3.3/5

• Radziechowy

3. Opinie o pracodawcach Żywiec
  5. Opinie o APT-CERTA

Opinie o APT-CERTA Żywiec

Nie przegap nowości o APT-CERTA!

Andrzej

22.03.2026 09:21

Nie polecam tej firmy do dnia dzisiejszego nie otrzymałem wynagrodzenia za miesiąc październik i listopad 2025 , właściciel to notoryczny kłamca z dnia na dzień obiecuje i mówi że pieniądze już wyszły ale nic z tego to tylko puste obietnice, więc będę musiał dochodzić swoich praw na drodze prawnej, omijajcie tę firmę nie wieszcie w to co mówi .
    #Szlifierz

Aleksandra

09.02.2026 14:49

Wszystko super ! Polecam !
    Jacek P.

12.01.2024 11:30

Pracowałem w firmie przez rok.JAKO SZLIFIERZ.POLECAM.GDYBY NIE CHOROBA .PRACOWAŁBYM DALEJ PRACA JAK TO NA ODLEWNI LLEKA NIE JEST..ALE WYPŁATY NA CZS .URLOP BEZ PROBLEMU.JEŻELI SĄ JAKIEŚ PROBLEMY.TO ZAWSZE MOŻNA JE ZAŁATWIĆ.JEŻELI KTOŚ NIE BOI SIĘ CIĘŻKIEJ PRACY TO POLECAM .

17.07.2025 22:08

Na jakiej odlewni pracowałeś tzn gdzie ?

Slawek

01.01.2026 19:08

Witam zgadzam sie z ta wypowiedzią pracowałem u Pana to co powiedzial Jacek zgadza sie umowa o pracę wypłata na czas czasami sie spóźniła kasa dwa lub 3 dni. Jak bys pracował u takich co by ci kasy nie chcieli zapłacić 10 razy na dzień dzwonic. To inaczej byś mówił nie mam zastrzeżeń do pracodawcy
    jadymy

19.08.2025 15:19

Osobiście odradzam tego pracodawcę. Pan Tomasz to agent jakich mało, na początek dużo obietnic złotych gór, był do rany przyłóż, na każdy telefon a jak przychodziło co do czego, to po podpisaniu umowy kontakt był utrudniony "tak, tak, to załatwimy, tak tak, zaraz prześlę brakujące pieniądze" i sama musiałam pilnować wszystkiego, bo "zapomniałem" a to "jakiś problem jest po stronie banku/urzędu/czegokolwiek" a to "pies mi przebiegł po klawiaturze i się anulowało (to ostatnie oczywiście podkoloryzowane, ale dobrze obrazuje podejście do pracownika). Bo jak pan Tomasz czegoś potrzebował, to wydzwaniał, kombinował, już teraz musiało być załatwione, ale jeśli ja czegoś potrzebowałam to musiałam sama pilnować, po 3 razy przypominać, prosić się, a i tak nie zawsze wielki pan pracodawca załatwił to co trzeba, chociażby karty EKUZ. Nie mówiąc o tym, że potrafił ściągnąć ludzi a pracy i krótko po przyjeździe przekazać że jednak są niepotrzebni. Do tego coś takiego jak premia w tej firmie nie istnieje, najlepiej zapieprzaj człowieku za najniższą, stawka była podnoszona tylko z podwyżką minimalnej krajowej. No i trzeba bardzo dokładnie pilnować swoich przepracowanych godzin/dni urlopowych, bo potrafią się pojawić niezgodności (dziwnym przypadkiem zawsze na korzyść pracodawcy). A odzyskanie potem swoich pieniędzy jest bardzo trudne. Nie wspominając nawet o notorycznych, kilkudniowych spóźnieniach z wypłatą. Z plusów natomiast praca jak już była to była dość stabilna, podstawowe formalności, w tym podatkowe były wypełnione, wypłaty choć z opóźnieniem, to jednak przychodziły, więc dało się zarobić na tej współpracy, niemniej bardzo musiałam pilnować swojego interesu, bo pracodawca dbał o niego o tyle, o ile sam miał w tym interes, dawał z siebie absolutne minimum.

20.08.2025 09:45

Szanowna Pani, jestem zmuszony odpowiedzieć na wystawioną przez Panią opinie, ponieważ nie do końca jest zgodna ze stanem faktycznym. 1. Wypłaty wynagrodzeń zawsze staramy się realizować terminowo na 10-go każdego miesiąca. Nie odpowiadamy jednak za transfer międzybankowy, gdzie w niektórych przypadkach trwa on do 48 godzin ( w zależności od banku w którym posiada konto pracownik ), ponieważ wypłaty są realizowane w walucie Euro. 2. Karty EKUZ można wyrobić pracowników dopiero po uzyskaniu druku A1 z ZUS-u. Obecnie czas oczekiwania w ZUS-ie na wydanie dokumentu A1 trwa około 3-5 tygodni. Co nie zmienia faktu, że pracownik jest wciągnięty w ubezpieczenie od pierwszego dnia pracy i jeśli wymaga wizyty lub leczenia szpitalnego na terenie Niemiec, to może je podjąć na podstawie druku zgłoszeniowego US-3 o wydanie A1, który jest równoznacznym dokumentem z A1 lub EKUZ 3. Pracę wykonujecie Państwo na rzecz naszego kontrahenta w Niemczech i to On ustala grafik czasu pracy a nie my. Często zdarza się, że pracownik nie spełnia oczekiwań naszego kontrahent co do jakości wykonywanej pracy i w takich sytuacjach kontrahent rezygnuje z pracownika i wnioskuje o wymianę go na innego. 4. Stawka za roboczogodzinę przy pakowaniu jabłek, gdzie nie trzeba żadnych kwalifikacji oraz znajomości języka niemieckiego jest widełkowa i wynosi od 12,82 - 15,50 Euro. Widocznie nasz kontrahent uznał, że nie zasługuje Pani na podwyżkę ze względu na jakość wykonywanej przez Panią pracy.
    kkkkk

04.09.2024 22:00

Witam polecam ta firme wyplaty w terminie umowa o prace . Z szefem zawsze mozna sie dogadac jesli chodzi o urlop zeby wszystkie firmy tak fukcjonowaly jak apt certa to bylo by dobrze jesli ktos nie boi sie ciezkiej pracy polecam warto
    kkkkk

04.09.2024 21:41

marek

21.12.2023 17:18

bylem zobaczylem na wlasne oczy zero zainteresowania nowymi pracownikami spanie kolo kibla szkoda muwic typowa (usunięte przez administratora) z PL

22.12.2023 10:23

Szanowny Panie Marku, o ile to Pana prawdziwe imię? A może powinienem napisać Panie J... patrząc na komentarz i znajomość Pana ortografii. Dorosła osoba, która decyduje się na podjęcie pracy w specjalistycznej branży jaką jest przemysł odlewniczy, powinna być na tyle zorganizowana i samodzielna, że po podpisaniu umowy i otrzymaniu od nas wszelkich informacji dot. pracy, adresu zakładu pracy, adresu mieszkania pracowniczego oraz daty rozpoczęcia pracy, powinna sobie bezproblemowo poradzić. Ponadto jesteśmy cały czas w kontakcie z naszymi pracownikami i można do nas dzwonić prawie o każdej porze dnia i w każdym temacie. Jeśli warunki mieszkaniowe nie odpowiadają pracownikowi, to można nas o tym poinformować telefonicznie lub mailowo i wtedy niezwłocznie taka osoba zostaje przeniesiona na inny pokój lub mieszkanie.
    Daniel

26.07.2023 22:27

Polecam firmę!!!!

04.07.2023 16:41

NIE polecam agencji na odlewniach pracują sami alkoholicy piją od rana do wieczora jak ktoś ma jakieś ambicje to tam długo nie zostanie bo przychodząc po pracy w pokojach walk alkoholem na kwaterach (usunięte przez administratora) wyposażenie ubogie strasznie Pan Polaczek przez telefon tylko umie bajki opowiadać ze to że tamto a dalej to samo ta opinia odnosi się do pracy na Odlewni w Niemczech

04.07.2023 17:22

Taki niestety dajecie panowie wizerunek Polaka w pracy na obczyźnie, mimo że każdy z was podpisuje dokument o nie posiadaniu żadnych problemów z nadużywaniem wyrobów alkoholowych, lub innych ciężkich używek , jak również o nie posiadaniu zajęć komorniczych. Upływający czas niestety pokazuje prawdziwy obraz każdego z was. Mieszkania pracownicze osobiście sam oglądałem zanim wysłaliśmy pierwszego pracownika na kontrakt i nie miałem co do nich żadnych zastrzeżeń. No ale jak się nie sprząta po sobie tygodniami i demoluje wyposażenie mieszkania po używkach, to niestety mieszka się w chlewie. I na koniec skoro jest Pan taki ,,ambitny'' i nie ma sobie nic do zarzucenia to dlaczego pisze Pan jako BYŁY PRACOWNIK a nie przedstawi się z imienia i nazwiska . Ponadto Pana wypowiedź jest nie merytoryczna , bo ocenia Was samych, czyli pracowników a nie naszą firmę.
    Ewa

20.02.2023 18:44

Witam pracuje w tej firmie od 2019 roku współpracuje z panem Tomaszem i oceniam ta współpracę bardzo pozytywnie wypłaty są zawsze na czas z urlopami też nie ma problemów mieszkania są w bliskiej lokalizacji miejsca pracy oraz sklepów , mieszkania są wygodne wyposażone czyste i zadbane .

Oferty pracy - APT-CERTA

30.5 - 30.5 PLN / h

Formierz ręczny i maszynowy

Dassel

16 - 16 EUR / h

Mechanik/Monter maszyn skrawajacych / Specjalista w zakresie naprawy tokarek i frezarek

Hilden

20 - 20 EUR / h

Pracownik obsługi hotelu

Wisła

30.5 - 30.5 PLN / h

14.01.2019 16:30

29.09.2022 23:09

Witam możesz podać mi do siebie adres e-mail

29.09.2022 23:39

Witam w wurzen ilu pokojowe są mieszkania i czy jest kuchnia gdzie ugotować jedzenie czy jest kuchnia oddzielna czy wspólna i czy jest ile do pracy odległość na odlewnie i czy jest dostępny internet na mieszkaniu i wypłata czy jest w terminie czekam na odpowiedź

29.09.2022 23:37

abc

20.10.2020 15:05

@APT-CERTA Sp. z o.o a jeżeli chodzi o pracę w Niemczech, jak wygląda kwestia zakwaterowania?

15.07.2022 14:31

W przypadku pracy w Niemczech zakwaterowanie organizujemy i opłacamy pracownikom.

09.09.2022 21:22

W większości ofert pracy na terenie Niemiec firm APT-CERTA zapewnią mieszkania nieodpłatnie.

30.12.2021 12:32

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w APT-CERTA? Chętnie zatrudniają?

15.07.2022 14:25

Firma chętnie zatrudnia studentów lub absolwentów szkół, zwłaszcza w branży hotelarskiej i restauracyjnej.
    Damian

27.01.2022 20:25

Pieniądze na czas, dobre warunki pracy, rekrutacja wzorowa. Te niskie oceny chyba od 1 niezadowolonego pracownika
    Niemcy

27.03.2021 15:55

Witam, czy jedzie ktoś do Niemiec do pakowania owoców i warzyw?
    Pracownik budowlany

07.08.2017 16:23

Pracuje w Austrii już prawie pół roku i na chwilę obecną nie miałem z tą firmą żadnych problemów. Wynagrodzenie zawsze na czas , stawka konkretna , stały kontakt z pracownikami biurowymi , więc nie wiem o co chodzi z tymi opiniami . Podejrzewam że dużo zależy od firmy z którą APT-CERTA ma podpisany kontrakt na delegowanie pracowników. Słyszałem że odlewnia w Niemczech nie płaci na czas firmie w Polsce, zalegają po kilka miesięcy z płatnościami i dlatego pewnie te opóźnienia z zapłatą wynagrodzenia. Ja na szczęście nie mam tych problemów.
    Wąsiara z Picburka

11.08.2017 19:05

Jestem ciekawy skąd ty wiesz jako pracownik budowlany pracujący w Australii że w Niemcach na odlewni nie płacą o chyba że to PAN ANDRZEJ P. LUB PANI ANNA O. z biura piszę a zresztą kogo to obchodzi że odlewnia nie płaci kontrakt podpisany był z APT-CERTA a nie z odlewnią więc kasa ma być na czas i tyle.
    lol

18.03.2021 10:11

Wiesz gdzie jest Austria a gdzie Australia?

12.08.2020 13:42

Jaka jest umowa w firmie APT-CERTA? Wiecie czy jako Pracownik Budowlany zatrudniają na umowę zlecenie?
    APT-CERTA Sp. z o.o.

10.09.2020 07:23

Witam, Pracownicy budowlani są zatrudniani na umowach o pracę, bezpośrednio przez Austriackie lub Niemieckie firmy z zachowaniem wszelkich obowiązujących w danym kraju uregulowań prawnych i finansowych. Osoby, które pracują we wszystkich pozostałych branżach zatrudniani są na umowach o pracę tymczasową a składki ubezpieczeniowe i podatki są odprowadzane w Polsce i wykazywane od całości wynagrodzenie przysługującego pracownikowi. Natomiast zaliczka na podatek dochodowy odprowadzana jest w kraju w którym pracownik wykonuje daną pracę. Z poważaniem APT-CERTA
    Mariusz Choroś

25.03.2020 20:39

Witam wszystkich szukających opinii o APT-CERTA Sp. Z O.O. Agencja Pracy w której pracowałem ok 6 m-cy w delegacji w Niemczech jako spawacz, jest to zespół ludzi posiadających duże doświadczenie i umiejętność dostosowane do potrzeb klienta i obecnego rynku pracy w realizacji usług pośrednictwa pracy. Chcę pochwalić zaangażowanie, rzetelność i terminowość w świadczeniu swoich usług. Doceniając walory firmy mogę w pełni polecic jej usługi potencjalnym pracownikom. Firma APT-CERTA Sp. Z O.O może stanowić przykład właściwej współpracy rzadka na naszym rynku umiejętność dotrzymywania umówionych terminów i warunków pracy na każdym etapie służyła fachową pomocą. Polecam tą firmę w 100%
    Damian Austria

03.03.2020 21:09

Cały zeszły rok pracowałem w Austrii w budowlance i w tym roku też zamierzam wyjechać do pracy z firmy APT CERTA. Fakt że trzeba się wykazać i trochę napracować ale przynajmniej wiesz za co robisz, bo zarobki są nieporównywalne do tych w Polsce. Pozdrowienia dla Ludwika,Wojtka, Piotrka i Roberta. Dołączam do Was po 15 marca.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w APT-CERTA?

Kontakt - APT-CERTA

Wesoła 64A 34-300 Żywiec

Branża główna: Praca tymczasowa
    Stanisław

01.03.2020 14:54

Pracuję od 1,5 roku na odlewni żeliwa w Niemczech w miejscowości Oelde. Robota fajna, zarabiam ponad trzy razy tyle co w Polsce. Jestem formierzem mas furanowych. Pozdrawiam chłopaków z Tigges i Castrop Rauxel.
    Radosław S

28.02.2020 23:25

Polecam firmę pracuję rok wynagrodzenia na czas kontak z firmą wzorowy. Zakwaterowanie naprawdę fajne. Jestem zadowolony z współpracy. Praca jest w Niemczech. Pozdrawiam.
    Robert Jastrzębski

28.02.2020 20:31

Pracowałem wraz z kilkoma kolegami jako spawacze dla apt certa w Niemczech przez okres 4 miesięcy bo tyle trwał kontrakt ,nie było problemów z wypłatą i dobry kontakt z pracodawcą ,jak były jakieś niedomówienia to wynikało to ze strony niemieckiego pracodawcy ale ogólnie miło wspominam współpracę
    xyz

04.02.2020 18:05

Witam. Czy może sie ktoś wypowiedzieć na temat pracy w Jork na sortowni? Chciałabym wyjechać za granicę do pracy, ale po tych komentarzach to już sama nie wiem - _- z góry dziękuję :)
    jo

15.02.2019 10:59

czy ktos pracuje lub pracowal na sortowni w jorku i moze wypowiedziec sie na temat pracy?
    Olo

22.04.2018 11:34

Czy pracuje ktoś w Castrop Rauxel w odlewni w Niemczech jakie są warunki i czy firma płaci na czas warto podjąć tam pracę?! Proszę o opinię bo mam propozycję pracy tam
    Xxx

15.04.2018 07:49

Firmy osobiście nie polecam robią Sobie żarty z ludzi wysłali mnie na badania i dzień przed wyjazdem zmiana terminu łącznie chyba z 5 razy miałem zmianę terminu wyjazdu pieniędzy za badania nie dostałem do tej pory nie polecam

18.04.2018 11:14

Panie Bartłomieju, praca jako oczyszczacz odlewów czeka na Pana od miesiąca , to nie nasza wina że nie mamy z Panem kontaktu telefonicznego ani mailowego . Gdyby zechciał Pan odebrać od nas telefon bądź odczytał maile to dowiedziałby się Pan o terminie rozpoczęcia pracy , który przypadał na 12.03.2018r Ponadto zwrotu za wykonaną przez Pana medycynę pracy nie możemy dokonać, ponieważ podał Pan błędny nr konta bankowego . Już miesiąc temu próbowaliśmy dokonać przelewu bezskutecznie. Mam nadzieję że skontaktuje się Pan z naszą firmą celem wyjaśnienia nie podjęcia pracy i podania poprawnego numeru konta byśmy mogli zwrócić Panu pieniądze za medycynę pracy. Pozdrawiam APT-CERTA Sp. z O.O.
    Formierz

18.04.2018 08:52

a mnie sie tam dobrze pracuje, nie wiem jak inni ale ja mam kase zawsze na czas. robie na odlewni w niemczech.
    Alibaba i 40 rozbójników

19.09.2017 23:24

Z taką firma aż miło się pracuje wypłata na czas z małym poślizgiem 1,5 miesięcznym opóźnieniem to co mówi szef lub kierownik tej firmy to Szymborska się chowa poprostu bajki na zawołanie nic tylko miód malina.
    Robool

15.07.2017 15:23

No widze ze kazdy sie wypowiada to i ja dodam od siebie bo tez pracowalem przez ta firme i no sama prawda tu jest wypisana brak szacunku dla ludzi.totalna olewka o kase trzeba sie prosic pierwszy raz sie spodkalem z takim czyms aby o swoje zarobione pieniadze sie prosic ponato podczas rozmowy duzo obiecuja a nigdy to wnie zycie nie wchodzi czyli jestes sam zkazany na siebie .No coz tyle od mnie .powodzenia
    xxxxxxxx

14.05.2017 09:26

Ludzie z wieloletnim doświadczeniem są proszeni o przesyłanie dokumentów potwierdzających to doświadczenie do firmy, a w rzeczywistości na miejscu okazuje się że pracują tam ludzie z duzo mniejszym pojeciem oraz doświadczeniem którzy mają problemy z alkoholem. Ogólny brak szacunku do nowych pracowników, zero zaangazowania, i pomocy prez pierwsze dni w pracy. firmę oceniam niedostatecznie ponieważ nie maja podejścia dla nowych pracowników, nie respektują prawa z umowy do okresu wypowiedzenia i nie polecam tej firmy nikomu ( jeśli to mozna nazawać firmą :P )
    Wąsiara z Picburka

19.06.2017 07:32

Co do firmy to się zgadzam co doświadczenie hm chłopcze myślisz że przerobiłem na pucerni więcej lat pracy niż ty mógłbyś być moi synem. Co do pomocy to kolega chciał ci pomóc to stwierdziles że wiem jak mam robic. Co do alkoholu co robię po pracy to moja sprawa ty też masz problemy sam ze sobą wiesz chłopcze idź do mamusi i przytul. Się do cycka bo do pracy ty się nie nadajesz.

Zostaw merytoryczną opinię o APT-CERTA