Przedsiębiorstwo CIMAT

• Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o.

Opinie o Przedsiębiorstwo CIMAT Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o.!

Monter

02.11.2022 14:42

Praca bardzo ciekawa, troszkę nerwowa ale wolę to niz tłuczenie tych samych czynności przez cały rok.
    MaHa

02.11.2022 12:21

Firma jest rozwojowa i jeśli ktoś chce pracować to na pewno zostanie zauważony. Opinie są różne i każdy ma prawo je wyrażać, ale w wielu przypadkach jest to po prostu wylanie złości na forum. Czy są benefity? Są: wczasy pod gruszą, premia świąteczna, do wyboru: karta multi-sport, ubezpieczenie grupowe czy opieka zdrowotna. Czy na niektórych stanowiskach jest pensja minimalna? Zdarza się. Wszystko zależy od kompetencji i doświadczenia oraz stanowiska.
    Praktykant

02.11.2022 12:08

Miałem okazję odbyć praktyki w firmie. Dużo ciekawej pracy, firma o dużych możliwościach. Miło i pożytecznie wykorzystany czas praktyk, panuje przyjemna atmosfera. W przyszłości chętnie podjąłbym pracę w tej firmie.
    Mgr

27.06.2021 23:04

Przedsiębiorstwo Cimat to najlepsza firma w jakiej miałem zaszczyt pracować. Prawdziwa rodzinna atmosfera ,wspaniałe warunki pracy i szefostwo które rozumie i docenia załogę. Oczywiście zawsze znajdą się osoby które będą narzekać lub pokazywać swoją wyższość z zajmowanego stanowiska ale to margines. Pracując w innych dużych bydgoskich firmach nigdzie nie doświadczyłem tyle empatii z strony kolegów i koleżanek...jesli masz okazję pracować w tej firmie nie zmarnuj okazji...Polecam

Wojtek

22.04.2025 06:51

Umowa zlecenie to nie jest dobra umowa , bo jest niekorzystna dla pracownika.(usunięte przez administratora)

Lika

20.02.2025 15:43

Dzień dobry. Czy są jakieś rekrutacje na produkcję?Czy firma potrzebuje osoby z doświadczeniem na montażu elektronicznym tj.lutowanie ,składanie, skręcanie itp Jakich zarobków można się spodziewać ? Na ile zmian jest praca?

Oliwka

01.07.2023 05:03

Rozważam aplikacje na specjalistę ds. Sprzedaży. W ofercie jest napisane, że wykształcenie średnie albo wyższe akceptują, są jakieś różnice w zarobkach w zależności od tego, jakie się ma?

03.07.2023 15:11

Witam, Nie ma różnicy w zarobkach w związku z wykształceniem. Zarobki zależą od predyspozycji i doświadczenia.

18.03.2023 09:36

Jaki jest okres rozliczeniowy w Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o.? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?
    Kosmos

23.03.2023 23:22

Wypłata wpływa zawsze pod koniec miesiąca, żeby można było opłacić rachunki )
    Robert

16.03.2023 11:04

Pracownik Administracji w Dziale Obsługi Klienta - czy ktoś już był na rekrutacji w związku z tym ogłoszeniem? Szukają właśnie i zastanawiam się, jakie tu jest podejście do kandydata a później i pracownika? Kto napisze coś więcej o tym, jak tu się robi w tej chwili i ile mogą płacić?
    Dołącz do nas

16.03.2023 22:46

Jeśli szukasz pracy w sympatycznym zespole i jednocześnie z możliwością kształcenia się w różnych branżach przemysłu i technologii, to jest praca dla Ciebie.
    Podziękowanie za udział w rekr

16.12.2022 07:53

Podziękowanie za udział w rekrutacji w związku z nie stawieniem się na umówione spotkanie rekrutacyjne na stanowisko pracownik biurowy dziękuję za zainteresowanie moim cv ale niestety szukam pracy w poważnej firmie
    TakJakbySerwisant

10.11.2022 19:28

Przedsiębiorstwo Cimat to ciekawa firma dla każdego na start kariery zawodowej w szeroko pojętym przemyśle maszynowym. Brak konkretnych podwyżek z inicjatywy pracodawcy odstrasza każdego pracującego w tej firmie nieco dłużej - szkoda zarówno atmosfera jak i technologia używana w produkcji maszyn jest bardzo dobra. Taki był stan rzeczy do 2020 roku, nie wiem jak to wygląda aktualnie. Pozdrawiam wszystkich byłych jak i aktualnych pracowników Przedsiębiorstwa Cimat. .

10.08.2022 11:05

Czy w Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o. możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?
    Ojciec chrzestny

02.11.2022 16:57

Z tego co się orientuje to nie, ale można pobrać zaliczkę jeżeli pilnie potrzebujesz kasy, i pod koniec miesiąca się rozliczyć. Podejście do pracowników jest bardzo dobre jeżeli chodzi o te kwestie.
    Zainteresowana

11.08.2021 10:58

Witam. Chciałbym się dowiedzieć ile zarabia się na stanowisku montażu? Czy jest to więcej niż najniższa krajowa ? Jestem zainteresowana pracą. Pozdrawiam
    Boss

08.09.2021 21:49

Jest więcej niż najniższa krajowa …. o kilka złotych :)
    MM

08.09.2021 09:47

Jak wygląda praca na stanowisku Specjalista ds. Sprzedaży? wynagrodzenie, rodzaj ,narzędzia, ludzie, szefowie?
    Zainteresowana

11.08.2021 16:52

Witam. Chciałabym się dowiedzieć jakie zarobki są na stanowisku monter elementów elektrycznych. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

24.11.2020 14:39

Czy pracodawca Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

27.11.2020 00:34

Niestety raczej demotywuje
    Ty

09.12.2020 20:35

Najbardziej demotywuje maksymalna premia, dofinansowanie do studiów itp.
    Mateusz

24.09.2020 08:54

Witam serdecznie, na portalu pracuj.pl wisi ogłoszenie na stanowisko technik serwisu. Czy ktoś mógłby rzetelnie opisać na czym polega praca na tym stanowisku w tej firmie i czy zarobki są adekwatne to poświęconego czasu. Pozdrawiam i liczę na maks szczegółów i konkretów:)

06.05.2020 16:01

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o.?

12.05.2020 12:08

Jest to zrozumiałe, że w takich przypadkach zawsze pojawiają się wątpliwości. Zawsze najprostszą metodą jest zapytać. Normalnie firma pracuje 4 dni w tygodniu, od poniedziałku do czwartku. W piątek pracuje jedna osoba z działy sprzedaży, jedna z działu marketingu, jedna z usług wyważania i dodatkowa osoba do wsparcia tych usług. Wszystkie te osoby wybierają dzień wolny w innym terminie.
    odp

12.05.2020 21:04

Zamysł szczytny, jednak nie zawsze dotyczy konkretnych wybrańców. Równi i równiejsi ;)

26.01.2020 15:37

Czy w firmie Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o. są regularne szkolenia pracownicze?

26.01.2020 17:44

Szkolenia są

19.03.2020 17:39

To zależy od działu ale najczęściej to na szkolenia idą wszyscy z działu w którym są organizowane szkolenia.

31.01.2020 15:28

31.01.2020 17:21

Szanowny PRACOWNIKU ROKU, Wprawdzie w ciągu ostatnich dni zmuszeni byliśmy do dokonania małej redukcji zatrudnienia, to firma daleka jest do bycia porównywaną do „tonącego okrętu”. Od wielu CIMAT kończy rok z solidnym zyskiem, co jest informacją jawną, publikowaną w KRS i do sprawdzenia przez każdego. Pomimo to, musimy być przygotowani na kryzys w gospodarce, który może i pewnie nadejdzie w tym roku. Dla zapewnienia bezpieczeństwa firmy, ale również zapewnienia zysku dla właściciela, bo nie czarujmy się, właściciel ma swoje prawa, niezbędna okazała się niewielka redukcja zatrudnienia. Dotknęła głównie osoby które były z nami najkrócej, ale pomimo to byli dobrymi współpracownikami. W każdym przypadku decyzje były trudne. Tam gdzie możemy, pomagamy tym osobom w znalezieniu innej pracy lub staramy się pomóc w inny sposób. Reasumując: Szanowny PRACOWNIKU ROKU, doceniamy Twoja troskę o losy firmy i uspokajamy, dalsze losy firmy są niezagrożone. W przyszłości zawsze chętnie ustosunkujemy się do rzeczowych pytań i uwag.

17.10.2019 10:01

Jaki dress code obowiązuje w Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o.?
    Janek

23.11.2019 20:04

Nie ma dress codu, Fizyczni na niebiesko, biurowi na biało. Logistyka Casualowo.

Kontakt - Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o.

ul. Bogdana Raczkowskiego 4 85-862 Bydgoszcz

Branża główna: Maszyny i urządzenia

goout

05.07.2016 14:29

Dlaczego firma co pare miesiecy wystawia na pracuj.pl te same ogloszenie -technik elektronik inzynier elektronik? Taka rotacja?

26.04.2017 14:05

Z Cimatu przez ostatnie lata zwolniły się dwie osoby, pomijając 2 kilka które po max. 1,5 roku wróciło. Zatrudnienie wzrosło o 30%.
    Wybitny

16.10.2019 20:39

Dobrze że nie należysz do "jednostki wybitniejszysz"

05.06.2019 18:10

Wszyscy odchodzą wiec o czymś to świadczy.

10.06.2019 21:37

Szanowny Panie, Rozumiem, że aplikował Pan na stanowisko "Technik Elektronik". Na to stanowisko, dla osoby spełniającej wymagania z oferty, które swoja drogą nie są zbyt duże, na początek proponujemy wynagrodzenie 3000 brutto +35% premii, która w zasadzie jest co miesiąc z "automatu".
    Gawel

01.07.2019 17:29

Myli Pan wynagrodzenie brutto z netto, nie wliczając premii. Proszę o umieszczanie prawdziwych informacji.
    anonymous

28.04.2018 10:22

Dołożą obowiązków podwyżkę dostać można ale obowięzków po 6 latach nie polecam, dobrze mają tylko osoby po znajomości z jakimś kierownikiem czy prezesem. Zwykły pracownik musi odwalać robotę traką jak zamawianie elementów czy pilnowanie aby dotarły coby miał co robić. Raz na jakiś czas zrobią pracownikowi uprawnienia na wózek czy suwnicę ale w umowie już tego nie dostaniesz. (Z perspektywy pracownika produkcji). W tym miesiącu z CMT swoją przygodę zakończyło jakieś 5 osób(w najbliższym czasie pewnie jeszcze więcej i nie mówię o osobach nowych tylko ze stażem 3-6 lat nowych pracowników brak. Firma zrobiła ankietę (imienną XD) dotyczącą pracy w CMT i jak się okazało jakieś 40% załogi "nie ma zdania" czy dobrze zarabia czy nie. Ludzie bez odpowiedniej wiedzy zatrudniani na stanowiska takie jak kontrola jakości czy nawet na produkcję. Roboty jest dużo ale na papierze bo osoby odpowiedzialne za zamówienia się nie wyrabiają albo mają już dość i się nie interesują a obrywają za to zwykli robole, którym się nie płaci za dodatkową robotę na rzecz firmy jedyne co to można usłyszeć pretensje dlaczego nikt po godzinach nie siedzi. Czekać tylko na zmiany w zarządzie i organizacji produkcji jeśli do takich dojdzie będzie lepiej.

28.04.2018 16:41

100% prawdy szkoda tylko wartościowych ludzi którzy naprawde pracowali ale tacy zasługują zarówno o na lepsze otoczenie jak i zarobki. Życzę powodzenia w poszukiwaniu innej pracy w Cimacie doceniają tylko fałszywych donosicieli!;/
    Bilans

05.06.2019 18:35

Minął rok i ilość osob które sie zwolniły z 5 jest juz około 15

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Przedsiębiorstwo CIMAT?

Barbara

20.01.2019 12:47

https://www.cimat-balancing.com/pl/o-firmie/rekrutacja Firma prowadzi obecnie otwarte rekrutacje. Szczególnie jest ona jednak zainteresowana osobami z doświadczeniem. Czy zdarza się, by pracodawca zatrudniał osoby na początku kariery bez obszernego doświadczenia branżowego? Może oferuje jakieś kursy i szkolenia, dzięki którym można nabyć niezbędne umiejętności w trakcie zatrudnienia?
    Abc

20.01.2019 17:11

Szukaja wykfalifikowanych za mala kase, a jak ci obiecaja tyle co chcesz to i tak dostaniesz mniej . Nie warto !
    xyz

04.02.2019 12:58

Nie warto, dlaczego? Mała kasa, co to znaczy? Jeżeli nie warto, to dlaczego tam pracujesz?
    Igua

10.10.2018 19:10

A jak wyglada sprawa stanowisk administracyjnych?

06.06.2018 18:41

08.06.2018 17:15

Niestety większość z tego jest prawdą.... Niech ta opinia pomoże osobom szukającym pracę.
    Robboll

24.05.2018 09:25

Pisza ze 3700 dostaja hahaha smiech na sali.ja mialem prawie 40 nadgodzin to dostalem 2600 metto.jak za duzo nadgodzin to utna 10 albo 20% premi i oni sa do przodu.malo tefo nie obchodzi ich ze ty masz rodzine musisz zostac i kocniec bo znowu premie zabiora.pracuje 7 lat a na umowie 2200 gdzie najnizsza jest 2100. Smiechu warte. Z kumplami po urlopie wakacyjnym skladamy wypowiedzenia bo szkoda nerwow na ta firme...NIE POLECAM!!
    Zwykły

10.05.2018 22:25

W Cimacie pracuję sie tak na 4-. Powstaja ciekawe maszyny można zobaczyć kawałek świata. I można na delegacjach zobaczyć jak jest w innych firmach. Dlatego uważam że warunki nie są złe. Fakt jest ostatnio dużo pracy. Z ludzmi jest 50/50 polowa pracuje sumiennie a drugo polowa albo smiechy, kawki albo w telefony zapatrzona. Jeśli jesteś nauczony pracy i nie chcesz przychodzić i odliczać 8 godzin schowany po kątach to nie masz czego się obawiać. Zarobki średnie ale 80% pracowników jest zaraz po szkole to nie wiem co sobie wyobrazali. Zarabiam srednio 3700zl netto. Uwazam ze jak na kuj-pom to nie jest źle.
    Robol

24.05.2018 08:33

Ta 3700 hahaha. Ja mialem ok 40 nadgodzin i dostalem niecale 2700.toc to smiech na sali.jak masz za duzo nadgodzin to z premi utna 10% i im wtedy pasuje.czas na zmiane ja i paru kumpli po urlopie letnim rezygnujemy z tej firmy.pomimo ze pracujemy ok7 i wiecej lat juz.
    Zawiedziony

24.05.2018 08:59

Niestety pare fajnych osob w tym roku juz nie pracuje w Cimacie osoby te tworzyły cos fajnego i na jakims poziomie.Teraz nie ma juz z kim współpracować ja tez szukam innej pracy mimo ze pracuje 4 lata i zawsze lubiłem ta prace.
    Tylko narzekacie!

10.05.2018 21:43

Olo dopisz jeszcze ze magazynier sie nie nadawal, i z tego co wiem sam planowal odejsc. I tak mial dobrze jak zamowil zly material za 7tys. Nawet nie zabrali mu premi. Wszyscy narzekaja a jak spojrzec na parking pracownikow to same samochody za kupe kasy i to kupowane za gotowke. Najgorzej narzekaja ludzie z 1 pietra od AR. a pacuja od 7-15 pon-pt. Większość z nich tylko narzeka i robi łaske ze pracuja. Jesli komus nie pasuje praca to niech sie zwolni a nie nakreca innych.
    Narzekający ...nie bez powodu

14.05.2018 05:56

Pracy szukamy !!! A auta raczej na kredyt mamy Panie dyrektorze ! Wiec niestety najpierw musimy znaleźć inna robotę bo raty za te drogie dziesięcioletnie auta musimy nadal płacić jeszcze przez lata ....
    Olo

02.05.2018 21:34

Albo się pozbędą pana P G ,albo będą mili duże kłopoty z PIP-em.Z tego co słyszałem ktoś chce prywatnie założyć sprawę o mobbing temu pseudo kierownikowi.Najlepsze jest to że szefostwo trzyma jego stronę,a jak prawię dochodzi do rękoczynów (chciał pobić magazyniera, który oczywiście nie miał wyjścia i się zwolnił)to zarząd daje mu naganę!!!Ha Ha ,albo szok nie wiadomo jak to odebrać
    Paweł

23.04.2018 15:13

Pracuję w tej firmie od 6 lat, faktycznie premia jest częścią wynagrodzenia, ale zabierana jest tylko za "większe przewinienia". Daje się trochę dorobić na nadgodzinach, trochę na wyjazdach. Łatwo przekroczyć średną krajową. Generalnie nie jest źle.
    XXX

24.04.2018 21:23

Jak (usunięte przez administratora) ze dorabiasz sie na tych wyjazdach to jesteś śmieszny, dorobić na nadgodzinch które sa obowiązkowe w sobote dla większośći ?. Zrobisz więcej to masz mniejsza premie.
    Poszkodowany

24.04.2018 22:48

Dokładnie za 40 nadgodzin 700zl dostaniesz ale premie cała zabiorą ...żałosne
    Zainteresowany

26.10.2016 11:19

Jaka zarobki są dla elektronika?
    Wieśniacki

24.04.2018 17:48

2400 no chyba że będziesz mył auta i rąbał drzewo w domu tym prymitywom z zarządu to dorzuca Ci jeszcze trochę...unikać tej firmy radze,szkoda zdrowia
    Stary pracownik z własnym M4

23.04.2018 17:16

Narzekają ci co nie pamiętają starego zarządu. Wtedy można było bąki zbijać ale zarobić był naprawdę trudno. Nawet karpiowe było szumnie ogłaszane jako premia. Teraz roboty więcej ale zarobki bez porównania wyższe. Najwięcej miesza jedna kierowniczka z przerostem ambicji na 2. Jedyny problem to ciągły wzrost produkcji i roboty. Za nadgodziny płacą uczciwie tylko kiedy odpocząć.
    Barbara

08.03.2018 16:33

@Gość, Twój komentarz nie jest zbyt merytoryczny. Proszę, zapoznaj się z regulaminem tego forum. Staraj się pisać takie komentarze, które mogą być przydatne dla przyszłych kandydatów. Co do samej firmy, jaką jest Przedsiębiorstwo CIMAT, to czy warto według Was ubiegać się o stanowisko w tym przedsiębiorstwie. Na ich stronie mowa jest o ciągłej rekrutacji. Wiecie może jak ona przebiega? Jak wygląda praca w tej firmie, a także co możecie powiedzieć na temat finansów i innych spraw związanych z pracą w tej firmie?
    Pracoholik

22.03.2018 22:43

Witam! Praca w tej firmie wydaje się sympatyczna, pomimo że jest sporo negatywnych opinii. Jedyne co martwi to iż od początku roku 2018 wypowiedzenie złożyło około 5 osób..

19.04.2018 11:19

Atmosfera ogólna jest dobra ale niestety dostaniesz naniżą krajową wypłatę resztę w premii ,która jest różna . A jak będziesz dobry to zaczniesz delegację na początku są ok ale z czasem będziesz raz na trzy tygodnie w domu w ciągłym zapierdo** . I w każdym dziale znajduję się dupowłaz starej ekipy właścicieli którzy robią co chcą i są nie do ruszenia .Praca na około 1,5 roku na szybki start
    Gość

18.04.2018 11:22

Jaki jest ten Ich pakiet socjalny o którym piszą w ofertach pracy
    Abc

18.04.2018 19:12

50zl co miesiac na dofinansowanie ubezpieczenia grupowego, karty fitness, prywatnej przychodni medycznej - mozna wybrac tylko jedno ! . Na wakacje i swieta po 550 zl BRUTTO o ile dadza hahaha
    Ktoś

12.12.2017 20:49

Dla ludzi z branży firma ciekawa, czar pryska przy rozmowie... Nie dość że Pani z Hr sympatyczna to mało zaradna i robi źle wrażenie każąc czekać 15min na rozmowę. Sama rozmowa słaba osoba zarządzająca skarży się na pracowników .... Dno totalne . Czar pryska jak fachowiec mówi swoją stawkę kierownik robi oczy.... Hehe i zaczyna się czary mary unas wypłata to część premii... Ludzie każdy szuka zarobku a nie najniższej krajowej.... Żenujące jest to że pseldo kierownik szczyci się fachowcami z spx. Gdzie rotacja jest taka że fachowców nie ma wystarczy popatrzeć,ec na ogłoszenia. Moje zdanie jak chcesz się dorobić to napewno nie tam.
    niezadowolony

23.07.2017 14:16

Słabe zarobki, wynagrodzenie skonstruowane tak, że 20 - 30 % płacy to premia (która dość często jest ucinana) i ZERO szkoleń. Zdecydowanie nie polecam.
    życzliwy

30.09.2016 16:58

nadwyżka produkcji w cimacie ciągle zatrudniają. Firma się rozbudowuje od marca 2017 zostamnie uruchomiona nowa hala produkcyjna. pozdrawiam.

Zostaw merytoryczną opinię o Przedsiębiorstwo CIMAT Sp. z o.o.