Anatomic Iron Poland sp. z o.o

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 160 ocen.

Anatomic Iron Poland sp. z o.o
2 160 6 1

Opinie o Anatomic Iron Poland sp. z o.o

Joanna

@meble, dziękuję Ci bardzo za tak szczegółowy opis swojego procesu rekrutacyjnego! Na pewno bardzo pomoże osobom, które aplikowały do pracy w Anatomic Iron Poland i czekają na telefon z zaproszeniem na rozmowę. Czy finalnie zdecydowałeś się na podjecie pracy w tej firmie? Czy jeszcze czekasz na odpowiedź?

meble
@Joanna 29.09.2018 13:37

Nie dostałem się, prawdopodobnie poległem z powodu angielskiego po rozmowie z prezesem.

Joanna
@meble 16.10.2018 23:31

@meble, rozumiem, szkoda, że tak się stało. Może następnym razem się uda! Wygląda na to, że rozmowa była naprawdę dość wymagająca. A mogę zapytać, na jakie stanowisko aplikowałeś? Może warto spróbować jeszcze kiedyś ponownie. Pozdrawiam serdecznie!

meble
@Joanna 17.10.2018 09:33

W ogłoszeniu było stanowisko: detalista konstrukcji stalowych, z rozmów wynikało że zaczyna się jako edytor bo i tak trzeba zdobyć doświadczenie w Tekli. Wątpię abym kiedykolwiek starał się o tą posadę jeszcze raz; na dalszy etap rekrutacji dostałem się prawdopodobnie tylko przez to, że podałem śmiesznie małą kwotę wynagrodzenia.

Joanna

@meble, jesteś zainteresowany podjęciem pracy w Anatomic Iron Poland? Daj znać, czy aplikowałeś już. Czy znajdą się na forum osoby, które niedawno aplikowały do pracy w tym miejscu? Byliście już na rozmowach kwalifikacyjnych? Jeśli tak, to napiszcie proszę, jak przebiegały.

meble
@Joanna 23.09.2018 19:30

Ja już jestem po procesie rekrutacji. Ktoś tu pisał że rozmowa kwalifikacyjna to pic na wodę; żeby się nie zdziwił. Rekrutacja jest dwuetapowa: najpierw rozmowa z panią od HR i drugim, miłym panem. Na tym etapie standardowe pytania: dlaczego wybrałem tą firmę, na jakie stanowiska aplikuję ogólnie, opowiedzieć o swoim dotychczasowym doświadczeniu zawodowym, coś odnośnie prac dyplomowych, co wniosę do firmy jeśli się u nich zatrudnię, czego oczekuję od pracodawcy. Później była gadka szmatka po angielsku o hobby. Na koniec pytanie o oczekiwane zarobki; moją odpowiedź rekruterzy skrzętnie zapisali sobie w kajecikach. Drugi etap to rozmowa z prezesem, po angielsku. Trzeba mieć na nią przygotowane CV po angielsku. Przez dobre 15 minut prezes odpytywał mnie o wszystkie szczegóły z CV. Później wyjął kartotekę z jakimiś projektami i kazał powiedzieć co na nich jest. Dla kogoś bez doświadczenia z architekturą czy budownictwem raczej ciężka sprawa. Nie mówiąc już o tym że angielski przy tej rozmowie powinien być płynny.

Czarek

Jak sadzicie czy są jakieś szanse , że firma zacznie podnosić zarobki? Wszyscy mówią o braku rąk do pracy.

Wiesiek
@Czarek 30.07.2018 18:03

Może tak być, ale nie liczyłbym na wiele

Wienia
@Wiesiek 31.07.2018 08:24

Czarek, stawki są następujące: Edytor 18zł/h netto, Modelarz 25zł/h

meble
@Wienia 02.08.2018 08:42

Netto? To wychodzi prawie 3k za miesiąc dla edytora.

Joanna

@Witold, i jak, zdecydowałeś się aplikować do pracy w Anatomic Iron Poland? Jeśli tak, to jestem ciekawa, jaka jest opinia nowego pracownika o firmie. @GBk, szanujmy się wzajemnie na forum i nie obrażajmy nikogo, dobrze? Rozumiem, że też pracujesz w Anatomic Iron Poland - jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę? Jeśli mógłbyś podzielić się swoją opinią na forum - byłoby super!

Witold

Czy wiecie coś o rekrutacji prowadzonej w firmie? Może ktoś podpowie kilka wskazówek?

GBk
@Witold 24.08.2018 16:34

Na edytora nawet małpa się załapie :)

Bartosz

W firmie trzeba być fachowcem i bez problemu można pracować!

Nowak
@Bartosz 08.04.2018 16:06

Dokładnie!

Justin K.
@Nowak 31.07.2018 08:25

Pracować a nie obijać się!

Administrator

Co powiecie o zarobkach w Anatomic Iron Poland sp. z o.o? Czy w ostatnim czasie ich poziom uległ zmianie?

antyAI
@Administrator 09.06.2018 09:24

nie, płacą skandalicznie mało

Stefan

Nie zawsze pracownicy znają się na tym co mają wykonywać i niestety odchodzą!!

Na szczęście były pracownik

I dlatego w ciagu dwóch lat zwolniło sie 70% pracowników? (o edytorach nie wspominam bo tak szybko sie zmieniają ze trudno ich zapamiętać). Za niedługo bedzie u was wiecej team liderów niz modelarzy ;) każdy kto ma troche oleju w głowie juz dawno dał sobie spokoj z „karierą” w Anatomic Iron.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w Anatomic Iron Poland sp. z o.o?

Normalny

Aby zostać TL trzeba wejść w (usunięte przez administratora) bossowi i być lizusem

XXXX

Odpowiem krótko, tak jak uczciwa praca pracownika jest obowiązkiem. Niestety często tak nie jest !!!

Inny Anonim

Zachwalanie firmy mówiąc, że pieniądze są marne, ale za to wypłata jest na czas i nie ma niepłatnych nadgodzin to tak jakby zachwalać restaurację, że jedzenie jest niesmaczne, kelner chamski ale przynajmniej się nie zatruliśmy. Uczciwa wypłata jest OBOWIĄZKIEM pracodawcy, a nie jego dobrą wolą. Szanujmy się.

Anonim

Ludzie, piszecie ze za takie pieniadze nie warto isc do AI, ale zastanowcie sie, mam znajomego ktory nie pracowal przez ponad rok po studiach bo nie chcial pracowac za blache pieniadze... I to jest lepsze? Pieniadz to pieniadz, malo kto zaczyna od takich sum jakich tu na forum sie oczekuje. W AI zaczyna sie od niskiej kwoty, ale inne firmy placa podobnie jak sie przychodzi bez doswiadczenia. Poza tym co jakis czas stawka wzrasta.. plus to stala pensja zawsze wyplacana o czasie, dodatkowa opieka zdrowotna no i nie siedzi sie nieplatnych nadgodzin (raczej ich nie ma, a jak sa to zawsze platne). Wiele ludzi w innych firmach haruje po godzinach I nic z tego nie maja a stawke maja taka sama... jak ktos sobie radzi to edytorem nie jest dlugo, zalezy od umiejetnosci. Moim zdaniem nawet jak ktos bardzo jest ambitny to na start ta firma jest to ok.

M.

Gdy nie wiadomo o co chodzi... powód jest zawsze jeden: zarobki. Całkowicie nieadekwatne do sytuacji na rynku pracy, cen w Polsce (produktów, mieszkania, życia).

Były pracownik

Jedyny plus to terminowe wypłaty. A przyszłym kandydatom radzę nie tracić czasu, nawet na rozmowę kwalifikacyjną.

Ryszard

Niektórzy bardzo przesadzają ze swoimi wypowiedziami. To specjalistyczna firma i musi mieć załogę z fachowców złożoną.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik

Rozmowa kwalifikacyjna to pic na wode. Tam biorą wszystkich chętnych, bo rotacja pracowników jest tak duża, ze trudno utrzymac kogoś na dluzej. Rada dla przyszłych kandydatów? Omijać ta firmę.

Iza

Anatomic Iron Poland nie ma zupełnie nowych ofert pracy a szkoda bo to fajna firma.

Joanna

@Bulik mógłbyś powiedzieć co najbardziej podoba Ci się w pracy Anatomic Iron Poland sp. z o.o? Długo już pracujesz w firmie?

Stefan

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć o ofertach pracy w firmie? Wiem że to dobra firma ale zawsze lepiej podpytać dodatkowo. Czy proces rekrutacji jest jedno etapowy czy więcej? Jakieś dodatki socjalne? Pensja to sprawa umowna.

Bulik

To jest świetna firma, i ja to potwierdzam gdyż pracuje dla nich. Dla ludzi ambitnych zawsze znajdzie się praca.

Opoinia

Ludzie: TEKLA nie jest programem ktory powinien interesowac studenta badz absolwenta budownictwa. Jest to program ktorego nadrzednym celem jest przygotowanie rysunkow wykonawczych elementow stalowych na potrzeby warsztatu spawalniczego ktory te konstrukcje bedzie wytwarzal. Z racji tego program ten powinien byc obslugiwany przez czlowieka z doswiadczeniem i wyksztalceniem z branzy stalowej - preferowana stalowe konstrukcje, spawalnictwo. Nie jestem przekonany czy po budownictwie mozna oczekiwac tego samego zakresu wiedzy jaki bedzie potrzebny przy projektowaniu detali spawanych i skrecanych jaki bedzie potrzebny zeby te rysunki w TEKLI byly na wysokim poziomie. To po pierwsze. Po drugie: Jesli widze studentow 3-4 roku albo absolwentow z 1-2 letnim doswiadczeniem ktorzy nie widza w propozycji zatrudnienia perspektyw to zaczynam sie zastanawiac co taki student ma w glowie - czego faktycznie ucza na studiach ? Teorii ! 2-3 lata pracy w jakiejkolwiek firmie daje olbrzymie doswiadczenie porownywalne z tym co zdobywa sie na studiach. Zycze kazdemu absolwentowi ( nie wazne jak wysokie jest jego EGO ) zeby sprobowal swoich sil w praktycznym swiecie gdzie szef bedzie chcial prace na wczoraj, klient nie bedzie chcial zaplacic, koledzy beda niechetnie pomagac bo beda zazdrosni :) a odpowiedzialnosc i tak trzeba bedzie poniesc. I zobaczymy wtedy jak sie ma wiedza teoretyczna po nawet 5 latach studiow do praktycznego rozwiazywania problemow. Odnosnie TEKLI na rynku Polskim: Firm jest calkiem sporo uzywajacych TEKLI a bedzie jeszcze wiecej. TEKLA jest w tym momencie jedynym znaczacym Europejskim programem ( oprocz TEKLI jest tylko Advanced ktory jest produktem amerykanskim i tez nie jest wcale go latwo spotkac nad wisla ). Byl kiedys program StruCad ktory zostal przez TEKLE przejety i nie jest kontynuowany. TEKLA ma swoje bardzo mocne strony ( slabe tez ) i jest ciagle rozwijanym produktem. Jednym z minusow jest oczywiscie cena ale firmy w Polsce maja coraz wiecej pieniedzy i przewiduje ze bedzie coraz wiecej TEKLI w Polsce. nieuchronnie. Dla wszystkich studentow : skorzystajcie z kazdej okazji zeby sie czegos nowego nauczyc, trzeba zaczac od zera zeby cos ociagnac.

instrukcja ponownego napełniania gazem
@Opoinia 12.02.2017 11:17

Widać, że nie wiesz o czym piszesz. Na początku sugerujesz, że tekla nie powinna interesować studentów budownictwa, po czym apelujesz do tych studentów, żeby się zatrudniali i robili rysunki w tekli, bo każda okazja jest dobra żeby się czegoś na uczyć. Po drugie nie mam takiego kierunku studiów jak konstrukcje stalowe.

Ciasny Wiesiek

@Bte A to nie umiesz czytać co ludzie pisza?

Bte

Mam u nich pracować może ktoś podpowie jak tam jest.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Czyżby tylu ludzi odeszło z pracy, że już nie ma problemów z biurkami i licencjami?

Nik

Gdyby płacili polskim inżynierom tyle co w USA to nie mieli by powodu żeby otwierać firmę w Polsce.

Nik

Gdyby płacili polskim inżynierom tyle co w USA to nie mieli by powodu żeby otwierać firmę w Polsce.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik

Oj, widzę że od lat firma AI się nie zmienia :). Pracownikom życzę wszystkiego dobrego a szukającym pracy dobrych decyzji.

rychu peja
@Były pracownik 14.01.2017 12:08

> podnieśli zarobki > teraz jest tylko jedna zmiana pracy od 9.00:17.00 a raz w miesiącu 1 tydzień podział czyli od 6.00-14.00 oraz od 14.00 : 22.00 "od lat firma AI się nie zmienia " no rzeczywiscie sie nie zmienia

baska

Hoho @nikuś a może podasz ich nazwy? Ten rynek dopiero się w Polsce rozwija i wątpię w to, żeby ludzie po 9 tysięcy zarabiali..a podasz jaka stawka jest tutaj ciekawi mnie tak konkretnie 3D animator ile wyciąga

nikuś

Prawda jest taka ze albo zmienią się płace w AI, albo zaraz nie będzie miał tam kto pracować . W Polsce maleje bezrobocie i zaczyna się rynek PRACOWNIKA. W firmach o podobnych wymaganiach/odpowiedzialności pracownika/itd.itd/ zarabia się po 5 latach ok 6k - 9k . plus premie roczne w wysokości ok 3 poborów miesięcznych .

anonim

(usunięte przez administratora)

Eugenia

Za tyle możesz wynająć pokój dzielony w mieszkaniu kilku osobowym najlepiej w pobliżu Biedronki. Gdy usłyszałam na spotkaniu rekrutacyjny stawkę podziękowałam i dobrze bo na rynku są znacznie lepsze oferty i właśnie taka dostałam.

Zostaw opinię o Anatomic Iron Poland sp. z o.o - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Anatomic Iron Poland sp. z o.o