na papierosa chodza i ogladaja ludzi jak malpy w cyrku młodym ludzią nie polecam tej firmy bo za taką charowe to marna pensje proponuja większość osób to stare baby które boją się cokolwiek zmieniać bo wiek nie pozwala młodym odradzam

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stara baba
 Opinia
@Pracownik 12.02.2019 11:09

Te "stare baby" (swoja droga zero szacunku,do mamy tez mowisz stara babo? Współczuję) sa od was szybsze i o wiele lepiej sobie daja radę niz wy młodzież co mysli ze przyjdzie i bedzie kase za nic dostanie. A co chcialbys zmienic? Jestes mlody masz odwage nie co te "stare baby" zmieniaj świat a najlepiej prace jak ci sie nie podoba.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młodzież
 Opinia
@Stara baba 15.02.2019 07:39

Moja mama nie wyglada jak wy pomarszczone brzydkie stare alkoholiczki ,szybsze? Niby w czym chyba kłapaniu mordą

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oburzona
 Opinia
@Młodzież 16.02.2019 12:10

Twoja piekna mamusia wychowala cie na prostaka. PRZYKRE

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młodzież
 Opinia
@Oburzona 16.02.2019 14:10

Tak moja mamusia jest piękna wychowała mnie na szczerego człowieka

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktos
 Opinia
@Młodzież 17.02.2019 11:23

Jesteś taki szczery? To idź jutro do pracy i powiedz tym kobietom to co o nich napisałeś na forum.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
słabo
 Opinia
@Ktos 17.02.2019 11:32

Kobietą was nazwać nie można stare baby które klną gorzej niż pijaki w barze

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Małgorzata
 Opinia

@Oznacza, a czy soboty są obowiązkowe? Może w zamian za przepracowany weekend przysługuje dzień wolny w tygodniu? @Zuza, czy jesteś pracownikiem firmy? Jak oceniasz pracodawcę, jakim jest Rastal? Rozumiem, że zaangażowane osoby są doceniane?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Heh
 Opinia

Rzecz biorąc praca jest całkiem w porządku jeżeli tylko stoi się we dwie osoby na taśmie bądź piecu. Najlepiej przyśpieszyć piec jak tylko się da i zostawić owego pracownika na pastwę losu - musi sobie poradzić, ponieważ wielce Panie z innych pieców są bardzo przemęczone i nie potrafią pomóc nowej osobie. Jeżeli lubisz pracę fizyczną, która da Ci w kość, to jest ona dla Ciebie - jeżeli zaś szanujesz lojalność i pomaganie sobie to na to nie licz, pozdrawiam.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hah
 Opinia
@Heh 17.09.2018 22:34

Praca jest Po to żeby pracować a nie po to żeby patrzeć na innych o czy może ktoś mi pomoże także radze spiąć posladki bo każdy pracuje tu na swoją wypłatę a nie na czyjąś a te panie które tak oczerniasz nie są od tego żeby zbierać szkło za Ciebie jak Ci tak źle zapraszam na strefę tam zapewniam pokażą Ci co to jest ciezka fizyczna praca i zero poszanowania dla pracownika już nie mówiąc o ciągłym wychodzeniu na papierosa

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oj
 Opinia

To pewnie ta sama która wódkę ukradła w starym browarze hehehe :-)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lech Wałęsa
 Opinia

Rejestrujcie związek zawodowy pracowników i 1000 zł podwyżki dla każdego.Woda mineralna gazowana dla wszystkich fizycznych a nie dla nierobów z biura

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zaangażowany
 Opinia

Dobrze prawisz koleżanko.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownica
 Opinia

W firmie się warunki poprawiły, Hala (dach)po remoncie, lepsze warunki bo nie jest tak duszno, lepsza wentylacja. Soboty wrocily pracujace, Premia realna do uzyskania, także wszystko poszło w dobrym kierunku.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xyz
 Opinia
@Pracownica 12.07.2018 16:05

wyżej wymienione warunki owszem poprawily się na + ale reszta została taka sama...panuje wolna amerykanka :D jeśli masz kogos z rodziny lub znajomego pracującego w firmie bez problemu masz zapewnione stanowisko, nawet gdy nie masz zielonego pojęcia na czym praca polega i nie masz doświadczenia, umiejetnosci manualnych i predyspozycji które na danym stanowisku sa wymagane....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@xyz 22.07.2018 14:21

nie zgadzam sie ...jesli w firmie pracuje ktokolwiek po znajomości to dzieki temu taka osoba z polecenia musi sie również wykazac zarówno umiejętnościami manualnymi jak i doświadczeniem , predyspozycje musi też posiadać , ps. cv nie jest ogólnodostepne zeby móc to sprawdzić a jednak zawistni ludzie zawsze sadzą ze po znajomości to znaczy ze te osoby w cv nie maja doświadczenia ??? echhhh

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oznacza
 Opinia
@Pracownica 12.07.2018 16:05

Co to za dobrobyt zeby zarobic to trzeba pracowac w soboty. Dobrze bedziebtylko wtedy jak zarobimy w trybie 5 dniowym a sobote bedziemy mogli spędzić z rodziną

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Małgorzata
 Opinia

@Pracownica, czy praca w weekendy jest obowiązkowa, czy dla chętnych? Pracodawca oferuje wtedy wyższą stawkę? Można także zostawać po godzinach? Wspominasz o tym, że pracownikom przysługują premie, czy istnieje także jakiś pakiet socjalny? @xyz, rozumiem, a czy pracodawca nie zapewnia szkoleń osobom bez doświadczenia? Jakie umiejętności są najbardziej przydatne?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zagubiony
 Opinia

A mnie to najbardziej zastanawia po cp tylu tych ludzi w biurze. Dajmy na to taka była meldująca pani D jakims cudem tam sie dostała bo raczej szkoły logistycznej to ona nie ma do tego wyżej sra niz d*pe ma

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nikt
 Opinia
@Zagubiony 22.12.2017 01:06

A skąd wiesz co ma wpisane w papierach i jaką szkołę skończyła ? tak dobrze ją znasz to czemu jej tego nie powiesz . Jak byś zapierd*lal tak jak ona i miał łep na karku to byś się może nie zagubił :)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zarobiony
 Opinia
@Nikt 29.04.2018 16:55

(usunięte przez administratora) prawda w tej firmie niestety liczą się tylko znajomości

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Czy ktoś z Was dysponuje najświeższymi ciekawostkami o Rastal Sp. z o.o.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zenek
 Opinia

Generalnie to firma płaci a prace a nie leżenie i udawanie!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Witam,jestem dość długim pracownikiem tej firmy i mogę w paru słowach powiedzieć,że praca tam nie jest zła tylko zależy na jaką się trafi zmianę,ponieważ kierownik (usunięte przez administratora)to zwykły cham i prostak traktuje ludzi jak zwierzęta,jego meldujaca (usunięte przez administratora)to paniusia paczaca tylko czy się podoba mężczyznom,kierownik (usunięte przez administratora)to gość bez uczuć i emocji Gbur,jego meldujaca (usunięte przez administratora)paniusia co wszystkie rozumu pozjadala,kierownik Robert najlepszy kierownik w tej firmie,człowiek który pracuje że swoimi ludźmi i zawsze wysłucha i porozmawia z każdym,jego meldujaca (usunięte przez administratora)ma różne humory ale też jest ogólnie ok,wypłaty nie są najgorsze,A pracować trzeba wszędzie,pozdrawiam

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Natalia
 Opinia
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Ten komentarz napisała zapewne brzydka stara zakompleksiona baba ;-) pozdrawiam

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Natalia
 Opinia
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Paczaca???? Hahaha analfabeto naucz się języka polskiego :-D

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
również pracownik
 Opinia
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Praca jest po to żeby pracować a nie przy pierwszej krytyce obsmarowac innych,miałem okazję pracować ze wszystkimi w/w i każda zmiana ma swoje plusy i minusy ale jeśli chodzi o Panie to są w porządku pomagają pokazują i mają swoje zasady od tego są również kierownicy mają swoje obowiązki a chamskie wszystkowiedzace i gburowate i paniusiowate jest wypisywanie na forum takich rzeczy o ludziach którzy robią swoją robotę i robią ja dobrze więc powiedz w oczy innym skoro tyle odwagi,zresztą ,,człowiek mierzy swoją miarą ,,czyż nie ??Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownica
 Opinia
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Pozwólcie że też się wypowiem Jestem pracownicą tej że firmy od paru miesięcy bylam na dwuch zmianach B i C zdecydowanie wolę zmianę tego chamskiego oraz wulgarnego czemu wszyscy na zebraniu cicho siedza jak sie pyta komu się nie podoba oraz czy chce zmienić zmianę i czytając to co wypisujecie tutaj to śmiać mi się chce bo połowa to stek bzdur mająca na celu tylko i wyłącznie obrazić wyżej wymienionych panów jeżeli komuś jest tak bardzo źle to czemu nie pójdzie na strefę na kasę albo stacje benzynową tylko siedzi i się męczy w tak bardzo (usunięte przez administratora) atmosferze i z (usunięte przez administratora) kierownikami gburami i chamami PS. Zwykle zawistne szmaty które nic nigdy nie osiągną chyba że (usunięte przez administratora) dadzą albo beda sie płaszczyć przed innym wspanialym kierownikiem bo narobiły syfu na innej zmianie i zostały przeniesione

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sprzątaczka
 Opinia
@Pracownica 08.03.2018 03:31

Pracuje się tu źle i ciężko bo ciągle trzeba sprzątać i sprzątać, każdy kierownik ma brudne buty i ciągle brudzi podłogę. Gdy zwracam im uwagę to na mnie krzyczą że, do takiej pracy przyszłam i mam ją robić. Niewiem czy to normalne czy nie ble ble kur.wa ble Także skończcie pier.dolic głupie lamusy i zacznijcie zapierda.lac jak śmigło w samolocie. A jak wam się coś nie podoba to wypier.dalac do tarcia chrzanu albo pchania karuzeli. Wiecznie wam źle bo trzeba robić! No jasne że trzeba robić! Pierdoleni.e tu komentarzy nic nikomu nie pomoże...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jakto
 Opinia
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Kiedyś nie było meldujacych i wszystko trzeba było robić samemu teraz panie przy piecu zbierają szkło pakują do kartonów a cała reszta ich nie interesuje a co do zachowania i sposobu bycia meldujacych to po to one tam sa żeby zwracaly uwagę i czyżby przez kogoś zazdrośc przemawia?

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosc
 Opinia
@Pracownica 08.03.2018 03:31

Teraz robią (usunięte przez administratora) na zmianie B.Żenujące

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Do gość.
 Opinia
@Gosc 31.03.2018 22:32

Przynajmniej teraz u nas jest spokój.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kuba
 Opinia

Firma nie przestrzega zasad BHP i kodeksu pracy, a higiena w miejscu pracy nie występuje. Przez kurz, który jest wszech obecny aż ciężko się oddycha. Przez pierwszy tydzień pracy nie miałem ani razu przerwy bo linia cały czas szła. W drugim tygodniu pracy wylądowałem na zmianie C. Na owej zmianie przekonałem się, że kierownik uprawia tak zwane kolesiostwo i faworyzuje swoich znajomych, okazało się, że jest mściwy. Żeby to zrozumieć muszę napisać o co chodzi. Jeden z pracowników napisał o nim w pełni prawdziwą opinię, a on w odpowiedzi stwierdził, że jest to oszczerstwo, a 5 minut później pokazał, że wszystko co było zawarte w tej opinii jest prawdą np. Jak widział, że się wyrabiamy na linii to ją przyspieszał do momentu aż nie dawaliśmy rady. Jego komentarze i docinki są conajmniej nie na miejscu i w pełni zbędne. Z całego serca mogę doradzić pracę w tej firmie, a kierownika zmiany C najchętniej pozdrowił bym środkowym palcem, ale nie ma sensu zniżać się do jego poziomu. Nie wiedzieć też czemu firma w dalszym ciągu nie zapłaciła mi za wykonaną pracę. Rastal - nie polecam ,nie warto.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dla takos
 Opinia

Dużo osób pisze bardzo niemerytoryczne opinie. Jeżeli firmę oceniacie negatywnie to musicie dobrze to uargumentować, ale nie łamiące regulaminu forum (http://www.gowork.pl/regulamin). Bo takie wypowiedzi, które mają bardzo mało sensu nic nikomu nie dają.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pupilka.
 Opinia

Moze i cham ale cham z ktorym wszystko załatwisz a i ten cham zawsze staje w naszej obronie Zastanow się na drogi raz zanim czlowieka obrazasz

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cześć
 Opinia

Zmiana C najlepsza zmiana ????????????oczywiście bez barana który dodał ten jakże głupi i pustacki wpis ????

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zmiana C
 Opinia

Odwalilo mu jak został kierownikiem, jak był sitowym to był normalnym facetem... No ale cóż... Kasa, premia... Jest uzależniona od raportów i sztuk... A on nie jest jak R. Który też jest kierownikiem i robi wyniki nie kosztem ludzi ale praca i pomocą... R. Jak trzeba to bierze paleciak i zasuwa z kartonmi czy wózkami do wypalania. A jaki M. Jest każdy wie :) udanego poniedziałku :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
:)
 Opinia
@Zmiana C 19.02.2018 08:19

Prawda jest taka, że każde stanowisko wymaga od nas czegoś innego, sitowy nie jest od wydawania poleceń, kierownik - owszem, zresztą skoro tak było Ci źle mogłaś od razu przejść na inna zmianę :)

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kierownika przydupas
 Opinia

No najlepiej niech wam wszystkim pozwala na wszystko po głowie głaszcze a wy MU jeszcze na łeb nasracie to chyba logiczne że taka jego rola że musi wszystko trzymać w kupie żal naprawdę szczerze bo to człowiek z ktorym można załatwić wszystko

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mono
 Opinia

Mnie szczególnie podobają się wyroby, niektóre to prawie dzieła sztuki. Do firmy mam duży szacunek, bo jest jednym ze światowych pionierów dekorowania szkła, ale niestety w rozwoju zatrzymała się kilkadziesiąt lat i to sprawia, że ma problemy na rynku (nawet w Polsce wyrosła jej konkurencja, a mam na myśli chociażby Krosno).

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ok ok
 Opinia
@mono 11.08.2017 21:50

Coś w tym jest

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Igor
 Opinia

To dlaczego nie zgłaszacie problemów kierownictwu tylko piszecie na forum?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zawiedziony
 Opinia
@Igor 01.02.2018 19:51

Bo tam są same barany które nie słuchają ludzi tylko dbaja o swoje interesy a ludzi maja gdzieś.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Śmiech warte
 Opinia
@Zawiedziony 09.02.2018 18:13

niezadowolony klient poskarży się dziewięciu osobom. Zadowolony powie o tym jedynie pięciu. Pracownik jest jak klient – jeśli jest sfrustrowany to większe są szanse, że się tym podzieli na forum – również internetowym.” ????

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Osem
 Opinia

A jak praca na magazynie w tej firmie

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Była pracownica
 Opinia

Przecież w tej firmie nie są przestrzegane zadne przepisy BHP a Wy się pytacie o szkodliwość ? Brak odpowiedniego oswietlenia , brak wentylacji i wyciągów nad stanowiskami na ktorych Panie maluja co daje utrate zdrowia pozosyalym pracownikom. Ze stołówki zrobiony magazyn a ludzie jedzą posiłki wśród chemikalii z oznaczeniami z Trupia Czacha . Pracownicy nie maja zapewnionych środków ochrony indywidualnej przez pracodawce . Dziwie się ze jeszcze PIP nie zamknął tej firmy.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nicki
 Opinia
@Była pracownica 09.11.2017 09:59

To chyba nie w tej firmie pracowałaś :) nie przypominam sobie, żeby w stołówce były jakieś chemikalia :) Stołówka jest nowa, stworzona w tym roku, na wysokim standardzie, a i środki ochrony indywidulanej tez sa. Chyba pomylilas zaklady pracy ;]

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Była pracownica
 Opinia
@nicki 15.11.2017 11:36

Widzisz racja została przyznana. Stolowka jest stworzona w tym roku jak napisałeś. A ile lat firma funkcjonuje ? Gdzie wczesniej jedliscie przez 20 lat ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nicki
 Opinia
@Była pracownica 24.11.2017 21:49

Czy pracowalas tutaj 20 lat temu ze tak twierdzisz ? Albo chociaz w niedawnym okresie ? bo ja mysle ze nie przepracowalas ani pol dnia w tej firmie, bo nic co piszesz nie jest niestety zgodne z rzeczywistoscia ;) narazie sfrustrowana dziewucho ;]

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Była pracownica
 Opinia
@nicki 24.11.2017 22:10

Ja pisze ze firma istnieje od ponad 20 lat a ja tu pracowalam kilka lat. Mam porobionych duzo pamiątkowych zdjęć z tego "(usunięte przez administratora)" .m innymi stołówki Teraz pracuje na strefie i jak moj BHP owiec zobaczyl te fotki to był w szoku jak mozna tak niszczyć zdrowie pracownika. Tule w temacie... Ty pewnie 20 lat temu to jeszcze do przedszkola chodziles...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Geju
 Opinia
@Była pracownica 09.11.2017 09:59

Gdzie ta trupa czaszka?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lekarz
 Opinia
@Geju 29.11.2017 13:59

Dużo Wam zdrowia życzę bo malo kto z Was dozyje w tej firmie do emerytury w takich warunkach.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zdrowie
 Opinia
@Była pracownica 09.11.2017 09:59

Trupia czacha to jeszcze nie problem bo mnie bardziej martwilub kurz który mieszał się resztkami farby która panie zeskrobywaly na podłogę. To jest dopiero mieszanka szkodliwa dla zdrowia. Latem kurz był wszechobecny i jak się przyszło po pracy do domu to nie szło się dosyć. A farby zawierają ołów i inne metale ciężkie.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
John
 Opinia

Ja pracowalem tu rok za Dyrektora z Sosnowca i potwierdzam wszystko co piszę " Była pracownica" A tu kolego weź sie za robote a nie pisz w godzinach pracy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kocham
 Opinia

Jak chcesz pracować od poniedziałku do niedzieli to jest to praca dla Ciebie bo niestety tak zmuszają ludzi i wtedy zarobisz ponad dwa 2000 których nie bd miał czasu wydać ????

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ras
 Opinia
@kocham 26.06.2017 10:44

Ale kto Cię zmusza?przecież w każdej chwili pracę można zmienic na inna od poniedziałku do piątku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rasti
 Opinia
@ras 27.06.2017 16:56

Niedziela to powinien być dla pracowników odpoczynek, ... a tak przy okazji to jak przy takim systemie radzicie sobie z obowiązkową przerwą przy przejściu ze zmiany nocnej?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ignacy
 Opinia
@rasti 01.07.2017 22:59

Fałszuja czas pracy w papierach i odbijaniem się na czytniku.....ciemny naród to kupuje co gora każe :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracek
 Opinia

A jak wyglada sprawa szkodliwosci warunkow pracy..,?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
James
 Opinia

Pierwsze wrażenie dziwne. Nie ma się przypisanego stanowiska, ludzie biegają od jednego do drugiego, straszny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Paleciaki obsługują ludzie bez uprawnień. BHP na słabym poziomie, moje "szkolenie" trwało niecałe dwie minuty. Po hali produkcyjnej może chodzić każdy, do jednej z pracownic na halę kiedyś przyszła... prawdopodobnie jej babcia, w każdym razie jakaś starsza pani... Operatorzy - szkoda gadać, albo jacyś nakoksowani mięśniacy albo tłuste knury w koszulkach patriotycznych, co tylko szukają pretekstu, żeby się do czegoś przyczepić, nie rozumieją, że ktoś jest nowy i musi się nauczyć pracy w nowym miejscu. Kobiety w tej firmie w porządku - pomagają, tłumaczą, ale męska część masakra... Generalnie, ludzie tam pracują chwilę i odchodzą, ja podziękowałem po JEDNYM dniu :D. Praca jest ciężka, nieadekwatna do wynagrodzenia. Z tego co pamiętam na początek dają umowę zlecenie na miesiąc, a później umowa o pracę. Ogólnie jak ktoś szuka pracy "na chwilę" i nie boi się ciężkiej pracy, to spoko opcja.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dan
 Opinia

Praca jest ciezka, I duzo nowych ludzi jej nie wytrzymuje.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kgb
 Opinia

Polecam firmę. Nie zmieniłbym jej na żadną inną, a i napewno nie pracuję za taką stawkę o jakiej piszecie hehehe

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
leszek
 Opinia

Gdyby mi było tak źle jak opowiadacie to bym odszedł z pracy a nie wylewal zale w internecie. Hipokryci

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ktos
 Opinia
@leszek 03.08.2017 12:48

to sa informacje dla osob ewentualnie zainteresowanych (ja tam nie pracuje i nie pracowalbym)by nie tracili czasu na dziadostwo-hipokryto!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Leszek
 Opinia
@ktos 03.08.2017 13:42

To skoro nie pracujesz to jakim prawem się udzielasz ? Wprowadzasz innych w błąd nie mając pojęcia o firmie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ktos
 Opinia
@Leszek 04.08.2017 04:07

wazne zę ty pracujesz,mi wystarczylo co usłyszłem od pani sekretarki jak ktos wyzej napisał ze 10 zł netto /h walcz dzielnie dalej maślaku.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janek
 Opinia

mi pani zaoferowała w biurze przy rozmowie o pracę 10 zł netto ! - ręce mi opadły...dramat.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ryba
 Opinia

Z tego co wiem to Tomek nie jest kierownikiem produkcji a czy nic nie robi...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hehe
 Opinia
@ryba 31.07.2017 22:55

Pewnie nie chodziło o Tomka tylko tych dwóch kolegów od naszego Juz BYŁEGO dyrektora bo faktycznie nie wydaje mi się ze są bardzo potrzebni.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@hehe 09.08.2017 21:21

A ten Tomek to co takiego robi i za co odpowiada?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tim
 Opinia
@Nick 10.08.2017 21:49

Ja myślę, że Tomek ciągle nasłuchuje i potem nadaje ... :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hehe
 Opinia

Jedyne co śmieszy mnie najbardziej ze firma chce zminimalizować straty a przyjmuje dwóch kierownikow produkcji którzy nie robią nic i pewnie grube pieniądze biorą nigdy ich nie było i było dobrze. A ludzie zapierniczaja za najniższą krajowa ????

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Rastal Sp. z o.o. - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rastal Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.